Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 80-as, 90-es évek sztárjai a Deja Vu Fesztiválon

Minden eddiginél színvonalasabb program vár a retró szerelmeseire a szegedi Deja Vu Fesztiválon. A Postás Sportpályán megrendezésre kerülő eseményen június 4-7-ig bulizhatnak az érdeklődők a 80-as, 90-es évek hazai és külföldi sztárjainak koncertjein.

7-én, csütörtökön a svájci legenda, DJ Bobo igyekszik megmozgatni a résztvevőket, hozzá csatlakozik a Unique, illetve a retropartik örökifjú lemezlovasa, DJ Dominique is.

Pénteken Csordás Tibi és Kefír „párbaja” vezeti fel a programot, őket a Neoton Família, a közelmúltban újjáalakult Shygys, az Animal Cannibals, az UFO és Sterbinszky követi.

Szombaton jön az FLM, DJ Náksi, a Hooligans, a 20 éves Kozmix, Alice Deejay és ha nem is Ibizáról, de érkezik a Vengaboys is, vagyis a fergeteges buli ekkor is garantált.

Vasárnapra is maradnak érdekességek, a Riska Családi napon ráadásul ingyenes a részvétel. Rubint Rékáé lesz a bemelegítés, a sportos nyitány után a legkisebbeknek kedveskedik az Alma Együttes, majd a fáradhatatlan Korda György-Balázs Klári páros és a Children of Distance után a TNT koncertje zárja a sort.

A belépők május 31-ig kedvezményes, elővételi áron vásárolhatók meg!

0 Tovább

Kihívás Napja: Futás hajnalban és este

Az idei Kihívás Napján aktívan részt vesznek a Közösségben az Egészségért program tagjai is. A tavaly útjára indult kezdeményezés célja, hogy minél több embernek felhívják a figyelmét a rendszeres mozgás fontosságára.

„Küldetésünk megegyezik a Kihívás Napja mondanivalójával, így természetesen részt veszünk az ország legnagyobb lakossági sportos megmozdulásán”- mondta Bezzegh Krisztián, a Közösségben az Egészségért programigazgatója.

A Kihívás Napját május 20-án rendezik meg. Az eseményt Magyarországon a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja. A Kihívás Napján kiderül, hogy mely települések a legsportosabbak. A cél az, hogy ezen a napon - 0 óra és 21 óra között - minél többen sportoljanak minimum 15 percet. Idén a településeken kívül a tanintézmények is nevezhettek, sőt cégek és újságírók is részt vesznek a közös sportolásban.

A Közösségben az Egészségért program nagykövetei és tagjai 20-án egy hajnali futással indítanak Budapesten, majd este 19 órától a Margitszigeten egy egyórás futóedzéssel zárják a napot. A program további nagykövetei, akik vidékiek, vagy nem tudnak a két helyszín valamelyikére elmenni, ők lakóhelyük környezetében sportolnak. (www.kozossegisport.hu)

További információk: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Női csapatunk legyőzte a franciákat

Újabb győzelmet aratott a magyar női tekeválogatott a világbajnokságon. A Speichersdorfban zajló csapat-vb-n a címvédő együttes ezúttal Franciaország ellen nyert.

 A teke-világbajnokság B-csoportjának 2. fordulójában Fehér László együttese 7-1-re verte a franciákat. A mieinknek ez volt a második győzelmük a vb-n, szombaton Montenegrót győzték le 6.5-1.5-re. A magyar csapat következő ellenfele a házigazda Németország lesz.

 

„Sokat javultunk az első mérkőzéshez képest. Szinte minden játékos pályára lépett már a világbajnokságon, és a két meccs tapasztalatait végiggondolva döntöm el, hogy milyen csapattal állunk ki a szerdai, németek elleni találkozón” – összegzett Fehér László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

 

A férfi válogatott Olaszország ellen kezdett egy 8-0-s sikerrel, ők kedden a szlovákok ellen lépnek pályára.


Eredmény:
Tekézők csapat-világbajnoksága, Speichersdorf
B-csoport, nők
Magyarország-Franciaország 7-1 (3530: 3355)

Új bejegyzés szövege

0 Tovább

Deja Vu-d van? Akkor bulizz egyet!

Sokak számára ismerős lehet az érzés, amikor rátalál a felismerés, hogy egy-egy szituációt korábban is átélt, mintha az már megtörtént volna. Az élményt a DEJA VU szó jellemzi a leginkább, ami azonban új plusz értelmet nyer Szegeden, a Deja Vu Fesztiválon!

A Fesztivál szervezői hisznek benne, hogy mindenkinek vannak múltbéli jó pillanatai, emlékei, amiket szívesen újraidézne, átélne, vagy egyszerűen csak nosztalgiázna. Ennek nyomán született meg a rendezvény ötlete: kell egy esemény, ami teret ad ezeknek az élmények újraéléséhez.

Természetesen nem a múltba fordulás a cél, hanem a régi emlékek megelevenítése és egyben új élmények megszerzése. Vidám hangulat és önfeledt szórakozás a jelenben, a múlt idézés és nosztalgia tükrében.

A június 4-én startoló Deja Vu Fesztivál garantálja a fergeteges nyárindítást. A feledhetetlen élményeket a ’80-as, ’90-es évek zenei világának legikonikusabb nemzetközi és hazai előadói biztosítják. A Fesztivál helyszíne 2015-ben is Szegeden, a Dorozsmai úton található Postás Sporttelep, amely 4 napon át a retro világába kalauzolja el a látogatókat.

0 Tovább

Öt órát edz Mányoki Attila a Kihívás Napján

Húsz ember "helyett" sportol majd a hosszútávúszó Mányoki Attila május 20-án, a Kihívás Napján. Az eredetileg Challenge Day néven ismert kezdeményezés célja, hogy minél többen végezzenek legalább tizenöt percnyi aktív testmozgást. A 41 éves sportember aznap másfél-másfél órát úszik és gimnasztikázik, valamint két órát kerékpározik - és mint mondja, a szerda a könnyített napja, márpedig a Kihívás Napját jellemzően szerdán tartják.

 

Mányoki Attila ráadásul edzéseit munka mellett végzi: a vendéglátóiparban tevékenykedik egy családi vállalkozásban. Az ultramaratonista úszó jelenleg az Ocean's Seven sorozat teljesítésén fáradozik, amely a világ hét legnehezebb tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába. A zalaegerszegi sportoló 2013-ban a La Manche-csatornával kezdte, majd tavaly a világon 13-dikként - és a második legjobb idővel - sikerült átúsznia a japán Cugaru-csatornát, amelyet a természeti körülmények miatt világ legnehezebb távjának tartanak.

 

Idén újabb két csatorna meghódítására készül Mányoki Attila. Szeptemberben a Hawaii szigetek között található Molokai-csatorna átúszása a fő cél, majd két héttel később nekivág a Los Angeleshez közeli Catalina-csatornának is:

 

"Hawaii-on ötven-hatvan kilométer a táv, ahol szörfparadicsom révén nagy hullámok vannak, és cápatámadások is előfordulhatnak. Eddig 32 embernek jött össze, hozzájuk szeretnék csatlakozni, ezenkívül az a célom, hogy megússzam az eddigi legjobb időt. Ezt követi majd a Catalina-csatorna, ahol Hawaii után leginkább a túlélés lesz a fontos. Itthon év közben azért vicsorgok nap, mint nap az edzéseken, hogy ezek sikerüljenek, és hogy majd ott, a helyszínen picikét könnyebb legyen, például, hogy tizenöt helyett meg tudjam csinálni tíz óra alatt az adott távot."

Saját extrém teljesítményei ellenére nem becsüli le a Kihívás Napjára meghirdetett negyedórás mozgást. Mányoki Attila - aki nemrég a Közösségben az Egészségért program egyik nagykövete lett - szerint mindig a kezdő lépés a legnehezebb.

 

"Sok helyre hívnak előadásokat tartani, így iskolákba is, és azt hangsúlyozom, hogy mindenki mozogjon valamit. De ne úgy tegyék, mint az élsportban, ahol egy idő után csömört kapnak az edzésektől a versenyzők. Olyan testmozgást kell választani, amit utána öt, húsz vagy éppen negyven év múlva is élveznek majd. Ehhez célkitűzések kellenek. Az én tevékenységem roppant távoli dolog az emberek többsége számára, de aki életében nem lépett két intenzívet, annak még negyedóra mozgás is kihívás. Mindig a kezdő lépés a legnehezebb, és lehet, hogy sokaknak pont ez a tizenöt perc kell ahhoz, hogy aztán legyen belőle több."

A Kihívás Napján nulla órától este 21 óráig lehet sportolni az ország nagy részén. A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált eseményen a korábbi évek során már 1596 magyar település részt vett.

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum