Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EFOTT: Hamarosan indul az utazás...

Ismét a Velencei-tó partjára várják a bulizni vágyó fiatalokat az EFOTT szervezői! Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója immár 40 éves múltra tekint vissza, hiszen először 1976-ban, Abaligeten rendezték meg. A fesztivál azóta bejárta az egész országot, a hagyományok alapján ugyanis eddig vándorcirkusz jelleggel bonyolították le, idén azonban változik a helyzet, hiszen 2015-höz hasonlóan ebben az évben is Velencén, az Északi strandon kerül rá sor, gyönyörű környezetben. A település egyébként összességében ötödször lesz az EFOTT házigazdája: 1987, 2005, 2012 és 2015 után tér vissza ide a fesztivál, amely ezúttal is nagyon gazdag zenei és kulturális programot kínál.

 

A július 12. és 17. között megrendezésre kerülő esemény nulladik, keddi napja rögtön igazi csemegét ígér: egy retro-mulatós-techno-disco házibuli keretében a 90-es évek népszerű zenekarai, az UFO, a Groovehouse és a Kozmix mellett Kis Grófo és barátai igyekeznek szórakoztatni a közönséget, a tavalyi bombasiker után utóbbinál az eksztázis idén is garantált…

Szerdától aztán a hazai zenei élet színe-java lép fel a különböző színpadokon, így többek között a 30Y (ejtsd: harminc ipszilon), a PASO (ejtsd: paszó), a Tankcsapda, az Intim Torna Illegál, Majka & Curtis, a Wellhello, a Vad Fruttik vagy éppen a Halott Pénz.

Lesz természetesen Dumaszínház, találkozhatunk az örökifjú Dévényi Tibi bácsival, és nem hiányozhatnak majd a sportprogramok sem, a strandvízilabdától a beerpongon (ejtsd: bírpong) át a kajak-kenuig számos sportágban mérik össze erejüket az egyetemisták és a főiskolások.

Az év egyik legnagyobb bulijának ígérkező EFOTT tehát július 12-én, kedden indul a velencei Északi strandon, és egészen vasárnapig tart.

 

0 Tovább

TÓPARTI HÁZIBULIVAL NYIT AZ EFOTT FESZTIVÁL

Milyen egy retro-mulatós-techno-disco házibuli? Ezt így egyben kapjuk meg július 12-én, Velence Északi Strandján! Az EFOTT fesztivál nyitónapjára ugyanis a szervezők egy tóparti házibuli hangulatot álmodtak meg, ahol a 90-es évek UFO-Kozmix-Groovehouse együttesei mellett, a mulatós király Kis Grófo és barátai is mikrofont ragadnak. A buli zárásaként pedig indulhat a csapatás Deadcode & Friends vezényletével.

Idén olyan dalokkal nyitja meg kapuit az EFOTT, amelyeknek mindenki ismeri a szövegét, és már az első dallamból pontosan tudja, hogy melyik sláger fog felcsendülni. Július 12-én az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának beköltözőit különböző helyszíneken igazi zenei kavalkád várja majd. Egyrészről a 90-es évek hazai kedvencei veszik birtokba a nagyszínpadot, így a bulizni, vagy éppen nosztalgiázni vágyókat olyan zenekarok és zenészek szórakoztatják majd, mint Dj Dominique, Csordás Tibi, a Kozmix, a Desperado, a Groovehouse és az UFO.

Másfelől érkezik a tavaly teltházas sátorkoncertet adó Kis Grófo, aki ezúttal barátait is magával hozza, így még annál is nagyobb őrjöngés várható, mint az előző évben.

‒ Óriási buli volt tavaly is a velencei EFOTT-on, telt ház és elképesztően jó hangulat fogadott, erre számítok idén is. Az egyetemisták és főiskolások igazi bulibárók, mindig örömmel várom az ilyen estéket! Most a nulladik napon igyekszem tovább maradni, ezúttal nekem is belefér az este programjába egy kis mulatási– mondta el Kis Grófo.

Az est zárásaként pedig techno kerül a fókuszba Deadcode & Friends azaz HOT X, Coyote és SanFranciscoBeat, valamint Gomes jóvoltából.

A hangulat megalapozását követően pedig indulhat az EFOTT, negyvenegyedik alkalommal.

‒ Minden eddiginél színesebb kínálattal készültünk 2016-ra, és a nyitó napra is próbáltunk olyan zenestruktúrát kialakítani, amelyet nézve és hallgatva a fiatalok ugyanúgy szórakozhatnak, mint az Y, az X, vagy akár még az afölött lévő generáció. A kedvezményes jegyértékesítés a napokban zárul, de úgy tűnik, idén gyorsabban kelnek el a hetijegyes bérletek, mint valaha. Mi pedig igyekszünk a bizalmat egy felejthetetlen fesztivállal viszonozni – mondja Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, aki a tavalyi látogatószám megdöntését jósolja.

EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

EFOTT: Jófogás Karma Camp

Nincs még szállásod az EFOTT-on? Jól jönne egy sátor, de nincs kedved bajlódni cipeléssel, felállítással, lebontással? A Jófogás 100 sátras, full extrás kempinget állít fel a Velencei-tó partján, ahol napközben szóda segíti a belső hidratálást, jóga a felfrissülést, masszázs pedig az igazi kikapcsolódást az esti bulik megpróbáltatásai után.

Akarod az egyiket?

Nézzük is, hogyan szerezhetsz Te is egy fullos sátrat magadnak! Majdnem olyan könnyű, mint albérletet találni a Jófogáson, igaz ide kell egy kis szerencse, viszont fizetned egy forintot sem kell érte…

Nincs más dolgod, mint feladni egy hirdetést a Jófogáson július 3-ig egy számodra kedves fesztiválos tárgyról. Meséld el a történetét, tölts fel képeket róla, és mindenképpen írd bele a hirdetésbe, hogy “Kell egy sátor!”

75 sátor még gazdát keres!

Tehát kb. 3 perc meló, és ha benne leszel a 75 legérdekesebb, legviccesebb, legkreatívabb hirdetőben, akkor július 4-én biztosan kiválaszt a Jófogás zsűrije. Ezután felveszik Veled a kapcsolatot, és megtudhatod, hogyan veheted birtokba az előre felállított hipermenő fesztiválsátradat! A felszerelések között megtalálható a polifoam matrac is, de a Jófogás túlélő csomaggal is kedveskedik a lakóknak, benne többek között olyan hasznos cumókkal, mint az esőkabát, cserepóló vagy éppen nasi. A sátrak egyenként 3 személyesek, így nyereményedet akár barátaiddal is megoszthatod!

Nem elég még? Akkor tudd meg, hogy a Karma Camp mindössze 1 percre van a Nagyszínpadtól.

 

0 Tovább

EFOTT 2016: Úszógumis zenészek gerillatámadása

Napszemcsi fel, úszógumi a kézbe, felpattanni egy tuktukra és már indulhat is a kedvjavító hadművelet vizsgaidőszakhoz – ezzel az elhatározással vette a nyakába a várost Puskás Peti, Puskás Dani és Ganxsta Zolee. Eltökélték: feldobják a még tanulni kényszerülő rajongók napját, és vízparti fesztiválhangulatot teremtenek Budapest utcáira. A vizsgázóknak pedig azt üzenik: már csak egy kicsit kell kitartani és indulhat a nyár, no meg egy óriási buli az EFOTT-on.  

‒ Cirka másfél évig jártam egyetemre, de a felkészülést sohasem vettem igazán komolyan. Jóllehet, a könyvtárat mindig is szerettem, de ne legyünk álszentek, a srácok többsége csak 20%-ban jár ide tényleg olvasni, a maradék időt csajozásra használja – emlékezett vissza Puskás Peti, a The Biebers frontembere.  – Mindenesetre a még vizsgázóknak annyit, hogy kitartást srácok, kell ez az időszak a szervezet méregtelenítéséhez, hogy utána teljes gőzzel elindulhasson a fesztiválozás.

Bár zenei stílusuk igencsak eltérő van, ami közös a két zenészben: Petihez hasonlóan Ganxsta Zolee szívéhez sem állt közel sohasem a tanulás.

‒ Két dolgot nem szerettem csinálni soha életemben: tanulni és dolgozni. Egyet viszont nagyon: szórakozni. Úgyhogy teljesen szerencsém van a mostani munkámmal: fizetett szórakozó vagyok! – fejtette ki a rapper, aki rátért arra is, mi lesz majd, ha már a lánya jár szórakozni. –  Nem lenne fair részemről, ha letiltanám a kislányomat a fesztiválozásról, hiszen a saját bőrömön tapasztalatam, milyen élményekkel gazdagodhat ott az ember. Egyelőre támogatom őt mindenben, amit csak szeretne, és ha eljön ennek is az ideje, kitalálok majd valamilyen jó stratégiát a bulizásra is.

 Zolee olykor saját fellépéseire is magával viszi gyermekét, sőt zenésztársai koncertjeiből is látott már néhányat az utánpótlás, de Puskás Daniék is szívesen látogatnak el más zenekarok bulijaira.

‒ Néhány évvel ezelőtt épp egy Pendulum koncerten voltunk, ahol elhatároztuk, hogy megkeressük a VIP szektort a backstage-ben. Valahogy sikerült feljutnunk a színpadra, és bár semmi keresnivalónk nem volt ott, végighallgattuk a koncertet a takarásból. Idén az EFOTT-on ugyanaznap, ugyanazon a színpadon játszanak a srácok mint mi, ami egyrészről WOW, másrészről reméljük kikerekedik majd egy jó kis közös móka – mondta el Puskás Dani.

Július 16-án, a fesztivál szombati napján a Pendulum, a The Biebers és Ganxsta Zolee és a Kartel mellett az EFOTT színpadára lép majd az Ivan & The Parazol, a Vad Fruttik és a Halott Pénz is.

 EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

Elkészült az EFOTT himnusza

Különleges zenei csemege és vízparti hangulat – elkészült az EFOTT himnusza, amely a Margaret Island, Felcser Máté (Punnany Massif) és JumoDaddy (Irie Maffia, Kelemen Kabátban) közreműködésével született. A zenészek fesztiválélményei ihlette dal a rendezvény sajtótájékoztatóján debütált, ahol egyéb extra produkciókról is lehullott a lepel.

Népies motívumok elektromos köntösben, akusztikus gitár és rapbetét jellemzi a vízparton csillezős, fesztivál emlékeket idéző dalt. A Feszt szerelem alapjait a Margaret Island alkotta meg, amelyhez Lábas Viki énekesnő EFOTT-os élményei is nagyban hozzájárultak. Az alkotók a szabadság érzésének megjelenítésére törekedtek – ez volt Felcser Máté célja is, amikor megalkotta a szöveget.

− Az EFOTT számomra az izmos szabadságról szól, ahol különböző karakterek találkoznak, engedik el magukat, hiszen a fesztivál egész hangulatának van egy sajátos világa, ami magába zár.  Szövegében és dallamában is ezt kívántuk visszaadni, megjelenítve egy könnyed nyári szerelemet, egy fesztiválos fellángolást – mondja a Punnany Massif frontembere, aki a „Csak szabadon” szlogenről a „vétkezzünk büntetlenül” életérzésre asszociál.

JumoDaddy felelt a dal zene alapjaiért, amiben elektronikus és akusztikus betétek egymást kiegészítve jelennek meg.

− Először még teológiát hallgató egyetemistaként az EFOTT civil szervezetei között voltam jelen, és bár a minőségem változott, a rendezvény azóta is az életem része. Nagyon emberi fesztiválnak tartom − kezdte EFOTT-emlékeit Gáspár. – A Feszt szerelem egy nagyon modern, fiatalos dallamvilágot formál, egy igazi nyári dal, ami előrevetíti 2016 zenei divatirányzatát. 

Az EFOTT-himnusz annyira friss, hogy mostantól játszák a hazai rádiók, élőben pedig július 12-17. között a Velencei-tó partján csendül majd fel. Az idei fesztiválra egyébként több zenekar is extra produkcióval készül: a Mary PopKids a Z-Drums ütősegyüttessel egészül majd ki, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) filmzenékkel lép majd színpadra, míg a 30Y egy különleges performansszal készül, amelyben fiatal festőművészek bevonásával jelenítik meg az extázist.

EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum