Tóth Balázs meghatározó egyénisége a magyar és a nemzetközi WTF-taekwondónak. A rutinos versenyző - világversenyen - Manchesterben esett át a tűzkeresztségen edzőként, ráadásul úgy, hogy a +87 kilogrammban ő is küzdőtérre lépett. Neki nem sikerült az éremszerzés, ebben egy sérülés akadályozta meg. A belső térdszalagja szakadt el, és végül ötödik lett. Sokáig nem nyalogathatta a sebeit, ugyanis a válogatott edzőjeként a többi magyar induló szerepléséért is felelt.

 

A magyar versenyzők közül kiemelkedett Kotsis Edina teljesítménye, aki korábban többször is bizonyította, hogy tud meglepetést okozni. "Horvát thriller, magyar igazság!" - így foglalta össze röviden és tömören Tóth a - magyar szempontból - az egyik legizgalmasabb meccset. Ez volt az az összecsapás, amelyet megnyerve elődöntőbe jutott Kotsis. Bizony pörögni kellett a küzdőtéren, és annak szélén is. Végül időn túli döntéssel magyar siker született.Az elődöntőben a hazai kedvencen áttaposott, a fináléban aztán alul maradt a magyar taekwondós, és ezüstérmes lett.

"Összességében egy ezüsttel és egy ötödik hellyel zárta a magyar csapat az Eb-t. A magyar együttes a tizenegyedikként végzett" - összegzett az újdonsült válogatott edző, de ami a legfontosabb: 14 év után ismét Eb-érmet ünnepelhettünk a női szakágban. És ez még a kezdet. Tóth Balázs rutinjával, világversenyeken szerzett tapasztalatával, hasznára lesz a magyar taekwondo-válogatottnak, persze mindehhez a szövetségi kapitány, a válogatott edző, és a klubedzők közös munkájára, együttműködésére van szükség.