Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

TotalSport - Már kapható a sportmagazin legújabb száma

A tartalomból:

- Páratlan úszósikerek idén

- Nyolc év után ismét bronzérem

- Risztov Éva és Gyurta Dániel az Év sportolója

- Hóágyúkkal "vették be" a Magas-hegy oldalát

- Női labdarúgás, az új irány!

Kattintson ide, és lapozzon bele!

Az újság szerkesztői arra készülnek , hogy 2013-ban minden második héten új számmal jelentkeznek.

0 Tovább

Tekesport - Így gurított Erdei Zsolt a Világbajnokok Versenyén

Ellepték a világbajnokok a BKV tekecsarnokát. A sportágban a Világbajnokok Versenyével az év utolsó eseményét bonyolították le Erdei Zsolt közreműködésével. A profi ökölvívó világbajnok nyitotta meg a viadalt, amelyen a jelenlegi magyar válogatott világklasszisain kívül olyan egykori csillagok gurítottak, mint például Németh Lajos vagy Mráz László.

Erdeit lenyűgözte a tekés közeg. „Lelkes, és nemzetközileg is meghatározó sportemberekkel van tele ez a sportág. Jó volt itt lenni, és annak meg külön örülök, hogy a hivatalos megnyitón sikerült párat gurítanom” – nyilatkozta a kamerák kereszttüzében Erdei ’Madár’ Zsolt. A gálát Farkas Sándor nyerte 650 fás teljesítménnyel, ezzel 500 euróval gazdagodott.

Az eseményről a Telesport így számolt be:

(A tekés anyag 2:10-nél kezdődik. Ha nem indul el a beágyazott videó, akkor itt nézheti meg a Telesport anyagát: MTV Videótár)


„A Világbajnokok Versenyével a sportágat szerettük volna népszerűsíteni egy picit, persze jól akartuk magunkat érezni egy eredményes év után, és egy mozgalmas esztendő előtt” – értékelt Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára. „Külön köszönöm az Erdei Zsolt Baráti Kör közreműködését abban, hogy Madár eljött a rendezvényünkre. Most jöhet egy kis pihenés, de január elejétől egy maratoni munka hajrája kezdődik meg számunkra. Májusban Magyarország a világ legjobbjait látja vendégül. 20 nemzet közel ezer tekése érkezik Zalaegerszegre, a 2013-as csapat-világbajnokságra. A májusi rajtig rengeteg tennivalónk lesz” – tette hozzá a sportvezető. A Világbajnokok Versenyének összefoglalóját januárban a Sport1-en láthatják a nézők.

Mráz László

Bemutatás

Erdei Zsolt

Dávid Veronika

Jókedv

Himnusz

Lendületben

Erdei készül

Farkas Sándor fehér mezben

0 Tovább

Tovább épül a jövő csapata Pécsett – Márkvárt 2015-ig leszerződött

A 18 éves középpályás élete első profi szerződését írta alá a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatánál. Márkvárt Dávid 1994. szeptember 20-án született Szekszárdon, pályafutását a tolnai megyeszékhelyen kezdte, majd 2008-ban szerződött a Mecsekaljára. Először az U16-os csapatban játszott, majd végigjárva a korosztályos együtteseket, idén bemutatkozhatott második vonalban. A felnőttek között első alkalommal az október 10-i Vasas elleni Ligakupa találkozón szerepelt. A Fáy utcában rendezett mérkőzés 55. percében lépett pályára, míg a pécsi visszavágón közel fél órát kapott. Az őszi szezonzáró mérkőzésen, az MVM-Paks elleni Ligakupa mérkőzésen - igaz csak a 87. percben állt be Miroslav Grumic helyére - nagyon közel állt első felnőttek közötti góljához.

„Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy megkapjam életem első profi szerződését. Sokat köszönhetek Kulcsár Árpádnak, Turi Zsoltnak és Fekete Tivadarnak is. Remélem, hogy minél hamarabb lesz lehetőségem pályára lépni a nagycsapatban bajnoki mérkőzésen is. Úgy gondolom, hogy ezek után még keményebben kell majd küzdenem, de szerintem ez nem fog problémát jelenteni! Úgy érzem, hogy ez a szerződés a legszebb karácsonyi ajándék, amit kaphattam” – mondta boldogan Mákvárt Dávid.

Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS tulajdonosa:

„Nem csak nekem, hanem reményeim szerint valamennyi pécsi szurkolónak nagy öröm, hogy Nagy Dominik, Ivancsics Alex és Gajág Gergő után egy újabb saját nevelésű fiatal jutott el odáig, hogy teljesítményével kiérdemelje a PMFC profi szerződését! Ez komoly rangot jelent a klubnál. Legyen sok örömünk Dávidban Pécsett! Neki pedig legyen része sok sikerben piros-feketében!”

 

0 Tovább

Erdei Zsolté a nyitógurítás a világbajnokok versenyén

Második alkalommal rendezik meg a tekézőknél a Világbajnokok Versenyét. Az esemény egyfajta gála, amellyel a szervezők népszerűsíteni szeretnék a sportágat.

Tekében Magyarország világbajnokok tucatjait tudja felvonultatni, így roppant színvonalas versenyek várhatók december 22-én, a BKV tekecsarnokában. A Viktória Teke Egyesület és a Magyar Tekeszövetség úgy döntött, hogy a múlt és a jelen vb-aranyérmesei mellé egy másik sportág jeles világbajnokát, a profi ökölvívó Erdei Zsoltot is meghívják a szombaton délelőtt 10-kor kezdődő eseményre, és felkérik, hogy ő nyissa meg a világbajnokok csatáját.

„Volt korábban egy jótékonysági verseny, ahol megismerkedtem a tekével. Tudom, hogy Magyarország bővelkedik világbajnokokban - ebben a sportágban is. Örömmel veszek részt a nyitóceremónián, és ha minden igaz, akkor az enyém lesz az első gurítás” – mondta Erdei. 

(Fotó: Digi Sport)

0 Tovább

PMFC: Gajág aláírta első profi szerződését

Gajág Gergő 2007 óta játszik a Pécsi MFC-ben. A szurkolók azonban az október 10-i Vasas elleni Ligakupa találkozó után ismerhették meg a nevét - csereként állt be a 34. percben. Hazai környezetben a két héttel későbbi baranyai visszavágón debütált, ahol végig a pályán volt. A nemsokára 19 éves futballista 2015. június 30-ig írt alá a PMFC-MATIAS-hoz.

Gergő 1994. január 2-án született, pályafutását szülővárosában, Szigetváron kezdte, majd 2007-ben igazolt Pécsre. Az U15-ös, majd U17-es és U18-as csapatnál bizonyított belső védő, végül U19-eseknél meghatározó játékossá vált. Az idén mutatott teljesítményével bebizonyította, hogy megérett a profi szerződésre.

 „U15-ben kerültem a PMFC-hez, mindenképpen kemény munkával és nagyon sok segítséggel jutottam el idáig. Több edzőm is volt, ahogy lépkedtem fel a korosztályokban. Itt említeném meg Kósa Sándort, Kovács Zoltánt, és Turi Zsoltot. Mindenkinél nagyon jó munkát végezhettem és mindenhol megpróbáltam a maximumot nyújtani. Új kihívás lesz ez nekem, de szeretem a kihívásokat. Remélem ezzel is minél előbb megbirkózom. Szeretnék mihamarabb bemutatkozni a nagy csapatban, de egy középső védőnek csereként elég nehéz a pályára lépés. Ezért az a célom, hogy minél előbb beküzdjem magam a kezdőcsapatba, hogy alapemberré váljak”- mondta a szerződés aláírása után Gajág.

0 Tovább

Táncos kvóta a Világjátékokra

László Csaba triplázni fog jövőre. A magyar táncsport meghatározó alakja Páli Viktóriával kvótát szerzett a 2013-as Világjátékokra. A standardtáncok kategóriájában induló páros 2011-ben állt össze, azóta több nagy nemzetközi versenyen bizonyítottak. Legnagyobb sikerüket idén ősszel könyvelhették el, miután a hongkongi Világkupán ezüstérmesek lettek.

László Csaba jövőre harmadszor vesz részt Világjátékokon. A szentesiek táncosa 2005-ben Szövi Szilviával lépett parkettre Duisburgban, 2009-ben pedig Mikes Annával versenyzett Kaohsiungban. „Felemelő, és egyben megtisztelő érzés, hogy harmadszor is csapattag lehetek. Madridban kezdjük a szezont, már januárban. Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb formába kerüljünk a Világjátékokra. Kíváncsi vagyok, hogy a dél-amerikaiak milyen versenyt rendeznek. Az előző két játékokon magasra került a léc. Duisburgban is, de különösen Tajvanon fantasztikus táncsportos rendezvények voltak. Kaohsiungban több, mint 10 ezren tapsoltak a latin és standard versenyeken” – mondta László Csaba.

Domokos István szerint nem volt kérdés, hogy ki kapja az egyetlen Magyarországnak szánt Világjátékok-kvótát a sportágban. „A páros jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar duó. A világranglistán a 23. helyen vannak, magyar bajnokok és több nemzetközi viadalon értek el kimagasló eredményeket” – nyilatkozta a hazai szövetség főtitkára.

A szentesi Szilvert erősítő László-Páli kettős csapattaggá válásával szépen színesedik a paletta az alakuló magyar küldöttségben. Az eddigi információk szerint ugyanis ritmikus gimnasztikában, erőemelésben, maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban lesz magyar induló a jövő július 25-én kezdődő Világjátékokon.

 Fotó: Szilver TSE

 

0 Tovább

Érmeket hoztak a rokisok

Magyar rock and rollos sikerek Belgiumban! A lommeli Világkupán Bánhidi Dániel és Révész Panni (Rock&MagicSe) ezüstérmes lett a felnőtt B-kategóriában.

Ugyanitt Pető Gábor és Gölöncsér Adrienn (4MSe.) hatodikként zárt. Junior korosztályban Deli Alex és Varga Alexandra (Rock&MagicSe) 2., míg Krivenkó Krisztián és Mészáros Nikolett (FortunaTse-4MSe) a 3. lett.

Ebben a mezőnyben volt még egy magyar döntős: a Jurecska Bálint-Kispál Luca duó (Fortuna Tse) 4. lett.

0 Tovább

Tekesport - Kiss Norbert bronzéremmel zárta a WTC utolsó állomását

Kiss Norbert a World Tour Classic (WTC) idei utolsó állomásán is érmet szerzett. A szegediek világklasszis tekézője a sorozat utolsó versenyén, az ausztriai Ritzingben bronzérmes lett. A világbajnok így elmondhatja magáról, hogy a WTC mindhárom viadalán dobogóra állhatott. A világ legjobb tekézőit felvonultató World Tour Classic első két állomását (Varasd és Zalaegerszeg) ugyanis megnyerte. Kissnek amúgy is bejött a 2012-es év, hiszen – többek között – sprint kategóriában világbajnoki aranyérmet szerzett a lengyelországi Lesznóban, itthon pedig ő lett a tekézőknél az Év Férfi Sportolója.

Zavarko Vilmos és Kiss Norbert

Az ausztriai versenyen a szerb Zavarkó Vilmos lett az első, miután a döntőben – hirtelen halál után – legyőzte a szlovák Ondrej Kyselicát. Kiss szerint a sorsolás nem volt számára kedvező Ritzingben. „Már az elődöntőben összekerültem Zavarkóval, és a sors úgy hozta, hogy most ő nyert, így döntőzhetett. Kimerítő volt ez az év, de természetesen kipihenem magam, és a következő WTC-viadalon ismét indulok” – mondta Kiss.

A pénzdíjas sorozatot 2013-ban hölgyek számára írják ki, a férfiak legközelebb 2014-ben guríthatnak WTC-versenyen. Kissnek addig természetesen lesz alkalma világversenyen bizonyítania, hiszen a sportág csapat-világbajnokságát jövőre Zalaegerszegen rendezik meg, valamint együttese, a Szegedi TE már januárban megkezdi a küzdelmeket a Bajnokok Ligájában.

0 Tovább

Rakaczkinak gyűjtöttek - A Münchenben védő fiatal magyar kapus fizette a legtöbbet a PMFC mezéért

Az 1860 München utánpótláscsapatának kapusa vette meg a dedikált PMFC mezt. A pécsi labdarúgócsapat azért licitáltatott a játékosok által aláírt mezre, mert ezzel szerettek volna hozzájárulni Rakaczki Bence gyógykezeléséhez.

 

Az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány támogatásával lebonyolított aukción végül 25 ezer forintért kelt el a mez, amelyet Székely György, az 1860 München U19-es kapusa vitt el. Székely nem tartja meg a relikviát, hanem elküldi Rakaczki Bencének – derült ki a fiatal kapus dr. Elbert Gábor cégvezetőhöz eljuttatott leveléből.

 

A diósgyőriek hálóőre leukémiában szenved. Mióta kiderült, hogy beteg, azóta több labdarúgócsapat igyekszik segíteni, ehhez az összefogáshoz csatlakozott most a PMFC-MATIAS is.

0 Tovább

A szegedi delfinember is kijutott a Világjátékokra!

Kanyó Dénes indulási jogot szerzett a 2013-as Világjátékokra. A szegedi válogatott versenyzővel így teljessé vált a magyar uszonyos úszók csapata, amely ott lehet a Caliban megrendezendő nem olimpiai sportágak világversenyén. Ebben a sportágban korábban Székely Lilla, és a női váltó szerzett Világjátékok-kvalifikációt.

Kanyó Dénes jövőre harmadszor vehet részt Világjátékokon. Korábban Lahtiban (1997) és Kaohsiungban (2009) indult, és mindkét alkalommal éremmel tért haza. „Most, hogy az Ázsia Bajnokság lezárult, véglegesítették a kvótákat, és legnagyobb örömömre 200 méter mellett 400-on is kvalifikáltam magam” – kezdte Kanyó, aki a lignanói Európa-bajnokságon úszott időkkel érdemelte ki az indulási jogot.

„A múlt heti kecskeméti Mikulás Kupával hivatalosan erre az évre lezárult a versenyszezon. Természetesen jön egy kis pihenő, de az ünnepek környékén elkezdem az alapozást” – mondta Kanyó, aki a hódmezővásárhelyi világbajnokság után már a Világjátékok-távokra gyúrt, azaz a búvárszámokról a felszíni távokra helyezte a hangsúlyt.

A szövetség számára az volt a cél, hogy az egyéni számokon kívül a váltó is a legjobbak között legyen. A lignanói Eb-bronzérmes váltó kvalifikációja azt jelenti, hogy a váltó tagjai egyéni versenyszámban is indulási jogot nyertek. Így egyből 5 versenyzőnk jutott ki Caliba, ami igen nagy örömet okoz nekünk. Bízom benne, hogy a jövő évben minden támogatást meg tudunk adni sportolóinknak, hogy a lehető legjobb formájukban indulhassanak el a sportág legjelentősebb megmérettetésén” – mondta Miklós Adrienn, a Magyar Búvár Szakszövetség főtitkára.

A Caliban megrendezendő Világjátékokra az öt uszonyos úszón kívül (jelen állás szerint) ritmikus gimnasztikában, maratoni kajak-kenuban és erőemelésben lesz magyar versenyző.

0 Tovább

Tekesport – Negyeddöntős a Szeged a Bajnokok Ligájában!

Egy magyar csapat folytathatja a küzdelmeket jövőre a BL-ben. A zalaiak nem tudtak fordítani, míg a szegediek második meccsüket is megnyerték a nyolcaddöntős párharcban.

Továbbjutott a Szegedi TE a Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntő visszavágóján a Tisza-partiak a francia Strasbourg otthonában is nyertek, így kettős győzelemmel léptek tovább. A Szeged a 7-1-es hazai siker után, Kiss Norbert vezérletével, Franciaországban is 7-1-re ütötte ki ellenfelét. A világbajnok – aki pár nappal ezelőtt átvehette itthon az Év Játékosának járó díjat – 640 fával a meccs legjobbja lett. A magyar csapat a horvát KK Zapresic együttesével negyeddöntőzik januárban.

Nem sikerült a Zalaegerszegnek. A másik BL-résztvevő magyar csapat az itthoni 5:3-as vereség után Németországban is 5:3-ra kikapott a Bamberg együttesétől, így kettős vereséggel kiesett.  Ennek a találkozónak Kiss Tamás volt a legeredményesebb játékosa 641 fával.

0 Tovább

Ejtőernyős és műrepülős fotók Dubaiból

Magyar sikerek az ejtőernyősök világbajnokságán Dubaiban. A célbaugrók kategóriájában az Orsy László, Réczi Attila, Asztalos István, Kollár Gábor és Varga Tamás alkotta magyar válogatott bronzérmes lett. A világbajnoki címet a szlovénok szerezték meg az oroszok előtt.

Az egyéni versenyben Varga Tamás a negyedik helyen végzett. „Egy ilyen mezőnyben óriási eredménynek számít az éremszerzés. Az arabok hatalmas fesztivált rendeztek. Tizenöt ejtőernyős szakágban avattak világbajnokot. Büszke vagyok a magyar csapatra”- mondta a Világjátékok-győztes Asztalos István. A magyar világklasszis a 2005-ös duisburgi játékokon lett aranyérmes. A 2009-es kaohsiungi nem olimpiai sportágak világversenyén is indult, akkor ötödik lett.

A Dubaiban megrendezett világbajnokságon egy másik „levegős” sportág jeles magyar képviselője is szerepet kapott. A műrepülő Európa-bajnok Veres Zoltán a vb záróünnepségén repült egy rendhagyó bemutatót. „Ezúttal együtt repültem a helyiek nemzeti kötelékével. Az Egyesült Arab Emírségekben nagyon szeretik a repülést, és azokat a sportágakat, amelyek a repüléshez kötődnek, ez meglátszott az ejtőernyős-világbajnokságon is” – tette hozzá Veres Zoltán.

0 Tovább

Évértékelő a szabadidősportosoknál

A Magyar Sport Házában értékelte az idei esztendő történéseit és elemezte a várható folyamatokat és azok hatásait a Magyar Szabadidősport Szövetség közgyűlése. Megállapította, hogy a sportigazgatásban történtek kedvező, jövőbe mutató változások, de a lakosság rendszeres sportolásához szükséges feltételek 2012-ben összességében romlottak. A tendencia megfordítása egyúttal kijelölte a jövő évi feladatokat is.

A fórum jóváhagyta a 2013. évi szövetségi költségvetést.

Elismerések a szabadidősportban

A Magyar Szabadidősport Szövetség évről-évre, a „mindenki sportja” területén tevékenykedő önkéntesek, sportszervezők és sportvezetők legkiemelkedőbbjeinek elismerésével motiválja a szektorban dolgozókat.

A szabadidősport területén végzett kiemelkedő munkájukért, állhatatos szervezési- és népszerűsítési törekvéseik elismeréseként, a Magyar Szabadidősport Szövetség Elnöksége idén

dr. Kecsmárik Lászlónénak

a Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Szolnok Városi Szabadidősport Szövetség tagjának, és

Pántos Jánosnak,

Horvátzsidány sportélete vezetőjének munkásságát ismerte el a Lakosság Sportjáért emlékplakettet adományozásával.

A testület a jövő évi feladatok ismeretében módosította a Magyar Szabadidősport Szövetség alapszabályát. A hazai szabadidősport élet meghatározó szervezete a jövőben olyan belső szervezet átalakítást tervez, amellyel lehetővé válik, hogy minden, a szabadidősportért felelősséget érző szervezet tagként vehessen részt a magyar lakosság egészséges életmódjának alakításában.

0 Tovább

Tekesport: Kiss és Méhész lett az Év sportolója

A férfiaknál a sprint világbajnok Kiss Norbert, a nőknél pedig az országos páros bajnokság első helyezettje, Méhész Anita lett az év sportolója a tekézőknél.

A hazai szövetség hagyományos év végi ünnepségén kiderült az is, hogy a fiúknál Kozma Károly, míg a lányoknál Sajermann Nóra lett a 2012-es év legjobbja. A díjakat Lengyel József elnök, és Dávid Veronika főtitkár adta át.

A Magyar Tekeszövetség számára fontos lesz a 2013-as év, hiszen jövőre Zalaegerszegen rendezik meg a sportág csapat-világbajnokságát, így nem csoda, hogy az évzárón a vb is téma volt, amely május 10-én kezdődik.

Az évzárón Weinacht János emlék plakettet vehetett át a szövetség elnökségétől. A szakember idén ünnepelte 70. születésnapját, hosszú évek óta a MATESZ elnökségének tagja, az Utánpótlás Bizottság vezetője, az utánpótlás leány válogatott szövetségi kapitánya.

*

Rangos elismerésben részesült a tekézők főtitkára. Dávid Veronika a Vállalkozók napja ünnepi rendezvényén a "2012. ÉV Vállalkozója" díjat vehette át. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöksége szavazta meg a  VOSZ Sportvállalkozási Szekció jelölését a díjra, mely szekcióban 2010 őszétől a sportvezető társelnöki funkciót tölt be.

A díjat a Művészetek palotájában Demján Sándor /VOSZ ügyvezető elnök/, Szijjártó Péter /a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára/, Czomba Csaba /VOSZ soros elnök/ és Dr. Lits József / VOSZ Ellenőrző Bizottság elnöke/ adta át.

0 Tovább

Baranyai Mikulások

Mikulás ruhába bújtak a pécsi focisták! Az utolsó idei hazai bajnoki mérkőzésük előtt a PMFC-MATIAS vezetősége arra kérte a szurkolókat, hogy vigyenek magukkal plüss állatkákat és a csapatok bevonulásakor dobják őket be a pályára, ezzel segítsenek a nehéz sorsú gyerekeknek. A jótékonysági kezdeményezéshez az MVM-Paks játékosai is csatlakoztak. A klub és az Alexandra tulajdonosa, Matyi Dezső pedig minden egyes plüss mellé felajánlott egy-egy mesekönyvet is a gyerekeknek.


A PMFC-MATIAS néhány helyi kötődésű játékosa, Lantos Levente, Dibusz Dénes, Szatmári Lóránd, Fodor Ferenc és Gajág Gergő, Elbert Gábor, cégvezető társaságában útnak indultak Mikulás napján az összegyűjtött ajándékokkal. Első állomásként a pécsi Fészek Otthon és Bölcsőde apróságaihoz látogattak, ahol hatalmas örömet okozva a csöppségeknek személyesen adták át az ajándékokat.

Ezután a különítmény Vajszlóra indult, ahol a helyi óvodások népes tábora fogadta a játékosokat. A gyerekek körében óriási örömet okozott a kisebb-nagyobb plüssök és könyvek odaajándékozása. A játékosok egy rögtönzött foci bemutatóval és direkt az erre az alkalomra készített autogram kártyák kiosztásával kedveskedtek. 

0 Tovább

Székely Lilla készülhet Kolumbiába

Székely Lilla a harmadik nem olimpiai sportágak világversenyére készülhet. A magyar uszonyos és búvárúszó klasszis az augusztusi lignanói Európa-bajnokságon két aranyérmet és két bronzérmet szerzett, és többek között egy Európa-csúcsot is úszott. A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint az Eb-s eredményei alapján Székely két számban is (100 méteres felszíni és 50 méteres búvár) kvalifikálta magát egyéniben a Caliban megrendezendő Világjátékokra.

A kecskemétiek válogatott versenyzője 2005-ben Duisburgban, majd 2009-ben Kaohsiungban is tagja volt a Világjátékokon részt vett magyar csapatnak. „Abban bízom, hogy a 2012-es lendület kitart jövőre is. Idén csaknem minden bejött, és nagyon örülök annak, hogy harmadszor képviselhetem a Világjátékokon a magyar színeket” – mondta Székely, aki ráadásul a női váltóban is érdekelt lesz, mivel Debreczeni Hajnalkával, Károlyi Csillával és Senánszky Petrával a 4X100-as csapatot is kvótához kijuttatta.

A Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négyévente rendezik meg. A nem olimpiai sportágak világversenyén – jelen állás szerint – ritmikus gimnasztikában, uszonyos és búvárúszásban, maratoni kajak-kenuban és erőemelésben lesz magyar sportoló. 

0 Tovább

Olimpiai bajnokok egyedülálló felajánlása a Down-szindrómás gyermekek korai fejlesztéséért

A Down Egyesület jótékonysági kampánya 2012. december 3-án indul a legnépszerűbb közösségi oldalon, amelynek során az egyesület Facebook oldalán található applikációján keresztül az érdeklődők a felajánlásokért cserébe megnyerhetik a londoni olimpiai- és paralimpiai büszkeségeink felajánlásait. Az adományok a Down-szindrómás gyermekek korai fejlesztési programját segítik majd.

Decemberben az egyedülálló összefogásnak köszönhetően adományozási kampányt hirdet a Down- Egyesület. London olimpiai-és paralimpiai bajnokai azonnal a kezdeményezés mellé álltak és ajánlották fel a még meglévő sport relikviáik egyikét. Így Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok kajakos, a K4 tagjai közül Kovács Katalin háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok kajakos, Szabó Gabriella olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok kajakos, Gyurta Dániel olimpiai- és kétszeres világbajnok úszó, Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető atléta, Szilágyi Áron olimpiai- és világbajnok kardozó, a férfi K2 tagjai, Kökény Roland (kétszeres világbajnok) és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó  és nem utolsó sorban Pálos Péter asztaliteniszező paralimpiai bajnok aláírt tárgyaiért cserébe várja az egyesület a felajánlásokat.

 A jótékonysági kampányban való részvételhez nem kell mást tennie annak, aki segíteni szeretne, mint minimum 2500 Ft adománnyal segíteni a Down Egyesület jótékonysági kampányát a Down Egyesület Facebook oldalán (https://www.facebook.com/downegyesulet) kialakított applikáción keresztül. Az online pénzügyi tranzakciós felületén 2012. december 3. és 16-a között lehet akár többször is adakozni, hiszen minden felajánlott 2500 forinttal nő az esély az olimpiai- és paralimpiai bajnokaink kedvenc tárgyainak elnyerésére. A sorsolás 2012. december 18-án történik, a nyerteseket e-mailben értesítik a szervezők.

„A jótékonysági kampány során befolyt összeget a Down-szindrómával élő gyerekek korai fejlesztési programjára fordítja az Egyesület, segítve ezzel a minél korábbi és hatékonyabb beilleszkedésüket környezetükbe, lehetővé téve ezzel az önálló életvitelt számukra.”  – mondta Kisari Károly a Down-Egyesület elnöke.

0 Tovább

Matyi Dezső: Öröm látni sok kisgyereket a PMFC mezében

Sikeres volt a Pamacs játékos sportverseny Pécsett. A Széchenyi István Általános Iskola és a PMFC MATIAS közös szervezésében óvodás korú gyerekeknek volt lehetőségük a klub vezetősége előtt focizni.

Az eseménnyel a PMFC-nek nem titkolt szándéka az volt, hogy betekintést engedjenek a szülőknek az általános iskola működésébe, induló sportosztályaiba, valamint a klub által az iskolában működtetett labdarúgó akadémiai rendszerbe.

A sportnap után Matyi Dezső, a PMFC MATIAS tulajdonosa örömmel nyilatkozott a sportnap után: „Ezeknek a gyerekeknek kézzel fogható példa Márkvárt Dávid pályafutása. Az U19-es csapat motorja a TÁSI tanulója. Ő egyébként már kézbe vehette profi szerződését, így az idelátogató szülők láthatják, hogy a pécsi fiúkból igenis lehet komoly labdarúgó” – mondta a tulajdonos.

0 Tovább

Világjátékok 2013 – Cali készül

Beszámolót tartottak a 2013-as Világjátékok házigazdái! Az olimpián kívüli sportágak világversenyét jövőre a kolumbiai Caliban rendezik meg, ahol a nemzeti olimpiai bizottságok és a nemzetközi sportági szövetségek képviselői tájékozódhattak az előkészületekről. Magyarországot Dragóner Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Marketing főmunkatársa és dr. Páll Zoltán, a MOB Orvos Bizottságának tagja képviselte.

„A helyiek a Világjátékokhoz kapcsolódó összes területről tájékoztatást adtak és igyekeztek minden kérdésünkre választ adni” – kezdte Dragóner Ildikó. „Több szállodát is megnéztünk a három nap alatt, sőt egy mindent kielégítő modernül felszerelt kórházba is látogatást tettünk. Igyekeztünk minél több információt gyűjteni a dél-amerikai városból. Egy biztos: nagyon készülnek. A nagyobb sportlétesítményeken már ott van a Világjátékok logója, és több tucat önkéntes segítette a munkánkat, akik szintén a játékokat népszerűsítő egyenruhában voltak” – tette hozzá a MOB marketingese, aki a harmadik Világjátékokra való kiutazást koordinálja majd jövőre. Dragóner Ildikó tevékenyen részt vett a 2005-ös duisburgi, és a 2009-es tajvani csapat munkájában. A Magyar Olimpiai Bizottság ilyen szempontból orvosi vonalon is tapasztalt szakembert küldött ki Caliba. Dr. Páll Zoltán volt ugyanis a magyar csapat orvosa a tajvani játékokon.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. A jövő nyári sportfesztiválon – jelen állás szerint – ritmikus gimnasztikában, erőemelésben és maratoni kajak-kenuban van magyar kvóta, de a kvalifikációs időszaknak csupán fele telt el.

0 Tovább

Játékos sportverseny a Pécsett

A Széchenyi István Iskola és a PMFC MATIAS közös szervezésében megrendezik az I. Pamacs foci játékos sportversenyt, melyre a PMFC óvodás korú játékosait várják a szervezők kedden délután. Az iskola, valamint a PMFC vezetőségének nem titkolt szándéka, hogy a verseny során betekintést engedjenek a szülőknek az általános iskola működésébe, induló sportosztályaiba, valamint a PMFC által az iskolába működtetett labdarúgó akadémiai rendszerbe.

A TÁSI-ban megrendezendő játékos versenyen a gyerekek képességeiknek, életkoruknak megfelelő feladatokban mérhetik össze a tudásukat szüleik segítségével. A játék színvonalát emeli, hogy a zsűri elnöke várhatóan Matyi Dezső, a PMFC MATIAS tulajdonosa lesz, a további zsűritagok pedig a Széchenyi István Iskola valamint a PMFC vezetőségi tagjai közül kerülnek ki. A játék előtt a közös bemelegítést a felnőtt csapat egyik kiváló játékosa fogja vezetni.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők!

 

0 Tovább

Teke – Tizennégy magyar lehet ott az utolsó WTC-n!

Tizennégy fős magyar csapat vesz részt a World Tour Classic (WTC) idei utolsó állomásán. A rangos nemzetközi pénzdíjas tekeverseny záróviadalát az ausztriai Ritzingben rendezik meg december 15-én.

Kiss Norbert, Nemes Attila, Hergéth Zoltán, Boanta Caludiu és Vörös Milán az első, Zapletán Zsombor, Botházy Péter és Kozma Károly pedig a második körben kapott meghívást. A magyar csapatot Kiss Tamás, Gergácz Csaba, Rudolf Balázs, Nagy Attila, Orosz István és Budai Ádám teszi teljessé, akik mindannyian ritzingi a selejtezőben harcolták ki az indulás jogát.

A WTC-versenyeken a világ legjobb tekézői indulhatnak. A sorozatot idén írta ki először a sportág nemzetközi szövetsége. Az első két állomáson Kiss Norbert fantasztikus sorozatot produkált: a horvátországi Varasdon és Zalaegerszegen is győzött, ráadásul az első versenyen Nemes Attilával döntőzött, így elmondható, hogy a magyaroknak abszolút bejött a WTC. 2013-ban a nők számára rendezik meg a World Tour Classicot.

0 Tovább

László Csabiék 15. helye a vb-n

Melbourne-ben megrendezték az idei Standardtáncok Világbajnokságát, amelyen 70 páros indult. Magyarországot László Csaba és Páli Viktória, valamit Zsom Olivér és Vozár Boglárka képviselte.

A két Világjátékokat megjárt László Csaba és partnere Viki bejutott a legjobb 24-be, ahol végül az előkelő 15. helyen végzett, míg a Zsom-Vozár duó a 48. helyen zárt. A többszörös világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes Benedetto Ferruggia, Claudia Koehler páros visszavágott a dánoknak a tavalyi moszkvai vereségért, és megszerezte az aranyérmet.

A regnáló világbajnok, a dán Emanuel Valeri, Tania Kehlet kettős végül második lett, megelőzve a német Simone Segatori, Annette Sudol egységet.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum