Nagy dobásra készül a Pécsi Tudományegyetem Testnevelés- és Sporttudományi Intézete. A baranyai megyeszékhelyen, az Ifjúság útján, a május 23-i Kihívás Napján egész nap sportolási lehetőséget kínálnak több, mint 800 embernek. Délelőtt az általános iskolások, délután pedig az egyetemisták húznak edzőcipőt. Az eseményen Borsos Anita fitnesz-aerobic világbajnok tart bemelegítést, de a különböző mozgásformákat kipróbálja Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnokunk is.

A vb-címét áprilisban megvédő nagyközépsúlyú bokszoló szerint egy évben több Kihívás Napja kellene. „Az ilyen rendezvényeknek az a lényege, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és sikerélményük legyen.  Ha van sikerélmény, akkor legközelebb is sportolni, mozogni fog. Szerintem minden évszakban kellene egy ilyen eseményt rendezni. Nagyon fontos, hogy ne csak a hivatásos sportolóknak legyen lételemük a mozgás, hanem minél több embernek. Örülök, hogy ott lehetek Pécsett, és biztos, hogy beszállok egy-két játékba” – mondta Balzsay. 

Pécsett a Kihívás Napján reggel uszodai programok lesznek, majd többek között focizni, röplabdázni lehet, de a játékos kedvű jelentkezők különböző sorversenyeken és váltóversenyeken vehetnek részt. Magyarországon 1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Az országos verseny koordinációját és irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi. A települési rendezvények szervezését a versenykiírás alapján általában önkormányzatok bonyolítják le.

További országos rendezvények a Kihívás Napja honlapján (http://www.kihivasnapja.hu/) olvasható.