Négy aranyat szereztek uszonyos úszóink az egri Világkupa zárónapján. Senánszky Petra a 100-as és a 200-as uszonyos gyorsúszás döntőjében is győzött, Székely Lilla a 100 méteres felszíni uszonyosúszásban lett első, Kanyó Dénes pedig a 100-as uszonyos fináléjában volt a leggyorsabb.

A 14 ország 335 sportolójának részvételével lebonyolított Világkupa záróakkordjaként Kovács Zsófia (100 méteres uszonyos gyors) ezüstérmet szerzett, Székely Lilla (50 felszíni uszonyos), Kanyó Dénes (400 felszíni uszonyos) bronzérmes lett, akárcsak Szenes Mátyás (100 uszonyos gyors).

A felnőtteken kívül a Világkupa utolsó napján a junior korosztályban a magyarok három aranyat, két ezüstöt és három bronzot gyűjtöttek be.

A nem olimpiai sportágak világversenyén, azaz a Világjátékokon több számban is lesz magyar érdekeltség Caliban. Korábban ugyanis Székely Lilla, Kanyó Dénes és a női 4X100-as váltó is kvótát szerzett a kolumbiai világversenyre. A dél-amerikai országban megrendezendő olimpián kívüli sportágak seregszemléje július 25-én kezdődik és augusztus 4-ig tart.

 

Fotó: worldgames2013.com.co