Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Görkorcsolya: Európa-kupát rendez Magyarország

Óriási megtiszteltetés érte a magyar görkorcsolyasportot, idén ugyanis először lesz Magyarországon Európa-kupa, méghozzá július 1. és 3. között Tatabányán.


Az Európai Görkorcsolyázó Szövetség idén indította útjára ezt a versenysorozatot, és hazánk olyan nagyhatalmak mellett kapta meg a rendezés jogát, mint Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Svájc és Olaszország.

- A döntésben nagy szerepet játszott a személyi feltételek mellett az elmúlt évek versenyrendezéseinek pozitív megítélése, valamint a megfelelő minőségű, szabványos görkorcsolyapálya rendelkezésre állása Tatabányán - mondta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Lugosi László, a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség elnöke, aki ráadásul múlt héten a MOL Tehetséggondozásért 2010. évi díját is átvehette. A 10 állomásból álló Ek utolsó előtti fordulóját bonyolíthatja le Magyarország, felnőtt, junior A és B, továbbá kadett korosztályban.

- Várhatóan Európa minden országából érkeznek majd versenyzők, közöttük Európa- és világbajnokok, legalább 350 gyorsasági görkorcsolyázóra számítunk. Nem titkolt szándékunk, hogy 2014-ben Tatabányán junior Európa-bajnokságot szeretnénk rendezni, ennek ez jó főpróbája lehet - nyilatkozta Kaszala Tamara, a MOGSZ főtitkára.

0 Tovább

Videó - Az Európa-bajnok fantasztikus jive-ja

Az elmúlt hétvégén Zoran Plohl és Tatsiana Lahvinovic történelmet írt Marseille-ben. A horvátok latinpárosa megnyerte a 2011-es Európa-bajnokságot. Korábban horvát duó nem jutott ilyen magasságokba...

A döntőben bemutatott szóló jive:

0 Tovább

Mit csináljon egy sportoló, miután szögre akasztja

Nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában komoly probléma, hogy miként kezdjen új életet egy sportoló pályafutása befejeztével. Ezzel kapcsolatban gyűjtötte össze a leghasznosabb tapasztalatokat az az európai konferenciasorozat, melynek záró rendezvényét Budapesten tartották.


Az Európai Olimpiai Bizottságok EU Sportirodája által szervezett programban magyar részről a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara vett részt. Farkas Judit, az egyetem európai projektkoordinátora hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a sportolók már a karrierjük alatt felkészüljenek arra az életre, mely visszavonulásuk után vár rájuk. Az előkészítést azonban nem a felsőoktatásban kell elkezdeni, hanem már sokkal korábban fel kell hívni az élsportra készülő gyerekeket ennek fontosságára.

Folker Hellmund, az Európai Olimpiai Bizottságok EU Sportirodájának igazgatója elmondta: a programba minden érintett területről igyekeztek szakértőket hívni, így a sportolók és a munka világának képviselőit is, ezen kívül a sportszervezeteket is bevonták a közös munkába. Az igazgató kiemelte: nagyon fontos, hogy a budapesti Testnevelési Egyetemhez hasonlóan felsőoktatási intézmények is bekapcsolódjanak a folyamatba.

A konferencián részt vett a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) főtitkára is. Szántó Éva elmondta: az NSSZ-nél már eredményesen működik egy sportolókat segítő program. A partnercégnél a volt sportemberek kimutathatóan jobban teljesítenek munkatársaiknál.

Bart Ooijen, az Európai Unió Sport Főosztályának munkatársa kijelentette: az EU akkor támogathatja a projektet, ha az országok sportszervezetei közös programot dolgoznak ki a begyűjtött tapasztalatok alapján.

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

Vörös Nándor fotói a konferenciáról:

 

0 Tovább

Amerikaifutball Eb nálunk?

Európa-bajnokságot rendezne a Magyar Amerikai Football Csapatok Szövetsége (MAFSZ). A Tóth László vezette testület egy junior vagy egy felnőtt kontinensviadal rendezésére pályázik, melyre 2014-ben kerülne sor hazánkban.


Budapest adott otthont a hétvégén az európai szövetség közgyűlésének, melyen a magyar kandidálás lehetősége is szóba került. – Hivatalosan is megkértük a pályázat feltételeit, mely alapján költségkalkulációt készítünk. Ezzel keressük majd meg a magyar sportkormányzatot, és ha egyeznek az elképzeléseink, akkor benyújtjuk pályázatot – nyilatkozta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Tóth László, a MAFSZ elnöke. - Egy biztos: a közgyűlés alkalmával a résztvevők pozitív tapasztalatokat gyűjtöttek, hiszen mindenki elismeréssel szólt a kongresszus megrendezéséről, a felkészítő és a kiegészítő programokról. Nagyon örömteli volt számunkra, hogy a hazai sportvezetők közül is sokan elfogadták meghívásunkat, köztük Szekeres Pál sportpolitikai helyettes államtitkár, Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára is.

A hat éve működő MAFSZ továbbra sem tétlenkedik: magyar kezdeményezésre április 2-án indul a közép-európai Interliga, az európai szövetség támogatásával. Az első kiírásban három ország csapatainak küzdelmeit láthatják majd a nézők. A sorozatban két magyar együttes érdekelt, a Győr Sharks és a Budapest Cowboys.

0 Tovább

Profi szemléletű játékosokra van szükség a magyar golf-válogatottban

Lezárult a magyar golf-válogatott idei harmadik összetartása. A tízfős csapatból kilencen vettek részt a közös edzésen, amelyet Damian MacPherson szövetségi kapitány tartott. Az angol szakember januárban vette át dr. Hegedűs Gábortól a válogatott irányítását és a célja az, hogy a lehető legjobb szintre hozza a magyar fiatalokat.

- Tavaly a szerb válogatott felkészítésével foglalkoztam, és a szerződésem lejárta után örömmel mondtam igent a Magyar Golf Szövetség elnökének, Sugár András kérésére – mondta MacPherson.

- Kulcskérdés volt, hogy minél hamarabb összeálljon egy szakmai stáb, amely segíti a válogatottat. Elmondható, hogy mostanra egy orvos, egy táplálkozási- és egy fitneszszakember, valamint egy gyógytornász foglalkozik a versenyzőkkel” – számolt be a szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta: nem kell messze menni a pozitív példákért.

- Ausztriában és Németországban is felépítettek egy olyan rendszert, amely nemzetközileg is eredményes golfozókat nevel. Nekünk is ezt kell tennünk. Bár amatőr golfról van szó, én szeretném, ha ebben a válogatottban csupa profi gondolkodású sportoló lenne, akik büszkék arra, hogy ők a nemzeti csapatban kaptak helyet. Élvezik a magyar szövetség bizalmát, de tudják azt is, hogy nekik is vannak kötelezettségeik, melyeknek eleget is tesznek – mondta Damian MacPherson.

0 Tovább

WKF-karate magyar bajnokság

A hétvégén rendezték meg a WKF-karate magyar bajnokságot. A felnőtteknél Guba Milán, Bisztrony Balázs, Tadissi Yves Martial, Domján Áron, Hübner András, Meztger Sandra, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett szerzett magyar bajnoki címet. A budaörsi versenyen nem indult el Magyarország legeredményesebb karatékája, a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám.

Eredmények:

 

Felnőtt férfi +84 kg
1. Guba Milán - BVSC Fighter
2. Járó Gábor- Sankudo

Felnőtt férfi -84 kg
1. Bisztrony Balázs - Sozsin
2. Grozdanov Philip - "Pest-Budai' Shotokan Karate Klub
3. Peller Ádám - Dynamic
3. Széni István - Sporting Budo

Felnőtt férfi -75 kg
1. Domján Áron - Arashi
2. Hargitay Róbert - MTK
3. Virág Ádám - Sankudo
3. Zoltán Tamás - Bátaszék

Felnőtt férfi -67 kg
1. Tadissi Yves Martial - KONO KK
2. Romhányi Vid - Bátaszék
3. Balázs Zoltán - Arashi
3. Koburger Soma - Arashi

Felnőtt férfi -60 kg
1. Hübner András - Arashi
2. Horváth Ottó - MTK

Felnőtt női -68 kg
1. Meztger Sandra -MTK
2. Köbli  Kata - Bátaszék
3. Dalton Zsófia - Budaörsi SC

Felnőtt női -61 kg
1. Lassingleitner Fruzsina - Senshi
2. Konkoly Dominika - Sankudo
3. Rostár Annamáris - Budaörsi SC

Felnőtt női -50 kg
1. Juhász Nikolett - Budaörsi SC
2. Bánházi Zsófia - Budaörsi SC
3. Kerékgyártó Flóra - Újbuda- Budai XI

 

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat

0 Tovább

Balzsay Károly kihívja a nagyközépsúly Európa-bajnokát

Balzsay Károly Eb-címért bokszol. Profi ökölvívónk a lengyel Piotr Wilczewski ellen húz kesztyűt, aki jelenleg birtokolja az Európai Bokszunió (EBU) nagyközépsúlyú övét.

Az összecsapás helyszíne pontosan még nem ismert, további tárgyalásokon dől el, hogy Lengyelországban, Németországban, vagy Prágában lesz – tudtuk meg Elbert Gábortól, Balzsay menedzserétől.

"Alig vártam már, hogy végre ismét bokszolhassak. Azzal nem akarok foglalkozni, hogy mi lesz, ha kikapok, mert az valószínűleg a profi pályafutásom végét jelentené. Meg fogom nyerni a meccset, mert jó formában vagyok, utána valószínűleg meg kell majd védenem a címet, azt követően pedig kötelező kihívó is lehetek a világbajnoki címért" - mondta az [origo]-nak az Universum magyar bunyósa, Balzsay Károly.

Volt világbajnokunk amatőrként összecsapott már Wilczewskivel, akkor Balzsay győzött. A lengyel profiként harmincszor meccselt, és mindössze egyszer kapott ki.

Fotó: Császár Attila/csaszarphoto.com

0 Tovább

Mozgalmas golfos év - Centenárium és Eb-rendezés

 

A hétvégén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Golf Bált, amelyen átadták az Év játékosa díjakat, és bemutatták 100 éves a Magyar Golf című kiadványt.

A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében magtartott bálon Kővári Dániel és Szurovszky Zsófia vehette át az Év játékosa díjat. A senior korosztályban Vattay Antal és Szűcs Gabriella, míg a junioroknál Herr Tamás érdemelte ki az Év Golfozója címet.

A centenáriumát ünneplő szövetség bemutatta a 100 éves a Magyar Golf című kiadványát is, továbbá átadták a Best of Golf díjakat.

Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának elmondta: a tavalyi jól sikerült hazai Eb után idén újabb nagy feladat előtt állnak. „Júliusban ismét Európa-bajnokságot rendez Magyarország a junior korosztályban, amelynek Balatonudvari ad otthont. Bízom benne, hogy a tavalyihoz hasonló színvonalon bonyolítjuk le az Eb-t” – mondta a sportvezető.

A kontinensviadalt július 21-23 között rendezik meg.

A bálon kiosztott „Best of” díjak:

Az év GOLF FELFEDEZETTJE – Zavaczki Bálint
Az év GOLF EREDMÉNYE –Palanszki Benjamin
Az év GOLF ESEMÉNYE – European Young Masters (Junior Golf Európa Bajnokság)
Az év GOLF PROJECTJE – Academy Golf Club
Az év KLUB MANAGERE – Révész Tamás
Az év GOLF EDZŐJE – Szigeti Csaba
Az év GOLF PÁLYÁJA – Royal Balaton Golf & Yacht Club
Az év GREENKEEPERE – Őri Zsolt

 

 

 

0 Tovább

Olasz Open - Három BVSC-s érem

Szombaton rendezték meg a WKF-Karate Golden League versenysorozat  olasz állomását, ahonnan a BVSC-Fighter Zugló versenyzői két ezüst, és egy bronzéremmel térhettek haza.


 

Elsőként a fiatalabb korosztályok léphettek tatamira, a BVSC-Fighter Zugló karatésai közül , Szegedi Döme kezdett a -61 kgban, aki a döntőig jutott és végül második helyen zárt, majd Jurca Dániel a 68 kilósok bronzérmes lett. A felnőtt 60kg-ban Szebeni József négy ellenfelét legyőzve jutott a döntőig, ahol az Európa-bajnok olasz Giulianin már nem tudott felülkerekedni, így ő is ezüstéremes lett.

 

BVSC-Fighter Zugló

0 Tovább

Sportpolitika - Gémesi maradt az NSSZ elnöke

Dr. Gémesi Györgyöt választotta ismét elnöknek a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ). A szervezet közgyűlése a budapesti Magyar Sport Házában megtartott eseményen egyhangú nyílt szavazással voksolt Gémesi újraválasztása mellett.


Gémesi 2009 februárjában lett a Nemzeti Sportszövetség elnöke. A sportvezető irányításával az NSSZ több együttműködési megállapodást kötött a magyar sport egyes szervezeteivel.
A tisztújító közgyűlésen a tagság újraválasztotta az alelnököket és az elnökségi tagokat is, így továbbra is dr. Mészáros János az NSSZ általános alelnöke, dr. Berényi János (olimpiai szekció) és dr. Leyrer Richárd (nem olimpiai szekció) a két alelnök. Az elnökségben Bányász Árpád, dr. Bathó Ferenc, Ferjáncz Attila, Gáspár Tamás, dr. Kokas Péter, dr. Martin György, dr. Martos Éva, Nyíri Iván, Somkuti Annamária és Vaskuti István kapott helyet.


Gémesi György az újraválasztását követően elmondta, hogy csak akkor tud a magyar sport eredményes lenni, ha az egyes területek összefognak tettekben is. "Mindenkinek van feladata ezen a területen, sok munka vár ránk, de csak egységre törekedve lesznek eredmények. A Magyar Olimpiai Bizottság megüresedett alelnöki posztjára ezért is jelöltettem magam, és ha megkapom a bizalmat, remélem, hogy azt a szemléletet, amely az NSSZ integrációs folyamatának kialakításakor folyamatosan vezérelt, a MOB-ban is kamatoztatni tudom" - mondta az NSSZ elnöke, aki kitért a 2017-es magyarországi Világjátékok rendezésének fontosságára is.

Az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő hat év múlva esedékes világversenyére már kiírták a pályázatot. Magyarország Budapest és Gödöllő helyszínekkel adna otthont a rangos sporteseménynek.

Vörös Nándor fotói a közgyűlésről:

 

 

Gémesi György

 

Csötönyi Sándor

Egyeztetés

Magyar Zoltán

Mészáros János, Berényi János és Leyrer Richárd

Kokas Péter, Vaskuti István és Schmidt Gábor

0 Tovább

Világjátékok 2017: Már lehet pályázni!

A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) kiírta a pályázatot a 2017-es játékok megrendezésére. Az olimpia programján nem szereplő sportágak négyévente megrendezendő világversenyének Magyarország is otthont adna Budapest, Gödöllő helyszínekkel.

A 2009-es rendező város így promózta a Világjátékokat

Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) elnöke, és Gödöllő polgármestere elmondta, ahhoz, hogy ütőképes pályázatot adjunk be, szükség van a magyar kormány garanciájára, a két város, valamint a magyar Olimpiai Bizottság támogatására. „A múlt év végén Magyarországon járt Ron Froehlich az IWGA első embere, aki pozitívan nyilatkozott egy esetleges magyar rendezésről. Az érintett hazai szereplőkkel felvettük a kapcsolatot és az előttünk álló időszakban azon leszünk, hogy minél jobb pályázatot állítsunk össze” – mondta Gémesi.

A pályázatok beadásának a határideje: 2011. május 31. Az IWGA jelenlegi információi szerint Fokváros (Dél-Afrika), Moszkva (Oroszország) és Wroclaw (Lengyelország) is dolgozik a pályázaton, sőt a lengyelek már hivatalosan is bejelentették, hogy kandidálnak.

Legutóbb 2009-ben Kaohsiung (Tajvan) rendezte meg a Világjátékokat, ahol a magyar csapat egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett, legközelebb pedig – 2013-ban – a kolumbiai Cali látja vendégül az olimpián kívüli sportágak versenyzőit.

0 Tovább

Makai duplája

Makai Erika megvédte magyar bajnoki címét. A Dorogon megrendezett szumóbajnokságon a világbajnoki ezüstérmes, Világjátékok-résztvevő versenyző a nehézsúlyban (+95 kg), és az open kategóriában is aranyérmes lett, mindkét alkalommal Kálló Gyöngyit győzte le a döntőben.

A férfi abszolút kategóriában (+115 kg), a világbajnok Líbor Dezső csak ezüstérmet szerzett, itt Földesi István lett a magyar bajnok. A Szolnoki MÁV SE vb-aranyérmes szumósa aztán a nyílt kategóriában nem hibázott, és nem talált legyőzőre, így Líbor egy arannyal és egy ezüsttel zárta az idei magyar bajnokságot, amelyen a korábbi világ- és Európa-bajnok Bárdosi Sándor edzőként vett részt. Az egykori olimpiai ezüstérmes birkózó a Budajenő Birkózó Klub utánpótláskorú versenyzőit készítette fel a magyar bajnokságra.

0 Tovább

Mocsai szülinapi tortája

Győztes mérkőzés után érkezett haza Szkopjéból a magyar kézilabda válogatott, mely két tagjának is csütörtökön volt a születésnapja. A Pick Szeged játékosa, Törő Szabolcs és a válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos ünnepelt. A repülőtéren Törő Szabolcsot szegedi csapattársa, Mikler Roland, Mocsai Lajost veszprémi játékosa, Iváncsik Gergő köszöntötte tortával.

(sportandmedia)

Fotók: Varga Ildikó

 

0 Tovább

Újabb elsöprő kick-boxos siker – 5 arany, 2 ezüst, 3 bronz Dublinban

Írországban folytatták menetelésüket a magyar kick-boxosok. A Dublinban megrendezett Irish Openről a magyar versenyzők öt aranyéremmel, két ezüsttel és három bronzéremmel tértek haza.

A 46 ország 3000 kick-boxosát felvonultató viadalon a felnőtteknél Veres Viktor, Gömbös László, és Jároszkievicz Krisztián szerzett aranyérmet, a kadett korosztályban pedig Veres Viktor lett első.

Az egyéni győzelmeken kívül a KirályTeam is odatette magát, ugyanis a csepeli egyesület megnyerte a csapatversenyt is. A Király István irányította csapat az elődöntőben az Európa-válogatottat, a fináléban pedig az amerikaiakat győzte le.

A magyar érmesek:

 

Felnőttek

 

Arany

Veres Richárd (63 kg)

Gömbös László (74 kg)

Jároszkievicz Krisztián (94 kg)

 

Ezüst

Varga László (57 kg)

Mórádi Zsolt (79 kg)

 

Bronz

Veres Mercédesz (50 kg)

Veres Alex (69 kg)

Imre Tamás (84 kg)

 

Csapatban

 

Arany

KirályTeam

 

Kadett korosztály

Arany

Veres Roland (37 kg)

0 Tovább

Pályázik a MOB-alelnökségre Dr. Gémesi György

 

Három év után visszatérne a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztségére Dr. Gémesi György. A Nemzeti Sportszövetség elnöke jelenlétével a magyar sport egységességét erősítené.


- Több mint nyolcéves MOB-alelnöki pályafutásom után nem folytattam a munkát, de most úgy érzem, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nagyon komoly feladatot kap és egyre szélesebb hatáskörrel fog rendelkezni – jelentette ki Dr. Gémesi György. - Szívesen veszek részt ebben a munkában, ezért gondoltam úgy, hogy pályázom az alelnöki posztra, mely Borkai Zsolt MOB-elnökké választása után üresedett meg.

Az NSSZ elnöke hozzátette: alelnökként a magyar sportban megkezdődött integrációs folyamatot segítené. - A Magyar Kormány kinyilvánította szándékát, hogy egységesebb sportirányítást képzel el, és egycsatornás finanszírozással szeretné biztosítani a feltételeket. Azzal, hogy a Nemzeti Sportszövetség elnökeként pályázom, szeretném ezt az egységet erősíteni. Hamarosan az NSSZ-ben is tisztújítás lesz, és abban bízom, hogy folytathatom a munkát, melynek legfőbb eleme eddig is az integráció volt – hangsúlyozta Dr. Gémesi György.

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Öt aranyat szereztek felnőtt versenyzőink a hajdúszoboszlói Világkupán

Beindult a szezon a búvárúszóknál. Az elmúlt hétvégén Hajdúszoboszló adott otthont az idei első Világkupa-versenynek, ahol jól szerepeltek a magyarok. A felnőttek között Dudás Zita két aranyérmet nyert, ezenkívül Székely Lilla, Kanyó Dénes és a 4X50-es gyorsváltó is első lett.

A hajdúszoboszlói Világkupán 14 ország versenyzői indultak. A VK-sorozat következő állomása az olaszországi Lignanóban lesz március végén.

Székely Lilla a dobogón

A magyarok érmes helyezései:

 

Felnőttek

50 m. búvár

1. Székely Lilla

3. Nagy Dorottya

50 m. uszonyos gyors

2. Dudás Zita

50 m. felszíni úszás

3. Székely Lilla

100 m. felszíni úszás

3. Székely Lilla

100 m. uszonyos gyors

1. Dudás Zita

100 m. búvárúszás: 2. Kanyó Dénes

200 m. uszonyos gyors: 1. Dudás Zita, 3. Kovács Zsófia

200 m. felszíni úszás: 1. Kanyó Dénes

400 m. felszíni úszás: 2. Kanyó Dénes

1500 m. felszíni úszás: 3. Ócsai Dorottya, Dimák Dávid

400 m. búvárúszás: 3. Kovács Zsófia

800 m. búvárúszás: 3. Gurisatti Lilla

4x100 m. felszíni váltó:

férfiak: 3. Szolnoki Búvárklub / Karkecz Konrád, Lengyel Dániel, Hamar Péter, Danyi Gábor

nők: 3. Debreceni Búvárklub /Nagy Dotottya, Senánszky Flóra, Dobránszky Blanka, Senánszky Flóra/

4x50 m. uszonyos gyorsváltó:

1. Kaposvári Adorján SE/ Stier Lilla, Kovács Zsófia, Varga Krisztina, Bencs Barbara

Juniorok

50 m. uszonyos gyors:

1. Senánszky Petra, 3. Stier Lilla

100 m. uszonyos gyors:

1 Senánszky Petra, 2. Stier Lilla, 3. Varga Krisztina

2. Németh Dávid

200 m. uszonyos gyors:

1 Stier Lilla, 2. Senánszky Petra

1. Kosina Gergő, 2. Németh Dávid

400 m. felszíni úszás:

3. Németh Dávid

800 m. felszíni úszás:

3. Senánszky Flóra

800 m. búvárúszás:

3. Gurisatti Lilla

0 Tovább

Középpontban a Sporttörvény és a Világjátékok

 

A Sporttörvény módosításának előkészítését és a 2017-es Világjátékok pályázatát nevezte a 2011-es év legfontosabb feladatának Dr. Gémesi György. A Nemzeti Sportszövetség elnöke kijelentette: szeretné folytatni a munkát a szervezet élén.


- Nagyon mozgalmas időszak előtt állunk - nyilatkozta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának az NSSZ első embere. – A legnagyobb hatású feladatnak a Sporttörvény módosítását tartom, melynek előkészítésében az NSSZ is szeretne aktív szerepet vállalni. Fontos, hogy olyan jogszabály jöjjön létre, mely tükrözi a politikai elvárásokat, ugyanakkor egyezik a civil szféra elképzeléseivel is.

Dr. Gémesi György hangsúlyozta: az NSSZ számára az év másik kiemelkedő kihívása a 2017-es Világjátékok budapesti-gödöllői pályázatának elkészítése és beadása lesz. – A tervről konzultáltunk a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Fővárossal és a Kormánnyal is, most azon dolgozunk, hogy a rendezvény költségeit biztosító forrásokat meg tudjuk jelölni. Információink szerint a magyar pályázat nagy eséllyel indul a versenyben, ezért szeretnénk a lehető legjobb anyagot összeállítani – jelentette ki a Nemzeti Sportszövetség elnöke, aki elmondta: az idei tisztújításon szeretné újra megkapni a bizalmat, hogy folytathassa azt az integrációs munkát, amely eddigi elnöki ténykedését jellemezte. Hozzátette: az NSSZ ebben az évben is számos konferenciát és továbbképzést rendez majd, ő maga pedig szeretne idén is országjáró körútra indulni, hogy minél pontosabb képet kapjon a sportélet helyzetéről az ország különböző részein. További részletek Világjátékok című magazinban, amely március 6-án, vasárnap 18:30-kor kezdődik a Sport1-en.

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

 

0 Tovább

Iránban készült a magyar taekwondós

Tóth Balázs két hetet töltött Iránban. Az edzőtáborozáson kívül egy világranglista-versenyen is elindult, ahol ötödik lett. A jelenlegi legjobb magyar taekwondós a sportág fellegvárában töltött időszakot nagyon hasznosnak tartja , és bízik abban, hogy sikerrel megvívja a küzdelmet az olimpiai selejtezőben.


Iránban hihetetlenül komolyan gondolják ezt a sportágat. Fantasztikus rálátásuk van a taekwondóra – mesélte a SPORTbányászatnak a Tóth.

Az edzőtábor során olyan apró technikai hibáimra hívták fel a figyelmemet, melyeket kijavítva és helyesen használva, óriási meglepetéseket tudok majd okozni az ellenfeleimnél. Elindultam a Fajr Openen is, amelyet Urmiában rendeztek meg. A negyeddöntőben 3-2-es vereséggel búcsúztam, de nagyon közel voltam, hogy érmet nyerjek. Az iráni kiutazásom legfontosabb része az edzőtáborozás volt, mindez elengedhetetlen a vb-re és az olimpiai kvalifikációban való felkészülésre.

A szövetségi, és szponzori támogatásért nagyon hálás vagyok, igyekszem, meghálálni a bizalmat – mondta az immár nehézsúlyban versenyző magyar taekwondós.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum