Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar ezüst Németországban!

Andrea Silvestri és Váradi Martina ezüstéremmel hangolódott a magyar bajnokságra. A többszörös magyar bajnoki aranyérmes, Világjátékok-résztvevő latin páros a németországi Pforzheimben lépett parkettre, ahol a 65 duót felvonultató mezőnyben bejutott a döntőbe.

 

A fináléban aztán a második helyen zárt a német Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska páros mögött, a bronzérmet a dán Umberto Gaudino, Louise Heise páros szerezte meg.

A sportágban február első két hétvégéjén rendezik meg a magyar bajnokságot. Február 3-án és 4-én, valamint 10-én és 11-én a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban dől el, hogy az egyes kategóriákban mely párosok képviselik Magyarországot az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon.

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – A férfi csapatok győztek a negyeddöntőben

A férfiak győzelemmel, a nők vereséggel kezdték a teke Bajnokok Ligája negyeddöntőjét.

 

A férfiaknál a Zalaegerszegi TK hazai pályán 6-2-re nyert a német KC Scwabsberg ellen, az Alabárdos Szegedi TE ugyancsak hazai pályán 5-3-ra verte a német Bamberg együttesét. A nőknél a Rákoshegy hazai környezetben a szlovén Celjét fogadta és végül 5-3-ra kikapott.

A legrangosabb sorozat negyeddöntőinek visszavágóit február 17-én rendezik meg. A párharcok győztesei bejutnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amelyet a németországi Bambergben bonyolítanak le március végén.

Eredmények:

férfiak

Alabárdos Szegedi TE – Bamberg (német) 5-3

Zalaegerszegi TK - KC Scwabsberg (német) 6-2

nők

Rákoshegy – Celje (szlovén) 3-5

0 Tovább

Magyar érmek a jég-sárkányhajó vb-n

Egy arany és négy ezüstérmet nyertek a magyarok az első jég-sárkányhajó világbajnokságon, amelyet a kínai Duolunban rendezett a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) társult szervezete, az IIDBF. A januári versenyen 27 ország több mint 300 sportolója vett részt.

 

 

A hazánkat képviselő együttes gerincét a váci Dunai Sárkányok Klub sportolói adták. A csapat tagja volt a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnökségi tagja, Szabó Miklós, a váciak vezetője.

 

A világbajnokságon 4, 5 és 12 fős egységek versenyeztek 100 és 200 méteren. Bár a jég-sárkányhajózás technikája nagyban eltér a sárkányhajózástól, a magyar csapat itt is kiválóan szerepelt, sok esetben olyan rutinos jég-sárkányhajós csapatokat maguk mögé utasítva, mint a kanadaiak vagy a kínaiak.

 

A magyarok a 12 fős hajók mezőnyében 100 méteren első, 200 méteren a második helyen végeztek. Az ötfős hajók mezőnyében 100-on és 200-on is ezüstérmet szereztek, akárcsak a négyfős egységek 200 m-es versenyében.

 

A csapattagok elmondása szerint a legnagyobb kihívást a rettentő hideg jelentette. A versenynek helyt adó Belső-Mongóliában nem ritka a mínusz 30 fok alatti hőmérséklet, igen nagy a nap közbeni hőingadozás, valamint erős és hideg szél fúj Szibéria felől. Érdekesség, hogy az időjárás előrejelzés megadja a valós hőmérsékletet és a relatív hőérzetet is: ezek az ott tartózkodás első napjaiban mínusz 28 és mínusz 38 fok voltak. További nehézséget jelentett az 1500-2000 méteres tengerszint feletti magasságon tapasztalt oxigénhiány.

 

A világbajnokságot a város közepén lévő befagyott tó (Longze Lake) jegén rendezték. A szervezők kitettek magukért, színpompás nyitó és záró ceremónia foglalta keretbe a versenyt, az ünnepélyes eredményhirdetés után pedig jurta-partival zárult a vb.

0 Tovább

Érdi Mária megnyerte az éremfutamot Miamiban

Összetettben negyedik lett!

Fantasztikus szereplés a Miamiban megrendezett Világkupán! Érdi Mária, aki utolsó éves U21-es, a felnőttek között megnyerte az éremfutamot a Laser Radial hajóosztályban, ezzel összetettben a negyedik helyen végzett – adta hírül a versenyző sajtócsapata.

A Miami Világkupa az év első rangos versenye. A viadalon Érdi a 9 futamból hármat megnyert, majd az éremfutamon sem talált legyőzőre. Az összetett aranyérmet a brit Alison Young szerezte meg.

 Érdi az eredményhirdetés után elmondta, összességében elégedetten zárta az év első nagyversenyét.

„Itt volt a hajóosztály krémje, fantasztikus volt ellenük versenyezni. Külön öröm, hogy a kilenc futamból hármat is megnyertem, és az, hogy egy gyengébb nap után is fel tudtam állni, és a verseny végére a legjobbat ki tudtam hozni magamból” – összegzett Érdi Mária, aki már Tokióra koncentrál. Célja, hogy minél előbb megszerezze az olimpiai kvótát, és ott a lehető legjobb eredményt érje el.

forrás: Érdi Mária Sajtószolgálat

0 Tovább

Sztorizott és gitározott Wichmann Tamás a Magyar Színházban – videó

Folytatódott az “Amiről még nem meséltem…” sorozat a Pesti Magyar Színházban. A 16. est vendége Wichmann Tamás volt.

A legendával Dr. Elbert Gábor beszélgetett, és kiderült, hogy a kilencszeres kenuvilágbajnok – aki háromszor nyert Európa-bajnoki aranyat, olimpián pedig kétszer szerzett ezüstérmet és egyszer bronzérmet – jól érzi magát a színpadon.

Az “Amiről még nem meséltem…” sorozat az elmúlt években komoly elismerést vívott ki magának sportos berkekben. Korábban Balzsay Károly, Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Vajda Attila, Szuper Levente, Törökgyörgy Melinda, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Magyar Zoltán, Sors Tamás, Gergely István, Martinek János, Dr. Gyarmati Andrea és Balczó András volt Dr. Elbert Gábor vendége. A sorozat február 26-án folytatódik a Pesti Magyar Színházban.

0 Tovább

Szkander - Az Európa-bajnokság volt a tét az ob-n

Rangos nemzetközi versennyé avanzsálódott a szkander országos bajnokság első állomása. A kecskeméti ob-n ugyanis dél-koreai, szlovák és román versenyzők is indultak – tudtuk meg Csabai Attilától, a Magyar Szkander Szövetség elnökétől.

 

Az országos bajnokság már a májusi Európa-bajnokságra is kvalifikált. „Ilyenkor hazai pályán igyekszünk úgy felkészíteni a versenyzőinket, hogy a nemzetközi mezőnyben is ütőképesek legyenek. A kecskeméti ob-n például több magasan kvalifikált szkanderosunk is egy súlycsoporttal feljebb indult...” – mondta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

„Eljutottunk oda, hogy több nemzetközi megkeresés is érkezik, hogy egyik vagy másik külföldi versenyző elindulna az erős magyar mezőnyben. Ezért fordult elő, hogy külföldi szkanderosok is asztalhoz álltak az ob-n” – összegzett Csabai Attila.

0 Tovább

Saját brandet épít a 18 éves kick-box világbajnok

Tévécsatornáján osztja meg élete izgalmait, pólót tervez és célja, hogy egy súlycsoportváltás után az idei Eb-n újabb négy aranyérmet szerezzen. A tavaly Magyarországon az Év Sportolója címre is jelölt kick-boxos Veres Roland – aki 18 éves létére négyszeres felnőtt világbajnok – ráadásul nemcsak saját sikerén, hanem sportága népszerűsítésén is fáradozik.



„Be more royal than the king!”, vagyis „Légy fenségesebb a királynál!– így szól a csepeli fiatalember szlogenje. A Royal becenévre hallgató kick-boxos több fronton is munkálkodik azon, hogy minél eredményesebb legyen a karrierje. Saját YouTube csatornát is vezet, ahol nemcsak a versenyek kulisszái mögé, hanem a hétköznapjaiba is betekintést enged.

„Minden percét élvezem a videózásnak, sok időt és energiát fektetek
bele. Szeretek a középpontban lenni, de a sportágat is szeretném
népszerűsíteni, hogy minél többen kezdjenek kick-boxozni hazánkban. Egyelőre főleg a fiatalabb és nagyobb számban külföldi versenyzők ismernek, az ő kedvükért feliratozva kerülnek ki a videók a Royal TV néven futó csatornámra” – mesélte a Halker-Király Team versenyzője.

A csepeli világklasszis – akit 2017 végén Baji Balázzsal, Cseh
Lászlóval és másokkal az Év Sportolója díjra jelöltek – már saját
brandjét is elkezdte felépíteni. Ezzel szeretné megalapozni, hogy
idővel sportága kiemelkedő alakja lehessen.

„Klubom vezetője, Király István rengeteget segít abban, hogy a sport
utáni életben is megtaláljam a helyemet. Sokszor és sokfelé járunk
edzéseket tartani és versenyezni, és az egyik ilyen alkalommal
megkérdezte egy kissrác, hogy tud-e tőlem pulóvert vagy pólót venni. De nekem még olyanom nem volt. Akkor kezdünk ötletelni ezen, és már nagy erőkkel tervezgetem a saját termékeket.”

A rendkívül céltudatos fiatal sportoló a novemberi, négy aranyt hozó
budapesti világbajnokság után még komolyabb kihívások után néz
2018-ban, és feszegeti majd saját határait. Terve, hogy feljebb lépjen
az 57 kg-os súlycsoportból, és a nyílt kategóriákban is diadalmaskodni tudjon idén.

„Ez motivációkeresés számomra. Úgy gondolom, a jelenlegi
súlycsoportomban lassan már mindent elértem.  A 63 kiló szerintem
szintén mozgékony, de jóval több erőt kívánó súlycsoport, ezért
kíváncsian várom a folytatást. Az év végi Európa-bajnokságon szeretnék már ebben a kategóriában győzedelmeskedni és újabb négy bajnoki címet bezsebelni. Azt mondják, hogy szinte lehetetlen feladat nagyobb súlyban minden szabályrendszerben helytállni, de szeretem a kihívásokat” – fogalmazott Veres Roland.

0 Tovább

Kőváriné Ivánfi Brigitta két svédországi ezüsttel hangolt az országos bajnokságra

Kőváriné Ivánfi Brigitta lendületesen kezdte az új évet. Világklasszis szkanderosunk pár napja tudta meg, hogy a 2017-es budapesti világbajnokságon megszerzett bronzérme valójában ezüstöt ér, aztán Svédországban részt vett egy meghívásos versenyen, közben az országos bajnokságra készül.

 

A magyar válogatott oszlopos tagja két ezüstéremmel tért haza Stockholmból, ahol egy meghívásos versenyen állt asztalhoz. „Jó kis felkészülési verseny volt, jobbal és ballal is második lettem. A következő versenyem az országos bajnokság lesz, amelyet az előttünk álló hétvégén rendeznek meg, de az év első felében szinte minden hónapra jut egy nemzetközi megmérettetés” – mondta Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki egyet előrelépve, végül ezüstérmesként zárta a tavalyi vb-t. A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint ugyanis a világklasszis magyar versenyző súlycsoportjában a kazah Tatyana Trubinát doppingvétség miatt megfosztották ezüstérmétől, így az eredetileg a 70 kilósok között bronzérmet szerző Ivánfi hivatalosan a második helyen végzett.

A sportág első idei országos bajnokságát Kecskeméten rendezik meg január 20-án, a Malomban. Az eseményen a válogatott krémje is asztalhoz áll.

0 Tovább

Két magyar bronzérem a világranglista versenyen!

Kiss Norbert és Somodi Károly is bronzérmes lett a Magyarország egyetlen A-kategóriás teke viadalán. A 16. nemzetközi férfi egyéni világranglista versenyt a BB Mentor-kupáért írták ki, ahol a világranglista első 16 tekézőjéből 10 pályára lépett. A szervezők információi szerint hat ország több mint 200 versenyzője indult Szegeden, az aranyérmet végül a szerb színekben versenyző Zavarkó Vilmos szerezte meg a szlovák Bystric Vadovic előtt.

 

„Színvonalas verseny volt, hiszen gyakorlatilag a magyar, a szerb és a szlovák válogatott teljes létszámban jelen volt Szegeden, ahol végül magyar dobogósokat is ünnepelhetett a közönség” – összegezte a 16.  nemzetközi férfi egyéni világranglista versenyt Karsai Ferenc, az Alabárdos Szeged elnöke.

A világranglista-verseny rangját jól jelezte, hogy a selejtezők során egy háromcsapatos tornát is megrendeztek. Az ezen a tornán elért eredmények beleszámítottak az egyéni eredményekbe.

A torna első helyezettje a szlovák Podbrezova lett, megelőzve az Alabárdos Szegedi TE csapatát és a magyar válogatottat.

0 Tovább

Érd Kupa: Több magyar érem a Világjátékok-kvalifikációs versenyen!

Fantasztikus magyar szereplés a szumósok első Világjátékok-kvalifikációs versenyén. Az Érd Kupán 300 versenyző lépett küzdőtérre, ahol a magyarok egy aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzérmet szereztek.

 

A szumósok már megkezdték a következő Világjátékokra való kvalifikációt. Az Érd Kupán a +115 kilósok között Nemes Dávid (Kispesti Nehézatlétikai Klub) aranyérmes lett, ugyanebben a kategóriában Kalmár István ezüstérmet szerzett. Az érdi versenyen a dobogó harmadik fokára állhatott fel Berta Mike (70 kg), Délceg József (85 kg), valamint az open kategóriában Szilágyi Erik és Kalmár István. Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke elmondta, ez volt az első olyan nemzetközi verseny, amely már a 2021-es birminghami Világjátékokra kvalifikál. „Eredményes versenyen vagyunk túl. Nyilvánvalóan, ha az összes súlycsoportot nézzük, akkor vannak kategóriák, ahol az embernek van hiányérzete, de ha összességében elemezzük, akkor egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben sikerült értékes helyezéseket elérni. A következő kvalifikációs viadal márciusban lesz Észtországban, ahol a magyar versenyzők is küzdőtérre lépnek” – értékelt Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke.

0 Tovább

Szkander – Kőváriné Ivánfi Brigitta világbajnoki ezüstérmes!

Kőváriné Ivánfi Brigitta utólag ezüstérmet szerzett a budapesti szkander-világbajnokságon!

 

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a világklasszis magyar versenyző súlycsoportjában a kazah Tatyana Trubinát doppingvétség miatt megfosztották ezüstérmétől, így az eredetileg a 70 kilósok között bronzérmet szerző Kőváriné Ivánfi Brigitta hivatalosan a második helyen zárt.

A női 70 kilogrammos súlycsoportban a 2017-es budapesti világbajnokságon a brazil Gabriela Vasconcelos győzte le Tatyana Trubinát.

A fővárosban megrendezett világverseny volt a sportág legnagyobb világbajnoksága. Budapesten ugyanis 56 ország 1200 szkanderese állt asztalhoz. A vb-n a magyarok összesen 16 érmet szereztek.

0 Tovább

Indulnak a nevezések a nemzetközi elektronikus sport fesztiválra

Mától lehet nevezni Magyarország első, világszínvonalú nemzetközi e-sport tornájára a www.v4futuresports.eu internetes oldalon. Az 1 millió euró összdíjazású V4 Future Sports Festival-on Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia e-sportolói egyéni és klubcsapat szinten négy játékban - League of Legends, Counter-strike: Global Offensive, Clash Royale és FIFA18 - indulhatnak. A díjmentesen látogatható tornát az Egymillióan a magyar esportért Egyesület rendezi a Digitális Jólét Program támogatásával, március 23-25. között – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

 

„A V4 Future Sports Festival nemcsak Magyarország és a közép-kelet-európai régió első, újgenerációs e-sport közösségi tere lesz, hanem lehetőséget ad a fejlődni vágyó e-sport játékosoknak és csapatoknak, hogy tökéletesítsék képességeiket, megosszák tapasztalataikat," - mondta Biró Balázs, az Egymillióan a magyar e-sportért Egyesület elnöke. A V4 Future Sports Festival-on bemutatkoznak a hagyományos versenysportok, valamint a jövő sportjai is. Láthatunk többek között robotfocit, valamint drónbemutatót és teqball versenyt is. A Gaming kiállításon szimulátorok, VR-állomások és youtuber színpadok várják az érdeklődőket.

League of Legendsben a résztvevő országok nemzeti tornáját megnyerő, összesen négy csapat küzd majd meg Budapest e-sport színpadán. Counter-Strike-ban ez kibővül 4, meghívott sztárcsapattal, így összesen nyolc gárda csap majd össze a régió bajnoki címéért. Clash Royale-ban minden V4 ország 2-2 legjobb játékosa utazhat majd Budapestre, míg FIFA18-ban 16, az online selejtezőket sikeresen teljesítő játékos küzdhet majd meg a nívós pénzdíjazás mellett a FIFA eWorld Cup 1-1, világbajnoki rájátszást érő helyéért! Az online selejtezőket a világ legnagyobb versenyszervező platformja, az Electronic Sports League (ESL) bonyolítja le.

Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a sajtótájékoztatón elmondta: „Az esport hazánkban, ahogy világszerte, egy hatalmas ütemben fejlődő digitális- és sport tevékenység. A Digitális Jólét Program 2.0 (DJP 2.0) célja, hogy a magyar sport sikereire, hagyományaira, szellemi erőforrásaira, illetve az innovációs tevékenységekre építve egyrészt még szélesebb körben alkalmazzanak a magyar sportban digitális eszközöket, módszereket, technológiát, másrészt megtörténjen olyan új digitális alkalmazások, megoldások, termékek hazai kifejlesztése, amelyek globálisan is versenyképesek lehetnek.”

A sajtótájékoztatón bemutatták a rendezvény arcát, az e-sport társadalmi védnökét. Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó kiemelte, hogy a hagyományos és az elektronikus sportok fontos kiegészítői egymásnak. „Magam is szenvedélyes játékos vagyok, kikapcsol és feltölt, segít a koncentrációban a mindennapos úszóedzések során is.”

 

A sajtóeseményen a Nemzeti Versenysport Szövetséget (NVESZ) Dr. Mészáros János elnök, és Tóth László elnökségi tag képviselte. „A Nemzeti Versenysport Szövetség célja az, hogy összekösse az úgynevezett hagyományos sportágakat az e-sporttal. Az elektronikus sport az utóbbi években utat tört magának, a népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, és bízom benne, hogy a márciusi rendezvény is ezt bizonyítja majd” – összegzett Dr. Mészáros János.

 

Az Egymillióan a magyar esportért Egyesületről

Az Egymillióan a magyar esportért Egyesület a hazai e-sport szereplők alulról szerveződő mozgalmaként indult 2013-ban. Az online és közösségi média platformokon munkálkodó csapat 2016-ban civil szervezetté alakult. Céljaik között szerepel a társadalmi felelősségvállalás is, ami a videojátékokkal szembeni társadalmi előítéletek megváltoztatását, valamint a testmozgás, a sportolás fontosságának szükségességét hangsúlyozza.

0 Tovább

Keszthelyi Vivien jogosítványt szerzett!

Legsikeresebb női autóversenyzőnk, Keszthelyi Vivien a versenypályán évek óta bizonyítja rátermettség, közúti jogosítványt azonban csak most, többéves várakozás után szerezhetett, hisz csupán néhány héttel ezelőtt ünnepelte 17. születésnapját.

Bár a versenyautók speciális technikával rendelkeznek, a közúti forgalomban Vivien természetesen hagyományos, manuális sebességváltós autón vizsgázott, így jogosítványába sem került ezzel kapcsolatos korlátozás. A forgalmi vizsgákon általában ötven percig tesztelik a jogosítványra várókat, Vivient 40 perc elteltével, hibapont nélkül zárta a szentendrei "megmérettetést". Az Audi Sport pilótaképző akadémiájának egyetlen magyar tagját sikeres vizsgája alkalmából az autógyár magyarországi leányvállalata is meglepte, hiszen első útját az egyik legerősebb utcai sportautóval, egy RS5-ös modellel tehette meg. A debreceni születésű versenyző, akiről már 15 évesen cikkezett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) magazinja, tavaly a Forbes „top 30 fiatal” listájára került fel, az idei év elején pedig egy magazin a legsikeresebb hazai hírességek sorába választotta. Nem csoda, hisz Vivien versenypályán nyújtott teljesítménye az első pillanattól kezdve figyelemreméltó. 2015-ben a Swift Cup Europe sorozat harmadik helyezettje, 2016-ban a túraautó -2000 cm3-es kategóriájának magyar bajnoka volt, tavaly pedig az Audi Sport TT Cupban nyújtott teljesítményének köszönhetően minden idők legfiatalabb magyar pontszerzője lett a nemzetközi sorozatok tekintetében. Az idei szezonnal kapcsolatos hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell, de Keszthelyi Vivien - aki egyébként még mindig utánpótláskorú - jelezte, továbbra is az elsődleges célja, hogy értékes tapasztalatokat gyűjtve fejlődjön, még keményebb és tapasztaltabb versenyzővé válva ezáltal. Fontosnak tartja, hogy a jövőben is rendkívül erős nemzetközi mezőnyt felvonultató sorozatokban induljon, ahol az autók között a lehető legkisebb a különbség, s tapasztalt, képzett pilóták ellen versenyezhet. Ez biztosítja ugyanis a kemény, kerék-kerék elleni csatákat, melyeket sokszor 200 km/h feletti sebességnél kell megvívni.

0 Tovább

Rangos nemzetközi verseny Szegeden

Hat ország 245 versenyzője nevezett a hétvégén záruló szegedi világranglista versenyre!

Zajlik Magyarország egyetlen A-kategóriás teke viadala, ez a 16. nemzetközi férfi egyéni világranglista verseny a BB Mentor-kupáért. A szervezők információi szerint hat ország 245 nevezője lépett pályára Szegeden, ahol szombaton alakul ki a legjobb 16-os mezőny. Az egyenes kieséses szakasz vasárnap kezdődik, amikor eldől, hogy idén ki nyeri a rangos viadalt.

 

A világranglista-verseny rangját jól jelzi, hogy a selejtezők során egy háromcsapatos tornát is megrendeztek. Az ezen a tornán elért eredmények beleszámítottak az egyéni eredményekbe.

A torna első helyezettje a szlovák Podbrezova lett 3742 fával, megelőzve a világklasszisokat felvonultató Alabárdos Szegedi TE csapatát (3675 fa) , harmadik pedig a vb-ezüstérmes magyar válogatott lett (3634 fa).

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum