Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

PAFE: Sietni kell, ha kedvezményes bérletet szeretnénk

Már csak 100 db kedvezményes bérlet maradt a június 5-8. között megrendezésre kerülő szántódpusztai 8. Pannónia Fesztiválra, amiket a TEX/Eventim hálózataiban lehet megvásárolni: a négynapos bérlet 10.900 Ft, míg a PaFe második napjától érvényes háromnapos bérlet 9.900 Ft-ba kerül. Az idei line-up kimagaslóan erős, mind a nemzetközi, mind a hazai headliner-eket tekintve. Többek között fellép a The Offspring (USA), DJ Fresh & Messy MC (UK), Dub Pistols (UK), Freestylers (UK), Quimby, Brains, Punnany Massif, de természetesen a feltörekvő zenekarok is helyet kapnak a színpadokon!

A zenei programokon túl megannyi szórakozási lehetőséget nyújt a PaFe. Ami már biztosan lesz: ingyenes kaszinó, kertmozi (régi és új filmekkel egyaránt), standup comedy, játékok, sportolási lehetőség, színház, strand és az egy szem „tengerünk”, a Balaton!

Az utolsó 100 kedvezményes bérlet-készlet kiárusítása után a belépőket a következő árakon lehet megvásárolni: 
3 napos: 11.900 Ft 
4 napos: 12.900 Ft

0 Tovább

EFOTT 2014: Pásztor Anna kisfiával fesztiválozik

A legrégebbi hazai fesztivál, az EFOTT idén Miskolctapolcára költözik. Az már most biztos, hogy aki jegyet vált a július 15. – 20-ig tartó bulira, az tombolhat egyet a Beatrice, a Magashegyi Underground, a Kowalsky meg a Vega, az Anna and the Barbies és a Quimby.

„Szeretek elveszni a fesztiválok világában, imádom a hangulatát, ha tehetem, általában több napot maradok” – árulta el a Quimby billentyűse. – „A tornacipő és a széldzseki nálam elmaradhatatlan fesztivál-kellék, de az iPodom is mindig nálam van” – tette hozzá Balanyi Szilárd, aki zenekarával az utóbbi években állandó EFOTT – szereplővé vált.

A Kowalsky meg a Vega legénysége sem először lép színpadra a hallgatói bulin.

Az EFOTT-hoz csak jó emlékeink fűződnek és Miskolcon is mindig nagyon jó hangulatban telnek a koncertjeink. Idén nyárra is hatalmas őrületet ígérhetünk” – kezdte a zenekar frontembere, Kowa, aki azt is elárulta, hogy ha tehetik, a zenekarral szívesen engedik ki a gőzt egy-egy koncert után. - „Nem kell alkohol ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Ha a hangszereink és a közönség velünk van, nagy baj nem lehet.” – tette hozzá az énekes, aki azt is elárulta egyedül azt sajnálja, hogy a fesztivál-időszakban kevesebbet látja három gyermekét.

Az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna azonban a legnagyobb koncertek alkalmával sem nélkülözi kisfiát. A tavaly novemberben született Benji már edzett, ha rock koncertekről van szó.

„Ugyanúgy készülünk a fesztiválszezonra, mint eddig, nem fogunk csalódást okozni. A családban a nagyi az első számú rajongója a bandának, a gyermekem édesapja pedig szintén zenész, nyaranta mindig velünk tartanak. Idén a kisfiammal is kiegészül a csapat, úgy vágunk neki a koncertezésnek. Még csak három hetes volt Benji, amikor már újra próbáltam, nyolc hetes korában pedig egy holland turnéra indultunk. Meg sem kottyant neki, hiszen már hatvan koncertet lenyomott velem, amíg a hasamban volt.” – mesélte nevetve Pásztor Anna, aki zenekarával jelenleg gőzerővel dolgozik a csapat következő nagylemezén, amely novemberben lát majd napvilágot.

A szervezők a Miskolci Egyetemmel karöltve egy tizenhat hektáros területen építik fel a fesztivált. A zenei programot idén is döntő többséggel magyar előadók biztosítják, de a szervezők számos meglepetéssel és újdonsággal készülnek.

0 Tovább

Elő a botokkal! Nordic walking nap a Normafánál

Április 12-én, szombaton a Normafánál, az Anna réten rendezik meg az Nowathlon túrát, amelyet nordic walking bot használatával kell teljesíteni.

A helyszínen 14 órától lehet nevezni a tájékozódási túrára, a rajt folyamatosan történik. A kijelölt útvonalon egyéni és csapatverseny is lesz, melyet a térképen jelzett pontokat érintve kell teljesíteni, összesen tíz pont érintésével. Ezek közül öt állomáson feladatokat is várják a résztvevőket. Akinek nincs nordic walking botja, azoknak letét fejében, korlátozott számban a szervezők tudnak biztosítani ilyen eszközt.

A nordic walking magyarul északi (skandináv) gyaloglást, síjárást jelent. A hazánkban is egyre népszerűbb sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges, de könnyen elsajátítható gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció.

Horváth Rita nordic oktató szerint ez a szabadban űzhető mozgásforma a testre és a lélekre jótékony hatással van. Stressz- és feszültségoldó, jót tesz a szívnek, szerepet játszik a testsúly szabályozásában és az izomtónus kialakításában. Immunerősítő, megelőzi a csontritkulást, jót tesz a vérnyomásnak, vérkeringés fokozásával frissen tartja a szellemet.

„A jótékony hatások közül mégis a stressz-levezetés és a depressziószabályozás emelhető ki. A rendszeres edzéslátogatóknak egy lehetőség az egész életre kiható, egészséges életmódra motiváló rekreációs mozgás kialakítására, a társas életre és önfegyelem kialakulására (rendszeres edzéslátogatás, társakhoz kapcsolódás, fontosság sorrend felállítása). A boldogság hormonok (endorfinok) kiválasztása következtében a nordicosok javuló közérzetről számolnak be és arról, hogy sokkal inkább képesek a napi feladatok és teendők ellátására. Könnyebben és frissebben végzik el feladataikat, miközben közérzetük is jobbá válik” – mondja Horváth Rita.

Az esemény további információi, valamint a nevezéssel kapcsolatos tudnivalók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján megtalálhatók

0 Tovább

Beszédes számok Szentpétervárról

A szentpéterváriak bemutatták a tavalyi World Combat Games összesítő anyagát. Az októberben megrendezett Harcművészetek Világjátékán 5 olimpiai és 10 nem olimpiai sportágban avattak bajnokokat. Combat Games-en 135 aranyat osztottak ki, összesen 473 érem talált gazdára.

 

Szentpéterváron 108 ország több mint 2600 résztvevője volt jelen, a sportolók száma 1300 felett volt. A játékokon 1000 önkéntes dolgozott.

 

A Combat Games ugyan nem tekint vissza nagy múltra, hiszen másodszor rendezték meg, ennek ellenére 29 országból érkeztek újságírók az orosz városba. Összesen 270 tudósító vett részt a küzdősportokat felvonultató világversenyen.

 

Szentpéterváron a következő sportágak versenyzői vettek részt: aikido, ökölvívás, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kick-box, muaythai, sambo, sumo, taekwondo, birkózás, wushu, vívás és a savate.


A számok erdejében egy adatsor különösen kedves számunkra, ez pedig nem más, mint a 3 arany, 4 ezüst, és 1 bronz. Ezzel az éremkollekcióval büszkélkedhettek a magyarok Szentpéterváron, no és azzal, hogy a nemzetek rangsorában a nagyon előkelő 8. helyen zártak.

 

Emlékeztetőül a magyar érmesek:

Aranyérmesek: Gömbös László (kick-box), Görbics Gábor (kick-box), Szász Emese (vívás) 
Ezüstérmesek: Nyilasy Péter (botvívás), Dubi Sándor (kendó), Boczkó Gábor (vívás) és Veres Richárd (kick-box)

Bronzérem: Szilágyi Áron (vívás)

0 Tovább

Pintyőke Marcell lett a tekések elnöke

Új elnöke van a Magyar Tekeszövetségnek. A pénteki küldöttgyűlésen Pintyőke Marcellt választották meg a szövetség első emberének.Pintyőke dr. Simon Zoltánt váltja az elnöki székben, aki korábban lemondott.

Pintyőke Marcell jelenleg a KÉSZ Csoport Kommunikációs Üzletág vezetője.  A magyar sportban több poszton is bizonyított: 12 évig első osztályú teniszező volt, ugyanebben a sportágban később oktatott, és utánpótlásban is dolgozott. Alapítója és egyben elnöke volt a Buzánszky Jenő KÉSZ Labdarúgó Akadémiának, tanácsadóként tevékenykedett a magyar tenisz sportban, ezenkívül amerikai és német sportmenedzsment-tapasztalatokkal rendelkezik. „Nem a hatalmat, hanem a kihívást keresem. Életre kelteni és hosszú távon élhetővé tenni azt a potenciált, ami ebben a sportban van” – olvasható az új elnök bemutatkozó dokumentumában.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

0 Tovább

Egyre ütőképesebb a magyar karate

Még közelebb kerülhet a karate az olimpia programjához. A sportág meghívást kapott ugyanis a jövő évben megrendezendő Európai Játékokra. A bakui világverseny nem más, mint egyfajta „európai olimpia”, azzal a különbséggel, hogy a programba nem olimpiai sportágként helyet kapott a karate is.

A Magyar Karate Szövetség elvárása, hogy legalább 2-3 magyar versenyző kiharcolja a részvételt – derült ki a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján. Dr. Mészáros János elnök szerint az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül a magyar karate. „Az előttünk álló hétvégén rendezzük meg a WKF Karate Magyar Bajnokságot, amely mindig fontos erőfelmérő. A bajnokság a felnőtt élversenyzők számára az utolsó válogató a májusi Eb-re.” – mondta Mészáros.

A magyar karate egyébként soha nem látott felfelé ívelő pályán halad. A tavalyi csúcsév után idén is fantasztikus eredményeket értek el a magyarok. Szegedi Döme Premier Ligás viadalt nyert meg Párizsban, később a korosztályos Európa-bajnokságról 11 éremmel tért haza a válogatott.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

 

0 Tovább

Nordic walking edzőképző

Nordic walking instruktor képzés tartanak a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében április 6-án és 7-én. A Magyar Sport Házában rendezendő szemináriumot Géczi Anikó, a Testnevelési Főiskolán végzett, jelenleg Brémában élő testnevelő tanár, gyógytestnevelő tartja, aki nordic walking okleveles tréner is egyben.



A Magyar Szabadidősport Szövetség az Országos Nordic Walking Programot a szakminisztériummal kötött megállapodását követően 2009-ben indította. A program indítása óta több mint 200 instruktort és trénert képeztek ki, valamint folyamatos továbbképzéseket is biztosítottak a már végzett edzőknek, akik eddig több mint 4000 túrát bonyolítottak le az ország egész területén.

A nordic walking magyarul skandináv gyaloglást, síjárást jelent, a Magyarországon is egyre népszerűbb sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő, a mozgáskoordináció.

Bővebb információk itt: http://www.masport.hu/aktualitasok+1/nordic+walking+instruktor+kepzes-+2014+aprilis+6-7+1.html

 

0 Tovább

PAFE: Az Offspringgel robbantanak!

A hagyományokhoz hűen idén is a pünkösdi napokat érintő hétvégén – immáron nyolcadik alkalommal – kerül megrendezésre a Pannónia Fesztivál, amelynek eddigi történetét tekintve a legikonikusabb punk-rock legenda érkezik a Balaton melletti Szántódpusztára: a 8. PaFe vendége a THE OFFSPRING (USA).

30 évnyi munkásság, 1100 koncert, 40 millió eladott korong és persze egy opus, amelynek köszönhetően a 30-as, 40-es korosztályból nincs ember, aki ne tudna elszámolni 6-ig spanyolul. Június 8-án, a PaFe zárónapján a Pretty Fly c. sláger mellett most már biztos, hogy olyan örökbecsűket is meghallgathatunk, mint a The Kids Aren’t Alright és a You’re Gonna Go Far, Kid, természetesen mindezt egy másfél órás élő koncert keretében, ahogyan azt a punk-rock legnagyobbjaitól illik.

A Pannónia másik nagy meglepetése a mára világhírűvé vált DJ FRESH (UK), aki a drum ’n’ bass/dubstep stílusok lemezlovasaként olyan talpalávalókat tudhat magáénak, mint a Louder, a Gold Dust vagy az éppen aktuális kedvenc Dibby Dibby Sound. DJ Fresh Messy MC-vel június 6-án, pénteken érkezik a PaFéra, amely nap programját a ’96-ban alakult FREESTYLERS (UK) fogja megkoronázni.

A fesztiválon felvonulnak hazánk legjobb hip-hop alakulatai is, többek között: a Punnany Massif, az Akkezdet Phiai, a Belga, a Hősök, a Barbárfivérek, Sub Bass Monster és Siska Finuccsi. A dub zene nagyágyúja, a DUB PISTOLS (UK) nagyot robbant tavaly, így aki lemaradt volna, vagy átélné még egyszer, az június 7-én, szombaton megteheti! A Nagyszínpad további vendége a jelenleg a Kaktuszliget c. lemezzel hódító QUIMBY, a30Y, a BRAINS, a Kiscsillag, a Road, a Depresszió, a Metál Sátorban pedig olyan underground tehetségek zúznak majd, mint a The Idoru, a Blind Myself, a Watch My Dying, az Insane, mi több, a Mobilmánia is megmutatja magát Vikidál Gyula vendégszereplésével! Ez még nem minden, a fellépők listája folyamatosan bővül, akik mellett természetesen izgalmas napközbeni programokkal is készülnek a szervezők.

Az elővételi időszak március 6-án vette kezdetét, amelyben az első 1000 db bérlet nagy kedvezménnyel vásárolható meg. Idén négy- és háromnapos bérletek valamint napijegyek válthatók az Eventim (TEX Hungary) hálózatában.

0 Tovább

Torghelle szeme lézert szórt a TrollFocisokra

Megalkották az online lelátót, amelyre nagyon büszkék. Képesek arra, hogy bármikor gyártanak poént bármely magyar labdarúgóval kapcsolatban. Ők a TrollFocisok, akik imádják a magyar labdarúgást, így természetesen nekik is megvannak a személyes kedvenceik – derült ki a Juventus Rádióban hétfő esténként hallható SportBánya legutóbbi műsorában.

 

Rekop György, a csapat szóvivője elmondta, emlékezetes találkozás volt Torghelle Sándorral, aki jelenleg az MTK játékosa. „Az egyik sportcsatorna reggeli adásának vendégei voltunk, és a sors furcsa fintora, hogy az utánunk következő két vendég Thorgelle Sanyi volt, akit Urbán Flórián követett (Thorgelléből is és Urbánból is rendszeresen gyárt poént a TrollFoci – a szerk…). Thorgelle szeme lézert szórt, mikor megtudta, hogy kik vagyunk, összességében megegyeztünk, hogyha valamit sértőnek talál, keressen meg nyugodtan, és mi leszedjük. Urbán meg hozzátette, hogy neki mindegyik poén tetszett” – mondta Rekop.

 

A jó hangulatú interjú meghallgatható itt:

http://www.juventus.hu/sportbanya/index.php?uid=1083

 

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum