Daganatos gyermekek, olimpikonok, és élsportolók gokartoztak együtt október 13-án, a Westend külső parkolójában kialakított pályán.

A különleges jótékonysági délutánon 12, a Daganatos.hu Alapítvány által támogatott család és majd ugyanennyi sportoló, köztük Tóth Dávid, Paumann Dániel és Kulifai Tamás olimpikonok, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsa, Szabó Nikolett paralimpikonok, Csirmasz Brúnó, a rallycross legifjabb reménysége, Sinka Zsolt erőművész, valamint Kovács László és Fekete Tamás kung-fu bajnokok is. A rendezvény házigazdája az egykori rally-s, Répa Kata volt.

 

Minden résztvevő ajándékcsomaggal távozott, a beteg gyerekek pedig egy újabb éremmel tüntették ki a sportolókat.

 

A gyakran hónapokig négy fal közé szorult beteg gyerekeknek igazán nagy élmény volt ez a családi délután. Csodájára jártak Csirmaz Brúnó versenykocsijának, ámulattal nézték a kung-fu bemutatót, lelkesen rótták a köröket a gokart pályán, az igazán önfeledt mosolyokról pedig akkor készítettünk fotót, amikor a gyerekek egyenként a dobogóra álltak.

 

A rendezvényen készült fotók is arról árulkodnak, hogy senki sem unatkozott, mindenki nagyon jól érezte magát. A beteg gyerekek közül többen csak segítséggel tudták kipróbálni a gokartot, de az olimpikonok, sportolók önzetlenül vállalták, hogy pályára viszik a lurkókat.

 

A támogatóknak köszönhetően igazán értékes ajándékokat kaptak – mind vendégek, mind a családok. Az időmérőn persze csak a gyerekek vettek részt, a leggyorsabbak között összesen 5 db mobiltelefont és egy a Linti Vendégházban felhasználható családi hétvégére jogosító vouchert osztottak ki a szervezők.

 

A beteg gyerekek szülei igazi, feledhetetlen élménynek neveztek a Karting Promotion, a Sports Fun Club, a Mobilbirodalom.hu és a Daganatos.hu Alapítvány szervezésében rendezett jótékonysági gokart-délután.