Május 22-én megrendezik az idei Kihívás Napját. Hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseményén az a cél, hogy idén 50 millió percnyi testmozgást végezzenek a résztvevők.

Salga Péter szerint erre megvan minden esély. „2011-ben 46 millió percig jutottunk, tavaly pedig 48 milliónál állt meg a számláló. Arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a Kihívás Napján, és járuljon hozzá a közös sikerhez. Bár falvak és városok versenyéről beszélünk, a www.kihivasnapja.hu honlapon azok is csatlakozhatnak, akiknek a településük nem nevezett a Kihívás Napjára” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Természetesen nem leszünk csalódottak, ha negyven akárhány millióval zárunk majd május 22-én. A lényeg, hogy ráirányítsuk a figyelmet a mozgás örömére, a testmozgás szükségességére” – tette hozzá Salga.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben Magyarországon.

Idén május 8-ig lehet még nevezni az eseményre. A Magyar Szabadidősport Szövetség 2013-ban megállapodott a SZEMETISZ programmal, így egy-egy nagyobb szemétdomb eltakarítása is testmozgásnak számít.

Ugye Ön sem szeretné, hogy szűkebb és tágabb környezetét ellepje a szemét? Ha nem szeretne egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozzon a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltse le az alkalmazást a mobiltelefonjára.

Regisztráljon, járjon nyitott szemmel és készítsen minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre ön talál rá valahol, majd szervezzen csapatot, hívja meg barátait, kollégáit és vegyenek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!