Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Családi hétpróba, síszimulátor és tchoukball is lesz a Családi Mozgásfesztiválon

Szeptember második hétvégéjén nagyszabású családi sportolásra invitál mindenkit a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A BudaPart-Kopaszi gát ad otthont a Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválnak, amely sportágakban gazdag programokat kínál. Szeptember 11-én, vasárnap a délelőtt 10 órai kapunyitástól délután 5 óráig lehet sportolni. 

Idén családi hétpróbában és egyéni kategóriában is lehet pontokat gyűjteni a fesztiválon, a legjobbak értékes ajándékokkal gazdagodnak. 

A családi hétpróbán kívül a sportolni vágyók újdonságként kipróbálhatják többek között a síszimulátort és tchoukball-t is, emellett capoeira-oktatáson is részt vehetnek. 

tchoukball egy labdajáték, amelyet 7 fős csapatok játszanak. A kézilabdához hasonló labdát egy ferdén felállított trambulin-szerű kapura dobnak, úgy, hogy a visszapattanó labdát az ellenfél játékosai ne tudják elkapni mielőtt az földet érne.

capoeira brazil harcművészeti tánc, melyet a 16. századtól a 19. századig a főként Közép-Nyugat Afrikából Brazíliába hurcolt rabszolgák alakítottak ki. Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik. 

A Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon való részvétel ingyenes. 

A Családi Mozgásfesztivál az Európai Sporthét (EWOS) hazai nyitórendezvénye is lesz egyben. Az Európai Sporthetet másodszor rendezik meg, melyet az Európai Bizottság hívott életre 2015-ben. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. A cél, hogy szeptember 10-18. között minél több magyar ember tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.

További információk: www.masport.huwww.europaisporthet.hu

0 Tovább

Szkander - 50 ország 1500 versenyzője érkezik jövőre a világbajnokságra

Magyarország egy giga szkander-világbajnokság megrendezésére készül, amelyet 2017 szeptember 2-tól 10-ig bonyolítanak le Budapesten – hangzott el a Duna Televízió Balatoni Nyár című műsorában.

A Balatoni Nyár vendége Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke volt, aki a Világ Szkanderszövetség alelnöke is egyben. A sportvezető beszámolt a hazai vb előkészületeiről, valamint beszámolt a közelmúltban megrendezett belgiumi Világkupán elért magyar sikerekről is.

A sportvezető elmondta, hogy a magyar szövetség 2013-ban nyerte el a 2017-es vb rendezési jogát, és azon dolgoznak, hogy a jövő évi világverseny minden idők legjobban megszervezett világbajnoksága legyen.

„Jövő szeptemberben több, mint 50 ország legjobb szkanderese érkezik Budapestre. Több, mint 1500 versenyzőt láthatunk, köztük természetesen a magyarokat is, akik főleg az utóbbi időben egyre jobban teljesítenek a nagy nemzetközi versenyeken” – mondta a sportvezető.

A legutóbbi belgiumi Világkupáról a magyarok összesen hat aranyéremmel térhettek haza.

0 Tovább

Öt magyar erőemlő indulhat az Arnold Classic-on!

Nem telik el hónap anélkül, hogy a magyar erőemelők ne hallatnának magukról. Legutóbb a csehországi masters Európa-bajnokságon megszerzett két magyar aranyéremtől volt hangos a magyar sportsajtó. Most bejelentették, hogy öt magyar induló lesz a sportágban az idei Arnold Classic-on.

Öt magyar versenyző kvalifikálta magát az idei Arnold Classic Europe elnevezésű rangos versenyre RAW fekvenyomásban – tájékoztatott a Magyar Erőemelő Szövetség.

A kiemelt eseményt Barcelonában bonyolítják le szeptember 23-án. Az Arnold Classic-ra Nyers Mónika (Európa-bajnok), Kubatov Géza (Európa-bajnok), Csüllög Béla (világbajnoki 5. helyezett), Palágyi Zsanett (Európa-bajnoki bronzérmes), valamint Schauer Kornél (Európa-bajnoki 4. helyezett) szerzett indulási jogot.

A Magyar Erőemelő Szövetség komoly sportszakmai sikerként könyveli el a kvalifikációkat.

0 Tovább

Póta már nem izgul a hazai versenyeken

Póta Georgina nem sokat pihent az olimpia után. A magyar asztaliteniszező már a következő szezonra készül. Az ősz legfontosabb versenye számára a hazai rendezésű Európa-bajnokság lesz, amelyet október 18. és 23. között rendeznek meg Budapesten.

Örültem volna, ha a harmadik olimpiámon továbbjutok a következő körbe, mivel a korábbi játékokon is idáig jutottam, mint most, és a legjobb 32 között estem ki. Sokat nem pihentem Rió után. Egy hetet kaptam, de már megkezdődött a felkészülés a következő szezonra” – nyilatkozta a 96.4 Rádió1-nek Póta, aki elmondta, hogy sok nemzetközi versenye lesz, köztük természetesen kiemelt szerepet kap a hazai rendezésű Európa-bajnokság.

„A cseh nemzetközivel kezdek, ott ötödik kiemelt leszek, de ott lesz többek között a belga nemzetközi is, úgyhogy nem kifejezetten a hazai Eb-re készülök, hanem az egész versenysorozatra” – hangsúlyozta a magyar válogatott versenyző.

Póta Georgina elmondta, hogy már nem izgul annyira a hazai versenyeken, mint régen. Korábban képes volt túlstresszelni az itthoni megmérettetéseket, de megtanult a hazai környezetből fakadó teherrel együtt versenyezni.

Fotó: MTI

0 Tovább

Negyvenévesen is Világjátékok-éremre hajt a Delfinember

Immár negyedik Világjátékok-részvétele előtt áll a világ- és Európa-bajnok búvárúszó Kanyó Dénes. Az augusztus végén negyvenedik életévét betöltő sportoló jobban érzi magát, mint valaha, és éremben gondolkodik a nem olimpiai sportágak legnagyobb, négyévenkénti multisport-eseményén.

Az uszonyos- és búvárúszásban a június végi voloszi világbajnokságon lehetett kvótát szerezni a jövő nyári Világjátékokra. Görögországi eredményei alapján Kanyó Dénes kivívta a jogot, hogy a 400 méteres felszíni úszásban, illetve a 4x100-as férfi váltó tagjaként ott lehessen Wroclawban.



A Szegeden már egy bő évtizede edzőként is tevékenykedő Kanyó Dénes pályafutásának különlegessége, hogy az idén tavasszal megrendezett országos bajnokságon megnyerte karrierje századik(!) ob-aranyát.

„Én is meglepődtem, amikor felhívták a figyelmem az év elején arra, hogy már kilencvenötnél tartok” – mondta az első országos bajnoki címét 1989-ben szerző Kanyó Dénes. – „Ezért aztán öt számban indultam az ob-n, és sikerült is teljesítenem a százat. Egy ideig igazi aranyhalmozó voltam itthon, de aztán visszavettem egy kicsit, főleg, mert nem egyszer a saját tanítványaim elől halásztam el az aranyakat, de most ez az álomhatár újra kedvet csinált.”

A szegedi búvárúszó 1997-ben vett rész pályafutása első Világjátékok eseményén, a jövő évi pedig már a negyedik lesz számára. Eddigi legjobb eredménye egy ezüst és egy bronz, ugyanakkor sportágában kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, emellett kétszer is volt világcsúcstartó. Elmondása szerint két világbajnoki címre a legbüszkébb: Szentpéterváron éppen 33. születésnapján tudott nyerni, míg 2011-ben a hazai rendezésű vb-n világrekorddal diadalmaskodott Hódmezővásárhelyen.

Ahogyan fogalmazott, azóta sem következett be nagyobb állagromlás, úgyhogy bízik benne, hogy a dobogón végezhet a jövő évi Világjátékokon.

„Nagyon szeretem a búvárúszást, és mint tudjuk, hogy a szerelem mindent legyőz. Komolyra fordítva, fontos, hogy egészséges vagyok, ezért tudom ilyen szinten csinálni. Ebben ugyanakkor annak is szerepe van, hogy ez egy vízben űzhető sport, kíméli a testemet, tinédzserkoromban több sérülésem volt az iskolapadban való görnyedés miatt, mint most. Mondhatnám, hogy egyre könnyebb...”

Egyedülálló pályafutásához hozzátartozik, hogy Kanyó Dénes különösen oda figyel magára: étkezésére, alvására, életmódjára.

„Vannak dolgok, amiket tanulok és kipróbálok, és ha beválik, megtartom. Például nem favorizálom a fűtést, úgyhogy télen előfordulhat öt fokos hőmérséklet a hálószobában. A testi képességek kis visszafejlődését ezek az ismeretek kompenzálják, és az eredményeket szinten lehet tartani.”

Nagy öröm van mostanában az egyesületnél – mondja a sokak által csak Delfinemberként emlegetett sportoló („roppant szimpatikus állat számomra a delfin, a vízben az egyik példaképem”), merthogy tanítványai közül a váltókban hárman szintén eljuthatnak a Világjátékokra.

0 Tovább

Szurkoljunk olimpikonjainknak egy jó kis retrobulival!

Miközben éjszakánként lélegzetvisszafojtva szorítunk a magyar sportolókért, akik az olimpián küzdenek az érmekért, érdemes egy kis speciális testmozgással leveztni a feszültséget. Sztárfellépők egész sora érkezik ugyanis most szombaton Siófokra, a Plázsra, ahol a Total Dance szervezésében kerül sor a Balatoni Retro Láz elnevezésű eseményre. A 18 órától egészen hajnalig tartó rendezvényen külföldi és hazai előadók szórakoztatják majd a közönséget. A legtöbben talán a legendás Brooklyn Bounce koncertjét várják: az 1996-ban alapított német együttes a house, a techno és a trance műfajában ismert, és várhatóan most is alaposan megmozgatja a bulizni vágyókat, akárcsak mondjuk 20 évvel ezelőtt.

A szintén német, 1999-ben alakult Groove Coverage elsősorban a trance kedvelőit szórakoztatja majd, ismert régi slágereket feldolgozva.

Természetesen nem hiányozhatnak a partiról a 90-es évek népszerű magyar előadói sem: ott lesz a siófoki Plázson az Ámokfutók, a Splash, a Happy Gang, Csordás Tibi, Náksi, Sub Bass Monster, az Animal Cannibals, az UFO és DJ André is.

Az előrejelezések szerint hétvégén kiváló idő várható a Balaton partján, így semmi nem állhat egy fergeteges retrobuli útjába!

További részletek, köztük a kedvezményes jegyárakkal kapcsolatos információk a www.tdf.hu oldalon találhatók!

Reméljük, a szpíker - mint szombat óta megannyi rendezvényen - ezen az éjszakán is bejelent majd egy (vagy akár több...) magyar sikert a riói olimpiáról!

0 Tovább

Családok a gáton - Várhatóan több ezren sportolnak majd a Kopaszin

Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztivál - Nagykorú lett az esemény

 Ismét nagy dobásra készül a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A szervezet ugyanis szeptember 11-én több száz családot invitál a Kopaszi-gátra egy nagy közös testmozgásra. A Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon való részvétel ingyenes.

A The Lancet című orvosi hetilap a közelmúltban premiernek számító vizsgálatot végzett, és ennek alapján először számszerűsítette azt, hogy mibe kerül az emberiségnek az immár világméretű problémát jelentő elhízás, amely elsősorban a mozgáshiányra vezethető vissza. Erről a magyar sajtó is beszámolt, hiszen ez a probléma Magyarországon különösen aktuális. Az összefoglalóból kiderül, hogy 2013-ban 67,5 milliárd dollárba került a főleg mozgáshiányból származó beteges elhízás. A vizsgálatot 142 országban végezték el, vagyis lényegében globálisnak tekinthető.

Az MSZSZ itthon a rendezvényeivel igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára, és ez nem lesz másképp a Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon sem. A Kopaszi-gáton rengeteg sportágat kipróbálhatnak az érdeklődők, emellett egészségügyi tanácsadások, szűrések is lesznek.

Az esemény az Európai Sporthét (EWOS) hazai nyitórendezvénye is lesz egyben. Az Európai Sporthetet másodszor rendezik meg, melyet az Európai Bizottság hívott életre 2015-ben. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. A cél az, hogy szeptember 10-18. között minél több magyar tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.

További információk: www.masport.hu

0 Tovább

75 nap múlva kezdődik a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokság

2016. október 18. és 23. között Budapest ad otthont az asztalitenisz Európa-bajnokságnak. 75 nappal az esemény megkezdése előtt a szervezés megfelelő ütemben halad.

„A zágrábi ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon találkoztunk az európai szövetség vezetőivel, akikkel egyeztettünk a szervezés jelenlegi állásáról. Mindkét fél számára megnyugtató volt a megbeszélés, a szervezéssel pontosan ott tartunk, így a nyár közepén, ahol kell. Napi szinten szervezik a kollégák a szövetségben az eseményt, az egyes részfeladatok megoldását. Minden egyes szervezési pont a felügyeletünk alatt áll. Azt gondolom, hogy egy nagyon magas színvonalú és kifejezetten élvezetes Európa-bajnokságot fogunk látni októberben a Tüskecsarnokban. Hogy pontosan hány országból mennyi versenyző érkezik, azt még nem lehet tudni, de azt például tudjuk, hogy 1200 labdát használnak majd a versenyzők.” – mondta mosolyogva Nátrán Roland a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

„Bízom benne, hogy a három versenyzőnk az olimpián, Póta Georgina, Lovas Petra és Pattantyús Ádám úgy szerepelnek majd, hogy a lendületük kitart az Eb-re. Egyébként rendezőként mi indíthatjuk a legtöbb versenyzőt, összesen 10 főt. Így lesz kiért szurkolni a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.” –fejezte be az elnök.

„Az idei Európa-bajnoksággal az asztalitenisz visszatér egyik otthonába. Magyarország a sportágon belül tettrekész és nagyon aktív. Jó házigazdák lesznek a magyarok” – mondta az Európai Asztalitenisz Szövetség elnöke, Ronald Kramer, még januárban az Eb szerződés aláírásakor.

0 Tovább

Állatorvos-agrár sportnap: A MOB alelnöke már sportoló korában eldöntötte, hogy állatorvos lesz

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökének sportoló korában tetszett meg az állatorvos szakma. Dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok tornász, ma a Magyar Torna Szövetség elnökeként tevékenykedik, a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét pedig védnökeként segíti. A rendezvényt 2014-ben azzal a céllal hívták életre, hogy összefogja ezen a szakterületen dolgozókat.

„Természetesen örömmel vállaltam a védnökséget. Egy évben egyszer összejön ez a nagy csapat, hiszen ne feledjük, nem csak állatorvosok tartoznak ide, hanem az agráriumban dolgozók is. Sportvezetőként kötelességemnek tartom, hogy a rendszeres testmozgást a Magyar Torna Szövetségben és a Magyar Olimpiai Bizottságban betöltött tisztségemen túl népszerűsítsem” – nyilatkozta az állatorvos-agrár sportnap hivatalos honlapjának Magyar Zoltán, aki elmesélte, hogy még aktív sportolóként beleszeretett az állatorvoslásba.

„Egy nagyon kedves barátom, aki már sajnos nem él, rendszeresen elvitt magával vidékre oltani, herélni, és nekem nagyon megtetszett ez a világ. Ahogy időm engedi, örömmel veszek részt ennek a szakterületnek a rendezvényein, az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége is remek alkalom lesz arra, hogy ezek a szakemberek közösen kikapcsolódjanak, sportoljanak.” – tette hozzá Magyar Zoltán.

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökén kívül a MOB egy másik alelnöke is csatlakozott az eseményt támogatókhoz, hiszen a rendezvény szervezői a közelmúltban jelentették be, hogy Czene Attila is az állatorvos-agrár sportnap védnöke lett.

Az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét először 2014-ben rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Az eseményen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok vesznek részt, idén szeptember 24-én rendezik meg, Tatán.

Bővebb információk: www.oaas.hu

0 Tovább

Sikeres VK-szereplés – Hat arany Belgiumban

Hat aranyat hozott haza a válogatott

 Hat aranyéremmel térhettek haza a magyar szkander-válogatott tagjai a belgiumi Világkupáról.

A Rochefortban lebonyolított nemzetközi versenyen a 65 kilogrammos kategóriában Barzsó Henrietta, a 70 kilogrammosok között Ivánfi Brigitta, míg a 95 kilós mezőnyben Bogdán Róbert lett aranyérmes. Mindhárman mindkét kézzel szereztek egy-egy aranyat. Fazekas Andrea két ezüstérmet, Echmann Krisztina pedig két bronzérmet szerzett. Mindketten a 65 kilogrammos kategóriában.

Dobos Attila a +80 kilósok között állhatott dobogóra, bal kézzel 2., jobb kézzel 3. lett, míg Tanka Róbert bal kézzel harmadikként zárt a 65 kilósok között.

További eredmények:

Junior korosztály

Verbóczki Luca (60 kg)

Jobb kézzel 1. hely, bal kézzel 2. hely

Szakállas Szilárd (80 kg)

Jobb kézzel 3. hely, bal kézzel 3. hely

Sztanek Sándor (80 kg)

Jobb kézzel 2. hely, bal kézzel 2. hely

0 Tovább

Sárkányhajó Eb – Sporttörténelmi magyar szereplés

8 arany, 9 ezüst, 11 bronz

Huszonnyolc érmet szereztek a magyar sárkányhajósok Rómában. Az olasz fővárosban megrendezett 12. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon a Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vett részt.

Ez volt a hazai szövetség történetének legsikeresebb nemzetközi szereplése. A magyar küldöttség a nemzetek közötti pontversenyben a 3. helyen végzett.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, a magyar csapat vezetője, aki egyben az Európai Sárkányhajó Szövetség első alelnöke, büszkén nyilatkozta, hogy a magyarok az Eb-n összesen 8 arany, 9 ezüst és 11 bronzérmet szereztek.

„Ez történelmi jelentőségű eredmény, hiszen az érmek minden korosztályban eredményes versenyzést tükröznek, és az ifjúsági és premier osztály a legfényesebb érmekből sokat gyűjtött be, ami a jövő szempontjából nagyon fontos. Nem szabad elfelejteni, hogy 2018-ban a szövetség rendezi meg a sportág legnagyobb versenyét a 11. IDBF Klub Legénység Világbajnokságot, ekkor a világ sárkányhajósai ismét Magyarországra fognak látogatni. Jó alap lehet a mostani szereplés a jövő építéséhez, hiszen a vb-n a klubok majd a legjobb teljesítményt szeretnék hozni minden korosztályban. Úgy tűnik, hogy jó úton járunk, dolgozni fogunk tovább a sikerért, és a sportágunk további népszerűsítéséért” – mondta Járosi Péter.

0 Tovább

Rióban a magyar vitorlázók!

Megérkezett Rióba a magyar vitorlás csapat. Berecz Zsombor, Cholnoky Sára, Gádorfalvi Áron, Érdi Mária és Vadnai Benjamin, valamint a szörfösök szövetségi kapitánya, Utassy Lóránd, és az edzőként utazó Vadnai Péter.

 

Korábban már megérkezett Rio de Janeiróba a magyar csapat vezetője, Kelemen Tamás, aki egyébként Berecz Zsombor edzője, illetve Rick Gergő, aki hajóépítőként és technikai segítőként van a magyar vitorlás csapattal. Érdi Máriát Laura Baldwin ausztrál edzőnő segíti.

 

Az olimpián ott lesz még a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, Dr. Kollár Lajos is, ám ő nem a vitorlás csapat kontingensében lesz jelen, hanem az egész magyar olimpiai csapatot kísérő sportorvosok egyikeként.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum