Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az év egyik legnagyobb megmérettetése előtt állnak a táncosok

Megkezdődnek a magyar bajnokságok a táncosoknál. Az első versenynapot február 1-én rendezik meg a Pestszentimrei Sportkastélyban, ahol több versenykategóriában is bajnokot avatnak.

A felnőtteknél most bonyolítják le a 2014-es Tíztánc Magyar Bajnokságot. Az itt aranyérmet szerző páros képviselheti alanyi jogon Magyarországot az idei világbajnokságon, valamint a kontinensbajnokságon. Ez a versenykategória a legösszetettebb, hiszen itt az öt standardtánc mellett az öt latintáncban is jól kell teljesíteni.

 

A felnőtt tíztáncosokon kívül a következő versenykategóriákban avatnak bajnokokat szombaton:

-          Ifjúsági Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Junior II Tíztánc Magyar Bajnokság

-          Standard Rising Star verseny

-          Gyermek Standard Magyar Bajnokság

-          Gyermek Latin Magyar Bajnokság

-          Junior I Standard Magyar Bajnokság

-          Junior I Latin Magyar Bajnokság

0 Tovább

Szegedi Döme érmet hozna haza a februári Eb-ről is

A közelmúltban a Párizs Openen aranyérmet nyerő Szegedi Döme most Európa-bajnokságra készül. A 19 éves magyar sportoló elmondta, legközelebb februárban fog küzdeni, akkor lesz Portugáliában a korosztályos Európa-bajnokság. 
"Novemberben volt a világbajnokság, ott harmadik lettem, és az Eb-n is érmet szeretnék nyerni. Májusban lesz a felnőtt Európa-, majd ősszel a felnőtt világbajnokság, és az idén rendezik a 2015-ös Európa Játékok kvalifikációját is" - sorolta el az idei legfőbb versenyeit. Szegedi Döme a Testnevelési Főiskolán tanul, mellette szinte minden reggel és délután edz, heti 12-14 tréninggel készül a versenyekre. 
A fiatal tehetség a párizsi versennyel kapcsolatban elmondta, hogy a francia viadal nagy hagyományokkal bír, Európán kívüli versenyzők is rendre neveznek. "Dél-Amerikából, Ausztráliából, Ázsiából és Afrikából is a legjobb karatésok jönnek erre a versenyre, így mindig rendkívül erős a mezőny" - nyilatkozta Szegedi Döme, utalva arra, hogy a Premier League sorozat a világ- és Európa-bajnokságok után a legrangosabb karateverseny. 
(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai tagozat)
Szegedi Döme a SportBányának is nyilatkozott, az adás itt meghallgatható!
0 Tovább

18 emelet, 402 lépcső, ziháló emberek

Budapest felkerült a toronyfutás nemzetközi térképére. A Sky Run elnevezésű versenyen Vk-pontokat lehetett szerezni. A Duna Tower lépcsőházában így többek között román, osztrák és horvát futók is megfordultak. Vörös Nándor (Recording Pictures) kollégámmal ott jártunk, az eredmény pedig egy képes-hangos összeállítás.

A Sky Run viadalról a Juventus Rádió Sportbánya című műsorában is beszámoltam, amely itt hallgatható meg.

0 Tovább

Szalonna és kolbász is segíti a magyar hegymászót

Varga Csaba páratlan expedícióra készül, a nagyváradi sportoló két 8000 méter feletti hegyet szeretne megmászni egymás után. A 31 éves hegymászó arra készül, hogy a Föld 11. és 12. legmagasabb csúcsát, a Gasherbrum I-et és a Broad Peaket egy expedíción belül hódítja meg.

„Minden 8000 méteres hegy nehéz, de annyiból könnyebb dolgom lesz, hogy nem kell kétszer akklimatizálódnom. Megmászom az egyiket, lemegyek az alaptáborba, pihenek néhány napot és a másik már sokkal könnyebben megy” – nyilatkozta Varga Csaba, akinek a fizikai és a pszichikai felkészülés mellett a szponzorvadászat tölti ki a mindennapjait az indulás előtt.

A túra gyakorlatilag felkészülés és tapasztalatszerzés lesz, a végső cél a világ legnehezebben megmászható hegycsúcsára, a K2-re való feljutás, ez magyar hegymászónak még nem sikerült.

Varga elárulta: az instant levesek mellett ő kolbászt és szalonnát is szokott magával vinni az expedíciókra. „A szalonnazsír többet ér, mint akármilyen energiagél, egy darab szalonna többet segít, mint néhány, üzletben kapható termék. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy a halálzónában az embernek nem sok étvágya van…”

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

0 Tovább

Czene Attila MOB-tagozatvezető is lett

A Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozata Czene Attilát választotta a testület vezetőjévé.

Az 1996-os olimpia úszóbajnoka korábban a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke lett, miután az MSZSZ decemberi közgyűlésén rá voksoltak a szabadidős sportvezetők.

Czene mostani megválasztása azt jelenti, hogy a szabadidősportos tagozat őt javasolja a Magyar Olimpiai Bizottság tagozatvezető alelnöki székébe. A korábbi alelnök, Monspart Sarolta, az MSZSZ legutóbbi közgyűlésén bejelentette lemondását, és ezt írásban is benyújtotta dr. Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének.

A tagozat továbbá javaslatot tett a 2014-es szabadidősportos költségvetésre, amelyet a MOB közgyűlés fogadhat majd el, akárcsak Czene Attila MOB-alelnöki kinevezését is.   

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum