Andrea Silvestri és Váradi Martina megszerezte a nyolcadik magyar bajnoki címét! A latintáncos magyar páros a Szigetszentmiklóson megrendezett magyar bajnokságon 45 duót megelőzve állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapján a döntőbe hat páros jutott be, melyek között ott volt a tavalyi bajnokság mindhárom érmese, valamint három új duó - habár Hidi Balázs és Karcagi Laura más-más partnerrel tavaly is döntőben táncolt – számolt be a tanchirek.info.

A Silvestri-Váradi kettős ezzel a sikerrel beérte a világbajnok Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettőst, ők szintén nyolcszor voltak latin táncokban magyar bajnokok. A dobogó második fokára Hidi Balázs és Karcagi Laura állhatott fel megelőzve a tavalyi ezüstérmes Hegyes Bertalan, Kis Violetta párost.

A standardtáncok magyar bajnokságán Nikita Anikeev és Farkas Bettina győzött, Sorin Andrei Neagu és Elek Réka lett az ezüstérmes, míg Hegyes Bertalan János és Kis Violetta végzett bronzérmesként. A profi latin mezőnyben Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes lett magyar bajnok. A Magyar TáncSport Szakszövetség által szervezett magyar bajnokságok február 13-án folytatódnak.