Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Darts Eb – Angol fölény Budapesten

Véget ért az idei steel darts Európa-bajnokság! A budapesti kontinensviadalon 38 ország legjobbjai álltak tábla elé, az angolok három, az írek, a svájciak, a svédek egy-egy kategóriában nyertek.

 

A férfiaknál az ír Martin Heneghan, a nőknél pedig a svájci Fiona Gaylor szerzett egyéniben Európa-bajnoki aranyérmet. A női csapatversenyt Anglia nyerte meg, míg a férfiaknál Svédországba került az Európa-bajnoki trófea.

A párosok versenyében is taroltak az angolok. A nőknél a Deta Hedman, Maria O'Brien páros lett Európa-bajnok, a férfiaknál pedig a Scott Mitchell, Daniel Day duó szerzett Budapesten aranyérmet.

A magyar válogatott legjobb eredményét a férfi csapat szállította: a sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán a magyarok a pontszerző, ötödik helyen zártak.  Férfi párosban kilencedik lett a Petrács Gábor, Takács Gábor kettős, akárcsak egy nappal korábban a Csombok Krisztina, Erdei Nóra duó.

További magyar eredmények:

Férfi páros:

17. Rucska József, Székely Pál

Női egyéni:

17. Ihász Veronika

33. Csombok Krisztina

65. Erdei Nóra és Ölei Annamária

Férfi egyéni:

33. Székely Pál és Petrács Gábor

65. Takács Gábor

129. Rucska József

0 Tovább

Ötödik lett a férfi csapat a budapesti darts Eb-n

A bravúros ötödik helyen végzett a magyar férfi csapat a Budapesten zajló WDF steel darts Európa-bajnokságon. A sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán férfi párosban kilencedik lett a Petrács Gábor, Takács Gábor kettős, akárcsak egy nappal korábban a Csombok Krisztina, Erdei Nóra duó.

 

A férfiak csapatversenyében 38 négyes állt tábla elé még a szerdai nyitónapon. A Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású magyar csapat a csoportból való továbbjutást követően nagy bravúrral 9-7-re verte Németország együttesét, és bejutott a nyolc közé. A pénteki negyeddöntőben Svédország volt az ellenfél. A mieink 3-3-ig jól tartották a lépést az esélyesebb skandinávokkal, ám utána az ellenfél ellépett, és végül 9-3-ra győzött.

 

Férfi párosban a kilencedik helyen végzett Petrács Gábor és Takács Gábor, amely két győzelmet követően a nyolcaddöntőben maradt alul az egyik nagy esélyes, angol Mitchell, Day duótól. Az ellenfél egyik tagja a világranglistán második Scott Mitchell volt, aki 2015-ben BDO világbajnoki címet nyert. A találkozón hiába szerezték meg Takácsék a vezetést, a folytatásban Mitchell és Day 4-1-re fordított.

A Rucska József, Székely Pál kettős is két nyert meccs után búcsúzott, ők a 17. helyen zártak.

Női egyéniben Ihász Veronika jutott legtovább, aki két győzelmet követően kapott ki a holland Hermstől. A világranglistán hetedik magyar dartsos így 17. lett. Csombok Krisztina a 33., míg Erdei Nóra és Ölei Annamária 65. helyen végeztek.

 

„Csodálatos Európa-bajnokságot zártunk” – értékelte a magyarok szereplését Kövesdi Andrea szövetségi kapitány. – „A férfi csapatnál az mindenképpen számíthatott, hogy először kerültek ilyen hatalmas lehetőség elé. Talán pont az volt a probléma, hogy túlságosan is szerettük volna a négy közé kerülést, de tegyük hozzá, hogy az elődöntő maga lett volna a csoda, Ha valaki az Eb előtt nekem az ötödik helyet mondja, azonnal aláírtam volna. A csapat eredményén kívül pedig lett egy-egy értékes kilencedik helyünk párosban a hölgyeknél és a férfiaknál is. Azt gondolom, hogy versenyzőink közül mindenki tisztességesen helytállt és mindent beleadott.”

A szombati zárónapon a csapatversenyek elődöntőit és az összes finálét rendezik a MOM Sportközpontban.

0 Tovább

Darts Eb – A férfi csapat a negyeddöntőre készül

Kilencedik lett a Csombok Krisztina, Erdei Nóra kettős a Budapesten zajló steel darts Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokság második napján férfi egyéniben és női párosban versenyeztek a dartsosok, és szemmel láthatóan sokat kivett a magyar indulókból a csapatverseny, amelyben a férfiak negyeddöntőbe jutottak.

 

A Csombok Krisztina, Erdei Nóra kettős előbb egy litván, majd egy bolgár duót győzött le, a harmadik körben pedig egy nagyon erős német párostól 4-0-ra kikaptak, így végül a 9. helyen zártak. A másik magyar kettős, Ihász Veronika és Ölei Annamária erőnyerő volt az első fordulóban, majd a második körben vereséget szenvedett egy finn párostól.

A férfi egyéni versenyben Székely Pál és Petrács Gábor a 33. helyen végzett, Takács Gábor a 65., Rucska József pedig a 129. lett.

„A bravúros nyitónap sokat kivett a fiúkból. Bízom benne, hogy tudunk regenerálódni, és pénteken újult erővel tudunk odaállni a tábla elé a svédek ellen. Sajnos Rucska József betegséggel is küszködött, és csütörtök reggel még láza is volt. Összességében úgy gondolom, hogy mindenki mindent beleadott az Eb második napján” – összegzett Kövesdi Andrea megbízott szövetségi kapitány.

0 Tovább

Végleges a női keret

Kialakult a női keret, amely indul majd az október 20-án kezdődő világbajnokságon. Eddig egyetlen kérdés volt: az 59 kilogrammban Dollák Tamara és Bognár Erika között válogatón dőlt el, hogy ki léphet küzdőtérre a Papp László Budapest Sportarénában.

A Körcsarnokban megtartott válogatón Dollák Tamara két meccset is megnyert Bognár Erika ellen így kialakult a hölgyeknél is a végleges keret.

„Két tehetséges fiatal versenyző csapott össze, és végül kijelenthető, hogy Dollák lett a kerettag. A női válogatott egyébként a tevreknek megfelelően készül a világbajnokságra, kisebb sérülésekkel bajlódtunk az elmúlt időszakban, de ez már a sportűg sajátossága. A cél továbbra is az, amit korábban is lenyilatkoztam: minimum egy érmet és egy pontszerző helyezésben bízom a budapesti világbajnokságon” – mondta Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A női keret: Köteles Alexandra (50 kg), Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Dollák Tamara (59 kg), Sastin Marianna (62 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Wilson Vanessa (68 kg), Szmolka Nikoletta (72 kg), Németh Zsanett (76 kg).

 

0 Tovább

Bravúros magyar kezdés a budapesti darts Eb-n

Bravúros teljesítménnyel a legjobb nyolc közé jutott a magyar férfi válogatott MOM Sportcsarnokban zajló steel darts Európa-bajnokság első napján. A sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán a csapatok versenyében – ahol 38 férfi és 34 női együttes indult – női válogatottunk nem jutott tovább csoportjából.

 

A férfiak mezőnyében a Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású magyar négyes első csoportmeccsén 9-2-re verte Man sziget együttesét, majd nagy csatában 9-7-re kikapott Csehországtól. A cseheket korábban legyőző Gibraltár ellen összeszedte magát a csapat és 9-4-re győzött. A csoportelső finnek elleni 9-5-ös tisztes vereség pedig azt jelentette, hogy a körbeveréseket követően Székelyék bejutottak a 16 közé.

A nyolcaddöntőben egy másik csoport győztese, Németország volt az ellenfél, amelyet válogatottunk remek teljesítménnyel 9-7-re legyőzött.

„Fantasztikus élmény volt, hatalmasat küzdöttek a fiúk” – értékelt Kövesdi Andrea szövetségi kapitány – „Ha jól tudom, magyar csapat Európa-bajnokságon még soha nem volt nyolc között, de persze szeretnénk még tovább lépni. Nagyon egyben van a csapat, ha az egyiknek nem ment, akkor a másik képes volt extrára. Már az, hogy a csoportból kijutottunk, hatalmas eredmény volt. Bizakodó voltam, de erre az eredményre nem számítottam.”

A négy közé jutásért pénteken 17.45-től Svédország lesz az ellenfél.

A Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika és Ölei Annamária alkotta női együttes is két győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört (Románia 9-0, Csehország 3-9, Spanyolország 6-9, Görögország 9-8), ám náluk – szintén körbeverések után – összességében három leg hiányzott az egyenes kieséses szakaszba lépéshez.

"Bravúr lett volna a továbbjutás, de majdnem meglett. Nagyot küzdöttek a lányok, és a teljesítmény is jó volt. Mindegyiküknek voltak rosszabb és jobb pillanatai, volt, hogy hibáztak, máskor meg parádéztak. Az egész nap ilyen hullámzó volt. Sajnos, három legen múlott a továbbjutás” – mondta Kövesdi Andrea.

Az Eb csütörtökön a férfi egyéni és a női páros versennyel folytatódik.

0 Tovább

Birkózó-vb: Szerencsét hozhat Lőrincz Tamásnak a kabalazokni

Lőrincz Tamás várhatóan a párizsi vb-n viselt zoknijában lép küzdőtérre a birkózó-világbajnokságon. A 77 kilogrammban induló versenyző tavaly ezüstérmesként zárt a francia fővárosban. Közben a szervező bizottság mindegyik munkacsoportja minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságára készül, és az is kiderült, hogy még mindig lehet jelentkezni önkéntesnek.

Lőrincz Tamásnak a „versenyzoknija” is segíthet az idei világbajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó még utánpótláskorú versenyzőként döntötte el, hogy ilyen kabalája lesz.

„Istenigazából nem is nevezném kabalának. Ez így kialakult. Természetesen időről időre elbúcsúztatok egy-egy pár versenyzoknit. A jelenleg regnálótól a tavalyi világbajnokság után akartam megválni, de nem sikerült, sőt azóta volt egy Eb is” – mesélte Lőrincz Tamás, aki hozzátette: mindig van egy aktuális pár zokni, amit csak nagy versenyeken visel. „Igaz, a mostaninak a talprésze elég viseltes, és a sok mosás sem tett túl jót neki. Egyébként nem tartom magam egy ’kabalás’ birkózónak, egyedül a zokni az, ami megmaradt” – mondta Lőrincz Tamás.

Az október 20-án kezdődő birkózó világbajnokság a sportág történetének legnagyobb vb-je lesz. Az eddigi nevezések alapján több, mint 900 versenyző érkezik 101 országból. Az eseménynek közel 300 önkéntessel vág neki a szervező bizottság. Dr. Perényi Szilvia, a birkózó-világbajnokság önkéntes programjának vezetője elmondta, hogy még mindig lehet jelentkezni. „A világbajnokság hivatalos honlapján az önkéntes menüben bárki jelezheti önkéntesi szándékát. Október elején egyébként külön képzésben részesülnek az önkéntesek” – mondta Dr. Perényi Szilvia.

0 Tovább

Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

Rekordlétszám, 38 ország 288 versenyzője vesz részt a szeptember 26. és 28. között Budapesten sorra kerülő steel darts Európa-bajnokságon. A sporttörténelmi kontinensviadalon – hiszen Magyarország először rendez felnőtt darts világversenyt – a hazai szakvezetés a válogatottaktól a mezőny első felébe jutást várja, és bizakodik az éremszerzésben is.

 

A MOM Sportközpontban szerdától szombatig tartandó megmérettetésre a WDF (World Darts Federation) világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett: ilyen nagy mezőnyre még nem volt példa az Eb-k történetében.

Csapatban 38 férfi és 34 női válogatott mérkőzik meg egymással, emellett egyéniben és párosban avatnak Európa-bajnokot. Hazánkat négy-négy játékos képviseli mindkét nem küzdelmeiben. A férfiaknál Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor, míg a nőknél Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika és Ölei Annamária áll tábla elé.

Kövesdi Andrea szövetségi kapitány szerint elsősorban egyéniben van esély sikerekre:

 „Csapatban szép eredménynek számítana egy-egy pozíció a középmezőnyből, egyéniben azonban bármi megtörténhet. Ne feledjük el, hogy Ihász Veronika személyében van egy világranglista hetedik helyezett kiválóságunk.”

A többszörös hazai bajnok Ihász Veronika nemcsak saját sikerében bízik, hanem abban is, hogy az Eb egy lökést ad a sportágnak.

„Szeretnék az első háromban végezni, ez egy hazai rendezésű versenyen nagyon boldoggá tenne. A darts itthon is egyre népszerűbb, és remélem, hogy a budapesti Európa-bajnokság után még többeket mozgat majd meg a sportág, akár amatőr szinten, akár igazoltként.” 

A magyarok jó szereplését nehezíti, hogy a WDF világszervezet legjobbjai közül sokan jönnek el a magyar fővárosba.

A férfiaknál itt lesz a világranglistán második angol Scott Mitchell, de a holland Willem Mandingers és Wesley Harms is az elit tagja, az orosz Borisz Kolcov és Alekszandr Oreskin pedig vb-címvédők párosban. A hölgyeknél az indulók között van a világranglistát vezető, korábbi világ- és Európa-bajnok angol Deta Hedman, a rangsorban harmadik holland Sharon Prins és a negyedik angol Fallon Sherrock.

Az Eb-n a papírforma alapján angol és holland fölény várható – mondta Bereczki Béla, a Magyar Darts Szövetség szakmai igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a televíziókban hétről hétre látható profi sztárok szinte mindegyike a WDF versenyrendszerből került ki.

A versenyzőkön kívül Budapestre érkezik a WDF teljes vezérkara is, amely a keddi megnyitót megelőzően itt tartja szokásos éves találkozóját.

A világszövetség szigorú szabályai miatt a MOM Sportcsarnokban a szerdától péntekig tartó selejtezők és elődöntők ideje alatt az érdeklődők a versenyterem mellett felállított „Fan Zone” területén követhetik élőben az éppen zajló mérkőzéseket. Szombaton, a döntők idejére azonban már a jegyüket megváltó nézők előtt is megnyílik az Eb versenyterme.

0 Tovább

Magyar éremdömping az utánpótlás kickbox vb-n

Tizenkilenc arany-, 17 ezüst- és 28 bronzérmet szereztek fiataljaink a Jesolóban rendezett kadet és junior kick-box világbajnokságon. A sportág történetének eddigi legnagyobb – 65 ország 1800 versenyzőjét felvonultató – utánpótlás vb-jén a több mint százfős magyar válogatott Oroszország mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton, megelőzve többek között a házigazda olaszokat.

 

A 10-18 éves magyar tehetségek közül kiemelkedett Bálint Martin szereplése. A Halker-Király Team sportolója egymaga négy(!) aranyérmet gyűjtött: egyéniben mind a három tatamis szabályrendszerben (pointfighting, light-contact, kick-light) győzni tudott, és részese volt a világbajnoki címet nyert kadet 2-es pointfighting csapat sikerének is.

Egyéni diadala mellett egy második, illetve harmadik helyet is bezsebelhetett Szentpéteri Bence, míg Fésű Lajos, Nagy Ramóna és Kolozsvári Kinga egy-egy arannyal és ezüsttel szintén közel állt a duplázáshoz.

 

Valaha volt egyik legjobb szereplésről beszélt Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

„Különlegesen sok ország jött el az utánpótlás világbajnokságra, ezáltal igen komoly mezőnyök jöttek létre, és aki érmet szerzett, annak bizony alaposan meg kellett érte dolgoznia. Ennek fényében az eddigi egyik legjobbnak ítélem a vébét is, és a mieink szereplését is. Különösen tetszett versenyzőink küzdőszelleme, egyikükön sem láttam, hogy feladták volna, akkor sem, ha nagyon vezetett az ellenfél. Ez dicséri az egyes szakágak vezetését, de köszönhető a nyári központi edzőtáboroknak is, amelyek mindenki szerint rengeteget számítottak. Jól tettük, hogy szövetségi finanszírozással megszerveztük ezeket, megtérült a befektetés” – értékelt Galambos Péter.

Kadet és junior kick-box világbajnokság, a magyar érmesek:

Világbajnokok:

Roman Nikolász (kadet 1, pointfighting, 32 kg)

Lévai-Hangyássy Botond (kadet 1, pointfighting, 42 kg)

Bárdos Inez (kadet 1, pointfighting, 32 kg)

Kadet 1 pointfighting csapat

Bálint Martin (kadet 2, pointfighting, 52 kg)

Kadet 2 pointfighting csapat

Bálint Martin (kadet2, light-contact, 52 kg)

Bálint Martin (kadet 2, kick-light, 52 kg)

Pálfalvi Panni (kadet 2, kick-light, 42 kg)

Nagy Ramóna (kadet 2, kick-light, 60 kg)

Mezei Nikolett (kadet 2, kick-light, 65 kg)

Fésű Lajos (junior, pointfighting, 69 kg)

Nagy Zalán (junior, pointfighting, 84 kg)

Szentpéteri Bence (junior, pointfighting, 94 kg)

Laurincz Boglárka (junior, pointfighting, 60 kg)

Kajtár Bence (junior, light-contact, 74 kg)

Kolozsvári Kinga (junior, light-contact, 60 kg)

Szmolek Emánuel (junior, kick-light, 79 kg)

Osváth Dóra (junior, kick-light, +70 kg)

Ezüstérmesek:

Vicsorek Zita (kadet 1, pointfighting, 28 kg)

Kis Réka (kadet 1, pointfighting, 32 kg)

Solymosi Bence (kadet 2, pointfighting, 47 kg)

Laurincz Péter (kadet 2, pointfighting, 52 kg)

Viczián Vivien (kadet 2, pointfighting, 42 kg)

Nagy Ramóna (kadet 2, light-contact, 60 kg)

Bagi Nimród (kadet 2, kick-light, 42 kg)

Szabó Bence (kadet 2, kick-light, 47 kg)

Tóth Vanessza (kadet 2, kick-light, 42 kg)

Pallag Csenge (kadet 2, kick-light, 65 kg)

Szász Kristóf (junior, pointfighting, 79 kg)

Fésű Lajos (junior, light-contact, 69 kg)

Legenyei Pintér Noel (junior, kick-light, 94 kg)

Szentpéteri Bence (junior, kick-light, +94 kg)

Kolozsvári Kinga (junior, kick-light, 60 kg)

Flack Márk (junior 1, K-1, 75 kg)

Ladover Bálint (junior 1, K-1, +81 kg)

Bronzérmesek:

Kozmann Mónika (kadet 1, pointfighting, 28 kg)

Gergely Balázs (kadet 2, pointfighting, 42 kg)

Laczó Tamás (kadet 2, pointfighting, 69 kg)

Haider Katrin (kadet 2, pointfighting, 42 kg)

Koszecz Boglárka (kadet 2, pointfighting, +65 kg)

Száraz Gergő (kadet 2, light-contact, 57 kg)

Gombás Alexandra (kadet 2, light-contact, 46 kg)

Pataki Klaudia (kadet 2, light-contact, +65 kg)

Kovács Laura Fanni (kadet 2, kick-light, 46 kg)

Tűzkő Olivér (junior, pointfighting, +94 kg)

Simonics Elizabet (junior, pointfighting, +70 kg)

Junior pointfighting csapat

Szabó-Tóth Dávid (junior, light-contact, 84 kg)

Horváth Erik (junior, light-contact, 84 kg)

Mikos Bendegúz (junior, light-contact, 89 kg)

Turák József (junior, light-contact, +94 kg)

Szentpéteri Bence (junior, light-contact, +94 kg)

Schmidt Zsófia (junior, light-contact, 50 kg)

Osváth Dóra (junior, light-contact, +70 kg)

Vígváry Viktor (junior, kick-light, 89 kg)

Turák József (junior, kick-light, +94 kg)

Schmidt Zsófia (junior, kick-light, 50 kg)

Halász Enikő (junior, kick-light, 70 kg)

Györe Bendegúz (junior 1, low-kick, 48 kg)

Borbás Csaba (junior 1, low-kick, +81 kg)

Rehák Márk (junior 1, K-1, 63,5 kg)

Ádám Sándor (junior 2, K-1, 63,5 kg)

Laska Bence (junior 2, K-1, 71 kg)

0 Tovább

Birkózó-vb: Megvan a keret!

Az eddigi nevezések alapján minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságára kerül sor október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában, ahol 101 ország 910 versenyzője biztosan indul.

    A vb rajtja előtt egy hónappal rendezett pénteki sajtótájékoztatón Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke jelezte, hogy a nevezési határidő még nem zárult le, további országok jelentkezése várható, így biztos, hogy ennél is többen lépnek majd szőnyegre. A tavalyi párizsi vb-n 75 ország 700 birkózója szerepelt, ami jól mutatja, hogy milyen komoly az érdeklődés az idei versenyre - tudósít az MTI.
    A szervező bizottságot is vezető Németh Szilárd emlékeztetett arra: Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség (UWW) első embere elvárja, hogy a mostani legyen minden idők legjobb vb-je, a magyar rendezők pedig mindent megtesznek ennek érdekében. Mint mondta, Budapest már hat világbajnokságnak adott otthont, így megvan a szükséges tapasztalatuk és tudásuk ahhoz, hogy sikeres versenyt rendezzenek.   
    Az elnök bejelentette, hogy a kormány támogatása révén az MBSZ jelentős pénzdíjban részesíti azokat a hazai birkózókat, akik az első hatban végeznek. A világbajnoki címért nettó nyolcmillió forint jár, a második helyezett négy, a harmadik három, az ötödik pedig egymillió forintot kap.
    A sajtótájékoztatón bemutatták a világbajnokokat megillető övet, valamint az érmek látványtervét is.
    Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke beszámolt a szervezők eddigi vb-t népszerűsítő tevékenységéről, illetve jelezte, hogy október 1-től indul be az intenzív kampány, mely során óriásplakátok kerülnek ki az utcára, illetve a televízióban és rádióban hirdetik a versenyt. Az alelnök hozzátette, hogy 12 kísérő eseménye lesz a vb-nek. Ilyen a nagyszabású nyitógála is, melynek a Kongresszusi Központ lesz a helyszíne, illetve a Hall of Fame-gála, melyen 22 új tagot iktatnak be a Hírességek Csarnokába.
    A világbajnokság nyolcadik napján, október 27-én Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tekinti meg a döntőket, Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének a társaságában - jelentette be Bacsa Péter.
    Az eseményen Komáromi Tibor szakmai alelnök kihirdette a vb-n induló magyar csapatot, melyben a 2012-es londoni olimpián 74 kilóban bronzérmes Hatos Gábor is szerepel. A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes birkózó a 2014-es vb óta nem szerepelt a válogatottban világversenyen, ám a budapesti rendezés miatt az év elején komoly felkészülésbe kezdett, s a 92 kilóban a válogatókon ő nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt.
    A válogatottban az egyetlen kérdőjel a nők 59 kilogrammos kategóriájában van. Ebben a súlyban Dollák Tamara és Bognár Erika a jövő héten válogatózik egymással.
    A magyar vb-csapat:
    férfiak:
    kötöttfogás:
Andrási József (55 kg), Torba Erik (60 kg), Váncza István (63 kg), Krasznai Máté (67 kg), Korpási Bálint (72 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Bácsi Péter (82 kg), Lőrincz Viktor (87 kg), Kiss Balázs (97 kg), Lám Bálint (130 kg)
    szabadfogás:
Farkas Rajmund (57 kg), Molnár József (61 kg), Asarin Roman (65 kg), Lukács Norbert (70 kg), Gulyás Zsombor (74 kg), Nagy Mihály (80 kg), Veréb István (86 kg), Hatos Gábor (92 kg), Olejnik Pavlo (97 kg), Ligeti Dániel (125 kg)
    nők:
Köteles Alexandra (50 kg), Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Dollák Tamara v. Bognár Erika (59 kg), Sastin Marianna (62 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Wilson Vanessa (68 kg), Szmolka Nikoletta (72 kg), Németh Zsanett (76 kg)

0 Tovább

Az agrárszakemberek is szeretnek sportolni

Az erős szél sem tudta kedvét szegni a sportolni vágyóknak Tatán. Szombaton rendezték meg az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, ahol az agráriumban dolgozók több sportágban versenyeztek.

A sportnapot felvezető sajtókampányban dr. Bándy Pál főszervező többször hangsúlyozta: „A cél az volt, amikor 5 évvel ezelőtt ezt az eseményt elindították, hogy az agrárium minden területéről a sportolni, igényesen kikapcsolódni, szórakozni vágyó szakembereknek és családjaiknak egy tartalmas rendezvényt szervezzenek” . Nos, az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége ezen kritériumoknak ezúttal is megfelelt, és a reggeli szélvihar ugyan ráijesztett a szervezőkre, de aztán az ország több pontjáról  a tatai edzőtáborba érkezők futócipőt húztak, teniszütőt ragadtak, vagy épp bakra pattantak – írja a Sportágválasztó Magazin.

A teljes tudósítás elolvasható itt: www.sportagvalaszto.hu

Az esemény támogatói: 

Tolnagro

Vet-Controll 

Vitamed

Fritz pince



 

0 Tovább

Terepakadályfutás – Ob-t rendeznek Tokajban

Tokajban zárul a terepakadályfutók országos bajnoki sorozata. Az előttünk álló hétvégén a borsodi városban megrendezik az III. Extreme Trail Akadályverseny -Tokaj elnevezésű viadalt. Tokajban a 15+ kilométeres távon avatnak magyar bajnokokat.

Ulrich Gábor versenyszervező, az Extreme Trail Hungary SE alapítója elmondta szintet léptek azután, hogy csatlakoztak a TEFUTSZ-hoz.

„8+ és 15+ kilométereken lesznek versenyek, ezenkívül gyerekfutamok is indulhatnak a kisebbek. Közel 1000 versenyzőre számítunk” – mondta Ulrich.

A versenyzőknek amellett, hogy önmagukat kell legyőzniük, meg kell küzdeniük a természeti akadályokkal is.

”Aki indult már nálunk, az tudhatja, hogy a szintkülönbségeket is le kell mindenkinek küzdenie.  A gyerekek 10 éves kor felett és alatt is elindulhatnak az életkoruknak megfelelő kategóriában, így akár egy családi eseményként is felfogható a rendezvényünk” – mondta a verseny egyik szervezője.

Bővebb infók: www.extremetrail.hu

0 Tovább

IDUS 2018

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a világ egyik legnagyobb egyetemi szabadidősport rendezvényét, a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttműködésével és a Magyar Rektori Konferencia (MRK) támogatásával az UNESCO által meghirdetett Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS) keretében, melynek budapesti házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Ezzel Magyarország is csatlakozott a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) 174 tagországának világot behálózó rendezvényéhez.

egyetemi sport

A Budapesti Egyetemi Sportfesztivál programjai amellett, hogy kiemelten a sportról és a fizikai aktivitásról szóltak, párhuzamosan lehetőséget adtak az egyetemisták egészséges életmódjának figyelemfelhívására, népszerűsítésére előadások és sport témájú programok formájában. Az Orczy-kertben szeptember 20-án reggel 10-től este 6 óráig számtalan érdekes sporttal, sporthoz kapcsolódó előadással és játékkal várták a szervezők a mozogni vágyó egyetemistákat. A rendezvényre 20.000 egyetemistát vártak.

egyetemi sport

Az eseményt Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke nyitotta meg. A Budapesti Egyetemi Sportfesztivál résztvevőit köszöntötteProf. Dr. Réthelyi Miklós az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, kormánybiztos, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Dr. Sára Botond Józsefváros polgármester. A megnyitót a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Tonfa Szakosztályának, Intézkedéstechnikai csoport és Cross tréning bemutatói színesítették. Végezetül Gulyás Tibor a HÖOK elnöke, mint a Sportnap társrendezője kívánt nagyszerű szórakozást és jó sportolást a jelenlévőknek. A megnyitót egy közös sétával zárták a felszólalók, mely keretében végigjárták az Orczy-parkot és kipróbálhatták a különböző sportaktivitásokat.

egyetemi sport

A MEFS egyik fő célja a rendezvénnyel, hogy a hallgatók mindennapjaiba szervesen beépüljön a heti 3×45 perc mozgás, melyet élete folyamán is megtart. A MEFS folyamatosan azon dolgozik, hogy szabadidősportos kampányaival megfelelő külső motivációt biztosítson a felsőoktatásban tanulóknak arra, hogy szerves részét képezze mindennapi életüknek a tanulás mellett a sport is. Az IDUS-t e kettősség jegyében szervezték tagintézményeikkel karöltve. Az idei „MozduljRá! Heti 3x45 perc mozgás megváltoztatja az életed! Belefér?!”kampány nagykövete Szatmári András Universiade-, világ- és Európa-bajnok kardívó, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója, aki a rendszeres testmozgást népszerűsíti a kampány keretében. Az Orczy-kertben megrendezett sportfesztiválon a világbajnokkal lehetett vívni, motivációs előadásán pedig bepillantást engedett abba, hogy csak akarni kell és belefér a tanulás mellett a sport is az egyetemisták mindennapjaiba. Erre egy kampányfilmet is készített vele a MEFS: https://www.youtube.com/watch?v=E_wAhqWwfNU

A rendezvényen Szentgyörgyi Rómeó és Faluvégi András is megmozgatta a közönséget intenset alakformáló és zumba órákkal. Továbbá olyan játékos sportokat is ki lehetett próbálni, mint a frizbigolf, buborékfoci, rekeszmászás, óriás jenga, labdapók, PlayIT – Mozdulj Gamer aktivitások stb. A Szerencsejáték Zrt. sátránál olyan világklasszisoknak lehetett büntetőt dobni, mintGyőri Barbara (MTK Budapest kapusa) vagy Suba Sára (Váci NKSE junior világbajnok kapusa). Az esemény műsorvezetőjeMolnár Mátyás volt.

A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, Budapest főpolgármestere

Védnökök: Prof. Dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Prof. Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, kormánybiztos, Prof. Dr. Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Gulyás Tibor HÖOK elnök, Dr. Koltay András, az NKE rektora, Dr. Sára Botond, Józsefváros polgármestere.

Az IDUS 2018 – Budapesti Egyetemi Sportfesztiválhoz az alábbi fővárosi felsőoktatási intézmények csatlakoztak:

-          Állatorvostudományi Egyetem

-          Budapesti Corvinus Egyetem

-          Budapesti Gazdasági Egyetem

-          Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

-          Edutus Főiskola

-          Eötvös Loránd Tudományegyetem - inkluzív sportnap, 5vös5km, aerobik party

-          Kodolányi János Főiskola

-          Károli Gáspár Református Egyetem

-          Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

-          Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-          Óbudai Egyetem

-          Pázmány Péter Katolikus Egyetem

-          Semmelweis Egyetem

-          Semmelweis Egyetem – Pető András Kar

-          Szent István Egyetem – Budai Campus

-          Testnevelési Egyetem

-          Milton Friedmann Egyetem (volt Zsigmond Király Egyetem)

 

A budapesti központi program mellett csatlakozó programként az ELTE Inkluzív Sportnapja a Tüskecsarnokban és a rekordrésztvevői létszámot felmutató 35. 5vös5 futóverseny a Lágymányosi kampuszon és a hozzá csatlakozó, a MEFS által szervezett Egészségséta valamint a Természetjáró Fiatalok Szövetsége által János-hegyre szervezett gyalogostúra színesítette a nap programját.

0 Tovább

Nemcsák Károly olimpiai bajnokkal birkózott

Asztaliteniszben is jártas Kocsis Ferenc birkózó olimpiai bajnokunk. A 65 éves legendát Nemcsák Károly a József Attila Színház igazgatója hívta ki egy barátságos mérkőzésre a színház hétvégén megrendezett utcabálján. A pingpongcsatának a Sportágválasztó Magazin is szemtanúja volt.

„Annak idején a tatai edzőtáborban a súlyemelőktől a szakácsokig mindenki pingpongozott a szabadidejében. A feleségemmel Szabó Gabriella Európa-bajnok asztaliteniszezővel is ott ismerkedtem meg” – mondta Kocsis a Sportágválasztó Magazinnak. Az asztalitenisz meccs után az olimpiai bajnok birkózott is Nemcsák Károllyal A teljes cikk elolvasható a sportagvalaszto.hu oldalon.

0 Tovább

Darts Eb – Sorsolás után

A férfi válogatott került nehezebb csoportba a budapesti darts Európa-bajnokságon. A Nemzetközi Darts Szövetség (WDF) megtartotta a sorsolást a szeptember 25-én kezdődő kontinensbajnokságra.

 

A férfi csapat a finnekkel, a csehekkel, a gibraltáriakkal, valamint Man-sziget válogatottjával került egy csoportba. Kövesdi Andrea szövetségi kapitány szerint elszánt a csapat, de a finnek és a csehek is nehéz ellenfélnek ígérkeznek. „A csoportból az első két helyezett jut tovább az legjobb 16 közé, bízunk benne, hogy a mieink is ott lesznek” – mondta a szakember.

A nők a spanyolokkal, a románokkal, a görögökkel és a csehekkel kerültek össze. „Összességében szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a sorsolásnál megúsztuk a skótokkal, a hollandokkal, vagy az angolokkal való találkozót” – értékelt Kövesdi Andrea.

A csapatversenyeken kívül egyéniben és párosban is avatnak Európa-bajnokot. A MOM Sportközpontban tartandó steel darts Európa-bajnokság szeptember 25. és 29. között lesz.

A WDF szigorú szabályzata miatt a versenyterem csak 2018.09.29 (szombat) napon, a döntők ideje alatt látogatható. A selejtezők és elődöntők ideje (2018.09.26-27-28) alatt az érdeklődők a versenyterem mellett felállított ‚.Fan Zone” területén élőben követhetik a színpadon lévő mérkőzéseket, ahol „top” játékosok és magyar versenyzők is szerepelnek. A jegyértékesítéssel kapcsolatos infók megtalálhatók a magyardarts.hu oldalon.

0 Tovább

Az Állatorvostudományi Egyetem rektora fogathajtó lesz

Dr. Sótonyi Péter fogathajtásban indul az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. Az Állatorvostudományi Egyetem rektora elmondta, az állatorvoslás, az agrárium és a sport nagyon is közel állnak egymáshoz. „Az ezen a területen dolgozóknak jó erőnlétre van szüksége, és ezt a hallgatóinkban is tudatosítjuk. Az egyetem hallgatói egyébként szép számban vannak rendszerint jelen a tatai sportnapon, ez most is így lesz” – mondta az Állatorvostudományi Egyetem rektora. Szövetség alelnöke is.

 

„A több sportág közül Tatán én a fogathajtásban indulok. Kötődöm a lovakhoz, a Magyar Lovassport Szövetség alelnökeként segítem ezeket a sportágakat, díjugrató voltam, és gyakorlatilag a lovak miatt lettem állatorvos is” – fogalmazott dr. Sótonyi Péter.

Az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét szeptember 22-én rendezik meg Tatán, ahol az indulók asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat.

Bővebb információk: www.oaas.hu

Fővédnök:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos

 

0 Tovább

Az éremtáblázat elejét célozzák a magyarok a kick-box vb-n

Dobogós helyet vár a nemzetek versenyében a magyar válogatottól minden idők legnagyobb utánpótlás kick-box világbajnokságán a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. Galambos Péter reményei szerint az olaszországi Jesolóban kedden kezdődő küzdelmek során a legjobbak között végeznek majd fiataljaink, akiknek mostani eredménye által a sportág hazai jövőjéről is képet kaphatunk majd.

 

A Magyarországot képviselő több mint százfős válogatott tagjai hat szakágban szállnak harcba a 62 ország 1800 versenyzőjét felsorakoztató kadet és junior vb-n, ahol egy országból kategóriánként két fő indulhat.

„A korosztályos világbajnokságok egyik különlegessége, hogy a megszokottnál több az egy versenyzőre jutó mérkőzések száma, ezért ez egy nagyon kemény megpróbáltatás. Aki itt győz, az elmondhatja magáról, hogy nehezített körülmények között lett kategóriájában a világ legjobbja” – magyarázta az MKBSZ elnöke.

Galambos Péter szerint az utánpótlás világversenyek azért is roppant fontosak a szakvezetés számára, mert ilyenkor derül ki, hol áll és merre tart a sportág hazánkban.

„Ez a világbajnokság nagyon komoly értékmérő, ebből látjuk, hogy milyen munkát végeztünk, és hogy mit tudnak azok a versenyzőink, akikre később felnőttként is számítunk. Tulajdonképpen most árazzuk be a magyar kick-boxosok három-öt év múlva esedékes eredményeit” – fogalmazott a sportvezető.

A 10 és 18 év közötti sportolókból álló magyar csapatot a folyamatos szakmai munka mellett a szövetség a nevezési díj átvállalásával, a nyári központi edzőtáborok finanszírozásával, illetve az edző és a versenyzői felszerelés biztosításával támogatta.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt években sikerült előrébb lépnünk, és most gyakorlatilag ott vagyunk a nemzetek között a legszűkebb elitben. Az oroszokat nemigen lehet felülmúlni, mert ők mindig hatalmas létszámmal vesznek részt a világversenyeken és megverni is nehéz őket. A dobogós helynél azonban semmiféleképpen nem akarjuk alább adni, úgyhogy Jesolóban is ez a cél” – mondta Galambos Péter.

0 Tovább

Világbajnok fitneszmodellel készül a szezon folytatására Nagy Norbert

A Zengő Motorsport túraautó-világkupában versenyző fiatal pilótája nem töltötte tétlenül a hosszú nyári szünetet. Nagy Norbert kemény edzésbe kezdett a WTCR két és fél hónapos vakációja alatt, méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző Zsigmond Regina segítségével.

“Norbi egyáltalán nem számít kezdőnek, hiszen aktív autóversenyző, korábban pedig intenzíven sportolt, ezért haladó programot raktam össze neki, ami heti három súlyzós edzést tartalmaz. Fontos, hogy még az eddigieknél is jobban bírja a terhelést az autóban a szezon hátra lévő párás, esetenként forró ázsiai helyszínein. Ezen dolgozunk most együtt” - árulta el a közös munka legfontosabb szempontjait Zsigmond Regina.

Zsigmond Regina 2015-ben, a WBPF világbajnoki címét szerezte meg 160 cm alatti kategóriában.

“Az állóképességet folyamatosan szinten kell tartani, mert ha az autóban egy pillanatra is azon jár az agyam, hogy fáradok, azzal értékes tizedeket veszíthetek. Ezért dolgozunk most azon, hogy még jobban bírjam a terhelést. A WTCR szezonjának első felét nagyon élveztem, főleg az európai helyszíneket záró szlovákiai hétvégét, amikor a fordított rajtrácsos futamon második lettem. A túraautózás nagy öregjeivel, Gabriele Tarquinivel és Yvan Mullerrel együtt dobogón állni fantasztikus érzés. Az ázsiai helyszíneken is jó lenne folytatni a jó szériát, az én fizikai felkészülésemen ez biztosan nem fog múlni” - foglalta össze a Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbert.

A WTCR szeptember utolsó hétvégéjén a kínai Ningbóban folytatódik. Utána szintén kínai helyszínre, Wuhanba látogat a sorozat október 5-7-én. Október 27-28-án Japán és a legendás szuzukai pálya következik, majd Makaóban, november 15-18-án zárul a túraautó-világkupa 2018-as szezonja.

Nagy Norbert 18 világkupa pontjával 21. helyen áll összetettben.

0 Tovább

Ismét világbajnok lett a Szupergirls!

Két év után újra a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára állhatott fel az újbudai Rock and Magic Sportegyesület „The Szupergirls” csapata. A lányok a svájci Schaffhausenben rendezett felnőtt női nagyformációs világbajnokságon lettek aranyérmesek! A többszörös rekorder csapat minden idők legeredményesebb magyar táncsport formációjaként az összes nagy rangos világversenyen duplázott már, hiszen idén tavasszal a második Európa-bajnoki aranyérmüket is megszerezték, korábban pedig a junior világbajnoki címet is kétszer hódították el.

 

 

A hétvégén megrendezett világbajnokságon a „The Szupergirls” a második helyen kezdett a selejtezőben, de a döntőbe már a legjobb pontszámmal jutott be, és ott a hosszabb produkciójukkal kimagasló pontszámmal végül magabiztosan nyertek. A dobogó második és harmadik fokára két korábbi világbajnok orosz formáció, a Coolcats és a Charm állhatott fel. A Szupergirls most is a Kisherceg produkcióval indult, amellyel tavaly óta versenyzik, de teljesen átszabott kosztümökben, új zenei és tánckoncepcióval vágtak neki a lányok a vébének, és ez végül győztes húzásnak bizonyult. A Kisherceg produkció ezzel a sportág legeredményesebb táncprodukciója lett, hiszen két Európa-bajnoki győzelem mellett világbajnoki győzelmet és vb-ezüstöt nyertek vele a lányok, ezt korábban egyetlen más produkcióval sem sikerült elérni.

A Szupergirls a magyar táncsport legismertebb és legeredményesebb formációja, kétszeres junior világbajnok, junior Európa-bajnok, kétszeres felnőtt Európa-bajnok és mostantól kétszeres felnőtt világbajnok. Az egyetlen formáció, amely kétszer nyert felnőtt Eb-t és vb-t. A csapat edzői: Lengyel Veronika, Tóth Bence és Fekete Kinga.

0 Tovább

Terepakadályfutás – Kókai Flóra és Klenk Botond országos bajnok lett

Kókai Flóra Dóra és Klenk Botond szerzett országos bajnoki címet Pakson. A hétvégén megrendezték a brutálATOM elnevezésű terepakadályfutó viadalt, amelyen a 8+ kilométeres távon országos bajnokokat avattak.

 

A férfiaknál az OCR középtávú országos bajnokságot Klenk Botond nyerte meg, a legutóbbi dániai Európa-bajnokságon remeklő Martyin László előtt. Martyin az idei kontinensbajnokságon 15 kilométeren hibátlanul teljesített, ez akkor a 8. helyet jelentette számára. A paksi országos bajnokságon Martyin mögött Pratner Zoltán szerezte meg a bronzérmet.

A nőknél Kókai Flóra Dóra lett aranyérmes, megelőzve Páder Zsófiát és Kocsis Beátát. Az egyre népszerűbb paksi versenyen az országos bajnokságon kívül több távon is rajthoz lehetett állni, így több százan küzdöttek meg az akadályokkal.

A terepakadályfutók következő országos bajnoksága szeptember 22-én lesz. A Tokajban megrendezendő ExtrémTrail-en 15+ kilométeren avatnak bajnokokat.

0 Tovább

Az ítélet napja – Elsöprő magyar sikerek a szkander Világkupán!

Szárnyaltak a magyar szkanderesek a Verőcén megrendezett Judgement Day elnevezésű Világkupán! A nemzeti csapat tagjai – az összes korosztályt beleszámítva - 26 aranyérmet szereztek, ezenkívül 13 ezüsttel és 22 bronzéremmel gazdagították medálgyűjteményüket – tudtuk meg Dóró Zsolt megbízott szövetségi kapitánytól.

A nemzetek versenyét Magyarország nyerte meg 559 ponttal, megelőzve Horvátországot (129 pont) és Olaszországot (67 pont).

„Fantasztikus hangulatú versenyt láthatott a közönség Verőcén. Négy asztalon zajlottak a küzdelmek és a válogatott magja ezúttal is kimagaslóan teljesített” – értékelt a szövetségi kapitány.

A Világkupa küzdelmeit a helyszínen tekintette meg Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára is. A sportvezető kiemelte: világszínvonalú eseménynek volt szemtanúja.

„Elismerés a szervezőknek, hogy ilyen nagy létszámú nemzetközi mezőnyt láthattunk versenyezni. Külön köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályát és a Konzuli Főosztályt, hogy a vízumigényes országokból érkező delegációk számára biztosították a zökkenőmentes beutaztatást. Sokat elárul a sportágról, hogy a paraversenyzők ugyanolyan segítséget és figyelmet kapnak a hazai szövetségtől, mint bármelyik válogatott szkanderos. Jó volt látni ebben a közegben a sportolók egyenrangúságát.” – mondta Bóné Zoltán.

A magyar szkander-válogatott következő nagy megmérettetése a világbajnokság lesz, amelyet Törökországban rendeznek meg. A magyar csapat október 12-én utazik a vb-re.

0 Tovább

Hatalmas magyar csapat utazik a kick-box vb-re

Több mint százfős válogatott képviseli hazánkat az olaszországi Jesolóban sorra kerülő kadet és junior kick-box világbajnokságon, ahol a mieink hat szakágban lépnek tatamira, illetve szállnak ringbe. A nevezés lezárultával elmondható, hogy minden idők legnagyobb utánpótlás vb-jét rendezik szeptember 15. és 23. között: 62 ország közel 1800 versenyzője 2300 kategóriában nevezett.



A részvételi lehetőséget kiharcoló magyar válogatott sportolók (kategóriánként ketten indulhatnak a vb-n) szinte az egész nyarukat a felkészülésre áldozták. A 10-18 éves fiatalok a saját klubjukban elvégzett edzésmunka mellett a Magyar Kick-box Szakszövetség által szervezett központi, szakági válogatott edzőtáborokban is részt vettek.

A kiutazó magyar küldöttség létszámát négy bíró is gyarapítja: Szabó Gábor, Gasparik Róbert, Balázs Jácint és Koczka András lesz tagja a világbajnokságon dolgozó nemzetközi bírói gárdának.

A világbajnokság szeptember 15-én, szombaton nemzetközi sajtótájékoztatóval rajtol. A magyar csapat vasárnap kezdi el mérlegelést. Hétfőn tartják a versenybírók és orvosok eligazítását, a sorsolást, az edzők tájékoztatását és a világszervezet, a WAKO tagországai képviselőinek hagyományos nyitó bankettjét. Szeptember 18-án, kedden a megnyitó ünnepséget követően aztán elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön egész nap zajlanak a mérkőzések, majd pénteken kerül sor a döntők első, szombaton pedig a második részére. A világbajnokság a hagyományos búcsúesttel, a Sayonara Party-val zárul – és remélhetőleg a mieink jókedvével.

Az utánpótlás kick-box világbajnokságon induló magyar válogatott:

POINTFIGHTING:


Kadet 1:
Fiúk:
28 kg: Roman  Nikolász (Halker-Királyteam Akadémia), Pántya Márk (Lakótelepi SE Békéscsaba)
32 kg: Bánki Brendon (Lakótelepi SE Békéscsaba)
37 kg: Malatyinszki Bendegúz (Kondorosi Kick-box SE), Bánfi Bence (Lakótelepi SE Békéscsaba)
42 kg: Lévai-Hangyássy Botond (Halker-Királyteam Akadémia)
47 kg: Nagy Bálint (Halker-Királyteam Akadémia), Dénes Dániel
+47 kg: Szák Péter (Lakótelepi SE Békéscsaba), Lázár Erik (Halker-Királyteam Akadémia)
Lányok:
28 kg: Kozmann Mónika (Lakótelepi SE Békéscsaba), Vicsorek Zita (Halker-Királyteam Akadémia)
32 kg: Bárdos Inez (Halker-Királyteam Akadémia), Kis Réka (Halker-Királyteam Akadémia)
37 kg: Koszti Iringó (Újkígyósi SzSE), Petró Lili (Lakótelepi SE Békéscsaba)
42 kg: Pántya Réka (Lakótelepi SE Békéscsaba), Haider Katrin (Halker-Királyteam Akadémia)
47 kg: Németh Laura  (Controll SE Szombathely)
+47 kg: Csüllög Dorina (Lakótelepi SE Békéscsaba), Ancsin Hanna (Újkígyósi SzSE)

Kadet 2:
Fiúk:
42 kg: Hammer Máté (Halker-Királyteam Akadémia), Gergely Balázs (Halker-Királyteam Akadémia)
47 kg: Csiernyik Zsombor (Lakótelepi SE Békéscsaba), Viczián Dániel (Lakótelepi SE Békéscsaba), Solymosi Bence (Halker-Királyteam Akadémia)
52 kg: Laurincz Péter (Lakótelepi SE Békéscsaba), Bálint Martin (Halker-Királyteam Akadémia)
57 kg: Szák Tamás (Lakótelepi SE Békéscsaba), Loós Dominik (Halker-Királyteam Akadémia)
63 kg: Vadi Olivér (Lakótelepi SE Békéscsaba), Erős Patrik (Halker-Királyteam Akadémia)
69 kg: Laczó Tamás (Lakótelepi SE Békéscsaba), Tóth Bence (Skorpió Kick-box SE Szombathely)
+69 kg: Csiernyik Levente (Lakótelepi SE Békéscsaba), Bondár Dávid (Halker-Királyteam Akadémia)
Lányok:
42 kg: Viczián Vivien (Lakótelepi SE Békéscsaba)
46 kg: Leszkó Kitti (Lakótelepi SE Békéscsaba), Gombás Alexandra (Halker-Királyteam Akadémia)
50 kg: Sztraczinszki Petra (Lakótelepi SE Békéscsaba)
55 kg: Trenyik Hanna (Halker-Királyteam Akadémia), Török Karola (Halker-Királyteam Akadémia)
65 kg: Pallag Csenge (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
+65 kg: Koszecz Boglárka (Lakótelepi SE Békéscsaba)

Junior:
Fiúk:
57 kg: Cselovszki Patrik (Halker-Királyteam Akadémia)
63 kg: Gergely Bence (Halker-Királyteam Akadémia), Zajácz Bence (Halker-Királyteam Akadémia)
69 kg: Viczián Roland (Lakótelepi SE Békéscsaba), Fésű Lajos (Halker-Királyteam Akadémia)
74 kg: Korpádi Tamás (Halker-Királyteam Akadémia)
79 kg: Bednanics Dominik (4Fight Mosonmagyaróvár)
84 kg: Nagy Zalán (Halker-Királyteam Akadémia), Szász Krisróf (Lakótelepi SE Békéscsaba)
89 kg: Magyar István (Lakótelepi SE Békéscsaba)
94 kg: Legenyei-Pintér Noel (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
+94 kg: Turák József (Halker-Királyteam Akadémia), Szentpéteri Bence (Halker-Királyteam Akadémia)
Lányok:  
50 kg: Breznyik Nikolett (Halker-Királyteam Akadémia), Schmidt Zsófia (Esztergomi KBSE)
55 kg: Csorba Anett (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
60 kg: Laurincz Boglárka (Lakótelepi SE Békéscsaba)
65 kg: Adler Viktória (Halker-Királyteam Akadémia)
70 kg: Gombás Bernadett (Halker-Királyteam Akadémia)
+70 kg: Simonics Elizabet (Halker-Királyteam Akadémia)

LIGHT-CONTACT:

Kadet 2:
Fiúk:  
42 kg: Nagy Tamás (Rácz Kick-boxing Kaba), Bagi Nimród (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
47 kg: Szabó Bence (Lajo-S-port team), Nagy Dávid (Dinamika SE Körmend)
52 kg: Baráth Albert Károly (Esztergomi KBSE), Bálint Martin (Halker-Királyteam Akadémia)
57 kg: Koledics Dávid (Controll SE Szombathely), Száraz Gergő (Halker-Királyteam Akadémia)
63 kg: Erős Patrik (Halker-Királyteam Akadémia), Molisz Zoltán (Lakótelepi SE Békéscsaba)
69 kg: Bali Rajmund (Nyergesújfalu SE), Fésű Lajos (Halker-Királyteam Akadémia)
+69 kg: Németh Péter (Agrobio Classic KBC Szombathely)
Lányok:
42 kg: Pálfalvi Panni (Lajo-S-port team), 2.Tóth Vanessza (Nyergesújfalu SE)
46 kg: Kovács Laura Fanni (Combat "D" SC Szeged), Gombás Alexandra (Halker-Királyteam Akadémia)
50 kg: Szeleczki Lilla (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény), Jászai Orsolya (Nyergesújfalu SE)
55 kg: Török Karola (Halker-Királyteam Akadémia), Kámán Regina (Controll SE Szombathely)
60 kg: Nagy Ramóna (Combat "D' SC Szeged)
65 kg: Pallag Csenge (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia), Mezei Nikolett (Barátság SE.Battonya)
+65 kg: Pataki Klaudia (Combat "D" SC Szeged), Koszecz Boglárka (Lakótelepi SE Békéscsaba)

Junior:
Fiúk:
57 kg: Kiss Csongor (Agrobio Classic SE Szombathely), Didenko Alexander (Nyergesújfalu SE)
63 kg: Laczkovics Botond (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia), Magyar Szabolcs (Esztergomi KBSE)
69 kg: Bolfán Ákos (Controll SE Szombathely)
74 kg: Holzmüller Bence (Agrobio Classic KBC Szombathely), Kajtár Bence
79 kg: Szmolek Emánuel (Controll.SE Szombathely), Bolfán Ádám (Controll SE Szombathely)
84 kg: Szabó-Tóth Dávid (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia), Horvát Erik (Controll.SE Szombathely)
89 kg: Mikos Bendegúz (Controll SE Szombathely), Vígváry Viktor  (Esztergomi KBSE)
94 kg: Legenyei- Pintér Noel (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
+94 kg: Szentpéteri Bence (Halker-Királyteam Akadémia), Turák József (Halker-Királyteam Akadémia)
Lányok:
50 kg: Horváth Luca (Nyergesújfalu SE), Schmidt Zsófia (Esztergomi KBSE)
55 kg: Csorba Anett (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia), Zsilák Viktória (Lakótelepi SE Békéscsaba)
60 kg: Kolozsvári Kinga (Szigetszentmiklós-Tököl SE), Takács Viktória (Controll SE Szombathely)
65 kg: Fülöp Eszter (Harcklub HRSE), Adler Viktória (Halker-Királyteam Akadémia)
70 kg: Halász Enikő (HED-LAND Sportcsarnok.SE Mezőberény)
+70 kg: Osváth Dóra (Budapest Fighters)

KICK-LIGHT:

Kadet 2:
Fiúk:
42 kg: Erdei Benjámin (Rácz Kick-boxing Kaba), Bagi Nimród (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
47 kg: Szabó Bence (Lajo-S-port team), Nagy Dávid (Dinamika SE Körmend)
52 kg: Baráth Albert Károly (Esztergomi KBSE), Bálint Martin (Halker-Királyteam Akadémia)
57 kg: Koledics Dávid (Controll SE Szombathely), Száraz Gergő (Halker-Királyteam Akadémia)
63 kg: Szikora Levente (Halker-Királyteam Akadémia), Erős Patrik (Halker-Királyteam Akadémia)
69 kg: Bali Rajmund (Nyergesújfalu SE)
+69 kg: Németh Péter (Agrobio Classic KBC Szombathely)
Lányok:
42 kg: Pálfalvi Panni (Lajo-S-port team), Tóth Vanessza (Nyergesújfalu SE)
46 kg: Gombás Alexandra (Halker-Királyteam), Kovács Laura Fanni (Combat "D" SC Szeged)
50 kg: Szeleczki Lilla (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény), Jászai Orsolya (Nyergesújfalu SE)
55 kg: Török Karola (Halker-Királyteam Akadémia ), Kámán Regina (Controll SE Szombathely)
60 kg: Nagy Ramóna (Combat "D' SC Szeged)
65 kg: Pallag Csenge (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia), Mezei Nikolett (Barátság SE.Battonya)
+65 kg: Pataki Klaudia (Combat "D" SC Szeged)

Junior:
Fiúk:
57 kg: Didenko Alexander (Nyergesújfalu SE), Kiss Csongor (Agrobio Classic SE Szombathely)
63 kg: Nagy Máté (Fontana SE Debrecen), Laczkovics Botond (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
69 kg: Debre Bence (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia), Bolfán Ákos (Controll SE Szombathely)
74 kg: Holzmüller Bence (Agrobio Classic KBC Szombathely)
79 kg: Bolfán Ádám (Controll SE Szombathely), Szmolek Emánuel (Controll.SE Szombathely)
84 kg: Vörös Flórián (Budapest Fighters), Szabó-Tóth Dávid (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
89 kg: Mikos Bendegúz (Controll SE Szombathely), Vígváry Viktor  (Esztergomi KBSE)
94 kg: Legenyei- Pintér Noel (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
+94 kg: Szentpéteri Bence (Halker-Királyteam Akadémia), 2.Turák József (Halker-Királyteam Akadémia)
Lányok:
50 kg: Horváth Luca (Nyergesújfalu SE), Schmidt Zsófia (Esztergomi KBSE)
55 kg: Zsilák Viktória (Lakótelepi SE Békéscsaba), Csorba Anett (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
60 kg: Kolozsvári Kinga (Szigetszentmiklós-Tököl SE), Takács Viktória (Controll SE Szombathely)
65 kg: Kürti Bonita (Lakótelepi SE Békéscsaba), Fülöp Eszter (Harcklub HRSE)
70 kg: Halász Enikő (HED-LAND Sportcsarnok.SE Mezőberény)
+70 kg: Simonics Elizabet (Halker-Királyteam Akadémia), Osváth Dóra (Budapest Fighters)

LOW-KICK:

Junior 1:
Fiúk:
48 kg: Györe Bendegúz (Black&Gold Angels Kick-box Klub Veresegyház)
+81 kg. Borbás Csaba (PTE PEAC RFC SE Pécs)

Junior 2:
Fiúk:
57 kg: Mester Ádám (PTE PEAC RFC SE Pécs)

K-1:

Junior 1:
Fiúk:
63,5 kg: Rehák Márk ( RE-GYM)
71 kg: Varga Kristóf (RE-GYM)
75 kg: Flack Márk (Lakótelepi SE Békéscsaba)
+81 kg: Ladover Bálint (PTE PEAC RFC SE Pécs)

Junior 2:
Fiúk:
63,5 kg: 1.Ádám Sándor (TVSE), Kunya Noel (Black&Gold Angels Kick-box Klub Veresegyház)
71 kg: Laska Bence  (RE-GYM)

ZENÉS FORMAGYAKORLAT:

Kadet 2:
Fiúk:
Nagy Bálint Attila (Black&Gold Angels Kick-box Klub Veresegyház)

Kadet 1:
Lányok:
Tar Petra (Black&Gold Angels Kick-box Klub Veresegyház)
Gergely Enikő (Black&Gold Angels Kick-box Klub Veresegyház)
Müncz Kata (Black&Gold Angels Kick-box Klub Veresegyház)
Kuska Natália (Black&Gold Angels Kick-box Klub Veresegyház)

0 Tovább

brutálATOM – Szöges cipő kizárva

Brutális versenyre készülnek Pakson! Szombaton lesz ugyanis a 6. brutálATOM viadal. A terepakadályfutó-versenyen a 8+ kilométeres távon országos bajnokságot rendeznek – tudtuk meg Scheffer István főszervezőtől.

„Egyre népszerűbb a versenyünk, amelynek külön rangot ad az, hogy az egyik távon országos bajnoki futamot is rendezünk. Ráadásul itt már a nemzetközi szövetség döntése értelmében világversenyekre kvalifikáló pontokat is lehet szerezni.” – nyilatkozta pályaépítés közben Scheffer István.

„Aki rajthoz áll valamelyik távon, vizes, sáros, poros, valamint embertpróbáló akadályokra számíthat, és arra, hogy nem húzhat szöges cipőt” – áll a szervezők közleményében.

A terepakadályfutásról

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sport, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeniük. Az akadályok lehetnek különböző építettek és természetesek. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat, törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebességet és lendületet megtörjék. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok mászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését.

0 Tovább

A félig vak csodaló a vb-re megy!

A pej mén már a tavalyi göteborgi Eb-n bemutatkozott világversenyen, akkor Krucsó Szabolccsal a nyergében a legjobb magyarként végeztek, bejutottak a TOP 50-be és végül a 43. helyen zártak.

Chacco Blue II bal szemére vak, ezért Németországban, ahol tenyésztették, gyakorlatilag „leselejtezték” , szinte a vágóhídról vásárolták meg, végül egy magyar üzletember, Kórusz Attila tulajdonába került és azóta sikert sikerre halmoz. Tavaly megnyerte, idén pedig bronzérmet szerzett Krucsó Szabolcs Chacco Blue II nyergében a díjugrató magyar bajnokságon, de ez a verseny most felkészülés volt az amerikai világbajnokságra.

A világversenyt szeptember 19. és 23. között rendezik meg az Egyesült Államokban, Tryonban.

„Sokkal tapasztaltabbak vagyunk. Elég sok felkészítő versenyen szerepeltünk, és fejlődünk. Remélem a vb-n sikerül hibátlant lovagolnom. Ere megvan minden esély, mert a felkészülés során sem a lovat, sem engem nem hátráltatott sérülés” – nyilatkozta Krucsó Szabolcs.

Chacco Blue II közben már úton is van. „A lovat vasárnap este kamionnal indítottuk útnak, egy napos németországi pihenő után, végül Belgiumban tették repülőre. Külön logisztika kell ilyenkor azért, hogy a versenyre felkészült állat utazása semmilyen nehézségbe se ütközzön” – mondta Kórusz Attila.

0 Tovább

Veréb nagyon készül

Veréb István, a szabadfogású válogatott egyik legjobbja tavaszi sérülése után egyre jobb állapotba kerül, s úgy véli, az októberi, budapesti birkózó-világbajnokság kezdetére százszázalékos formában lesz - tudósít az MTI.

"Májusban gerincsérvem volt, de egyre jobb erőben vagyok. Biztos vagyok abban, hogy a vb-rajtra a lehető legjobb formában leszek. Még egy bukaresti versenyem lesz, onnantól pedig már csak itthon készülök" - nyilatkozta a Veréb István, aki vb-bronzérmét Budapesten szerezte 2013-ban.

Gulyás István, a szakág vezetője bízik a jó vb-szereplésben, annak ellenére is, hogy a csapatból nem csak Verébnek kellett sérülésekkel megküzdenie az elmúlt hónapokban. A szakvezető a Digisport csatorna Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy kapitányi pályafutásának negyedik hazai világversenye előtt áll, mindhárom korábbi budapesti viadalon volt dobogós birkózója, s nem szeretné, ha ez a sorozat megszakadna.

A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy várhatóan minden súlycsoportban roppant erős lesz a mezőny, több ország indít majd a Kaukázusban nevelkedett versenyzőt, így egy-egy kategóriában számos orosz indul, rajtuk kívül pedig többek között nagyon erős iráni, amerikai vetélytárssal is fel kell venni a versenyt.

A magyar csapatból - mint mondta - többeknek van már világversenyről érme, legutóbb, a tavaszi Európa-bajnokságon Nagy Mihály szerzett ezüstöt. A budapesti világbajnokságon szerinte nem elképzelhetetlen, hogy versenyzői közül olyan valaki állhat majd dobogóra, akinek ez eddig nem sikerült.

    A világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában rendezik meg.

Fotó: DigiSport.hu

0 Tovább

Heroes akadályfutó-verseny a MOM-ban!

Szeptember 16-án a MOM Sportközpontban megrendezik a Heroes akadályfutó-versenyt, ahol bárki elindulhat.

 

Itt bárki megmutathatja, hogy milyen kemény harcos, és kipróbálhatja a Heroes 2018-as akadályfutó pályáját. A verseny reggelén lehetőség lesz a pálya tesztelésére, az eseményen Tatarek Rezső órát tart 11-től, az akadály-verseny pedig 13 órától kezdődik.

A pályát a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség biztosítja!

0 Tovább

Judgement Day – Jelentős nemzetközi részvétel a magyar VK-n

Szombaton Verőcére figyel a nemzetközi és a hazai szkander társadalom. Megrendezik ugyanis a Judgement Day elnevezésű Világkupát, amelyen jelentős nemzetközi részvétel várható.

 

 A VK-n elindul többek között a hétvégén befejeződött Nomád Világjátékokon ezüstérmet szerző Kőváriné Ivánfi Brigitta is, de a magyar válogatott több kiválóságának szurkolhat a hazai közönség.

Dóró Zsolt megbízott szövetségi kapitány elmondta, ez a VK kitűnő felkészülési lehetőség lesz az egy hónap múlva megrendezendő világbajnokság előtt. „Idén Törökország ad otthont a vb-nek, az összes válogatott nagyon készül erre, ezért is választják sokan a magyarországi VK-t felkészülési versenynek. A teljesség igénye nélkül német, svájci, üzbég, török, olasz és román szkanderosokat is láthatunk Verőcén” – fogalmazott Dóró Zsolt.

A Judgement Day selejtezői szombaton 12 órakor kezdődnek, míg a finálékat 18 órától rendezik meg.

0 Tovább

Tekesport – Világbajnokságot rendezhet Budapest

2023-ban Budapest rendezheti meg a csapat-világbajnokságot – erről a Nemzetközi Teke Szövetség kétnapos kongresszusa döntött a magyar fővárosban.

Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke a világbajnokságot bemutató prezentációban kiemelte, több olyan technikai újdonságot vezetnek be, amelyek látványosabbá teszik a tekét. „Elsősorban a televíziós közvetítéssel kapcsolatban lesznek újítások. Tervezzük például pókkamera bevezetését is. Izgalmas időszak előtt állunk”- mondta a sportvezető.

A sportág hazai szövetségébe a kongresszus előtti napon érkezett a hír: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) elfogadta a szervezet utánpótlás koncepcióját és támogatja a magyar tekesportot.

 

A fotón Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke és Klaus Barth, a nemzetközi szövetség első embere.

„A hazai rendezésű világbajnokságon már remélhetőleg lesz több olyan válogatott játékos, aki ebben az utánpótlás programban nevelkedik, ráadásul a terveink között szerepel egy olyan létesítménynek a megépítése, amely otthont adhat a vb-nek. Egy olyan csarnokban gondolkodunk, amely a bowlingnak és más nem olimpiai sportágaknak is otthont adhat” – tette hozzá az elnök.

Magyarország legutóbb 2013-ban rendezett csapat-világbajnokságot ebben a sportágban. Akkor Zalaegerszeg volt a házigazda és mind a női, mind pedig a férfi válogatott aranyérmes lett.

0 Tovább

Rákóczi Renáta sporttörténelmi kick-box világbajnoki címe

Profi világbajnoki címet szerzett a kick-boxos Rákóczi Renáta, miután a norvégiai Elverumban megrendezett szombat esti gálán a full-contact szabályrendszer 55 kilogrammos súlycsoportjában pontozással nyert a hazaiak klasszisa, Kristin Vollstadt ellen. A Titán SE sportolójának győzelme sporttörténelmi siker, hiszen a sportágban először fordult elő, hogy nők 12 menetes mérkőzést vívjanak.

 

A WAKO kick-box világszervezet a közelmúltban döntött úgy, hogy – a női egyenjogúság jegyében – a férfiakhoz hasonlóan a hölgyeknek is 12 menetet kell végigküzdeniük egy világbajnoki címért. Az első ilyen maratoni csatát pedig éppen Rákóczi Renátáék vívták, ahol a magyar versenyző a sportcsarnokot dugig megtöltő 2500 fős publikum előtt magabiztosan verte világbajnok ellenfelét.

Élete legnagyobb diadala – jelentette ki az újdonsült profi világbajnok, aki elmondása szerint nagyon jól érezte magát a ringben, sikerült végig tudatosan küzdenie és meg tudta csinálni mindazt, amit edzője a szorító sarkából kért tőle.

„Roppant magabiztos voltam, pedig korábban éppen az volt az egyik legnagyobb mumusom, hogy nem bíztam magamban. Most viszont úgy mentem fel a ringbe, hogy egyszerűen nem jöhetek le vesztesként. Úgy gondolom, hogy technikailag és fejben is felülmúltam a norvég lányt, és amikor elment a meccsből három menet, éreztem, hogy fél tőlem. Ez a cím annyira nagy dolog, hogy igazából én még távolabbinak éreztem, és amikor megkaptuk ezt a lehetőséget, hezitáltam, hogy itt van-e már ennek az ideje. Aztán amikor eldőlt, hogy jövünk, elkezdtem ráhangolódni, és most már elmondhatatlanul örülök, hogy így alakult” – mondta győzelme után a 30 éves kick-boxos.

Rákóczi Renáta diadala a magyar kick-box óriási sikere is – hangsúlyozta edzője, Juhász Gábor.

„Szerencsére jól kezelte Reni a stresszt, de azért ahhoz, hogy egy világbajnokot le tudtunk győzni, hozzátartozik az is, hogy rengeteget dolgoztunk a nyáron. Napi két edzéssel készültünk, és Reni elkötelezettségére jellemző, hogy minden hétköznap hajnali ötkor kelt, hogy tudjunk edzeni reggelente” – mesélte az tréner, aki egyben a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke is.

0 Tovább

Nomád Világjátékok – Minden éremből jutott négy a magyaroknak

Sikeres magyar szereplés Kirgizisztánban! A III. Nomád Világjátékokon 12 érmet gyűjtöttek a magyarok.

Négy arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a magyarok a Kirgizisztánban megrendezett Nomád Világjátékokon.

 

Az aranyérmek íjászok nyakába kerültek: Nahóczki Péter kirgiz számban nyert, Koczka László koreai versenyszámban győzött, Mónusné Ruszin Annamária távlövészetben, míg Vermes Balázs lovasíjászatban diadalmaskodott.

 

Kőváriné Ivánfi Brigitta a női szkanderosok 75 kilogrammos mezőnyében ezüstérmes lett, akárcsak Csáki Roland az íjászoknál koreai számban. Koczka László az aranyérme mellé két ezüstöt is begyűjtött, miután a kirgiz és a török puta versenyszámok döntőjében is második lett. Távlövészetben harmadikként zárt Mónus József, a további bronzérmeket pedig a bothúzók szállították, ott Varga Fanni Rebeka (65 kg), Deli Tamás (105 kg) és Benácsi Szandra (85 kg) állt dobogóra.

A III. Nomád Világjátékokon öt földrész 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Hazánkat az eredményes íjászat, szkander és bothúzás mellett képviselték versenyzőink szumóban, samboban és közép-ázsiai birkózó számokban, köztük lovas-birkózásban is, ez alkalommal dobogós helyezések nélkül. Az etnokulturális versenyszámokban és lovasbemutatókon hagyományőrzőink méltóan szerepeltek.

Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség delegációjának vezetője így értékelt: „Első alkalommal érkeztünk hivatalos sportolói csapattal a Nomád Világjátékokra és járultunk hozzá hazánk méltó képviseletéhez. Mai nappal a versenyek lezárultak, és erre a bő hétre visszatekintve, a körülményeket is figyelembe kijelenthetem, elégedett vagyok sportolóink szereplésével. A Nemzeti Versenysport Szövetség részéről köszönet illeti az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságát, a Magyar Olimpiai Bizottságot és a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályát a kiutazáshoz nyújtott támogatásért. A Nomád Világjátékok globális multisport eseménnyé nőtt és tovább fejlődik. 2020-ban Törökország rendezheti a IV. játékokat. A Nemzeti Versenysport Szövetség lehetőségeihez mérten támogatja tagszövetségeit a méltó szerepléshez szükséges felkészülésben, a sportolói csapat kialakításában.”

0 Tovább

Székely „Penge” Pál: mindent az Eb-nek rendeltem alá

Az egész évét arra tette fel, hogy a szeptemberi budapesti darts Európa-bajnokságon játszhasson – jelentette ki Székely „Penge” Pál. Hazánk első hivatásos dartsjátékosa – a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen induló négytagú férfi válogatott tagja – szerint a sportágban Eb-t nehezebb nyerni, mint világbajnokságot.

 

 

A sokszoros magyar bajnok Székely „Penge” Pál az év elején jelentette be, hogy a Budapest Police SE segítségével az idei évtől profi karrierbe kezd. A sportoló ugyanakkor elmondása szerint mindent annak rendelt alá, beleértve a külföldi szerepléseket is, hogy ez az Európa-bajnokság jól sikerüljön a magyar válogatottnak.

A 45 éves sportoló folyamatosan napi 5-6 óra edzéssel készül, hogy minél jobb eredményt érjen el a hazai rendezésű világversenyen.

„Felkészülésemet egy profi csapat segíti: a the path menedzser iroda látja el a képviseletemet és segíti a minél eredményesebb karrieremet, a személyi edző és egy coach pedig a fizikai és mentális felkészítésemért felel. Az edzéseim arról szólnak, hogy a nyilat minél tökéletesebb mozdulattal juttassam el a kinézett célba. Ez igazából a technikának a csiszolása és az olyan szintű rutinná rögzítése, hogy ezzel már a mérkőzésen ne kelljen foglalkozni, ott már csak a cél és az eredmény elérése legyen fontos, a körülmények kizárása, a maximális koncentráció.”

Székely „Penge” Pál a Budapesten tábla elé álló mezőnyt rettenetesen sűrűnek nevezte. Kifejtette: a világ legjobb játékosai szinte kizárólag európaiak, ezáltal ez a mezőny jóval sűrűbb lesz, mint egy világbajnokságé.

Azt szoktuk mondani, hogy Európa-bajnokságot nyerni sokkal nehezebb, mint világbajnokságot” – mesélte a válogatott dartsos, aki szerint az Eb-n a magyarok számára a tisztes helytállást lehet célul kitűzni, afölött pedig „minden ajándék”.

Egy jó felkészüléssel ez a csapat képes a tisztes helytállásra. Konkrét eredményeket nem mondanék, mert minden az adott napon fog eldőlni. A maximumot kell nyújtanunk, kihozni magunkból, amit tudunk és meglátjuk, hogy az mire lesz elég...”

A Magyar Darts Szövetség most először rendez felnőtt Európa-bajnokságot, ahol négy női és négy férfi versenyző képviseli majd hazánkat. A kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

0 Tovább

Versenytáncos mozgatja meg az agráriumban dolgozókat

A Közép-Európa-bajnok táncórát tart az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. Dr. Faluvégi András állatorvos és profi táncos, így nem meglepő, hogy fellép a szeptember 22-i tatai rendezvényen.

A Gizmók Állatorvosi Rendelő tulajdonosa Kaló Tímeával nem csak bemutatót tart, de az agráriumban dolgozókat meg is táncoltatja.

„Igyekszem én is olyan rendezvényeket szervezni, ahol nemcsak a versenytáncos világ meglévő közönségét látjuk szívesen, hanem a műfaj iránt érdeklődőknek is kezdő motivációt adhatunk, pont ezért vállaltam el dr. Bándy Pál főszervező felkérését.  A tánc is az a műfaj, ahol a virtuális világ kizárható, hiszen személyes jelenlétet igényel. Remélem, hogy a focizni vágyó fiúkat is meg tudom arról győzni, hogy milyen jó táncolni. A tánc a mozgáskoordinációt, magabiztosságot, a kreativitást nagyon fejleszti. Mint a braziloknál. Minden magára adó csapatban van egy brazil. Ők végigtáncolják a gyerekkorukat. Ez látszik is a mozgásukon és a játékukon” – mondta Faluvégi.

Az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók.

Bővebb információk: www.oaas.hu

Fővédnök:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos

Az esemény támogatói: 

Tolnagro

Vet-Controll 

Vitamed

Fritz pince



 

0 Tovább

Birkózó-vb – Jövő héttől Minszkben készülnek a magyar kötöttfogásúak

Jövő héttől Minszkben készülnek a magyar kötöttfogású válogatott tagjai az októberi, budapesti birkózó-világbajnokságra.

 

  "Nagyon komoly edzőtáborunk lesz. Azt szoktam mondogatni magamnak, hogy Fehéroroszországban számomra a vb főpróbája lesz. A súlycsoportomban, a 97 kilósok között a legnagyobb riválisom az örmény Artur Alekszanjan. Többszörös világbajnok és olimpiát is nyert. Minden bizonnyal ő is ott lesz az edzőtáborban, ahol fel szeretnék készülni belőle" - mondta a szintén vb-aranyérmes Kiss Balázs, aki a 2013-as budapesti vb-n az elődöntőben kikapott nagy ellenfelétől, de szerinte mindenki legyőzhető, így Alekszanjan is.

    A BVSC 35 éves versenyzője arról számolt be, hogy a minszki edzőtábor után lesz egy rangos nemzetközi verseny, és gyakorlatilag az lesz a vb előtti utolsó megmérettetés. A válogatott utána Tatára megy, ott végzik el az utolsó simításokat.

    "A tatai edzőtábor is nagyon hasznos lesz. Legutóbb a Német Nagydíjon rengetegen jöttek oda hozzánk és időpontokat egyeztettek. Rangos nemzetközi mezőny verődik majd össze" - árulta el az MTI-nek Kiss Balázs.

    A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik.

0 Tovább

#IDUS2018 - A világ legnagyobb Egyetemi Sport Nemzetközi Napja rendezvényére várják a hallgatókat

50.000 hallgató részvételével a világ legnagyobb rendezvényét tartja a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a hazai egyetemekkel együttműködve szeptember 20-án. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján (#IDUS2018) a központi helyszín az Orczy-park lesz, ahol a magyar hallgatók a világ több, mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak.

 

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS: International Day of University Sports) legyen. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) sikerrel kezdeményezte, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozzon az IDUS-hoz és ennek keretében Egyetemi Sportnapot tartsanak intézményeikben, melyet a Magyar Rektori Konferencia (MRK) is támogat.

A központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz (Ludovika Campus – Orczy-park), ahol a #IDUS2018 keretében megrendezik a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált is a HÖOK-kal együttműködésben.

A MEFS információi szerint az alábbi sportprogramokon lehet majd részt venni nagy értékű ajándékokért az IDUS központi rendezvényén: MozduljGamer lasertag csapatverseny, 3x3 kosárlabda verseny, kalandpark, rendőrségi akadálypálya, lábtoll labda, íjászat, falmászás, street-workout, játékos triatlon, óriás jenga, rekeszmászás, XXL csocsó, egész napos aerobic és zumba órák Szentgyörgyi Rómeóval és Faluvégi Andrással, és még számos további program.

Budapesten a BME sportnapjához, az ELTE Inkluzív napjához, a jótékonysági egészségsétához, az 5vös5 futóversenyhez lehet bekapcsolódni a központi helyszínen kívül.

Vidéken is minden felsőoktatási intézmény csatlakozott az IDUS-hoz és saját campusaikon rendezik meg az összegyetemi sportnapot.

0 Tovább

Megvan az első aranyérem a Nomád Világjátékokon

Aranyérmes lett Nahóczki Péter Kirgizisztánban! A magyar íjász a kirgiz számban végzett az élen a III. Nomád Világjátékokon. Ugyancsak ebben a számban ezüstérmet szerzett Koczka László, a Kurultáj csapat tagjaként. A Nemzeti Versenysport Szövetség Sportolói Csapatot erősítő Nahóczki az első magyar aranyérmes a nyolcvan ország sportolóit felvonultató multisport eseményen.

Korábban kirgizisztáni játékokon a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta állhatott még dobogóra, miután a 75 kilósok között második lett bal kézzel, valamint a bothúzók is remekeltek: Varga Fanni Rebeka, Deli Tamás és Benácsi Szandra is bronzérmes lett.

Az egyetlen magyar szumós is küzdőtérre lépett: Nemes Dávid első meccse elmaradt, mert pakisztáni ellenfele nem állt ki ellene, majd a második körben jól kezdett egy bolgár szumóssal, közel is volt a győzelemhez, de egy kicsúszott a lába a körből és végül kikapott.

0 Tovább

Világbajnoki címért küzd a ringben női kick-box klasszisunk

Pályafutása eddigi csúcsára érhet fel a hétvégén a sokszoros világ- és Európa-kupa győztes Rákóczi Renáta. A Titán SE sportolója szombaton meghívott ellenfélként mérkőzik meg a norvég Kristin Vollstadttal, a nagyszabású gálameccs tétje pedig nem kisebb, mint a profi világbajnoki cím. A jó formában lévő magyar kick-boxos full-contact szabályrendszerben, az 55 kg-os súlycsoportban méri össze tudását a helyiek klasszisával, akit a nők körében történelmi újításnak számító 12 menetes mérkőzésen kell legyőznie a világbajnoki övért.

 

Hatalmas siker kapujában áll a magyar kick-box egyik legismertebb női képviselője, a ringben évek óta jeleskedő Rákóczi Renáta. A 30 éves sportoló egy hirtelen jött felkérésnek eleget téve profi világbajnoki döntőn húz kesztyűt szeptember 8-án, a norvégiai Elverumban. Ellenfele az országszerte népszerű Kristin Vollstadt lesz, aki házigazdaként már hónapok óta készül a tétmérkőzésre, remek formája és alázatos hozzáállása ugyanakkor a magyar válogatott kick-boxos mellett szólhat.

„Egész nyáron edzettünk, egyszerre több szakágban is készültünk, és Reni nemrég egy meghívásos bokszmeccset is megnyert Máltán. A mostani lehetőséget négy hete kaptuk meg, és mivel egy profi világbajnoki döntő annyira ritkán adatik meg, azt mondtuk, mindenképpen megyünk. Reni az egyik legelkötelezettebb tanítványom, mindent a sportnak rendel alá, és nagyon felkészülten áll majd oda a fizikailag és szellemileg is megterhelő tizenkét menetre” – mondta a szombati profi világbajnoki címmeccs kapcsán a kick-boxos edzője, Juhász Gábor.

A norvég rendezésű gálameccs több szempontból is látványosnak ígérkezik. Egyrészt komoly médiafigyelem övezi, hiszen a kick-box az ország egyik sikersportágának számít, Kristin Vollstadt pedig az egyik legismertebb és legnépszerűbb képviselője Norvégiában. Másrészt a két sportoló stílusából adódóan parázs küzdelemre lehet számítani.

„A norvég versenyzők nagyon jó full-contactban, az ellenfelem is egy borzasztó ügyes lány, de rólam is tudják, hogy technikailag nagyon felkészült vagyok, és látványos meccset lehet velem csinálni. A végeredményt tekintve viszont a kondíció sem elhanyagolható. Szerencsére nagyon jó erőben érzem magam, és nem élem meg hatalmas nyomásként a világbajnoki cím megszerzésének lehetőségét” – fogalmazott Rákóczi Renáta.

Szerinte a WAKO profi világbajnoki övéről az dönt majd, hogy mentálisan ki bírja jobban az új kihívásnak számító – a nők számára nemrég bevezetett – 12 menetes tétmérkőzést.

0 Tovább

Nomád Világjátékok - Szkander ezüst után bothúzó bronzok

Három magyar is dobogóra állhatott a bothúzás eredményhirdetésein a III. Nomád Világjátékokon.

 

A kirgizisztáni multisport eseményen a 65 kilogrammos kategóriában Varga Fanni Rebeka harmadik lett, akárcsak Deli Tamás (105 kg) és Benácsi Szandra (85 kg). A +125 kilósok között Blaskó Szabolcs László a 4. helyen zárt.

A Nomád Világjátékok első versenynapján a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta állhatott dobogóra, miután a 75 kilósok között második lett bal kézzel.

A Nemzeti Versenysport Szövetség Sportolói Csapata egy ezüst-, és három bronzérmet szerzett eddig a III. Nomád Világjátékokon, ahol öt földrész nyolcvan országa képviselteti magát.

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Nomád Világjátékok – Magyar ezüst Kirgizisztánban

Megvan az első érem a III. Nomád Világjátékokon. A Kirgizisztánban zajló multisport eseményen a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta ezüstérmes lett a 75 kilósok között. A magyar klasszis bal kézzel volt eredményes.

 

Ivánfi jobb kézzel 4. lett, akárcsak Bauman Ádám a 105 kilogrammos mezőnyben. Rajtuk kívül Dudás Viktor végzett pontszerző helyen, miután a 95 kilogrammos mezőnyben 6. lett. Az éremtáblázat élén ebben a sportágban a kazahok végeztek, Magyarország hatodikként zárt.

Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára elmondta, hogy Kirgizisztánban egy sokszínű világversenynek a részesei. „Ez már a harmadik Nomád Világjátékok. A tradicionális sportágakon kívül profi sportolók is jelen vannak. Sokszínű globális multisport eseménnyé nőtte ki magát a Nomád Világjátékok, amelyen öt földrész nyolcvan országa képviselteti magát, és amely keretében egy etno kulturális fesztivált is megrendeztek a helyiek”- mondta a Magyar Sportolói Csapat vezetője.

Csabai Attila elégedetten nyilatkozott az éremszerzés után. A Magyar Szkander Szövetség itthon tartózkodó elnöke kiemelte: Sikeres játékokat zártak. „A Nomád Világjátékok a vb-felkészülés kellős közepén van, mindezek tekintetében elmondható, hogy versenyzőink helyt álltak” – mondta a sportvezető.

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Fél lábbal a világbajnokságon floorballosaink

Csoportja második helyén végzett a magyar U19-es férfi floorball válogatott a világbajnoki selejtezők során, ezzel jó esélye van arra, hogy kijusson a 2019-es kanadai vb-re. Az olaszországi Bolzanóban megrendezett tornán a mieink három győzelmet arattak egy-egy döntetlen és vereség mellett.

 



A magyar fiatalok az osztrákok utolsó fordulóbeli legyőzésével – egy két perccel a mérkőzés vége előtt esett góllal – biztosították be, hogy hét ponttal a második helyen végezzenek a csoportban.

Az európai kontinensen két selejtező tornát rendeznek, ahonnan három nemzet válogatottja jut ki Halifaxbe. A csoportelsők automatikusan biztosítják helyüket a 2019-es kanadai vb-re, hozzájuk csatlakozik két európai csoportból a jobb második helyezett. A magyar szövetség bízik benne, hogy a Bolzanóban elért eredmény elegendő lesz a továbbjutáshoz. A másik csoport csatáira ezen a héten kerül sor.

Férfi U19 floorball vb-selejtező, a magyarok eredményei:


Magyarország-Hollandia 4-4
Magyarország-Olaszország 4-1
Németország-Magyarország 8-0
Magyarország-Nagy-Britannia 6-1
Magyarország-Ausztria 3-2

0 Tovább

Véget ért a Kalóz országos bajnokság

A Varjas-Kutassy páros győzelmével zárult az idei Kalóz ob Balatonfűzfőn!

 

A szervezők tájékoztatása szerint a tervezett 12 futamból a szélcsenddel váltakozó viharos időjárás miatt érvényesen csak négyet lehetett megtartani.

A Varjas Sándor Endre, Kutassy László duó mögött Fluck Benedek és Székely-Gyökössy Szabolcs szerezte meg az ezüstérmet, míg a bajnoki bronzérmet Sallai Gábor és Kámán Tamás vihette haza.

A Varjas Sándor által kormányzott hajó ötödször tudhatja magáénak a bajnoki címet ebben a nem olimpiai hajóosztályban.

0 Tovább

Sikeres VulkanRun után megfogalmazódott egy hazai Eb-rendezés gondolata

Több száz versenyző részvételével bonyolították le a VulkanRun elnevezésű terepakadályfutó viadalt. A celldömölki eseményen a profi versenyzőkön kívül amatőrök is rajthoz álltak. A VulkanRun magyar kupafutam volt.

 

„Remek verseny volt, jó helyszínnel, OCR-akadályokkal és több száz indulóval. Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem utoljára volt kupafutam Celldömölkön. Látni a folyamatos fejlődést, és ez az, ami fontos számunkra, hisz a szövetség terveiben szerepel egy OCR Európa-bajnokság megszervezése.” - összegzett Rozina Tamás, a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség alelnöke.

A sportágban bajnoki futamok következnek: szeptember 15-én a Brutálatom-futást rendezik meg Pakson, szeptember 22-én pedig az Extreme trail elnevezésű viadalt. Előbbi a 8+ kilométeres, utóbbi pedig a 15+ kilométeres magyar bajnoki futam lesz.

 Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sport, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell leküzdeniük. Az akadályok lehetnek különböző építettek és természetesek. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat. Törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebességet és lendületet megtörjék. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok mászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Eredményes kontinensbajnokságot zártak a magyarok

A magyar felnőtt válogatott összesen kilenc érmet szerzett a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

 

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a nemzeti csapat három aranyat, három ezüstöt és három bronzérmet gyűjtött be a hazai rendezésű kontinensbajnokságon, de a fiatalok is eredményesek voltak: a juniorok három arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zártak.

Balázs Péter, aki két aranyával és három ezüstjével a legeredményesebb magyar versenyzőként zárt, a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának elmondta, egyre kiélezettebb versenyeket rendeznek a sportágban.

„Egyre több fiatal kerül be a sportágba, és ez eredményezi a szoros küzdelmeket. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel és a rendezéssel is. A nemzetközi delegációktól nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk” – mondta Balázs Péter, aki a Magyar Búvár Szakszövetség egyik alelnökeként is segíti a sportágat.

0 Tovább

Európa Játékok kvóta az íjászoknál

Kvótát szerzett a 2019-ben sorra kerülő minszki Európa Játékokra az íjász Banda Árpád. A Magyar Íjász Szövetség tájékoztatása szerint a 23 éves sportoló a lengyelországi Legnicában megrendezett Európa-bajnokságon a férfi reflexíj kategóriában megnyerte a kvóta versenyt, ezzel több évtizede nem tapasztalt eredményt hozott a magyar pályaíjászatnak.

 


A szegedi versenyző 2001 óta foglalkozik íjászattal, az olimpiai íj kategóriában 2006 óta versenyez. Naponta kétszer edz, 200-250 lövésszámot produkálva. Banda Árpád eddigi legjobb nemzetközi eredménye a 2017-es Universiadén elért negyedik hely és egy negyedik helyezés a két évvel ezelőtti Európa Grand Prix-n.

0 Tovább

Zajlik a Kalóz hajóosztály bajnoksága Balatonfűzfőn!

A Kalóz az a hajó, ami talán a leginkább ismert a Balatonon. A múlt század vitorlázásában meghatározó szerepet töltött be, balatoni képeslap nem készült úgy, hogy azon ne látszódna Kalóz vitorlás. Népszerűségét rendkívüli tartóssága, és könnyű kezelhetősége alapozta meg.

Bár a Kalóz sosem szerepelt olimpián, a németeknél több, mint 400, nálunk is legalább 50 hajó versenyez (jelenleg is). Hazánkban generációk sora nevelkedett ebben az osztályban. Az itt szerzett bajnoki cím presztízse igen nagy, nem véletlenül indulnak más hajóosztályok világ- és Európa-bajnokai ezen a versenyen.

Az osztály közkedveltségében szerepet játszik a kalózosok legendás összetartása, az a közösségi szellem, ami általában jellemző azokra a hajóosztályokra ahol szigorú előírások garantálják az egyöntetűséget. Egy ilyen one-design osztályban nem a felszerelés, hanem a vitorlázni tudás a döntő.

Az idei bajnokságon a 13 szoros Kékszalag győztes, háromszoros Soling-világbajnok Litkey Farkas is elindult, hogy legyőzze a hétszeres Kalóz bajnokot Fluck Bencét. Mellesleg a mezőnyben még van két versenyző, aki nyert már hét bajnokságot: Szentpéteri Ádám és Bódy Kornél, de komoly esélyese a versenynek Varjas Sándor, a Soling osztály Európa-bajnoka is.

A 12 futamosra tervezett verseny szombaton zárul amennyiben addig sikerül legalább 8 futamot lebonyolítani, ha nem a vasárnap tartalék nap.

Fotó: Török Brigi

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum