Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tegye próbára családját a Mozgásfesztiválon!

Szeptember 7-én kiderülhet, hogy "Ki a család a gáton?". A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014-ben úgy döntött: kibővíti hagyományos női sportfesztiválját. A szervezők immár nemcsak a sportolni vágyó hölgyeket várják a Kopaszi-gátra, hanem az egész családot igyekeznek mozgásra bírni a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválon.

A szeptember első vasárnapján 10 és 17 óra között ingyenesen kipróbálható 90 sportág és mozgásforma mellett kifejezetten a családokat szólítja meg a különleges, Családi 10Próba elnevezésű vetélkedés. Az indulók számára csupán egyetlen kritériumot határoztak meg: a családoknak minimum két generációból kell állniuk.

A szervezők mindenkit buzdítanak a részvételre, ugyanakkor azt előrebocsátják, hogy erőre, ügyességre, gyors reakciókra és összefogásra lesz szüksége minden famíliának, ha végig akar haladni az ügyességi pályán! A Családi 10Próbára máris lehet jelentkezni a Magyar Szabadidősport Szövetséghonlapján, az alábbi linken:

http://www.masport.hu/?mod=mainpage&cla=mainpage&fun=access&tpl=form

0 Tovább

Családi testébresztő!

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) idén szeptember 7-én rendezi meg a hagyományos országos női sportfesztivált. 2014-ben azonban nem csupán a mozogni vágyó hölgyeket várják, hanem a családokat is megszólítják. A Kopaszi-gáton megrendezendő szabadidős sportrendezvény a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivál nevet kapta.

Idén 90 sportággal, illetve mozgásformával találkozhatnak az érdeklődők az ingyenes rendezvényen. A szervezők várják a csapatsportok szerelmeseit is, akik szivacskézilabda, futball, streetball, parkröplabda mérkőzéseken vehetnek részt (előnevezés a rendezvény előtt a www.masport.hu honlapon lehet, valamint az esemény napján, a helyszínen is lehetséges).

A családok számára különleges Családi Tízpróbával készülünk, ahol különböző ügyességi feladatok, erőpróbák, akadálypályák várják a csapatokat. A Kopaszi-gáton délelőtt 10 órától délután 5 óráig zajlik majd a mozgásfesztivál.

A rendezvény ingyenes!

0 Tovább

Nehéz a magyarokat rávenni a sportolásra, de itt a családi mozgásfesztivál!

A Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára szerint Magyarországon nehéz rávenni a mozgásra azokat, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a sportolásra. Salga Péter erről a Hír TV Sportpercek című műsorában beszélt.

A hétfői téma a szeptember 7-én megrendezendő Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivál volt, amiről a műsorban kiderült, hogy idén 90 sportágat, illetve mozgásformát próbálhatnak ki ingyenesen az érdeklődők.

„Körülbelül hat-hétezer résztvevőre számítunk a Kopaszi-gáton. Ez a rendezvény korábban hagyományosan a hölgyeknek szólt, de az utóbbi időben sok olyan visszajelzést kaptunk, hogy az urak is sportolnának ezen a napon, erre természetesen mi nem mondhatunk nemet, így kibővítettük a rendezvényt” – mondta a sportvezető.

Szabó Dávid műsorában arról is szó esett, hogy a mozgásfesztivál teljesen ingyenes, valamint egészségszigettel is készül a MagyarSzabadidősport Szövetség, ahol egészségügyi szűréseken lehet részt venni.

Az interjút megnézheti itt!

0 Tovább

Éremeső a Tájékozódási Búvárúszó Eb-n

Három arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyert a magyar válogatott a Gyékényesen megrendezett Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságon. Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke a Klubrádiónak elmondta: sikeresnek értékeli a gyékényesi szerepelést. Szerinte Magyarország újra bebizonyította, hogy világklasszis versenyzőkkel rendelkezik.

 

KATTITSON A KÉPRE, ÉS HALGASSA MEG A BÚVÁROK ELNÖKÉNEK NYILATKOZATÁT!

Versenyzőink közül különösen Balázs Péter remekelt, akinek minden éremből jutott a hazai rendezésű Eb-n. Az Amphora Búvár Klub sokszoros világ- és Európa-bajnok sportolója két győzelme mellett két második és két harmadik helyet is magáénak mondhatott. Versenyzőnk - aki egyben a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke - a csillag és az 5-bója versenyszámokban nem talált legyőzőre.

A sportoló-sportvezető mellett Európa-bajnoki címet szerzett még a csapatversenyben női együttesünk.

A magyar férfi csapat a dobogó második fokára állhatott fel, Mede Márton pedig két bronzérmet gyűjött: egyet a csillag versenyszámban, egyet pedig Balázs Péter párjaként a MONK gyakorlatban.

A felnőttek kontinensviadalával párhuzamosan rendezték a junior Eb-t is. A magyar fiatalok is kitettek magukért: három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárták a gyékényesi világversenyt.

 

 

A magyarok eredményei:

 

Felnőttek:

Férfiak:

Csillag versenyszám: 1. Balázs Péter, ... 3. Mede Márton

5-bója versenyszám: 1. Balázs Péter

Szlalom versenyszám: 2. Balázs Péter

MONK gyakorlat (páros versenyszám): 3. Balázs Péter, Mede Márton

Parallel versenyszám: 3. Balázs Péter

 

 

Csapatverseny: 2. Magyarország (Balázs Péter, Dunszt Károly, Mede Márton, Vilhelm Szilárd)

Csapatverseny: 1. Magyarország (Wágner Zsófia, Hatházi Katalin, Berekméri Dóra, Gurisatti Lilla)

 

Parallel versenyszám: 3. Hatházi Katalin

 

Juniorok:

Szlalom: 1. Német Roland

Parallel: 1. Német Roland

5-bója: 2. Láng Péter

Csillag: 3. Német Roland

 

 

Lányok:

Csillag: 1. Gurisatti Lilla

Parallel: 2. Gurisatti Lilla

Szlalom: 2. Berekméri Dóra

0 Tovább

Sportol a Nemzet: Lelkesek a sportpálya-tulajdonosok

Jól rajtolt a Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom. A kezdeményezés ugyan hivatalosan szeptember 7-én indul a Dél-Alföldön, de a szervezők természetesen már az előkészületeken dolgoznak. A Czene Attila (Magyar Szabadidősport Szövetség-elnök és MOB-alelnök) fővédnökségével fémjelzett szabadidősportos megmozdulás célja, hogy minél többen, minél rendszeresebben, minél több sportágat kipróbálva, lehetőségek szerint a legkedvezőbb áron sportoljanak Magyarországon és a Kárpát medencében.

2014-ben a Dél-alföldön induló sportmozgalom szervezői eddig 29 egyesülettel, sportpálya-tulajdonossal tárgyaltak, jelen állás szerint összesen 33 féle sportágból lehet választani, de ezek a számok folyamatosan nőnek – derült ki a Juventus 103.9-en hétfőnként hallható SportBánya műsorában.

„Mindenki lelkesen fogadja a kezdeményezést. Ahogy meghallják, hogy milyen sportágak csatlakoztak eddig, azonnal jelzik a sportpálya-tulajdonosok: na, ezt biztosan kipróbálom. Tehát eddig teljesen pozitívak a tapasztalataink” – mondja Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom projektvezetője.

A szeptember 7-i indulás után 2015 elejétől az egész országra, sőt, a Kárpát medence magyar lakta településeire is készülnek kiterjeszteni a Sportol a Nemzet mozgalmat.

Bővebb önformációk: www.sportolanemzet.hu

A Juventus Rádióban elhangzott adás újra meghallgatható itt:

http://www.juventus.hu/sportbanya/?uid=1443

0 Tovább

Kiss László: Öt aranyban reménykedhetünk

A debreceni kontinensviadalon egyaránt 3-3 aranyérmet nyerő Hosszú Katinka és Cseh László is jó formában várja az 5 nap múlva kezdődő berlini úszó Európa-bajnokságot. Katinka a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, ha rajta múlik, mind a 10 egyéni számot megnyerné, amiben indul – de nem kívánt számszerű jóslásokba bocsátkozni. Cseh Laci most nem triplázásra készül, annyit azonban elárult, mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2004 óta töretlen aranysorozata folytatódjék a német fővárosban.

Kiss László szövetségi kapitány szerint öt aranyéremmel már elégedettek lehetünk, mint mondta, a cél az, hogy megőrizzük a helyünket az éremtábla élmezőnyében, elvégre az Eb-ken az utóbbi időszakban rendszeresen sikerült az első három között zárnunk, legutóbb, 2012-ben Debrecenben egyenesen az élen végzett a magyar válogatott.

Hallgassa meg a szövetségi kapitány nyilatkozatát: 

Az eseményen bejelentették, hogy megújítják a Magyar Úszó Szövetség és a Telekom együttműködését, azaz folytatódik a magyar úszósport és legrégebbi partnerének kapcsolata. 2016 végéig szóló szerződést Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és Rózsa Iván, a Telekom kommunikációs igazgatója írta alá.

0 Tovább

Az FTC női kézisei Dabast a Tüskecsarnokra cserélik

Az ősszel elkészülő Tüskecsarnokban rendezik meg az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának BL-meccseit – jelentették be a keddi sajtótájékoztatón. Az új csarnokban persze csak akkor lép pályára a Fradi, ha sikeresen megvívja a selejtezőt Lipcsében. A Tüskecsarnokban 4000 szurkoló előtt játszhat alkalmanként a Fradi.

Elek Gábor (felső kép) együttese szeptember 20-án a holland Sercodak/Dalfsen csapatával csap össze, győzelem esetén a német HC Leipzig és a fehérorosz HC Minszk párharcának továbbjutójával játszik másnap a 16-os főtáblára kerülésért.

Elek Gábor szerint összeszedett, és sikerre éhes zöld-fehér csapat várja az új szezont. „Nagyon pozitív a munkához való hozzáállásuk. Ha a hátsó alakzatot stabilizálni tudjuk, akkor a tavalyinál sikeresebb évet produkálhatunk. Most nem az jár a fejünkben, hogy mi lesz jövő májusban, hanem az első lépés: szeptember 20-án sikerrel kell megívnunk a BL-selejtezőt” – mondta a vezetőedző.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros játékosait Vérten Orsolya és Cifra Anita képviselte.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos kifejtette, hogy a Tüskecsarnok multifunkcionális lesz, csaknem húsz sportág versenyeinek ad majd otthont. 

0 Tovább

Paksi delegáció a Harmadik Félidőben

Villámrajtot vett az MVM-Paks labdarúgócsapata az OTP Bank Ligában. Csertői Aurél együttese a sikeresen megvívott első fordulós összecsapás után (Paks-Győr 2-0) a 2. fordulóban Nyíregyházáról hozta el a három pontot úgy, hogy 3-0-ra megnyerte az újonc elleni összecsapást. A paksiak így két forduló után a második-harmadik helyről várhatják a folytatást. Az idei rajt után nem csoda, hogy dr. Elbert Gábor, és Heffler Tibor csapatkapitány meghívást kapott a Sport 1 Harmadik Félidő című műsorába.

Heffler Tibor elmondta: sokan gondolhatnák azt, hogy könnyű volt a 2. forduló paksi meccse, de ezért nagyon keményen meg kellett dolgozni. „Látszik a csapaton, hogy erőt kapott a rajttól, várjuk a következő kihívásokat” – mondta a Sport 1 műsorában Heffler.

Molnár Mátyás műsorvezető kérdésére dr. Elbert Gábor kifejtette, hogy ő visszatérő segítő a paksi együttesnél. „Legutóbb az Európa Ligában segítettem a paksiaknak, most is örömmel teszem. Ennél a klubnál mindig jellemző volt az, hogy az öltözőben, a lelátón és a klubházban mindenki egyet akar” – mondta a korábbi szakállamtitkár, aki többek között dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkáraként is.

Várhidi Péter, korábbi szövetségi kapitány, aki a SportTV szakkommentátora, úgy gondolja, hogy az MVM Paks együttesénél megtalálták az alaphangot. „Csertői Aurél révén megvan a kellő harcmodor a paksiaknál, és az ez az előző bajnokság hajrájában is kiderült” – elemezte a szakember a paksiak csapatjátékát. A Paks a következő fordulóban az MTK együttesét fogadja majd. Az összecsapást augusztus 8-án, 19 órától rendezik meg Pakson.

 

0 Tovább

Gigabuli David Hasselhoff-fal és a 80-as, 90-es évek sztárjaival

Fantasztikus retrobulival várja a partizni vágyókat David Hasselhoff. A Knight Rider és a Baywatch című örökzöld sorozatok szupersztárja a 80-as, 90-es évek legnépszerűbb zenekaraival járja Európa különböző városait, és minden helyszínen fiatalok és lélekben fiatalok tízezreit szórakoztatja. A hangulat mindenhol elképesztő, amit garantál az is, hogy ezek az események az Acceleration Race elnevezésű sorozat állomásai is egyben. Sport és buli – ez a SportBányászat jelszava is, így szerkesztőségünk úgy döntött, ennél kellemesebb kikapcsolódást nem is ajánlhatna augusztus utolsó hétvégéjére. A retroparti augusztus 29-én, pénteken lesz a Hungaroringen, ahová a Hősök teréről külön fesztiválbuszokkal lehet eljutni, éjfél után pedig visszajönni. Érdemes elővételben megvásárolni a belépőket, hiszen így olcsóbban hozzájuthatunk. Minden további információ: acceleration-magyarorszag.hu.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum