Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EFOTT: 103 ezren, csak szabadon

Minden eddiginél nagyobbat szólt a 40. EFOTT fesztivál! A július 14-19. között megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára pontosan 103.467 látogató érkezett, ezzel megdöntve az eddigi évek rekordjait. A fiatalokat a nagy meleg sem tántorította el, és nemcsak a különlegesen erős koncertkínálat, de a különböző sport, kulturális és turisztikai programok is igencsak népszerűek voltak. A Velencei-tó partján való ejtőzésről nem is beszélve.

Strand, sport, kirándulás, érdekes beszélgetések, haverok, parti, zene – a jubiláló EFOTT nagyon odatette a programot, és ez a látogatók számán is meglátszott. A 12 zenei helyszínen folyamatosan pörgött az élet, a nagyszínpad line-upja pedig biztosította, hogy a terület mindig tele legyen. Az utolsó napot egy gigantikus szülinapi show zárta, amelyen az oda ihletődött 8 különleges produkció hatalmas sikert aratott. A közös dalokat a közönség egy emberként énekelte, amikor pedig Kozsó és az Intim Torna Illegál állt a színpadra még az is őrült tombolásba kezdett, aki addig csak komótosan nézelődött. A szuperkoncert tortával, konfettizáporral és látványos tűzijátékkal zárult. De nemcsak a nagyszínpad fellépői arattak óriási sikert: Kis Grófo koncertjén az Aréna és a körülötte lévő terület is teljesen megtelt, de a The Biebers-re, a Cloud 9+-ra, az Ivan & the Parazolra és Otto Knows-ra is rengetegen voltak kíváncsiak.

Kijelenthetjük, hogy az EFOTT nem hiába törekedett az év legsportosabb fesztiváljának címére. A SportPont Program kínálatában mindenki megtalálta a számára megfelelő mozgásformát, hatalmas volt az érdeklődés a teqball és vízifoci iránt, de a különböző bajnokságok és bemutatók és népszerűek voltak. A turisztikai programok győztesének egyértelműen a lovaskocsis bortúra tekinthető, de sikeres volt a pálinkakóstolás és a sárkányhajó futam is.

Bár a fesztivál még alig ért véget, a szervezők már most a következő évre ötletelnek.

„Amikor elkezdtük szervezni a 2015-ös programot, nem titkoltuk, hogy idei célunk a százezres látogatottság elérése. Aztán, ahogy belemerültünk a fesztiválba, és már pótkempinget kellett megnyitnunk, kicsit megijedtünk, nehogy ki kelljen tenni a megtelt táblát. Fantasztikus érzés, hogy ennyien fesztiváloztak velünk az elmúlt héten! Már most azon gondolkodunk, hogy milyen újításokkal készüljünk jövőre és természetesen azon is, hogyan lehet még jobb ez a rendezvény” – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

EFOTT – jövőre is Veletek, csak szabadon…

0 Tovább

„Az EFOTT nagyon egyben van” – MC Columbo

Szerdára a fesztiválozók már szépen belakták a területet és teljes gőzzel belevetették magukat a fesztiválőrületbe. Legtöbben a Velencei-tó partján igyekeztek felfrissülni a nyári hőségben, míg mások az érdeklődési körüknek megfelelő programot kerestek. Abból pedig akad bőven a 2015-ös EFOTT-on.

Napközben, a vízparton nemcsak heverészni, de sportolni is lehetett.  A délelőtti órákban a buborékfoci, a teqball és a vízifoci aratott nagy sikert, de népszerűnek bizonyultak a vízilabda bemutatók, valamint a slackline is. A turisztikai programok nagy slágere a lovaskocsis borkóstolás volt: a meghirdetett helyek pillanatok alatt beteltek, a helyi vendégszeretet pedig gondoskodott a jó hangulatról.  Este sokan lazítottak a Schönherz Kertmoziban is, ahol a Super és a Joséphine című Cinetel-filmek voltak terítéken.

A nagyszínpadon már délutántól izzott a hangulat: az Anna& the Barbies a tűző nap ellenére őrületes táncra csábította a közönséget; a Kowalsky meg a Vega pozitív gondolatokkal töltötte meg a teret; majd a Quimby robbantott egy oltári nagyot. Zárásként a Brains pörgette fel a hangulatot. „Az EFOTT nagyon egyben van” – jelentette ki MC Columbo, a zenekar frontembere, aki nosztalgiával beszélt a 2012-es EFOTT-ról. Azon ugyanis szintén részt vettek Velencén, ám ekkor még a délután 4 órás sávban léptek fel…. Persze a többi színpadon is zajlott az élet, olyan zenészekkel, mit a Mary PopKids, a P.A.S.O., az Alvin és a Mókusok, a Paddy & the Rats és Deniz.

A hajnalig tartó bulit még alig kipihenve, a fesztiválozók már most készülhetnek a csütörtöki programdömpingre. A nagyszínpad kedvencei – ITI, Kiscsillag, Tankcsapda, Vad Fruttik – mellett, érkezik a Wellhello, a Hősök, a Kelemen Kabátban és a 30Y is, de tovább folytatódnak a sportprogramok és persze a Civil tér is folyamatosan várja a látogatóit.

EFOTT – pörög a buli Velencén, persze csak szabadon…

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum