Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke BL: Továbbjutott a Szeged és a Répcelak

Taroltak a szegediek a tekézők Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak férficsapata a legrangosabb európai kupasorozat első fordulójának visszavágóján 8-0-ra verte a házigazda cseh Vrchlabi együttesét, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A Zalaegerszeg ezúttal is kikapott. A zalai gárda a horvát Zapresic csapatától kapott ki hazai pályán 5-3-ra, és búcsúzott a sorozattól. A Répcelaknak sikerült a továbbjutás, miután a visszavágót is megnyerte a lengyel Lesznó ellen 6-2-re, így a Szegedhez hasonlóan kettős sikerrel lépett a második körbe.

A folytatásban a Répcelak a német Zerbst ellen játszik, míg a Szeged az olasz Neumarkttal csap össze.

A nőknél a Rákoshegy erőnyerő volt, így csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

0 Tovább

Hat érmet szereztek a magyarok a Szkander Európa-Kupán

Kimagasló magyar szereplés a bolognai szkander Európa-kupán. A magyar küldöttség három arannyal és három ezüstéremmel tért haza Olaszországból.

A MOB Sajtószolgálatának hétfői tájékoztatása szerint az Európa-kupán aranyérmet szerzett Somogyi Dávid (85 kilogramm), Barzsó Henriett (65 kilogramm), és Kőváriné Ivánfi Brigitta (női abszolút kategória). A dobogó második fokára állhatott fel Berente Ádám (65 kilogramm), Barzsó Henriett (női abszolút kategória), valamint Kőváriné Ivánfi Brigitta (női abszolút kategória).

A szkandereseknél a súlycsoportokon kívül rendszeresen megrendezik az abszolút kategória küzdelmeit, itt bárki összekerülhet bárkivel.

A sportág dinamikusan fejlődik Magyarországon. A válogatott tagjai rendre jól szerepelnek a nemzetközi megmérettetéseken, és 2017-ben Budapest adhat otthont a szkander-világbajnokságnak.

0 Tovább

Ismét meghódítja Velencét az EFOTT

A legkedveltebb hazai zenekarokkal, külföldi sztárfellépőkkel, színes nappali programokkal és számos extra produkcióval készül 2017-re az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója.

efott

‒ A helyszíni közvéleménykutatásunk eredménye szerint a fesztiválozók szeretik Velencét, és aktuális házigazda szervező intézményünkkel, a Pécsi Tudományegyetem hallgatóival egyetértésben úgy gondoljuk, még nem aknáztuk ki minden lehetőségét ennek a helyszínnek. A kiváló körülmények adottak, és a város vezetés minden eddiginél jobban kiáll a rendezvény mellett, így a triplázás mellett döntöttünk, remélve, hogy az időjárás végig kegyes lesz hozzánk – avatott be a részletekbe Maszlavér Gábor, az EFOTT főszervezője. – Még soha nem tartott 6 napig a fesztivál, de az idei egyik újításunk ez, meghosszabbítjuk a bulit: kedden lesz a mínusz egyedik nap, amelyre a hetijegyes beköltözőket várjuk, szerdától indul a hivatalos EFOTT és vasárnap is egész napos-estés programokkal készülünk.

A szervezők az EFOTT himnusz alkotóival, azaz Lábas Vikivel (Margaret Island), Felcser Mátéval(Punnany Massif) és Horváth Gáspárral (JumoDaddy – Irie Maffia, Kelemen Kabátban) jótékonysági megmozdulásra készülnek. Az Adj nyarat karácsonyra kampány a Benedek Elek Gyógypedagógiai Iskola és Kollégium gyerekeit támogatja, akik a segítségnek köszönhetően életükben először mehetnek majd el nyaralni Velencére. A támogatás összege az elővételes jegyek árából áll össze, 2016. december 23-ig.

‒ Gyerekkorom óta arra neveltek, hogy segítsek ott és úgy, ahogy tudok, ez a mai napig meghatározza a tevékenységeimet. De mindannyiunkhoz nagyon közel áll a jótékonykodás, és öröm számunkra, hogy a fiatalok is egyre több módon csatlakozhatnak ilyen kezdeményezésekhez, ezért is álltunk szívesen az EFOTT mellé ebben az akcióban. Nemrégiben meglátogattunk egy gyermek tehetséggondozó intézményt, a decemberi lemezbemutató koncertünk előtt is tervezünk egy megmozdulást, és régi vágyunk, hogy egyszer a Vakok Intézetében zenélhessünk – árulta el Lábas Viki.

Az akció pillanatnyi állását az EFOTT honlapján lehet majd nyomon követni, egy virtuális karácsonyfa képében, amelyen a befolyt összeggel párhuzamosan izzanak majd fel az égők.

BEVEZETŐÁRAS HETIJEGY ELÉRHETŐ: DECEMBER 12. 12:00-TÓL AZ EFOTT.HU-N!

EFOTT – Velencén, csak szabadon…

 

0 Tovább

Erőemelés – Négy magyar arany az Európa-kupán

Szabó Ágnes, Berke Lóránd és Csüllög Béla is aranyérmet szerzett Malagában. A Spanyolországban megrendezett Európa-kupán Szabó Ágnes (Orosházi Toldi SE) a +84 kg-ban három sikeres gyakorlatot mutatott be, és végül 142,5 kilogrammal első lett fekvenyomásban.

A férfiaknál – ugyancsak fekvenyomásban – a vésztői Marvel Team SE két versenyzője is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. A 105 kg-osok között Berke Lóránd három jó gyakorlatot mutatott be. A vésztői emelő 175 kilóval kezdett, majd kinyomta a 180 és a 185 kilót is, ezzel pedig győzni tudott. A +120 kg-ban Csüllög Béla nyakába került az aranyérem: a magyar válogatott erőemelő 215 kilogrammal zárt, így megérdemelten nyert. Lovas Mónika erőemelésben indult a +84 kg-os kategóriában, ahol 475 kilogrammos eredménnyel (ebben benne van a guggolás, a felhúzás és a fekvenyomás) első lett.

0 Tovább

Standardtáncok Formációs Világbajnoksága – Negyedik lett a magyar csapat a hazai rendezésű vb-n

Vb-negyedik lett a magyar bajnok a Pécsett megrendezett WDSF Standardtáncok Formációs Világbajnokságán.

A világversenyen a szentesieken kívül a pécsi Adria-Szigó KTSE csapata képviselte Magyarországot, a baranyaiak a hetedik helyen zártak. A világbajnoki aranyat az oroszok Vera nevű formációja szerezte meg a német Braunschweiger és a holland DSV Dance Impression előtt.

A világbajnokságnak eredetileg Minszk adott volna otthont, de a fehéroroszok  visszaléptek másfél hónappal az esemény előtt, Magyarország ekkor pályázott, és egy tökéletes világversennyel iratkozott fel a hazai rendezésű sportesemények listájára.

Standardtáncok Formációs Világbajnoksága – döntő, végeredmény:

1. Vera (Oroszország)

2. Braunschweiger TSC e.V. (Németország)

3. DSV Dance Impression (Hollandia)

4. Szilver TSE (Magyarország)

5. TSC Schwarz-Gold Göttingen (Németország)

6. Olympia (Oroszország)

...

7. Adria-Szigó KTSE (Magyarország)

Fotó: MTI

0 Tovább

Két győzelem, egy vereség a teke BL-ben

Szegedi és répcelaki sikerrel kezdődött a férfitekézők Bajnokok Ligája idei kiírása. A zalaegerszegiek viszont hátrányba kerültek az első fordulóban. 

Jól kezdett a Szeged és a Répcelak is a tekézők Bajnokok Ligájában. A legrangosabb európai sorozat első fordulójában a Szeged hazai pályán a cseh Vrchlabi együttesét győzte le 8-0-ra, míg a Répcelak ugyancsak hazai környezetben a Lesznót verte 7-1-re. A harmadik magyar férficsapat hátrányba került, miután a Zalaegerszeg 6-2-re kikapott a horvát Zapresic otthonában. A nőknél a Rákoshegy erőnyerő volt, így csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe. 

A visszavágókat december 10-én, illetve 11-én rendezik meg, a párosítás győztesei a legjobb nyolc közé jutnak. 

0 Tovább

Szkander – Az országos bajnoksággal megkezdődött a vb-kvalifikáció

Megrendezték az idei országos bajnokságot a szkandereseknél. A fülöpszállási viadalon népes mezőny vett részt, és egyre többen gondolják azt, hogy harcba szállnak a vb-indulási jogokért. 2017-ben ugyanis Budapest ad otthont a sportág világbajnokságának. 

A válogatott keret tagjai hozták a formájukat. Barzsó Henrietta a 65 kilósok között jobbal és ballal is nyert, Ivánffy Brigitta a +65 kilogrammos súlycsoportban lett országos bajnok mindkét kézzel. Nagy csatát vívott Dobos Attila és Károlyi András a +95 kilósok között. Bal kézzel Károlyi, míg jobbal Dobos győzött. A 95 kilogrammos kategóriában fölényes sikert aratott mindkét kézzel Frum István, aki egyébként egész évben remekül teljesített.

„Az országos bajnokság volt az első hazai verseny, amely beleszámít a vb-kvalifikációba. Örülök, hogy ilyen népes mezőny vett részt Fülöpszálláson” – összegzett Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

0 Tovább

Sakk - Polgár Judit együtt ünnepelt a világbajnokkal

Visszafogott bulival ünnepelte vb-győzelmét és a születésnapját Magnus Carlsen. A norvég klasszis a New York-i párosmérkőzés rapidjátszmáiban 3-1-re legyőzte kihívóját, az orosz Szergej Karjakint, majd egy étteremben lazított a csapatával, ahova hivatalos volt Polgár Judit is. A magyar sakknagymester a vb-döntő helyszíni kommentátora volt.

Polgár Judit elmondta, Carlsen hatalmasat harcolt ezen a világbajnoki döntő.

„A sírból hozta vissza az egészet a norvég különítmény legnagyobb örömére. Külön szakáccsal, orvossal érkezett Amerikába, akikre nagy szüksége is volt, hiszen egy kőkemény háromhetes harc volt számára vb-döntő. A születésnapján a címét megvédő Magnus a siker utáni vacsorán külön köszönetet mondott az édesapjának, és a stábja minden tagjának. A győzelem után bejött hozzám a stúdióba, és elmondta a rájátszás nagyon hasonlított az egyik általam játszott partira, amelyre jól emlékezett” – mesélte Polgár Judit, aki hozzátette: Norvégiában a rájátszást háromszázezren követték figyelemmel online. A rájátszás sztárvendége Bennett Miller amerikai filmrendező, aki szintén nagy barátja a sportágnak.

0 Tovább

Világ Gyalogló Nap - 82 iskola és 55 nyugdíjas klub gyalogolt

Több, mint 10 ezer résztvevővel zajlott le a Világ Gyalogló nap eseménysorozata idén. A szabadidősportos mozgalomban 82 iskola vett részt, a Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezetei 76 túrát szerveztek, és összesen 55 nyugdíjas klub is bekapcsolódott az eseménysorozatba, amely októberben zajlott le.

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is csatlakozott a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) világeseményéhez a „World Walking Day”-hez, és 2016-ban ismét megrendezte a gyaloglást népszerűsítő rendezvényeit a „Világ Gyalogló Napot”.

„A szövetségnek az iskolák egy részét sikerült bevonnia az eseménysorozatba, hiszen a gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, az iskolai közösség erősítésére, társakkal, barátokkal gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az iskolák versenyében a következő végeredmény született:

I. helyezett: Fazekas József Ált. Iskola

II. helyezett: Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce ltp-i Tagiskola

III. helyezett: Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az iskolák mellett a nyugdíjas egyesületek és klubok is aktívan gyalogoltak. A kategóriájukban kiírt versenyben az alábbi sorrend alakult ki:

I. helyezett: Életet az éveknek" Ajkai Nyugdíjas Klubbok Egyesülete

II. helyezett: Kőbányai Ezüstkorúak Szabadidősport Egyesülete

III. helyezett: Vörösberényi Nyugdíjas Klub

A Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint 2017. októberében is újra lesz „Világ Gyalogló Nap”. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum