Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Balaton retro csúcspartija Fűzfőn!

A Balaton legnagyobb retrobulijával várja az I Love Retro stábja a partizni vágyókat augusztus 5. és 7. között Balatonfűzfőn. A gyönyörű környezetben, közvetlenül a tó partján sorra kerülő esemény első napján, pénteken jól ismert sztár DJ-k szórakoztatják a közönséget, fellép DJ Quicksilver, a Three Drives, Sterbinszky, DJM és Newl.

Miután másnap mindenkinek sikerül a torkát és a lábát is újra „üzemképes” állapotba hozni, már indulhat is egy igazán fergeteges buli! Estétől egészen hajnalig ugyanis tényleg nem lesz megállás: fellép Haddaway, a Kozmix, az UFO, a nagy visszatérő, Krisz Rudi, a Groovehouse, Mr. Rick, az Animal Cannibals, a Spytheghost, a Desperado, Dj Dominique, valamint Erős & Spigiboy.

A vasárnap is pazarnak ígérkezik, ekkor Zoltán Erika, Kefir, Csordás Tibi és a Magyarországon eddig még soha koncertet nem adó „Lambada-zenekar”, a Kaoma gondoskodik a jó hangulatról.

A jegyvásárlásnál két dolgot is érdemes megfontolni: egyrészt elővételben igen kedvezően lehet belépőhöz jutni, másrészt a háromnapos bérlettel is komoly megtakarítást érhetünk el. Részletek az iloveretro.hu oldalon.

0 Tovább

Továbbra is bombaformában vannak a magyar sárkányhajósok

Folytatták jó szereplésüket a magyar egységek a római sárkányhajó Európa-bajnokságon.  A 12. nemzetek közötti kontinensbajnokság második versenynapján a magyarok négy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zártak.

Az Európa-bajnokság második versenynapján a 200 és az 500 méteres versenyeket bonyolították le. 200 méteren aranyérmes lett a junior vegyescsapat 20 fős legénysége, ugyanezen a távon a senior vegyescsapat lett ezüstérmes, míg premier vegyesben bronzérmet szereztek a magyarok.

Az 500 méteres távon a junior vegyescsapat, a premier vegyescsapat, a senior vegyescsapat szerzett Európa-bajnoki címet. A római Eb-n két nap után a magyar válogatott mérlege hét arany, négy ezüst és öt bronzérem.

0 Tovább

Groupama nyílt 420 és 470 junior Európa-bajnokság Balatonfüreden

Ma kezdődik és augusztus 5-ig tart az idei balatoni vitorlás szezon egyik legjelentősebb nemzetközi eseménye, amelyet a jövőre alapításának 150. évfordulóját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club, a Magyar Vitorlás Szövetség, a 420 Nemzetközi Osztályszövetség és a 470 Nemzetközi Osztályszövetség rendez.

 

Eddig 22 országból érkeztek nevezések. A 420-as nyílt mezőnyben 85 egység, a 420 U17-ben 39, a 470 női mezőnyben 35, míg a 470-es férfiaknál 50 egység adta le a nevezését.

 

A magyar színeket tizenöt 420-as egység képviseli. A többség - nyolc csapat - a nyílt kategóriában nevezett, köztük egy lánycsapat, és heten indulhatnak az U17-es korosztályban. A 470-es hajóosztályban a fiúknál hét hajó, a lányoknál egy páros indul.

 

Magyar színekben a legjobb eredmény a 470-esben versenyző Gyapjas fivérektől várható, akik a tavalyi junior világbajnokságon ötödikek lettek.

0 Tovább

Sárkányhajó Eb – Három arany, három ezüst, négy bronz!

Fantasztikus magyar kezdés a római sárkányhajó Európa-bajnokságon. A 2000 méteres távon megrendezett döntőkben a magyarok három aranyérmet nyertek, emellett három ezüsttel és négy bronzzal zártak.

Premier open kategóriában, a senior női mezőnyben, és a junior vegyescsapatok versenyében nyertek a magyarok.  

A Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vesz részt Rómában a 12. nemzetek közötti Európa-bajnokságán.

A magyar válogatott az ifjúsági korosztálytól a premieren át, egészen a 60+ seniorig, a lehető összes divízióban képviselteti magát. A június eleji magyar bajnokság óta a csapatok közös edzéseken készültek az Európa-bajnokságra, továbbá részt vettek két edzőtáborban is.

A gyakran embert próbáló időjárási körülmények sem riasztották vissza a magyar csapatot a felkészülésben, mindent megtettek annak érdekében, hogy a római Európa-bajnokságon sikeresen szerepeljenek.

0 Tovább

A sárkányhajósok Rómába mentek

Kezdődik az Európa-bajnokság

A Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vesz részt Rómában a 12. nemzetek közötti Európa-bajnokságán.

A magyar válogatott az ifjúsági korosztálytól a premieren át, egészen a 60+ seniorig, a lehető összes divízióban képviselteti magát. A június eleji magyar bajnokság óta a csapatok közös edzéseken készültek az Európa-bajnokságra, továbbá részt vettek két edzőtáborban is.

A gyakran embert próbáló időjárási körülmények sem riasztották vissza a magyar csapatot a felkészülésben, mindent megtettek annak érdekében, hogy a római Európa-bajnokságon sikeresen szerepeljenek.

0 Tovább

Zászlót visznek magukkal Rióba a vitorlázók

A Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Anna Grand Hotel báltermében búcsúztatta a riói olimpián induló vitorlázókat. Az eseményen Érdi Máriának, Berecz Zsombornak és Vadnai Benjaminnak a szövetség vezetése egy nemzeti színű csapatzászlót is átadott, amelyet a helyszínen lévők aláírtak. Az ünnepségen beszédet mondott Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

 

Az augusztus 5-én kezdődő nyári olimpián Érdi Mária Laser Radial hajóosztályban, Berecz Zsombor Finn Dingiben, Vadnai Benjamin pedig a Laser Standard hajóosztályban áll rajthoz.

 

A versenyzők, akik a közelmúltban érkeztek haza Rióból, elmondták: sikeres felkészülésen vannak túl, nagyon hasznos volt számukra az, hogy az olimpia helyszínén készülhettek.

 

Szabó Bence kiemelte, a riói Magyar Olimpiai Csapat első tagjai a hétvégén már útra kelnek Brazíliába, a legnagyobb létszámú magyar delegáció pedig július 30-án repül, őket busszal szállítják a SYMA csarnoktól a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

A magyar vitorlázók is 30-án indulnak Rióba. Érdi Mária és Vadnai Benjamin első, Berecz Zsombor pedig harmadik olimpiájára készül.

Fotó: MTI

 

0 Tovább

Hatalmas az érdeklődés a FINA Világbajnokság önkéntes programja iránt

Komoly mérföldkőhöz érkeztek Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, a 2017-es FINA Világbajnokság előkészületei.

A vb megvalósításáért felelős társaság székházában csaknem egy évvel az esemény kezdete előtt közel 400 önkéntes jelent meg az ország minden részéről, akiket Gyárfás Tamás, a szervező bizottság társelnöke, a FINA alelnöke, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Dr. Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, a Testnevelési Egyetem docense, Dr. Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Perényi Szilvia, az Önkéntes Program operatív vezetője köszöntött.

Ez volt az első nagy találkozó az önkéntesek részére, akik fontos láncszemei lesznek a világbajnokságnak, hiszen a legkülönfélébb területeken szolgálják majd annak sikerét. Hamarosan megkezdődik a felkészítésük a vb-re, melyben – akárcsak jelenleg is zajló toborzásukban – a Testnevelési Egyetem kiemelt szerepet tölt be.

Gyárfás Tamás hangsúlyozta, hogy a világbajnokság szervezésében érdekeltek egymásra vannak utalva, így egységesen kell dolgozniuk.

„Ahhoz, hogy az álmunk teljes mértékben megvalósuljon, mindannyiunknak helyt kell állnunk, a sikeres rendezésben pedig nagyon fontos szerepet játszanak az önkéntesek” – mondta a sportvezető.

Mocsai Lajos arra mutatott rá, hogy az önkéntesek nemcsak jelenlétükkel járulnak hozzá a vb szervezéséhez, hanem képzettségükkel, nyelvtudásukkal és kulturáltságukkal is. Aláhúzta a kollaboráció, vagyis az együttműködés minőségének fontosságát.

„A magyar kreativitás és feladatmegoldás sokat segíthet, és azt se felejtsük el, hogy ez a világbajnokság ugródeszkát jelenthet az olimpiarendezés felé is” – tette hozzá a Testnevelési Egyetem rektora.

Dr. Sós Csaba felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy ez az esemény volumenében teljesen más lesz, mint amilyeneket Magyarországon eddig rendeztek, és ez azok számára is komoly kihívást ígér, akik már részt vettek valamelyik hazai sportrendezvény lebonyolításában.

„Egészen fiatalokat és időseket egyaránt látok itt a teremben, de a lényeg az, hogy mindenkinek egy egységet kell képviselnie” – mondta a szakember.

Dr. Hargitay András szerint nagyon lényeges, hogy aki valamilyen módon részt vesz a vb szervezésében, szívvel-lélekkel tegye, hiszen „…a repülőgép sem szállhat fel csak félig.” A korábbi kiváló sportoló azt kívánja az önkénteseknek, hogy minél többször láthassák a magyar versenyzőket a dobogón állni, a magyar zászlót a magasba emelkedni, hogy így ők is a sikerek részeseinek érezhessék magukat.

Szántó Éva a világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk ismertetése után arra világított rá, hogy nemcsak pazar létesítményeink vannak, illetve lesznek, hanem csodálatos, történelmi helyszíneink is, mint például a szinkronúszásnak otthont adó Városliget, a vb egyik leglátványosabb sportágának, az óriás-toronyugrásnak helyet biztosító Batthyány tér vagy éppen Balatonfüred, ahol a nyíltvízi úszás küzdelmeit rendezik.

„Kemény munka vár mindenkire, de egyben fantasztikus élmény is egy fantasztikus eseményen” – ígérte az ügyvezető igazgató.

Dr. Perényi Szilvia röviden vázolta az önkéntesekre váró részterületeket, feladatokat, és örömét fejezte ki, hogy a program egy hónappal ezelőtti indítása óta már több mint 1500-an jelentkeztek.

Végül a sportolók nevében Kiss Julia szinkronúszó, a Bp2017 Nonprofit Kft. munkatársa állt a mikrofon elé, aki egy 10 évvel ezelőtti élményét elevenítette fel.

„A 2006-os budapesti Európa-bajnokság volt életem első felnőtt világversenye, és csak utólag tudatosult bennem, mennyire fontos és elengedhetetlen az önkéntesek lelkes és odaadó munkája. Ezúton is köszönöm azoknak, akik akkor közreműködtek az esemény szervezésében, és mindenkit arra biztatok, hogy csatlakozzon a programhoz” – mondta Kiss Julia.

A hatalmas érdeklődés alapján várhatóan mintegy 3500, nemcsak magyar, hanem a világ legkülönbözőbb tájairól érkező önkéntes működik közre jövő nyáron a FINA Világbajnokság és a FINA Masters VB zökkenőmentes lebonyolításában.

0 Tovább

Salga Péter: Fontos, hogy a régebb óta fiataloknak segítsünk egészségük megőrzésében

Nemcsak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség, hiszen idén is megrendezte Cegléden a Szépkorúak Testébresztő Sportfesztiválját. Az ingyenes eseményen több mint ezer sportos nyugdíjast bírtak mozgásra a Gubody parkban és a Gál József Sportcsarnokban júniusban.

A szövetség évente egyszer rendez sportfesztivált célzottan a szépkorúaknak, de természetesen az összes többi rendezvényén is szívesen látja a korban előrehaladottabbakat.

 „Hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos szintű pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a régebb óta fiataloknak segítsünk fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában az ő korosztályunknak megfelelő sportágak kipróbálásával, megszerettetésével” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az esemény a "Take Back Your Streets Take Back YourFuture!" nemzetközi sportmozgalom egyik fontos magyarországi állomása volt. A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a nyitott közösségi terekben történő mozgás lehetőségére.

A Szépkorúak Testébresztő Sportfesztiválján a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevők 5 korcsoportban 50 sportos próbán vettek részt. A mozgásformák kipróbálása mellett különböző szűrővizsgálatokon is részt vehettek a jelenlévők.

0 Tovább

Foci - Eb-jeggyel bajnokira

 Az OTP Bank Liga 2016/2017-es kiírásának második fordulójában a Paksi FC első hazai mérkőzésén a Videotont fogadja július 24-én vasárnap este 18 órától. Erre a mérkőzésre azok a szurkolók, akik bármelyik, a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzéseire szóló jeggyel érkeznek, ingyenesen tekinthetik meg az összecsapást!

Ez a kedvezmény vonatkozik azokra a székesfehérvári drukkerekre is, akik a franciaországi szurkolásukkal hozzájárultak válogatottunk sikeres Eb-szerepléséhez.

"Ez technikailag a következő módon zajlik mind a hazai, mind a vendég pénztáraknál: A pénztárnál fel kell mutatni az EB-re szóló jegyet, majd a kért adatok megadását követően, egy névre szóló, ingyenes tiszteletjegyet vehet át a szurkoló, és ezzel engedik be a stadionba." - olvasható a paksifc.hu-n

0 Tovább

Dr. Hargitay András: Egy ember csak úgy élhet teljes életet, ha sportol

Dr. Hargitay András szerint egy ember csak úgy élhet teljes életet, ha odafigyel arra, hogy rendszeresen mozogjon, sportoljon. A magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya nagykövetként segíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, amelyet szeptemberben rendeznek meg Tatán. Az úszók kapitánya a várható olimpiai szereplésről is beszélt az állatorvos-agrár sportnap hivatalos honlapjának adott interjújában.

A sportvezető, aki korábbi többszörös világ- és Európa-bajnok úszó, nem áll távol ettől a területtől, hiszen a versenyzői karrierje után állatorvos lett. „A sport nem csak az óvodában, iskolában, az egyetemen fontos, hanem a munkahelyeken is. Ezért tartom jó kezdeményezésnek az állatorvos-agrár sportnapot. Számos munkahelyi sportos pozitív példát lehetne mondani, gondoljunk csak azokra a csapatokra, csoportokra, amelyek munkahelyeken jönnek össze, és közös sportolással kapcsolódnak ki. Valahol ehhez hasonló funkciót tölt be az állatorvos-agrár sportnap is” – mondja a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya.

Hargitay András kiemelte, bízik abban, hogy az állatorvos-agrár sportnap egyre népszerűbb lesz, és idén, szeptember 24-én minél többen részt vesznek a tatai rendezvényen. A szövetségi kapitány tavaly is rajthoz állt az edzőközpontban fogathajtásban versenyzett.

Hargitay András a várható olimpiai szereplésről is beszélt a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége Sajtócsapatának. „Az úszósport szerencsére jó helyzetben van, néhány éremre lehet számítani Rióban. Konkrétabban, én 3-5 éremre gondolok, amit az úszóink megszerezhetnek az előttünk álló olimpián, de ne feledjük, hogy meglepetések mindig lehetnek, hiszen a játékokra mindenki kettőzött erővel készül. Egyet azt hiszem ígérhetek: mindenki tisztességesen helyt fog állni” – összegzett Hargitay András.

Az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét először 2014-ben rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Az eseményen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok vesznek részt.

Az állatorvos-agrár sportnap fővédnöke:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, a MOB alelnöke, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos

Bővebb információk: www.oaas.hu

0 Tovább

Bronzérmek a kendo Hungária Kupán

Két harmadik helyezést értek el a magyar kendósok a 24. alkalommal megrendezett Hungária Kupán. A rangos kétnapos viadalon 21 ország közel 200 versenyzője indult. A nők között Bőviz Marina állhatott fel a dobogóra, a csapatversenyben pedig a Magyar-Japán Kendo Klub együttese szerzett bronzérmet.

Küzdőszelleméért külön elismerésben részesült Dubi Attila, aki a férfiak között Fighting Spirit-díjat kapott. 

A versenyt szeminárium előzte meg, amelyet három világszerte elismert - 8. dan fokozatú - japán mester, Koji Kato, Kazuo Furukawa és Yoshimi Higashi irányítottak. Utóbbi mester a versenyt követően kihangsúlyozta: elégedett a vívások színvonalával, és örömmel tapasztalta, hogy az összegyűlt kendósok megfelelő hozzáállással gyakorolnak.

A megfelelő hozzáállás azért kiemelkedően fontos, mert a kendo elsősorban nem versenysport. Megtanulásához hozzátartozik a versenyzői tapasztalat, de az csak része a harcművészet ismeretének. A kendo ugyanis a japán vívás művészete, és története egészen a szamurájok koráig nyúlik vissza. A gyakorlások és a vívások során bambuszból készült kardot használnak. Mivel a kendóban nincsen előre meghatározott mozgássor, így a támadás és védekezés képességének elsajátításán túl a legfőbb cél a lelki erő fejlesztése, a lélek edzése.

A XXIV. Hungaria Kendo Kupa eredményei. Férfi: 1. Aljosa Vuksanovic - Makoto (SRB), 2. Jouke van der Woude - Renshinjuku (NL), 3. Panagios Kapnidis - Athens (GRE), 3. Milos Jovanovic - Beograd (SRB). Fighting Spirit: Dubi Attila - SZJKK (HUN), Maciej Wierzbowski Warszaw (POL)

Nők: 1. Asteria Akila - Athens (GRE), 2. Lisa van Laecken (BEL), 3. Bővíz Marina - MJKK (HUN), 3. Manuela Hoflehner - Linz (AUT). Fighting Spirit: Alina Gdeczyk - Wroclav (POL), Paula Stepanova - Nozomi (CZE)

Senior: 1. Mihai Dutescu - Ikada (ROM), 2. Dimitris Kalkovalis - Ronin (GRE), 3. Baumruk Filip - Kacubo (CZE), 3. Szőke László - Mushin (HUN)

Fighting Spirit: Márkus Csaba - Bakony (HUN), Darko Perovic - Royal (SRB)

0 Tovább

Strandkézilabda: egy biztos és egy remélt Világjátékok kvóta

A múlt heti margitszigeti strandkézilabda világbajnokságon egyaránt a negyedik helyen végeztek válogatottaink. A helyezéssel a magyar férfi együttes kijutott a jövő évi Világjátékokra, míg a női nemzeti csapat jelenleg elsőszámú tartalék a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményére.

 

 

A férfi válogatott nyolc esztendő után lehet ott ismét a Világjátékokon. A 2009-es tajvani eseményen a magyarok az előkelő ezüstérmes helyen végeztek.

 

Érdekesség, hogy a női válogatott a 2013-as, Caliban megrendezett Világjátékokon úgy vehetett részt, hogy a kvalifikációkat követően csak elsőszámú tartalék volt – akárcsak most. A négy évvel ezelőtti kolumbiai tornán végül egy visszalépés miatt ott lehettek a nők, akik éltek is a lehetőséggel, és a brazilok mögött a második helyen végeztek.

 

Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség strandkézilabda albizottságának elnöke kijelentette: ezúttal is mindent elkövetnek majd, hogy a nők is ott legyenek jövő nyáron Wroclawban.

 

„Azért is pályáztunk a világbajnokság megrendezésére, hogy ezzel is a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a válogatottainknak a Világjátékokra történő kvalifikációra. A célkitűzés is az volt, hogy kivívjuk az indulási jogot Wroclawban. A férfiak szereplésének nagyon örülünk, már csak azért is, mert igencsak kiegyensúlyozott a mezőny náluk. A lányok eredménye kicsit csalódást keltő, tőlük előzetesen döntőt várt mindenki, de tudni kell, hogy nagyon erős volt a mezőny, amiben benne van a némileg szerényebb szereplés. Nem jó, hogy nem sikerült közvetlenül kivívniuk a Világjátékok-részvételt, de meg fogjuk próbálni, lobbizni fogunk, hogy ott lehessenek ők is. Elképzelhető, hogy valakinek vissza kell majd mondania a szereplést, és akkor a helyükre tudunk lépni.”

 

A nem olimpia sportágak legnagyobb megmérettetését, a Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négy évenként rendezik meg, mindig az aktuális nyári játékokat követő esztendőben. Fotó: http://keziszovetseg.hu/

0 Tovább

Erőemelés - Újabb magyar Európa-bajnoki arany!

Fábri János után Petróczki Magdolna is Európa-bajnoki címet szerzett Csehországban. Petróczki Magdolna a plzeni Eb-n az M1-es kategóriában az 52 kilósok között szerzett aranyérmet, miután guggolásban 152, 5, fekvenyomásban 85, felhúzásban pedig 167, 5 kilogrammot teljesített - tudtuk meg a Magyar Erőemelő Szövetségtől. A huszonegyszeres magyar bajnok ezzel megszerezte a magyar küldöttség második aranyérmét a csehországi masters Eb-n 405 kilós összetett eredménnyel. Korábban Fábri János szerzett Eb-aranyat.

Petróczki Magdolna Erőemelés

„Sikeres Európa-bajnokságon vagyunk túl! Két Európa-bajnoki címet nyertek versenyzőink, a tervek szerint jövőre nagyobb létszámmal fogunk részt venni a kontinensviadalon. A következő versenyünk az észtországi masters erőemelő világbajnokság lesz októberben" - összegzett Berke Lóránd masters szövetségi kapitány.

0 Tovább

Vadnai Benjamin: a hiedelmekkel ellentétben nem annyira szennyezett a víz Rióban

A magyar vitorlázók Rióban készülnek. Érdi Mária, Berecz Zsombor és Vadnai Benjamin is a játékok helyszínén hangolódik az olimpiára.

Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere többségében pozitív híreket kap a válogatott vitorlázóktól. „Mindenki jól van, három külön csoportban készülnek a játékokra. Szokniuk kell a kinti körülményeket, a speciális áramlásokat, hogy augusztusban a lehető legjobbat hozzák ki magukból. Külön megemlítendő, hogy mindhárom hajóosztályban erős nemzetközi mezőny van kint” – mondta a sportvezető.

Vadnai Benjamin vitorlázás Rió olimpia

Az előzetes információkkal ellentétben nem annyira szemetes a víz, mint ahogy korábban a nemzetközi sajtó beharangozta. Vadnai Benjamin elmondta, hogy a hiedelmekkel ellentétben nem annyira szennyezett a víz. „Sokkal rosszabbra számítottam. Simán vitorlázható, és az időjárás is tökéletes. Néha lehet látni egy-két szemetet, de nem vészes. A mezőny, amelyben vitorlázom, hasonló az olimpiaihoz. A cél, hogy tartani tudjam majd a tempót, és a sebességem is elég jó” – számolt be riói élményeiről Vadnai Benjamin, aki a Laser Standard-ben indul az olimpián. Az augusztus 5-én kezdődő játékokon Berecz Zsombor Finn Dingiben, Érdi Mária pedig Laser Radialban áll rajthoz.

 Az olimpián induló magyar vitorlázókat július 22-én búcsúztatják Balatonfüreden.

0 Tovább

Egyre erősebbek a magyar szkanderesek

A Magyar Szkander Szövetség stratégiaváltása beérni látszik. Toborzásokat tartottak több iskolában, és eredményes utánpótlás korosztályt hoztak létre – hangzott el a Kossuth Rádió „180 perc” című műsorában.

szkander Magyar Szkander Szövetség Csabai Attila

Csabai Attila, a magyar Szkander Szövetség elnöke kiemelte, hogy ez a korosztály lassan beérik, közben a válogatott krémje is rendszeresen jól szerepel a nemzetközi versenyeken. A sportágban jövőre Budapest világbajnokságot rendez.

„Várhatóan 50 ország 1500 versenyzőjét láthatjuk vendégül jövő szeptemberben. Októberben Bulgáriában lesz az idei vb, tavasszal pedig Eb. A célunk az, hogy ezeken a világversenyeken rendre jól szerepeljenek a válogatottjaink” – mondta Csabai Attila, akit a legutóbbi kontinensbajnokságon újra megválasztottak a Világ- és Európai-szövetség alelnökének.

0 Tovább

A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is népszerűsíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapot

A szervezők bejelentették, hogy Czene Attila is csatlakozott a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége védnökeihez. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke illusztris társaságban segíti az állatorvos-agrár sportnap népszerűsítését. Az őszi eseménynek ugyanis Dr. Sótonyi Péter a SZIE Állatorvos-tudományi Kar dékánja a fővédnöke, míg a védnöki testületben megtalálhatjuk dr. Magyar Zoltánt, a Nemzet Sportolóját, a MOB alelnökét, dr. Bognár Lajos, országos főállatorvost, dr. Gönczi Gábort, a Magyar Állatorvosi Kamara elnökét, Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, valamint Michl Józsefet, Tata város polgármesterét. Nagykövetként segíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapot dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos, aki a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya.

Czene Attila Magyar Szabadidősport Szövetség

Dr. Bándy Pál, az esemény főszervezője elmondta a cél az, hogy az állatorvos-agrár sportnap minél hamarabb nemzetközi jelleget öltsön. „Már idén is jönnek résztvevők Amerikából, Erdélyből és Szerbiából is. A lényeg, hogy jól érezzék magukat az állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt. Innen is jött az ötlet, hogy legyen egy olyan rendezvény, ahol ezen szakemberek együtt sportolnak, pihennek, szórakoznak, családtagjaikkal közös élményekkel gazdagodnak.” – mondta Bándy Pál.

„A Magyar Szabadidősport Szövetségnél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a munkahelyi sportminél népszerűbb legyen. Ez ugyan nem minősül munkahelyi sportnak, de egy szakterületnek a sportos megmozdulása, így nem volt kérdéses az, hogy amennyire csak tudom, segítem az állatorvos-agrár sportnapot” – nyilatkozta Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is.

A szeptember 24-i sportnap helyszíne Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.

Bővebb infók: www.oaas.hu

Czene Attila Magyar Szabadidősport Szövetség

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum