Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Könyvet írt a WestelPress-es Kolozsi Ildi

Már több fronton bevetették, és remekül harcolt. Ezúttal maga választott fegyvernemet, és naná, hogy jól forgatja azt a kezében… Hazai pályán van. Az első magyarországi magánhírügynökség (WestelPress, később Mobilpress) egykori főszerkesztője, a sydneyi és a pekingi olimpiáról a kereskedelmi rádiókat, valamint több hazai internetes portált tudósító, a Nívó- és Ezüsttoll-díjas Lázár Ildikó ifjúsági könyvet írt, melynek címe: Rejtőző kavicsok.

Dedikálás

Kolozsi Ildikó, vagy ahogy még többen ismerik, Antal Ildi, egykori munkahelyének épületében, a MÚOSZ Székházban található Komlósi Oktatási Stúdió mellett tartotta meg könyvének bemutatóját, ahol családtagok, barátok, tanítványok és egykori kollégák körében mesélt magáról, a mű hátteréről, ifjúságáról, az életről.

A Rejtőző kavicsok a fiatalok útkereséséről szól. Szülőknek, nagyszülőknek, tanároknak és mindenekelőtt az ifjúságnak.

Harle Tamás, író-újságíró beszélget a szerzővel, azaz L. I. Lázárral

A bemutató előtti várakozás

Merényi Ágnes, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője


0 Tovább

Kick-box - Négy magyar Európa-bajnoki arany Bukarestben

Fantasztikus teljesítménnyel a magyar kick-boxosok ismét oktattak az Eb pénteki versenynapján. A bukaresti kontinensbajnokságon a mieink négy Európa-bajnoki címet szereztek, emellett három ezüstöt gyűjtöttek be.

A semi-contact szabályrendszerben (amely mostantól ponitfighting néven fut) Veres Richárd (63 kg), Gömbös László (74 kg) és Imre Tamás (79 kg), a kick-lightosoknál pedig Miskolczi Anett (70 kg) győzött.

Varga László (57 kg), Veres Mercédesz (50 kg) és Hanicz Nelly (55 kg) ezüstérmes lett. Pointfightingban Veres és Gömbös egyben kvalifikálta magát a jövő évi Küzdősportok Világjátékára, amelyet Szentpéterváron rendeznek meg. Kvótát szerzett Kádas Adrienn is, aki a 60 kilósok között csütörtökön bronzéremmel zárt. Ugyancsak harmadik lett Veres Alex (69 kg) és Busa Andrea (65 kg) is.

Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke, aki a nemzetközi szövetség alelnöke is egyben, a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának elmondta, hogy az utóbbi évek egyik legegységesebb magyar válogatottját látja a küzdőtéren. „Nagyon egyben van ez a csapat. Király Istvánék megint jó munkát végeztek, a meglévő két küzdősportos Világjátékok-kvóta mellé pénteken további hármat szereztünk. Az érmek száma még tovább gyarapodhat, hiszen a szombati zárónapon is több magyar kiválóság érdekelt a döntőkben” – mondta a Magyar Olimpiai Bizottságban a nem olimpiai szekciót vezető Leyrer.

 

0 Tovább

Zánkán rendezik a 2013-as EFOTT-ot

Hol vernek sátrat nyáron a fiatalok? Az 1976 óta vándorló legrégebbi magyar kulturális fesztivál, az EFOTT szervezői már ősszel megkezdik a következő rendezvény előkészítését, az első központi kérdés pedig mindig az, hogy hol szórakozzanak majd az egyetemisták, főiskolások. Idén először a célközönség is szavazhatott, a lehetőségről a legnépszerűbb közösségi portál segítségével értesítették a fesztiválozókat.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) résztvevők tapasztalataikról, véleményükről és javaslataikról minden évben kitölthetnek egy kérdőívet, amelyet a szervezők kiértékelnek és felhasználnak a következő rendezvény megvalósításakor. A 2012-es velencei fesztivál után elsöprő többségben szavaztak a Balaton partjára, mint következő lehetséges helyszínre.

„Az EFOTT egyik egyedisége, hogy minden évben más helyszínre visszük, ami egyrészről biztosítja a változatosságot, másfelől bizony kihívás is, hiszen újra és újra meg kell rajzolnunk a fesztivál térképét. A kérdőívekből egyértelműen kiderült, a helyszínválasztáskor figyelnünk kell arra, hogy közel legyen valamilyen vízpart” – mondja Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, hozzátéve, hogy ez a kérdéskör visszaköszönt az EFOTT legjobban szerethető tulajdonságainak szondázásában is, a vízpart és a strandolási lehetőségek a top 3-as listában szerepeltek.

A lehetséges helyszínek feltérképezése után a szervezők az EFOTT Facebook oldalán buzdították a fesztiválozókat, hogy válasszanak a három „shortlist”-es javaslat között: Abádszalókon, Zalaegerszegen vagy Zánkán legyen-e a 2013-as EFOTT? A 17.000 szavazó szinte egy emberként szavazta meg a balatoni helyszínt.

„2013-ban Zánkán lesz az EFOTT – jelentette be Maszlavér Gábor. – A Balaton északi partjának 209 hektáros, erdős-ligetes részére, a felújított Új Nemzedék Központ (az egykori Úttörőváros komplexumának) árnyékos területére fogunk letelepedni, és még a tavalyinál is több strandprogrammal várjuk a fesztiválozókat.”

A 2013. június 25-30. között zajló rendezvény házigazdája idén a Budapesti Corvinus Egyetem. A szervezők a MÁV-val karöltve sűrítik a Zánkafürdőre közvetlenül érkező vonatjáratokat, valamint a helyi közlekedés újraszervezésén is munkálkodnak már.

Jövőre is számos külföldi előadót várhatnak a fesztiválozók az EFOTT-ra, a hazai nagy nevek mellett. Ráadásként tekintélyes mennyiségű kulturális és sportlehetőség várja a fiatalokat.

EFOTT – 2013-ban, Zánkán is csak szabadon!

0 Tovább

Világjátékok 2013 - Magyarország éremesélyes sportágban szerzett maximális kvótaszámot

Igazi magyar sikersportág debütál a Világjátékokon jövőre. A kolumbiai Caliban megrendezendő olimpián kívüli sportágak világversenyén a maratoni kajak-kenusok is lapátot ragadnak.

Magyarország a római világbajnokságon begyűjtötte a maximális kvótaszámot, amit egy ország megszerezhet. A nőknél és a férfiaknál a kajak egyesek mellett párosok kvalifikálták magukat, valamint a kenu egyesen kívül a duó is indulási jogot szerzett.

A maratoni szakágnak is Storcz Botond a szövetségi kapitánya, de általában Hüttner Csaba szokott a magyar maratoni különítménnyel utazni. Hüttner szerint a szakágnak jót tesz, hogy bemutatkozhat a nem olimpiai sportágak világversenyén. „A szeptemberi világbajnokságon Csay Renáta egyesben, majd párosban Farkasdi Ramónával győzött, a fiúknál Petrovics Máté a 4., a Noé Bálint, Noé Milán kettős pedig a 10.helyével szerzett kvótát Magyarországnak. Kenuban Nagy Péter 2. helye, és a Györe Attila, Kövér Márton páros ezüstérme ért indulási jogot. Hangsúlyozom, hogy itt még nem dőlt el az indulók listája. A válogatott névsora a válogatók során alakul ki” – mondta Hüttner.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Korábban az ritmikus gimnasztikázó Vass Dóra, és az erőemelő Szabó Ágnes szerzett Világjátékok indulási jogot.

Fotó: kajakkenusport.hu

0 Tovább

Jótékony Mosolytánc!

November 29-én 15 órától az Appril Project, az Allee Bevásárlóközpont és a Daganatos.hu Alapítvány közös szervezésében, táncos flashmobot rendeznek. A helyszín az Bevásárlóközpont lesz, amely Budapesten az Október Huszonharmadika utca 8-10 alatt található.

A flashmob pontos helye: földszint, a Váli utcai bejárat melletti tér. A szervezők ezzel az akcióval hívják fel a figyelmet a gyermekkori daganatos megbetegedésekre és a sokat szenvedő gyermekek helyzetére. A kezdeményezés mellé álltak az X-Faktor jelenlegi és egykori versenyzői is – közülük többen táncra perdülnek az Appril Project tagjaival együtt.

„Táncolunk azokért, akiknek nem adatik meg!

Táncolunk azoknak, akik ezt meghallják!

Táncolunk azokért a gyermekekért, akik ágyhoz kötve várják a Mikulást!

Táncolunk, mert így mondhatjuk el azt, amit nem lehet szavakkal leírni…”

0 Tovább

Megvannak a magyarok ellenfelei a kick-box Európa-bajnokságon

Bukarestben 522 versenyző – köztük 10 magyar – kezdi meg a küzdelmeket a kick-box Eb-n. A sorsolás után kiderült, hogy Kemény csatát ígér a junior világbajnok Andó László mérkőzése a rutinos svéd Marcus Olsonnal, a világbajnok Kádas Adriennek pedig nem ismeretlen a szlovén Tina Koder, akivel többször összecsapott. Full-contactban Benedek Zsoltnak nem kedvezett a szerencse: az első számú kiemelttel, a litván Eduard Apakovval találkozik az első körben.

 

Kick-light szabályrendszer:

 

74 kg. Andó László – Marcus Olson (Svédország) a 8 közé jutásért

 

Pont-fighting szabályrendszer

Férfiak:

63 kg. Veres Richárd – Erdal Hastürk (Törökország) a 8 közé jutásért
79 kg. Imre Tamás – Cockuit Stephane (Franciaország) a 8 közé jutásért

89 kg. Rédei János – Erik Zorn  (Szlovénia) a 8 közé jutásért

 

 

Nők:

60 kg. Kádas Adrienn – Tina Koder (Szlovénia) a 8 közé jutásért.
65 kg.  Busa Andrea – Madlen Dimitrova (Bulgária)

Full-contact szabályrendszer

Férfiak:

63,5 kg. Görbics Gábor – Thomas Delenay (Írország)
71 kg. Benedek Zsolt – Eduard Apakov (Litvánia)
75 kg. Szabó László – Marek Szcepanek (Lengyelország)

Nők:

56 kg. Dyékiss Nóra – Camilla Wikstein (Finnország)

 

0 Tovább

Baranyai ajándékgyűjtés

Tizennégy zsák plüssállatka landolt a pécsiek pályáján. A PMFC-MATIAS Paks elleni labdarúgó bajnoki meccsére úgy készült, hogy ajándékokat gyűjt a rászoruló gyerekeknek.

 

A pécsiek ugyan 3-1-re elvesztették az utolsó őszi hazai találkozójukat, de legalább elmondhatják magukról, hogy hozzájárultak két gyermekintézmény lakóinak megajándékozásához.

Az akcióhoz csatlakozott az Alexandra Könyváruház is: minden egyes plüssállatka mellé egy-egy mesekönyvet ad, hogy ezzel is tovább növelje a gyerekek örömét.

Az ellenfél, az MVM-Paks csapata is jelezte, hogy csatlakozik a felhíváshoz és a játékosok is plüss állatkával a kézben vonultak ki a mérkőzés előtt. Az ajándékokat december 6-án adják át a labdarúgók a rászoruló gyerekeknek.

 

0 Tovább

Tekesport - Szegedi előny a BL-ben

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a magyar csapatok a Bajnokok Ligája legutóbbi versenynapját.

Előny a Szegednél a férfi tekézők Bajnokok Ligájában! A Tisza-partiak hazai pályán a francia Strasbourgot győzték le 7-1-re a BL nyolcaddöntőjének első meccsén. A találkozó legeredményesebbje a legutóbb világbajnoki címet szerző, és a World Tour Classic (WTC) első két versenyét megnyerő Kiss Norbert volt 667 fával.

Nem sikerült tökéletesre az első meccs a Zalaegerszegnek. A zalaiak ugyancsak hazai környezetben a német Victoria Bambergtől kaptak ki 5-3-ra. Ennek a nyolcaddöntős összecsapásnak a legjobbja Kiss Tamás volt, miután 638 fával zárta az összecsapást.

A visszavágókat december 8-án bonyolítják le.

0 Tovább

Akrobatikus rock and roll – Harmadik helyezés a világbajnokságon

Világbajnoki érmet szereztek a magyar lányok a lengyelországi akrobatikus rock and roll vb-n.

A világversenynek Zielona Gora adott otthont, ahol a gyöngyösi Fortuna TSE junior lánycsapata felállhatott a dobogó harmadik fokára. A Villámgepárdokon kívül ugyancsak döntőzött a Party Girls (Rock and Magic) csapata, amely 5. lett.

A párosok Világkupáján – a junior kategóriában - Jurecska Bálint és Kispál Luca jutott a fináléba magyar színekben majd a hetedik helyen zárt.

0 Tovább

Világjátékok: Erős hölgy került be a csapatba!

Lesz magyar erőemelő a 2013-as Világjátékokon! A kolumbiai Caliban megrendezendő olimpián kívüli sportágak világversenyére Szabó Ágnes szerzett indulási jogot.

 

A +84 kilogrammos magyar válogatott erőemelő a sportág világbajnokságán szerzett kvótát a Világjátékokra. „A vb-nek Puerto Rico adott otthont, ahol Szabó Ágnes összetettben új országos csúccsal negyedik lett, ezzel eldőlt, hogy ott lehet Kolumbiában” – mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Szabó 230 kilogrammos teljesítménnyel zárta a guggolást, 175 kilóval fejezte be a fekvenyomást, és ugyancsak 175 kilogrammal végzett felhúzásban.

A magyar erőemelés legutóbb 2005-ben, a duisburgi Világjátékokon képviseltette magát, akkor Mészáros Tibor jutott ki a játékokra, 2009-ben Tajvanon nem volt magyar induló ebben a sportágban.

A jövő évi Világjátékokra korábban Vass Dóra ritmikus gimnasztikázó is kvótát szerzett.

 

0 Tovább

Besenyei: Napfényre vágynak a nem olimpiai sportágak!

Besenyei Péternek új céljai vannak. Műrepülő világbajnokunk a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként a nem olimpiai sportágak népszerűsítéséért tevékenykedik. A magyar világklasszistól nem állnak távol ezek a sportágak, hiszen műrepülésen kívül korábban autóversenyző is volt, és a karate világában is vannak személyes tapasztalatai.

„Tény, hogy az ötkarikás sportágak nagyobb figyelmet kapnak és a nem olimpiai sportágak ennek árnyékában kevesebb elismeréssel működnek. A MOB nem olimpiai szekciójának pedig az a feladata, hogy a lehetőségekhez képest segítse ezeket a sportágakat a napfényre, mert ezen a területen is vannak Európa-, és világklasszis sportolók. Az ifjúság neveléséhez a sport minden formájára szükség van”- mondta Besenyei.

A világbajnok jelenleg bemutatókat repül. „Nagy esély van arra, hogy 2014-től a Red Bull Air Race visszatér, amelyet nagyon várok, addig is eleget teszek a meghívásoknak, és tesztelem a gépemet” – tette hozzá pilóta.

A Magyar Olimpiai Bizottságban dr. Leyrer Richárd vezetésével tízen képviselik a nem olimpiai sportágakat. Besenyein kívül – többek között – Erőss Zsolt hegymászó is tagja a testületnek.

 

1 Tovább

Alapítvány a magyar búvárúszókért

Sokak által támogatott kezdeményezés valósult meg idén ősszel uszonyos- és búvárúszó körökben: létrejött a Magyar Búvárúszókért Alapítvány!

Az uszonyos- és búvárúszás az egyik legeredményesebb nem olimpiai sportág hazánkban, melynek ékes bizonyítéka az évek során hazahozott világ-, és Európa bajnoki érmek száma. Nagy fegyvertény az is, hogy az elmúlt években Magyarország számtalan uszonyosúszó világversenynek adott otthont. Ezeknek az eredményeknek köszönhető, hogy országszerte sorra alakulnak meg az uszonyos szakosztályok és egyesületek. A Magyar Búvárúszókért Alapítvány a MBSZ-el együttműködve kíván a további fejlődés mozgatórugójává válni.

A kuratóriumban a búvársportok egykori és jelenlegi kiválóságai, valamint a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) is képviselteti magát. A kuratórium elnöke Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub uszonyos szakosztályának vezetőedzője, volt válogatott sportoló. A kuratórium tagjai Miklós Adrienn, az MBSZ főtitkára, Balázs Péter, az MBSZ sportért felelős alelnöke, tájékozódási búvárúszó világbajnok, valamint Kanyó Dénes uszonyos- és búvárúszó világbajnok. Továbbá titkári feladatokat lát el Kövy Bence, egykori válogatott sportoló.

„Az utánpótlás korosztály versenysportjának fejlesztésével és az élsport anyagi támogatásának növelésével az eredményességen túlmenően a sportág ismertségét, népszerűségét, és széles körben való elfogadottságát is fokozni szeretnénk. A sportágban jelenleg is aktív nemzetközi klasszisaink, élversenyzőink igazi példaképek az utánpótlás korosztály számára, így eredményes felkészülésük, versenyeztetésük és edzésfeltételeik javítása érdekében szintén jelentős erőfeszítéseket teszünk. Az alapítvány bővíteni hivatott az utánpótlás korú sportolók választási lehetőségét minden uszodával rendelkező városban, valamint segítséget kíván nyújtani az újonnan alakuló uszonyos egyesületek és szakosztályok számára.” – fogalmazta meg röviden az alapítvány célkitűzéseit Kókai Dávid.

 

 

 

 

0 Tovább

Tekesport – Az utolsó WTC-viadal következik, öt magyar indulása már biztos

Egyelőre öt magyar indulása biztos a 2012-es Teke World Tour Classic utolsó állomásán. A pénzdíjas sorozat az ausztriai Ritzingben zárul. A kvótások között természetesen ott van a Kiss Norbert, aki a varasdi és a zalaegerszegi WTC-viadalt is megnyerte, valamint sprint kategóriában világbajnok lett Lengyelországban. A Szeged kiválóságán kívül Boanta Claudiu, Nemes Attila (Zalaegerszegi TK), Hergéth Zoltán (FEB Amberg) és Vörös Milán (Répcelaki SE) készülhet a decemberi rangos versenyre.

„Bízunk benne, hogy lesznek még magyar indulók, mert előttünk van a selejtező, ahol további kvótákat osztanak szét. A WTC-t ebben az évben bonyolítják le először, a pénzdíjas sorozat célja az, hogy népszerűsítse a tekesport. A Tour díjait Sheikh Talal Mohammed Al-Sabah, azaz a kuvaiti sejk finanszírozza” – mondta Dávid Veronika, a Magyar Bowling és Tekeszövetség főtitkára (képünkön). 

0 Tovább

Táncsport – Fitneszmodell vb-indulási jogot szerzett a Szombat esti lázban is megfordult versenytáncos

Molnár Andrea sokoldalú sportember. A latin magyar bajnoki döntős versenytáncos belekóstolt a fitneszmodellek világába, és ha már ott volt, nem adta alább a magyar bajnoki ezüstéremnél.


A Szombat esti lázban Katus Attila párjaként ismerte meg az ország, akivel meg is nyerték a táncos műsor harmadik sorozatát. „Hirtelen felindulásból döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam ebben a műfajban, azonban továbbra is versenytáncosnak tartom magam. Először nem akartam versenyezni, csak formába akartam hozni magam. Aztán az edzőim, Deme Ivett és Németh Dorottya addig fűztek, hogy belevágtam” – emlékezett vissza a kezdetekre Molnár Andi, aki a magyar bajnoki ezüstérmével indulási jogot szerzett a decemberi fitneszmodell világbajnokságra, amelyet Bangkokban rendeznek meg. „A felkészülés mellett szponzorkereséssel is kell foglalkoznom, mert a kiutazás nagyon költséges. Először fogom képviselni Magyarországot világbajnokságon, bízom benne, hogy helytállok” – mondta a táncos.

Fotó: Gyuricz Richárd

0 Tovább

Hegyi Dóra: Egy jó felnőtt gárdát csak nagyon jó utánpótlás versenyzőkre lehet alapozni

Lábfejtöréséből felépülve, optimistán várja a jövő évet Hegyi Dóra. Az Eb-döntős, Világjátékok-résztvevő magyar aerobikos következő versenye a Magyar Kupa-döntő lesz. Erre készül, valamint rendszeresen edzéseket is tart.

 

„Az egyesületemben, a Flex H.D.SE-ben szeretném átadni mind azt a tapasztalatot, amit az elmúlt 16 év alatt megszereztem. Egy jó felnőtt gárdát csak nagyon jó utánpótlás versenyzőkre lehet alapozni. Úgy gondolom, hogy olyan edzőket kell kinevelni, akik saját maguk is űzték az adott sportágat, lehetőleg minél magasabb szinten, hiszen ki más tudná jobban megtanítani egy gyermeknek az adott mozgásformát, mint aki maga is végig járta előtte azt az utat. Most elsősorban azt tartjuk szem előtt, hogy minél több jó versenyző eljusson a felnőtt korosztályig és ne hagyja abba junior korában (15-17 év)” – mondta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának Hegyi Dóra, aki minden bizonnyal túl van versenyzői karrierjének legnagyobb hullámvölgyén, amit a sérülése okozott. A magyar kiválóságnak a szófiai világbajnokságon törött el a lábfeje.

„Jövő évtől kezdetét veszi az új 4 éves szabálykönyv ciklus nagyon sok változással, de nagyon motivált vagyok” – tette hozzá Hegyi.

(Fotó: Vörös Nándor)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum