Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar bajnokságot is rendeznek a Balatonman-en!

Rangos versenyt bonyolítanak le az idei Balatonman-en. A június 15-én megrendezendő prémium kategóriás sportesemény ugyanis egyben Középtávú Triatlon Magyar Bajnokság is lesz. A 70.3 futamnak is nevezett kihíváson nem kisebb feladatra számíthatnak a versenyzők, mint 1,9 km úszásra, 90 km kerékpározásra és 21,1 km futásra.

Gőzerővel készülnek a szervezők és a versenyzők a Balatonman-re, amelyen a Fornetti Triatlon Magyar Nagydíj egyik állomásaként a Középtávú Magyar Bajnokságot is lebonyolítják.

Zelcsényi Miklós főszervező elmondta, több változásra is lehet számítani idén. „A kerékpáros kör könnyebb lesz, mert kisebb a szintkülönbség, az esti futókörön pedig fáklyákkal világítják meg a pályát, így igazán hangulatos küzdelemre készülhetnek a résztvevők. A frissítők színvonala ugyanakkor állandó, továbbra is a kiváló minőség biztosítása a cél, hogy a versenyzők a lehető legjobb formájukat tudják adni a megmérettetés során” – mondta Zelcsényi.

0 Tovább

Két arany, örömkönnyek, lánykérés - FOTÓK

Óriási magyar siker Zalaegerszegen! A tekézők csapat-világbajnokságán dupláztak a magyarok, hiszen a nők is, és a férfiak is aranyérmet szereztek. A döntőben a fiúk a macedónokat, míg a lányok a románokat győzték le. Mindkét válogatottunk százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a világbajnokságot.

 Már szombat délelőtt megkezdődött a sikersorozat. A Fehér László szövetségi kapitány irányította férfi válogatott az elődöntőben 0-2-ről felállva, 6-2-re győzött a románok ellen. Következtek a döntőben azok a macedónok, akik Szerbiával vívtak nagy csatát és végül nyertek.

A címvédő női csapat az elődöntőben Horvátországon lépett túl egy szoros meccsen 5-3-mal, a fináléban aztán a románokkal csaptak össze.

 A két döntőt egyszerre bonyolították le a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban felállított nyolcsávos tekepályán, ahol a közönség gyakorlatilag vastapssal kísérte végig a több mint 3 órás küzdelmet.

A Kaszás Zoltán szövetségi kapitány vezette női válogatott gyorsan hátrányba került a finálé elején, majd csak lassan fordult a kocka, de a végére a Méhész Anita-Sáfrány Anita utolsó páros már magyar vezetésnél vette át a meccset. A két Anita keze a folytatásban nem remegett meg, így címvédés lett a vége.

A férfi döntőben hatalmasat versenyzett Kiss Tamás, Karsai László és Boanta Claudiu is, de gyakorlatilag a válogatott mindegyik tagja igazolta azt, hogy ebben a sportágban a magyarok világklasszisoknak számítanak. A magyarok 4012 fás világrekordot gurítottak a döntőben, amellyel gyakorlatilag megkoronázták a vb-n nyújtott teljesítményüket.

Az aranyérmes férfi válogatott: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter. Szövetségi kapitány: Fehér László   

Az aranyérmes női válogatott: Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes-Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra, Airizer Emese Júlia. Szövetségi kapitány: Kaszás Zoltán

Eredmények

Teke-vb, Zalaegerszeg, Döntők

Nők

Magyarország-Románia 7-1 (3526-3498)

Férfiak

Magyarország-Macedónia 7-1 (4012-3809)

Az eredményhirdetés után Méhész Anita elmondta, hogy felemelő volt hazai környezetben a férfiakkal egyszerre aranyérmet nyerni. „Ennél többet egy sportoló nem érhet el egy világbajnokságon. Hazai pályán megvédtük a világbajnoki címünket. Egyszerűen nem lehet szavakba önteni” – nyilatkozta Méhész.

Fantasztikus napja volt Kiss Tamásnak, aki aranyéremmel a nyakában térdre ereszkedett, és megkérte barátnője kezét. „Nem sokan tudtak erről a tervemről. Örülök, mert egy olyan napon tudtam megkérni a menyasszonyom kezét, amikor életem legjobbját nyújtottam egy hazai világbajnokságon, ráadásul ott van még a 4012 fás világrekord, amellyel megnyertünk az aranyérmet. Mi ez, ha nem egy tökéletes nap?” – mondta az ünneplő Kiss.

Fehér László szerint már mindent elért, amit egy tekéző elérhet. (A férfi válogatott szövetségi kapitánya versenyzőként is világbajnok volt.) „Ilyen nap az ember életében csak egyszer van. Örülök, hogy részese lehetek a sikernek” – tette hozzá a sikerkapitány. Kaszás Zoltán azt állítja, hogy az elődöntő sokkal nehezebb volt. A nők szövetségi kapitánya szerint a románok elleni finálé már nem volt annyira kemény, mint az kintről érzékelhető volt.

„Felnőttünk a csapatokhoz. Régóta azon dolgozunk, hogy egy feledhetetlen világbajnokságnak adjunk otthont. Kimagasló munkát végeztek a szervezők, az önkéntesek és az egész teketársadalom kitett magáért. Fantasztikus hozzáállás volt tapasztalható a várostól, a zalaegerszegiektől. De nagyszerű munkát végzett a hazai szövetség is, élén Dávid Veronika főtitkárral” – értékelt Takács László, a Szervező Bizottság elnöke.

Dávid Veronika is hangsúlyozta: a nagy sikerbe mindenki beletette a maga lelkesedését. „Külön köszönet Áder János köztársasági elnöknek, aki elvállata a vb fővédnökségét, köszönet az állami segítségért. Kiss Norbert helyettes államtitkárnak is köszönettel tartozunk, aki a helyszínen szurkolt, és átadta a vb-aranyakat. A magyar média érdeklődése is megható volt, és köszönjük a szurkolóknak, akik végig vastapssal biztatták a válogatottakat. ”

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Teke-vb: Legyőztük Németországot!

A férfiak után a címvédő magyar női csapat is bejutott az elődöntőbe a zalaegerszegi teke-vb-n. Az elődöntőben Horvátország lesz Méhész Anitáék ellenfele.

Tökéletes napot zártak a magyarok a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A férfiak után a nők is bejutottak a legjobb négy közé. A negyeddöntőben Kaszás Zoltán együttese egy fantasztikus hangulatú összecsapáson 6.5 – 1.5-re verte a torna egyik favorit együttesét, Németországot. A magyaroktól Fegyveres Petra volt a legeredményesebb 643 fával.

Délelőtt a férfiak harcolták ki az elődöntőben való részvételt, miután a lengyeleket legyőzték a negyeddöntőben, így az már biztosan kijelenthető, hogy a nők is és a férfiak is éremmel zárják a hazai rendezésű világbajnokságot.

Szombaton a férfiak a románokkal elődöntőznek reggel 8 órától, míg a lányok a horvátokkal csapnak össze a döntőbe jutásért 11 óra 20 perctől.

Szerbia férficsapata világcsúcsot gurított, miután a szlovénok elleni negyeddöntőben 3974 fás teljesítménnyel győztek. A korábbi rekord 3972 fa volt.

Eredmény

Teke-vb, Zalaegerszeg, nők, negyeddöntő

Magyarország-Németország 6.5 – 1.5 (3646-3537)

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Teke-vb: A férfiak már biztos érmesek!

A magyar férfi tekeválogatott biztosan érmet szerez a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A negyeddöntőben a magyar csapat 7-1-re verte Lengyelországot, ezzel elődöntős, és legrosszabb esetben is bronzérmes lesz. A lengyelek az elsők, akik szett-pontot értek el a mieink ellen ezen a világbajnokságon. A csoportmeccsek során ugyanis végig 8-0-s mérkőzéseket produkált Fehér László szövetségi kapitány együttese. Pénteken a legeredményesebb magyar játékos Farkas Sándor volt 669 fával. A döntőbe jutásért Kiss Norberték a Románia-Horvátország negyeddöntő győztese ellen lépnek pályára.

Pénteken a női válogatott is bejuthat a legjobb négy közé, miután 17 óra 45 perctől Németországgal negyeddöntőznek. Kaszás Zoltán, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy nem kell megijedni a németektől. „Jobbak vagyunk. Reális az a cél, hogy bejussunk az elődöntőbe. Minden azon fog múlni, hogy mennyire hisszük el azt, hogy megfogjuk csinálni.” – nyilatkozta a kapitány.

Németország minden világversenyen ütőképes csapattal vesz részt. Így van ez a zalaegerszegi világbajnokságon is, és rajtuk most nagyobb a nyomás, mivel a férfi válogatottjuk a csoportmeccsek után kiesett, így ők biztos nem szereznek érmet Zalaegerszegen.

Eredmény

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, negyeddöntő

Magyarország-Lengyelország 7-1 (3861-3682)

0 Tovább

Sikerült! Több, mint 57 millió sportos perc lett a vége

A helyenként komorabb időjárás ellenére rengetegen sportoltak Magyarországon az idei Kihívás Napján, így nem is lehetett más a vége, sikerült a célkitűzés: 57 230 325 sporttal eltöltött percet produkáltunk május 22-én.

Kanyó Dénes, Vajda Attila és az uszonyosok (Fotó: Schmidt Andrea)

A Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásában lezajlott lakossági sportos eseményen városok és falvak versengtek egymással „Magyarország legsportosabb” címéért. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is bárki részt vehetett a sportos napon. A Magyar Szabadidősport Szövetség a hagyományoknak megfelelően – lélekszámtól függően – hét kategóriában hirdetett győzteseket.

Budapesten jó hangulatú, felszabadult közös futással vett részt az U19-es férfi kézilabda-válogatott. A Városligetben megrendezett eseményen a vb-re készülő csapat tagjai a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközösségével, azaz az Élménykülönítményesekkel futottak együtt. A táv 2.8 kilométer volt, aki pedig nem akart futni, az sétált, vagy nordic walking botokat kapott, és azokkal teljesítette a távot.

A városligeti futáson ott volt Erik Wijmeersch belga futóklasszis, aki fedettpályán (200 méteren) Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet és Molnár Zoltán, a BSSZ Budapesti Sportszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is.

Szegeden a Maty-éri kajak-kenu pályán Kanyó Dénes világbajnok vezérletével uszonyosúszók úsztak együtt Vajda Attila (olimpiai bajnok kenus) katamaránjával. Monspart Sarolta Debrecenben aktivizálta magát. A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke több programon is részt vett a cívis városban. A sportvezető többek között tornát vezényelt nyugdíjasoknak, majd közös gyalogoláson is részt vett a szépkorúakkal és az egyetemen előadást is tartott a sportszervező szakos hallgatóknak.

Az egyes kategóriák győztesei:

I.             Hernádszentandrás

II.           Nagynyárád

III.          Szank

IV.          Nyíradony

V.            Gyomaendrőd

VI.          Szekszárd

VII.         Budapest IV. kerület

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkárának köszönő szavai lejjebb olvashatók:

 

Virtus, testmozgás, közösség, vidámság, sport

E szavakat keresőprogramba gépelve nagy valószínűséggel a Kihívás Napjára mutatna a program. Különösen így május végén, immár 23 éve Magyarországon is.

Azóta szervezünk Challenge Dayt, azaz a Kihívás Napját hazánkban.

Komoly erőpróba ez a nap mindenkinek, aki részt vett benne.

A résztvevők határtalan lelkesedéssel 57 230 325 percet sportoltak szerdán a rendezvény keretei között, meg még azon is túl. Számos település ugyanis bár a versenyben nem kívánt részt venni, de azért szervezett Kihívás Napi programokat.

A szervezők most még az eseményt követő feladatokkal vannak elfoglalva, de a nehezén azért már túl vannak. Minden résztvevő településen komoly rendező csapat dolgozott azért, hogy a település sikeres legyen, és főleg hogy a lakosok jól érezzék magukat. Mit mondott az ónódi polgármester ma a Kossuth Rádióban? „A lényeg, hogy így együtt, közösségként tudjuk magunkat jól érezni.” És valóban, csak ez a lényeg. Közben pedig sport, testedzés, nem is kevés.

Nem csak átlagemberek vettek részt az össznépi sportolásban, de számos élsportoló is. Én őket külön-külön nem nevesítem, hiszen ez a nap általában a magyar emberek – köztük az ő – sportolásáról szól, mégis köszönöm, hogy személyes példájukkal erőt adtak másoknak.

A sajtó munkásai, ahogyan már megszokhattuk, az első percektől folyamatosan jelen voltak az eseményeken, és tudósításaikkal igyekeztek másoknak is kedvet csinálni a testmozgáshoz.

A vetélkedés végeztével köszönöm mindnyájuknak, Nektek, hogy velünk voltatok. Szerveztétek, irányítottátok a helyi programokat, vagy éppen részt vettetek azon, esetleg tudósítottatok arról. Megtisztelő volt ennyi lelkes sportemberrel együttműködni.

A szervezőbizottság és a Magyar Szabadidősport Szövetség nevében gratulálok az elért eredményekhez, és a jövőre is sok sportolást kívánok!

Salga Péter

0 Tovább

Teke-vb: Nyolc közé jutott a férfi válogatott is

Újabb magabiztos győzelemmel a magyar férfi tekeválogatott bejutott a zalaegerszegi csapat-világbajnokság legjobb nyolc együttese közé. A világverseny eddigi legnagyobb meglepetésén túl vagyunk: az éremesélyes német válogatott nem jutott tovább a csoportból.

Fehér László szövetségi kapitány együttese az A-csoport második fordulójában Bosznia-Hercegovinát 8-0-ra legyőzve kiharcolta a továbbjutást. A csapat szerdai teljesítményére jellemző, hogy mindegyik játékos 600 fa fölött gurított. A legeredményesebb Kakuk Levente volt 650 fával.

Kakuk Levente (fotó: Vörös Nándor)

Az A-csoport másik szerdai meccsén Ausztria 7-1-re nyert Észtország ellen, így a magyar-osztrák összecsapáson dől el a csoportelsőség.

A zalaegerszegi vb-n jól halad a női válogatott is. A mieink már korábban bejutottak a negyeddöntőbe, csütörtökön a szlovákok ellen játsszák le a harmadik csoportmeccsüket.

 

Eredmények

Teke-vb, Zalaegerszeg, férfiak, A-csoport

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 8-0 (3807-3504)

Észtország-Ausztria 1-7

 

A németek már befejezték

Hatalmas meglepetésre az egyik nagy favorit már kiesett. A D-csoport második fordulójában a románok 6-2-re verték a németeket, akik így biztos, hogy nem jutnak be a negyeddöntőbe. Németország a legutóbbi világbajnokságon nem vett részt, ezért Zalaegerszegen előselejtezőt játszott, amelyet sikerrel vett, ám a sorsolás nem kedvezett. Első csoportmeccsükön ugyanis kikaptak Szerbiától, a románoktól elszenvedett vereség pedig megpecsételte a sorsukat.

0 Tovább

Teke-vb: Dánia kipipálva

Magabiztos győzelemmel kezdett a címvédő magyar női válogatott a tekézők csapat-világbajnokságán. A zalaegerszegi világverseny D-csoportjában a Sajermann Nóra, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Méhész Anita, Némethné Katona Beáta, Nemes- Juhász Gabriella alkotta csapat Dániát verte 7-1-re.

A magyar válogatott legeredményesebbje Méhész Anita volt, 625 fával. Kaszás Zoltán szövetségi kapitány együttese esélyt sem adott az északiaknak. A magyar csapat címvédőhöz méltó játékkal szerezte meg a győzelmet.

A csoport másik meccse szlovák sikerrel ért véget. Bosznia-Hercegovina – Szlovákia 2-6. A magyar válogatott számára hétfőn folytatódik a vb. 11 óra 15 perctől Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfél.

A férfiak vasárnap mutatkoznak be. A mieink a selejtezőből feljutott észt válogatottal csapnak össze 11 óra 15 perctől. A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, amelyeket pénteken rendeznek meg, míg az elődöntőket és a finálékat szombaton játsszák le.

 

Eredmény

Teke, csapat-vb, Zalaegerszeg

Nők, D-csoport, 1. forduló

Magyarország-Dánia 7-1 (3553-3315)

 Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Teke-vb: Keddre is jutott egy érem

A magyar csapat megszerezte második érmét a teke világbajnokságon. A zalaegerszegi világversenyen az U18-asok egyéni versenyében Nagy Gergő lett harmadik a sprint kategóriában (2X20 gurítás).

Nagy jól versenyzett egészen az elődöntőig, ahol a későbbi világbajnok horvát Dinko Kasmovictól kapott ki, ezzel megszerezte a magyarok második érmét a világbajnokságon. Korábban a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám alkotta csapat lett ezüstérmes. Nagy Gergőnek ez a második dobogós helyezése ezen a világbajnokságon.

Kedden több számban is volt magyar induló: a fiúknál Nagy Gergőn kívül ifj. Horváth Péter is érdekelt volt a sprint kategóriában, ő első meccsén búcsúzott, akárcsak a lányok sprintversenyében Tóbiás Anett és Hanig Viktória. Tandem mixben (vegyespáros) Tóth Katalin és Brancsek János a második körig jutott.

Dávid Veronika szerint az U18-asok mezőnyében a nemzetek között az élmezőnyben nincsenek nagy különbségek, így a két érmünkkel összességében elégedettek lehetünk. „Sokszor csak nüanszokon múlt egy-egy meccs, vagy egy egyéni teljesítmény. Szerdán egyéniben négy magyar lesz érdekelt, bízunk a további jó szereplésben” – mondta a sportvezető.

 

0 Tovább

Ferencvárosi TC – FC Barcelona 2-1 (2-0)

FTC: Samu Anna – Zeller Dóra, Mesterházi Csilla, Vőfély Noémi, Mosdóczi Evelin, Fenyvesi Evelin, Diószegi Fanni, Kakján Zsanett, Szabó Viktória, Horváth Zsófia, Horváth Boglárka

Cserék: Szabó Dorottya, Nagypál Fatima, Bokor Adrienn, Ferencz Kata, Krascsenics Petra, Vancsik Viktória, Urbán Panni, Varga Luca

 

FC Barcelona: Alba Moreno – Anna Ramos, Marta Turmo, Elba Verges, Maria Ramos, Pilar Garrote, Nuria Garrote, Jutith Fernandez, Carola Garcia, Judit Rivero, Andrea Sanchez

Cserék: Nacha,Queralt Torredeflot, Noemi, Carla Rivera, Gemma Sala

Gól: Kaján Zsanett (6., 22. p.) ill. Queralt Torredeflot (70. p.)

Győzött az FTC az FC Barcelona ellen a női u18-as nemzetközi torna döntőjében, így megszerezte az aranyérmet. A színvonalas rendezvény megkoronázása volt az utolsó  mérkőzés, ahol nagy helyzeteket, szép gólokat, bravúros védéseket láthattak a vasárnap a telki edzőközpontba látogató nézők.

Készült az FTC az FC Barcelonából, ahogy Dörnyei Balázs, a csapat vezetőedzője ígérte. A zöld-fehérek uralták a játékot, a katalánok a saját térfelükre kényszerültek. A 8. percben Kaján Zsanett ugrott ki, majd Alba Morenót kicselezve lőtt a kapuba. A szőke támadó a 22. percben duplázott, egy bal oldali szöglet után rúgta a labdát a léc alá. A Fradi kétgólos előnnyel mehetett szünetre, amit a fegyelmezett és lelkes játékának köszönhetett.

A második félidőben 10 percet kellett várni az első nagyobb helyzetre. Ezúttal a jobb oldalon futott a támadás, majd a középen érkező Diószegi Fanni kapta a labdát. Közeli lövését hatalmas bravúrral védte Alba Moreno. A játékrész közepétől fáradni kezdtek a csapatok és egyre több volt a kihagyott helyzet és a szabálytalanság is. Egy sportszerűtlen megmozdulás után kapott piros lapot Maria Ramos a 65. percben. Ennek ellenére a katalán csapat nem adta fel. Egy szabadrúgás utáni kipattanóból Queralt Torredeflot szépített 10 perccel a mérkőzés vége előtt. A gól meghozta a Barcelona lelkesedését és egymás után vezették a gránátvörös-kékek a támadásokat. Azonban a végig bravúrokat bemutató Samu Anna a hajrában is a helyén volt, így a Ferencváros nyerte a tornát. A második helyen az FC Barcelona végzett, a bronzérmes az SK Slavia Praha lett, miután a harmadik helyért 2-1-re legyőzte a horvát ZNK Agram csapatát.

Az FTC Női U-18-as Nemzetközi Utánpótlás Torna végeredménye:

  1. FTC
  2. FC Barcelona
  3. Slavia Praha
  4. ZNK Agram
  5. Slovan Duslo Sala
  6. Amasone FK
0 Tovább

Teke-vb: Megvan az első magyar érem

Ezüstérmes lett az U18-as fiúcsapat a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon. A magyar válogatott a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám négyessel kezdett, ám a második körben cserélt Fehér László szövetségi kapitány, és Nagy helyett Czeilinger Gábor kapott lehetőséget.

A folytatásban kiderült, hogy bejött a csere és végül a németek mögött a második helyen zárt a magyar csapat. A bronzot a horvátok szerezték meg.

A zalaegerszegi vb-n ez az első magyar érem, szombaton a női U18-as válogatott a pontszerző, ötödik helyen végzett. Hétfőn a párosok versenyével folytatódik a vb, továbbra is az U18-asoké a pálya, a felnőttek 15-én kezdenek.

Az U18-as fiúverseny dobogósai:

1. Németország 2426 fa
2. Magyarország (Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám, Czeilinger Gábor) 2342
3. Horvátország 2306

0 Tovább

Tökéletes nap!


A Ferencváros U18-as női utánpótláscsapata a második meccsét 7-0-ra nyerte meg, így a Barcelonával küzdhet meg a torna döntőjében!

A délelőtti kört követően délután is pályára lépett női csapatunk saját rendezésű nemzetközi tornánkon, Telkiben.

Húsz perc alatt lerendezte a továbbjutás kérdését Dörnyei Balázs csapata a női futball nagyhatalomnak számító Norvégiából érkezett Amasone ellen. Mesterházi egy szöglet utáni fejessel szerezte meg a vezetést csapatunknak. A következő támadásból az első meccsen is eredményes Kaján növelte az előnyt, majd három perccel később Horváth Zsófia is eredményes volt. A 20. percben Krascsevics jobb alsó sarokban kikötő lövése után már néggyel ment a Ferencváros.

A második félidőben további három gólt szereztek lányaink, kiütésessé téve sikerünket. Előbb Zeller Dóra szerzett gólt, majd Mosdóczi Evelin lőtt a norvég kapuba, a végeredményt Szabó Viktória állította be az utolsó percben. A találkozót követő büntetőrúgásokat is a Ferencváros nyerte, amely győzelmével bejutott a vasárnapi döntőbe.


FTC: Varga Luca – Nagypál Fatima, Urbán Fanni, Mesterházi Csilla, Szabó Viktória, Horváth Zsófia, Vancsik Viktória, Horváth Boglárka, Krascsenics Petra, Ferencz Kata, Kaján Zsanett
cserepad: Samu Anna, Mosdóczi Evelin, Vőfély Noémi, Diószegi Fanni, Zeller Dóra, Bokor Adrienn, Fenyvesi Evelin, Szabó Dorottya

Amasone: Live Kaasin – Ada Birkeland, Aurora Jacobsen, Mallin Westengend, Nicoline Stensby, Kamilla Sundkvist, Pernille Eggen, Kristina Sörbo, Andrea Svenningsen, Christina Vage, Varin Eggen
cserepad: Emma Velthoven, Catherine Davies, Lina D. Johansson, Matilde Nielsen, Kristine Kristensen

Gólszerzők: Mesterházi (1-0, 7. p.), Kaján (2-0, 13. p.), Horváth Zs. (3-0, 16. p.), Krascsevics (4-0, 20. p.), Zeller (5-0, 46. p.), Mosdóczi (6-0, 58. p.), Szabó Viktória (7-0, 8. p.)

A B csoportban a Fradihoz hasonlóan kiemelkedett a gyors, rövidpasszos játékot játszó FC Barcelona, amely a cseh Slavia Prahát és a szlovák Duslo Salát is magabiztosan győzte le, és ezzel szintén döntős.

Vasárnap egy-egy csoportmeccs, majd a helyosztók következnek az MLSZ Edzőközpontjában zajló viadalon.

FTC NŐI U-18 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA
TELKI, MLSZ EDZŐKÖZPONT

A CSOPORT
Ferencváros – ZNK Agram (horvát) 5-1 (2-0)
Ferencváros – Amasone Asker SK (norvég) 7-0 (4-0)

vasárnap:
ZNK Agram – Amasone Asker SK 09:30

B CSOPORT
FC Barcelona (spanyol) – SK Slavia Praha (cseh) 3-1 (1-1)
FC Barcelona – FK Duslo Sala (szlovák) 8-0 (3-0)

vasárnap:
FK Duslo Sala – SK Slavia Praha 09:30

vasárnapi helyosztók:
V-VI. helyért: 14:00
III-IV. helyért: 15:30
I-II. helyért: 17:00

Dörnyei Balázs (FTC, vezetőedző): - Úgy gondolom, hogy a mai nap eseményeivel elégedettek lehetünk, nagyon fontos, hogy azt látom, hogy a vendégeink is elégedettek mind a helyszínnel, mind a kiszolgálással és a tornának a színvonalával. A kötelező eredményeket hoztuk, nagyon sok szép dolgot láthattunk a pályán, olyanokat ami miatt érdemes kilátogatni a mérkőzésekre.

A döntőben az ellenfelünk a Barcelona lesz. Elképesztően jó futballcsapat, úgy gondolom, hogy ugyanazt a játékelemek köszönnek vissza, mint a férfi felnőtt csapatuknál, ugyanaz a stílus, ugyanaz a filozófia. Az elmúlt időszakban több példát is láttunk arra, hogy hogyan kell az ilyen csapatot elkapni, mindent megteszünk ennek érdekében. Egy rendkívül szemtelen csapatunk van, a legjobb ellenfelekkel szemben is felvállaljuk azt a játékot, amit tudunk, úgy gondolom, hogy egy óriási futballcsemege lesz vasárnap délután öt órától a Ferencváros – Barcelona döntő.


Partnerünk: movesport.eu

0 Tovább

Kihívás Napja 2013 – Kajakot vagy kenut tol a világbajnok búvárúszó

Kanyó Dénes harmadik Világjátékok-szereplésére készül, és egyre jobb formában van. Világbajnok búvárúszónk számára így a Kihívás Napi mozgás nem mondható megterhelőnek, hiszen átlagosan napi három edzéssel tökéletesíti technikáját, és fejleszti erőnlétét. Kanyó azonban semmiképp sem maradna ki egy egyedi Kihívás Napi sporttevékenységből, ezért egyesületével, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubbal kitalálták, hogy a Maty-éri kajak-kenu pályán, uszonnyal a lábukon kajakot, vagy egy kenut fognak tolni.

 

„A Caliban megrendezendő Világjátékok számomra az év főversenye minden edzést annak rendelek alá. Kőkemény tréningeket vezénylek magamnak, mivel saját magam edzője vagyok, de mindez nem jelenti azt, hogy kimaradnék egy Kihívás Napi őrületből” – mondta Kanyó.

A Kihívás Napja május 22-én lesz. Az esemény 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági és szabadidősportos megmozdulása. Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 48 millió percnyi testmozgást végeztek, idén az 50 millió perc teljesítése a cél.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

 

 

Bővebb információ: http://www.kihivasnapja.hu

 

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Száraz Dénes is ott lesz a Balatonman versenyen

Bár sorozatbeli szerepe szerint kórházban van, a valóságban makkegészséges, és a Balatonmanre készül Száraz Dénes. Az év színésze is ott lesz ugyanis a 70,3 kilométeres táv indulói között június 15-én, Balatonfüreden. A Jóban, rosszban sztárja nemcsak a színpadon és a képernyőn szereti a kihívásokat: rendszeresen sportol, célja, hogy minél jobban teljesítsen a népszerű üdülővárosban rendezendő triatlon versenyen.

 

A rossz időjárás sem tartja vissza a Tamás atya szerepében ismertté vált fiatal színészt. Ha ki akarja engedni a gőzt, futócipőt húz, az sem érdekli, hogy épp hull a hó vagy esik az eső. Vasárnaponként hosszú edzéseket tart – derül ki a TerepSport írásából. Gyakran csapatának, az X2S TEAM-nek multisport edzésein teljesít, itt a hosszú terepfutás után még egy óra kerékpározás vár rá. Nem elsősorban a díjak, sokkal inkább maga a játék vonzza. Ez éppúgy igaz a sportra, mint a színjátszásra – mondja. Ezt az érzést keresi az Ironman versenyen vagy a tereptriatlon teljesítése közben is.

 

Bő egy hónap múlva rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat. Immár második alkalommal szervezik meg a prémium kategóriás sporteseményt. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a versenyzők és kísérőik a lehető legjobban érezzék magukat. „Sportszakmai expo, színes és szabadidős programok is várják az érdeklődőket” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Szerinte az a legfőbb üzenete az eseménynek, hogy elszántsággal, kellő felkészültséggel bárki lehet Ironman. „Nem beszélve arról, hogy a táv olyanoknak, akik kevésbé felkészültek, váltóban is teljesíthető” – tette hozzá.

Látványos eseményekben sem lesz hiány: a triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

Bővebb információk: http://www.balatonman.hu/

 

0 Tovább

Teke-vb: Horvát arany az első napon

Horvátország világrekorddal megszerezte az első aranyérmet a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon. Szombaton az U18-as lánycsapatok léptek pályára, a magyar együttes végül lecsúszott a dobogóról és ötödik lett.

A vb első versenynapján a horvátok fantasztikus, 2410 fás teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet, a dobogó második fokára a németek állhattak fel, megelőzve a szerbeket.

A Hannig Viktória, Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Tóth Katalin alkotta magyar válogatott mindössze 14 fával maradt le a harmadik helyről, és ötödikként zárta a 2013-as világbajnokságot.

Zalaegerszegen vasárnap az U18-as fiúcsapatok kezdik meg a küzdelmeket. A magyar válogatott a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám összeállításban lép pályára, Czeilinger Gábor tartalék lesz.

0 Tovább

Eb-bronzzal visszavonult a Világjátékok-győztes

S. Kovács Ádám a budapesti karate Európa-bajnokságon bronzérmes lett, így egy dobogós helyezéssel fejezte be – ahogy ő fogalmazott – a nemzetközi versenyzést. S. Kovácson kívül Tóth Beatrix, Bartha Nikola és Metzger Szandra, valamint a női csapat is harmadik lett az Eb-n.

A 67 kilogrammos karatés a budapesti kontinenstorna helyosztóján magabiztos versenyzéssel, 7-0-ra verte spanyol riválisát. S. Kovács a sportág történetének legeredményesebb magyar versenyzője. Számtalan jó eredménye közül kimagaslik a Világjátékok-győzelme, amelyet 2009-ben, Kaohsiungban ért el.

„Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra. Óriási teher volt rajtam, és bár próbáltam kizárni, minél lazábban akartam küzdeni, annál görcsösebben ment. De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem." – nyilatkozta S. Kovács Turák Péternek, az Eb sajtófőnökének a bronzmeccs után.

0 Tovább

Teke-vb: Valóra vált egy álom

Zalaegerszegen az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a 2013-as teke csapat-világbajnokság. Az egerszegi Városi Sportcsarnokban szombattól az U18-as korosztályé a pálya, amelyet német és magyar szakemberek építettek.

A megnyitón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere kiemelte, a magyar tekesport és az egerszegiek nagy álma vált valóra azzal, hogy Magyarországon, Zalában láthatják vendégül a sportág legjobbjait. Hazánk legutóbb 25 évvel ezelőtt, Budapesten rendezett vb-t, így nem csoda, hogy a magyar tekézőknek ez több mint egy világbajnokság – ez életük versenye. A vb fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Az U18-asok után, a felnőtt válogatottak jövő szombaton kezdik meg a küzdelmeket.

„A vb első napján az U18-asoknál 10-kor kezdenek a lányaink. Utánpótlásban nincsenek csoportok és párosítások, itt 4X120-as gurítással alakul ki a nemzetek közötti rangsor. Tehát mindenki legurítja az adagját, és utána derül ki, hogy kik nyerik a vb-aranyat” – mondta a megnyitó után Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

Az U18-as magyar keret:

Leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

Fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

0 Tovább

Labdarúgás - Telkiben rúgják a bőrt a Barcelona lányai

Rangos nemzetközi utánpótlás tornákat rendez az FTC 2013. május 11. és 19. között. Az első alkalommal megrendezendő női u18-as megmérettetésen pályára lép az FC Barcelona (spanyol), az Amasone Asker FK (norvég), a ZNK Agram (horvát), az SK Slavia Praha (cseh), az FK Duslo Sala (szlovák) és a Ferencváros.

A férfiaknál az u16-os korosztályban az FTC vendégei az SC Braga (portugál), mint címvédő, a Slavia Praha (cseh), az FC Brugge (belga), az 1. FC Nürnberg (német) és az Újpest lesznek.

„A tavalyi, nagy sikerű pünkösdi u16-os torna megrendezése után meg sem fordult a fejünkben, hogy idén kihagyjunk egy, a fiatal játékosaink számára remek megmérettetési lehetőséget. Idén talán még jobb csapatok fogadták el a meghívásunkat, így színvonal emelkedésre számítok.

Igyekszünk lehetőséget biztosítani női labdarúgóinknak is a fejlődésre, így ebben az évben a Fradi hét keretein belül nekik is rendezünk egy tornát, ahol a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb klubjának csapata, az FC Barceolna is képviselteti magát. Kíváncsian várom a mérkőzéseket.” – mondta el Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója.

 „Sok tapasztalatot szereztünk a 2012-es pünkösdi tornán. Láthattuk, hogy hol tartanak magasan jegyzett európai klubok az utánpótlás nevelésben, a mérkőzéseken látottakat hasznosítottuk is. Idén talán még jobb csapatokat sikerült Magyarországra csábítanunk. Nagy örömömre szolgál, hogy a portugál Braga idén is elfogadta meghívásunkat, hogy megpróbálja megvédeni tavalyi kupagyőzelmét. Természetesen azon leszünk, hogy ez ne sikerüljön nekik” – mondta Dragóner Attila az FTC utánpótlás menedzsere, aki bízik a hölgyek sikerében is. „Komoly munkát végzünk a női labdarúgásban is, ezért bizakodom a jó szereplésben és a végső győzelemben, egy olyan mezőnyben, ahol az FC Barcelona is szerepel.”

 

A női u18-as torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Amasone Asker SK, ZNK Agram, FTC. B-csoport: FC Barcelona, SK Slavia Praha, FK Duslo Sala), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő 2x40 perc

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

A férfi u16-os torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Slavia Praha, FC Brugge, FTC. B-csoport: 1. FC Nürnberg, SC Braga, UTE), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő csoportmérkőzéseken 2x30 perc, a helyosztókon 2x40 perc.

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

2013. május 11-12. Női U-18 torna programja:

2013. május 11. szombat:

1-es pálya: 09.30 óra  FTC - ZNK Agram

2-es pálya: 10.30 óra  FC Barcelona - SK Slavia Praha

1-es pálya: 15.30 óra  FTC - Amasone Asker SK

2-es pálya: 16.30 óra  FC Barcelona - FK Duslo Sala

 

2013. május 12. vasárnap:

1-es pálya: 09.30 óra  ZNK Agram - Amasone Asker SK

2-es pálya: 09.30 óra  FK Duslo Sala - SK Slavia Praha

1-es pálya: 14.00 óra  V. helyért

1-es pálya: 15.30 óra  III. helyért

Centerpálya: 17.00 óra           Döntő

0 Tovább

Urak! Hozzátok magatokkal édesanyátokat, párotokat, lányotokat!

A PMFC-MATIAS eddig is számtalan akcióval, kezdeményezéssel próbálta megszólítani a város, térség valamennyi lakóját. A cél az, hogy minél több pécsi, baranyai ember legyen a stadionban.

A nemzetközi trendnek megfelelően a pécsiek eltökéltek abban, hogy minél nagyobb számban képviseltesse magát a gyengébbik nem a mérkőzéseken. A nők színesebbé, szebbé varázsolják a stadion képét, segítenek a kulturált szurkolás további térnyerésében és segítségükkel még az eddigieknél is több gyerek lehet a lelátókon. Éppen ezért, az Anyák Napját követő első hazai mérkőzésre minden hölgy, aki egy férfi kíséretében érkezik a Stadion utcába, ingyenesen léphet be a Haladás elleni meccsre.


OTP Bank Liga 27. forduló

PMFC-MATIAS - Szombathelyi Haladás

Május 11., szombat, 16:00

0 Tovább

Teke-vb: Kihirdették a magyar válogatottak kereteit

Ismertették a magyar válogatottak névsorát a zalaegerszegi teke-világbajnokságra. A hazai szövetség keddi sajtóreggelijén részt vett dr. Simon Zoltán, a Magyar Tekeszövetség elnöke, Takács László, a szervező bizottság elnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dávid Veronika, a hazai szövetség főtitkára, és Nemes Attila, a zalaegerszegiek világbajnok tekése.

Nemes Attila beszél

Nemes szerint erre a vb-re régóta várnak. „1988-ban volt legutóbb Magyarországon csapat-vb. Büszke vagyok, mert tagja lehetek ennek a válogatottnak és biztos vagyok abban, hogy minden csapattársam kettőzött erővel fog küzdeni a világbajnokságon. Célunk az, hogy a legfényesebb érmeket itthon tartsuk” – mondta Nemes.

Balaicz Zoltán, dr. Simon Zoltán, Dávid Veronika, Nemes Attila, Takács László

A világbajnokság az U18-asok küzdelmeivel kezdődik május 11-én, a felnőttek pedig május 18-án lépnek pályára.

A sportág idei legnagyobb eseményének Áder János köztársasági elnök a fővédnöke. A szervezők családi programokkal is készülnek. A verseny helyszínéül szolgáló Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok környékén szórakoztató műsorok lesznek, a gyereket többek között fellépők, ugráló vár és arcfestés is várja. 

A válogatottak:

Nők: Airizer Emese Júlia, Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes- Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra

Férfiak: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter

U18 leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

U18 fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Salga Péter: A Kihívás Napján megcélozzuk az 50 millió percnyi testmozgást

Május 22-én megrendezik az idei Kihívás Napját. Hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseményén az a cél, hogy idén 50 millió percnyi testmozgást végezzenek a résztvevők.

Salga Péter szerint erre megvan minden esély. „2011-ben 46 millió percig jutottunk, tavaly pedig 48 milliónál állt meg a számláló. Arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a Kihívás Napján, és járuljon hozzá a közös sikerhez. Bár falvak és városok versenyéről beszélünk, a www.kihivasnapja.hu honlapon azok is csatlakozhatnak, akiknek a településük nem nevezett a Kihívás Napjára” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Természetesen nem leszünk csalódottak, ha negyven akárhány millióval zárunk majd május 22-én. A lényeg, hogy ráirányítsuk a figyelmet a mozgás örömére, a testmozgás szükségességére” – tette hozzá Salga.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben Magyarországon.

Idén május 8-ig lehet még nevezni az eseményre. A Magyar Szabadidősport Szövetség 2013-ban megállapodott a SZEMETISZ programmal, így egy-egy nagyobb szemétdomb eltakarítása is testmozgásnak számít.

Ugye Ön sem szeretné, hogy szűkebb és tágabb környezetét ellepje a szemét? Ha nem szeretne egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozzon a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltse le az alkalmazást a mobiltelefonjára.

Regisztráljon, járjon nyitott szemmel és készítsen minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre ön talál rá valahol, majd szervezzen csapatot, hívja meg barátait, kollégáit és vegyenek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!

0 Tovább

Tekesport – A női válogatott legyőzte a szerbeket, a férfiaknál megvan az idei magyar bajnok

Zsúfolt hétvégén vannak túl legjobb tekézőink. A női válogatott Szerbia ellen lépett pályára, a férfiaknál pedig bajnokot avattak a Szuperligában.

 

Győzelemmel hangolt a csapat-világbajnokságra a magyar női tekeválogatott. A mieink Szegeden Szerbiát fogatdák és 5-3-ra nyertek. A női csapatnak ez volt a vb előtti utolsó felkészülési meccse. A zalaegerszegi csapat-világbajnokságot május 10-25. között rendezik meg, Áder János köztársasági elnök fávédnökségével.

 

A férfiaknál eldőlt az aranyérem sorsa. A bajnoki címvédőt a kétmeccses párharcban legyőzte a Zalaegerszeg, így a Szegednek ezútal be kellett érnie a második hellyel. A bajnoki aranyról döntő második meccset – akárcsak Szegeden – hazai pályán is 5-3-ra nyerte a Zalaegerszeg. A bronzérem a Répcelaké lett, miután a harmadik helyért megrendezett párharcban felülmúlta a Ferencvárost.

0 Tovább

Új elnök a táncsportban

Sági István személyében új elnök irányítja a Magyar TáncSport Szakszövetséget (MTáSZ). Az már a tisztújító közgyűlés előtt kiderült, hogy Somkuti Annamária nem jelölteti magát, így lehetett tudni, hogy változás lesz a szövetség irányításában. Somkuti nyolc évig volt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

 

Sági István országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP). Ezer szállal kötődik a sporthoz: többek között teniszezett, ugyanebben a sportágban edzősködött is. Ő alapította a Martfűi VSE versenytánc szakosztályát.

A tisztújítás során Elek István lett az elnökhelyettes, aki – többek között – a pénzügyekért, a marketingért, valamint a kommunikációért felel majd.

 

Az elnökség további tagjai:


- Fischer Mariann (a versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tag)
- Juhász Péter (az akrobatikus Rock & Roll szakág versenysportjáért felelős elnökségi tag)
- Szatmári Nagy Szilvia (az oktatásért, továbbképzésért felelős elnökségi tag)
- Jegonyán Okszána (szabadidős, fogyatékosok sportjáért felelős elnökségi tag)

- Kiss Noel (Sportolói Bizottság elnöke)

- Németh Péter (a versenytánc szakág versenybírói testületeiért felelős elnökségi tag)
- Kis Katalin (az akrobatikus Rock & Roll szakág versenybírói testületeiért felelős elnökségi tag)

0 Tovább

Balzsay le se szállna a kerékpárról

Már javában készül Balzsay Károly a június 15-i Balatonman triatlon versenyre. A korábbi kétszeres profi ökölvívó világbajnok az idő rövidsége miatt úgy döntött, hogy csak a fél ironman teljesítésére vállalkozik: 1,9 kilométert úszik, 90 kilométert kerékpározik és félmaratont fut majd. Egy profi országúti biciklin készül a megmérettetésre, azt mondja, annyira tetszik neki, hogy le sem akart róla szállni.

Immár második alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat a gyönyörű üdülővárosban. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent. Balzsay Károly is részt vesz, fél ironmant teljesít. Profi országúti kerékpárját annyira megkedvelte, hogy a kipróbáláskor azonnal letekert vele 25 kilométert, elmondása szerint abba sem akarta hagyni a biciklizést.

 

Balzsay Károly már túl van első félmaratonján. Április 14-én, szintén Balatonfüreden teljesítette a távot a Maratonman-sorozat első állomásán. „Ugyan korábban az edzőtáborokban, vagy egy-egy profi meccsre készülve már futottam ennyit egyszerre, de hivatalosan ez volt az első félmaratonom” - mondta a sportember a befutónál. Elárulta azt is, hogy végig óriási volt a hangulat, és hogy kellemes tempóban, mosolyogva futott. Nagyon fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket, mert kedvet hoznak a sportoláshoz.

 

Prémium kategóriás versenysorozatról van szó, így mindenből a legjobbat szeretnék nyújtani a sportolni vágyóknak. „Profi versenyre számíthatnak a résztvevők, festői környezetben. Ezen kívül széleskörű sportszakmai expo és szabadidős, családi programok várnak mindenkire” - mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Az is a célok között szerepel, hogy az emberek megtapasztalják: a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. Megfelelő felkészüléssel bárki lehet Ironman, de nem is a táv a fontos igazán a főszervező szerint, hiszen mindenki fantasztikus élményeket élhet át, függetlenül attól, hogy mennyit teljesített.

A triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

0 Tovább

Metallica: Amerikai himnusz

Metallicás különítmény játszotta a himnuszt a San Fransisco Giants - Los Angeles Dodgers baseballmérkőzés előtt. James Hetfield és Kirk Hammett a Giants mezében pengetett a pályán.

0 Tovább

PMFC – jön a toborzó!

 A PMFC labdarúgócsapata május 15-én, szerdán toborzót tart.

A nemzetisport.hu információi szerint a szakemberek a toborzóra 1999. január 1. és 2001. december 31. között született lányok és 1997. január 1. és 1999. december 31. között született fiúk jelentkezését várják május 15-én 15.30-kor a PMFC labdarúgó-akadémia edzőközpontjában (7633 Pécs, Gyöngyvirág utca, Kovácstelep).

Az érdeklődő gyermekek és szüleik az akademia@pmfc.hu e-mail címen jelentkezhetnek.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum