Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A pingpong körül érzékelhető megnövekedett figyelmet a nyári veterán Eb-re is átmentenék a szervezők

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke úgy gondolja, hogy sikeres világbajnokságot bonyolított le Budapest. A Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság zárónapján Nátrán Roland kijelentette: ezt a megnövekedett figyelmet, amit a vb alatt tapasztalt a sportág, megpróbálják átmenteni, illetve felhasználni a veterán Európa-bajnokságon. A kontinensviadalnak a BOK-csarnok ad otthont.
 

„Amikor elkezdtük a világbajnokság szervezését, igyekeztünk sok mindent előre modellezni. Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült, és az esetleges megoldandó problémákból az érintettek, azaz a nézők, a játékosok, a delegáltak, valamint a szponzorok nem sokat érzékeltek. Mi azon voltunk, hogy a vb minden egyes érintettjének valami pluszt adjunk” – összegzett Nátrán Roland, aki már a következő nagy világversenyre koncentrál.

„Júliusban a BOK-csarnokban lesz a veterán Eb. Közel 5000 embert akkreditálunk, a BOK mindhárom nagycsarnokát használjuk majd. Most az asztalitenisz körül megnövekedett figyelem érzékelhető. Ezt az érdeklődést szeretnénk átmenteni a nyári világversenyre is, és bízom benne, hogy egyre többen kezdenek el országszerte pingpongozni.” – mondta Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság nyolc napja alatt 143 ország közel 600 versenyzője állt asztalhoz. A Hungexpón megrendezett világverseny a nemzetközi szövetségtől megkapta a „kiváló rendezvény" minősítést. (fotó: wttc2019.hu)

0 Tovább

Thomas Weikert: Örülök, hogy Magyarország újra felkerült az asztalitenisz térképére

A több mint 150 országból érkező versenyzőivel a Liebherr 2019 Asztalitenisz világbajnokság minden idők egyik legnagyobb eseménye. Magyarország erőfeszítése, hogy 69 év után stílusosan térjen vissza a szervező országok közé nem is maradt figyelmen kívül. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) elnöke, Thomas Weikert ismét üdvözölte a magyarokat, mint a sportág egyik nagy múltú nemzetét a „nagy asztalnál”.

 

 

A 2006-os és 2012-es világbajnokság, illetve a 2009-es Európa bajnokság szervezőbizottságának is az elnöki pozícióját töltöttem be. Ezek közül az Eb volt a legsikeresebb, mert ott rengeteg projektet szerveztünk kifejezetten a fiatalok számára. A siker könnyen mérhető volt, hiszen abban az évben jócskán megemelkedett a sportágra jelentkezők száma. Úgy gondolom, hogy a fiatalok számára kifejlesztett hosszútávú programok elengedhetetlenek egy nemzet fejlődéséhez ebben a sportban. Természetesen a pénz sokat nyom a latba, de a világbajnokság is nagy hatással bír. Remélhetőleg Magyarország elegendő többletbevételt tud kitermelni, amit utána az utánpótlásképzésre fordíthat” – mondta az ITTF elnöke.

Weikert korábban már kifejezte reményeit arról, hogy az asztalitenisz az olimpiai sportágak között az öt legnépszerűbb között legyen. Arra a kérdésre, hogy jó úton jár-e ennek az elképzelésnek a megvalósítása pozitív választ adott, melyet egy egészen lenyűgöző adattal támasztott alá:

„Úgy gondolom, hogy jelenleg ott vagyunk a top ötben. Ne felejtsük el, hogy a következő olimpiát Tokióban rendezik, ami előnyös számunkra. Már megkezdődött a jegyértékesítés és az asztalitenisz a második a rangsorban a jegyigény tekintetében.” – emelte ki a sportvezető.

„A szálláshelyek Budapesten kiválóak és az infrastruktúra is tökéletes. Körülbelül 15 perc a játékosoknak eljutni a vb helyszínére, ahol finom ételek széles választéka várja őket, mely így megfelel minden nemzetnek és kultúrának a táplálékbevitelre, amit egyáltalán nem egyszerű így összeválogatni. Szerintem minden játékos élvezi az itteni hangulatot, főleg a hazai pályán játszó sportolók, akiknek a teljesítményére jó hatással lehetnek a szurkolók. Természetesen néhány mérkőzést meg kell nyerni, hogy teljesen át tudd élni az atmoszférát, de világbajnokok közelében leni önmagában is felemelő érzés.”

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság vasárnapig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Öttusa világkupa – Megvan a férfi válogatott

Martinek János kijelölte a székesfehérvári öttusa világkupán induló magyar férfi válogatott tagjait. A szövetségi kapitány elmondta, a négy kiemelt versenyző mellett azok kapnak indulási lehetőséget, akik a válogatókon kiérdemelték ezt, a maradék négy helyre pedig olyan junior versenyzők kerültek be, akik az Európa-bajnokságon és a vb-n is indulnak.

 

„Hazai világkupa lévén 12 öttusázó indulhat. A négy kiemelt versenyző: Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence és Regős Gergely. Rajtuk kívül Harangozó Bence, Málits István, Szabó Illés és Bereczki Richárd kapott bizalmat, a juniorok esetében pedig Kardos Bencére, Szép Balázsra, Bernáth Bálintra és Tamás Józsefre gondoltam, de mivel utóbbi versenyző sérült, végül Farkas Martin került be a keretbe” – mondta Martinek János a férfiak szövetségi kapitánya.

A szövetségi kapitány kiemelte: ha magyarok elindulnak egy-egy világkupán, mindig van esélyük a dobogó környékén végezni. „Erre számítok Fehérváron is. Ebben az évben lesz még egy világkupa döntő, valamint egy angliai Európa-bajnokság és nem utolsó sorban egy budapesti világbajnokság. Ezek az események kvalifikálnak a jövő évi olimpiára, úgyhogy mozgalmas időszak előtt állunk” – nyilatkozta Martinek János, aki versenyzőként két olimpiai, négy világbajnoki és egy Európa-bajnoki aranyérmet szerzett.

A székesfehérvári öttusa világkupát május 1. és 5. között rendezik meg.

0 Tovább

A vb két arca

A végjáték zajlik a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon. A szervező bizottság több szempontból is komoly kihívások előtt állt, ugyanis a Hungexpón tulajdonképpen két rendezvényt kellett jól megtervezni, és megszervezni – mondta Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

 

 

„Az első, amikor több csarnokban zajlottak a mérkőzések, a második pedig gyakorlatilag a vb jelenlegi szakasza, amikor van egy centercsarnok, amelyre koncentrálódik a figyelem. A vb első felében egy sportfesztivál jellegű rendezvénynek lehettek részesei azok, akik kilátogattak ide, most már egy letisztult világverseny zajlik, ahol a legjobbak kerülnek reflektorfénybe. Minden gördülékeny, ha voltak is előre be nem tervezett megoldandó feladatok, a szervezők megoldották azokat, a televíziós közvetítéseknek köszönhetően több százmillió néző figyeli a budapesti eseményeket” – nyilatkozta Nátrán Roland.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság vasárnapig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

A Hungaroringen kezdődik a szezon Nagy Dániel számára

Április 27-28-án megkezdődik a TCR Európa-kupa 2019-es évada. A 2018-ban összetettben ötödik helyezést elérő, Assenben futamgyőzelmet szerző, a WTCR magyarországi fordulóján szabadkártyásként második helyezett Nagy Dániel idén is a M1RA-val folytatja a versenyzést.

Hétvégén benépesül a Hungaroring, a túraautó-világkupa második fordulóján várhatóan ezúttal is tízezrek szurkolnak majd a magyar versenyzőknek, nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa futamain is. A sorozat ugyanis Magyarországon kezdődik, itt mutatkozik be először a 31 autóból álló mezőny, melynek Nagy Dániel, a M1RA versenyzője is a tagja.

“Fantasztikus mezőny jött össze erre az évre, a nevezési listán található nevek bizonyítják, hogy egy erős sorozatról van szó, ahol WTCR-ből érkező és újonc versenyzők mellett a bajnokság tavalyi szezonjából ismert pilóták küzdenek meg a bajnoki címért. Nem lesz könnyű dolgunk, de a M1RA-val együtt mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes perceket szerezzek a szurkolóinknak. Reméljük, hogy már a szezonnyitó hungaroringi hétvégén dobogós eredménnyel köszönhetjük meg támogatásukat” - mondta Nagy Dániel.

A M1RA versenyzője idén régi-új mérnökével, Szűcs Gergővel dolgozik együtt, akivel WTCC-s éveikből ismerik egymást.

Nagy Dániel nemcsak a pályán, hanem a közutakon is marad a Hyundainál, idén azonban új partner biztosítja számára a megbízható minőséget a versenyek között is. A versenyző elmondta, izgalmas akcióval készülnek, melynek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

“Köszönöm a bizalmat a Prémium Autóház Hyundai Hatvannak, és azt is, hogy a versenyeken megszokott kiszámíthatóságot a közutakon is biztosítják számomra az előttünk álló szezonban. Hamar megtaláltuk a közös hangot és a célt is: minél szélesebb körrel megismertetni mindazt, amit a Hyundai N szériája jelent. Együttműködésünk a Hyundai Hatvannal több egyszerű támogatásnál, ezt bizonyítja egyedülálló és izgalmas, bárki számára elérhető országos programunk, aminek részleteivel hamarosan jelentkezünk, érdemes figyelni a közösségi oldalainkat és a sajtót is. Addig is egy Hyundai Tucson lesz a társam a mindennapokban.”

A Prémium Autóház Hyundai Hatvan tulajdonosa, Képe Tibor számára nem volt kérdés, hogy segítik Nagy Dánielt. “Főleg azóta figyeljük Dani pályafutását, amióta Hyundaijal versenyez. Szívünkhez közel áll az autósport, ezért egyértelmű volt, hogy amivel csak tudunk, segítjük egy fiatal, bajnokesélyes autóversenyző karrierjét. Nagyon várjuk a közös munkát, ahogyan Dani is említette, együtt egy igazán exkluzív lehetőséggel készülünk mindazok számára, akiket érdekel az autóversenyzés és kíváncsiak a Hyundai N szériájára.”

A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára:

április 27-28.: Hungaroring, Magyarország

május 24-26.: Hockenheim, Németország

június 8-9.: Spa-Francorchamps, Belgium

július 13-14.: Red Bull Ring, Ausztria

augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország

szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország

október 12-13.: Monza, Olaszország

0 Tovább

Egyedül nőként a férfiak között - pályán is megkezdődik a szezon Vogel Adrienn számára

Április utolsó hétvégéjén a Hungaroringen kezdi meg a szezont gyorsaságiban is Vogel Adrienn. A Roger Racing Team versenyzője számára raliban már elstartolt az évad március végén az Eger Rallye-n bemutatkozó Kia Platinum Rally Cupban, most pedig - a WTCR betétfutamaként - pályán is beveti a Kia Picantót a versenyzőnő.

A Kia Platinum Cup hatfordulós bajnokságában idén is a Roger Racing Team színeiben, de megújult dizájnba öltöztetett Kia Picantóval kezdi meg a versenyzést Vogel Adrienn, a márkakupa mezőnyében egyedüli nőként. A 2018-ban összetett hetedik helyig jutó magyar versenyző idén top3-ban szeretne végezni.

“Pörgős bajnokságra számítok, hétvégenként két versenyen lesz lehetőségünk pontokat gyűjteni. Ahogy az előző években is megtapasztaltam, nem ritkák a kontaktok, annak ellenére, hogy kicsi autókkal megyünk, sokszor kifejezetten kemény szituációkba keveredünk az ellenfelekkel. Egyre több a tapasztalatom, de a mezőny idén sem lesz gyenge, keményen meg kell majd küzdeni minden pozícióért. Idén új csapattársam lesz, Bernula István személyében” - foglalta össze tapasztalatait Vogel Adrienn.

A Roger Racing Team versenyzője természetesen a szezonnyitó hungaroringi fordulóját várja legjobban. “A hazai versenyeknek mindig különleges a hangulata, főleg így, hogy a WTCR betétfutamaként indulhatunk. A magyar szurkolók világszínvonalú hangulatot teremtenek a Hungaroringen, nagyon remélem, hogy egy dobogós helyezéssel sikerül meghálálnom a támogatásukat, ahogyan tavaly is, amikor egy futamgyőzelmet és egy harmadik helyet szereztem. Idén új, fekete-arany-vörös színű lesz a versenyautóm és a sisakom is. Bízom benne, hogy az új dizájn új eredményeket és egy kis szerencsét is hoz majd” - árulta el terveit Vogel Adrienn.

A Kia Platinum Cup idei versenynaptára:

április 27-28.: Hungaroring, Magyarország

május 18-19.: Red Bull Ring, Ausztria

június 8-9.: Tor Poznan, Lengyelország

július 6-7.: Szlovákiaring,

augusztus 31. - szeptember 1.: Most, Csehország

október 10-12.: Monza, Olaszország

0 Tovább

Sporttörténelmi lett ez a vb!

Több szempontból is sporttörténelmi asztalitenisz-világbajnokságnak számít a budapesti világverseny. Faragó Judit, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) korábbi versenyigazgatója elmondta, a Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság az utolsó olyan vb, ahol selejtező nélkül el lehetett indulni.

„A következő egyéni világbajnokságot, a 2021-ben megrendezendő hustoni vb-t már megelőzi egy kvalifikációs sorozat, így Budapesten láthatunk utoljára ilyen nagy létszámú mezőnyt” – mondta a sportvezető, aki tanácsadóként segített, illetve segít a budapesti vb megszervezésében és lebonyolításában.

„Rendhagyó vb-t láthatunk abból a szempontból is, hogy a női egyest leszámítva egyetlen számban sem lesz kínai házi döntő. Ez egyrészt a sorsolásnak köszönhető, de több meglepetés eredmény is közrejátszott abban, hogy ilyen végjáték elé nézünk. A nemzetközi szövetségnek 1999 óta van egy olyan sportágfejlesztési programja, amelynek hatására egyre népszerűbb az asztalitenisz. Az ITTF a világ legnagyobb sportszövetsége a maga 226 tagországával. A fejlesztési programnak köszönhetően olyan asztalitenisz nagyhatalmak jöttek létre, mint például Brazília, amely mára meghatározó pontnak számít a sportág világtérképén, de Afrikában és Ázsiában is vannak nagyon komoly fejlődést mutató államok. Ilyen Nigéria vagy India, így a középmezőny megerősödött” – összegzett Faragó Judit.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság vasárnapig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

További 5 évig Csabai Attila lesz a Magyar Szkander Szövetség elnöke

A szkanderosoknál megrendezték a nemzeti bajnokságot. A gödi eseményre több, mint 240 nevezés érkezett. A döntők előtt a Magyar Szkander Szövetség megtartotta a tisztújító közgyűlését, ahol Csabai Attila elnök újabb 5 évre kapott bizalmat. A sportvezető tizenegyedik éve irányítja a sportágat itthon, emellett a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke is egyben.

 

„Nemcsak az elnök személyét illetően született döntés, hanem az elnökség is újabb bizalmat kapott. Célunk, hogy a jövőben minél több nemzetközi versenyt rendezzünk, és válogatott versenyzőink minél több nagy versenyen induljanak külföldön, hiszen a fejlődés csak így tartható fenn. Igyekszünk meghálálni a bizalmat”- jelentette ki a közgyűlés után Csabai Attila.

A Magyar Szkander Szövetség egyébként a közelmúltban nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2020-as Európa-bajnokságnak Balatonfüred ad otthont. A Balaton partjára 30 országból legalább ezer versenyzőt várnak a szervezők.

0 Tovább

Bátorfi Csilla: a külföldiek csak elismerően nyilatkoznak

Bátorfi Csillának tetszik az asztalitenisz-világbajnokság hangulata. A kilencszeres Európa-bajnok klasszis úgy látja: a budapesti vb-t jól előkészítették, és a külföldiek is elismerően nyilatkoznak a magyar rendezésről.

 

„Mindegyik csarnoknak más hangulata van itt a Hungexpón, az egésznek van egy fesztivál jellege, és ezt jó látni, hogy a nézők szórakoznak, szurkolnak és kikapcsolódnak” – mondja Bátorfi, aki jelenleg edzőként Németországban dolgozik.

„A külföldiek közül akikkel beszéltem, mindenki pozitívan nyilatkozott a budapesti vb-ről. Szerintem a magyarok is helyenként erőn felül teljesítettek, illetve teljesítenek. Bízom benne, hogy a vb hatására többen kezdenek el versenyszerűen versenyezni. Érdekes a sportág megítélése, mert magát a pingpongot nagyon sokan játsszák, de ezt próbálom megértetni a gyerekekkel, hogyha komolyan akarják venni az asztaliteniszt, akkor szakítaniuk kell azzal az érzéssel, amit a pingong nyújt például a strandon vagy egy játszótéren. Az élsportos asztalitenisz egy minden elemében abszolút profi sportág.„ – fogalmazott Bátorfi Csilla.

 

A világbajnokság szurkolói zónájában szerdán Bátorfi Csillán kívül a birkózó Növényi Norberttel és Bárdosi Sándorral, valamint a labdarúgó Hrutka Jánossal és Sebők Vilmossal lehetett ütögetni.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Érdi Mária Franciaországban versenyez

Nem kedvezett Érdi Máriának a genovai széltelenség. Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző a 22. helyen végzett a női laser radial hajóosztály olaszországi világkupaversenyén.

 

„Vontatott verseny volt, az első három nap alatt csupán egy futamot rendeztek, nagyon gyenge szélben. Ez nekem általában nem kedvez, végül a 22. helyen végeztem, de ezúttal is sokat tanultam” – írta a blogjában a tokiói kvótás versenyző.

Érdi Mária már Franciaországban van, és a következő versenyére készül. „Jelenleg Hyères-ben készen állok arra, hogy egy újabb rangos versenyen vízre szálljak. Ez egy úgynevezett Eurosaf-verseny lesz, bízom benne, hogy Franciaországban jobban sikerül minden, mint Genovában, és azt megelőzően Mallorcán”.

Érdi Mária nyugodtan készülhet az egyes versenyekre, ugyanis a tokiói kvótáját már tavaly megszerezte. Az ifjúsági világbajnoknak a jövő évi lesz a második olimpiája.  

Fotó: facebook.com/mari.erdi

0 Tovább

Az aranycsapat tagjai pingpongoztak a vb-n

A legendás asztalitenisz aranycsapat tagjai is játszottak a Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokságon. Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor a Hungexpón zajló világverseny szurkolói zónájában ragadt ütőt. A trió – több veretes eredményt produkálva – 40 évvel ezelőtt nyert csapat-világbajnoki aranyérmet.

 

A legendák ellen kedden, előzetes regisztrációt követően, bárki ütögethetett. Gergely Gábor a vb sajtócsapatának elmondta, folyamatosan edzésben van.

„Ezt a játékot nem lehet abbahagyni. Rendszeresen asztalhoz állok a mai napig, és edzéseket is tartok, így nem esett nehezemre itt játszani.” – fogalmazott a korábbi világklasszis, aki világbajnok társaival együtt a fotósok előtt pózolt a sportnapilap vasárnapi számában, a phenjani vb-arany 40 éves évfordulója alkalmából megjelent, korabeli tudósításokat tartalmazó oldallal.

Gergely Gábor elmondta, rendszeresen játszanak bemutató mérkőzéseket is.

„Ezek a meccsek általában jó hangulatúak, és arról szólnak, hogy a játék szépségét megmutassuk. Ilyenkor rendre azt tapasztaljuk, hogy az embereket érdekli ez a sportág, de hát ezt lehet tapasztalni a jelenleg zajló vb-n is” – tette hozzá Gergely.

A vb ideje alatt a Fun Zone-ban folyamatosan játszanak az asztalitenisz hazai és nemzetközi sztárjai, illetve más sportágak jeles képviselői.

 

Kedden a birkózó Lőrincz fivérek, azaz Tamás és Viktor, valamint az Éjjel-Nappal Budapest szereplői is megfordultak a szurkolói zónában. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás otthonosan mozgott a pingpongasztal előtt. „Kollégiumi éveim alatt beleszerettem ebbe a sportágba, azóta rendszeresen játszom, fantasztikus élmény volt a világbajnok legendákkal játszani” – mondta Lőrincz.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Magyarország 12. lett a korosztályos fallabda Eb-n

A 12. helyen végzett a Chukwu Hannah, Harmath Eszter, Kamocsai Bendegúz, Rózsa Barnabás és Szebeni Péter összeállítású magyar válogatott a Prágában megrendezett U19-es fallabda csapat Európa-bajnokságon.



A mieink két győzelemmel és két vereséggel zárták a csoportkört. Az Eb-n a 12. helyen kiemelt együttes a D-csoportban első mérkőzésén 2-1-re kikapott Skóciától, majd 2-1-re verte Belgiumot. Ezt követően fiataljaink 2-1-es vereséget szenvedtek Csehországtól, végül ugyancsak 2-1-re múlták felül Izrael legjobbjait. A Farkas János vezette csapat a csoport harmadik helyén végezve a folytatásban a 9-16. helyért léphetett pályára.

A helyosztók során Kamocsaiék előbb 3-0-ra verték Ausztriát, majd következett két vereség Svédország (0-2) és Németország (0-3) ellen. A magyar válogatott végeredményben előzetes kiemelésének megfelelően, éppen a 12. helyen zárta a kontinenstornát.

"Elégedett vagyok, mert a csapat kihozta magából a majdnem maximumot" - értékelt Farkas János. - "Egyedül a svédek elleni helyosztón teljesítettünk kicsit alul. Ha az megvan, akkor a tízben végezhettünk volna."

0 Tovább

Kiváló rendezvény minősítést kapott a világbajnokság

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság megkapta az „outstanding organisation”, azaz a kiváló rendezvény minősítést. Az ezt jelképező elismerést Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) elnöke adta át Nátrán Rolandnak, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnökének az ITTF budapesti közgyűlésén.

 

 

Lajtai Kristóf, a világbajnokság versenyigazgatója szerint igyekeznek a vb hátralévő időszakában ugyanezt a színvonalat biztosítani.

„Hatalmas elismerés, és roppant megtisztelő. Azért dolgozunk, hogy a hátralévő versenynapok alatt is ilyen legyen a világbajnokság megítélése” – mondta a sportvezető, aki hangsúlyozta: ezt a díjat mindenki megkapta jelképesen, aki részt vett a vb előkészítésében, és most is azért dolgozik, hogy zökkenőmentes legyen a budapesti világbajnokság.

„Kiemelkedő munkát végez a szervező bizottság, odaadó hozzáállást tanúsítanak az önkéntesek, de a médicsapat is éjt nappallá téve dolgozik. Örülök, hogy ennek a jól működő gépezetnek az egyik alkatrésze lehetek – mondta Lajtai Kristóf.

A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Szumó Eb – Egy ezüst és hét bronz

A felnőtt versenyekkel befejeződött a 2019-es szumó Európa-bajnokság Tallinban.

A zárónapon a 100 kilogrammosok között Molnár Tamás bronzérmes lett, akárcsak a férfi válogatott. A Magyar Szumó Szövetség információi szerint a csapatban ezúttal Molnár Tamás, Pap Arnold, Végh Richárd és Nemes Dávid kapott helyet. A magyar válogatott legeredményesebb szumósa Molnár Tamás lett, miután hat éremmel zárt.  

 

Az észtországi kontinensbajnokságon a magyar küldöttség – az összes korosztályt tekintve – egy ezüstöt és hét bronzérmet szerzett.

Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke elmondta: Észtországban az egyes nemzetek rendkívül erős válogatottakkal léptek küzdőtérre, hiszen mindegyik ország készül már a 2021-es Világjátékokra.

„Az érmes helyezéseken túl több értékes pontszerző helyet csíptek el a magyarok, látva a nagyon erős mezőnyt, dicséretes eredménnyel zártuk ezt az Eb-t” – összegzett a Magyar Szumó Szövetség elnöke.

0 Tovább

Asztalitenisz-vb: Nem volt olyan kérés, amit a szervezők ne tudtak volna teljesíteni

Kiváló volt az asztalitenisz-világbajnokság előkészítése – ez a nemzetközi delegációk egyöntetű véleménye Budapesten. Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára a világbajnokság sajtócsapatának értékelte a vb-előkészületek hajráját.

 

„Úgy gondolom, hogy minden a helyére került, nagyjából 150 csapatot és 1500 delegáltat akkreditáltunk, igyekeztünk minden kérést teljesíteni. Nagyot hajráztunk, mert ahogy lenni szokott, egy sor olyan feladattal találtuk szembe magunkat, amilyenekre nem is számítottunk. Ilyen volt például az, hogy a vb előtt mindössze egy héttel kiderült: Észak-Korea legjobbjai elfelejtettek vízumot kérni. A lengyel és a magyar külügy hathatós közreműködésével minden megoldódott. Nagyon jó partnerre találtunk a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségben, úgy néz ki, hogy minden szinten tudunk eredményesen együtt dolgozni” – mondta a főtitkár.

A LIEBHERR 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

0 Tovább

Szumó Európa-bajnokság – Három bronzéremmel bővült az éremkollekció

Újabb érmeket szereztek a magyar szumósok az Európa-bajnokságon. Az U21-es sikerek után U23-ban Szilágyi Erik és Molnár Tamás, valamint a férfi csapat is dobogóra állt Tallinban.

 

Szilágyi a 92 kilogrammosok között, Molnár pedig a 100 kilós mezőnyben szerzett bronzérmet. Ezt követően a Molnár Tamás, Délceg József, Végh Richárd, Szilágyi Erik alkotta férfi válogatott a harmadik helyen zárt.

A magyar küldöttség – az összes korosztályt tekintve – eddig egy ezüstöt és öt bronzérmet gyűjtött az észtországi szumó Európa-bajnokságon.

0 Tovább

Szumó Európa-bajnokság: Egy ezüst és két bronz az U21-esektől

Érmekkel kezdték a magyar szumósok az Európa-bajnokságot. A Tallinban zajló kontinensbajnokságon az U21-es korosztályban egy ezüstéremmel és két bronzzal nyitottak a magyarok.

 

Molnár Tamás a 100 kilogrammosok között második lett, míg Berta Mike harmadikként zárt a 70 kilogrammos kategóriában. A férfi csapat is dobogóra állt: a Végh Richárd, Szilágyi Erik, Molnár Tamás és Tamás Patrik alkotta kvartett bronzérmet szerzett.

Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke elmondta ezen az Eb-n már érződik a 2021-es Világjátékok előszele. „Mindegyik nemzet erős válogatottal érkezett Észtországba, hiszen mindenhol már a 2021-es játékokat szem előtt tartva készülnek fel az egyes világversenyekre.” – mondta a sportvezető.

További pontszerző helyezések az U21-es korosztályból:

60 kg - Rekedt-Nagy Réka 5. helyezés

85 kg - Végh Richárd 5.

70 kg - Buzás Patrik 5.

0 Tovább

LIEBHERR 2019 Asztalitenisz Világbajnokság - A főváros felkészült

Budapest készen áll arra, hogy megrendezze minden idők legjobb asztalitenisz-világbajnokságát. A vasárnap kezdődő vb nemzetközi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy gyakorlatilag teltházas világverseny lesz a LIEBHERR 2019 Asztalitenisz Világbajnokság.

Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség elnöke úgy fogalmazott: biztos abban, hogy csodálatos világbajnokság lesz Budapesten. „Magyarország megannyi ikonikus és emlékezetes asztalitenisz pillanatot adott nekünk a sporttörténelem során. Gratulálok a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek a remek munkáért, amit az előkészületek során végeztek” – mondta Thomas Weikert

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy Budapest ismét készen áll arra, hogy bizonyítson egy népszerű sportágban. „Az elmúlt években természetesen a sport területe és a sportág is sokat változott, de mondhatjuk, hogy az asztalitenisz népszerűsége töretlen. Ezt nagyon jól mutatja, mekkora igény mutatkozott a bérletekre és napijegyekre, hiszen a bérletek 90 százaléka már az első héten elfogyott. Az elmúlt években Magyarország bebizonyította, hogy a legnagyobb világversenyeket is képes kiemelkedően, magas színvonalon megrendezni” – mondta az esemény sajtótájékoztatóján az államtitkár.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke köszönetet mondott a támogatóknak, valamint a partnerszervezeteknek, mint fogalmazott: mindenki segítsége, munkája kellett ahhoz, hogy vasárnap egy teltházas vb vegye kezdetét. „2019-ben Budapest a sport fővárosa, de mi pingpongozók, azt mondjuk, hogy a főváros egyben az asztalitenisz városa is, hiszen idén több emlékezetes eseménynek, versenynek adtunk, illetve adunk otthont, ezek közül természetesen kiemelkedik az asztalitenisz-világbajnokság” – mondta az elnök.

Kulcsár Krisztián szerint egy olimpia előtti évben fokozott figyelem irányul erre a világbajnokságra. „Hatalmas nemzetközi érdeklődés övezi a vb-t, de természetesen itthon is nagyon szeretik az asztaliteniszt. Mindenki, aki ennek a világbajnokságnak az előkészítésében részt vett, jó munkát végzett.” – jelentette ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke megjegyezte, hogy az asztalitenisz egy sportszerűségre épülő sportág. „Büszke vagyok arra, hogy Budapest, amely a sport fővárosa ismét egy nagy világversenynek adhat otthont” – tette hozzá Kamuti Jenő.

 

A magyar válogatottakat Bátorfi Zoltán (női szövetségi kapitány) és Aranyosi Péter (férfi szövetségi kapitány) készítette fel. A két szakember megjegyezte sikeres edzőtáborokon vannak túl, és a lányok valamint a fiúk is készen állnak sportkarrierjük egyik legfontosabb versenyére.

Csen Meng, a női világranglista 3. helyezettje, aki háromszoros világbajnok, a vb 2. kiemeltjeként áll asztalhoz Budapesten. „Januárban sikeres versenyen vettem részt itt Budapesten, miután megnyertem a World Tourt. Bízom benne, hogy ezúttal is minden úgy sikerül, ahogy elterveztem” – mondta a kínai játékos. A férfi világranglista 6. helyezettje is részt vett a sajtótájékoztatón. A dél-koreai Li Szang Szu úgy nyilatkozott, hogy bár mindenki a kínai hegemóniáról beszél, ő mindent megtesz azért, hogy ezt a sorozatot megszakítsa.

A világbajnokság 21-én kezdődik és 28-áig tart a Hungexpón.

0 Tovább

10 fős női csapattal indul a hazai vk-n az öttusa válogatott

Fiatal és rutinos versenyzők vegyesen alkotják a női öttusa csapatot a május 1. és 5. között megrendezendő székesfehérvári öttusa világkupán.

 

„ Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Réti Kamilla, Guzi Blanka, Barta Luca, Ormándi Rebeka, Turbucz Anna, Kovács Eszter és Szarka Luca alkotják a csapatot, ha sérülés, vagy betegség nem jön közbe.”- kezdte Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya, aki az esélyeket is latolgatta.

„Biztos, hogy nagyon erős mezőny lesz, erősebb, mint Szófiában, az előző vk-helyszínen. Csak azt lehet elvárni a versenyzőktől, amire fel vannak készülve, vagyis a felnőttektől, akik világbajnokok, döntőt várok mindenképpen. A fiataloktól pedig azt várom, hogy tisztességgel megküzdjenek azért, hogy fináléba jussanak, 2-3 fiatal versenyző talán be is kerülhet, kevésen fog múlni, mert van reális esélyük, de elvárni tőlük ezt még nem lehet.” – fejezte be a szövetségi kapitány.

A fehérvári világkupa gyakorlatilag a budapesti világbajnokság tesztversenye lesz. A vb-nek a Kincsem Park ad otthont szeptember 2. és 8. között.

0 Tovább

Menekülttáborban járt és a NOB elnökével is találkozott a magyar kick-boxos

Két végletet tapasztalt meg egy hét alatt Mórádi Zsolt. A kick-box történetének legeredményesebb versenyzője a napokban egy jordániai menekülttáborban tartott edzéseket, majd a NOB Sportolói Fórumán járt, ahol találkozott Thomas Bachhal is.

 

Mórádi Zsolt a közelmúltban a WAKO kick-box világszövetség Sportolói Bizottságának elnöke lett, és megválasztották a tekintélyes Peace and Sport békenagykövetének is. Jordániába a két szervezet felkérésére utazott ki, mivel azok az ENSZ-szel közösen programokat szerveznek menekülttáborokban. A 80 ezer szíriai menekült által lakott Zaatari Refugee Camp a sivatag közepén van, és Mórádi Zsolt szerint úgy néz ki, mint valamiféle Mad Max stílusú sci-fi.

"Megdöbbentő volt a saját szememmel látni, hogy emberek bádogépületekben laknak és a földön alszanak, a háború miatt pedig szinte semmi reményük, hogy a sorsuk jobbra forduljon. A kilátástalanságon enyhíthetnek az ilyen programok."

A versenyzéstől tavaly visszavonult klasszis azzal a küldetéssel ment, hogy oktasson és irányítsa Alinak, az ott élő menekült edzőnek a munkáját, akit a WAKO választott ki és ad neki fizetést, hogy a táborban rendszeresen edzéseket tartson.

"Elképesztő élmény volt ez a három nap. Próbáltam pozitív energiát sugározni, de nem volt könnyű. Ugyanakkor ilyen hálás tanítványokkal még életemben nem találkoztam. Testközelből volt érezhető, hogy a nyomorból való kitörés milyen elképesztő motiváció."

A csepeli fiatalember elmondta: más sportágak is rendelkeznek hasonló programokkal, és évente két-háromszor tréningezik a menekült edzőket. Ali mérnöknek tanult Szíriában, mikor kitört a háború. A látogatás óta tartják a kapcsolatot a Facebookon, oktató DVD-t is küldött neki, és úgy tervezi, jövőre visszamegy – mondta Mórádi Zsolt.

Hazaérkezése után a tízszeres világbajnok ismét útnak indult. Ezúttal Lausanne-ba, ahol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság minden idők legnagyobb Sportolói Fórumát tartotta. Mórádi Zsolt annak apropóján volt jelen, hogy a NOB tavaly év végén hivatalos – bár egyelőre ötkarikás programban nem szereplő – sportágként ismerte el a kick-boxot, illetve annak világszövetségét, a WAKO-t.

"Jó volt kinn együtt lenni más magyarokkal, köztük Gyurta Danival, aki a NOB Sportolói Bizottságának tagja és Sinkó Andreával, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, de ott volt Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is" – mesélte Mórádi Zsolt, aki olyan külföldi világsztárokkal is beszélgetett, mint a rúdugró Szergej Bubka és Jelena iszinbajeva, akik szintén a Peace and Sport nagykövetei. Legfontosabbnak azonban a Thomas Bach NOB-elnökkel való találkozást nevezte.

 

"Bemutatkoztam, majd megköszöntem neki, hogy a kick-box ott lehet az elismert sportágak között. Thomas Bach sok sikert kívánt és a támogatásáról biztosított. Úgyhogy tovább kell folytatnunk azt a munkát, amelyet a WAKO-ban végzünk."

A sportolói fórum roppant hasznos volt – értékelt Mórádi Zsolt, akinek az volt a célja, hogy feltérképezze a sportolói bizottságok működését az olimpiai sportágakban. Sokat tanult és rengeteg barátot szerzett, kapcsolatot épített ki.

"Furcsán jött össze, hogy egy héten belül megjártam az úgymond két pólust. Így érzi át az ember igazán azt a felelősséget, hogy befolyással lehet eseményekre, akár életekre is. Mert hát én megtapasztaltam, hogy a gyerekek csillogó szemmel néztek rám a táborban és fogták a kezemet séta közben, Lausanne-ban pedig világsztárokkal együtt próbáltunk meg sportolóként minél többet tenni a sportért" – fogalmazott a sport- és békenagykövet.

0 Tovább

Jövőre Magyarország ad otthont a szkander és paraszkander Európa-bajnokságnak

Budapesten aláírták a jövő évi szkander és paraszkander Európa-bajnokság megrendezéséről szóló szerződést.

 

A kontinensbajnokságot 2020 május 16. és 24. között bonyolítják le, a világverseny megrendezéséről szóló megállapodást pedig Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség elnöke, valamint Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke írta alá. Az Európa-bajnokságnak Balatonfüred ad otthont.

A 2020-as szkander és paraszkander Európa-bajnokságon várhatóan 30 ország több mint 1000 szkanderosa áll asztalhoz.

Sárfalvi Péter, sportért felelős helyettes államtitkár szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a szkandersport. „2017-ben beleláttam ebbe a csodálatos sportágba, látványos és eredményes világbajnokságot rendezett akkor Budapest, nem véletlen, hogy Magyarország a jövő évi Eb megrendezési jogát megkapta” – tette hozzá a sportvezető.

Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere bejelentette: Füred teljes mellszélességgel az Eb mellé állt. „Városunk képviselő  testülete maximálisan támogatja az Európa-bajnokság megrendezését. Eddig főleg a vizes sportok és a kézilabda dominált városunkban, de mostantól – a szkander révén – az erősportok is leteszik a névjegyüket.”

Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke rekordra számít az Eb-n. A sportvezető kiemelte, az utóbbi években sok fejlesztés ment végbe ebben a sportágban. „Európa egyik legszebb városa volt a 2017-es vb helyszíne, 2022-ben pedig a Balaton partján randevúznak a kontinens legjobbjai. Bízom benne, hogy az indulók létszámát tekintve rekordot döntünk.” – mondta Hadjitodorov.

„Az elmúlt évben egy sikeres világbajnokságot rendeztünk a fővárosban. Minden túlzás nélkül kijelenthető: az volt minden idők legjobb szkander-világbajnoksága, ahol a magyarok is jól szerepeltek. Ezt a színvonalat szeretnénk hozni jövőre is.” – jelentette ki Csabai Attila, aki a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke is egyben.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta: a szkander az utóbbi években hatalmasat fejlődött. „Csabai Attila révén sportdiplomácia szempontjából is erős sportágról beszélünk” – emelte ki a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta, a szkander az a sportág, amelyet gyakorlatilag mindenki legalább egyszer kipróbált. „Örömteli hogy a Magyar Szkander Szövetség kiemelten kezeli és támogatja a parasportolókat, bízom benne, hogy ismét kiemelkedő magyar sikereket hoz majd az Eb.” – jegyezte meg az elnök.

A sportágban egyébként szombaton rendezik meg a nemzeti bajnokságot. A rangos hazai versenynek Göd ad otthont.

0 Tovább

Chukwu Hanna 11. lett a korosztályos fallabda Eb-n

Prágában zajlik a fallabdázók U19-es korosztályának egyéni és csapat Európa-bajnoksága, mindkettőben magyar indulókkal. Az egyéni versenyszámok kedden befejeződtek: fiataljaink közül a legjobban Chukwu Hannah szerepelt, aki 15 éves létére a lányok között az előkelő 11. helyen végzett.

 


A tatabányaiak tehetsége az Eb-n a jellemzően nálánál évekkel idősebbek között háromszor nyert és két vereséget szenvedett. Utolsó helyosztó mérkőzésén a 11-dik helyért sima 3-0-ás sikert aratott az angol Prow felett. Chukwu Hannah teljesítményét dicséri, hogy előzetes kiemelésénél jóval előrébb végzett, és az első tízben kizárólag nálánál magasabban rangsorolt játékosok végeztek.

A fiúk közül Takács Benedek a 23., Kamocsai Bendegúz a 25., Szebeni Péter pedig az 56. helyen zárta a kontinensviadalt.

A csapatok Európa-bajnokságának versenyét szerdától vasárnapig tartják a cseh fővárosban. A Chukwu Hannah, Harmath Eszter, Kamocsai Bendegúz, Rózsa Barnabás és Szebeni Péter összeállítású magyar együttes a 12. helyen lett kiemelve, ezzel a D-csoportba került a cseh, skót, belga és izraeli válogatott társaságában.

0 Tovább

Tokióban továbbírták a sporttörténelmet aerobikosaink

A portugáliai, idei első aerobik világkupát követően Tokióban is korábban nem látott eredményeket értek el a legjobb magyar versenyzők. A japán fővárosban megrendezett világkupán két arany- és egy ezüstérmet értek válogatott aerobikosaink.

 

A 30. Suzuki Világkupán a Bali Dániel és Mazács Fanni alkotta kettős úgy végzett a párosok versenyében az első helyen, hogy még egy apró rontás is belefért győzelmükbe. Így a magyar duó a portugáliai Cantanhedében aratott diadala után ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A két fiatal kiegészülve Farkas Balázzsal a triók között szintén első lett, és ugyancsak pár héten belül másodszor jutott nekik világkupa-aranyérem.

A portugáliai három arany megismétléséhez csak egy hajszál hiányzott: férfi egyéniben Bali Dániel mexikói riválisával azonos pontszámmal végzett az első helyen – megelőzve többek között a házigazdák világbajnok versenyzőjét –, de mivel 0.05 ponttal kevesebb kiviteli részpontszámot kapott, így végeredményben be kellett érnie a második hellyel.

A nőknél Szőllősi Panna a 9. helyen végzett.

Két állomás után a magyar aerobikosok öt arany- és egy ezüstéremmel állnak a világkupa-sorozatban, ami sporttörténelmi teljesítmény.

0 Tovább

Dupláztak a Busa-nővérek a kick-box világkupán

Kilenc arany-, hat ezüst- és öt bronzérmet nyertek a felnőtt magyar versenyzők a WAKO kick-box világszövetség ausztriai világkupáján. Az Innsbruckban 39 ország 1200 sportolójának részvételével megrendezett viadalon Magyarország végzett az éremtáblázat első helyén, ami azért is nagy öröm a szakvezetés számára, mert a vk-sorozat következő állomása Budapesten lesz május 17-19-én – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A BOK Sportcsarnokban sorra kerülő hazai világkupa főpróbájának számító megmérettetés különlegessége még, hogy legjobbjainknak sikerült mind az öt megrendezett szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact és K1 – a dobogó tetejére állniuk.

Két-két egyéni aranyérmet szerzett a szegedi Busa testvérpár. A civilben tanárként dolgozó Andrea a pointfighting szakágban (ahol a bírók találatonként megállítják a mérkőzést) saját, 60 kg-os súlycsoportja mellett győzni tudott eggyel feljebb, a 65 kilóban is. A jogi doktori címmel rendelkező Gabriella a light-contactban és a kick-lightban (ezekben folyamatosak a küzdelmek, de utóbbiban a láb is támadható) egyaránt megnyerte az 50 kg-os kategóriát.

A pointfightingban a csepeli Halker-Király Team révén a csapatarany is hazánkba került, a light-contactosok mezőnyében Vígváry Viktor győzte le valamennyi ellenfelét, míg a kick-lightban Bálint Zoltán bizonyult verhetetlennek.

A kiütésre menő ringes szakágak közül full-contactban Baros Tamás nyakába került aranyérem, a K1-es mezőnyben pedig Fábián Kristóf lett első.

Az ausztriai világkupán összességében a nemzetek versenyében Magyarország, a klubok között a Halker-Király Team lett a legeredményesebb.

Kick-box világkupa, Innsbruck, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
84 kg: 2. Veres Alex
Nők:
60 kg: 1. Busa Andrea
65 kg: 1. Busa Andrea
Csapat: 1. Halker-Király Team

Light-contact:
Férfiak:
69 kg: 3. Fésű Lajos
74 kg: 3. Kajtár Bence
84 kg: 2. Szabó-Tóth Dávid
89 kg: 3. Szachán Bolivár
94 kg: 1. Vígváry Viktor
Nők:
50 kg: 1. Busa Gabriella

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 2. Csorba Ádám
79 kg: 1. Bálint Zoltán
84 kg: 2. Szmolek Emánuel, 3. Szabó-Tóth Dávid
89 kg: 3. Sleisz Attila
Nők:
50 kg: 1. Busa Gabriella
60 kg: 2. Kolozsvári Kinga

Full-contact:
Férfiak:
91 kg: 1. Baros Tamás

K1:
Férfiak:
71 kg: 1. Fábián Kristóf
Nők:
52 kg: 2. Zsiga Melinda

0 Tovább

Öttusa vk – 17. a magyar vegyesváltó

A Barta Luca, Regős Gergely vegyesváltó a 17. helyen végzett a szófiai öttusa világkupán. Bulgáriában fiatalok kaptak lehetőséget, a világkupa-sorozat következő állomása Székesfehérváron lesz.

 

A vegyesváltók versenyével véget értek a szófiai öttusa világkupán. Bulgáriában összesen három magyar döntőzött: a nőknél pénteken Gulyás Michelle a 14., Guzi Blanka pedig a 35. lett, míg a férfiak mezőnyében – szombaton – Regős Gergely a 26. helyen zárt.

„Fiatal csapattal érkeztünk. Tudtuk, hogy elsősorban a tapasztalatszerzés a cél a versenyzőink számára. A következő verseny Székesfehérváron lesz. Ez a vk-sorozat újabb állomása, ott már remélhetőleg Kasza Róbert, Marosi Ádám és Demeter Bence is elindul.” – nyilatkozta Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya.

A székesfehérvári világkupát a Magyar Öttusa Szövetség gyakorlatilag a szeptemberi világbajnokság jegyében rendezi meg. Az őszi világversenyen felhasználandó összes technikát ugyanis a fehérvári vk-n tesztelik a szervezők. A székesfehérvári világkupát május 1. és 5. között bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság, aminek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.

0 Tovább

Öttusa VK - Regős Gergely megnyerte a lovaglást, végül 26. lett

A lovaglást megnyerve végül a 26. helyet szerezte meg Regős Gergely az öttusázók 2019-es Világkupa-sorozatának 2. állomásán. A szófiai VK-n a mexikói Manuel Padilla végzett az első helyen. Pénteken a női fináléban Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. lett. Vasárnap a vegyesváltót rendezik meg.

 

Martinek János szerint Regősnek a felnőtt mezőnyben még mindig a tapasztalatszerzés a legfőbb célja.

„Regős Gergely második éve van a felnőtt mezőnyben, folyamatosan fejlődik és Szófiában is bizonyított, Kasza Róbert, Demeter Bence és Marosi Ádám mellett neki van a legnagyobb esélye arra, hogy ott legyen a világbajnoki csapatban” – fogalmazott a férfiak szövetségi kapitánya.

Szófia után – május elején – a székesfehérvári VK-n versenyeznek a legjobb öttusázók. A május 1. és 5. között megrendezendő fehérvári Világkupa gyakorlatilag a Budapesten megrendezendő világbajnokság tesztversenye lesz. A vb, amelynek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.

0 Tovább

Öttusa VK – Gulyás Michelle a 14., Guzi Blanka pedig a 35. lett Bulgáriában

Gulyás Michelle a 14., Guzi Blanka pedig a 35. helyen végzett a Szófiában zajló öttusa Világkupa női döntőjében. Mindkét versenyzőnek ez volt az első VK-fináléja.

 

Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya elmondta, sűrű mezőny volt Szófiában, így különösen Gulyás Michelle esetében értékes az a 14. helyezés.

„Itt azért világbajnokok és vb-érmesek voltak a mezőnyben, és ne feledjük, hogy Gulyás Michelle és Guzi Blanka is nagyon fiatal még” – értékelt a szövetségi kapitány, aki hozzátette: a következő Világkupa Székesfehérváron lesz, ahol Magyarország sokkal ütőképesebb női csapattal vesz részt.

Szombaton a férfi döntőt, vasárnap pedig a vegyesváltó fináléját rendezik meg Szófiában. Előbbiben Regős Gergely indul, váltóban pedig Regős Barta Lucával lesz érdekelt.

A székesfehérvári Világkupát május 1. és 5. között rendezik meg. Azt követően Prága látja vendégül az öttusázókat, a Világkupa döntőjének Tokió ad otthont, ahol a győztesek kvótát szereznek a 2020-as olimpiára.

0 Tovább

Megkezdődött az OCR akadályfutás bajnoki sorozata

Kaposváron elstartolt az új OCR-idény. A látványos pályán megrendezték többek között a HOCRA első idei kupafutamát, ebben a kategóriában már az éves bajnoki pontokért is folyt a küzdelem.

A kupafutamon, azaz a 8+ kilométeres távon hamar kiderült ki lesz az a három férfi versenyző, akik az elsőségért csatáznak. A trió tagjai az első kört majdnem egy perc előnnyel fejezték be fej-fej mellett. Az akadalyfutas.hu információi szerint Csáki Ákos Péter végül az egyenletes teljesítményével megérdemelten szakította át elsőként a célszalagot. Mögötte, alig 15 másodperces hátránnyal Lázár Gábor érkezett, aki körömszakadtig védte a pozícióját a verseny egyik nagy esélyesével, a végül bronzérmesként záró Martyin Lászlóval szemben.

A hölgyeknél kiegyenlítettebb volt a küzdelem, a győztes dr. Szabó Veronika már az első kör után is magabiztos előnnyel vezetett, ezt még növelte is a célig. Második helyen Freierné Kovács Dóra ért célba, Pécsi Barbara előtt. A fegyveres erők csapatversenyét a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár csapata nyerte meg.

A következő kupafutam OCR-állomás Celldömölkön lesz. A Vulcan Run-on már Eb-kvalifikációs versenyt is rendeznek.

0 Tovább

Öttusa VK – Három magyar döntős Szófiában

A nőknél két, a férfiaknál pedig egy öttusázó jutott döntőbe Bulgáriában.

 

Szófiában rendezték meg az öttusa Világkupa-sorozat 2. állomását, ahol lezajlott már a női, illetve a férfi selejtező is.

A Magyar Öttusa Szövetség információi szerint három versenyző jutott be a fináléba, miután a nőknél Guzi Blanka és Gulyás Michelle, a férfiaknál pedig Regős Gergely vette sikerrel a selejtezőt.

Pénteken a női, szombaton a férfi döntőt, vasárnap pedig a vegyesváltók versenyét rendezik meg.

A VK-sorozat következő állomása Székesfehérváron lesz, majd Prága látja vendégül az öttusázókat. A Világkupa döntőjének Tokió ad otthont, ahol a győztesek kvótát szereznek a 2020-as olimpiára.

0 Tovább

7000 labda pattoghat asztalitenisz-világbajnokságon

Az asztalitenisz világbajnokság közel hetven év után tér vissza Magyarországra. Oda, ahonnan nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a sportág első egyeduralkodói származnak. Barna Viktor és Mednyánszky Mária után Póta Georgina és Majoros Bence lehet jövőbeni sikereink kulcsa.

 

Több mint 500 millió szurkoló TV-n keresztül, valamint közel 50 ezer néző a helyszínen izgulhatja végig 2019 legnagyobb pingpong eseményének izgalmait. A vb méreteit hűen tükrözi az 1561 akkreditált résztvevő, akik összesen 141 országot képviselhetnek Budapesten április 21 és 28 között a Hungexpón.

A pingpong a folyamatos fejlődés mellett, a digitális elvárásoknak is szeretne megfelelni. A közvetítést emiatt 56 kamerával készítik és még egy különleges úgynevezett „beauty cam-et” és elhelyeznek a szervezők a Citadellán, mellyel fővárosunk legszebb részeit lehet majd élőben megjeleníteni. Tízezer méter kábel a technikának, 1000 lámpa a nézőknek, 68 asztal, majdnem 7000 labda az 579 versenyzőnek segít majd, hogy a kiosztható 32 érem egyikét megszerezze.

A vb-re 147 bíró érkezik. A versenynapok gördülékeny lebonyolítását 350 önkéntes segíti, a televíziós közvetítések, a világító berendezések és a különféle elektronikus berendezésekhez összesen 10.000 méternyi kábelt használnak fel a Hungexpón. TV-k mellett, több mint 300 fotóst és újságírót vár a szervező bizottság, de a nyolcnapos rendezvény nem csupán a pingpong szerelmeseinek szól. A jegyárak kialakításánál fontos szempont volt, hogy egy teljes család is meg tudja fizetni a belépőket, ahogy a diákoknak, valamint a nyugdíjasoknak is külön kedvezményeket biztosítottak a szervezők. A január 7-én kezdődött jegyértékesítés pedig felülmúlta az előzetes várakozásokat. A bérletek 90 százaléka már egy hét után elfogyott, nem beszélve a döntők napjairól.

Pingpong-csaták mellett számos kísérőrendezvénnyel készülnek a szervezők, ahol a tervek szerint a sportágat szerető hírességek és más sportágak képviselői, valamint hazánk aktív és már visszavonult legjobbjai egyaránt megjelennek. A közönség tagjai pedig a vb kabalájával, Pongival is találkozhatnak majd.

Az 55. Egyéni Asztalitenisz Világbajnokság ráadásul pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer-Klampár-Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben. Utoljára lesz a jelenlegi a formájában megrendezve az esemény. Ugyanis, a következő világbajnokságot már selejtezőkhöz szeretné kötni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség, az ITTF.

A 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokságot április 21 és 28 között rendezik a Hungexpo területén.

0 Tovább

Két magyar karatés is kijutott az Európa Játékokra

Hivatalossá vált, hogy Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is ott lehet az Európa Játékokon – erről szerdán tájékoztatták a magyar illetékeseket a minszki multisport-esemény szervezői. Az ötkarikás játékokhoz hasonlóan négyévente sorra kerülő rendezvényt június 21. és július 1. között rendezik meg a fehérorosz fővárosban. 

 



A négy évvel ezelőtti, első alkalommal lebonyolított Európa Játékok – túlnyomórészt olimpiai sportágak vetélkedéseit tartalmazó – programjában is helyet kapott a karate, és az ezúttal is kvalifikált Tadissi Martial személyében volt is magyar karatés a tatamira lépők között.

Az idei játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint mindkét nem esetében öt-öt súlycsoportban küzdelemben (kumite) osztanak majd érmeket. Az egyformán nyolcfős mezőnyökbe a márciusi Európa-bajnokságról, illetve egy európai pontszerző ranglistáról lehetett kvótát szereznie hat-hat főnek. Versenyszámonként egy helyet fenntartottak a házigazdák versenyzőinek, míg az utolsó lehetőséghez szabadkártyával jutottak hozzá a kiválasztottak. 

A 67 kg-os férfiak küzdelmében a világbajnoki ezüstérmes, négyszeres Eb-bronzérmes Tadissi Martial, illetve a 75 kg-ban Eb-második és -harmadik hellyel is büszkélkedő Hárspataki Gábor egyaránt előkelő ranglistás helyének köszönheti a részvételt a kontinens miniolimpiájának számító rendezvényen.

„Mindkét sportolónk éremeséllyel vág majd neki a rangos megmérettetésnek” – közölte Büchler Zsolt szövetségi kapitány.

A szakvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy két formagyakorlat versenyzőnk is nagyon közel állt a kvalifikációhoz. Sőt, esetükben ez azt jelentheti, hogy egy résztvevő sérülése vagy visszalépése esetén a férfiaknál Nagy Botond indulóvá léphet elő, míg a nőknél két versenyző távolmaradása esetén van esély Sterck Laura szereplésére.

A minszki Európa Játékokon június 29-én és 30-án bonyolítják le a karate versenyszámokat, amelyekben 38 ország 96 sportolója méri össze tudását.

0 Tovább

Knoch Viktor bekerült a MEFS elnökségébe

Megtartotta a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) éves rendes közgyűlését, ahol díjakat adott át, és többek között új alelnököt valamint elnökségi tagokat választott. A MEFS információi szerint dr. Gál András Levente lett a társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök, továbbá Kiss Viktort a HÖOK által delegált elnökségi tagnak választották meg, valamint bekerült a testületbe az olimpiai bajnok, Universiade aranyérmes Knoch Viktor is.

 

Díjakat adott át dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, prof. dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Murai László a HÖOK elnöke, prof. dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke és Frenkl Sylvia, prof. dr. Frenkl Róbert, a MEFS örökös elnökének özvegye.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a MEFS egyre sikeresebb munkát végez, mely az egyetemi sportélet fejlődésében is látszódik. Hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy a sport és a tudomány egymás komplementerei legyenek. Egyre több egyetemista kapcsolódik be a rendszeres testmozgásba, egyre több egyetemen – kormányzati segítséggel – valósul meg a sportlétesítmények fejlesztése, mellyel előmozdítható a sportosabb életvitelre való törekvés.

Dr. Kulcsár Krisztián a MOB elnöke köszöntő beszédében elmondta: MOB és a MEFS régi jó „testvéri” viszonyban van egymással. Leszögezte: külön öröm számára, hogy két neves olimpikonról elnevezett a MEFS díjat személyesen adhat át a közgyűlésen. Az első Elek Ilona, becenevén Csibi, kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok magyar tőrvívó, a magyar sport első női olimpiai aranyérmese. Az 1936-os berlini olimpián szerezte meg első aranyérmét. A második pedig Németh Angéla 1968-ban a Mexikói Olimpián szerzett gerelyhajításban aranyérmet. Ő dobott először 60 méter felett és egész életében az egyetemi sportban is aktívan tevékenykedett.

Prof. dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a BME rektora kiemelkedőnek tartja, hogy folyamatosan emelkednek a versenyek és az egyetemista versenyzők színvonala. Tarics Sándor példáját hozta fel beszédében, aki mindig hangsúlyozta, hogy ő úgy sportolt, hogy közben egyetemi tanulmányait sem hanyagolta el.

 

A közgyűlésen dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára ismertette a 2019-es évi pénzügyi tervet és szakmai programot, melyet a közgyűlés egyhangúan elfogadott. A MEFS 2019-es tervei között szerepel a nyári Universiadén való szereplés. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége immár hatodik éve teszi lehetővé, hogy egyetemista kosárlabdázóink kijuthassanak nemzetközi egyetemi sportversenyekre. Új MEFOB-ok is megjelennek a palettán 2019-ben, hiszen idén lesz először Dolgozói MEFOB és az inkluzív sportági MEFOB (Csörgőlabda) is bekapcsolódik az országos bajnoki rendszerbe. Az egyetemi szabadidősport terén a MEFS egyik kiemelt programja, melyet 2016 óta rendez az IDUS (Egyetemi Sport Nemzetközi Napja). Országos Ágazati Sportnapokat is támogatja idén a MEFS.

(Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség)

0 Tovább

Kerstner Róbert szumósként a Világjátékokra készül

Több százan vettek részt Dorogon, a városi sportcsarnokban a szumózók országos korosztályos bajnokságának küzdelemsorozatán. A felnőtt férfik között fel kellett figyelni aVeresi Küzdősport SE színeiben indult Kerstner Róbertre, aki a +115 kilósok kategóriájában megismételte tavalyi bajnoki sikerét. A jochapress.hu hosszan beszélgetett a duplázó bajnokkal.

 

- Tulajdonképpen edzőm, Ilyés Gyula ötletétől vezérelve szerettem, bele a szumózásba, miután eredeti sportágamban, a judóban nem tudok eleget tenni a válogatottsághoz elengedhetetlenül szükséges feltételek teljesítésének - vallotta be az 1993-ban született 165 kiló körül mozgó testsúlyú fiatalember. - Szumóban mások a válogatási elvek, így a munkámat is el tudom látni és az itt szükséges erőállapotot is el tudom érni.

- Ha kérhetem, meséljen valamit a judóban volt „előéletéről”?

- Veresegyházon jártam általános iskolába, ahol a „problémás” gyerekek közé tartoztam. Ez a finom megfogalmazás annyit jelent, hogy gyakorlatilag minden verekedésben én is benne voltam. Tízéves lehettem, amikor a szüleim beírattak a veresi iskola kis tornatermében helyet kapott judós foglalkozásokra. Edzőmet, Kovács Ernőt egy év múlva követtem Kistarcsára, majd újabb egy év elteltével már Szadára jártam edzésekre. 

- Szada még koránt sem a végállomást jelentette...

- Bizony nem, mert évekig ragaszkodtam első mesteremhez, Kovács Ernőhöz, akinek kapcsolatai révén eljutottam a Titán Klubba, Leányvárra, ahol az ugyancsak jó szakember, Pfluger Antal vett pártfogásába. Onnan már csak egy ugrás volt Tatabánya, ahol Csernoviczki Csaba kezei közé kerültem. Hogy az utánpótlás korosztályt lezárjam, összesen négyszeres magyar bajnoknak mondhatom magamat.

- Idő közben a versenysúlya 145-ről 163 kilóra kúszott fel, Ön pedig a jelek szerint 2013-ban hosszabb távra kikötött Veresegyházon.

-Meggyőződésem, hogy Ilyés Gyulánál vagyok a legjobb kezekben! Ő ismer engem a legjobban, ami pedig az esetleges, téves gondolataimat illeti, Gyuszi felesége, Ilyés-Dubecz Dorottya sport-coachként teszi rendbe a fejemet. Gyuszi nagyon jól ismer engem, pontosan tudja a lehetőségeimet és a korlátaimat is, és ennek megfelelően igyekszik felépíteni a formámat. Nagyon jó edző, több sportágban is készít fel versenyzőket fizikailag, és mentálisan is világversenyekre. Gyuszi bácsi a sportvégzettségei mellett pszichológus, és sport-coach.

- Ön pedig az adott keretek között mindkét sportágában megpróbálja a maximumot teljesíteni.

- Igen, bár azt előre bocsátottam, hogy a judóban sokkal inkább behatároltak a lehetőségeim. Azért ott is elértem hét felnőtt bajnoki harmadik helyet. A dobogó első és második fokától olyan kiválóságok tartottak távol, mint a világbajnoki ezüstérmes, több olimpiára is eljutott Bor Barna.

 

- Akkor a szumóban kiharcolt két, felnőtt bajnoki első hely egyfajta kárpótlást is jelent Önnek?

- Úgy is felfoghatjuk. A szumózókhoz egyébként 2017-ben jelentkeztem be, elsősorban Ancsin László elnök és Ilyés Gyula edzőm közötti jó kapcsolat következtében. Ők hívtak, én jöttem és mindmáig élvezem ezt az új kihívást, ahol ráadásul igen hamar komoly sikerélmények értek. Alig néhány hónapnyi gyakorlás után a grúziai Európa-bajnokságon az „open” kategóriában húsz induló között sikerült megszereznem egy harmadik helyet.

- Miután már majdnem minden kiderült az immár kétszeres felnőtt szumó bajnokról, talán arról is szó eshetne, ugyan miért nem tudott cselgáncsban még előbbre jutni?

- A történet egyszerű. Egyesületemtől a Veresi Küzdősport Egyesülettől, melynek megbecsült tagja vagyok, kaptam egy remek ajánlatot: mint edző segítem a klubban folyó munkát. Így a megélhetésem biztosítva van, nincs okom panaszra. Több külsős helyszínen is tartok foglalkozásokat, sőt a Magyar Judo Szövetség „Esélyegyenlőség” programjának keretében is tanítom a judót, mint szövetségi edző. Szerencsés vagyok, mert azt csinálhatom, amit szeretek. És ott van még a judo versenyzés is, ami oly fontos nekem. Lassan egy évtizede a TOP 3-ban versenyzem a hazai mezőnyben. Hálás vagyok a judónak, illetve szeretett klubomnak, hogy eddig eljuthattam. „Kirándultunk” több küzdősport versenyeire is, természetesen judós alapokon. Kempoban világ- és Európa-bajnokságot nyertem, sport-jitsu-ban is kijutottam a vb-re, amit azután sikerült megnyernem. Ezek talán a legjelentősebbek, de nyertem érmet barantában, grapplingban és erőemelésben is rangos nemzetközi mezőnyökben. Célom, hogy a szumó sportágban kvalifikáljam magam a 2021-es Világjátékokra, és onnan érmesként jöjjek haza. A Veresi Küzdősport Egyesület tanulmányaimban is támogat. Előbb judoedzői képesítést majd ezt követően szumó edzői végzettséget, később pedig Cross-trainig instruktori oklevelet szereztem.

- Komoly párkapcsolatban élek, közös jövőt tervezünk. Szerencsém van, mert kedvesem, Gabi támogatja törekvéseimet, igazi társ minden helyzetben. Építkezünk, reményeink szerint hamarosan költözünk. Boldog vagyok, úgy érzem teljes életet élek, választott hivatásomban, az edzői létben maradéktalanul kiteljesedhetek. Az tény, hogy szerencsére nem unatkozom.

- A judosport csatáit figyelemmel kíséri?

- Természetesen! Bátran mondhatom, több, sokra hivatott versenyzője van szerintem a sportágnak. Szabó Frigyest még Leányvárról ismerem. Ha Ungvári Miki egyszer visszavonul, ő lehet az, aki átveszi a helyét a válogatottban. A férfiaknál elsősorban Tóth Krisztiánnak és Sipőcz Richárdnak szurkolok, a nőknél pedig Pupp Réka és Gercsák Szabina okozhat kellemes meglepetéseket.

(jochapress.hu)

0 Tovább

Kassai Viktor: a cél a 2020-as Eb!

Kassai Viktor volt az „Amiről még nem meséltem…” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban.

A labdarúgó játékvezető vezetett már Bajnokok Ligája, és az olimpiai döntőt, három világbajnokságon és három Európa-bajnokságon működött közre. A célja az, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon ott lehessen a keretben, és meccset vezessen az új Puskás Ferenc Stadionban.

Kassai Viktor egyébként a Pesti Magyar Színház sorozat 25. vendége volt dr. Elbert Gábornak. A futball szakember elmondta, aktív pályafutása befejezése után szívesen kamatoztatná tudását a labdarúgásban.

A sorozat május 6-án folytatódik, amikor Hunyadi Emese olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót ismerhetik meg a nézők.

0 Tovább

Teke – A férfiak és a nők is nyertek a szlovák válogatott ellen

Magyar győzelmek a szlovákok ellen. Debrecenben válogatott meccsekkel avatták a felújított Rigó Dezső Tekecsarnokot.

 

A csapat-világbajnokságra készülő válogatottak Szlovákia legjobbjai ellen léptek pályára. A férfi válogatott 7-1-re nyert, míg a nők 8-0-ra győztek.

Bátor Gábor, a Magyar Tekeszövetség főtitkára elmondta, felnőtt nemzeti csapatokon kívül az utánpótlás válogatottak is gurítottak Debrecenben.  „Fontosnak tartjuk az utánpótlást, így külön örülök annak, hogy az U14-es és az U18-as korosztályos válogatottak is szerepeltek. Nagyon jó tapasztalatszerzési és felkészülési lehetőség számukra” – mondta a sportvezető.

A csapat-világbajnokságnak a csehországi Rokycany ad otthont májusban.

0 Tovább

Kilenc magyar kick-boxos világkupa-arany Isztambulban

A házigazdák mögött a második lett Magyarország a nemzetek versenyében a – NOB által tavaly év végén elismert – WAKO kick-box világszervezet világkupa sorozatának isztambuli állomásán. A 27 ország 1900 versenyzőjét felvonultató viadalon a magyarok közül Nagy Henrietta volt a legeredményesebb, aki háromszor állt fel a dobogó tetejére. Két aranyérem került az Exatlon Hungary-t is megjárt Murvai Lívia, valamint Fésű Lajos nyakába – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 


Nagy Henrietta egymaga három elsőséget szerzett a világkupán. A Halker-Király Team kick-boxosa a pointfighting szakágban megnyerte a 70 kg-osok küzdelmeit, majd győzött a nehézsúlyúak között is. Harmadik aranyérmét a Grand Champion versenyszámban szerezte, ahol a súlycsoportelsők elit vetélkedésében is a legjobbnak bizonyult.

Sikerrel tért vissza a tatamira a TV2 Exatlon Hungary televíziós vetélkedős szereplése után Murvai Lívia. A fiatal csepeli tehetség klubtársnőjéhez hasonlóan szintén két pointfightingos súlycsoportban zsebelte be az aranyérmet, valamint a kick-lightban is szerzett egy bronzot.

Szintén duplázott a férfiaknál Fésű Lajos, aki a light-contact szabályrendszerben a 69 és a 74 kg-osok között is felülmúlta valamennyi ellenfelét.

Ezúttal sem maradt aranyérem nélkül Veres Alex, aki a pointfighting 79 kilósai között lett első, emellett döntőt vívott a 84 kg-ban és a férfi Grand Championban is.

Nemcsak a tatamin zajló, félerejű technikákat alkalmazó szabályrendszerekben jeleskedtek kick-boxosaink, hanem a ringben is: a kiütésre menő full-contactban Busa Gabriella diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy Isztambulban ismét kipróbálta magát az elmúlt évben jellemzően már edzői teendőket ellátó, korábbi sokszoros világbajnok Jároszkievicz Krisztián, aki harmadik lett a nehézsúlyú pointfightingosok között.

A törökországi versenyen kick-boxosaink jelezték, hogy jó formában vannak a másfél hónap múlva sorra kerülő budapesti világkupa előtt, amelyet május 17-19-én rendeznek a BOK Sportcsarnokban. 

Kick-box világkupa, Isztambul, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
79 kg: 2. Veres Alex
84 kg: 1. Veres Alex
+94 kg: 2. Juhász Ábel, 3. Jároszkievicz Krisztián
Grand Champion: 2. Veres Alex
Nők:
55 kg: 1. Murvai Lívia
60 kg: 1. Murvai Lívia
70 kg: 1. Nagy Henrietta
+70 kg: 1. Nagy Henrietta
Grand Champion: 1. Nagy Henrietta
Csapat: 2. Halker-Király Team

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 2. Maruscsák László
69 kg: 1. Fésű Lajos
74 kg: 1. Fésű Lajos

Kick-light:
Férfiak:
74 kg: 2. Bálint Zoltán
Nők:
55 kg: 3. Murvai Lívia

Full-contact:
Nők:
52 kg: 1. Busa Gabriella

0 Tovább

Fallabda – Sebők Benedek és Chukwu Hannah győzött Budapesten

A kontinensbajnokságot megelőző utolsó előtti hazai versenyen léptek pályára a magyar fallabdázók. A budapesti viadal összevont verseny volt, így több osztályban rendeztek meccseket a City Squash Clubban.

fallabda

A férfi A-osztályban Sebők Benedek nyert, miután a döntőben 3-2-re győzött Boros Dávid ellen. Mindketten tagjai a birminghami Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak.

fallabda

A nőknél Chukwu Hannah folytatta jó sorozatát. A fináléban Kiss-Máté Csenge ellen nyert 3-0-ra. Chukwu a B-osztályban is pályára lépett, ott bronzérmes lett a férfiak között.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a B-osztályban Simon Dániel, a C-osztályban Tremmel Gábor, míg a D-ben Lóczy Attila lett első.

Az Eb-t május 1. és 5. között rendezik meg Birminghamban. Ez a divízió I-es fallabda csapat Európa-bajnokság lesz, ahol a magyarok először szerepelhetnek.

0 Tovább

Sporttörténelmi magyar sikerek az aerobik világkupán

A portugáliai Cantanhedében rendezték meg az aerobikosok idei az első világkupa fordulóját. A 22 ország 1000 versenyzőjét felvonultató rangos viadalon a magyarok minden várakozást felülmúlóan szerepeltek: Bali Dániel három, Mazács Fanni két aranyérmet szerzett.

 



A felnőtteknél három aranyat nyertek, míg a juniorok között kétszer állhattak a dobogó tetejére a magyar aerobikosok. Érdekesség, hogy a klubok közül a pécsi PSN Zrt. valamennyi diadalból kivette a részét.

„Sporttörténelmi siker, hiszen ilyen eredményt eddig talán egy-két ország tudott felmutatni, Magyarország pedig még soha. És az, hogy ebben egyetlen klub ilyen nagy szerepet játszott, teljesen egyedi eset” – fogalmazott Varga-Réfi Eszter, a PSN Zrt. aerobik szakosztályának vezetőedzője.

Már az különleges volt, hogy a felnőtteknél három számban is első helyen jutottak a magyarok a döntőbe, ezt követően pedig valamennyien meg is nyerték versenyszámukat.

A párosoknál a korábban a Magyar Kupán sokat rontó Mazács Fanni és Bali Dániel kiváló gyakorlatokkal győzött. A Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs összeállítású trió nagy meglepetésre szintén az első helyen jutott tovább, majd a döntőben is nyerni tudott. Férfi egyéniben Bali Dániel is aranyérmes lett.

A junior lányok 60 fős mezőnyében Ákoshegyi Dóra élete legjobb gyakorlatával mindenkit megelőzött, köztük világbajnok orosz riválisát is. A pécsi tehetség tagja volt az Ákoshegyi Dóra, Fényes Gréta (Flex HD), Görgényi Ilona (Flex HD), Fejér Fruzsina (Óbudai WDSE) és Simon Zsófia (Óbudai WDSE) alkotta junior csoportnak is, amely szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

„A magyarok sikerén az aerobikos közösség világszerte felbolydult, számos cikk született és a nemzetközi és az európai torna szövetség is külön megemlékezett róla” – számolt be Varga-Réfi Eszter.

Az óriási boldogságot követően sem áll meg az élet: sportolóink szerdán már indulnak tovább Japánba, a következő világkupa helyszínére.

0 Tovább

Palma de Mallorca után, Genova előtt  

Nem a terveknek megfelelően sikerült Érdi Mária számára a Trofeo Princessa Regatta vitorlás verseny. A tokiói kvótás magyar versenyző a női laser radial hajóosztályban a 10 futamból háromban sárga lapos figyelmeztetést is kapott, két esetben ki is zárták, így végül a 33. helyen zárt Palma de Mallorcán.

„Eredményekben sajnos nem azt hoztam, amit terveztem, de óriási tanulságokkal távoztam a versenyről. A gyengébb eredménynek elsősorban az volt az oka, hogy a 10 futamból háromban sárgalapot kaptam, kettőből pedig kizártak. Értelmezésbeli különbségek voltak az egyes szabályokat illetően köztem és a bíró között. Annak érdekében, hogy a jövőben ez ne okozzon gondot, felvettük a kapcsolatot a bíróval és kértük segítségét a videók elemzésében, hogy pontosan megértsük az elvárásokat és értelmezéseket” – írta blogjában a verseny után Érdi Mária.

A tokiói kvótás versenyző egy hét múlva a Világkupán ül hajóba, Genovában. 

Fotó: facebook.com/mari.erdi

0 Tovább

Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok az Asztalitenisz Világnapján

Sikeres volt a 2019-es Asztalitenisz Világnapja. Az eseményt 2015 óta rendezik meg, a szervezők célja az, hogy népszerűsítsék a sportágat. Idén a Budapesten megrendezendő világbajnokság jegyében bonyolították le az Asztalitenisz Világnapját.

 

Az április 18-án kezdődő Liebherr asztalitenisz-világbajnokság sajtóosztályának információi szerint 2019-ben több mint 100 országban rendezték meg az Asztalitenisz Világnapját, itthon pedig közel 40 település kapcsolódott a kezdeményezéshez bemutató mérkőzésekkel, rendhagyó versenyekkel. A központi esemény az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban volt, ahol több sportág is képviseltette magát olimpiai, világ- és Európa-bajnokok társaságában.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint az asztalitenisznek külön varázsa van, és ezt a világnap is bizonyította. „Anno sportgimnáziumba jártam. Hatalmas pingpongcsatákat vívtunk. Ez a játék magával ragadja az embert” – fogalmazott a MOB-elnök.

Az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban elégedetten konstatálta a nagy érdeklődést Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. „Idén világbajnokságot rendezünk. Fantasztikus azt látni, hogy ez a mozgásforma kicsiket és nagyokat ugyanúgy megmozgat, mint más sportágból érkezőket. Külön öröm, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is kilátogattak a rendezvényre” – mondta a sportvezető.

 

Kőbán Rita, kétszeres olimpiai bajnok kajakos mindig csodálta azokat, akik az asztaliteniszben nagyot tudtak alkotni. „Jó ennyi legenda között lenni, jó, hogy a magyar asztalitenisz nagyjait is láthatja itt a közönség. Sajnos én viszonylag távol vagyok ettől a sportágtól, hiszen sosem voltam túl jó benne, de mindig felnéztem azokra a válogatott játékosokra, akik a világversenyeken képviselték Magyarországot” – nyilatkozta Kőbán Rita.

Storcz Botondnak kellemes emlékei vannak az asztaliteniszről. „Rengeteget ütögettünk az edzőtáborban. Ha volt egy kis időnk, máris a pingpongasztalnál találtuk magunkat, és ment a forgó. Volt, hogy nem jutott mindenkinek ütő, olyankor mindent felhasználtunk, ami lapos volt. A lényeg az volt, hogy a labda pattogjon” – emlékezett a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

Az Asztalitenisz Világnapján az újságírók is pingpongoztak. A világ- és Európa-bajnok Gergely Gáborról elnevezett Média Kupát, amelyet a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) ajánlott fel, végül Illyés Tibor, a Magyar Távirati Iroda fotósa nyerte meg. A trófeát Őri B. Péter, az MSÚSZ főtitkára adta át.

A világnap egyébként magyar kezdeményezés. Az alapötlet Aranyosi Pétertől, a férfi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitányától származik.

0 Tovább

Jön az öttusa VK

Május elején Székesfehérvár ad otthont az öttusa Világkupának, amely gyakorlatilag a világbajnokság „tesztversenye” lesz. Kármán Sándor szerint a fehérvári esemény a helyszíneket tekintve is nagyon fog hasonlítani a budapesti világbajnoksághoz.

 

 „Óriási dolog, hogy egy évvel az olimpia előtt Magyarország rendezheti az öttusa vb-t, és emellett lesz egy laser run világbajnokság is. Célunk, hogy a vb-n felhasználandó összes technikát egy nagy nemzetközi eseményen, versenyhelyzetben is tesztelni tudjuk, és erre remek alkalmat kínál a Világkupa, amely rangját tekintve, hasonló erősségű, mint a világbajnokság” – mondta a versenyigazgató.

A szervező bizottság információi szerint Székesfehérváron 32-35 ország 180 versenyzője indul majd. A magyar színeket alapesetben négy női és négy férfi képviselheti, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján 12-12 öttusázó is elindulhat, ez ugyanis a VK összlétszámától függ.

A fehérvári világkupát május 1. és 5. között bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság, aminek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.

0 Tovább

Szumó - Felkészültek az Eb-re

A magyar szumó-válogatottnál már az utolsó simításokat végzik. A sportág legjobbjai ugyanis hamarosan az észtországi Európa-bajnokságon lépnek küzdőtérre. A hazai szakvezetés ezúttal is több éremszerzésben reménykedik.

 

A dorogi országos bajnokság is megerősítette a szakmai stábot abban, hogy nem változtat a korábban kihirdetett Eb-kereten, így a felnőtteknél Lemák Diána, Forgó Fruzsina, Forgó Rebeka, Makai Erika, Berta Mike, Buzás Patrik, Délceg József, Végh Richárd, Szilágyi Erik, Molnár Tamás, Egervári László, Tamás Patrik, Nemes Dávid, Pap Arnold indul a kontinensbajnokságon. Érdekesség, hogy a nők esetében, az összes Eb-induló a dobogó legmagasabb fokára tudott állni a dorogi országos bajnokságon.

A teljes Eb-keret:

Felnőtt:

Lemák Diána, Forgó Fruzsina (képünkön), Forgó Rebeka, Makai Erika, Berta Mike, Buzás Patrik, Délceg József, Végh Richárd, Szilágyi Erik, Molnár Tamás, Egervári László, Tamás Patrik, Nemes Dávid, Pap Arnold

U21:

Rekedt-Nagy Réka, Sipos Boglárka, Berta Mike, Buzás Patrik, Végh Richárd, Szilágyi Erik, Laczkó Márk, Molnár Tamás, Tamás Patrik

U23:

Rekedt-Nagy Réka, Sipos Boglárka, Berta Mike, Buzás Patrik, Délceg József, Végh Richárd, Szilágyi Erik, Laczkó Márk, Molnár Tamás, Tamás Patrik, Németh László

A tallini Eb-t április 18. és 21. között rendezik meg.

0 Tovább

Öttusa Világkupa a világbajnokság jegyében

Május elején Székesfehérvár ad otthont az öttusa Világkupának, amely gyakorlatilag a világbajnokság „tesztversenye” lesz. Kármán Sándor szerint a fehérvári esemény a helyszíneket tekintve is nagyon fog hasonlítani a budapesti világbajnoksághoz.

 

Május elején Székesfehérvár ad otthont az öttusa Világkupának, amely gyakorlatilag a világbajnokság „tesztversenye” lesz. Kármán Sándor szerint a fehérvári esemény a helyszíneket tekintve is nagyon fog hasonlítani a budapesti világbajnoksághoz.

 „Óriási dolog, hogy egy évvel az olimpia előtt Magyarország rendezheti az öttusa vb-t, és emellett lesz egy laser run világbajnokság is. Célunk, hogy a vb-n felhasználandó összes technikát egy nagy nemzetközi eseményen, versenyhelyzetben is tesztelni tudjuk, és erre remek alkalmat kínál a Világkupa, amely rangját tekintve, hasonló erősségű, mint a világbajnokság” – mondta a versenyigazgató.

A szervező bizottság információi szerint Székesfehérváron 32-35 ország 180 versenyzője indul majd. A magyar színeket alapesetben négy női és négy férfi képviselheti, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján 12-12 öttusázó is elindulhat, ez ugyanis a VK összlétszámától függ.

A fehérvári világkupát május 1. és 5. között bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság, aminek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.

 „Óriási dolog, hogy egy évvel az olimpia előtt Magyarország rendezheti az öttusa vb-t, és emellett lesz egy laser run világbajnokság is. Célunk, hogy a vb-n felhasználandó összes technikát egy nagy nemzetközi eseményen, versenyhelyzetben is tesztelni tudjuk, és erre remek alkalmat kínál a Világkupa, amely rangját tekintve, hasonló erősségű, mint a világbajnokság” – mondta a versenyigazgató.

A szervező bizottság információi szerint Székesfehérváron 32-35 ország 180 versenyzője indul majd. A magyar színeket alapesetben négy női és négy férfi képviselheti, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján 12-12 öttusázó is elindulhat, ez ugyanis a VK összlétszámától függ.

A fehérvári világkupát május 1. és 5. között bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság, aminek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.

0 Tovább

Az Eb után az olimpiára koncentrál Galambos Ramóna 

Galambos Ramóna ismét bizonyítana a felnőttek között. Az U23-as Európa-bajnokságon aranyérmet szerző birkózó eddig az 55 kilogrammosok között versenyzett, de a bukaresti kontinensbajnokságon már az 59 kilósok között lép küzdőtérre.

 

Galambos Ramóna elmondta, a tavalyi vb számára nem sikerült túl jól, ezért az újvidéki U23-as világversenyen megszerzett aranyérem visszaadta az önbizalmát. „A 2016-os Eb óta elég sok sérüléssel bajlódtam, és a budapesti vb sem úgy végződött számomra, ahogy szerettem volna. Bízom benne, hogy Bukarestben az Újvidéken mutatott formámban leszek.” – mondta a magyar birkózó, aki a továbbiakban szeretne majd az 57 kilogrammosok között versenyezni.

„Ugyan még az 59 kilós kategóriában indulok az Eb-n de azt követően a cél az hogy, az 57 kilogrammos súlycsoportban maradjak. Az ok egyszerű: az utóbbi olimpiai kategória és szeretnék ott lenni a tokiói játékokon”.

A jelenlegi állás szerint 57 kilóban az Európai Játékok-győztes, háromszoros vb- és négyszeres Eb-bronzérmes Barka Emesével kellene csatáznia az olimpiai súlycsoportért.

A női birkózók jövő hét elején indulnak a bukaresti Eb-re.

0 Tovább

Debreceni sikerrel zárult a Medikus Kupa

Három nap alatt több mint háromezer, orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgató mérte össze tudását öt sportágban a Medikus Kupán, melynek idén a Debreceni Egyetem volt a rendezője. A Medikus Kupát a legtöbb pontot összegyűjtő Debreceni Egyetem vihette haza.

 

Március 31-én zárult a 47. Medikus Kupa Debrecenben, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, ahol három napon át magyar orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók versengtek egymással. Több mint háromezer hallgató érkezett az ország minden szegletéből, hogy részt vegyenek a népszerű sporteseményen március 29-31. között. A házigazda idén a Debreceni Egyetem volt.

A Debreceni Egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem diákjai mérték össze erejüket és ügyességüket öt népszerű sportágban: kézilabda, kosárlabda, röplabda, vízilabda és kispályás labdarúgás.

 

Az óriási létszámra való tekintettel, a mérkőzéseket különböző helyszíneken tartották. A kézilabdázók a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, a kosárlabdázók az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a röplabdázók a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában, a kispályás labdarúgók a Klinikai campus műfüves pályáján, míg a vízilabdázók a hajdúszoboszlói Árpád uszodában és a Debreceni Sportuszodában szálltak versenybe a pontokért.

A Debreceni Egyetem négy év után hódította el ismét a kupát. Az összesített pontversenyben a hazaiak 28 ponttal végeztek az élen, a Semmelweis Egyetem 24, a Pécsi Tudományegyetem pedig 23 ponttal követte őket. 

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban tartott ünnepélyes díjátadón jó hangulat uralkodott a lelátókon, a város utcáit pedig az egyetemisták hangja töltötte be. A záróeseményen dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja köszöntötte és biztatta a lelkes fiatalokat: „Nagyszerű dolognak tartom, hogy a sport képes ilyen módon összehozni az embereket. A sport összekötő erejét soha ne felejtsétek el. Mindenki élményekkel gazdagodva térhet haza.”. A rendezvény prof. dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke is részt vett, mint egyik fő támogató és díjakat is adott át.

Háttér:

A Medikus Kupát 1972 óta minden évben más egyetemi városban rendezik. Négy orvosi egyetem hallgatói egy hétvégén át küzdenek a Kupáért. Közel 400 sportoló és több ezer szurkoló négy sportágban közel 40 mérkőzés keretében, hatalmas küzdelemben mérkőznek meg egymással, miután a feszültséget az esti fergeteges bulikon vezetik le.

(forrás:mozduljra.hu)

0 Tovább

Halmozta az érmeket a kick-boxos Busa Andrea

Tizenegy felnőtt érmet szereztek a magyar kick-boxosok a milánói Pointfighting Cup elnevezésű versenyen. A tavaly év végén a NOB által elismert sportág pointfighting szakágának idei egyik legrangosabb megmérettetésén különösen Busa Andrea és a Veres fivérek közül Richárd és Alex remekeltek – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

 

A 14 nemzet 900 nevezőjének csatái során a nőknél Busa Andrea megnyerte súlycsoportját, a 65 kg-ot, és szintén egyeduralkodónak bizonyult egy kategóriával feljebb, a 70 kilósok mezőnyében is. A szegedi sportoló a női csapatok versengésében szintén a győztes alakulat tagja volt. Két másik érmet is nyert Olaszországban a civilben tanárként dolgozó magyar kiválóság: a nyílt kategóriában, a súlycsoportoktól független Openben második lett, míg a súlycsoportok győztesei számára kiírt, úgynevezett Grand Champion versenyszámban is szerzett egy bronzot.

A férfiaknál a csepeli Veres Richárd és Alex három-három éremmel gazdagította gyűjteményét. Richárd első lett a 69 kilogrammban, a nyílt kategóriában pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Testvére, Alex a súlycsoportos küzdelmek során egy ezüst és egy bronz medált gyűjtött be. A fivérek a csapatok versenyében is felállhattak a dobogóra, Richárd ezüsthöz, Alex pedig bronzhoz segítette klubjuk együtteseit.

Az éremtáblázaton Magyarország a második helyen végzett a házigazda olaszok mögött, míg a klubok között a Halker-Király Team lett a legeredményesebb. Az eredmények rendkívül jó előjelek a májusi budapesti kick-box Világkupa előtt.

Pointfighting Cup, Milánó, a felnőtt magyar érmesek:

Férfiak:
69 kg: 1. Veres Richárd
79 kg: 2. Veres Alex
84 kg: 3. Veres Alex
Open: 2. Veres Richárd
Csapat: 2. Halker-Király Team, 3. Halker-Király Team

Nők:
65 kg: 1. Busa Andrea
70 kg: 1. Busa Andrea
Open: 2. Busa Andrea
Grand Champion: 3. Busa Andrea
Csapat: 1. Halker-Király Team

0 Tovább

Teke BL: Negyedik lett a Szeged a négyes döntőben

A negyedik helyen végzett a Szegedi TE az idei teke Bajnokok Ligája négyes döntőben.

 

Idén a horvátországi Zaprešic adott otthon a tekézők legrangosabb sorozatának, a Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A Tisza-partiak az elődöntőben a szlovák Podbrezova ellen léptek pályára és végül 5-3-as vereséget szenvedtek, így eldőlt, hogy a szegedi csapat csak a kisdöntőben guríthat. A bronzmeccsen aztán a Zerbst következett. A Szegedi TE együttesének a németek ellen sem sikerült: a Zerbst 8-0-s sikerrel megnyerte a bronzérmet.

Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke elmondta, a bronzmeccsen dekoncentrált játékot produkált a magyar csapat, az elődöntőben azonban közel álltak a továbbjutáshoz.

Egyszerűen ez nem a mi hétvégénk volt. A szlovákokkal egy szoros elődöntőt játszottunk, közel volt a finálé, de nem sikerült. A kisdöntőben aztán a Zerbst lelépett minket. A németek ellen amúgy sem megy nekünk. A tizenötödik tétmeccset játszottuk ellenük, és mindössze kétszer tudtunk nyerni. Összességében óriási dolognak tartom azt, hogy zsinórban hetedszer itt lehettünk a final four-ban.” – összegzett Karsai Ferenc.

0 Tovább

Negyedik Eb-bronzérmét nyerte a karatés Tadissi Martial

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial küzdelemben a spanyolországi Guadalajarában – 51 ország közel 600 indulója részvételével – megrendezett karate Európa-bajnokságon. Az UTE 67 kg-os versenyzője ezzel rekordszámba menő negyedik kontinensbajnoki bronzérmét szerezte: a magyarok közül ennyi egyéni Eb-éremmel senki más nem rendelkezik. A para-karatésoknál is volt magyar dobogós, miután Kárpáti Petra a tanulásban akadályozott nők mezőnyében második lett.

 

A 2020-as olimpiai bemutatkozás előtt álló sportág Eb-jén Tadissi Martial a selejtezők során kikapott a montenegrói Hodzsicstól, aki azonban később bejutott a döntőbe, így sportolónk a vigaszágon javíthatott. Ez sikerült is: előbb 5-0-ra verte a norvég Cho Johnsent, majd a horvát Berakot is felülmúlta 3-2-re. A szerb Jokszics elleni bronzmérkőzés az egész viadal egyik legjobb küzdelmét hozta, amelynek végén a szebbnél szebb találatokat elérő 27 éves magyar klasszis technikai fölénnyel, 11-3-ra győzött.

A sikerrel korábbi vb-másodikunk 2014, 2016 és 2018 után ismét felállhatott az Európa-bajnoki dobogóra.

„Örülök, hogy ilyen jól sikerült a verseny. Ez a negyedik Eb-bronzérmem, de arra is nagyon büszke vagyok, hogy 2014 óta sorozatban hatodszor küzdhettem a harmadik helyért. Az eredmény fontos az Európa Játékokon való részvétel szempontjából is, hiszen az idei fő cél kijutni a Minszkben sorra kerülő multisport-eseményre, és ott lehetőleg érmet nyerni. Ehhez jó ugródeszka volt az újabb dobogós hely az Európa-bajnokságon” – értékelte teljesítményét Tadissi Martial.

Az Eb programjának része volt a para-karatésok versengése. A tanulásban akadályozott nők között Kárpáti Petra bejutott a döntőbe, ahol második lett a francia Odin mögött. A magyar parasportolónak ez az első érme világversenyen.

 

A helyszínen tekintette meg az Európa-bajnokság eseményeit Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, aki – Dr. Mészáros János MKSZ-elnök társaságában – megbeszélést folytatott Antonio Espinosszal, a Karate Világszövetség (WKF) első emberével. A sportvezetők egyeztettek a magyar fővárosban jövő februárban sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságról, és szóba került a 2022-es, szintén budapesti felnőtt világbajnokság is.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum