Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A MOB Médiabizottságának tervei

A magyar sajtó olimpiai tapasztalatai mellett a jövőbeni tervekről tárgyalt pénteken Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztőjének vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nyáron alakult médiabizottsága.

 

A megjelent főszerkesztők, újságírók a londoni olimpián betöltött szerepükről adtak tájékoztatást, melyben többek között elhangzott, hogy a Magyar Televízió ötkarikás közvetítése minden eddigi nézettségi rekordot megdöntött (49 900 perc élő közvetítés, a Kossuth Rádió esetében 270 óra élő közvetítés).

 

A paralimpiáról 1174 percben tudósított az MTVA, ami duplája volt a pekinginek. Ez volt az első olimpia, amelyről a Magyar Távirati Iroda (MTI) térítésmentesen is közzétette a legfrissebb híreket, fotókat. Magyarország legnagyobb spotnapilapja, a Nemzeti Sport 28-32 oldalas terjedelemben számolt be az olimpia eseményeiről, a Magyar Nemzet online felülete pedig jelentős áttörést hozott az olvasottság szempontjából. A MOB köszönetét fejezte ki a magyar média és a hazai sajtó munkatársainak a korrekt, hiteles tudósításokért.

A médiabizottság jövőbeni tervei között szerepel, hogy közös megbeszéléseket tervez erdélyi, felvidéki, vajdasági sportújságírókkal, valamint fórumokat meghívott vendégekkel, különböző helyszíneken. A MOB médiabizottsága, amely véleményformáló testületként kíván tevékenykedni, mindent elkövet, hogy népszerűsítse a 2013-as olimpiai mozgalom két ifjúsági eseményét (AYOF, Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és EYOF, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) valamint a kazanyi Universiadét, a kolumbiai Caliban rendezendő Világjátékokat és a szentpétervári Küzdősport Világjátékokat. Utóbbi két esemény fontosságára hívta fel a figyelmet a médiabizottság első meghívott vendége, Leyrer Richárd, a MOB alelnöke, a nem olimpiai sportágak szakmai tagozatának vezetője.

 

Elhangzott, hogy a Borkai Zsolt MOB-elnök fővédnökségével december 20-án sorra kerülő Sportcsillagok Gálaestjén (az Év sportolója választás díjátadója) ismét díjazzák a legjobb fogyatékos sportolókat is.

 

Az ülésen a médiabizottság tagjává választották Polgár Emesét, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség kommunikációs munkatársát. Ezzel a MOB minden szakmai tagozata képviselteti magát a médiabizottságban.

 

Az ülésen részt vett Riskó Géza elnök (MTVA) mellett Ambrus Gábor (MTI), Ballai Attila (Magyar Nemzet), Bányász Árpád (szabadidősportért felelős tagozat), Bernau Péter (fogyatékosok sportjáért felelős tagozat), Buzgó József (Nemzeti Sport), Kaszala Claudia (nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelős tagozat), Máté Pál (Sport Televízió), Pajor-Gyulai László (Magyar Sportújságírók Szövetsége), Török Olivér (MOB), Vasvári Ferenc (az utánpótlás-nevelés területének felelőse).

(Magyar Olimpiai Bizottság)

0 Tovább

Tekesport – Kiss Norbert világbajnok!

A magyar tekeválogatott tagjai megkezdték az éremgyűjtést a világbajnokságon. Sprint kategóriában aranyat, vegyespárosban pedig ezüstöt szereztek a mieink.


Kiss Norbert világbajnok lett Lengyelországban! A magyar világklasszis a Lesznóban zajló vb-n megnyerte a sprint számot (2X20 gurítás), ezzel folytatta idei zseniális sorozatát. Kiss ugyanis a 2012-ben bevezetett World Tour-sorozat első két állomásán sem talált legyőzőre. A Szegedi TE versenyzője a döntőben azt a szerbiai Ernjesi Róbertet győzte le, aki ugyancsak a Tisza-partiakat erősíti.
Igyekeztem kizárni a körülöttem lévő tényezőket, és úgy játszottam, mint az év bármely mérkőzésén. Nagyon várom a 2013-as csapat-vb-t, mert a hazai közönség előtt még nem szerepeltem világbajnokságon” – mondta Kiss az eredményhirdetés után, akinek ez volt a negyedik világbajnoki aranya (2 csapat, 1 összetett egyéni, és a mostani sprint).
Vegyespárosban a Sajermann Nóra, Kiss Tamás duó is közel állt a győzelemhez, de végül a hirtelen halálban kikaptak a horvát Ana Bacan, Mario Musanic kettőstől. A magyar válogatott így egy arannyal és egy ezüsttel büszkélkedhet eddig a lengyelországi világbajnokságon.
Jövőre Magyarország látja vendégül a világ legjobbjait. A 2013-as csapat-világbajnokságot ugyanis Zalaegerszeg rendezi meg. 

0 Tovább

Jövő nyáron a víz alatt hokiznak a világ legjobbjai

Jövőre Magyarország rendezi meg a Víz Alatti Hoki Világbajnokságot. A sportág legnagyobb versenyét 18. alkalommal bonyolítják le, a helyszín pedig Eger lesz.


„A Magyarországon kevésbé ismert sportág számára kiváló lehetőséget jelent a vb a népszerűsítésre, Eger számára pedig a város megismertetésére"– nyilatkozta Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.

Miklós Adrienn főtitkár szerint népes mezőnyre számíthatunk a 2013 augusztus 23-án kezdődő világbajnokságon. „Várhatóan 1000-1200 versenyző érkezik Egerbe, ahol két 50 méteres medencében (4 pályán) zajlanak majd a mérkőzések. A helyszíneket most járta be a Búvár Világszövetség Víz Alatti Hoki Bizottságának elnöke és a vb versenyigazgatója, akik mindent megfelelőnek tartottak egy sikeres VB rendezéshez.” – mondta a sportvezető. A vb-n az Elit kategórián kívül U19, U23 és Masters korosztályban is külön versenyt rendeznek a férfiaknak és a nőknek, természetesen magyar részvétellel.


A víz alatti hoki minden korosztály és mindkét nem számára fizikai adottságtól függetlenül egy nagyszerű sport. A sport jellegéből adódóan sérülést nem lehet elszenvedni, megmozgatja egész testünket, de nem terheli meg azt. A játékosoknak nem csak az ellenféllel kell megküzdeniük, hanem a levegő visszatartása miatt saját testük teljesítőképességével is. A játék maga igazi csapatmunkát, komoly taktikázást és folyamatos kommunikációt igényel. A medence szélén elhelyezett kivetítők segítségével pedig a nézők is részesei lehet ennek a különleges, egyedi és extrém sportélménynek. Egy valódi háromdimenziós játék, aminek csak a képzelet szab határt.
A víz alatti hokit egy 25 x 15 méteres, legalább 2 méter mély medence alján játsszák. Egy csapat 10 főből áll. Ebből hat az aktív játékos és négy a csere. A mérkőzés alatt a játékosok folyamatosan váltják egymást. Egy mérkőzés kétszer 15 perces félidőből áll. A játékosok uszonnyal, maszkkal és légzőcsővel vannak felszerelve.
A játék lényege, hogy egy másfél kilós műanyaggal bevont ólomkorongot a játékos az ütőjével az ellenfél 3 méteres kapujába juttassa.
Három bíró vezeti a mérkőzést. Ebből kettő a vízben, egy - a főbíró - a partról irányítja a játékot. A bírók kézjelekkel kommunikálnak. A főbíró egy víz alatt is hallható hangjelzéssel állítja le, vagy indítja el a játékot. A játék szabályai megengedik a kemény és energikus játékot, de határozottan fellépnek a durva, sportszerűtlen és passzív játék ellen. A szankció szabadlövés, büntető, vagy kiállítás is lehet.

1 Tovább

Jó formában a baranyai fiatalok

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatánál öt utánpótlás játékos tréningezik Supka Attila együttesével. Márkvárt Dávid (belső középpályás), Gajág Gergő (belső védő), Gránicz Patrik (szélső), Zelenyánszki László (védekező középpályás) és Erőss Csaba (szélső hátvéd) folyamatosan bizonyított korosztályos csapatában.

A fiatalok már túl is estek a bemutatkozáson, a Vasas elleni Ligakupa találkozókon nagyszerű teljesítményt nyújtottak a felnőttek között. Supka Attila, és a szakmai stáb döntésének értelmében, az ötös fogat mostantól a hét első felében (hétfőtől szerdáig) a felnőttek között edz.

0 Tovább

Eb előtt a kick-boxosok

A hétvégén megkezdődik Ankarában a WAKO Kick-box Light-contact, Low-kick és K-1 Európa-bajnokság.

  

 A tét az Eb-érmeken és helyezéseken túl az, hogy low-kick szabályrendszerben több versenyzőnk indulási jogot szerezhet a jövő évi oroszországi Harcművész Világjátékokra. A világversenyt Szentpéterváron rendezik meg.

A magyar válogatott tagjai edzőtáborokban, illetve hazai környezetben készülnek a kontinensbajnokságra.

Íme a magyar nemzeti csapat:

A light-contact válogatott összeállítása

Férfiak:

57 kg. Rizmayer Norbert (Esztergomi KBSE)
63 kg. Kovács Ádám (Szeged Tigers)

69 kg. Elszaszer Dávid (Szigetszentmiklós Tököl SE)
74 kg. Andó László (Békéscsabai Lakótelepi SE)

79 kg. Zsarkó Péter (Hódmezővásárhelyi Taekwon-do)

84 kg. Dancsó Zoltán (Kondor és Controll SE, Szombathely)

89 kg. Irimi Norbert (BP.Hunyadi SE)

 

Nők:

65 kg. Vizsnyiczai Viktória (Békéscsabai Lakótelepi SE)

+70 kg. Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE)

 

A ringes versenyzők:

Low-kick szabályrendszer:

Férfiak:

60 kg.  Kiss Gábor (PTE PEAC RFC Pécs)

67 kg. Görbics Gábor (Titán SE)

75 kg. Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE)

81 kg. Hosszú Ferenc (Fontana Debrecen)

 

Nők:

52 kg. Dr. Megyeri Csilla (Titán SE)

70 kg. Boros Kata (Lajo-S-port)

 

K-1 szabályrendszer

60 kg. Habash Antoine (Re-Gym)

71 kg. Benedek Zsolt (Békéscsabai Lakótelepi SE)

81 kg. Busai Gergely (Megatech Tatabánya)

 

 

0 Tovább

Táncsport – László Csabiék ezüstérmesek lettek a Világkupán!

Fantasztikus eredményt ért el a László Csaba, Páli Viktória párosunk a Standardtáncok Világkupáján. A hongkongi versenyen a magyar duó ezüstérmes lett, az orosz Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova kettős mögött. A bronzérmet a lengyel Krzysztof Musiol, Karolina Aniol páros szerezte meg.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csabának - Páli Viktóriával - ez volt az eddigi legjobb eredménye. A László-Páli duó korábban két nyílt nemzetközi viadalon is győzni tudott (Nagybánya és Ljubljana), több értékes döntős helyezése volt, de kiemelt versenyen most állt először dobogóra. László Csaba 2005-ben Duisburgban és 2009-ben Kaohsiungban is tagja volt a magyar csapatnak. Előbbi játékokon Szögi Szilviával, utóbbin pedig Mikes Annával versenyzett.

A szentesi Szilver Táncsport Egyesületet erősítő László Csaba és Páli Viktória a legelőkelőbb helyezéssel bíró magyar páros. Jelenleg a standard világranglistán a huszonegyedikek.

WDSF Standardtáncok Világkupája – Hongkong

  1. Alekszej Glukov, Anasztaszija Glazunova (Oroszország)
  2. László Csaba, Páli Viktória (Magyarország)
  3. Krzysztof Musiol, Karolina Aniol (Lengyelország)
0 Tovább

Iskolások a lelátón, veterán kezdőrúgás és iksz az Eger ellen

Döntetlennel folytatta szereplését a bajnokságban a PMFC-MATIAS. A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában a baranyai együttes gólnélküli összecsapást játszott az Egerrel. A gólszerzéshez Pécs állt közelebb: az 59. percben Nagy Olivér a kapufát találta el.

A hazai szurkolótáborban sok lelkes kisiskolás szorított a pécsiekért. „Az őszi szezonban meghívót küldtünk az összes pécsi közoktatási intézménynek. Szeretnénk, ha minél több iskolás ráérezne szurkolás ízére. Az Eger ellen három iskola képviseltette magát a lelátón.” – mondta dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS ügyvezetője.

A találkozó kezdőrúgását Bencsik Vilmos, volt pécsi játékos végezte el. Az egykori balszélső tagja a PMFC veterán együttesének, amely ma is rendszeresen mérkőzéseket játszik.  

A PMFC-MATIAS a következő fordulóban a Haladás vendégeként lép pályára.

 

OTP Bank Liga, 11. forduló

PMFC-MATIAS – Eger 0-0

0 Tovább

Jótékony gokartozás

Daganatos gyermekek, olimpikonok, és élsportolók gokartoztak együtt október 13-án, a Westend külső parkolójában kialakított pályán.

A különleges jótékonysági délutánon 12, a Daganatos.hu Alapítvány által támogatott család és majd ugyanennyi sportoló, köztük Tóth Dávid, Paumann Dániel és Kulifai Tamás olimpikonok, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsa, Szabó Nikolett paralimpikonok, Csirmasz Brúnó, a rallycross legifjabb reménysége, Sinka Zsolt erőművész, valamint Kovács László és Fekete Tamás kung-fu bajnokok is. A rendezvény házigazdája az egykori rally-s, Répa Kata volt.

 

Minden résztvevő ajándékcsomaggal távozott, a beteg gyerekek pedig egy újabb éremmel tüntették ki a sportolókat.

 

A gyakran hónapokig négy fal közé szorult beteg gyerekeknek igazán nagy élmény volt ez a családi délután. Csodájára jártak Csirmaz Brúnó versenykocsijának, ámulattal nézték a kung-fu bemutatót, lelkesen rótták a köröket a gokart pályán, az igazán önfeledt mosolyokról pedig akkor készítettünk fotót, amikor a gyerekek egyenként a dobogóra álltak.

 

A rendezvényen készült fotók is arról árulkodnak, hogy senki sem unatkozott, mindenki nagyon jól érezte magát. A beteg gyerekek közül többen csak segítséggel tudták kipróbálni a gokartot, de az olimpikonok, sportolók önzetlenül vállalták, hogy pályára viszik a lurkókat.

 

A támogatóknak köszönhetően igazán értékes ajándékokat kaptak – mind vendégek, mind a családok. Az időmérőn persze csak a gyerekek vettek részt, a leggyorsabbak között összesen 5 db mobiltelefont és egy a Linti Vendégházban felhasználható családi hétvégére jogosító vouchert osztottak ki a szervezők.

 

A beteg gyerekek szülei igazi, feledhetetlen élménynek neveztek a Karting Promotion, a Sports Fun Club, a Mobilbirodalom.hu és a Daganatos.hu Alapítvány szervezésében rendezett jótékonysági gokart-délután.

 

0 Tovább

Olimpikonok dedikáltak a Juventus Rádióban meghirdetett Dalbajnokság záróakkordján

Élsportolók is részt vettek a Dalbajnokságon. A Juventus Rádióban heteken keresztül szavazni lehetett a legjobb zenékre, a 8. szülinapos Premier Outlet Centerben pedig egy koncert keretében átadták a játék fődíját, egy Suzuki Splasht!

Az eseményen több kiváló sportolónk is részt vett, és dedikált. A rádióhallgatók nagy örömére Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívóval, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozóval, Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes birkózóval és Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózóval beszélgethettek. A bulit egy hatalmas Neoton Sztárjai koncert zárta, akik a Dalbajnokság legsikeresebb magyar előadója címet szerezték meg.

0 Tovább

Tekesport - Kerethirdetés a világbajnokság előtt

Megvan vb-résztvevők listája! Nincs már kérdőjel a magyar keretben, miután eldőlt, hogy a zalaegerszegi Farkas Sándor (fotó) utazhat a jövő vasárnap kezdődő világbajnokságra.


A vb-nek a lengyelországi Leszno városa ad otthont, ahol a magyar együttes (a nőknél és a férfiaknál is) maximális létszámmal vesz részt.
Az utolsó kérdőjel a férfiak mezőnyében volt, mivel Boanta Claudiu és Farkas Sándor annyira egyforma mutatókkal rendelkezett, hogy a szövetség eldöntötte: a Zalaegerszeg-BKV magyar bajnoki összecsapás afféle válogatóként funkcionál, és a legtöbb fát gurító csatlakozhat a válogatotthoz. Végül Boanta Claudiu 607, Farkas Sándor pedig 640 fás teljesítménnyel zárt, így utóbbi képviselheti a magyar színeket Lengyelországban.
„Még lesz a csapatoknak egy bajnoki, aztán jövő hétvégén utazunk a világbajnokságra” – mondta Fehér László, a férfiak szövetségi kapitánya, aki hangsúlyozta: a magyarok helyzete egyetlen világversenyen sem egyszerű, hiszen a mieink a legjobbak közé tartoznak, így minden ellenfél kettőzött erővel készül ellenünk.
A lengyelországi egyéni vb-re utazó férfi-válogatottat a Szegedi TE és a Zalaegerszegi TK tekézői alkotják, míg a nőknél a Fradiból két, a Rákoshegyi VSE együtteséből három, a zalaegerszegiektől pedig egy kiválóság csatlakozott az utazó kerethez.

A női válogatott: Csongrádi Gyöngyi, Sáfrány Anita (FTC), Méhész Anita, Tímár Edina, Sajermann Nóra (Rákoshegyi VSE), Nemes Irén (ZTE-ZÁÉV TK).

A férfi válogatott: Kiss Norbert, Karsai László, Zapletán Zsombor (Szegedi TE), Kiss Tamás, Nemes Attila és Farkas Sándor (Zalaegerszegi TK).
0 Tovább

Több ezren gyalogoltak

Már az eddig megérkezett beszámolók alapján is biztos, hogy sok ezren gyalogoltak és nordic walkingoztak országszerte 2012. október 6-7-én a Világ Gyalogló Napja (World Walking Day) alkalmából. A szabadidősport világszervezete programjában már évek óta szerepel a World Walking Day, melynek hazai változata a Világ Gyalogló Nap. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával a Magyar Szabadidősport Szövetség – idén már tizennegyedik alkalommal koordinálta és bonyolította a rendezvényt, magukat az események szervezését a helyi szervezők végezték.

A gyönyörű idő, a kellemes városi vagy természeti környezet, egy ismeretlen hely felfedezése vagy akár egy kedves társaság, mind kiváló indok volt arra, hogy kényelmes gyaloglócipőt húzzunk és sétáljunk a friss levegőn. Azok, akik a városi sétát választották, kicsit másképp nézhettek körül lakóhelyük vagy éppen az ismeretlen környék jellegzetességein, útba ejthettek egy-egy nevezetes parkot, de a vízparton vagy erdőben gyaloglók is emlékezetes túrát tudhattak magukénak, kihasználva az őszi kellemes napsütéssel töltött gyaloglást. Szövetségünk felhívására ebben az évben 18 megyéből, valamint Budapestről érkeztek nevezések ezek alapján közel 120 helyszínen bonyolítottak a helyi sajátosságoknak és látnivalóknak megfelelően 5-10 km hosszú gyalog- és nordic walking túrákat, valamint nagyobb távú teljesítménytúrákat. A szervezők szinte mindenhol gondoskodtak érdekes és hasznos kiegészítő programokról (sportfesztivál, egészségfesztivál, szüreti sokadalom, sportverseny, tombolasorsolás, az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatók, fittségi mérések), így téve még emlékezetesebbé ezt a napot az egészségesebb életmód mellett szavazóknak. A Magyar Szabadidősport Szövetség például nordic walking-os városnézésre hívta a résztvevőket a budapesti Duna partra. A résztvevők teljesítményük ellenőrzéséhez egy-egy lépésszámlálót és az esemény logójával ellátott pólót kaptak ajándékba. Más helyszíneken is osztottak ajándék- és emléktárgyakat a célba érkezők között, egyes helyszíneken pedig tombolasorsoláson nyerhettek a szerencsések. Mivel a gyaloglás különösebb anyagi ráfordítást nem igényel, bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető. Ezért is érdemes mindent el kell követni azért, hogy a Világ Gyalogló Nap népszerűsége és ismertsége tovább növekedjen, ezáltal minél több ember életének meghatározó részévé válhasson a mindennapi testedzés. Így ezzel is hozzá lehet járulni ahhoz, hogy a magyar lakosság a szabadidő egészséges és hasznos eltöltése tekintetében is felzárkózzon az EU szabadidősport kultúrájához.

0 Tovább

Nincs idős kendós!

Odacsaptak a senior kendósok! Budapesten lebonyolították a már hagyományosnak mondható Momiji Nemzetközi Senior Kendo Kupát.

Itthon 30 éve van jelen a japán kardvívás, ezalatt több kimagasló eredményt értek el a magyarok az Európa-bajnokságokon, és világbajnokságokon – idén a férfi válogatott például világbajnoki bronzérmet szerzett, így volt mit ünnepelniük az „öregeknek”. Apropó évek: ebben a sportágban nem számít a kor, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Momiji Nemzetközi Senior Kendo Kupán a 65 éves Aranyossy Árpád volt a legidősebb.

A 35-45-ös korosztályban Bárány Tibor, a +45-ös kategóriában pedig Kovács Ferenc győzött. Abe Tetsushi szakmai igazgató, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: mindkét kategóriában valódi, harcos, erős kendót látott, és az idősebb korosztály is komolyan törekszik arra, hogy a tudása fejlődjön.

Eredmények:

35-45

I. Bárány Tibor, II. Erdélyi Gábor, III. Balogh Tibor, Mihai Dutescu (ro) Fighting Spirit: Márton Attila

45+

I. Kovács Ferenc, II. Tráser Tamás, III. Sohajda Gyula, Kocsis István Fighting Spirit: Jancsó Zoltán

0 Tovább

Tekesport – Taroltak csapataink Európa-szerte

Nemzetközi viadalokon folytatták remek szereplésüket a magyar klubcsapatok. A hétvégén egy Világkupa-győzelem, két Európa Kupa érem, és egy NBC Kupán megszerzett harmadik hely a magyar mérleg.

A férfiaknál a Szegedi TE a németországi Augsburgban megrendezett Világkupán lépett pályára, ahonnan elhozta az aranyérmet. Nem érte be kevesebbel a Zalaegerszegi TK (fotó) együttese sem. A jövő évi csapat-világbajnokságnak otthont adó Zalaegerszeg büszkeségei a szerbiai Apatinban megnyerték az Európa Kupát. Női fronton két csapatunk volt érdekelt. Apatinban a Ferencváros második lett az Európa Kupán, míg a Banja Lukán lebonyolított NBC Kupán a Rákoshegyi VSE a harmadik helyet csípte el.

0 Tovább

Innováció a sportban

A Magyar Sporttudományi Társaság első ízben kapcsolódott be a legutóbb megszervezett „Kutatók Éjszakája” rendezvénysorozatba. „Innováció a sportban” Sport – Tudás – Tudat a XXI. században című konferencia ezúttal is újdonságokkal jelentkezett. Első ízben tisztelte meg a rendezvényt Dr. Szabó Gábor a Szegedi tudományegyetem rektora, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke.

Előadásában az innováció gondolatköre most először került kiterjesztésre, a sport területeire is. Az MSTT Sportinnovációs Szakbizottság négy éves munkájának ünnepi pillanata volt a sport ilyen irányú megközelítése. Nagyon fontos lenne, hogy a sport különböző területein induló innovatív projektek egymást erősítsék és dinamikus fejlődést eredményezzenek, most az olimpiai sikerek megadják a lehetőséget az innovatív irányok megnyitására. A rendezvényen a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség új Hajós Alfréd tervének szabadidősport fejlesztési koncepcióját is megismerhették a hallgatók, de a Magyar Diáksport Szövetség új stratégiai megközelítése is nagy érdeklődést váltott ki. Az önkormányzatok lehetséges teendőit, kisvárosokban is megvalósítható legsikeresebb projektjeit Kőszegi Zoltán Dabas polgármestere ismertette. Sport és területiség modelljéről a gyakorlat tapasztalatainak fényében érdekes, meggyőző információk hangzottak el. A fair play szellemiségéről, etikájáról Dr. Kamuti Jenő előadása az érzelmeket is megérintve, bölcs tanításaival fűszerezve emlékezett meg. A nemzeti identitás, közösségi érzés fejleszthetőségéről, a nemzet karakterológia összehasonlító kutatásról, kulturális pszichológiai megközelítésben Dr. Balogh László tartott érdekfeszítő előadást. A rendezvény végén a sport és tudat kapcsolatáról, a tudat fokozottabb bekapcsolásáról,a bekapcsolás következményeiről, lehetőségeiről Dienes István beszélt A tudat kérdései még utolsó előadásként is lekötötték a hallgatóságot. „A konferenciát sikeresnek tartom. Az előadások színvonala, tartalma lebilincselő volt, az egyetemistákat szokásos hallgatóinkon kívül még nem sikerült az általam várt számban idecsábítani, de ez csak új erőfeszítésekre ösztönöz bennünket! Köszönjük az érdeklődőknek, hogy ezen a péntek „éjszakán” a sportot, a sport innovációs lehetőségeinek kérdéseit, lehetőségeit választották!” – jelezte Györfi János a Sportinnovációs Szakbizottság elnöke.

0 Tovább

Sors Tamást ünnepelték Pécsett

Sorsnak tapsoltak Mecsekalján. A PMFC-MATIAS labdarúgócsapat otthonában, az Újpest elleni bajnoki összecsapásán, pályára szólították a pekingi és a londoni paralimpia magyar úszóbajnokát, Sors Tamást, akit nagy szertettel fogadott szülővárosának közönsége.

„Fantasztikus érzés volt kifutni a gyepre, és elvégezni a kezdőrúgást. A szurkolók nagyon jó fejek voltak, nagy tapsot kaptam, valamint átvehettem a kezdőkörben a csapat mezét, amely a nevemet és a londoni logót tartalmazza”- mondta a kétszeres paralimpiai bajnok. 
„Pécsnek több olyan szülötte van, akit ország-, és világszerte ismernek. Ilyen Sors Tamás is, aki Londonban egy aranyat, egy ezüstöt, és egy bronzérmet szerzett. Az a minimum, hogy egy ilyen teljesítményt itt, a város első osztályú focicsapat stadionjában is megünneplünk – összegzett Dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS ügyvezetője.
Sors jelenleg csak a mozgásigényét elégíti ki a medencében, az edzéseket később kezdi el. Igaz, nincs annyi ideje a világbajnokságig, amennyivel korábban számolt. „A kanadai világbajnokságot előre hozták, így már jövő augusztusban megrendezik azt. Nem nagyon örülök ennek, mert a felkészülést – a korábbi tervekkel ellentétben – más ütemben kell elvégeznem – nyilatkozta Sors Tamás.

Fotó: Vereby-Csethe Bence, pmfc.hu

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum