Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Buli a vízi sportok szerelmeseinek (is): Pannónia Fesztivál Szántódpusztán!

Megérkezett a tavasz, sőt kis túlzással a nyár is, így egyre többen hódolnak szenvedélyüknek, a vitorlázásnak és más vízi sportoknak a Balatonnál. Május 16. és 19. közöttre van számukra egy tippünk, hogyan tudnák jól érezni magukat a vízen és a partin, vagyis parton egyaránt!

Az évek során több tízezer ember látogatott el a Pannónia Fesztiválra, hogy együtt bólogasson Flo Rida-val, AFU-RA-val és az ONYX tagjaival, együtt rázza a sérót a Twisted Sisterrel, együtt robbanjon a Tankcsapdával, és együtt ugráljon hazánk legnépszerűbb és kevésbé ismert, ámde annál tehetségesebb bandáival. Kívánságotok a PAFE számára mindig is parancs volt, Ti pedig éltetek is a lehetőséggel, így tavaly rekordidő alatt fogyott el a több ezer szavazópont, az idei szavazáson pedig ismét bebizonyosodott: imádjuk a hazai zenét! 

Apropó, több ezer: a PAFE idén is – talán – a legmegfizethetőbb fesztiválnak számít a maga négy napja alatt felvonultatott tengerentúli hírességeivel, közel 200 hazai fellépőjével és a még mindig négy számjegyű jegy- és bérletáraival. A Balaton közelségéről, Szántódpuszta hangulatáról és a tihanyi apátság látványáról ne is beszéljünk – ezek megfizethetetlenek. 

Ha május, akkor tehát Pannónia Fesztivál, immáron hetedik alkalommal. 

Ha nem akarsz lemaradni a fellépőkről, nyereményekről, kedvezményekről, nosztalgiázásról és információkról, lájkolj a Facebookon: www.facebook.com/pannoniafesztival!

0 Tovább

Világjátékok 2013 - Női strandkéziseink ott lehetnek Kolumbiában

Kijutott a magyar női strandkézilabda-válogatott a kolumbiai Világjátékokra. A magyar csapat így Duisburg után ismét pályára léphet a strandkézisek, illetve a nem olimpiai sportágak négyévente megrendezendő legfontosabb világversenyén. A magyar együttes első számú tartalékként szerzett kvótát a Világjátékokra, amelyet Caliban rendeznek meg.

Nem is volt annyira régen, amikor a 2005-ös a duisburgi játékokon, a magyar női válogatott tagjai a brazíliai döntő előtt dr. Elbert Gábor hangjára futottak be a homokra. A precíz német szervezők semmit sem bíztak a véletlenre. Nem akartak több rosszul kiejtett magyar nevet hallani, és a magyaroktól felkérték a csapatvezetőt arra, hogy ő mutassa be a válogatottat. Így fordulhatott elő, hogy a brazilok elleni fináléban a mieinket a csapatvezető szólította pályára. A Neukum Tamás irányította magyar válogatott 2005-ben végül ezüstérmes lett. Rá négy évre az együttes nem jutott ki a „nem olimpiai sportágak olimpiájára”, de ott voltak a férfiak, akik szintén ezüstérmet szereztek (érdekesség, hogy a fiúk is a brazilokkal döntőztek). Idén a lányokon a sor, hogy tovább öregbítsék a magyar strandkézilabda hírnevét.

A Magyar Kézilabda Szövetség információi szerint júliusban jelölik ki a Világjátékokra utazó 10 fős keretet. A strandkéziseken kívül a következő sportágakban lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, siklóernyő, tájfutás, szumó, íjászat, erőemelés, ritmikus gimnasztika, táncsport, maratoni kajak-kenu és búvárúszás.

 

 

 

 

0 Tovább

Balzsay Károly egy félmaratonnal melegít az ironman-re

Balzsay Károly már azon a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy komolyan kacérkodik az ironman-nel, amikor hivatalosan közölte a sajtóval: befejezi a versenyszerű ökölvívást. A korábbi kétszeres profi ökölvívó a visszavonulása után rendszeresen edzett, és most első félmaratonjára készül. „Természetesen korábban volt már olyan, hogy lefutottam a 21 kilométert, de azt nem versenyen tettem.

A fő célom továbbra is az, hogy teljesítsem az ironmant (3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.2 km futás)” – mondta Balzsay, aki azért nem szakadt el teljesen a bunyótól sem. „Hamarosan indítok egy ökölvívó csoportot kisgyerekeknek a lényeg, hogy a srácok minél korábban találkozzanak az ökölvívással, és megszeressék. Visszatérve az ironman-re: tavaly váltóban indultam az embert próbáló távon, miután Zelcsényi Miklós, a Balatonman főszervezője meghívott, és annyira jól éreztem magam, hogy elhatároztam, idén is ott leszek (valamilyen távon) a balatonfüredi mezőnyben” – tette hozzá lelkesen Balzsay. A kétszeres világbajnok a füredi „Vasember” előtt a Maratoman-sorozat első állomásán, áll rajthoz a félmaratonon.

„Nagyon örülök, hogy Balzsay idén is elfogadta a meghívásunkat, és többször is eljön a prémiumkategóriás versenyeinkre. Nálunk minden induló olyan ellátást kap a verseny során, amely nagymértékben segít a távok sikeres teljesítéséhez” – meséli Zelcsényi Miklós.

A 2013-as Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden rajtol, a második állomás ugyancsak a balatoni üdülőhelyen lesz június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontja még egyeztetés alatt áll.

BALZSAY KÁROLY EGY EDZŐTERMI FELKÉSZÜLÉSÉRE A TELESPORT STÁBJA IS ELLÁTOGATOTT. A VIDEÓ MEGTELINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE, VAGY A FENTI KÉPRE!

Bővebb információk: www.maratonman.hu és www.balatonman.hu  

0 Tovább

Szakmai nap az egyik leghatékonyabb fizikai képességjavító sportágról

Az egyik legkönnyebben elsajátítható mozgásforma, egyben az egyik leghatékonyabb fizikai képességjavító sportág – ez a nordic walking, amelyről országos szakmai napot szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség. Az eseményt a Magyar Olimpiai Bizottság támogatja és a Magyar Sportházban rendezik meg április 11-én.

A nordic walking műveléséhez kevés eszközre (1 pár speciális botra, kényelemes ruházatra és jó lábbelire) van szükség, ezért kiváló, és a legtöbb ember számára elérhető mozgásforma a mozgásszegény életmód leküzdésére.

A szakmai napon minden olyan tudás megosztására lehetőséget kívánnak biztosítani a szervezők, amely segíti az emberekkel való foglalkozást a nordic walking oktatás során. Szeretnék, ha a szakmai nap résztvevői közül minél többen osztanák meg a közösséggel tapasztalataikat, a tervezett gondolati ráhangoló (vitaindító) előadásokhoz kapcsolódóan. A legjobb, legeredetibb, leghasznosabb résztvevői ötletet, gondolatot a jelenlévők szavazata alapján helyben díjazzák.

A megjelent oktatókat, trénereket egy állandó sportág-specifikus „készséggel” tervezik felszerelni, amely a nordic walking oktatáskor, túravezetéskor segítségül hívható kis egységcsomag. Benne elsősegély felszerelések mellett egy kis, osztogatható módszertani füzetecskét (leporelló) is tartalmaz, mely a legfontosabb ismétlendő mozgáselemeket mutatja be, jól hasznosíthatóan azokon a napokon, melyeken a résztvevők már oktató nélkül folytatják a nordic walking elsajátítását.

Bővebb infók itt olvashatók!

0 Tovább

Makai Eb-aranyérmes!

Makai Erika Európa-bajnok lett. A Világjátékok-résztvevő szumós a németországi Pönitzben megrendezett kontinensviadalon az open kategóriában nyert aranyat. A magyar klasszis ezzel nem elégedett meg: súlycsoportjában, azaz nehézsúlyban bronzérmet, csapatban pedig ezüstöt nyert – tudtuk meg Ancsin Lászlótól, a magyar szövetség elnökétől.

Makai – csapatban – Sárkány Viviennel (+80 kg), Katona Enikővel (70 kg) és Ancsin Boglárkával (55 kg) állhatott fel a dobogó második fokára. Kijött a lépés a 70 kilogrammos Sárosi Jánosnak is, aki a felnőtteknél és az U21-eseknél is győzött. A szumó Európa-bajnokságon remekeltek a fiatalok: az utánpótlás versenyzők összesen 22 érmet, köztük 9 aranyérmet gyűjtöttek be. Ebben a sportágban jelen állás szerint két magyar indulhat a Világjátékokon. Makai Erika után Kálló Gyöngyi kvótát szerzett a nem olimpiai sportágak világversenyére, amelyet a kolumbiai Caliban rendeznek meg július 25. és augusztus 4. között. Korábban Fábián Viktória (63 kg) is kvótatulajdonos volt, de ő anyai örömök elé néz, így nem vesz részt a Világjátékokon.

0 Tovább

Baranyaiak figyelem! - Délben indul a lapátolás

A PMFC-MATIAS vezetősége arra kéri a szurkolókat, hogy segítsenek mecsekaljai pálya letakarításában.

„Mivel az éjjeli havazás beterítette a pályát, és gépekkel nem lehet rámenni a játéktérre, kézi erővel kell letakarítanunk a havat a pályáról! Szeretettel várunk minden segítőt egy teával, valamint egy jeggyel a mai mérkőzésre! Aki tud, jöjjön délre a stadionba egy hólapáttal! Fogjunk össze a döntőért!” – olvasható a csapat honlapján.

 

A pécsiek a Videotont fogadják este hatkor a labdarúgó Ligakupa elődöntő visszavágóján.

 

0 Tovább

Aerobikos kvóták a Világjátékokra

Az aerobikosok is kvótatulajdonosok lettek. A Magyar Torna Szövetség információi szerint a step aerobik, és a sportaerobik-csoport is ott lehet a kolumbiai Világjátékokon.

„Mindkét csoport a kvalifikációs világbajnokságon hetedik lett, így elsőszámú tartalékként harcolta ki az indulási jogot Caliba. A step kategóriában és a sportaerobikosoknál is lehetnek férfi, női és vegyes csapatok is. Az induló kereteket a szakági vezetőség legkésőbb május közepéig ismerteti” – mondta Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

A nyolcfős step aerobik és az öttagú sportaerobikosokon kívül a következő sportágakban lesz magyar induló a Világjátékokon: siklóernyő, tájfutás, szumó, íjászat, erőemelés, ritmikus gimnasztika, táncsport, maratoni kajak-kenu és búvárúszás.

A Világjátékokon azon a sportágak képviselői lehetnek ott, amelyek nem szerepelnek az olimpia programján. A játékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg.

0 Tovább

Télűző flashmob a jótékony sportért

Lilapólós szurkolótábor lepte el a Nyugati Pályaudvar aluljáróját! Rigmusokat skandáltak, futottak, biztatták a járókelőket, és jókedvvel töltötték meg az esős, szürke délutánt.

A vidám flashmob-ozók az Élménykülönítmény szurkolótáborához tartoznak, és a jótékonysági sportközösségre szeretnék felhívni a figyelmet.

„Az Élménykülönítmény tagjai futó-, kerékpár-, és triatlonversenyeken indulnak. Vállalják, hogy a kihívást jelentő távokra való felkészülés mellett a versenyt megelőző hetekben adományokat gyűjtenek a Bátor Tábor Alapítvány számára, ezáltal segítve a táborba érkező daganatos és más súlyos betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását. A versenyeken, ahol többen képviselnek bennünket, lelkes szurkolóink teremtenek inspiráló hangulatot jótékony sportolóink számára. Ezt a vidám hangulatot szerettük volna bemutatni ma a járókelőknek. Akciónkkal arra bíztatjuk az embereket, hogy idén ők is húzzanak futócipőt, kerékpáros sisakot, méghozzá jótékony céllal, a Bátor Táborért.”

Az élménykülönítményesek a Király utcánál ültek fel a villamosra, ott átöltöztek, melegítettek, majd futva lejöttek az aluljáróba, ahol egy emberként biztatták az éppen arra utazókat. A járókelők mosolyogva hallgatták a rigmusokat, sőt néhányan viszontskandáltak!

A szurkolócsapat ezután a Margit-sziget fele vette útját. Az eső és a szél ellenére is folytatták a kocogást, rigmusozást, hiszen: „Aki itt fut, az bátor, nem fél az árnyékától! Aki itt fut, az bátor, hajrá Bátor Tábor!”

A Bátor Tábor Alapítványt segítő jótékonysági sportközösség - az „Élménykülönítmény” - keretein belül sportolók állnak rajthoz különböző versenyeken. A sportolók a táv teljesítése mellett azt is vállalják, hogy adománygyűjtéssel segítik a Bátor Táborban gyógyuló krónikus beteg gyerekeket.

Az Élménykülönítmény vidám közösségébe folyamatosan várják a futók jelentkezését az info@batortabor.hu email címen. Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.hu

0 Tovább

Közösen az európaiak rendszeres sportolásáért

Tíz európai város és kilenc nemzeti szabadidősport szervezet részvételével Németországban tanácskoztak az európaiak rendszeres sportolásáért. A napokban a németországi Hesse tartomány festői fővárosa, Wiesbaden, adott otthont a TAFISA "SportCityNet" Európai Unió által támogatott szabadidősport témájú projekt első találkozójának, ahol az érintett városok és szervezetek tapasztalataira építve, a lakosság aktív szabadidő, lehetőleg sportos eltöltésének ösztönzésére ültek össze a képviselők. Rajtuk kívül, hesseni városok is résztvevői voltak a találkozónak.

Hazai nagyköveteink, Horváth Rita (jobbról, első álló sor negyedik) és Papp Gábor (jobbról, első álló sor második)

A "SportCityNet" projekt, amely része a TAFISA Triple AC programjának, célja, hogy elkészítsen egy tapasztalati és tudástárat a lakosság sportolására szolgáló legjobb európai mintákból, hogy kiépítsen egy európai városi hálózatrendszert a szabadidősportban dolgozóknak, hogy mindezek segítségével hozzájáruljon az európai városok EU rendelkezéseinek alkalmazásához. A Wiesbaden-i esemény támogatója volt a német állam Belügy- és Sportminisztériuma, valamint Wiesbaden városa.
             
A találkozónak voltak megfigyelő képviselői, így Liverpool, mint az úttörő városok egyike a témában, de jelen volt Törökország, Omán és Makaó egyaránt.
Résztvevő szabadidősport szervezetek: Sport for All Association (Bulgária), Gerlev Physical Education & Sports Academy (Dánia), National Olympic Committee & Sports Confederation (Dánia), Sport for All Association (Finnország), Magyar Szabadidősport Szövetség, Sport for All Association (Lettország), Institute for Sport & Physical Activities (Hollandia), Ministry of Sport and Tourism (Lengyelország), Institute of Sport and Youth (Portugália), Cultural and Scientific Association of Tourism, Leisure and Sport Studies (Spanyolország)
Résztvevő városok: Varna (Bulgária), Slagelse (Dánia), Tampere (Finnország), Wiesbaden (Németország), Győr (Magyarország), Jurmala (Lettország), Enschede (Hollandia), Lublin (Lengyelország), Guimarães (Portugália), és a Cáceres (Spanyolország)
A "SportCityNet" projekt a lakosság életminőségének javítására, testmozgásának tudatos növelésére törekszik Európa szerte, a résztvevő szervezetek, városok programjain keresztül. A projekt résztvevői folyamatos együttműködéssel, a legjobb példák megosztásával, a lehetőségek alkalmazhatóságának számbavételével egy európai szintű szabadidősport eseményt terveznek létrehozni, ami a maga nevében is egy egyedülálló lesz.
A projekt következő találkozójáig sok feladat vár a résztvevő szervezetek, városok képviselőire. Az eredményt mindenki bizakodóan várja, a projekt 2014. márciusában zárul le.

0 Tovább

Megvan a második kieső a Szombat esti lázban

Dundika és Mészáros Máté számára a 2. forduló volt a végállomás a Szombat esti lázban. A páros angol keringőzött, a zsűri és a nézők összesített szavazatai alapján azonban most ők fejezték be a táncos műsorban való szereplést. A keringő mellett a jive volt a másik tánc, amit láthattak az RTL II-es csatorna nézői.

Varga Izabelláé és Cseh-Szakál Tiboré volt a nyitótánc. Az első fordulóban egy lehengerlő szambával kezdtek. A Szombat esti láz előtt azt írtam, hogy „Kíváncsian várjuk a Barátok közt Nórájának, Varga Izabellának a táncos megnyilvánulásait is. Véleményünk szerint ő a parkettre termett, csak eddig ezt nem mutatta meg az országnak” – ez a jóslás minden adásban beigazolódni látszik.

-bányász-

Fotó: Fiala Gábor

Bővebb infók a Szombat esti láz blogon olvashatók..

0 Tovább

Világjátékok 2013 – Calira koncentrálva

Jól halad a két egyéni versenyszámban induló uszonyos úszó felkészülése az idei Világjátékokra. Székely Lilla és Kanyó Dénes is jól több érmet szerzett az egri Világkupán.

„Július végére kell 100 %-os állapotba kerülnöm. Az egri Vk-n nem csak az érmeknek örültem, hanem az időeredményeknek is. Volt szerencsém 2005-ben és 2009-ben is képviselni Magyarországot a Világjátékokon. Most a harmadik nem olimpiai seregszemlére készülök” – mondta Székely Lilla.

Kanyó Dénes többet alszik, és pörgősebb edzéseket végez. „Felemeltem az alvásadagomat és nagyobb intenzitású edzésekkel készülök Calira. Ez azt jelenti, hogy versenytempó fölötti iramot diktálok ilyenkor magamnak. Egy cél lebeg a szemem előtt: Kolumbiában jó szájízzel hagyjam el a medencét” – vázolta az áhított jövőt Kanyó.

Ebben a sportágban Székely Lillán és Kanyó Dénesen kívül a női 4X100 méteres váltó kvalifikálta magát a Világjátékokra, amelyet július 25. és augusztus 4. között rendeznek meg Caliban.

0 Tovább

Debrecenbe mennek a Bátor Táborosok

Magyarország legnagyobb jótékonysági futóközössége egy napra Debrecenbe költözik! Március 16-án, szombaton 11 órától a Debreceni Sportcentrum és Sportiskolában Bátor Táboros futóedzés és közös játékok lesznek. Az eseményen bárki részt vehet, aki szabad levegőre, mozgásra, tavaszi hangulatra, jó társaságra vágyik!

A programból:

- Közös játékok – a Bátor Táborban honos játékok

- Futóedzés – Szilágyi László edző (Nike Futóklub) vezetésével

- „Családi kör” – családi futás lufival, lufiért

 A Bátor Táboros futók évről évre a versenyeken a súlyos beteg gyermekeknek és családjaiknak gyógyító, megerősítő élményterápiára gyűjtenek.

Bővebb információk: http://www.facebook.com/events/264636393671093/

0 Tovább

Ingyenes Tóth Gabi koncerttel zárul a maratoni futás

Tóth Gabi szórakoztatja majd a közönséget a Maratonman-futósorozat első állomásán, amelyet április 14-én rendeznek meg Balatonfüreden. A sporteseményt számos színes program kíséri, a központi helyszín a Vitorlás tér lesz, ott áll majd színpadra a 2005-ös év női hangja is, aki jelenleg a Szombat esti lázban táncol Markó Róbert oldalán. 

Tóth Gabi maga is kötődik a Balatonhoz, hiszen a közeli Tapolcán nőtt fel. Nevét 2005-ben ismerhette meg a nagyközönség, amikor nővére után egy évvel ő is sikeresen szerepelt a Megasztárban, második helyezett lett, és ő lett az év női hangja. A Maratonman futóverseny első állomásának záróakkordjaként koncertet ad a fiatal énekesnő a balatonfüredi Vitorlás téren. A szervezők azt szeretnék, ha a versenyzők és a kísérők is nagyon jól éreznék magukat április 14-én, az esti koncertre azonban nemcsak őket várják, hanem minden érdeklődőt, aki szeretne egy nagyot bulizni a festői szépségű üdülővárosban.

Az énekesnőtől a futás sem áll távol, régebben rendszeresen futócipőt húzott, de ma már a tánc az élete. „2009-ben futóversenyen is indultam. A Maratomant gyönyörű helyen rendezik, mindenkinek csak ajánlani tudom, álljon rajthoz, akinek a felkészültsége ezt megengedni. Aki viszont nincs olyan fizikális állapotban, az szurkolhat, na és persze este bulizhat egy nagyot velünk” – mondta Tóth Gabi.

A prémium kategóriás futóversenyen a szervezők kiváló minőségű frissítőkről is gondoskodnak, így segítve a versenyzőket abban, hogy valóban a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. De nem csupán a minőséggel, a mennyiséggel sem lesz probléma, hiszen a  nevezési díjak  a futók komplett frissítését tartalmazzák! Aki futott már versenyen, az tudja igazán értékelni, hogy itt a versenyzők minden olyan kiegészítőt megtalálnak majd a frissítő asztalokon, amelyek segítik a célba érkezést (például energiaszelet, gél, magnézium, izotóniás ital és műzliszelet). A célban pedig egyedi érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket.

A Maratonman-sorozat második állomása a II. Balatonman Triatlon Fesztivál lesz, azt is Balatonfüreden tartják, június 15-én. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők.

További részletek a www.maratonman.hu internetes oldalon találhatók.

0 Tovább

Legyőztük a sógorokat

A nők és a férfiak is legyőzték az osztrákokat. A Zalaegerszegen megrendezett felkészülési válogatott találkozón mindkét nemzeti csapatunk 6-2-re győzött.

A májusi csapat-világbajnokságra való felkészülés kiemelkedő állomása volt a zalai összecsapás, amelyen a férfiaknál két újoncot is avattak. Először volt magyar válogatott Fehér Zoltán Flavius (Zalaegerszegi TK) és Rudolf Balázs (Répcelaki SE).

A férfiaknak ez volt az utolsó hivatalos válogatott mérkőzés a zalaegerszegi vb előtt, a hölgyek május 5-én még egy meccset játszanak Szerbia ellen.

Felkészülési válogatott mérkőzések, Zalaegerszeg

Férfiak

Magyarország - Ausztria férfiak 6-2 (3640-3448)

Nők

Magyarország - Ausztria 6-2 (3304-3027)

0 Tovább

Gyereket vár az olimpikon és a Világjátékok-résztvevő

Anyai örömök miatt Fábián Viktória nem utazik a Világjátékokra. A könnyűsúlyú szumós szeptemberre várja első gyermekét, aki igazi sportos közegbe érkezik majd. Az apa ugyanis nem más, mint az olimpiai ezüstérmes birkózó, Fodor Zoltán. „A terhesség elején babonából nem is akartam nagydobra verni, hogy állapotos vagyok, de most, hogy eltelt ennyi idő, jeleztem a szövetség felé a nagy hírt. Az egyik szemem nevetett, a másik sírt, hogy nem mehetek Kolumbiába, de most már mindkét szemem nevet. 2009-ben volt szerencsém Tajvanon indulni a Világjátékokon. Hatalmas élmény volt. Idén itthonról szurkolok a magyar csapatnak” – mondta Fábián Viktória.

A magyar szövetség mindent megpróbál azért, hogy Viki helyét más vehesse át a nem olimpiai sportágak világversenyére készülő csapatban. „Írtunk a nemzetközi szövetségnek, hogy Fábián Viktória helyett Forgó Fruzsinát szeretnénk nevezni a Világjátékokra, de választ még nem kaptunk. Vikinek, és az alakuló kis családjának jó egészséget kívánunk! ” – nyilatkozta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának Ancsin László, a hazai szövetség elnöke.

A július 25-én kezdődő Világjátékokon azért lesz magyar szumós: Makai Erika és Kálló Gyöngyi (mindketten nehézsúlyban) lép küzdőtérre Caliban.

 

0 Tovább

Indul a Maratonman-sorozat

Április második hétvégéjén nagyszabású maratoni futóversenyt rendeznek Balatonfüreden. Az esemény a Maratonman-sorozat első állomása lesz. A festői szépségű üdülőhelyen a Vitorlás tér lesz a központi helyszín, de a futók érintik – többek között – a Tagore sétányt is.

„Első Maratonman versenyünkön nagyon oda fogjuk tenni magunkat, mindent megteszünk azért, hogy a nevezők és kísérőik a lehető legjobb körülmények között fussanak és szurkoljanak” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező.

A prémium kategóriás megmérettetésen a szervezők gondoskodnak a kiváló minőségű frissítőkről is, így segítve a versenyzőket abban, hogy valóban a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. A célbaérést követően finom ételekkel és szórakoztató programokkal teszik felejthetetlen élménnyé ezt a napot.

„A nevezési díjak tartalmazzák a versenyzők komplett frissítését! Minden olyan kiegészítőt megtalálnak a frissítő asztalokon, amelyek segítik a célba érkezést, például energiaszelet, gél, magnézium, izotóniás ital és műzliszelet. A célban érem, oklevél és Saucony technikai póló várja a beérkezőket” – tette hozzá Zelcsényi.

 És hogy kiknek szól a Maratonman? Azoknak, akik imádnak futni! Mindazoknak, akik úgy állnak a futáshoz, hogy a célig nincs megállás. A versenyen egykori élsportolókkal is találkozhatnak majd a résztvevők.

 Az eseménysorozat következő állomása a II. Balatonman Triatlon Fesztivál lesz, azt is Balatonfüreden tartják, június 15-én.

 További információkat a futássorozat honlapján, a www.maratonman.hu oldalon lehet olvasni.

0 Tovább

Monspart: Mindenkinek szüksége van arra, hogy edzésben tartsa a szívét!

Monspart Sarolta szerint szükséges lenne, hogy ne csak Sport Nemzet legyünk, hanem sportoló nemzet is! Ezért a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mindenkit arra sarkall, hogy sosem késő elkezdeni a testedzést, a sportolást!

„Vannak olyan karcsú alkatúak, akik azt hiszik, hogy nekik nem szükséges mozogniuk. Tévednek. A szívét, azaz a ’motort’ mindenkinek edzésben kell tartania! Kezdésnek nézzünk egy első edzést: például ma, még világosban vagy vacsora után egy órával este sietősen járjunk egy félórát. A lábunk futna, de mi csak gyalogolunk. Egyedül vagy társsal, emberrel vagy kutyával. Aztán ugyanez holnap. A héten négyszer. A második héten lehet már az első 10 perc gyaloglás után 20 dupla futólépés, majd gyaloglás és újra futás. Az ’ötször 20 dupla’ edzéstervvel lehet kezdeni az új életmód sportos mindennapjait” – nyilatkozta a tőle megszokott vehemenciával a sportvezető, aki a Magyar Szabadidősport Szövetség, alelnöke is egyben.

A szövetség egyébként idén is megrendezi a hagyományos konferenciáját. „Idén 22. alkalommal lesz konferencia. A március 8. és 10. közötti velencei eseményen – többek között – a magyar szabadidősportban 2013-ban elvégzendő feladatok és a kitörési lehetőségek kerülnek terítékre”- mondta Monspart Sarolta.

 

0 Tovább

Újabb fantasztikus uszonyos érmek

Négy aranyat szereztek uszonyos úszóink az egri Világkupa zárónapján. Senánszky Petra a 100-as és a 200-as uszonyos gyorsúszás döntőjében is győzött, Székely Lilla a 100 méteres felszíni uszonyosúszásban lett első, Kanyó Dénes pedig a 100-as uszonyos fináléjában volt a leggyorsabb.

A 14 ország 335 sportolójának részvételével lebonyolított Világkupa záróakkordjaként Kovács Zsófia (100 méteres uszonyos gyors) ezüstérmet szerzett, Székely Lilla (50 felszíni uszonyos), Kanyó Dénes (400 felszíni uszonyos) bronzérmes lett, akárcsak Szenes Mátyás (100 uszonyos gyors).

A felnőtteken kívül a Világkupa utolsó napján a junior korosztályban a magyarok három aranyat, két ezüstöt és három bronzot gyűjtöttek be.

A nem olimpiai sportágak világversenyén, azaz a Világjátékokon több számban is lesz magyar érdekeltség Caliban. Korábban ugyanis Székely Lilla, Kanyó Dénes és a női 4X100-as váltó is kvótát szerzett a kolumbiai világversenyre. A dél-amerikai országban megrendezendő olimpián kívüli sportágak seregszemléje július 25-én kezdődik és augusztus 4-ig tart.

 

Fotó: worldgames2013.com.co

0 Tovább

Senánszky és Kanyó is aranyérmes lett a Világkupán

Jó magyar kezdés az egri uszonyos és búvárúszó Világkupán. A magyar válogatottból Senánszky Petra és Kanyó Dénes szerzett aranyérmet az első napon. Senánszky az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban, Kanyó pedig a 200 méteres felszíni uszonyos úszásban győzött.

Az 50-es uszonyos gyorson Dudás Zita bronzérmes lett, akárcsak Szenes Mátyás a férfiak hasonló számában. A junioroknál Kosina Gergő (50 m uszonyos gyors) és Varga Krisztina (50 m uszonyos gyors) aranyérmes lett, Ladányi Réka ugyanebben a számban másodikként csapott célba, míg Kardos Laura 200 felszínin ugyancsak ezüsttel gazdagította a magyar éremkollekciót.

Ebben a sportágban Kanyó Dénes és Székely Lilla, valamint a 4X100-as női váltó szerzett kvótát a Világjátékokra. A nem olimpiai sportágak négyévente megrendezendő nagy világversenye idén a kolumbiai Caliban lesz július 25 és augusztus 4 között.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum