Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az olimpia az EFOTT-on kezdődik!

Wakeboard, strandröpladba, szörf, zumba, kerékpározás és úszás. Csak néhány lehetőség az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának gazdag sportkínálatából. Hazánk legrégebbi nyári fesztiválja mindig is kitüntetett figyelmet szentelt a zenei programok mellett a sportnak, azonban idén Velencének köszönhetően még több mozgásformát próbálhatnak ki a fesztiválozók, akik akár két keréken is leutazhatnak a tóparti helyszínre. A sportos rendezvény a hírességek és sportolók szívéhez is közel áll.


Az EFOTT egyik legfőbb célja a felhőtlen szórakoztatás mellett, hogy megismertesse Magyarországot a fiatalokkal, ezért is vándorol évről évre. Idén kerékpárral bárki bebarangolhatja a gyönyörű Velence környékét, a szervezők ugyanis meghirdették a „Tekerj az EFOTT-ra!” programot. Ennek lényege, hogy minél többen jöjjenek kerékpárral a fesztiválra, s minél többen használják a helyszínen a biciklit, mint közlekedési eszközt. Ehhez külön kialakított kölcsönző és őrzött tároló áll majd rendelkezésre Velencén.

Aki kihagyná a tekerést, annak lesz parti futás, strandröplabda, strandfoci, speedminton, aerobik, zumba, sőt népi játékok is, mint például méta vagy kötélhúzás. Az ingyenes lehetőségek mellett a fesztiválozók kedvezményesen próbálhatják ki a wakeboard pályát, a szörföt, sárkányhajózást vagy a kajak-kenuzást. A magyar egyetemeket összefogó SportPONTProgram országos döntőjére is az EFOTT-on kerül sor, de lesz EFOTT bajnokság is a legnépszerűbb labdajátékokkal.

0 Tovább

Tekesport – Magyar éremdömping az ifjúsági vb-n

Magyar sikerekkel zárult németországi Bautzenben megrendezett ifjúsági világbajnokság.

Tandem versenyszámban, a magyar férfi duó a döntőben nyert, és felállhatott a dobogó legtetejére és aranyérmet szerzett. A Vörös Milán, Ritter Tamás páros a fináléban a németeket győzte le.

Tandem mixben Horváth Katalin és Kozma Károly bronzérmes lett. Kozma ráadásul sprint kategóriában is érdekelt volt, ahol világbajnoki ezüstéremmel zárt. A vb legjobb 24 női és férfi indulója közül Nemes Irén 567 fával második lett egyéniben, összetettben pedig bronzérmesként végzett.

A nemzetenkénti pontozásban Magyarország a második helyen zárt Németország mögött.

0 Tovább

Portugál siker a Pünkösdi Tornán

A Sporting Braga nyerte az I. FTC Pünkösdi Nemzetközi Utánpótlás Tornát, miután a döntőben 2-1-re legyőzte a St. Pölten csapatát. Az osztrák csapat szerezte meg a vezetést, amelyet még az első félidőben kiegyenlítettek a portugálok.A második játékrészben szakadó esőben az utolsó pillanatban, büntetőből szerezte meg a győzelmet a Braga, amely után BL-győztesként ünnepeltek a 16 éves játékosok.

A bronzmérkőzésen a Crvena Zvezda 4-2-re legyőzte a házigazda FTC-t. A szerbek az első félidőben eldöntötték a találkozót, hiszen 4-0-ra is  vezettek, utána a ferencvárosi fiataloknak szépíteni sikerült, de kiegyenlíteni már nem sikerült.
Az ötödik helyet az FC Nordsjaelland szerezte meg, a dánok az Újpestet verték meg 1-0-ra.

Eredmények:

A-csoport
FTC – FC Nordsjaelland 1-1
St. Pölten – FC Nordsjaelland 1-0
FTC – St. Pölten 1-2

B-csoport
Újpest FC – Crvena Zvezda 0-2
Újpest FC – Braga 0-1
Crvena Zvezda - Braga 0-1

Helyosztók:
5. helyért: Újpest FC – FC Nordsjaelland 0-1
3. helyért: FTC – Crvena Zvezda 2-4
1. helyért: St. Pölten – Sporting Braga 1-2

0 Tovább

Kendó-vb - Világbajnoki bronzérmes lett a férfi válogatott

Bronzérmet nyert a magyar férficsapat a kendó-világbajnokságon. Az olaszországi Novarában megrendezett vb-n a Dubi Sándor, Dubi Attila, Király Norbert, Babos Gábor, Tóth Balázs, és a tartalék Váradi Ábel alkotta magyar válogatott a japánok és a dél-koreaiak mögött lett bronzérmes. A vb-n a másik bronzérmet az Egyesült Államok együttese szerezte meg.

Az érmen kívül volt egy másik magyar siker is Novarában: Dubi Sándor vehette át a Fighting Spirit (Küzdő szellem) díjat!

0 Tovább

Közel 700.000 résztvevő a Kihívás Napján!

A szeszélyes időjárás sem tudta kedvét szegni a 22. Kihívás Napja sportolni vágyó résztvevőinek. A változatos programok, vagy talán a győzni akarás hatására több mint három millió kétszázezer 15 perces sportaktivitást teljesítettek az idei Kihívás Napja résztvevői.

A vágyott 50 millió perces álomcélt ugyan most nem sikerült elérni, de a résztvevők országszerte így is összességében 48044425 percig sportoltak, ezzel jelentősen javítva az ország tavaly mért eredményén.

Az igazi cél persze mégiscsak az volt, hogy minden résztvevőnek legyen egy jó napja, amit a testmozgásnak, sportolásnak köszönhet. Ez, köszönhetően a sok kiváló szervezőnek, lelkes önkéntesnek, szerencsére maradéktalanul megvalósult.

Számoljon mindenki jövőre is ezzel a Kihívással!

Kategória győztesek:

  1. kategória  Hernádszentandrás
  2. kategória  Nagynyárád
  3. kategória  Bükkábrány
  4. kategória  Nyíradony
  5. kategória  Dévaványa
  6. kategória  Szekszárd
  7. kategória  Székesfehérvár
0 Tovább

Tekesport - Magyar Világkupa-győzelem Németországban

Hegedűs Anita kirobbanó formában versenyzett a tekézők U18-as németországi Világkupáján.

A székesfehérváriak fiatal tehetsége Bautzenben aranyérmes lett egyéniben. Hegedűs mögött a szlovén Anja Basek lett ezüstérmes, míg a szlovák Lenka Tranova zárt bronzérmesként.

A magyar versenyzőnek ez volt a második érme a németországi világversenyen, ugyanis korábban Farkas Ádámmal, 1114 összfás teljesítménnyel, harmadik lett.

 

U18-as teke Világkupa

1. Hegedűs Anita (Magyarország)

2. Anja Basek (Szlovénia)

3. Lenka Tranova (Szlovákia)

0 Tovább

Lukács nagyot repült!

Lukács László jól vizsgázott Veres Zoltán pilótafülkéjében! A hétvégén a Hungaroringen megrendezett Tankcsapda koncerten zenére is repült a műrepülő Európa-bajnok, de előtte a banda frontemberével szállt fel.

Veres szerint Lukács jól viselte a nyaktörő mutatványokat. „Örülök, hogy sikerült törlesztenem ezt a régi adósságomat. Ez a közös produkció már régóta felvetődött ötletként, amit most tudtunk kivitelezni. Gratulálok Lukács Lacinak! Férfiasan állta a sarat” – mondta az Európa-bajnok.

Fotók: Veres Z. és Puskás E

0 Tovább

Edzőként éremmel debütált a manchesteri Eb-n

Tóth Balázs meghatározó egyénisége a magyar és a nemzetközi WTF-taekwondónak. A rutinos versenyző - világversenyen - Manchesterben esett át a tűzkeresztségen edzőként, ráadásul úgy, hogy a +87 kilogrammban ő is küzdőtérre lépett. Neki nem sikerült az éremszerzés, ebben egy sérülés akadályozta meg. A belső térdszalagja szakadt el, és végül ötödik lett. Sokáig nem nyalogathatta a sebeit, ugyanis a válogatott edzőjeként a többi magyar induló szerepléséért is felelt.

 

A magyar versenyzők közül kiemelkedett Kotsis Edina teljesítménye, aki korábban többször is bizonyította, hogy tud meglepetést okozni. "Horvát thriller, magyar igazság!" - így foglalta össze röviden és tömören Tóth a - magyar szempontból - az egyik legizgalmasabb meccset. Ez volt az az összecsapás, amelyet megnyerve elődöntőbe jutott Kotsis. Bizony pörögni kellett a küzdőtéren, és annak szélén is. Végül időn túli döntéssel magyar siker született.Az elődöntőben a hazai kedvencen áttaposott, a fináléban aztán alul maradt a magyar taekwondós, és ezüstérmes lett.

"Összességében egy ezüsttel és egy ötödik hellyel zárta a magyar csapat az Eb-t. A magyar együttes a tizenegyedikként végzett" - összegzett az újdonsült válogatott edző, de ami a legfontosabb: 14 év után ismét Eb-érmet ünnepelhettünk a női szakágban. És ez még a kezdet. Tóth Balázs rutinjával, világversenyeken szerzett tapasztalatával, hasznára lesz a magyar taekwondo-válogatottnak, persze mindehhez a szövetségi kapitány, a válogatott edző, és a klubedzők közös munkájára, együttműködésére van szükség.

0 Tovább

Táncsport – Szlovákiában győzött a magyar duó

Magyar aranyérem a Trnava Openen! A szlovákiai versenyen, a latintáncok viadalán, a Süttő Roland, Tombácz Anikó párosunk győzött.

A DanceStation táncosai 2007 óta versenyeznek együtt, és az utóbbi időben egyre jobb helyezéseket érnek el a hazai, és a külföldi megmérettetéseken.

Itthon a latinosoknál ranglistaversenyt rendeztek Bükön, ahol a magyar bajnoki ezüstérmes Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros nyert.

0 Tovább

A sportos EFOTT-törzsvendég: Kovács Kati

Az örökifjú énekesnő, Kovács Kati már rutinos EFOTT-fellépő, aki, ha már fesztiválozik, a sportolást sem hagyja ki. Tavaly Szolnok polgármesterét hívta ki egy teniszmeccsre a koncertje előtt.


Az EFOTT közönsége mindig fantasztikus. Fel sem foghatom, honnan ismerik a dalaimat. A sport tulajdonképpen nagyon hasonló a színpadi léthez, mert kondícióban kell tartani magunkat. Emellett pedig a kontrollra is oda kell figyelni, úgy a színpadon, ahogy a sportban is. Ez egy életforma, és egyben lelki feltöltődés is. Nagyon érdekes, hogy úgy tudjuk szellemileg is karban tartani magunkat, ha testileg frissek vagyunk. Én olykor teniszezem, így felejthetetlen élmény volt, amikor tavaly a szolnoki polgármesterrel lejátszottunk néhány játszmát. Legtöbbször mostanában mégis a gyaloglást választom. Míg a párom teniszezik, én lesétálok 5-6 km-t. Így vagy úgy, de mindenkinek javaslom, hogy sportoljon!” – tette hozzá Kovács Kati.

Pattanjon mindenki két kerékre, aki csak tud, és irány Velence július 3. és 8. között! Használjuk ki a lehetőséget, hogy az EFOTT-on a szórakozás mellett a sportról sem kell lemondanunk!

EFOTT – Csak szabadon…

0 Tovább

Fekete Viktor a CSZKA Moszkvánál!

Újabb rangos elismerésben részesült az egyik legjobb hazai strandfutballista. Fekete Viktor a magyar válogatott áprilisi, oroszországi túráján felhívta magára a CSZKA Moszkva figyelmét, melynek vezetői meghívták a gólerős játékost az orosz Szuperliga osztályozójára - adta hírül a www.strandfoci.hu.



A május 30. és június 3. között megrendezendő nyolccsapatos viadal első két helyezettje kivívja a jogot arra, hogy részt vegyen a legjobbak küzdelmében, és ebben – egyetlen légiósként – számítanak Fekete segítségére. Ha a moszkvaiak sikerrel járnak, június 13. és 17., valamint június 25. és 29. között ott lehetnek a bajnoki fordulókban, melyekből az első négy helyezett az augusztus 14. és 19. között sorra kerülő szuperdöntőben csaphat össze a dobogós pozíciókért – akár Fekete Viktor részvételével.

A csatárra egyébként az oroszországi vendégjátéktól függetlenül a Mare di Roma szakmai stábját is erősítő, a magyar válogatott szövetségi edzői posztját betöltő Massimiliano De Celis is számít a nyáron: az elmúlt években több honfitársunkat is foglalkoztató római klub ezúttal Fekete mellett Badalik Szabolcsot és Besenyei Ferencet nevezi a Serie A-ba.

0 Tovább

EFOTT: Czene Attila szerint a buli mellett a mozgás is fontos

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján idén a Velencei-tó miatt előtérbe kerül az úszás népszerűsítése, amit külön üdvözöl Czene Attila olimpikon úszó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára, aki tavaly Szolnokra látogatott az EFOTT miatt.

Külön öröm számomra, hogy a fesztiválok fesztiváljának nevezett tavalyi esemény SportPontProgramjának kosárlabda, kispályás foci és röplabda mérkőzései mellett idén további sportágakban is megmérethetik magukat az EFOTT-on a sport szerelmesei. Gondolom – velem együtt – sokan várják már a július 27-én kezdődő olimpiát, amelynek ismét London ad majd otthont. Az ötkarikás játékok kapcsán sokat emlegetett mondás, miszerint: „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!” örökérvényű üzenetet hordoz magában, hiszen a sport az egyik legjobb eszköz egészségünk megőrzéséhez, ezért a sportban valóban a részvétel a legfontosabb. Épp ezért javaslom minél többen éljenek az EFOTT-on is a felkínált sportolási lehetőségekkel, s sportoljanak minél többet.” – mondta Czene Attila.

0 Tovább

Budapesten a fogvatartottak is kerékpárra pattannak a Kihívás Napján

Továbbra is folyamatosan érkeznek a nevezések a Kihívás Napjára. Magyarország legnagyobb lakossági- és szabadidősport rendezvénye idén május 23-án lesz a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében. Országszerte várhatóan 50 millió percet fognak sportolni a mozogni vágyók.

Idén a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet is részt vesz a Kihívás Napi programokon. A fogvatartottak Magyarország határvonalát (2242 km) szeretnék képzeletben körbe tekerni, kilométer számlálóval felszerelt szobakerékpárokon. A programban segítségükre lesz Katus Tamás hatszoros aerobic világbajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozatának tagja.

A „szobabiciklizés” célja, hogy felhívja a figyelmet a testmozgás fontosságára, valamint, hogy népszerűsítsék a kerékpáros közlekedést. A nap folyamán asztalitenisz, szkander és fekvenyomó-versenyt is rendeznek a Magyar Szkander Szövetség, illetve a Magyar Erőemelő Szövetség közreműködésével. A délelőtt közel 150 fogvatartott fog Schobert Norbert és Rrubint Réka átmozgató update tornájára mozogni – tudta meg a Magyar Szabadidősport Szövetség Leidinger Árpád bv. őrnagytól, az intézet sportbizottságának elnökétől.

0 Tovább

Vb-keretet hirdettek az U23-as válogatottnál

Az országos serdülő, ifjúsági lány és fiú egyéni, páros, valamint összetett egyéni bajnokság után kialakult az U23 világbajnokságon induló magyar válogatott kerete. Hét fiú és hét lány utazik a németországi világbajnokságra. 

A lányoknál a felnőtt csapatvilágbajnoki aranyérmes Sajermann Nóra /Rákoshegyi VSE/ az ifiknél összetett egyéniben és párosban az első helyen végzett, így nem is volt kérdéses részvétele a vb-n.

Tóth Dorottya /Pécsi TSE/ 2011. évben serdülő egyéni világbajnok, aki párosban szerezte meg a serdülők között az első helyet a hétvégén. Nagy Beatrix /Rákoshegyi VSE/ a serdülő korcsoportban az összetett első lett, és begyűjtött mellé még két ezüstöt is (párosban és egyéniben). Anduska Beatrix /Pannon-Flax SE Győr/ párosban az ifjúságiak között másodikként zárt. Ugyancsak a keret tagja Sass Edit / ASKÖ Magic 9, Ausztria/, Horváth Katalin és Nemes Irén /ZTE-ZÁÉV TK/. Szövetségi kapitány Weinacht János.

A fiúknál a válogatott keretben szereplők az egyéni bajnokságon is eredményesen szerepeltek. Pákai Zsolt /Közutasok KTK/ egyéniben és párosban is az első helyen végzett. Párosban Rapatyi Richárd /Közutasok KTK/ indult Pákai Zsolttal, ő a duó első hely mellett összetett egyéni második és egyéni harmadik lett. Ritter Tamás /Répcelaki SE/ és Vörös Milán /Zalaegerszegi TK/ ezüstérmes lett a páros bajnokságban. Ritter Tamás összetett egyéniben első és egyéniben második helyezést is elért. Kozma Károly és Pintér Károly /Zalaegerszegi TK/ a páros bajnokság bronzérmes kettőseként került a csapatba, Kozma még az összetett egyéni harmadik helyét is elcsípte. A csapattal utazik még Sajermann Gergő /Szegedi TE/. Szövetségi kapitány Fehér László.

A világbajnokságot megelőző U18 Világkupán Hegedűs Anita /Köfém SC/ és Farkas Ádám /Zalaegerszegi TK/ képviseli Magyarországot. Farkas Ádám a serdülőknél a hétvégén egyéni aranyérmes és összetett egyéni bronzérmes lett.

 

U 18 Világkupa Bautzen /Németország/ 2012.május 18-21.

Versenyszámok: Egyéni, Páros, Összetett egyéni

U 23 Világbajnokság Bautzen /Németország/ 2012.május 21-26.

Versenyszámok: csapat lány, csapat fiú, tandem lány és fiú, tandem mix, sprint lány és fiú, egyéni lány és fiú.


0 Tovább

Táncsport – Olaszországban és Romániában is aranyérmet szereztek legjobbjaink

Magyar győzelem Lignanóban és Nagybányán. A standardtáncok kategóriájában László Csaba és Páli Viktória állhatott a dobogó legfelső fokára.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csaba új partnerével egyre jobb formában van, hiszen már a világranglista 37. helyezettjeiként léptek parkettre a romániai viadalon.

Folytatta jó sorozatát a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros is. A latintáncok magyar bajnoki ezüstérmes duója legutóbb Zevenbergenben szerzett ezüstérmet, most az olaszországi Lignanóban megnyerte a nyílt nemzetközi versenyt, 43 párost megelőzve.

0 Tovább

Balzsay Károly is aktívan részt vesz a Kihívás Napján

Nagy dobásra készül a Pécsi Tudományegyetem Testnevelés- és Sporttudományi Intézete. A baranyai megyeszékhelyen, az Ifjúság útján, a május 23-i Kihívás Napján egész nap sportolási lehetőséget kínálnak több, mint 800 embernek. Délelőtt az általános iskolások, délután pedig az egyetemisták húznak edzőcipőt. Az eseményen Borsos Anita fitnesz-aerobic világbajnok tart bemelegítést, de a különböző mozgásformákat kipróbálja Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnokunk is.

A vb-címét áprilisban megvédő nagyközépsúlyú bokszoló szerint egy évben több Kihívás Napja kellene. „Az ilyen rendezvényeknek az a lényege, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és sikerélményük legyen.  Ha van sikerélmény, akkor legközelebb is sportolni, mozogni fog. Szerintem minden évszakban kellene egy ilyen eseményt rendezni. Nagyon fontos, hogy ne csak a hivatásos sportolóknak legyen lételemük a mozgás, hanem minél több embernek. Örülök, hogy ott lehetek Pécsett, és biztos, hogy beszállok egy-két játékba” – mondta Balzsay. 

Pécsett a Kihívás Napján reggel uszodai programok lesznek, majd többek között focizni, röplabdázni lehet, de a játékos kedvű jelentkezők különböző sorversenyeken és váltóversenyeken vehetnek részt. Magyarországon 1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Az országos verseny koordinációját és irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi. A települési rendezvények szervezését a versenykiírás alapján általában önkormányzatok bonyolítják le.

További országos rendezvények a Kihívás Napja honlapján (http://www.kihivasnapja.hu/) olvasható. 

0 Tovább

Új pénzdíjas nemzetközi verseny magyar állomással

Indul a World Tour Classic a tekézőknél. A Nemzetközi Bowling és Teke Szövetség egy új pénzdíjas egyéni versenysorozatot indít el ebben az évben. A három állomás egyike a 2013-as csapat-világbajnokság helyszíne, Zalaegerszeg lesz.

 

Kakuk Levente, Kiss Norbert és Nemes Attila

A World Tour Classicon a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat. A sorozat fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése, a sportolók részére színvonalas pénzdíjas események szervezése, valamint a média bevonása a nemzetközi teke vérkeringésbe is.

Magyarország első körben három, a válogatottban is meghatározó játékost nevezett. Idén Kiss Norbert (Szegedi TE), Kakuk Levente (Szegedi TE) és Nemes Attila (Zalaegerszegi TK) vesz részt a Tour-on. Jövőre a nők számára rendezik meg a World Tour-t.

 

Az állomások:

Június 30 - Varazdin (Horvátország)

Szeptember 1 – Zalaegerszeg (Magyarország)

December 1 – Ritzing (Ausztria)

 

0 Tovább

Székely, Kanyó és Kosina is jó formában van

A tavalyi emlékezetes búvárúszó-világbajnokság helyszínén, Hódmezővásárhelyen rendezték a sportág erőfelmérőjét, a Tavasz Kupát! 

A viadalon a magyar válogatott néhány tagja világszínvonalú időeredményt produkált. Kosina Gergő nem egész 0,4 másodpercre megközelítette a 200 m uszonyos gyors világcsúcsát, Székely Lilla négy versenyszámban is győzött, Kanyó Dénes 200 m felszíni úszásban volt rendkívül gyors. Kosinára a júliusi grazi junior vb vár.

Székely és Kanyó pedig az augusztusi  lignanói Európa-bajnokságra hangol, mely egyben a jövő évi kolumbiai Világjátékokra kvalifikál. 



0 Tovább

A huszonkettedik Kihívás Napja következik…

Van egy tervezhető, a társadalom széles rétegeit immár 22 éve folyamatosan érintő szabadidősportos esemény, amely újra összefogásra készteti a lakosságot. Ez pedig nem más, mint a Kihívás Napja. Az esemény 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye és idén május 23-án lesz. Magyarországon eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben, az ideire pedig még mindig érkeznek a nevezések.



2011-ben a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 46,5 millió percnyi időt mozogtak együtt. A Kihívás Napja célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Az eddig benevezett településeken több mint 1.332.623 millió ember találkozhat a sportolás mozgás élményével.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat sugároznak a szervezők, amelyekhez bárhol lehet csatlakozni, ahol internet elérés van.

Nem lehet akadálya tehát annak, hogy helyben oktató hiányában nyílt órák legyenek. A NAP szervezői közel viszik e programokat az érdeklődőkhöz, és nem csak a Kihívás Napja településeken!

A hagyományoknak megfelelően persze idén is a helyi szervezők munkája adja meg az országos program lényegét:



Bács-Kiskun megye
Homokmégyen a Kihívás Napi program úszással, és éjszakai túrázással kezdődik. A délelőtt folyamán a helyi Óvodában mozgatják meg a kicsiket és a nagyokat is. Délután a néptánctól kezdve a floorballon át a kerékpáros akadályversenyig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő mozgásformát. Szank több helyszínnel és változatos programmal készül a Kihívás Napjára. Gulu-gulu tánc, tömbfutás, időstorna, kugli, lábtenisz, gördeszka versenyek és még sok más mozgásforma szerepel a programjukban.

Baranya megye
Bánfán többek között medvevadászattal, Sári-Piri kötelezéssel, busztolással, hordógurítással, és talicskatolással várják az érdeklődőket.

Nagynyárádon éjféltől teremfoci lesz a sportcsarnokban, majd az iskolába érkező gyerekeket reggeli tornával készítik fel az első órára. 11 órától lufis örömtáncot lejtenek, táncversenyt hirdetnek léggömbökkel.

Békés megye
Dévaványán a polgármester átadja „Dévaványa kiváló sportolója emlékplakettet” majd közös tornával kezdik a napot. Úszási lehetőséget, ügyességi játékokat, különböző sporteszközöket biztosítanak a szervezők. A nap fénypontját Nick Árpád biztosítja, aki egy 1,6 tonnás gépjárművet fog foggal elhúzni, majd kerékpártúrával zárják a sportos napot.

 
Borsod-Abaúj Zemplén megye
Cigándon délelőtt a Szabadidő Központban, az óvodában és az általános iskolában készülnek futóversenyekkel, sor és váltóversenyekkel, kosárlabdával és labdarúgással. Délután Rubint Réka és Schobert Norbi tart aerobic órát és életmód tanácsadást.

Kazincbarcikán, a városi sporttelepen közös torna, futás, játékos versengések, valamint térítésmentes úszás a program.

Csongrád megye
Bakson a közös zenés bemelegítést követően futás, kispályás labdarúgás, streetball, lábtenisz, kerékpározás, gyógytorna, jóga található meg a programok között.

Szentes kistérségben aktivizálták az iskolákat, óvodákat, ahová mindenki kerékpárral, rollerrel vagy futva érkezik. A nap folyamán ugrókötelezés, labdás sorversenyek, zenés tornák, táncház, görkorcsolya szerepelnek települések programjában.

Fejér megye
Fehérvárcsurgó Legfürgébb Lakója címért női és férfi kategóriában Éjféli futást, majd Holdfény túrát szerveznek éjszakai programnak. A reggelt közös zenés tornával kezdik, majd folytatják hastánccal, zumbával, kerékpáros ügyességi játékkal, kondicionáló tornával. A nap folyamán a Legsportosabb Családot is szeretnék megtalálni a szervezők.

Polgárdi fáklyás futással kezdi a napot. Megmozgatják az iskolásokat, óvodásokat és a felnőtteket is. Egész nap elérhető a ping-pong, csocsó, biliárd. A focipályán torna, aerobic, kick-box és ÖKO sátor várja a település lakóit. Az óvodában kincskeresés, gyerekhordás, babakocsi toló verseny lesz a program.

Székesfehérvárott áloműző bemelegítéssel készülnek fel az egész napos sportolásra, amit éjszakai fürdőzés, nordic walking gyaloglás, görkorcsolyázás, gördeszkázás, ketrecfoci követ. Napközben csörgőlabdával, aquafitnesszel és grundbirkózással is megmozgatják a sportot kedvelőket, de további programok is akadnak szerte a városban. Kihívás Napja Futás és Gyaloglás Próbával és Mc Donald’s 6 órás Asztalitenisz Partyval is készülnek a szervezők.

Komárom-Esztergom megye
Várgesztesen délutáni programokkal készülnek a szervezők a Kihívás Napja alkalmából. Könnyed kerékpározásra hívják a sportolni vágyókat, majd a kicsiknek és nagyoknak is táncházzal készülnek, végül közös aerobicozás vagy nordic walkingozással zárják a napot a településen.

Pest megye
Áporkán több helyszínen is gimnasztika, ügyességi játékok, sorversenyek, zumba, karate, hipp-hopp, jóga, latin tánc programokkal várják az érdeklődőket.

Üllő az olimpia jegyében 2012 méteres futóversenyt szervez éjszaka. A reggelt közös bemelegítés követi, majd utcai futás szerepel a programban. A testnevelés óra keretein belül kötélhúzó verseny, hetes dobó illetve rugó verseny, fekvőtámasz, és különböző váltóversenyekkel készülnek a fiataloknak. A nap végét egy közös tanár-diák foci mérkőzés zárja majd le.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Nagyhalász versenyfutással, közös bemelegítéssel, kerékpározással, tűzharcbajnoksággal, Zumba-val, Kick-box-szal készül a Kihívás Napjára.

Tolna megye
Szárazdon a kultúrházban, a Teleházban és a sportpályán a tervezett programok közt szerepel a lovaglás, fűkaszálás, talicskatolás, kuka tologatás, zumba és tapadós labdajáték.

További információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség

Telefon: +36/1/460-6815

info@masport.hu


www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Sportos Elmék – Borbély, Balzsay, S. Kovács és Elbert a profi sportról

Dr. Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtó irodájának vezetője lesz a Sportos Elmék következő vendége a Hatos Csatornán. A volt ügyésszel – aki ökölvívó szakkommentátorként is tevékenykedett – május 10-én 19 órától a műsor vendéglátói, Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnok és S. Kovács Ádám Világjátékok-győztes karatés beszélgetnek. A műsor egyik központi témája lesz Balzsay Károly címvédése, valamint a professzionális sport üzleti jellegét taglalják a szakértő vendégek dr. Elbert Gábor műsorvezető társaságában.A Sportos Elmék egy olyan baráti közösség, amely fiatal élsportolókat, vagy pályafutásukat nem rég befejező élsportolókat tömörít. A tagok valamennyien diplomákkal és nyelvtudással rendelkeznek. Mindannyian a sportpályán kívül is sikeresek és hitelesek. A műsor betekintést enged a kulisszák mögé, anélkül, hogy az öltözői titkokat kifecsegné. Olyan témákról beszélnek őszintén a Sportos Elmék és vendégeik, amelyek máshol aligha kerülnek így szóba, s különösen nem hallható a valóság a szereplők, résztvevők szájából, hitelesen.

Az adás a neten is nézhető: www.hatoscsatorna.hu

0 Tovább

Farkas mentette meg a magyarok becsületét

A zalaegerszegi Farkas Ádám szolgáltatta a szépségtapaszt a tekézők szegedi, szerbek elleni összecsapásán. A magyar versenyző 576-570-re győzött Norbert Ernjesi ellen az U18-as mérkőzésen. Ugyanebben a korosztályban Hegedűs Anita 558-494-re kikapott Hermina Lukactól. Az U23-as válogatottak találkozóin a lányoknál és a fiúknál is Szerbia győzött.

A németországi világbajnokságra készülő válogatottaknak ez volt az utolsó előtti felkészülési meccse. Az utazó keretet az országos egyéni, páros és összetett bajnokság után, május 14-én hirdetik ki.

 

Az U23-as válogatott találkozók eredményei

Lányok

Magyarország-Szerbia 3254-3299

Fiúk

Magyarország-Szerbia 3416-3545

0 Tovább

WTF-taekwondo Európa-bajnokság – Kotsis ezüstérmes

Magyar WTF-taekwondós ezüstérem az Európa-bajnokságon! A manchesteri kontinensbajnokságon Kotsis Edina az 57 kilósok között fantasztikusan küzdött, és végül ezüstérmet szerzett.

Kotsis bolgár és horvát versenyzők legyőzésével indított, majd az elődöntőben egy angol taekwondós következett, a fináléban azonban nem bírt francia ellenfelével.

Fotó: gbtaekwondo.co.uk

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum