Ellepték a világbajnokok a BKV tekecsarnokát. A sportágban a Világbajnokok Versenyével az év utolsó eseményét bonyolították le Erdei Zsolt közreműködésével. A profi ökölvívó világbajnok nyitotta meg a viadalt, amelyen a jelenlegi magyar válogatott világklasszisain kívül olyan egykori csillagok gurítottak, mint például Németh Lajos vagy Mráz László.

Erdeit lenyűgözte a tekés közeg. „Lelkes, és nemzetközileg is meghatározó sportemberekkel van tele ez a sportág. Jó volt itt lenni, és annak meg külön örülök, hogy a hivatalos megnyitón sikerült párat gurítanom” – nyilatkozta a kamerák kereszttüzében Erdei ’Madár’ Zsolt. A gálát Farkas Sándor nyerte 650 fás teljesítménnyel, ezzel 500 euróval gazdagodott.

Az eseményről a Telesport így számolt be:

(A tekés anyag 2:10-nél kezdődik. Ha nem indul el a beágyazott videó, akkor itt nézheti meg a Telesport anyagát: MTV Videótár)


„A Világbajnokok Versenyével a sportágat szerettük volna népszerűsíteni egy picit, persze jól akartuk magunkat érezni egy eredményes év után, és egy mozgalmas esztendő előtt” – értékelt Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára. „Külön köszönöm az Erdei Zsolt Baráti Kör közreműködését abban, hogy Madár eljött a rendezvényünkre. Most jöhet egy kis pihenés, de január elejétől egy maratoni munka hajrája kezdődik meg számunkra. Májusban Magyarország a világ legjobbjait látja vendégül. 20 nemzet közel ezer tekése érkezik Zalaegerszegre, a 2013-as csapat-világbajnokságra. A májusi rajtig rengeteg tennivalónk lesz” – tette hozzá a sportvezető. A Világbajnokok Versenyének összefoglalóját januárban a Sport1-en láthatják a nézők.

Mráz László

Bemutatás

Erdei Zsolt

Dávid Veronika

Jókedv

Himnusz

Lendületben

Erdei készül

Farkas Sándor fehér mezben