Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A birkózók átvették a vb-felszerelést!

Felöltöztették a birkózókat! A hazai rendezésű világbajnokságra készülő válogatottból a női keret és a kötöttfogású férficsapat átvette a vb-felszerelést a Körcsarnokban.

 

Az eseményen közös csapatfotózást is tartottak, ahol jelen volt többek között Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

„Úgy gondolom, hogy a Bacsa Péter vezette szervező bizottság kimagasló munkát végez, és a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke által elvárt szintű világbajnokság elé nézünk. Nenad Lalovics ugyanis korábban abbéli kívánalmának adott hangot, hogy rendezzük meg a sportág eddigi legjobb világbajnokságát” – mondta sportvezető, aki kiemelte, a sportszakmai szervezésen túl nagyon komoly kulturális-turisztikai tervezés előzi meg a vb-t.

Sastin Marianna, a legutóbb, 2013-as budapesti vb aranyérmese elmondta: elegáns, kényelmes ruhákat vehettek át.

„Mind a férfi-, mind a női kollekció gyönyörű. Az ilyen események érzékeltetik, hogy nem vagyunk már messze a világbajnokság kezdetétől, úgy gondolom, hogy a felkészülési tervnek megfelelő állapotban vagyok” – nyilatkozta a 62 kilogrammos versenyző.

A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.

0 Tovább

Érmet szeretne a budapesti darts Eb-n a többszörös magyar bajnok

Nem kevesebbre, mint dobogós helyre pályázik az első magyarországi rendezésű felnőtt darts Európa-bajnokságon a világranglistán hetedikként jegyzett Ihász Veronika. A többszörös hazai bajnok dartsos nemcsak saját sikerében bízik, hanem abban is, hogy a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő verseny hatására hazánkban is egyre többen állnak majd a tábla elé.

 

Óriási erőbedobással készül az őszi budapesti steel darts Európa-bajnokságra a magyar válogatott egyik legesélyesebb versenyzője. A sportágba 12 évvel ezelőtt baráti társasága unszolását követően kóstolt, majd szeretett bele Ihász Veronika, aki civilben vasúti forgalomirányítóként dolgozik. Munkája mellett pedig most azon fáradozik, hogy érmet szerezzen a magyar fővárosban megrendezendő rangos megmérettetésen.

„Izgatottan várom az Eb-t, nagyon komoly elvárásokat támasztok magammal szemben. Legalább az első háromban szeretnék benne lenni, egy hazai rendezésű versenyen ez nagyon boldoggá tenne. Úgy látom, a darts itthon is egyre népszerűbb, és bízom benne, hogy a budapesti Európa-bajnokság után még többeket mozgat majd meg ez a sportág, akár amatőr szinten, akár igazoltként” – fogalmazott a WDF női világranglistáján hetedik sportoló.

A Magyar Darts Szövetség most először rendez felnőtt Európa-bajnokságot, ahol négy női és négy férfi versenyző képviseli majd hazánkat. A szeptember végi kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Három érem a harmadik napon

A Magyar Búvár Szakszövetség tájékoztatása szerint a nemzeti csapat tagjai újabb három érmet gyűjtöttek a Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság harmadik napján.

 

A kontinensbajnokságon ezúttal az 5 bója gyakorlatban rendeztek versenyt, ahol Balázs Péter a német Max Lauschus-szal holtversenyben aranyérmes lett. Berekméri Dóra és Hatházi Katalin is bronzérmes lett, miután mindketten ugyanazt az időeredményt produkálták, a junioroknál Szász Tamás pedig továbbra is remek formában versenyzik. A fiatal tehetség ugyanis megszerezte idei második Eb-aranyát.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

III. Nomád Világjátékok – jelentős magyar részvétel

Különleges, a nomád törzsi kultúrákra jellemző, hagyományőrző tartalommal is rendelkező multisport eseményen vesz részt a Nemzeti Versenysport Szövetség /NVESZ/ hivatalos sportolói csapata.

 

Az UNESCO által is elismert és támogatott Nomád Világjátékokat 2014 és 2016 után immár harmadszor rendezik meg szeptember 2. és 8. között Kirgizisztánban. Az eseményen 37 különböző, részben a közép-ázsiai régióra jellemző sportágban 80 ország több, mint 2000 versenyzője indul majd.

Az idei játékok megnyitó ünnepségét több ország kormányfője között megtiszteli jelenlétével Orbán Viktor miniszterelnök is. 

A Nemzeti Versenysport Szövetség által összeállított Magyar Sportolói Csapatot szkander, szumó, sambo, tradicionális íjász, valamint bothúzás versenyzők képviselik.

Bóné Zoltán, a Nomád Világjátékokra utazó NVESZ sportolói delegáció vezetője tisztes helytállásra, több éremre számít Kirgizisztánban. „A Magyar Sportolói Csapatot a Nemzeti Versenysport Szövetség sportdiplomáciával, sajtótevékenységgel és sportmasszőr biztosításával segíti a helyszínen. Lesz olyan sportág, ahol érmeket várunk, ilyen a szkander, íjászat, bothúzás. Összességében tisztes helytállásra számítok ezen a rendhagyó multisport-eseményen. Fontos megemlítenem, hogy a Nomád Világjátékok sokszínűségéhez, színvonalához jelentős mértékben hozzájárul a Magyar Turán Alapítvány: lovasíjász bemutatóval színesítik a megnyitóműsor programját, támogatják a Magyar Nemzeti Múzeum több jurtában elhelyezett kiállítását, és egyes speciális nomád versenyszámokon hagyományőrzőink indulását is biztosítják. A Nemzeti Versenysport Szövetség - a jelenlegi 53 hivatalos tagszervezete mellett - lehetőségeihez mérten támogatja a hazai sportszövetséggel nem rendelkező sportágakat is.” – mondta Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára.

 

A magyar csapat:

Íjászat 

Lovász Tamás

Csáki Roland

Nahóczki Péter

Kovács Zsolt

Farmosi Zoltán

Szkander

Kőváriné Ivánfi Brigitta

Gergely András

Bauman Ádám

Dudás Viktor

Orbán Erik

Szumó

Nemes Dávid

Sambo

Juhász Balázs

Bothúzás

Blaskó Szabolcs László

Varga Fanni Rebeka

Deli Tamás

Benácsi Szandra

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Újabb két érem

A Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság második napján is szereztek két érmet a magyarok.

 

A kontinensbajnokságon ezúttal a csillag gyakorlatban versenyeztek a búvárúszók.  Balázs Péter egy cseh versenyzővel holtversenyben Európa-bajnoki ezüstérmes lett, míg a junior fiúknál magyar győzelem született, Szász Tamás révén.

Az Eb nyitányán a MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin duó, míg a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen kettős másodikként zárt.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

Tíz magyar aranyérem a sárkányhajó Eb-n

Eredményesen szerepelt a magyar sárkányhajó válogatott a Brandenburg an der Havelben megrendezett EDBF nemzetek közötti Európa-bajnokságon. A nagy sikerrel lebonyolított júliusi szegedi klub legénység vb-t követően a magyarok 10 arany-, 4 ezüst- és 7 bronzérmet nyertek a németországi Eb-n.

 

A viadalon a junior, felnőtt és senior korosztályokban összesen 118 fővel vett részt a magyar küldöttség.

 

„A válogatott nagyon sikeresen szerepelt az Európa-bajnokságon. Sikerült megőrizni a nemzetek közötti versenyben a harmadik helyünket, megismételve a legutóbbi, 2016-os eredményt. Nagyon komoly teljesítmény ez, hiszen a mezőny erős volt, és sportolóink alig egy hónapja még a hazai rendezésű klub legénység világbajnokságon nyújtották a maximumot. Elégedettek lehetünk a válogatott produkciójával, hiszen gyakorlatilag végigversenyeztük az évet, minden korosztályban kiváló eredményeket értünk el, közben pedig megrendeztük az eddigi legnagyobb sárkányhajó világbajnokságot" - mondta Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

 

13. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

200 m:

1. Premier női, kis hajó

1. Senior A vegyes, kis hajó

1. Senior B open, kis hajó

2. Senior B vegyes, kis hajó

3. Junior A női, kis hajó

3. Senior A női, kis hajó

500 m: 

1. Senior A vegyes, kis hajó

1. Senior B open, kis hajó

1. Senior B vegyes, kis hajó

2. Junior A open, kis hajó

3. Premier női, kis hajó

3. Junior A női, kis hajó

1000 m: 

3. Junior A vegyes, standard hajó

2000 m:

1. Junior A vegyes, standard hajó
1. Senior A vegyes, kis hajó
1. Senior B vegyes, kis hajó
1. Senior B open, kis hajó
2. Premier open, kis hajó
2. Premier női, kis hajó
3. Junior A open, kis hajó
3. Junior A női, kis hajó

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb - Magyar sikerek az első napon

A Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság első napján a magyarok egy aranyérmet és egy ezüstérmet szereztek – tudtuk meg Szászné Bundy Erzsébettől, a magyar csapat vezetőjétől.

 

A kontinensbajnokság nyitányán a MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin duó, míg a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen  kettős másodikként zárt az ukránok párosa mögött.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

A sportág eddigi legnagyobb versenyére készülnek a kick-boxosok

Szeptember 15. és 23. között Jesolóban utánpótlás kick-box világbajnokság lesz. A sportág történetében először a tavalyi budapesti felnőtt vb-n fordult elő, hogy mind a hét szakág versenyeit egy helyen és időben bonyolítsák le. Most a fiatalok vb-jét is így rendezik, várhatóan 3-4 ezer nevezéssel. Válogatottjaink száz fő feletti létszámban versenyeznek Olaszországban, ahová különleges felkészülést maguk mögött tudva utaznak el.

 

Kick-boxban kétévente van utánpótlás vb, ahol kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korosztályokban avatnak bajnokokat. Ez a fiatalok legnagyobb világversenye, ráadásul az egyes versenyszámokban országonként ketten indulhatnak.

A Magyar Kick-box Szakszövetség fő célja minden tekintetben elősegíteni az utánpótláskorúak felkészülését. Az MKBSZ immár harmadik éve támogatja anyagilag a közös edzőtáborokat, mert tudják, hogy a feltörekvő nemzedék számára mennyire fontos ez a verseny – hangsúlyozta Király István, az európai és a magyar szövetség alelnöke.

Az elmúlt időszakbeli sikerei és eredményei köteleztek arra, hogy a válogatottak ne csak „egyszerű” felkészülést végezzenek el – tette hozzá a szakember.

A formába hozás több helyszínen zajlott és zajlik: a pointfighting szakág legjobbjai Csongrádon készültek Király István és segítői, Jároszkievicz Krisztián, Debreczeni Dezső és Veres Richárd irányításával. A light-contact és kick-light szabályrendszerekben indulókat Dancsó Zoltán és Olasz Attila hozza formába a héten Vépen, és ott táboroznak a ringes szakágak érintettjei is Juhász Gábor és Katona Attila vezetésével. A formagyakorlatban indulókat Puravecz Péter készítette fel Gyomaendrődön.

Az edzőtáborokat a nagy létszámok miatt osztották több részre – magyarázta Király István. Elmondása szerint 120 fő körüli versenyzői küldöttség utazik majd Jesolóba.

„Nem kisebb a cél, mint hogy ott legyünk az éremtáblázaton az első háromban. Emellett szeretnénk bizonyos szakágakat meg is nyerni. A pointfightingban évek óta vezetjük a világranglistát, ebben mindenképpen a csúcson akarunk maradni. Egy biztos: idén sem fognak csalódni a magyar kick-boxosokban a hazai szurkolók, amit az is garantál, hogy ezek a srácok irtózatos munkát végeznek el. Többen a nyár közepe óta készülnek a vb-re, napi két-három edzésen vettek részt és fognak még egészen szeptember 15-ig.”

A 2017-es budapesti felnőtt vb volt az első összevont világbajnokság, ahol minden szakág egy helyen találkozott, és ugyanez igaz a szeptemberi korosztályos megmérettetésre.

„Az összes tatamis és ringes szakág ott lesz, így nyugodtan mondhatom, hogy a világ eddigi legnagyobb versenye lesz, 3000-3500 versenyző is jelen lehet Jesolóban. A WAKO 120 tagországából nyilván nem tud mindenki eljönni, de bízunk benne, hogy 80-90 ország részt vesz majd a világbajnokságon, ami szintén rekord lenne. Aki egy ilyen versenyen nyerni tud, az tényleg a világ legjobbja a maga kategóriájában.” – mondta Király István.

0 Tovább

Nomád Világjátékok – Öt magyar szkanderos az indulók között

A Magyar Szkander Szövetség információi szerint öt magyar áll asztalhoz ebben a sportágban a szeptember elején megrendezendő Nomád Világjátékokon.

 

A multisport-eseménynek Kirgizisztán több városa ad majd otthont. Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke elmondta Kőváriné Ivánfi Brigitta (75 kg), Orbán Erik (75 kg), Dudás Viktor (95 kg), Gergely András (105 kg) és Bauman Ádám (+105 kg) tagja az utazó keretnek.

„Bízom benne, hogy a játékokon megállják a helyüket a magyar válogatott tagjai. A teljes nemzeti csapat számára már elkezdődött egyébként az egyik legfontosabb hazai versenyre való felkészülés. Legjobb szkanderosainkat a magyar közönség a szeptember 15-én megrendezendő Judgement Day elnevezésű Világkupán láthatja. A verőcei világversenyen várhatóan 20 ország legjobbjai állnak asztalhoz” – mondta Csabai Attila

0 Tovább

Bronzéremmel hangolt Chacco Blue II a vb-re

Bronzérmet szerzett Krucsó Szabolcs Chacco Blue II nyergében a díjugrató magyar bajnokságon. A világbajnokságra készülő Krucsónak és lovának ez a magyar bajnokság felkészülési állomás volt.

 

A magyar bajnoki aranyat ezúttal Szabó Gábor szerezte meg Timpex Bölcsész nyergében, míg Weinhardt Virág Chiclanával másodikként zárt.

Az eredményhirdetés után Krucsó Szabolcs elmondta, az elmúlt évben sokat fejlődött Chacco Blue II, és bizakodva tekintenek a szeptemberi vb elé.

„Még jobban összecsiszolódtunk a lóval, örülök a bronzéremnek, és most már csak a világbajnokságra koncentrálok”- összegezett Krucsó Szabolcs.

Kórusz Attila, Chacco Blue II tulajdonosa kiemelte: a tavalyi Eb-n, ahol Chacco Blue II volt a legjobb magyar ló, már letették a névjegyüket a nemzetközi mezőnyben is.  „Az előttünk álló világbajnokságon bízom benne, hogy ismét jót versenyzünk, az Ob nagyon jól szolgálta a felkészülésünket.” – mondta Kórusz Attila.

Az idei világbajnokságot szeptember 19. és 23. között rendezik meg az egyesült államokbeli Tryonban.

0 Tovább

Jól hangoltak dartsosaink a budapesti Eb-re

Teljes létszámban indultak a szeptemberi steel darts Európa-bajnokság előtti utolsó nagyobb hazai eseményen a magyar válogatott tagjai. Az országos bajnokság hatodik, debreceni fordulóján a férfiaknál az Eb-résztvevő Székely „Penge” Pál győzött, a nőknél viszont borult a papírforma.

 

A hazai rendezésű kontinensviadalon mindkét nemből négy játékos képviseli majd a magyar színeket szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban.

Az ob-fordulón a férfiaknál a válogatottak egyike, Székely „Penge” Pál volt a legjobb, aki győzelmével visszavette az összetettbeli elsőséget a szintén válogatott Petrács Gábortól. Takács Gábor az elődöntőben esett ki, míg Rucska József ötödik lett.

A hölgyeknél meglepetésre az ifjúsági korú Kovács Tamara nyerte a fordulót, megelőzve az Eb-résztvevő Erdei Nórát. Csombok Krisztina harmadik, Ölei Annamária pedig ötödik hellyel hangolt az Európa-bajnokságra, míg a női világranglista hetedik helyén álló Ihász Veronika évek óta a férfi mezőnyben indul.

„Debrecen kitett magáért, fantasztikus versenyt rendezett” – nyilatkozta Kövesdi Andrea szövetségi kapitány. – „Ez a megmérettetés szervesen illeszkedett az Eb-re való felkészülésbe. Szeptember 8-án lesz az utolsó hazai versenyünk, onnan már csak az Európa-bajnoksággal foglalkozunk.”

Érdekesség, hogy a debreceni viadal legjobb eredménye az ifjúsági fiú döntőben született, ahol Lakatos Gergely úgy nyert 4-0-ra, hogy mutatója az első 9 nyíl alapján 111 pont volt, a mérkőzésen a körátlaga pedig 95.2 pont, ami világszínvonalú teljesítmény az utánpótlás Európa-bajnok részéről.

0 Tovább

Szumó – Nemes Dávid indul a Nomád Világjátékokon

Egy szumós indul a Nomád Világjátékokon. A multisport-eseményt Kirgizisztánban rendezik meg, a Nemzeti Versenysport Szövetség delegációjában Nemes Dávid is helyet kapott – tudtuk meg Ancsin Lászlótól, a Magyar Szumó Szövetség elnökétől.

 

„Ezen a Világjátékokon Nemes Dávid lép küzdőtérre, bízom benne, hogy maradandót alkot majd, bár az induló mezőnyről egyelőre még nem tudunk túl sokat” – mondta a hazai szövetség elnöke.

Nemes Dávid a +115 kilogrammban versenyez, többszörös magyar bajnok, Rovnyai János tanítványa, és nyert már U21-es Európa-bajnoki aranyérmet is.

„Ezen a játékokon 35 különböző nomád sportág legjobbjai indulnak, a rendezvényt pedig egybekötik egy etno-kulturális fesztivállal. A Nomád Világjátékokon való részvételem valójában vakrepülés lesz, hiszen nem tudjuk, hogy mely országok képviseltetik magukat Kirgizisztánban” – nyilatkozta Nemes Dávid, aki itthon a jövő generációjának oszlopos tagja.

A kirgizisztáni Nomád Világjátékokat szeptember 2. és 8. között rendezik meg – több városban – a szumóversenyeket pedig 5-én bonyolítják le.

0 Tovább

Kiderült minden a nőkről...

A futás népszerűsége évek óta töretlenül növekszik Magyarországon is.  Mára sokak számára természetes, hogy a nők szeretnek sportosan és egészségesen élni, számukra a mozgás örömet és pozitív élményeket jelentő hétköznapi tevékenység - olvasható a www.sportagvalaszto.hu-n.

futás

Bár sokan rávágnák, hogy a legtöbb nő azért fut, hogy fogyjon, a testsúly csökkentése csak a harmadik helyen áll az okok rangsorában – derül ki a Budapest Sportiroda (BSI) és a 21 Nő Az Egészségügyért Alapítvány felméréséből.

A teljes cikk elolvasható a www.sportagvalaszto.hu-n.

0 Tovább

Bárdosi Sándor: amit kaptam, továbbadtam

Magyarországon a helyére került a birkózás az olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-harmadik Bárdosi Sándor szerint, aki az októberi, budapesti világbajnokság népszerűsítésén dolgozik.

    "Össze sem lehet hasonlítani, hogy milyen körülmények között készültünk mi annak idején egy-egy világversenyre, és milyen lehetőségeik vannak a jelenlegi kerettagoknak. Úgy gondolom, hogy itthon a sportág a helyére került" - jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva, hozzátéve: úgy látja, a magyar birkózás ereje a folytonosságban rejlik.

    "Valahol szakmailag én is látom a kezem nyomát ezen a csapaton. Természetesen ott vannak a kiváló edzők, szakemberek, akik eddig eljuttatták a birkózókat, de ha megnézzük például Bácsi Pétert, vagy a két Lőrinczet, ha szabad így fogalmazni: ők rajtunk nőttek fel" - szögezte le, majd így folytatta: "amikor még aktív versenyző voltam, az említett kiválóságok fiatal kis +csikóként+ érkeztek a válogatottba, lehetett őket nyúzni; de ugyanez volt, amikor én voltam fiatal."

    Bárdosi szerencsésnek vallotta magát, amiért annak idején olyan klasszisokkal birkózhatott, mint például Komáromi Tibor, Farkas Péter vagy Kocsis Ferenc.

    "Azt, amit én kaptam, a mostaniaknak adtam tovább. Ezért nagyszerű ez a sportág, hogy van benne egy nagyon értékes folytonosság" - jelentette ki a 2000-es sydneyi játékok ezüstérmese.

    A 41 éves Bárdosi Sándor szerint a hazai világbajnokságot komoly munka készíti elő, és ennek meg is lesz az eredménye.

    "A magyarok szeretik ezt a sportágat. Bízom benne, hogy több ezer olyan szurkoló is ott lesz majd a Papp László Budapest Sportaréna lelátóin, aki nem szakmai körökből érkezik" - mondta.

    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik.

0 Tovább

Íjászat - Világbajnokságok hete Gyulán

Több mint 700 versenyregisztrációval büszkélkedhetett az íjászsport idei legszínesebb versenyhete. Gyulán zajlott ugyanis a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság mellett a Táv és Távcéllövő íjász Világbajnokság, és az Országos és Nemzeti Történelmi Íjászbajnokság. Ráadásként szintén az alföldi város adott otthont az Íjászat Napja nemzetközi fesztiválnak.

 

A Történelmi Íjász Világbajnokságon 3 különböző típusú lőpályán kellett versenyezniük az íjászoknak. A résztvevő 20 ország sportolói Gyula város határában elterülő erdős részen egy háromdimenziós célállat figurákból álló, majd 2 kilométer hosszú pályán; a városközpontban felállított 18 db lőlapos pályán; és a gyulai vár körül elhelyezett technikai célokkal (sínen mozgó lő tábla, bukócél stb.) színesített pályán mérkőztek meg egymással.

A Táv- és Távcéllövő Világbajnokság hatalmas térigényét a Békéscsabai Reptér elégítette ki. Itt az íjászok extrém távolságra adtak le célzott lövéseket (a legtávolabbi cél 120 méteren helyezkedett el), majd a sportolók a különböző erősségű íjaikkal – több kategóriában – azon versengtek, hogy melyik nyílvessző repül a legmesszebbre.

Hatalmas öröm és siker az, hogy a Magyar Íjász Szövetség, magyar földön tudta az első távlövő VB-t megszervezni, és hogy hazánk fiainak itthon tudtuk biztosítani a feltételeket ahhoz, hogy ismét bizonyítsák, a magyarok a világ legjobb távlövői és immáron világbajnokai is. Legismertebb távlövő bajnokunk Mónus József és csapata is többször tudta meglengetni a Magyar zászlót a győztes jogán, többünknek elszoruló torkokat és hatalmas büszkeséget szerezve ezzel.

Nem kis sportteljesítményt vitt véghez több íjászunk is azzal, hogy a világbajnokságok mellett zajló Országos és Nemzeti Történelmi Íjászbajnokságon is lővonalhoz állt. A Vb pihenőnapjára szervezett, országos bajnoki címet adó verseny íjászai szintén a gyulai várkertben vetélkedtek egymással.

A Magyar Íjász Szövetség 2017-ben hívta életre az Íjászat Napja rendezvénysorozatot, amely azt a célt szolgálja, hogy ennek a technikai sportnak mind a 7 szakágát megismertesse az érdeklődő közönségnek. A 2018-as rendezvény kiemelt látványossága volt a Gyula belvárosában, a Kapus hídon megrendezett Nagy Párbaj elnevezésű verseny. A meghívott 16 íjász a hídról, a Fehér-kőrös folyón keresztül 60m távolságba lőtte ki nyílvesszőjét az elhelyezett céltáblára. A hatalmas kivetítőn is nyomon követhető versengés több száz városlakót és turistát szórakoztatott az augusztus 18-ai, szombati napon.

A hazai íjászsport idei legimpozánsabb hetének vendégei között tudhatták a szervezők Sárfalvi Péter helyettes államtitkárt, Wening Esthyprobo Fatandari indonéz nagykövet asszonyt és a Kinzang Dorji Bhután korábbi miniszterelnökét.

0 Tovább

Idén is Tatára mennek a sportos állatorvosok

Hamarosan ismét sportcipőt húznak az agráriumban dolgozók! Szeptember 22-én megrendezik az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét. A tatai eseményen ezúttal nyolc sportágban versenyezhetnek az indulók.

„A cél az volt, hogy az agrárium minden területéről a sportolni, igényesen kikapcsolódni, szórakozni vágyó szakembereknek és családjaiknak egy tartalmas rendezvényt szervezzünk. Az idei lesz az ötödik sportnap, úgy gondolom, hogy az esemény komoly rangot vívott ki magának. Idén is igyekszünk minden korosztálynak érdekes, látványos programokat kínálni. Kitűnő helyszínül szolgál erre az eseményre Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.” – mondta Dr. Bándy Pál, az esemény főszervezője.

Az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók.

Bővebb információk: www.oaas.hu

Fővédnök:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos

Az esemény támogatói: 

Tolnagro

Vet-Controll 

Vitamed

Fritz pince

0 Tovább

LUPA éjjel-nappal

Hagyományteremtő hétvégével várja a vendégeit Budapest tengerpartja, a Lupa, augusztus 24-25-26-án. Lesz éjszakai fürdőzés, családi öbölátúszás, éjszakai SUP túra, koncert és megannyi más, izgalmas program.

 

A Strandok Éjszakája sikerén felbuzdulva hagyományteremtő hétvégével vár mindenkit Magyarország legnagyobb fehérhomokos vízpartja, a Lupa-tó. A hétvége a Prémium Beachen indul 24-én. Ezen a “Lupa éjszakán” lesz holdfényes lounge party, éjszakai fürdőzés, éjszakai SUP túra, különböző helyeken, különböző koncertek - live konga show, akusztik -  DJ party-k, búvárkodás és vacsoraest.

Másnap az Öböl strand adja a helyszínét az éjszakai fürdőzésnek és megannyi más programnak. Ezen a napon az Öböl területére ingyenes lesz a belépő. 

 

A Lupa éjjel-nappal hétvége vasárnapján a sport kap főszerepet: ezen a napon rendezik a Lupa átúszást az Öböl strandon. Különböző távokon és kategóriák lehet indulni. Lesz “családi futam”, indulhatnak a résztvevők junior, felnőtt és senior kategóriában. Lehet úszni rövid távon, ami az Öböl strand és a félsziget közötti táv oda-vissza, vagy a hosszabb pályán, ami a Lupa Öböl –félsziget - Costes kék stég - Lupa Öböl útvonalon kb. 1600 m-es távot jelent. Az egész napos program reggel 9-kor indul és este 17.30-kor lesz az eredményhirdetés, értékes ajándékokkal.

Ez a nap még tartogat érdekes sporteseményeket, így a Premium Beachen kezdődik a Beach Flag Kupa II. és lesz amerikai strandfoci kupa is.

Esemény: https://www.facebook.com/events/531068557314323/

0 Tovább

Terepakadályfutás - Szintet léptek a magyar bajnoki futamok!

Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok immár hivatalos OCR-kvalifikációs viadaloknak számítanak.

 

Jó hír érkezett a nemzetközi szövetségtől! A magyar terepakadályfutó versenyek ugyanis olyan szintet léptek, hogy az előttünk álló közép- és hosszútávú magyar bajnoki futamokon OCR-kvalifikációs pontokat lehet gyűjteni.

Ez azt jelenti, hogy a szeptember 15-i Atomfutás és a szeptember 22-i ExtrémTrail-en akár nemzetközi mezőny is rajthoz állhat.

A környező országok versenyzőinek ez egy remek lehetőség, és természetesen a mi fejlődésünknek is jót tesz ez. Pakson középtávon, azaz 8+ kilométeren, Tokajban pedig hosszútávon, vagyis 15+ kilométeren avatnak bajnokot.”- mondta Rozina Tamás, a hazai szövetség alelnöke.

0 Tovább

A világ legjobb dartsosai jönnek Budapestre

Lezárult a nevezés a budapesti steel darts Európa-bajnokságra. Megállapítható, hogy a WDF világszervezet legjobb játékosai közül sokan indulnak majd szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő Eb-n. Érdekesség, hogy a profi sztárok közül van Gerwen, Barneveld, sőt, még Phil Taylor is olyan versenyek megnyerésével alapozta meg pályafutását, mint amilyen a budapesti lesz.

 

A nevezések alapján a magyar fővárosba jön a férfiaknál a világranglistán jelenleg a második helyen álló angol Scott Mitchell, aki 2015-ben BDO világbajnoki címet nyert, de itt lesz a világranglista élmezőnyéből a holland Willem Mandingers és Wesley Harms is. Az orosz csapat tagjaként érkezik majd Borisz Kolcov és Alekszandr Oreskin, akik tavaly párosban világbajnokok lettek.

A hölgyeknél darts tábla elé lép Budapesten a világranglistát vezető, korábbi világ- és Európa-bajnok angol Deta Hedman. Mellette részt vesz az Eb-n a rangsor első nyolc helyezettjéből a holland Sharon Prins (3.) és az angol Fallon Sherrock (4.), akárcsak – világranglista hetedikként – Ihász Veronika. A magyar versenyző korábban már győzte le angol és holland riválisait, ezzel a dobogóra esélyesek közé tartozik az Eb-n, ahol egy jó szerepléssel megszilárdíthatná helyét a legjobbak között.

Az Európa-bajnokságon a papírforma alapján általánosságban is angol és holland fölény várható, a magyarok célja, hogy a mezőny első felében végezzenek, amihez remélhetőleg egy-egy kiugró eredmény is társul – mondta a Magyar Darts Szövetség szakmai igazgatója.

Bereczki Béla arról is beszélt, hogy a televíziókban hétről hétre látható profi sztárok szinte mindegyike a WDF versenyrendszerből került ki. A holland Michael van Gerwen például 2006-ban WDF ifjúsági világbajnoki címmel kezdte karrierjét. Ugyanezt a versenyt, mint amilyen a budapesti lesz, megnyerte 2004-ben a szintén holland Raymond van Barneveld is, aki háromszoros WDF világbajnoknak is vallhatja magát. Sőt, a legendás angol Phil Taylor is nyert WDF Európa-bajnokságot, kétszer is, még 1990-ben és 1992-ben.

Ez az első alkalom, hogy a Magyar Darts Szövetség felnőtt Eb-t rendezhet. A hazai rendezésű világversenyhez már most részvételi rekord fűződik, hiszen a világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

0 Tovább

Teke - Fiatalokkal erősített a Szeged

Egy távozó és három fiatal érkező az Alabárdos Szegedi TE keretében! A Tisza-partiak férfi tekecsapatától a bajnoki szünetben Fehér Béla eligazolt Nyíregyházára, de az együttes gerince egyben maradt – tudtuk meg Karsai Ferenctől, az Alabárdos Szegedi TE elnökétől.

 

„Három fiatal érkezett Szegedre. Brancsek János Répcelakról, Danóczy Richárd Győrből, Loncsárevity Adrián pedig az újvidéki Becséből tette át a székhelyét a Tisza-partra” – mondta Karsai, aki az idei célok közül kiemelte, hogy ezúttal is bíznak abban, hogy bejutnak a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.

„Természetesen ott van még az Európa-kupa és a hazai bajnokság, amelyek szintén a kiemelt célok közé tartoznak. Úgy gondolom, hogy a csapat gerince egyben maradt, és ez bizakodásra ad okot” – nyilatkozta a sportvezető.

Az Alabárdos Szegedi TE az elmúlt 16 év alatt 14 alkalommal szerepelt a BL négyes döntőjében.  Zsinórban hatodszor jutott be a legjobb négy csapat közé, az utóbbi öt évben pedig háromszor győzött és kétszer szerezett BL-ezüstöt. Legutóbb negyedikként végeztek a Final Fourban.

0 Tovább

Bacsa Péterre már a rajt előtt komoly megméretés vár

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) alelnöke számára nem csupán a rendezés sikere és a hazai versenyzők eredményessége fontos az októberi budapesti világbajnokságon, ugyanis a magyar fővárosban választanak majd új tagokat a nemzetközi szövetség (UWW) vezető testületébe, melybe ő is pályázik.


    "A magyar birkózásnak nagyon kellene a nemzetközi képviselet. Külön köszönet Schmitt Pálnak, Aján Tamásnak és Kulcsár Krisztiánnak azért a lobbitevékenységért, amelyet végeztek és végeznek azért, hogy Matura Mihály, Bíró Mihály és Hegedüs Csaba után ismét legyen elnökségi tag a nemzetközi szövetségben" - mondta az MTI-nek Bacsa.


    Az UWW közvetlenül a vb előtt rendezi éves rendes kongresszusát Budapesten, ahol új tagokat választanak a büróba, azaz a sportág vezető testületébe.
    Bacsa Péter a vb szervezéssel kapcsolatos előkészületekről is beszélt, elárulta, intenzív munka zajlik azért, hogy a vb a lehető legmagasabb színvonalú legyen, ami egyértelmű elvárás a szervezők felé az UWW részéről.


    "Igyekszünk mindent a legaprólékosabban kidolgozni. Napi 10-12 órát dolgozunk, és nagyon készülünk októberre" - jelentette ki Bacsa Péter.


    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik a Papp László Sportarénában.

A vb honlapja:

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Komáromi Tibor szerint a hazai közönség sokat segít majd a magyaroknak

A háromszoros világbajnok Komáromi Tibor szerint a hazai közönség sokat segíthet a magyar birkózóknak az októberi budapesti világbajnokságon, melyen reményei szerint a csapatból többen is aranyéremért küzdhetnek majd.

    A Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Papp László Sportarénában sorra kerülő vb a sportág idei legfontosabb versenye, amin a világ legjobbjai mind ott lesznek, és valamennyi kategóriában óriási mezőny gyűlik össze.
    "Tulajdonképpen ez a vb számunkra olyan lesz, mint egy olimpia. Kőkemény verseny lesz, de hát ezeken a világversenyeken nem adják csak úgy oda a pontszerző és a dobogós helyeket" - nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes korábbi klasszis, aki szerint a vb kitűnő erőfelmérő lesz a 2020-as tokiói olimpia szempontjából is, le lehet majd mérni, két évvel a játékok előtt, hol állnak a magyar versenyzők. 
    Komáromi hangsúlyozta, hogy a nagyon erős mezőnyben nem lesz könnyű dolga a magyaroknak, akik viszont szerinte rengeteg erőt meríthetnek a közönségből. 
    "Állítom, hogy a hazai aréna pozitívan hat majd a magyar birkózókra. A válogatottban több olyan kiválóság is van, aki az utóbbi időszakban Európa-bajnoki címet nyert, s nagyon szeretném, ha ezek a klasszisok a vb-aranyért is szőnyegre lépnének" - tette hozzá Komáromi Tibor. 
    A budapesti világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik meg.

0 Tovább

Minden idők legeredményesebb egyetemi világbajnoksága: a magyar egyetemi kajak-kenu válogatott 11, az evezősök 2 világbajnoki címet szereztek, összesen 22 érem a hétvége mérlege

20 éremmel (11 arany, 5 ezüst, 4 bronz) a belorusz és a lengyel csapat előtt az éremtábla élén végzett a magyar csapat a Szolnokon rendezett gyorsasági Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokságon. 1986, az első magyar részvétellel lezajlott egyetemi VB óta a legtöbb aranyéremmel és a legtöbb éremmel zárt Magyarország. Feltehetőleg hosszú-hosszú évekre kihívás elé állítva a jövő hazai résztvevőit.

 

22 ország közel 250 versenyzője állt rajthoz, a hazaiak minden számban döntőbe jutottak. Már az első napon, az 1000 m-es távokon remekül kezdtek a fiúk, 6 futamon 5 érmes helyezést értek el. A verseny második napján a lányok is vízre szálltak, és egymás után szerezték a jobbnál jobb helyezéseket. A 11 aranyéremből 6-ot a fiúk, 5-öt a lányok szereztek.                                                                                           

A FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) részéről Adam Rocek, az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség elnöke) volt a kiküldött versenyfelügyelő, aki szerint kiváló volt a szervezés, amelyért köszönet illeti a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, a Neumann János Egyetemet és Szolnok Városát.

 

A Shanghajban megrendezett Evezős Egyetemi Világbajnokságon 2 egységünk indult a BME női kormányos nélküli kettes csapata és a Széchenyi Egyetem férfi könnyűsúlyú négypárevezőse. A Coimbrai Európai Egyetemi Játékokon szerzett győzelem után megérdemelten, óriási küzdelemben mindkét egység világbajnoki címet szerzett.

Eredmények:

Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokság, Szolnok

Férfiak:

K1 1000m - Doba Alfréd (TE) ­ 2. hely

K2 1000m - Béke Kornél (TE), Gál Péter (KGRE) ­ 1. hely

K4 1000m - Varga Dominik (TE), Szekeres Zsolt (TE), Doba Alfréd (TE), Czompa Tibor (EKE) ­ 5. hely

 

C1 1000m - Dóri Bence (TE) ­ 1. hely

C2 1000m - Lelovics Dávid (PTE), Némedi Konrád (TE) ­ 1. hely (holtversenyben)

C4 1000m - Koleszár Zoltán (OE), Bakó Tamás (ELTE), Laczó Dániel (SZTE), Duró József (SZE) ­ 3. hely

K1 500 m - Noé Zsombor (OE) ­ 2. hely

K2 500 m - Gacsal Ákos (EDUTUS), Hérics Dávid (EKE) ­ 1. hely

K4 500 m - Szendy Márk Szilárd (SZTE), Noé Zsombor (OE), Gál Péter (KGRE), Gecse Márton (BME) ­ 2. hely

C1 500 m - Viola Viktor (EKE) ­ 1. hely

C2 500 m - Koleszár Zoltán (OE), Bakó Tamás (ELTE) ­ 4. hely

C4 500 m - Viola Viktor (EKE), Horváth Ákos (SZE), Koleszár Zoltán (OE), Kovács Máté András (DUE) ­ 4. hely

K1 200 m - Hérics Dávid (EKE) – 5. hely

K2 200 m - Kovács Márk (SZIE), Sikter János (SZIE) – 5. hely

K4 200 m - Havasi Gergő (TE), Kovács Márk (SZIE), Varga Márk (TE), Sikter János (SZIE) ­ 3. hely

C1 200 m - Némedi Konrád (TE) – 4. hely

C2 200 m - Sáling Áron (SZE), Horváth Ákos (SZE) – 3. hely

C4 200 m Viola Viktor (EKE), Sáling Áron (SZE), Némedi Konrád (TE), Horváth Ákos (SZE) – 3. hely

Nők:

K1 500 m - Szénási Zsófia (TE) ­ 1. hely

K2 500 m - Katrinecz Rita (OE), Malcsiner Eszter (BGE) ­ 1. hely

K4 500 m - Kovács Petra Sára (SZE), Szendy Lilla Katalin (BGE), Mihalik Sára Anna (SZIE), Somogyi Szilvia (TE) ­ 4. hely

C1 500 m - Kisbán Zsófia (BME) ­ 1. hely

C2 500 m - Sáling Laura (SZE), Kisbán Zsófia (BME) ­ 2. hely

 

K1 200 m - Lucz Anna (BCE) – 1. hely

K2 200 m - Katrinecz Rita (OE), Malcsiner Eszter (BGE) ­ 1. hely

K4 200m - Szénási Zsófia (TE), Sólyom Dóra (TE), Somogyi Szilvia (TE), Kiss Blanka (TE) – 1. hely

C1 200 m -  Kisbán Zsófia (BME) – 6. hely

C2 200 m - Sáling Laura (SZE), Kisbán Zsófia (BME) – 2. hely

 

Egyetemi Evezős Világbajnokság, Shanghaj

A Női kormányos nélküli kettes: Polivka Dóra, Krémer Eszter (BME) ­ 1.hely

Férfi könnyűsúlyú négypárevezős: Szlovák Rajmund, Szigeti Roland, Furkó Kálmán, Szabó Bence (SZE) ­ 1.hely

0 Tovább

Kultúra - A halfogyasztást népszerűsítik a fesztiválon

Friss, magyar tógazdaságokból származó napi ezer adag hallal népszerűsíti a halfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) a Kapj rá! kampányban a Sziget fesztiválon, a borfaluban - mondta Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn. Elmondta, hogy hideg halételekkel, halpástétommal, grillezett és rántott halakkal, például pisztránggal, ponttyal és harcsafalatokkal várják a fesztiválon a fiatalokat – tudósít az MTI. Kiemelte, hogy Magyarországon mintegy 25 ezer hektáron folyik tógazdasági haltenyésztés. Az ország ponty és az afrikai harcsa előállításban az uniós piacokon vezetőnek számít. Kitért arra is, hogy az Európai Unióban (EU) az átlag halfogyasztás 20 kilogramm, míg a magyarok évente kevesebb mint 5 kilogrammot fogyasztanak.

0 Tovább

Fekvenyomó Eb – Ez volt minden idők legjobb magyar Eb-szereplése

Sporttörténelmi magyar szereplés a franciaországi RAW fekvenyomó Európa-bajnokságon! A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a magyar válogatott minden idők legjobb hazai Eb-szereplését produkálta, miután 12 aranyérmet szerzett. A „RAW” jelző azt jelenti, hogy az indulók ebben a szabályrendszerben nem használhatják a speciális fekvenyomó ruhát…

 

A kontinensbajnokságnak Mérignac adott otthont, ahol a felnőttek között Szabó Ágnes, Nyers Mónika, Palágyi Zsanett győzött, emellett Kovács Eszter ezüstérmes lett, Palágyi Zsanett abszolút második, Nyers Mónika pedig abszolút harmadikként zárt.

„A magyar csapat teljesítménye minden várakozásunkat felülmúlta. Hihetetlen, hogy a felnőtteken túl a különböző korosztályokban is milyen eredményesek voltak a mieink. A Európa-bajnokságok történetében ez volt minden idők legsikeresebb kontinensbajnoksága” – összegzett az Eb után Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A magyarok eredményei a franciaországi Európa-bajnokságon:

Open női kategória:

-          Szabó Ágnes a +84-os kategóriában Európa-bajnok 145kg-os fekvenyomással

-          Nyers Mónika az 52 kg-os kategóriában Európa-bajnok 100 kg-os fekvenyomással

-          Palágyi Zsanett a 63kg-os kategóriában Európa-bajnok 117,5 kg-os fekvenyomással

-          Kovács Eszter a 72kg-os kategóriában ezüstérmes 105 kg-os fekvenyomással

Ifjúsági női kategória:

-          a 72kg-os kategóriában Európa-bajnok lett 70 kg-os fekvenyomással Szabó Lili

-          a +84kg-os kategóriában bronzérmes 60 kg-os fekvenyomással Gaál Kinga

Junior női kategória:

-          a 47kg-os kategóriában Európa-bajnok 60 kg-os fekvenyomással Cserna Petra

-          a 63kg-os kategóriában ötödik helyezett 65kg-os fekvenyomással Irimiás Erika

Masters 1 női kategória:

-          az 57 kg-os kategóriában Európa-bajnok 97,5 kg-os fekvenyomással Salamon Erika

-          a 84 kg-os kategóriában Európa-bajnok 105 kg-os fekvenyomással Eisensehr Evelin (ez országos csúcs!)

Ifjúsági férfi kategória:

-          a 66 kg-os kategóriában Európa-bajnok 145,5 kg-os fekvenyomással Balogh Nátán (ez Európa-csúcs!)

-          a 105 kg-os kategóriában Európa-bajnok 157,5 kg-os fekvenyomással Bicskei László

Junior férfi kategória:

-          a 74 kg-os kategóriában bronzérmes 135 kg-os fekvenyomással Tatár Sándor

-          a 120 kg-os kategóriában ezüstérmes 190kg-os fekvenyomással Ányos István

-          a +120 kg-os kategóriában Európa-bajnok 210 kg-os fekvenyomással Véró Alex

Masters 1 férfi kategória:

-          93 kg-os kategóriában negyedik helyezett 172,5 kg-os fekvenyomással Deres Zsolt

-          105 kg-os kategóriában Európa-bajnok 210 kg-os fekvenyomással Schauer Kornél

Masters 2 férfi kategória:

-          a +120 kg-os kategóriában Európa-bajnok 217,5 kg-os fekvenyomással Cserna János

Open férfi kategória:

-          a +120 kg-os kategóriában hatodik helyezett 217,5 kg-os fekvenyomással Csüllög Béla

0 Tovább

Magyarországon táborozott a kick-boxos világelit

Két héten keresztül Csongrádon okult és oktatott a kick-box sportág színe-java, amelyet a világ egyik legeredményesebb klubja, a magyar Halker-Király Team látott vendégül. A csepeliek július végétől rendezték hagyományos nemzetközi pointfighting edzőtáborukat, ahol magyar világbajnokok tanították a résztvevőket, egy hétre rá pedig a light-contact és kick-light szabályrendszerek világelitjébe tartozó külföldi instruktorok adták át tudásukat.

 

Már húsz éve járnak Csongrádra, és ez volt immár a 12. nemzetközi pointfighting táboruk – számolt be a Halker-Király Team vezetője, Király István.

A szemináriumokra 12 országból érkeztek sportolók, 140-en vettek részt a napi háromszori edzéseken, és olyanoktól tanulhattak, mint a – visszavonulását a hetekben bejelentő – tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt, a kilencszeres vb-első Jároszkievicz Krisztián vagy éppen a jövő nagy ígérete, a tavalyi budapesti vb-n páratlan módon négy aranyat nyert Veres Roland. Nem csoda a nagy érdeklődés, hiszen  a csepeli klub bő egy évtizede a földkerekség legeredményesebb egyesülete a sportág pointfighting szabályrendszerének világversenyein.

Augusztus elején újabb tábor következett, ahol a light-contact és a kick-light csínját-bínját lehetett elsajátítani. Itt hét-nyolc külföldről érkezett instruktor – csupa kick-box és taekwondo világbajnok – adta át tudását a két szabályrendszer iránt érdeklődőknek.

„Közel 250 embernek adtunk otthont és lehetőséget a világszínvonalú tréningekre két hét alatt. Évről évre egyre sikeresebbek ezek az edzőtáborok, és nagyon úgy néz ki, hogy még mindig nő az érdeklődés irántuk. Bízunk benne, hogy a jövőben is el tudjuk majd látni ezt az egyre nagyobb igényt." – büszkélkedett Király István.

A hetedik dan fokozattal rendelkező kick-box mesteredző-szakedző, aki a magyar és az európai szövetségnek is alelnöke, arról is beszámolt, hogy klubjának legjobb fiatal versenyzői összességében maratoni, négyhetes felkészülésen vesznek részt. 

"Július második felében klubunk saját edzőtáborával kezdődött a munka, azt követte a két nemzetközi tábor, ahol a világ legjobbjaival mérhették össze tudásukat sportolóink. A negyedik héten pedig a magyar utánpótlás válogatott pointfighting versenyzői jönnek majd ide. Az elsődleges cél a szeptemberi korosztályos világbajnokságon való minél jobb szereplés."

Király István azt is elmondta, hogy az őszi felnőtt Európa-bajnokságokon továbbra is dominálni akarják a nemzetközi mezőnyt. Emellett ki-kikacsintgatnak a ringes szakágak felé is, szeretnének ott is meglepetéseket okozni majd.

0 Tovább

Megvannak a budapesti darts Eb magyar indulói

Kijelölte a hazai rendezésű steel darts Európa-bajnokságon résztvevő válogatottat a megbízott szövetségi kapitány. A szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen Kövesdi Andrea szerint szép eredmény, ha csapatban a mezőny első felében végeznek, és úgy véli, hogy egyéniben a magyarok képesek lehetnek az éremközelbe jutásra is.

 

Roppant nehéz döntés volt kiválasztani az Eb-n induló négy férfi és négy női játékost – hangsúlyozta az eddig a soft válogatottat irányító szakember, aki a játéktudás mellett azt vette számításba, hogy kik lehetnek képesek csapatként is jól együttműködni.

Az eddigi pályafutásuk alapján elsősorban a sokszoros magyar bajnok Ihász Veronikát lehet kiemelni, aki jelenleg a hetedik a WDF világranglistáján. A hölgyeknél a válogatott tagja a soft szakágban már több vb- és Eb-címet szerzett, rutinos Erdei Nóra is, mellettük két feltörekvő tehetség kapott helyet. Kövesdi Andrea elmondása szerint a fiatal Czipó Viviennek is helye lett volna a csapatban, ám a többszörös utánpótlás Európa-bajnok egészségügyi okokból nem tudta vállalni az indulást. 

A férfiaknál Kovács Patrik ötvenben van a világranglistán, Takács Gábor is előkelő helyen áll, míg Rucska József nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, őket egészíti ki a hazai ranglistát vezető tehetséges újonc Petrács Gábor.

„Azt várom, hogy legyünk benne a legjobb 16-ban, akkor elégedettek lehetünk ebben a népes mezőnyben. Egyéniben leginkább Ihász Veronika érhet a dobogó közelébe, de a férfiak közül is tulajdonképpen bármelyikük képes lehet kellemes meglepetést okozni.” – bizakodott a szövetségi kapitány.  

Ez az első alkalom, hogy a Magyar Darts Szövetség felnőtt Európa-bajnokságot rendezhet. A kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

Steel darts Európa-bajnokság, a magyar válogatott:

Férfiak: Kovács Patrik, Petrács Gábor, Rucska József, Takács Gábor (tartalék: Székely Pál)

Nők: Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika, Ölei Annamária (tartalék: Fekete Nóra)

0 Tovább

Tizenkét magyar érem a junior uszonyosúszó Eb-n

Egy arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel zárta a magyar junior uszonyosúszó válogatott az Isztambulban megrendezett Európa-bajnokságot. Szabó Anita a korosztályos világcsúcs beállításával diadalmaskodott, Hamlin Dorothy pedig mind a négy ezüstből kivette a részét. Magyarország az eredménnyel az ötödik helyen zárt az éremtáblázaton.

 



A 14 fős magyar versenyzői küldöttség aranyérmét Szabó Anita szerezte, aki az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban az első hely mellett a junior világcsúcs beállításának is örülhetett. A debreceni versenyző emellett – egyéniben és váltókban – szerzett még egy ezüst- és két bronzérmét.

Kiemelkedően teljesített Hamlin Dorothy is. A kaposváriak tehetsége uszonyos gyorson a 100, 200 és 400 méteres távon egyformán a második helyet szerezte meg, és hozzájárult a 4x100 mix váltó ezüstérméhez.

Az Eb-n a medencés számok négy versenynapját követően a zárónapon a nyíltvízi kategóriákat rendezték. Hazánkban ilyen versenyeket nem bonyolítanak le, ennek ellenére a 4x2000 méteres felszíni váltóban a Semostyán Róbert, Varga Jázmin, Hajnács Lili, Lengyeltóti Bence összetételű együttes a hetedik helyen végzett, a lányok 6000 méteres számában pedig Hajnács Lili kilencedik lett.

Ők hősök, hogy egyáltalán bevállalták a szereplést – mondta a nyíltvízi számokban indulókról Kókai Dávid csapatvezető, hozzátéve: a szakvezetők összességében teljesen elégedettek a magyarok Európa-bajnoki szereplésével.

„Maximálisan elégedettek lehetünk mind a megszerzett érmek számával, az pedig, amilyen képet a csapat mutatott, felülmúlta az előzetes elvárásokat. Dicséretes, hogy sikerült mind a három úszásnemben, uszonyos gyorsúszásban, búvárúszásban és felszíni úszásban is érmet nyerni. Viszont jól látszódtak azok a pontok is, ahol hiányoznak pici hajszálak, hogy a második helyeket aranyéremre lehessen váltani, a negyedik, ötödik, hatodik helyeket pedig dobogós helyekre. Nálunk a műhelyek szintjén kiváló munka zajlik, vannak olyan egyesületek, amelyek rendszeresen világklasszis versenyzőket tudnak kinevelni. Azt gondolom, hogy rendszerszinten viszont van még mit tanulnunk az olyan nemzetektől, amelyek rendre előttünk végeznek vagy nagyon sokat fejlődtek az utóbbi időben.” – értékelt Kókai Dávid.

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

Lány 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Szabó Anita
Lány 100 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Szabó Anita
Lány 100 m búvárúszás: 3. Kiss Blanka
Fiú 200 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence
Lány 200 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
Fiú 400 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence
Lány 400 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
4x100 m uszonyos gyorsúszás mix váltó: 2. Magyarország (Kocsis Marcell, Kolonics Milán, Szabó Anita, Hamlin Dorothy)
4x100 m felszíni úszás lány váltó: 3. Magyarország (Kothencz Petra, Deme Dorka, Kiss Blanka, Szabó Anita)

0 Tovább

Szeptemberben darts Európa-bajnokság lesz Budapesten

Szeptember végén újabb rangos világversenynek ad otthont Magyarország: 25. és 29. között rendezik meg Budapesten a dartsosok steel Európa-bajnokságát. Az esemény első sikere, hogy a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett: ilyen nagy részvételre még nem volt példa az Eb-k történetében.

 

Ez az első alkalom, hogy a Magyar Darts Szövetség felnőtt Európa-bajnokságot bonyolíthat le. A kontinensviadal rendezési jogát 2016 őszén ítélte oda hazánknak a WDF.

Magyarország korábban két alkalommal volt házigazdája korosztályos világversenynek: 2013-ban Keszthelyen, 2016-ban pedig Budapesten zajlott le ifi Eb. Utóbbi sikeres megrendezése nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a kontinens legjobbjai most ősszel a magyar fővárosban mérhetik össze tudásukat.

Az Európa-bajnokság helyszíne a MOM Sportközpont lesz, fővédnöke pedig Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A dartsban két szakágat különböztetnek meg a tábla és a nyilak anyagától függően. A budapesti Eb-n is látható steel dartsban a játékosok fémhegyű nyíllal dobnak egy növényi rostokból készült táblára, míg a soft dartsban automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal.

0 Tovább

Váltóbronz a junior uszonyosúszó Eb-n

Egy bronzéremmel zárták a medencés versenyeket a magyar fiatalok az Isztambulban zajló junior uszonyosúszó Európa-bajnokságon. Ez azonban annál értékesebb, mert váltóban sikerült dobogós helyezést elérni, és a csapat versenyszámokban elért eredmények az adott ország uszonyosúszó sportjának erősségét jelzik.

 



A 4x100 méteres felszíni váltóban Kothencz Petra, Deme Dorka, Kiss Blanka és – az 50 uszonyos gyorson egy nappal korábban diadalmaskodó – Szabó Anita képviselte hazánkat: az együttes végül a harmadik helyen ért célba. A váltó sikerével a 14 fős magyar válogatott azzal is büszkélkedhet, hogy mindhárom úszásnemben voltak dobogósaink Törökországban.

„Szereztünk érmet uszonyos gyorsúszásban, búvárúszásban és immár felszíni úszásban is. Ez is mutatja, hogy mennyire egységes és mennyire színes ez a válogatott” – mondta Kókai Dávid csapatvezető.

A 18 éven aluliak kontinensbajnokságának medencés versenyeit hétfőtől csütörtökig rendezték, míg pénteken a nyíltvízi hosszútávú futamokra kerül sor Isztambulban.

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a 4. nap magyar eredményei (1-8. hely):

Lány 50 m búvárúszás: 7. Szabó Anita
Lány 800 m felszíni úszás: 5. Hajnács Lili, 6. Varga Jázmin
Lány 4x100 m felszíni úszás váltó: 3. Magyarország (Kothencz Petra, Deme Dorka, Kiss Blanka, Szabó Anita)

0 Tovább

A VulkánRun következik!

Szeptember 1-én Celldömölk ad otthont a VulkánRun elnevezésű viadalnak. A terepakadályfutó versenyre augusztus 15-éig várják a nevezéseket.

Lendvai Gábor főszervező elmondta, a VulkánRunt kezdőknek és haladóknak ajánlják.

„Egy ilyen versenyen lehetősége van bárkinek arra, hogy belekóstoljon ebbe a gyönyörű sportágba. A VulkánRun a Terepakadályfutó Szövetség (TEFUTSZ) kupafutama is lesz egyben, így a helyszínen a szövetség információs irodájával is találkozhatnak az érdeklődők” – nyilatkozta a főszervező, aki hangsúlyozta: érdemes leadni az előzetes nevezéseket, mert a helyszínen korlátozott számban lehet regisztrálni. Az előzetes nevezéseket augusztus 15-éig adhatják le a futók.

További információk és nevezés a verseny hivatalos honlapján találhatók.

0 Tovább

Kopár István eredeti hajóosztályában folytatja tovább a Golden Globe Race-t

Kopár István közel egy hónapja indult útnak, hogy teljesítse élete legnagyobb kihívását, amely nem más, mint kikötés nélkül körbe vitorlázni a Földet.

A Golden Globe Race-en induló magyar származású vitorlázó számára izgalmasan és egyben nehézkesen teltek az elmúlt hetek, hiszen szélkormányának nem megfelelő működése miatt megállásra kényszerült a Zöld-foki-szigetek mellett. Mivel azonban nem vett igénybe semmiféle külső segítséget, a szervezők döntése alapján továbbra is GGR jelentkező státuszban folytathatja a versenyt.  

A Helly Hansen, norvég technikai márka által támogatott vitorlázó számára igazán megerőltető volt az elmúlt pár hét, hiszen hajójával szinte csak akkor tudott haladni, amikor kézzel kormányzott, így aludni sem volt igazán lehetősége. Július 17-én, úton a Zöld-foki-szigetek irányába, műholdas telefonján keresztül hívta a GGR vezetőjét, és kérte átigazolását a Chichester osztályba, amelyet el is fogadtak. Navigációs tanácsot kért továbbá, hogy a Zöld-foki-szigetek mely kikötőjében kössön ki, valamint kérte, hogy adják át menedzserének az üzenetet, miszerint új szélkormányra van szüksége. Ugyan a verseny szabályzatának megfelelően a műholdas telefon csakis vészhelyzet esetén történő segítségkérésre használható, a szervezők mégis eleget tettek István kéréseinek, miután bejelentette, hogy a Chichester osztályban folytatja tovább a földkerülő kihívást.

Pár nappal később Istvánnak azonban feltehetően megváltozott a véleménye a megállással kapcsolatban. Július 23-án reggel valóban megállt horgonyon egy öbölben Mindelo kikötője előtt, de nem kötött ki, nem fogadott el külső segítséget, és másnap este újra útnak indult. A magyar származású vitorlás versenyző az átminősítés felülvizsgálatát kérte, a kézi kormányzásból adódó stresszre, illetve arra hivatkozva, hogy a rövid megállással semmiféle releváns előnyre nem tett szert. A szabályok értelmében ugyan nem kérhetett volna segítséget műholdas telefonon keresztül – hiszen nem vészhelyzetről volt szó –, és nem érinthetett kikötőt, a GGR rendezősége végül arra a döntésre jutott, hogy a kizárás helyett összesen 24 büntető órát rónak ki rá, és István visszakerülhet az eddigi hajóosztályába, GGR jelentkező státuszba.

A kizárólag hagyományos, régi stílusú navigációs eszközök használatát megengedő földkerülő versenyre eredetileg 18 bátor vitorlázó jelentkezett, időközben azonban öten közülük feladták a versenyt, vagy más osztályban folytatják. Kopár István jelenleg a 13. helyen vitorlázik Puffin névre keresztelt hajójának fedélzetén.

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget.  Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® StayDry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák forgalmazásában. Emellett a márka öltözeteit a világ száznál is több síterepén dolgozó több mint 50 000 hivatásos szakember viseli, illetve a hegymászók, válogatott versenyzők, olimpikonok és a kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók.

Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el www.hellyhansen.com oldalra.

0 Tovább

Kultúra - Társadalmi célú üzeneteket népszerűsít a Sziget fesztivál

Az idén 25 éves Szigetre, amely augusztus 8-tól 15-ig tart, életre hívták a Love Revolution kampányt, amely a programkínálatra is hatással van. A kezdeményezés főbb céljai közé tartozik az erőszak- és félelemnélküliség, az élhető Föld, az alapvető emberi jogok érvényesülése, az előítéletek, a kirekesztés megszüntetése - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 Az Afro-Latin-Reggae Faluban például például One hour - One love címmel naponta kezdődnek beszélgetések, melyek témái - egyebek mellett - az ökoszisztéma megóvása, a környezettudatos fogyasztás és életmód, a klímaváltozás, de vizsgálják a rasszizmus és tolerancia, nacionalizmus és multikulturalizmus, migráció és integráció kérdéseit is.

Az egyik leglátványosabb program a Szigeten a Nagy Utcaszínház. Idén a Wired Aerial Theatre angol társulat As the world tipped című előadása is látható lesz, mely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Sétáló utcaszínházak közt érkezik a Kamchátka társulat, előadásuk az emberi jogokkal is foglalkozik. A Sátor határok nélkül a budapesti Néprajzi Múzeum és a párizsi Musée national de l'histoire de l'immigration (Nemzeti Bevándorlástörténeti Múzeum) közös programhelyszíne, ahol a téma a menekülés és befogadás, közösség és család, szerelem és szex, beavatás és beavatkozás lesz.

Az ArtZone helyszínén újrahasznosított anyagokból készülnek tárgyak, felhívva a figyelmet a környezettudatos életmódra és az ökológiai lábnyom csökkentésének fontosságára.

0 Tovább

Teke – A BL-re gyúrnak Zalaegerszegen

Nincs változás a magyar bajnoki címvédő keretében. A Zalaegerszegi Teke Klubnál már két hete megkezdődtek az edzések, hamarosan nemzetközi tornákon indul a csapat.

 

Fehér László, a zalai férficsapat vezetőedzője elmondta jelenleg inkább erőnléti edzéseket végeznek a fiúk, az első felkészülési torna pedig augusztus 11-én lesz. „A brnói torna után a Göcsej Kupa következik Zalaegerszegen, és augusztus utolsó hétvégéjén is lesz felhozó meccsünk” – számolt be az előkészületekről Fehér László.

A sportvezető kiemelte: az idei cél a bajnokságban továbbra is az, hogy a gárda a dobogón végezzen, de ezúttal nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a nemzetközi szereplésre.

Tavaly bajnokságot nyertünk, Világkupa-aranyat gyűjtöttünk be, idén is természetesen vannak hasonló céljaink, de a Bajnokok Ligájában is maradandót szeretnénk alkotni. Pontosan 10 évvel ezelőtt nyertünk Bajnokok Ligáját, azóta nem végeztünk a legjobb négy között. Az előttünk álló szezonban szeretnénk tagjai lenni a Final Four mezőnyének” – mondta a zalaegerszegiek vezetőedzője.

0 Tovább

Szabó Anita Európa-bajnok lett Isztambulban

Az első két nap hét magyar érme után szerdán Szabó Anita révén megszületett az első Európa-bajnoki cím is az Isztambulban zajló junior uszonyosúszó kontinensviadalon. A debreceni tehetség ráadásul a korosztályos világrekordot beállítva diadalmaskodott. Mellette Hamlin Dorothy immár a negyedik ezüstjét söpörte be az Eb-n, míg Stadler Csenge és Lengyeltóti Bence szintén dobogóra állhatott. 

 

Az uszonyos gyorsúszás legrövidebb távján, 50 méteren a lányoknál Szabó Anita volt a leggyorsabb, és ezzel megszerezte a magyar küldöttség első aranyát a 18 éven aluliak Eb-jén. A Debreceni Búvárklub versenyzője ráadásul századra beállította a fennálló, 22.16 másodperces világrekordot.

"Többször is közel voltunk a győzelemhez az elmúlt napokban, és ma végre meg is lett. Szabó Anita nemcsak aranyat akart nyerni, hanem megjavítani is a világcsúcsot. Ez végül idézőjelben csak beállítás lett, de így is teljesen elégedett, akárcsak mi. A válogatott maximálisan jól teljesít, az érmek számában már túl is lépték, amit előzetesen vártunk." – értékelt Kókai Dávid csapatvezető, egyben a friss Eb-aranyérmes edzője. 

A 400 méteres távon Hamlin Dorothy – a 100-hoz, a 200-hoz és a 4x100-as mix váltóhoz hasonlóan – ezúttal is a második helyen végzett, a mögötte célba érő Stadler Csenge pedig immár másodszor kísérhette el honfitársnőjét az éremátadásra.

Ugyancsak második bronzérmét nyerte Lengyeltóti Bence, aki annak is örülhetett, hogy a fiúk 400 méteres uszonyos gyorsúszó számában junior országos csúcsot ért el.

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a 3. nap magyar eredményei:

Lány 50 m felszíni úszás: 6. Kothencz Petra
Lány 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Szabó Anita (junior világcsúcs-beállítás), 4. Hamlin Dorothy
Fiú 50 m uszonyos gyorsúszás: 7. Kocsis Marcell
Lány 400 m búvárúszás: 5. Kiss Blanka, 8. Varga Réka
Fiú 400 m búvárúszás: 7. Semostyán Róbert, 8. Cséplő Kelen
Lány 400 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
Fiú 400 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence (junior országos csúcs), 5. Kolonics Milán
Lány 4x200 m felszíni úszás váltó: 4. Magyarország (Kothencz Petra, Deme Dorka, Hajnács Lili, Varga Jázmin)

0 Tovább

Birkózó-vb - Lőrincz Tamás túl van a sérüléseken

Lőrincz Tamás, a hazai rendezésű birkózó-világbajnokságra készülő magyar kötöttfogású válogatott egyik legjobbja több nehézséggel is küzdött idén, ám mostanra már semmi sem gátolja abban, hogy maximális erőbedobással végezze az edzéseket.

 

    "Kisebb sérüléseim voltak év elején, és év közben is. Többek között ezért is hagytam ki a Magyar Nagydíjat, de már kettőzött erővel dolgozunk, és remélem, hogy októberre meglesz a csúcsforma" - nyilatkozta az MTI-nek a háromszoros Európa-bajnok, aki 2013 után második alkalommal léphet szőnyegre hazai közönség előtt világbajnokságon.

    A 31 éves Lőrincz eredeti súlycsoportjában, 66 kilogrammban többek között olimpiai ezüstérmet nyert, ám a rendszeresen nagyon komoly és megerőltető fogyasztás miatt a számára sikertelen 2016-os riói játékok után feljebb ment, méghozzá rögtön két súllyal. Azóta pedig eddig minden világversenyen érmet nyert, a tavalyi és az idei Európa-bajnokságon is harmadik lett, míg a 2017-es párizsi vb-n  - a második orosz doppingvétsége miatt - második, így kiváló előjelekkel várja a budapesti versenyt.

    "Azt szoktam mondani, hogy 2016 után minden, ami jön, az csak ajándék. Próbálom a görcsösséget teljesen kihagyni a felkészülésemből, és tényleg jutalomjátékként felfogni ezt az évet. Fantasztikus időszak előtt állunk..." - jegyezte meg a Bp. Honvéd birkózója.

    A Papp László Sportarénában sorra kerülő világbajnokságon öccsével, a tavalyi Eb-győztes Viktorral egymást követő napon birkóznak, legalábbis az egyenes ági mérkőzéseket tekintve. Az új, kétnapos lebonyolítási rendszer miatt ugyanis az október 26-án kezdő Viktor, amennyiben döntőbe, vagy a bronzmeccsbe jut, illet ha vigaszágra kerül, akkor szombaton is érdekelt lesz, amikor bátyja megkezdi a küzdelmeket.

    "Jobb lett volna, ha mindketten ugyanazon a napon kezdünk, de így sem rossz. Viktor egy nappal előttem lép szőnyegre. Bízom benne, hogy mindent úgy csinál majd, ahogy azt eltervezte, aztán másnap kiszurkolja belőlem (is) az érmet" - mondta Lőrincz Tamás.

        A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában.

0 Tovább

Junior uszonyosúszó Eb: újabb négy magyar érem

Az Isztambulban zajló junior uszonyosúszó Európa-bajnokság második napján egy ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek a magyar fiatalok. A hétfői három éremmel együtt így már hétnél tart a 14 fős Eb-csapat, amelyből Hamlin Dorothy már háromszor is dobogóra – annak második fokára – állhatott.

 

Akárcsak a nyitónapon a lányok 100 méteres uszonyos gyorsúszó számában, 200-on is két magyarnak került a nyakába érem. A kaposvári Hamlin Dorothy ezúttal is a második helyen végzett, csak most Stadler Csenge ért célba mögötte harmadikként.

A fiúknál ugyanebben a számban Lengyeltóti Bence is felért a dobogóra, és szintén a harmadik helyet szerezte meg – ráadásul remek junior országos csúccsal – Kiss Blanka a 100 méteres búvárúszás döntőjében.

Bravúros módon a lány 1500 felszíni úszás során két magyar is országos rekordot ért el. Ez úgy volt lehetséges, hogy Hajnács Lili megjavította az eddig fennálló junior csúcsot, míg az ifjúsági korú létére a válogatottba került Varga Jázmin időeredményével az ifi országos rekordot írta át.

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a 2. nap magyar eredményei:

Lány 100 m búvárúszás: 3. Kiss Blanka (junior országos csúcs)

Lány 1500 m felszíni úszás: 4. Hajnács Lili (junior országos csúcs), 6. Varga Jázmin (ifjúsági országos csúcs)

Lány 200 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge

Fiú 200 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence, 7. Kocsis Marcell

Lány 200 m felszíni úszás: 6. Kothencz Petra

0 Tovább

Torna Eb – Túl a pódiumedzésen

A felnőtt keret túl van a pódiumedzésen a glasgow-i Európa-bajnokságon. Skóciában – a magyar csapat háza táján - minden a tervek szerint halad.

 

A kontinensbajnokságon a felnőtt női keret már letudta a pódiumedzést, szerdán a juniorok következnek. A női válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar csapat bízik a tisztes helytállásban.

„A körülmények tökéletesek, a skótok felkészültek az Eb-re. Legeredményesebb versenyzőnk sérülés miatt nem tud indulni ezen az Európa-bajnokságon, de bízom benne, hogy Kovács Zsófi távollétében is jól szerepelnek a tornászaink. Dévai Boglárka esetében abban reménykedem, hogy mindkét ugrását a lehető legjobban lehozza, nála van esély arra, hogy bejut a fináléba” – összegzett Draskóczy Imre, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

A férfi válogatott később utazik ki a skóciai Európa-bajnokságra.  A kontinensbajnokság küzdelmeit az M4 Sporton láthatják a szurkolók. A sportcsatornán, illetve az m4sport.hu-n augusztus 2-től lesznek közvetítések Glasgow-ból.

0 Tovább

Elégedettek a magyarok a vb-bronz után

Gulyás István szerint a magyar férfi strandkézilabda-válogatott nagyot játszott a világbajnokságon. A magyar csapat a kazanyi vb-ről bronzéremmel térhet haza.

 

„A legutóbbi Világjátékokon a negyedik helyen végző csapathoz képest egy-két poszton módosítottam, de a válogatott gerince már régóta egyben van. Úgy gondolom, hogy az elődöntő utáni csalódottságot hamar kiheverte a gárda, és érett játékkal sikerült egy fantasztikus bronzmeccset játszanunk a svédekkel” – összegzett Gulyás István szövetségi edző.

Neukum Tamás, a Magyar Kézilabda Szövetség strandkézilabda szakágvezetője a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának kiemelte: a magyar férfi válogatott zsinórban az ötödik világbajnokságán jutott be a legjobb négy közé.

„Kazanyban ráadásul egy fantasztikus bronzérmet szereztünk. Nem volt egyszerű, hiszen a vb-mezőny csapatai között nincsenek akkora különbségek, mint korábban voltak. A magyar válogatott ezzel a bronzéremmel kvalifikálta magát a jövő évben először megrendezendő Strand Világjátékokra, amely San Diegóban lesz” -  mondta Neukum Tamás

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott a harmadik helyen végzett a vasárnap véget ért kazanyi világbajnokságon.

0 Tovább

Érmek és rekordok a junior uszonyosúszó Eb nyitányán

Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar fiatalok az Isztambulban zajló junior uszonyosúszó Európa-bajnokság első napján. A tavalyi vb-n egyaránt két elsőséget szerzett Hamlin Dorothy és Szabó Anita máris két-két éremnél tart. 

 

A lányok 100 méteres uszonyos gyorsúszó számában két magyar is a dobogóra állhatott: a kaposvári Hamlin Dorothy a második helyen végzett, megelőzve a debreceni Szabó Anitát.

A két ifjú tehetség az egyéni éremszerzést követően nagy szerepet vállalt abban, hogy váltóban is éremnek örülhessen a 14 fős magyar versenyzői csapat. A 4x100 méteres uszonyos gyorsúszó mix váltóban Kocsis Marcellel és Kolonics Milánnal kiegészülve a győztes oroszok mögött a második helyen zártak.

Bár nem lett érmes, de junior országos csúccsal ért célba Hajnács Lili 400 felszíni úszásban, Varga Jázmin pedig ugyanezen a távon ifjúsági országos rekorddal végzett a 9. helyen

A 18 éven aluliak kontinensbajnokságának medencés versenyeit hétfőtől csütörtökig rendezik, a nyíltvízi hosszútávú futamokat pedig pénteken. 

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a hétfői nap magyar eredményei:

Lány 100 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Szabó Anita

Fiú 100 m uszonyos gyorsúszás: 5. Kocsis Marcell

Lány 100 m felszíni úszás: 6. Kothencz Petra

Lány 400 m felszíni úszás: 6. Hajnács Lili

4x100 m uszonyos gyorsúszás mix váltó: 2. Magyarország (Kocsis Marcell, Kolonics Milán, Szabó Anita, Hamlin Dorothy)

0 Tovább

Minden várakozást felülmúlt a szegedi sárkányhajó-világbajnokság

A sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb világbajnoksága volt a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Vb – közölték a szervezők. A dragonosok júliusban küzdöttek meg egymással először a Szegedi Olimpiai Központban, majd az élő Tiszán, a Huszár Mátyás rakparton.

 

Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke szerint izgalmas és erős futamokat láthattak a nézők, különösen a Tiszai versenynapokon, ahol a színpompás hajók „üldözéses” versenye nem mindennapi látványt nyújtott. Nem volt olyan nap, hogy az időjárás próbára ne tegye a legénységeket, hiszen a hőséggel, az esővel és a széllel is megküzdöttek a csapatok.

A nemzetközi mezőny rendkívül sokoldalú volt, ugyanis 28 ország 140 klubcsapatának 6200 versenyzője állt rajthoz a Sárkányok Hetén. A legnagyobb küldöttséggel érkező kanadaiak rendkívül jól teljesítettek a mezőnyben. Közülük is kiemelkedő volt a Pickering Dragon Boat Club, akik az egész verseny alatt standard boatban a legtöbb aranyérmet (10 darab) szerezték meg. Az aranyak számát tekintve őket követték a  UofT Engineering Iron Dragons Toronto (9 arany),  Bytown DBC Ottawa (4),  Dragon Zone Vancouver (4),  Dunai Sárkányok Vác (4) és az  Ottawa DBC (4). Összesített éremmérlegben az NDRC Toronto legénysége térhetett haza a legtöbb medállal (19 db – melyek közül 2 aranyat, 8 ezüstöt és 9 bronzot nyertek el).

Kishajóban a legtöbb aranyat szerezte a kanadai H2o Playground Montreal (5 db), őket követte az ausztrál Hamilton City Water Sports (4 db) és a szintén kanadai Waterloo Paddling Club (4 db). Nemzetközi szinten kishajóban a medálok összesített darabszámát tekintve legtöbb alkalommal a 22Dragons Montreal állt (10 darab érem – 3 arany, 5 ezüst és 2 bronz) a dobogó valamelyik fokán. De szintén jelentős éremmennyiséggel térhetett haza az ukrán OTAMAN Lviv (9 db) és a Singapore Paddle Club (9 db).

A világbajnokság utolsó versenynapja még a 2000 méteres futamokról szólt, ám fejben már mindenki az esti záróünnepségre készült, ahol átadták a trófeákat a világbajnokság legeredményesebb klubjának, valamint a legeredményesebb magyar klubnak. A Magyar Sárkányhajó Szövetség és a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség által erre az almalomra alapított kupákat Mike Thomas, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetsége elnöke és Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke közösen adta át a versenyzőknek. Mike Thomas elégedettségét fejezte ki a verseny színvonalas szervezésével kapcsolatban és minden versenyzőt arra biztatott, hogy az egész héten át tartó kemény munkát egy fergeteges bulival koronázza meg…

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum