Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kick-boksz-vb: Fantasztikus magyar szereplés Szkopjéban

Elsöprő magyar sikerekkel zárult a Szkopjéban megrendezett kick-boksz világbajnokság. A macedón fővárosban a magyar válogatott öt világbajnoki címet gyűjtött be. 

A győzelmeken túl két ezüstéremmel, és kilenc bronzéremmel térhet haza a csapat, melynek egyik élharcosa ezúttal is Dancsó Zoltán volt, aki hatodik alkalommal lett világbajnok light-contactban.

Dancsó Zoltán

A 84 kilogrammos Dancsón kívül ugyancsak a light-contactosok között Andó László (74 kg), és Wágner Vivien (60 kg), a veterán light-contact kategóriában Koszogovits Mihály (84 kg), valamint a kick-lightos mezőnyben Miskolczi Anett (65 kg) lett első.

 

Aranyérmesek

Light-contact:

Wágner Vivien (60 kg)

Andó László (74 kg)

Dancsó Zoltán (84 kg)

Veterán light-contact:

Koszogovits Mihály (84 kg)

Kick-light:

Miskolczi Anett (65 kg)

 

Ezüstérmesek

Kick-light:

Molnár Mónika (50 kg)

K-1:

Habash Antoine (60 kg)

 

Bronzérmesek

Kick-light:

Dr. Megyeri Csilla (55 kg)

Fenyvesi Márta (70 kg)

Zsarkó Dániel Péter (79 kg)

Pődör Csaba (+94 kg)

K-1:

Bodacz Patrik (57 kg)

Brunner Boglárka (65 kg)

Veterán light-contact:

Mayer Gábor (94 kg)

Tóth István (+94 kg)

Light-contact:

Fenyvesi Márta (70 kg)

 

 

0 Tovább

Sportdiplomáciai siker: dr. Leyrer Richárd alelnök maradt WAKO-nál, valamint az európai szövetség elnöke lett

Továbbra is dr. Leyrer Richárd a Nemzetközi Kick-Boksz Szövetség (WAKO) első alelnöke. A magyar sportvezetőt újraválasztották a sportág tisztújító közgyűlésén Szkopjéban. A WAKO elnöki posztján sem volt váltás: az olasz Ennio Falsoni újabb 4 évre kapott bizalmat.


A Magyar Kick-boksz Szövetség elnökeként, és a Nemzeti Sportszövetség alelnökeként dolgozó Leyrert az európai szövetség elnöki teendőivel is megbízták.


„A cél az, hogy a kick-bokszot minél szélesebb körben ismerjék a világon, valamint az, hogy a sportág kivívja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerését” – nyilatkozta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Leyrer Richárd.

NSSZ Sajtószolgálat

0 Tovább

Táncsport - Aranyérmes lett a magyar bajnok Szombathelyen

Magyar győzelemmel ért véget a nyílt nemzetközi latin verseny az Isis Openen. A szombathelyi viadalon Andrea Silvestri és Váradi Martina végzett az első helyen.


A magyar bajnok páros a hatos döntőben egy szlovén, egy szlovák, egy román, és két cseh duót előzött meg.

A WDSF Standard kategóriában is volt egy magyar döntős: Szepesi József és Farkas Bettina hatodik lett, az első helyet az olasz Moshenin Evgeny, Favero Genny kettős szerezte meg.

Isis Open, Szombathely
International Open, Latin
A döntő végeredménye:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
2. Burazer Kristijan, Plohl Martina (Szlovénia)
3. Hein Jiri, Krncanova Lucia (Szlovákia)
4. Zsolt Cseke, Ioana Degau (Románia)
5. Karasek Filip, Piskova Sabina (Csehország)
6. Drmota Jakub, Florová Tereza (Csehország)

0 Tovább

Magyar ezüstérem Kanadában

Krajcsák Márk ezüstérmes lett Kanadában. A kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar fallabdázó az ottawai Goodlife Open 2011 elnevezésű viadalon, a 16-os főtáblán három meccset nyert, és a végső győzelemhez is közel volt.

Zac Alexander és Krajcsák Márk

Krajcsák a fináléban 2-0-ra vezetett Zac Alexander ellen, de végül az ausztrál nyert 3-2-re. „Az eredménnyel összességében elégedett lehetek, mert elegendő világranglista pontot gyűjtöttem, viszont egy döntő elvesztése mindig csalódással jár. Különösen úgy, hogy vezettem is” – nyilatkozta a legjobb magyar fallabdázó.


Krajcsák Márk az előttünk álló hetekben több nemzetközi versenyen is ütőt ragad, jövő héten például Spanyolországban indul.

0 Tovább

Fut a Face a Margitszigeten

Nagyszabású futóversenyt, és egész napos, izgalmas, számos fellépéssel, koncerttel tarkított sportprogramot szervez a Radio Face! Október 15-én, a Margitszigeten a Radio Face - a SUHANJ! Alapítvány tevékenységét felkarolva - neves sportolók, közéleti személyiségek, médiasztárok, énekesek, színészek, részvételével, szereplésével szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők mindennapos küzdelmeire, amit a városi közlekedés, ügyeik intézése, vagy akár a bevásárlás jelent annak ellenére, hogy sokszor apró odafigyeléssel is rengeteg segítséget nyújthatunk nekik - olvasható a Radio Face SPORTbányászathoz eljuttatott közleményében.


A központi esemény alapja hogy a Radio Face és a TV2 közismert arca, Kárász Róbert kihívta Balogh Gábor olimpikont, egy barátságos sziget-kör futóversenyre, amelyhez aztán több neves közéleti egyéniség és sportoló is csatlakozott. Az indulók között lesz többek között Rubint Réka is. A verseny és a nemes ügy népszerűsítésére a Radio Face egész napos interaktív műsort szervez, melynek keretén belül számos szórakoztató programmal és meglepetéssel várja majd a Margitszigetre ellátogató közönséget, kiemelten is a fogyatékkal élőket. Számos énekes, együttes, neves DJ váltja majd egymást a színpadon a változatos programok alatt. Vendégünk lesz az Armada kiadó világsztár DJ párosa Dabruck & Klein, de számos hazai közkedvelt hírességet is a körünkben üdvözölhetünk majd. Íme egy kis ízelítő a nevekből, a teljesség igénye nélkül: Szekeres Adrienn, Király Viktor, Kállay Sounders András, Tolvai Reni, Summer Sisters, Giorgio, LL Junior, Szeleczky Dávid, Lakatos Yvette és még sokan mások! Lesz ingyenes, családbarát aerobik óra Rubint Rékával! Speciális spinning óra látássérültek számára, a Brit Nagykövetség Támogatásával, valamint jóga- és relaxációs technikák mozgássérülteknek és egészséges társaiknak, hiszen a sport öröme mindenkié! A sportolás közben elfogyott energiát tízezer palacsinta hivatott pótolni, amit a rendezvényen résztvevők természetesen ingyen kapnak. A 10.000 palacsintán felül a helyszínen húsz ismert személyiség süt majd még néhány ezret egy barátságos verseny keretein belül. A versengésbe a fogyatékkal élők képviselői is beszállnak a nemes célért. A helyszíni, jótékonysági palacsintasütésből ugyanis négy, gyermekek gyógyításával, rehabilitációjával foglalkozó szervezet, illetve kórház ideiglenes kis lakói vacsoráznak majd jóízűen a rendezvényt követően.
Az esemény védnökei:
Balogh Gábor - miniszterelnöki főtanácsos, világbajnok és olimpikon öttusázó
Borkai Zsolt - A MOB Elnöke, Győr Város Polgármestere
Mihalovics Péter - Miniszteri Biztos

0 Tovább

Magyar világbajnoki arany Dél-Afrikában

Fantasztikus magyar sikerrel ért véget a Dél-Afrikában zajló IFAA teremíjász-világbajnokság. Pretoriában Kamarás Szilárd harmadszor is világbajnoki címet szerzett.

A magyar íjász az irányzék nélküli kategóriában 824 körös összetett világcsúccsal lett világbajnok. A Szt. László Íjász Se elnöke és versenyzője saját maga finanszírozta a világbajnokságra való felkészülését, valamint a kiutazást is.

„Örülök, hogy a vb-aranyon kívül az összetett világcsúcsot is sikerült megjavítanom. Akárcsak tavaly, idén is önerőből készültem fel a világbajnokságra, így ez az eredmény nagyon értékes számomra” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok íjász.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum