Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Háromszoros olimpikonnal nordicoztak a közösségi sportosok

A Közösségben az Egészségért program nagykövetei egy háromszoros olimpikont hívtak segítségül az Európai Sporthét népszerűsítésére. Az amatőr sportembereknek Bozsik Anna tartott nordic walking órát a Városligetben. Az egykori kiváló sífutó-sílövő három téli olimpián is képviselte a magyar színeket.

"Nem csak a futás létezik, mint szabadidősportos tevékenység. Ezért úgy döntöttünk, hogy az Európai Sporthét részeként közös nordic-ra hívjuk a Közösségben az Egészségért program nagyköveteit és tagjait"- mondja Kelényi Szandra, a program koordinátora. "Ez az a mozgásforma, amelyet bárki bármikor elkezdhet, edzettségi állapottól függetlenül. A csapat nagy része először fogott nordic botot a kezében, de nyitottak voltunk" - tette hozzá.

"A nordic walkingot ha jól csináljuk, akkor lényegesen több izomcsoport is bekapcsolódik a sétába. Dolgoznak a karjaink, de még a hátizmok is" - nyilatkozta Bozsik Anna.

 

Több országban, így nálunk is szeptember végéig meghosszabbították az Európai Sporthetet. Itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálja az eseménysorozatot, a kiemelt rendezvényt a szolnoki Tiszaligeti Napok részeként bonyolították le.

A Közösségben az Egészségért Program célja az emberek egészségtudatos életre való ösztönzése, azaz, hogy egészségük megőrzése vagy annak javítása érdekében minél többet sportoljanak szabadidejükben. A kezdeményezés országszerte több, mint 30 nagykövettel rendelkezik, akik folyamatosan népszerűsítik a programot és szervezik a közösségeket, így bevonva minél több embert a kezdeményezésbe, akik az ország különböző pontjain rendszeres sporttevékenységet végeznek a nagykövetek vezetésével. (bővebb infók: www.kozossegisport.hu)

A városligeti közös nordicozásra az M4 Sport stábja is kilátogatott, a hétvégi szabadidősport magazinban lement tudósítást az alábbi linken lehet megtekinteni. (a nordicos anyag 21:42-nél indul.) http://www.mediaklikk.hu/video/szabadido-magazin-2015-09-26-i-adas/

 

0 Tovább

Nagyik, kutyák és félmaratonisták is futottak a Városligetben

Több, mint kétezer sportolni vágyót mozgatott át az NN Family Run! A Városligetben megrendezett eseményen mindenki találhatott magának legyőzhető távot, és a szervezők a szórakoztatásról sem feledkeztek meg: az Ötvenhatosok terén felállított versenyközpontban egész nap színes programokkal várták a sportos közönséget.

 

A Maratonman szervezésében először bonyolították le az NN Family Run-t, melyen a kutyás futástól kezdve, a családi váltó át, egészen a félmaratonistákig rajthoz állhattak a futás szerelmesei. A szórakozásról többek között a Bagi-Nacsa duó, a MintaPinty zenekar, Rudi bohóc és Harmony Style Akrobatikus spottánc formáció gondoskodott, de zumbaórát tartott Cseh-Szakál Tibor és Angyal András is. A délután folyamán a családi számokat bonyolították le, míg az estére a DJ által kevert zenére változott bulihangulatúvá a versenyközpont. Az esti felnőtt futás már a hosszabb távokról szólt, ahol színes fényekkel, fáklyákkal megvilágított pályán futhattak az indulók.

A férfiaknál a félmaratont Koháry Maros nyerte meg Roskovics Miklós és Balatoni Gábor előtt, míg a nőknél Bosznay Diána, Bálint Évi, Zólyomi Kinga volt a sorrend.

További eredmények:

Félmaraton váltó

1. DreamTeam, 2. Cuni Runnig Team, 3. Dósa team

10.5 km, férfiak

1. Csíki Gergely, 2. Fazio Zalányi Zénó, 3. Szaniszló Máté

10.5 km, nők

1. Drahos Veronika, 2. Böröcz Kata, 3. Sipos Fanni

10.5 km, váltó

1. Csillag Duó, 2. Utálunk futni running club, 3.SZ§D

Családi váltó

1. Multitalentum, 2. Tószegiék, 3. RunnerSchmidt

5.25 km, férfiak

1. Ryan Sparks, 2. Peter Schurch, 3. Vanó Imre

 5.25 km, nők

1. Nagy Gyöngyi, 2. Bán Éva, 3. Rajnai Katalin

A szervezők következő nagy rendezvénye a szeptember 12-i Balatonman Kenese triatlon verseny lesz, ahol betétprogramként szintén lesz futás is 7, 14, 21 kilométeren és maratoni távon.

0 Tovább

Ismét világsztárok Miskolcon!

Szeptember 3. és 6. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Sörfesztivált. A jól megközelíthető helyen, a Népkertben sorra kerülő eseményen az elmúlt évekhez hasonlóan a népszerű hazai előadók mellett igazi világsztárok is tiszteletüket teszik.

A csütörtöki nyitónapon a város büszkesége, az Edda Művek fellépése jelenti a fő attrakciót. Emellett színpadra lép a Magna Cum Laude, Ádám&Éva és Vastag Csaba is.

Pénteken a magyar kínálatban Demjén Ferenc, Tóth Gabi, Charlie és Totpeti szerepel, a Nagyszínpadon ugyanakkor a La Bouche és a Culture Beat igyekszik megmozgatni a közönséget.

A szombati napon többek között az Ámokfutók, Mr. President, a Kozmix, Zoltán Erika, Kefír, DJ Dominique, Bárány Attila és a Paddy And The Rats bulijára rophatja a publikum.

Vasárnap Rúzsa Magdi, a Hooligans, Szandi, Lagzi Lajcsi és Kökény Attila gondoskodik majd a jó partiról.

Az egyik legjobb hangulatú és egyben legigényesebb hazai fesztiválra évről évre az ország minden részéből érkeznek látogatók, a rendezvény így a megyeszékhely, sőt a régió szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

A napijegyek 2500, a bérletek 7200, a VIP napijegyek 4600, míg a VIP bérletek 12 ezer forintba kerülnek.

 

0 Tovább

Szeptemberben rákapcsol a Budapest Park!

Pazar programkínálattal várja a zenekedvelőket a Budapest Park szeptemberben. A 26-i szezonzárásig a legkedveltebb hazai előadók mellett külföldi sztárok is tiszteletüket teszik a legnépszerűbb fővárosi szabadtéri bulihelyszínen.

Elmúlt a nyár, a fesztiválok többsége véget ért, a Budapest Parkban azonban szeptemberben is zajlik majd az élet, sőt most jön csak a java! Most csütörtökön a brit Modestep lép színpadra, de a héten a Kiscsillagot és a Quimbyt is láthatja a közönség.

Jövő csütörtökön is garantált a fergeteges hangulat, hiszen a Wellhello koncertjére, melyen vendégként Odett is fellép, elővételben elkelt az összes belépő! 11-én pénteken a Magna Cum Laudén lesz a sor, 12-én szombaton pedig René Baumann kedveskedik rajongóinak. Hogy ki ő? Ha azt mondjuk, DJ Bobo, akkor már mindenki tudja, hogy a 90-es és a 2000-es évek diszkókirályáról van szó.

16-án szerdán a Carbonfools, 17-én csütörtökön a Brains, 18-án pénteken a Parov Stelar, 19-én szombaton pedig a 25 éves Republic koncertezik.

A szezonzáró héten, szeptember 23-26-ig kerül sor a Kapuzárási Piknik Fesztiválra a Halott Pénz, az Irie Maffia, a Hiperkarma és végül a Punnany Massif részvételével.

Vége az idei fesztiváloknak? Ugyan már! Irány a Budapest Park!

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum