Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke BL - Bronzéremért játszhat a Szeged

A bronzéremért játszhat az Alabárdos Szegedi TE az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

A Bambergben zajló Final Four első elődöntőjében a magyar csapat 7-1-es vereséget szenvedett a német Zerbst együttesétől, így a németek 2017 után ismét döntőt játszhatnak. A Tisza-parti együttes tavaly ezüstéremmel zárta a sorozatot.

Eredmény:

Teke Bajnokok Ligája, Final Four

Bamberg, Németország

Elődöntő:

Zerbst (német) – Alabárdos Szegedi TE 7-1 (3754:3573)

0 Tovább

Teke BL – A végjáték következik…

Nagy csatára készül az Alabárdos Szegedi TE a Final Four szombati elődöntőjében. A magyar csapat a tekézők négyes döntőjében a német Zerbst együttesével csap össze a fináléba jutásért.

A tekézőknél a Bajnokok Ligája a legrangosabb kupasorozat, a Tisza-partiak pedig zsinórban hatodszor szerepelnek a végjátékban.

„Fantasztikus játékosok alkotják az ellenfél csapatát. Ebben az elődöntőben ők az esélyesek, hiszen hazai környezetben játszanak majd, de természetesen nem lépünk mi sem feltett kézzel pályára. Mindent megpróbálunk majd azért, hogy mi legyünk ott a vasárnapi fináléban” – mondta Karsai Ferenc, az Alabárdos Szegedi TE elnöke.

A németországi Bambergben megrendezendő négyes döntőben a másik ágon a német Schwabsberg és a szlovák Podbrezova találkozik az elődöntőben.

Az Alabárdos Szegedi TE az elmúlt 16 év alatt 14 alkalommal szerepelt a BL négyes döntőjében.  Zsinórban hatodszor vannak ott a legjobb négy csapat között, az utóbbi öt évben pedig háromszor győztek és kétszer szereztek BL-ezüstöt.

0 Tovább

Frizbi Európa-bajnokságot rendeznek jövőre Győrben

Hatalmas sportdiplomáciai sikert könyvelhet el a magyar frizbi. A sportág európai szövetsége (EUF) ugyanis hazánknak ítélte a 2019-es Ultimate frizbi Európa-bajnokság megrendezésének jogát. A Magyar Repülő Korong Szövetség a kontinensviadalra Győr-Gyirmót helyszínnel pályázott, és az olaszországi Velencével szemben nyerte el az Eb-t.



Az EUF elnöke, Andrea Furlan személyesen vett részt február végén a győri ETO Park és a gyirmóti Alcufer Stadion bejárásán, alighanem ez a látogatás bizonyult sorsdöntőnek. Az Európa-bajnokságra 2019. június 29. és július 6. között kerül sor.

Az esemény nemcsak a frizbi rajongók számára lesz kiemelt fontosságú, hanem méretét tekintve az eddigi egyik legnagyobb hazai sportesemény lesz. A szervezők az Ultimate frizbi európai történetének legnagyobb viadalára három divízióban közel 90 nemzeti válogatottat várnak, és nyolc napon keresztül több mint kétezer sportoló küzd majd 14 labdarúgó pályán. Kísérőkkel és szurkolókkal együtt mintegy 20-25 ezer vendégéjszakával számolhat Győr városa és a hazai (sport)turizmus. Az MRKSZ egyik fő célja az esemény révén a hazai sportpolitikában nagyságrendekkel emelni az Ultimate sportág presztízsét.

Az Ultimate frizbi csapatsport, amelyben hét játékosból álló csapatok küzdenek egymás ellen. A pálya téglalap alakú, a végén egy-egy célterülettel. A csapatok célja pontot szerezni úgy, hogy az egyik játékos bedobja a korongot a célzónába, ahol egy csapattársa elkapja azt. A dobó nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden esetben, amikor sikertelen a passz, az ellenfélhez kerül át a korong. A játékosok fizikai érintkezése nincs megengedve. Érdekesség, hogy az Ultimate frizbit játékvezető nélkül játsszák, a játékosok maguk felelősek a tiszta játékért és a szabályok betartásáért.

0 Tovább

Sportágválasztóval egybekötött K1 gálát rendeztek Nyíregyházán

Látványos kick-box gálára került sor a hétvégén Nyíregyházán. A Continental Arénában az eseményt megelőzően egész napos sportágválasztó zajlott, amelyen mintegy 2500 gyerek próbálhatott ki különböző küzdősportokat. A teltházat vonzó gálát Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg, aki beszédében üdvözölte a különleges sportágválasztó sikerét és a küzdősportok értékeit méltatta.



A Nemzetek viadala elnevezésű tízmérkőzéses gála összecsapásai – amelyek profi K1 szabályok szerint zajlottak háromszor három perces menetekben – izgalmas és látványos párharcokat hoztak, amelyek közül több kiütéssel végződött.

Az eredmények:

+91 kg: Hanász Róbert (Gönczi Team) - Kulcsár Dávid (Taskó Fight Klub) 0-3
86 kg: Buzás Levente (Pit Bull) - Taskó Rodrigó (Taskó Fight Klub) 0-3
67 kg: Alexa Dávid (Gönczi Team) - Jóni Máté, Alexa feladta a küzdelmet
84 kg: Kálucz Martin (Taskó Fight Klub) - Vinis Ferenc (Rácz Team) 3-0
75 kg: Kalapos Dávid (Gönczi Team) - Horváth Sorin (román), Kalapos kiütéssel nyert 
+91 kg: Monteneu Marius (román) - Mihailov Dávid (Rehák Gym) 3-0
+91 kg: Ruzsinszki István (román) - Péter Balázs (szlovák) 3-0
56 kg: Bordás Annamária (Titán SE) - Fúró Virág (Taskó Fight Klub) 1-2
67 kg: Spéth Norbert (Vita Gym Miskolc) - Bogdan Bazyuk (ukrán) 3-0
71 kg: Fábián Kristóf (Vita Gym Miskolc) - Melnichuk Rostislav (ukrán), Fábián kiütéssel nyert

0 Tovább

Úton egy egészséges Európa felé…

Idén Szófia adott otthont az EU Sport Fórumnak, az eseményre 380 résztvevő regisztrált különböző sportszervezetektől, közintézményektől és szövetségektől. A fórum kiváló lehetőséget nyújt az Európai Intézmények és a sportszakemberek közötti strukturális dialógusok megvalósítására és partnerkapcsolatok kiépítésére. Magyarországot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ), és több szervezet is képviselte.

A kétnapos konferencia fő témái között kiemelten szerepeltek az egészséges Európa kialakítására utaló törekvések, a sportcélú regionális és városfejlesztések, a fenntartható fejlődés és a jövőbeli technikai sportújdonságok lehetőségei.

A konferencián elhangzott, hogy Európában 42%-ról 46%-ra nőtt a sport, a mozgás szempontjából inaktívnak számítók száma. A témában Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa is felszólalt és hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy ezt a tendenciát megfordítsuk és az aktívak számát fokozzuk.

Említést kaptak a különböző technológiai vívmányok, amelyek segíthetnek abban, hogy a mozgás örömét közvetítsék a társadalom számára, így hozzájárulva az inaktivitás csökkentéséhez.

Navracsics Tibor sportügyi biztos spontán megbeszéléseket folytatott a megjelenő magyar szervezetek képviselőivel. „Az NVESZ részéről többet között arról tájékoztattam Navracsics urat, hogy a Nemzeti Versenysport Szövetség a tagszervezeteivel karöltve teljes mellszélességgel támogatja Budapest 2019 EU Sport fővárosi projektjét” – nyilatkozta Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára.

0 Tovább

Tóth Orsolya hazatért!

Tóth Orsolya itthon folytatja. A magyar táncművész az utóbbi években Spanyolországban élt, emellett több országban is dolgozott együtt táncospárokkal.

táncsport

A tréner versenyzőként nyert többek között Közép-Európa-bajnoki címet, kétszer nyert spanyol nemzeti bajnokságot, de katalán és cseh bajnoki címmel is büszkélkedhet. A hazai élvonalban többször állt a bajnoki dobogó második fokán, és kétszer táncolt döntőt mambó-világbajnokságon. Trénerként 2017-ben Spanyolországban átvehette az Év Edzője díjat.

„Tele energiával és tettre készen tértem haza. A külföldön megszerzett tapasztalatomat elsősorban most itthon szeretném kamatoztatni. A magyar versenyzőknek szeretnék segíteni” – mondta Tóth Orsolya.

A táncművész az elmúlt évek során – különböző korosztályokban – 37 nemzeti bajnokot nevelt ki. A teljesség igénye nélkül elsősorban Magyarországon, Romániában Olaszországban Franciaországban és Spanyolországban dolgozott az elmúlt 10 évben.

0 Tovább

A szerbeknél készülnek a világversenyre a fiatalok

Szerbiába mennek a fiatalok. A Szerb Teke-szövetség meghívására a magyar utánpótlás-válogatottak Apatinban vendégeskednek – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Magyar Teke-szövetség főtitkárától.

„A meghívásnak megfelelően nyolc fiú, nyolc lány U23-as és két fiú két lány U18-as sportolóval utazunk” – mondta a sportvezető, aki elárulta: Juhász Tibor szövetségi kapitány munkáját Csányi Béla segíti majd az edzőmeccs során, amelyet a szerbek ellen vívnak a magyarok.

Az edzőmeccs fontos állomás a világversenyekre való felkészülésben. Kolozsváron a felnőtt egyéni világbajnokság előtt rendezik meg az U18-as Világkupát és az U23-as vb-t.

 

0 Tovább

A Veres fivérek sikerei Amszterdamban

Győzelmekkel és dobogós helyezésekkel folytatták felkészülést a májusi budapesti világkupára kick-boxosaink. A tavalyi hazai rendezésű világbajnokságon emlékezetes sikereket elért magyar felnőtt válogatott négy tagja Amszterdamból két-két arany-, ezüst- és bronzéremmel tért haza.



A kick-box világszervezet, a WAKO világkupa sorozatába tartozó nyílt holland bajnokságon négy világbajnokunk vett részt, és valamennyien dobogóra állhattak a pointfighting küzdelmeket követően.

A Veres fivérek jutottak be a legrangosabb, Grand Champion elnevezésű kategória döntőjébe, ahol súlycsoporttól függetlenül bárki indulhatott. A testvérek között ugyanakkor létezik egy megállapodás, miszerint versenyen nem küzdenek egymás ellen, ezért ezúttal Veres Richárd lépett vissza öccse javára, így Veres Roland nyakába akasztották az aranyérmet.

A fivérek elindultak a kétfős csapatok versenyében is, ahol a 74 kg alattiak mezőnyében elsők lettek, míg a +74 kg-ban harmadik helyezést értek el.

A nőknél Nagy Henrietta ezüstérmet szerzett az abszolút (Grand Champion) kategóriában, Murvai Líviának pedig az 50 kg-os súlycsoportban bronzérem jutott.

Az amszterdami verseny a magyarok számára jó erőfelmérő volt a tavaszi szezon legfontosabb megmérettetése, a május 18. és 20. között Budapesten sorra kerülő kick-box világkupa előtt.

0 Tovább

Bali Dániel Világkupa-győztes lett!

Kiváló magyar szereplés az aerobikosok a cantanhede-i Világkupa döntőjében! Bali Dániel egyéniben első lett, míg vegyespárosban Mazács Fannival a második pozícióban zárt – adta hírül a Magyar Torna Szövetség sajtóosztálya.

Magyar szempontból nagyon sikeresen zajlott le a portugál Világkupa fináléja, hiszen Bali 22.800 ponttal megelőzve a brazil és a japán aerobikost, aranyérmet nyert egyéniben. Vegyespárosban Mazács Fannival 21.550 pontot gyűjtöttek, amellyel ezüstérmesek lettek az olaszok mögött, megelőzve a brazil párost.

Ebben az összeállításban először szerepeltek nemzetközi versenyen. Mindkét aerobikos tagja volt a legutóbbi Világjátékokon indult magyar csapatnak.

Bali Dániel a verseny után elmondta: Nagyon örül annak, hogy jó fogadtatásra találtak az új gyakorlataik „Nagyon biztatóak a pontszámok. Rengeteg munka vár még ránk a világbajnokságig, és ez a verseny egy plusz motivációt adott nekünk”- nyilatkozta Bali Dániel.

0 Tovább

Bővül a VRS Sport Group - Keszthelyi Vivien csapata egyedülálló projektbe vág

A mindössze 17 éves Keszthelyi Viviennek köszönhetően a magyar pilóta csapata, az Audi TT Cupban és a német gyár tehetséggondozó akadémiáján olyan nemzetközi tapasztalatokat gyűjtött, melyek kamatoztatásával a VRS Sport Group egy Magyarországon egyedülálló projektbe vág.

A három évvel ezelőtt létrejött, teljes egészében magyar irányítású VRS Sport Group a magyar autósport történetében elsőként az autóversenyzés több kategóriáját átfogó portfólióval jelentkezik. A csoport, köszönhetően az elmúlt évek során magyar és külföldi szakemberek segítségével megszerzett szakértelemének és kapcsolatrendszerének, professzionális körülmények között teszi lehetővé a versenyzést kezdő és tapasztaltabb pilóták részére egyaránt.

A VRS márkanév valószínűleg ismerősen cseng a sportág kedvelői számára a csoport zászlóshajója, a Team VRS kapcsán, ez a csapat menedzseli ugyanis hazánk legsikeresebb női autóversenyzőjét, Keszthelyi Vivient. A Team VRS Keszthelyi Vivien pályafutásával párhuzamosan egyedülálló tapasztalatokat szerzett a gyári kötődésű autóversenyzés területén. A 17 éves pilóta az elmúlt években számos rangos nemzetközi sorozatban szerepelt, többek között a 2016-os év magyar túraautó-bajnoka lett, illetve 14 éves kora óta, vagyis immár harmadik éve az Audi Sport Racing Academy egyetlen magyar tagja.

A jelenlegi bővüléssel a VRS Sport célja, hogy a sportág minden szintjén, az alapoktól egészen a legmagasabb kategóriákig profi színvonalon szolgálhassa ki az érdeklődőket. A csoporthoz tartozó egyes csapatok a versenyzés más-más szintjén képviseltetik magukat, a magas minőséget és az átfogó szakértelmet a VRS Sport központi irányítása garantálja.

Figyelembe véve, hogy versenyzők számára a belépő szintet legtöbb esetben a szimulátorversenyzés jelenti, illetve ez az ág a későbbiekben is fontos részét képezi a pilóták edzésének, a VRS az e-sport világától kezdve képviselteti magát. A VRS eSport által szervezett bajnokságokon, illetve a márka nevével fémjelzett csapatokban az érdeklődők hazai viszonylatban egyedülálló módon pénzdíjas versenyeken mérhetik össze tudásukat. A legjobbak akár a valós versenypályán is kipróbálhatják magukat, s elhatározás esetén házon belül léphetnek tovább az autóversenyzés hús-vér közegébe.

Akár az online világból, akár szimulátoros előzmények nélkül érkezik valaki, a VRS Sport – TeamKart csapat kötelékében az autósport alapjait jelentő gokartos felkészülésre és versenyzésre is lehetősége nyílik. Ennek infrastrukturális és szakmai hátterét a régió legjobb pályájával és kiszolgáló létesítményeivel rendelkező kecskeméti Birizdó Kart biztosítja.

Az alapok gyakorlására és az első túraautós versenytapasztalatok, majd trófeák megszerzésére a VRS Sport – Team BZ Racing által üzemeltett versenycsapatokban kerülhet sor. A csapat pilótái Swift 1.6 Sport Cup racer , illetve TCR-kategóriájú, Magyarországon jelenleg egyedülálló Cupra ,illetve Audi RS-3 LMS versenyautók kormánya mögött bizonyíthatják tudásukat hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.

A RÉGIÓBÓL EGYEDÜLIKÉNT A VRS SPORT DELEGÁLHAT PILÓTÁKAT AZ EGYIK LEGRANGOSABB EURÓPAI MÁRKAKUPA-SOROZATBA

Itt még nincs vége a csoport által felvázolt lehetőségeknek, hisz a kiemelkedő eredményeket elérő pilóták, illetve a már profi múlttal és megfelelő tudással rendelkező versenyzők számára is kínálnak további lehetőségeket. A VRS Sport az Audi gyári tuningcégeként működő Abt-tal kötött exkluzív megállapodásának köszönhetően a régióból egyedüliként delegálhat pilótákat az Audi Sport Abt TT Cup sorozatba, amely a DTM-mel azonos helyszíneken fut, s az egyik legerősebb európai márkakupa-sorozatnak számít. A VRS Sport e mellett a pilóta felkészültségének, tudásának és céljainak megfelelően a TCR-ben, sőt, akár a hátsókerekes túraautózás csúcsát jelentő GT-szériákban is indítja versenyzőit.

A VRS Sport egyedülállóan széles kínálata több szempontból is hiánypótló a magyar szcénában. Egyrészt minőségi, profi alternatívát kínál a jelenleg versenyzők számára függetlenül attól a szinttől, ahol épp tartanak, másrészt pedig egy olyan tehetséggondozó központ szerepét vállalja magára, mely a versenyülésen kívül a kezdetektől fogva szakmai útmutatást, tudatos karrierépítési támogatást is nyújt pilótái számára. A VRS Sport versenyzői bízhatnak abban, hogy elkerülve a tehetségek elkallódását, mindig a tudásuknak leginkább megfelelő szinten versenyezhetnek, s ha kellően tehetségesek, a legmagasabb szintekre is eljuthatnak– ezt legszemléletesebben talán épp Keszthelyi Vivien példája bizonyítja, a magyar lányé, akiért a túraautózás minden eddiginél magasabb szintjén szoríthatunk.

 

0 Tovább

Élet-halál harcot ígér a magyar kick-boxos hölgy

Izgulósnak tartja magát, de a mérkőzés 3x3 percében az életét is felteszi Rákóczi Renáta, aki egyetlen magyar nőként léphet a kötelek közé a világ egyik legjelentősebb ketrecharcos szervezetének budapesti gáláján. A Titán SE reménysége április 6-án a nagyszabású MMA és kick-box összecsapásokat ígérő Bellator Budapest gálán mérkőzik meg a török Sabriye Sengullel.

A full-contact szabályrendszer magyar női klasszisa az idén harmadik alkalommal megrendezett budapesti profi minitorna kick-box programját nyitja meg a BOK Csarnokban. A taekwondosként sokszoros magyar bajnoki címet szerző sportoló 2004 óta van a ringben, igazán jó formája pedig 2015 óta tart, sorra nyeri a világ- és Európa-kupa érmeket.

A Bellator Budapest gálára kapott meghívással Renáta régi álma válik valóra, hiszen most először szerepel ilyen magas színvonalú, világszerte közvetített tornán. Juhász Gábor tanítványát ugyanakkor nem a gála körüli felhajtás, hanem hazai közönség motiválja igazán.

„Segédként vettem már részt ilyen budapesti gálán, és akkor megérezhettem azt az elképesztő légkört, amit a magyar szurkolók teremtenek” - fogalmazott a kick-boxos, aki izgalmas kettősséggel készül az április 6-i megmérettetésre.

„Nagyon izgulós vagyok, nem szeretek a csarnokban lenni a mérkőzés előtt, a Bellatoron sem tervezek nagy bevonulást. Inkább a ringre tartogatom a show-t, ha kapok egy ütést, azt biztos, hogy háromszor akarom majd visszaadni. Abban a 3x3 percben az életemet fogom feltenni.”

A Titán SE sportolója igazi kemény csaj, az edzéseken szívesen bunyózik férfi csapattársaival is. A megszokott versenyfelkészülést most combrúgásokkal és térdeléssel egészíti ki, emellett videós elemzésekkel készül a meghívásos összecsapásra török ellenfele ellen.

„Nagy megtiszteltetés ez a gála, és nem szeretnék senkinek csalódást okozni, de igazán magamnak akarok bizonyítani, hogy a mérkőzésen jöjjön ki a legjobb formám, és érezzem, hogy megtérül az edésbe fektetett rengeteg munka” - mondta Rákóczi Renáta, akinek hosszú távú célja, hogy kick-box világbajnoki címet szerezzen a WAKO-nál.

0 Tovább

Hecker Balázs vezetheti olimpiára a karatésokat

A Magyar Karate Szakszövetség elnöksége Hecker Balázst bízta meg a felnőtt válogatott melletti edzői teendők ellátásával. Az egykori sikeres versenyző megbízatása a sportág olimpiai bemutatkozásáig, a 2020-as tokiói nyári ötkarikás játékokig szól.

 

Az MKSZ elnöksége döntésének értelmében a jövőben – az eddigi csapatmunka helyett – egyszemélyi vezetője, egyben felelőse lesz a válogatottaknak. A korosztályos válogatott élére Fischer Mihály került.

Hecker Balázs a 1980-as évek második és a ’90-es évek első felében az elsőszámú magyar versenyzőnek számított, pályafutása során Európa-bajnokságon és világkupán is ért el harmadik helyezést. Klubedzőként jelenleg többek között a világbajnoki ezüstérmes, Eb-bronzérmes Tadissi Martial edzéseit irányítja.

Az újonnan kinevezett szakvezetők a válogatottak melletti munkájukkal párhuzamosan folytatják vezetőedzői tevékenységüket egyesületük – Hecker Balázs az UTE, Fischer Mihály pedig az MTK – kötelékében.

0 Tovább

Görbics Gábor profi kick-box Európa-bajnok lett

Sikerrel szállt ringbe a kick-box világszervezet, a WAKO profi Európa-bajnoki címéért Görbics Gábor. A Franciaországban megrendezett full-contact szabályrendszerű összecsapáson egyhangú pontozással győzött a hazaiak versenyzője, Allan Berube ellen. A Titán KBSE klasszisa a diadallal eddigi karrierje egyik legnagyobb eredményét érte el.

 



A találkozót a 66.8 kg-os súlycsoportban azt követően  írták ki, hogy megüresedett a profi Európa-bajnoki cím. Az Yvetot városában megrendezett gála főmérkőzésén parázs hangulatú összecsapást láthatott a közönség, amelyik végig űzte-hajtotta kedvencét.

„Nagyon ügyes srác volt a francia, de Gábor hangsúlyosabbakat talált” – számolt be a küzdelemről Görbics edzője, Juhász Gábor. – „Igazából az utolsó menetig fej-fej mellett haladtak, de a tizediket sikerült jól meghajtani, az billentette a mi javunkra a pontozást. Nagyon örülünk az Európa-bajnoki övnek és szeptember környékére tervezzük majd a címvédést.”

A szakember szerint ez Görbics Gábor pályafutásának egyik legkiemelkedőbb eredménye, amelyhez csak a Küzdősport Világjátékokon (World Combat Games) elért korábbi győzelme mérhető.

0 Tovább

Szumó - Az Eb-részvétel volt a tét a csolnoki országos bajnokságon

Várhatóan 20-22 fős válogatottal indulnak a szumósok az áprilisban megrendezendő Európa-bajnokságon.

 

A sportágban a hétvégén rendezték meg az országos bajnokságot, amely kvalifikációs verseny is volt egyben a kontinensbajnokságra.

Ancsin László szerint ütős csapat formálódik az Európa-bajnokságra. A Magyar Szumó Szövetség elnöke elmondta, az Eb-n küzdőtérre lép a legutóbbi Világjátékokon indult Forgó Fruzsina és Makai Erika is.

„Rajtuk kívül tehetséges újoncok is bemutatkozhatnak a felnőtteknél és az U21-es, valamint az U23-as korosztályban. A hétvégi csolnoki magyar bajnokságon egyébként több olyan versenyző is küzdőtérre lépett, akiket korábban ebben a sportágban nem láthattunk, így mindig jól jön a vérfrissítés” – összegzett a Magyar Szumó Szövetség elnöke.

A 2018-as szumó Európa-bajnokság április 27-én kezdődik a bulgáriai Plovdivban.

0 Tovább

Magyar bronzérem a ju-jitsu vb-n

A harmadik helyen végzett Dudás Virág az Abu Dhabiban 40 ország 700 versenyzőjének részvételével megrendezett U18-as és U21-es ju-jitsu világbajnokságon. A Marcali VSZSE küzdősport szakosztályának versenyzője a 18 éven aluli lányok 63 kg-os súlycsoportjában az úgynevezett fighting system kategóriában állhatott fel a dobogóra.

 

Az Egyesült Arab Emírségekben lezajlott vb-n részt vett másik magyar fiatal, a miskolci Körmöndi Marcell földharcban a kilencedik helyen végzett. Biztató, hogy mindkét magyar tehetség csupán elsőéves az U18-as korosztályban, vagyis a következő esztendőkben még jobb eredmények várhatók tőlük.

 

Ugyancsak a sportágat érintő jó hír, hogy a nemzetközi sport ju-jitsu versenyek rendezéséből idén először Magyarország is kiveszi a részét. Április 7-én rendezik meg a Budapest Open 2018 Hungarian Cup elnevezésű viadalt, amelyen Dudás és Körmöndi is indul majd. Számukra a hazai megmérettetés kvalifikációs lehetőség lesz az októberi korosztályos Európa-bajnokságra, míg a felnőttek számára a tét a júniusi Eb-re és a novemberi vb-re való kijutás.

0 Tovább

Teke-világbajnokság 2018 - Alakulnak a válogatottak

Csányi Béla szövetségi kapitány kihirdette a kolozsvári egyéni világbajnokságra utazó bő keretét.

 

A női és férfi tekeválogatott is 3-3 edzőtáborban készül majd a vb-re, amelyet május 20. és 26. között rendeznek meg.

A keretek:

Nők: Sáfrány Anita, Rózsa-Drajkó Gabriella, Méhész Anita, Dallosné Takács Anita, Bordács Dorottya, Sass Edit, Nemes Irén.

Férfiak: Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Kiss Norbert, Nemes Attila, Fehér Zoltán, Kiss Tamás, Kozma Károly

0 Tovább

Portisch áriázott - Knoch Viktor következik - VIDEÓ

Újabb kiválóság volt az „Amiről még nem meséltem…” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban. Dr. Elbert Gábor kérdéseire ezúttal Portisch Lajos válaszolt.

A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, sakkolimpiai bajnok azonban ezúttal nem csupán prózában nyilvánult meg a színpadon, hanem többek között opera áriákat is énekelt. A 80 éves sportlegenda gyerekkoráról, versenyzői karrierjéről is beszélt az áriák mellett.

Az “Amiről még nem meséltem…” sorozat rangos műsorrá nőtte ki magát az elmúlt színházi évadokban. Portisch Lajos volt az előadás-sorozat 17. vendége. Korábban Balzsay Károly, Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Vajda Attila, Szuper Levente, Törökgyörgy Melinda, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Magyar Zoltán, Sors Tamás, Gergely István, Martinek János, Dr. Gyarmati Andrea, Balczó András és Wichmann Tamás volt Dr. Elbert Gábor vendége.

A sorozat március 26-án folytatódik a Pesti Magyar Színházban, ahol az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Knoch Viktor lép színpadra.

0 Tovább

Remekeltek a magyar kick-boxosok Szlovákiában

Az aranyérmek jelentős részét a magyarok hozták el a Pozsonyban megrendezett Slovak Open elnevezésű nemzetközi versenyről. A 11 ország 1000 versenyzőjét felvonultató eseményen valamennyi résztvevő klub közül a csepeli Halker-Király Team sportolói állhattak legtöbbször a dobogó legfelső fokára.

 


A felnőtteknél a tavalyi budapesti világbajnokságon a tatamis szakágakban két aranyérmet szerzett Dr. Busa Gabriella ezúttal a ringben, a kiütésre menő full-contact küzdelemben bizonyult a legjobbnak súlycsoportjában.

Három aranyérmet nyert Pozsonyban a szintén csepeli Busa Andrea, aki a light-contact és a kick-light kategóriákban szerzett diadala mellett megnyerte a nők úgynevezett Grand Champion versenyszámát pointfightingban. A férfiaknál ugyanez a trófea a tavalyi vb-n négy elsőségével a legsikeresebb versenyzőnek bizonyult Veres Rolandé lett.  

A félerejű technikákat alkalmazó tatamis szabályrendszerekben több magyar is duplázni tudott. Viczián Roland, Szász Kristóf, Opauszki Dávid (valamennyien Debreczeni Team), Alexander Didenko (Nyergesújfalu), Vígváry Viktor (Esztergomi KBSE), Zsarkó Dániel Péter (Combat DSC) és Lehota Krisztina (Halker-Király Team) egyaránt két elsőséget söpörhetett be.

0 Tovább

Szkander Világkupa – Négy arany, két ezüst Olaszországban

Hat érmet, közte négy aranyat szereztek a magyar szkander-válogatott tagjai a bresciai Világkupán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szófiai Európa-bajnokságra készülő válogatott versenyzők közül tízen álltak asztalhoz az olaszországi Világkupán, ahol 15 ország 150 indulója szállt harcba.

Az Európa-bajnok Kőváriné Ivánfi Brigitta jobb kézzel győzött a +65 kilósok között, akárcsak Barzsó Henrietta a 65 kilogrammos mezőnyben. A para-nehézsúlyban induló Hernyák Imre mindkét kézzel megnyerte a kategóriáját, így két aranyéremmel térhetett haza.

A dobogó második fokára állhatott fel Lukács Krisztián (bal kéz, 95 kg) és Szánti Imre (bal kéz, masters, +100 kg).

0 Tovább

MozduljRá Budapest!

Hallgatói Világfórumot rendezhet a sportról 2020-ban a Testnevelési Egyetem

 

Nagy sportszakmai elismerés Magyarország számára, hogy szombaton Lausanne-ban a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) a MEFS-TE pályázatát ítélte a legjobbnak, így Magyarország, Budapest nyerte el a világ legnagyobb egyetemi sportról szóló eseményének, a „XV. FISU Fórum 2020” rendezési jogát.

 

 

A MozduljRá! Program keretében a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Testnevelési Egyetemmel (TE) közösen nyerte el a 2020-as, kétévente megrendezésre kerülő FISU Fórum rendezési jogát, a 174 országot tömörítő világszervezet Universiade utáni második legnagyobb eseményére. A megújuló Testnevelési Egyetemen a fiataloknak és fiatalokról szóló találkozón a FISU 70-80 tagországából érkező mintegy 400 fő részvételével egyeztetik elképzeléseiket az egyetemi sport jövőjéről, a felmerülő problémákról, ahol a tapasztalatcserék során követendő példákat és jó gyakorlatokat is megismernek majd, köztük a magyar „Diákváros Koncepciót” is.

A pályázatot március 3-án délelőtt a FISU legfelső döntéshozó szerve előtt prezentálta dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára és dr. Kádár Judit, a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője. A prezentációt Oleg Matytsin a FISU elnöke és Verena Burk a FISU Oktatási Bizottságának elnöke a pályázók mezőnyéből szakmailag különösen kimagaslónak értékelte, így Ukrajnát magunk mögé utasítva Budapest nyerte el a 2020-as rendezési jogot (Ukrajnának a 2022-es időpontot ítélték oda).

Prof Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora a 2020-as FISU Fórum megrendezése kapcsán kifejtette:

„A Testnevelési Egyetem szakmailag a világ élvonalába tartozik, így nagy öröm számunkra, hogy megrendezhetjük a világ egyik legnagyobb sportszakmai konferenciáját. Külön megjegyzem, hogy a FISU Fórumon fontos cél a fiatal szakemberek közötti kapcsolatok erősítése, szakmai tudásuk fejlesztése, amely a TE egyik legfontosabb feladata. 2020-ra az Egyetemünk infrastruktúrájában is megújul, így méltó módon fogadhatjuk majd mintegy 80 ország delegáltjait.”

Prof Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnökeként nagy örömmel fogadta a hírt:

„Nagy megbecsülés ez a magyar egyetemi sport egész családja számára! Nagyon fontos lenne számunkra, hogy Magyarországon ezen esemény eredményeként is minél több hallgató számára legyen a mindennapok része a heti 3x45 perc mozgás, hiszen e nélkül a jövő generációinak egészsége nem fenntartható.”

 

Budapest, 2018. március 5.

 

#FISUForum2020 #egyetemisport #FISU #MEFS #TestnevelésiEgyetem #TF

0 Tovább

Újabb magyar érem karatés világversenyen

Bronzérmes lett Hárspataki Gábor a – 2020-as olimpiai bemutatkozás előtt álló – karate sportág legrangosabb versenysorozata, a Karate1 széria ausztriai állomásán, ahol 88 ország 1600 versenyzője indult. A Salzburgban a hétvégén megrendezett versenyen az MTK fiatalja eddigi pályafutása talán legfárasztóbb menetelése során hét győzelemmel és egy vereséggel végzett a harmadik helyen a 75 kg-os súlycsoportban. 

 

A két héttel korábbi, dubaji ezüstérmet követően ezúttal nem kisebb, mint 168(!) fős mezőny várt tavalyi Eb-bronzérmesünkre, aki Salzburgban is igazolta klasszisát. A 22. életévét éppen betöltött sportoló úgy nyerte zsinórban első hat mérkőzését, hogy 31 pontot csinált riválisain, miközben ellene csupán egyetlen pontot értek el. A sok csatában elfáradva aztán a döntőbe jutásért kikapott a többszörös vb- és Eb-érmes német Bitsch-től, így a bronzéremért küzdhetett. A helyosztón Hárspataki Gábor 3-2-re nyert az ukrán Kszenzsik ellen, így ismét világverseny dobogójára állhatott fel.

Hárspataki Gábor eredményei:

A 128 közé jutásért: -Suur-Inkeroinen (finn) 8-0
A 64 közé jutásért: -Orbea (spanyol) 2-0
A 32 közé jutásért: -Klimov (német) 4-0
A 16 közé jutásért: -Kmit (ukrán) 3-0
Nyolcaddöntő: -Alinezhadkafshgari (iráni) 9-1
Negyeddöntő: -Kirijevics (fehérorosz) 5-0
Elődöntő: -Bitsch (német) 0-2
A harmadik helyért: -Kszenzsik (ukrán) 3-2

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum