Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Idősebbek a gáton – Szépkorúak Sportfesztiválja

Szépkorban is aktívan! – ez a jelszava a Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezendő sport és egészségnapnak, amelyen az idősebbeket célozza meg. Szeptember 9-én a Kopaszi-gáton 45 sportágat, illetve mozgásformát próbálhatnak ki a szépkorúak, akik előadásokon, különböző egészségügyi szűréseken is részt vehetnek a mindenki számára ingyenes eseményen.

„Egy nagyon népes korosztályról van szó, évente több programmal igyekszünk felhívni a társadalom, illetve a szépkorúak figyelmét, hogy sosem késő elkezdeni a mozgást, és az egészséges, kiegyensúlyozott életre való törekvést. Idén először közvetlenül a XV. Coca Cola  Testébresztő Női Mozgásfesztivál másnapján, ugyanazon a helyszínen tartjuk meg a szépkorúak fesztiválját, jelezvén, hogy nekünk minden korosztály egyformán fontos” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, az események főszervezője.

A rendezvényen szeptember 9-én, 10 órakor lesz kapunyitás, és 16 óráig tart. Előtte egy nappal, azaz 8-án, a női sportfesztiválon közel 100 sportágat próbálhatnak ki a hölgyek a Kopaszi-gáton.

0 Tovább

Bajnoki rajt a tekézőknél

Az előttünk álló hétvégén megkezdődik a 77. férfi tekebajnokság. A hölgyek egy héttel később ragadnak golyót a pontvadászatban. Náluk ez lesz a 68. kiírás.

A minden várakozást felülmúló csapat-világbajnokság és a nyári szünet után jönnek a Szuperliga-küzdelmek a tekézőknél. A sportág a reneszánszát éli, az aranygeneráció beérett, mivel a zalaegerszegi csapat-vb-n a nők és a férfiak is világbajnokok lettek. Kérdés, hogy mindez milyen hatással lehet a bajnokságra. A férfiaknál 10, a nőknél pedig 11 csapat indul a Szuperligában. 

A férfi Szuperliga résztvevői

AJKA KRISTÁLY SE

BKV ELŐRE SC

FERENCVÁROSI TC

GYŐR-SZOL TORNA CLUB

KÖZUTASOK KAPOSVÁRI TK

NYÍREGYHÁZI TEKE KLUB

RÉPCELAKI SE

SZEGEDI TE

SZOLNOKI MÁV SE

ZALAEGERSZEGI TK

A női Szuperliga résztvevői

BALATONI VASAS SE

BKV ELŐRE SC

FERENCVÁROSI TC

DYNAMIC TSK

PANNON-FLAX GYŐRI LENSZÖVŐ SE

RÁKOSHEGYI VASUTAS S.E. I.

RÁKOSHEGYI VASUTAS S.E. II.

SZENTESI TEKÉZŐK SPORTEGYESÜLETE

TATABÁNYAI SPORT CLUB

WATT 22 SPORTEGYESÜLET

ZTE- ZÁÉV TK

0 Tovább

Katusék izzasztják a hölgyeket

A Pécsi Sasok ismét szárnyalnak. A sokszoros aerobik világbajnoki trió két tagja a XV. Coca-Cola Testébresztő Női Sportfesztiválon mozgatják át a hölgyeket. Az ingyenes szabadidősportos rendezvényen Katus Tamás és Szentgyörgyi Rómeó is órát tart szeptember 8-án a Kopaszi-gáton. Hölgyeim, figyelem!

A Pécsi Sasokkal a Fitnesz Ponton találkozhatnak a sportfesztiválon. Akik más sportágak iránt érdeklődnek, biztos, hogy nem maradnak élmény nélkül: a testébresztőn közel 100 sportágat és mozgásformát lehet kipróbálni. A teljesség igénye nélkül a lányok, asszonyok belekóstolhatnak a sárkányhajózásba, a jógába, az íjászatba, a táncba, a rúdtáncba és a gerinctornába is. A sportfesztivált a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezi meg, akárcsak az egy nappal később lebonyolítandó Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját. A szövetség évek óta rendez olyan eseményeket, amelyeken az idősebbek is elkezdhetik, vagy folytathatják a sportolást, a mozgást. A szépkorúak is a Kopaszi-gáton próbálhatják ki az egyes sportágakat, bizonyítva, hogy mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát.

0 Tovább

44%-os kedvezény a Sportágválasztó könyvre és egy éves Sportime-előfizetés ingyen!

Hamarosan újra itt a már hagyományos budapesti Nagy Sportágválasztó, ahol ismét közel száz sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők és találkozhatnak azok legnagyobb bajnokaival tehetségeivel. 

 

Hogy Sportime Magazin is segítsen, a lehető legjobb választásban, ezért most szeptember 14-ig 44% kedvezménnyel és egy éves ajándék Sportime magazin előfizetéssel lehet megvásárolni Nagy János 113 sportágat bemutató könyvét.

A tartalmas könyv egy éves Sportime Magazin előfizetéssel 16.360,- forint helyett, most csak 6.990.- forintba kerül a SPORTIME webshopjában és a Nagy Sportágválasztó helyszínén!

Fontos alap ismeretanyag és tartalmas értékes ajándék is lehet a minden szempontból nagy formátumú könyvkülönlegesség!
0 Tovább

A sárkányhajótól a rúdtáncig minden kipróbálható

A hagyományos sportágakon kívül igazi különlegességeket kipróbálhatnak az érdeklődők a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválon. A rendező Magyar Szabadidősport Szövetség a hölgyeket és a szépkorúakat is átmozgatja szeptember 8-án és 9-én a budapesti Kopaszi-gáton. 8-án a női sportfesztivált, 9-én pedig a szépkorúak sportos napját bonyolítják le.

 


Az első napon közel 100 sportágat, illetve mozgásformát is űzhetnek a hölgyek. Lehet majd többek között sárkányhajózni, és ki lehet próbálni a Stand Up Paddle-t (SUP) is. A speciális szörfözés néhány éve indult világhódító útjára. Kicsit furcsán hathat első ránézésre, de sokkal könnyebb megtanulni, mint szörfözést, mivel itt a szél nem nehezíti az egyensúlyozást.
Előnye, hogy nem kell hosszú órákon át várni a szelet, hiszen csak ki kell menni a vízre, ráállni a deszkára és siklani. Európában és a tenger nélküli országokban, ahol nincs hullámlovaglásra lehetőség és nincs kiszámítható szél – ahogy Magyarországon sem – az állva evezés egyre népszerűbb. Úgy fedezhetjük fel a tavainkat és vizeinket, hogy közben motorzúgással nem zavarjuk az élővilágot és még mozgunk is.

A jobb erőben lévő lányok-asszonyok a hagyományos női sportágakon kívül kipróbálhatják a küzdősportokat, de még a rúdtáncot is.
0 Tovább

Pete Sándor értékes aranya Bécsújhelyen

Pete Sándor megnyerte a Creme de la Creme-Turnier elnevezésű tekeversenyt. A bécsújhelyi viadalon a Répcelaki SE kiválósága mindenkit maga mögé utasított. Pedig a nemzetközi mezőnyben több világbajnok is ott volt: többek között Nemes Attila és Boanta Claudiu is versenyzett.

A kieséses rendszerű megmérettetés első körében Pete ugyan vereséget szenvedett Boanta Claudiutól, de második legjobb kiesőként így is kvalifikálta magát a következő fordulóba. A 2. felvonásban egy hazai versenyzővel került szembe, és 1-1 után szétdobásban kerekedett felül a répcelakiak alapembere. A döntőbe négyen kerültek be, és szettenként osztottak pontokat: a győztes 4, a második 3, a harmadik 2, és a negyedik 1 egységet kapott. Pete itt már semmit sem bízott a véletlenre, és az első három játszmát megnyerve, állva hagyta a vetélytársakat, így gyakorlatilag már a negyedik szett eredményétől függetlenül eldőlt, hogy hazahozza a kupát Bécsújhelyről. "Sanya" ettől függetlenül a záró 30 dobásban sem engedett ki, végül 626 fás, remek eredménnyel zárta a finálét.

Dobogóra állt a BL-címvédő magyar csapat Szlovákiában

A BL-címvédő Szeged a szlovákiai Podbrezován lépett pályára a hagyományos augusztusi ZP-kupán. Ez az A-kategóriás viadal egyben NBC férfi teke világranglista-verseny is egyben. A Tisza-partiak csapatban a harmadik helyen végeztek.
0 Tovább

Cali tényleg aranybánya volt

Idén Duisburg (2005) és Kaohsiung (2009) után harmadszor volt szerencsém tudósítani Világjátékokról. Caliban 58 magyar sportoló indult, 6 aranyat és 4 ezüstöt szereztek büszkeségeink.

Rich (balra) már az interjú előtt falhoz állított

Nehéz az élményeket 30 percnyi beszélgetésbe belezsúfolni, de Rich (Thuróczy Richard) kolléga, a Juventus Lights műsorvezetője nem ismert lehetetlent.

Ezúton is köszönöm a Juventus Rádiónak, hogy szabadkezet kaptam a Világjátékok idejére, és naponta kétszer tudósíthattam a magyar csapat eredményeiről. Az élménybeszámolóm, azaz a Rich-csel lezajlott beszélgetés itt meghallgatható: http://www.juventus.hu/?uid=666

Hegyifutás Caliban (fotó: Gyöngyösi Péter)

(Bányász Árpád)

0 Tovább

GOC - A Mészáros-Szatmári duó volt a legjobb magyar kettős latinban

Focis hasonlattal élve tippmix-gyilkos szereplést produkált a German Openen a Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya. A latinpáros a Rising Staron és a Grand Slam-versenyen is a legjobb magyar kettősként végzett. 


A GS-en 154.-157., a Risingen pedig a 74.-78. helyezést csípték el. Előbbi kategóriában 345, utóbbiban 288 páros indult. „Mindkettőnknek ez volt az első German Open. Egy éve dolgozunk együtt, és a korábban elért ranglista-döntőzés, mellett természetesen a stuttgarti versenyzésünket is komoly sikernek könyveljük el” – meséli Mészáros Mihály. „Amióta hazajöttünk, azóta egyfolytában hívogatnak ismerősök, és gratulálnak, ami jól esik nekem. Edzőinkkel, Tóth Szilárddal, Juhász Ágnessel és Andrea Silvestrivel, valamint Váradi Martinával sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban. Bekerültünk a válogatott keretbe, és reméljük, hogy a világranglistás helyezésünket is tudjuk majd kozmetikázni. Mindehhez minél jobb eredmények kellenek, elsősorban külföldön” – tette hozzá a táncos.

A magyarok helyezései a German Openen a latin RS-en és a GS-en:

Grand Slam

154-157. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya
202. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
214-218. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
234-238. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
239-243. Püspöki Dávid, Markó Ágnes
288-289. Horváth Kristóf, Szatmári Orsolya

Rising Star

74-78. Mészáros Mihály, Szatmári Dorottya
84-85. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
135-140. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
189-197. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
210-214. Horváth Kristóf, Szatmári Orsolya
234-237. Tóth Bence Ákos, Bondár Dóra
245-249. Oroszlán Krisztián, Papp Anna
250. Farkas Gellért, Fodor Zsófia
0 Tovább

Jönnek a szabadidős sportfesztiválok!

A hölgyeket és a szépkorúakat is átmozgatja a Magyar Szabadidősport Szövetség. Szeptember 8-án és 9-én a budapesti Kopaszi-gáton nagyszabású ingyenes szabadidősportos eseményt rendeznek.

Ha ősz, akkor Coca- Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivál! Idén is több ezer hölgy csatlakozik mindazokhoz, akik az elmúlt években jól érezték magukat a sportfesztiválon. A rendezvényen a sok-sok aktív hölgyön kívül élsportolók is tiszteletüket teszik majd. Apropó helyszín! A Kopaszi-gát először ad otthont a rendezvénynek. Szeptember 8-án Budapest egyik legelegánsabb parkjában számtalan sportágak ki lehet próbálni bárkinek. Rá egy napra a szépkorúak sportolnak majd. A rendezvényeken különböző szűréseken, egészségügyi felméréseken is részt vehetnek az érdeklődők. „Nálunk ugyan senki sem lesz bajnok, de egyet ígérhetünk: a sportfesztiválozók nem lesznek vesztesek sem. Az aktív, életvidám ’régebb óta fiatalok’ látványa megkönnyíti a rendszeres sportolás elfogadtatását, megszerettetését. Az sem mindegy, hogy a szépkorúak milyen tartalommal, milyen minőségben élik nyugdíjas éveiket. A fizikailag és szellemileg aktív nyugdíjas minta adása fontos a társadalom számára. Kevés olyan sportrendezvény van, amely kifejezetten a nyugdíjasokat célozza meg, országos egyáltalán nincs. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja ezt az űrt igyekszik betölteni.” – mondja Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, az események főszervezője. 

0 Tovább

Ezen a hétvégén elrajtol a 4. Velencei Tóúszás

A múlt hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat véleményét figyelembe véve a szervező Budapest Sportiroda elhalasztotta a 4. Velencei Tóúszás megrendezését. Azonban erre a hétvégére, augusztus 17-ére szintén az OMSZ egyetértésével vízre szállhatnak a versenyzők.

 

Három táv közül választhatnak idén is a résztvevők. Az 1500 méteres távot azoknak ajánlja a szervező Budapest Sportiroda - BSI, akik csak kedvtelésből szoktak természetes vízben úszni, míg a gyakorlottabbakat a 3000 méteres táv várja. A nádasok és kis szigetek között kanyargó, különleges útvonal végig biztosított, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

 

A gárdonyi Sport Beach zöldövezeti strandja ad otthont az egész napos nyári családi programnak, ahol a nézők akár a vízből is szurkolhatnak! Az 500 méteres családi távra akár nevezhetnek is!

 

Azoknak, akik az úszáson kívül kerékpározni és egy kicsit túrázni is szeretnének, kiváló alkalom a Velence-tavi Túra Triatlon. A nevezők három távon is kipróbálhatják magukat, attól függően, hogy a családi, rövid vagy a hosszú távú úszásra neveznek. Ezt követően még mindenkire 6,8 kilométer gyaloglás, és két szakaszban 13,2 és 15,5 kilométer kerékpározás vár.

 

Helyszín: Gárdony, Sport Beach

 

Program:

9:00-15:00: Rajt folyamatos indítással

9:00-11:00:Túra Triatlon úszását 11:00-ig be kell fejezni, hogy kerékpárral el lehessen indulni

16.00: Az esemény vége

0 Tovább

Világsztárokkal szerepelt egy filmben Egervári Sándor

Őszintén vallott a Dodzsem 52-ben Egervári Sándor. A labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya Világi Péternek mesélt arról, milyen volt egy filmben szerepelni Sylvester Stalloneval, a legendás Pelével és Ardiles-szel. Visszaemlékezett az 1986-os szovjet válogatottól elszenvedett 6-0-ás vereségre is, továbbá a jelenlegi nemzeti tizenegy esélyeit is latolgatta a SportKlub magazinműsorában.

Kevesen tudják, hogy Egervári Sándor a sportkarrier mellett belekóstolt egy film erejéig a mozi világába is. A Menekülés a győzelembe című filmben együtt játszott olyan futballistákkal, mint Pelé vagy Ardiles, és a hollywoodi sztárral, Silvester Stallonéval is.
„A filmet az akkori MTK pályán forgatták. Az MTK játékosok közül választották ki a szereplőket, akik kicsit „svábos alkatúak” voltak, mi pedig a német válogatott játékosait alakítottuk. Szenzációs élmény volt Pelével, Bobby Moore-ral, Ardiles-szel együtt tölteni az időt, aki nagyon barátságos, kedves, igazi sportemberek.” – mondta el Egervári.
A Dodzsem 52-ben nem csak kellemes emlékeket elevenített fel Egervári. Visszagondolt arra is, hogy a magyar válogatott éremesélyesként érkezett az 1986-os, mexikói világbajnokságra, de a remények hamar szertefoszlottak. A csapat technikai vezetője Világi Péternek vallott arról, hogy ő hogyan élte meg a bukást. Arra is visszaemlékezett, hogy sokan igazságtalanul bántak a válogatott tagjaival.
„Amikor hazaértünk Ferihegyre, méltatlanul betoloncoltak minket egy ötször ötös kis helyiségbe, és csúnyán lejárattak a tévé nyilvánossága előtt. Nagyon rosszul éreztem magam, mintha mi az országot szándékosan hoztuk volna ilyen helyzetbe” – mondta el a válogatott akkori technikai edzője.

Egervári azonban nem a múltban él, és bízik a jelenlegi válogatottban. Ahogy ő fogalmaz: több mint két évtized telt el azóta, hogy utoljára világversenyen szerepeltünk, de az elmúlt néhány esztendőben, lépésről-lépésre közelebb kerülünk az áhított célhoz.

Ha kíváncsi a teljes beszélgetésre, ne hagyja ki a Dodzsem52 adását augusztus 15-én, csütörtökön 20:00-kor.

0 Tovább

Világjátékok 2013 - Ezüstérem zárásként

Ezüstérmes lett a magyar női strandkézilabda-válogatott a Világjátékokon. A kolumbiai Caliban megrendezett nem olimpiai sportágak világjátékán a magyar csapat így hat aranyat és négy ezüstöt nyert. Ez azt jelenti, hogy minden idők legsikeresebb magyar Világjátékok-szereplését produkálta a magyar küldöttség Kolumbia harmadik legnagyobb városában, ahol a záróünnepséggel véget értek a játékok, folytatás 2017-ben, a lengyelországi Wroclawban.

A női strandkézilabda-válogatott Európa-bajnokként érkezett ki a Világjátékokra. Az első csoportmeccsen kikapott Brazíliától, onnan gyakorlatilag minden mérkőzést megnyerve menetelt egészen a fináléig. A mindent eldöntő meccset a táncsportos versenyekről jól ismert bikaviadal arénában rendezték meg 35 fokos hőmérsékletben, amelyhez elég nagy páratartalom társult.

A döntőbeli ellenfél a világbajnok Brazília volt, amely szétlövésben szerezte meg a Világjátékok-aranyat. Gróz János szövetségi kapitány szerint ma jobbak voltak a brazilok. „A braziloknál kiemelt sportágnak számít a strandkézilabda. Ezek a játékosok napi kettőt edzenek és fizetést kapnak ezért. Nálunk mindenki suli mellet, munka mellett kézilabdázik. Úgy gondolom, hogy ez a csapat erőn felül teljesített.” – mondta Gróz.

A Világjátékokon ezüstérmet szerző válogatott: Fekete Bozsana, Gróz Kitti, Győri Ágnes, Hajdú Ágnes, Kókai Ágnes, Kretz Fruzsina, Sidó Krisztina, Tóth Emese Szilvia, Zsigmond Adrienn. Szövetségi kapitány: Gróz János, edző: Rovnayi Mariann, technikai vezető: Langauf István.

A zárónapon további két sportágban voltunk még érdekeltek: tájfutásban a Lenkei Zsolt, Gyurkó Fanni, Kovács Ádám, Szerencsi Ildikó kvartett hetedik lett a váltóban, míg a siklóernyősöknél Bolyán Anikó ötödikként zárt, Kaszás Sándor pedig a 15. helyet csípte el.

A magyar csapatvezető a záróünnepség után kifejtette, hogy a nem olimpiai sportágak számára mozgalmas négyéves ciklus következik. „A Világjátékokon részt vett sportágak szövetségeitől szakmai beszámolókat várunk, ezzel párhuzamosan egy jövőképet is szeretnénk látni a szervezetektől. Tanulnunk kell a Caliban lezajlott Világjátékokból. A cél, hogy a 2017-es lengyelországi játékokon ugyanilyen jól, vagy ha lehet, akkor jobban szerepeljenek a magyarok” – zárta értékelését dr. Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke.

A női strandkézilabda-válogatott és a magyar delegáció kedd este 22 óra 40 perckor érkezik a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar küldöttség érmei és pontszerző helyei a IX. Világjátékokon

Arany

Székely Lilla (búvárúszás) 100 m felszíni uszonyos

Csay Renáta (maratoni kajak-kenu) női kajak

Petrovics Máté (maratoni kajak-kenu) férfi kajak

Kövér Márton, Györe Attila (maratoni kajak-kenu) kenu kettes

Noé Bálint, Noé Milán (maratoni kajak-kenu) kajak kettes

Csay Renáta, Bara Alexandra (maratoni kajak-kenu) kajak kettes

Ezüst

Női strandkézilabda válogatott (Fekete Bozsana, Gróz Kitti, Győri Ágnes, Hajdú Ágnes, Kókai Ágnes, Kretz Fruzsina, Sidó Krisztina, Tóth Emese Szilvia, Zsigmond Adrienn)

Kalmár István (szumó) 115 kg

Kiss Tamás (maratoni kajak-kenu) kenu

Kiszli Vanda (maratoni kajak-kenu) női kajak

Negyedik hely

Kanyó Dénes (búvárúszás) 400 méteres felszíni úszás

Kanyó Dénes (búvárúszás) 200 méteres felszíni úszás

Aero-dance csoport (aerobik) Bakó Anett, Hegyi Dóra, Lendvay Dóra, Nagy Dorina, Szörényi Ágota, Kun Orsolya, Lendvay Réka és Hagymási Alexandra

Aero-step csoport (aerobik) Czinder Kinga, Tóth-Hosnyánszki Anita, Kovács Ramóna, Kőrösi Kitti, Szabó Júlia, Szilvás Angéla, Táskai Anita és Újvári Cecília Judit

Ötödik hely

Makai Erika (szumó), női nehézsúly

Makai Erika (szumó), női open kategória

Kakas István (terepíjászat) csupaszíj kategória

Sportaerobik csoport (aerobik) Bakó Anett, Hegyi Dóra, Lendvay Dóra, Nagy Dorina

Bolyán Anikó (siklóernyő)

Hatodik hely

Károlyi Csilla (búvárúszás) 200 méteres felszíni úszás

4X100 méteres női felszíni váltó (búvárúszás) Székely Lilla, Senánszky Petra, Károlyi Csilla, Debreczeni Hajnalka

0 Tovább

Világjátékok 2013 – Maratoni kajak-kenusaink fantasztikus sikert arattak

A magyar maratoni kajak-kenusokat megszorongatni sem tudták a Világjátékokon. A Caliban zajló nem olimpiai sportágak világversenyén a második kajak-kenus napon a mieink három aranyat nyertek. Helyi idő szerint péntek reggel megkezdődtek a párosok versenyei a játékokon és nyitásként a Györe Attila, Kövér Márton a kenu kettesek fináléját nyerte meg hatalmas fölénnyel. Következett Csay Renáta második döntője. A 12-szeres magyar világbajnok az egyes győzelem után, Bara Alexandrával indult párosban, és magabiztos sikert aratott a női kajakosok mezőnyében. Zárásként a Noé testvérek fegyelmezett, katonás versenyzésére sem volt ellenszere egyik nemzetnek sem. A Noé Milán, Noé Bálint kajak kettes imponáló magabiztossággal megszerezte a magyar csapat hatodik aranyérmét a Világjátékokon. Mindez annyit jelent, hogy a megnyert aranyérmek számát tekintve ez a legeredményesebb magyar Világjátékok-szereplés.

Györe Attilának és Kövér Mártonnak nagy elégtétel ez az aranyérem. Mindketten tagjai voltak a négy évvel ezelőtti sárkányhajó-válogatottnak, amelyet Kaohsiungban, egy versenybírói döntés miatt megfosztottak az aranyéremtől. „Most semmi sem tudott az utunkba állni. Bár a rajtot alaposan elrontottuk, hamar élre kerültünk és onnan nem volt pardon” – mondta Györe Attila.

Csay Renáta nem sokat pihenhetett az egyes arany után. „Alig, hogy véget ért a tegnapi versenyem, már a párosra koncentráltam. Jó iramot tudtunk menni. Fantasztikus volt ismét győzni, és kétszer is meghallgatni a himnuszt” – nyilatkozott a kétszeres Világjátékok-győztes.

A Noé testvérek rajt-cél győzelmét még a helyiek is megtapsolták. „Az volt a taktikánk, hogy az ellenfeleket minél hamarabb őröljük fel, és olyan saját tempót menjünk, amit senki sem tud követni. A végére még egy jó százas hajrára is futotta az erőnkből” – fogalmazott Noé Milán.

A magyar női strandkézilabda-válogatott vereséggel kezdte a Világjátékokat. Gróz János együttese a végső győzelemre is esélyes világbajnok Brazíliától kapott ki 2-1-re. A folytatásban megszerezte első győzelmét az Európa-bajnok magyar csapat, miután 2-0-ra verte Kolumbiát.

Pontszerző helyen végzett az aero-dance csoport. A lányok bejutottak a négyes döntőbe, ahol negyedikként zárták a versenyt. Finalista lett az aero-step alakulat is, ők szombaton döntőznek.

A tájfutók túl vannak a rövidtávon, itt a férfiaknál Kovács Ádám a 9., Lenkei Zsolt a 22. lett, míg a nőknél Szerencsi Ildikó a 21., Gyurkó Fanni pedig a 27. helyet csípte el.

Az erőemelő Szabó Ágnes a 84 és a +84 kg-osok összevont kategóriájában megsérült és feladta a versenyt. Mindkét fallabdázónk is befejezte a játékokat, miután Szombati Edina után Török András is kikapott az első meccsén.

Fotó: Gyöngyösi Péter

 

0 Tovább

Világjátékok 2013 - Kajak-kenus aranyak és ezüstök

Fantasztikus teljesítménnyel zárták az első maratoni kajak-kenus napot magyarok. A kolumbiai Világjátékokon Csay Renáta és Petrovics Máté aranyat, Kiszli Vanda és Kiss Tamás pedig ezüstérmet szerzett.

Petrovics Máté

Csay Renátától a tőle megszokott profizmust láthatták a Világjátékokon is. A tizenkétszeres magyar világbajnok esélyt sem adott az ellenfeleknek, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a női kajak egyesek mezőnyében. A második helyet ugyanebben a számban Kiszli Vanda szerezte meg.

Csay Renáta

„Gyakorlatilag azt csináltam, ami már a világversenyeken bevált. Igyekeztem elszakadni a mezőnytől, és onnantól saját tempót mentem. Örülök, hogy az első olyan Világjátékokon tudtam győzni, amikor a sportág bemutatkozott a nem olimpiai sportágak világjátékán” – fogalmazott higgadtan Csay Renáta.

Kiszli Vanda

Kiszli Vandával madarat lehetett volna fogatni a befutó után. „Nem gondoltam volna, hogy sikerül érmet szereznem itt. A második helyért nagy csatát vívtam egy olasszal, de az utolsó kör előtt eldöntöttem az ezüst sorsát. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült” – mondta Kiszli.

Kiss kapja az instrukciókat a szövetségi kapitánytól

Kiss Tamás a maratoni kenus mezőnyben a rajt után olyan csapásszámmal akart menni az elejétől, amit betervezett, de módosítania kellett. „Kemény volt nagyon. Olyan légszomjam volt, hogy visszább kellett vennem. Abban bíztam, hogy az ellenfelek is ugyanúgy fáradnak, de a német kenus jobb volt ma. Azért nem csillog olyan rosszul az az ezüst sem…” – nyilatkozta a verseny után az olimpiai bronzérmes kenus.

Kiss a rajt után

A harmadik döntőben, a férfi kajak egyeseknél – magyar színekben – Petrovics Máté ült hajóba, és hatalmas küzdelemben aranyérmes lett. „Végig figyeltem az ellenfeleket. Amikor a portugállal ketten maradtunk, tudtam, hogy megfogom verni. Az utolsó körben robbantottam, és örülök, hogy így összejött” – mondta az újdonsült Világjátékok-győztes kajakos.

A maratoni kajak-kenus sikerek után a magyar csapat három aranyat és három ezüstöt szerzett a Caliban zajló Világjátékokon. A szervezők tájékoztatása szerint a teljes maratoni kajak-kenus éremkollekciót pénteken adják át. Az aranyérmeket egyébként már helyi idő szerint csütörtök reggel dr. Leyrer Richárd csapatvezető és Kaszala Claudia médiacsapat-vezető is megjósolta a kolumbiai állami televízióban, ahol a reggeli élő talk show vendégei voltak. 

 

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum