Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Női Mozgásfesztivál - Önvédelmi jó tanácsok hölgyeknek

Önvédelmi oktatásban is részesülhetnek a 13. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválra kilátogatók szeptember 4-én. A Millenáris Parkban megrendezendő fesztiválon – a korábbi évekhez hasonlóan – többtucatnyi sportágat próbálhatnak ki a mozogni vágyók.
 

Idén először önvédelmi oktatásba is belekóstolhatnak a lányok-asszonyok. „Egy nőnek meg kell tudnia védenie magát, és erre a tudásra sajnos szükség van” – kezdte Horváth Ádám Shidoshi-ho, aki a mozgásfesztiválon oktatni is fog majd.
 
„Tanfolyamainkon olyan tudást adunk át a nőknek, melynek segítségével az őket ért támadás során megvédhetik magukat, és elmenekülhetnek. Általában négy hónapos tanfolyamok alatt jut el oda valaki, hogy eredményesen tudja alkalmazni a technikákat, amelyeket a ninjutsu foglal magába. A Millenárison egy gyorstalpalóban lehet része annak, aki ellátogat a mozgásfesztiválra” – mondta a Horváth Ádám.
 
A rendezvényt szervező Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is kitesz magáért: több mint 75 sportolási lehetőség és mozgásforma közül válogathatnak az érdeklődők szeptember 4-én délelőtt 10-től 17 óráig.
 
A mozgásfesztivált Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok vívó, és Bánhidi Petra, kétszeres argentintangó-világbajnok népszerűsíti, míg a fővédnöki tisztet Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke látja el.

0 Tovább

Fallabda - Magyarország 27. lett a csapat-vb-n

A huszonhetedik helyen végzett a magyar válogatott a paderborni fallabda csapat-világbajnokságon.


A Krajcsák Márk, Fülöp Sándor, Szabóky Márton, Hoffmann Péter alkotta együttesünk nehéz csoportba került a németországi vb-n, és a kvartett utolsó helyén végzett. Az alsóházi mérkőzések során két győzelemmel zártak a mieink, így a 32 csapatos vb-n a 27. helyet csípték el.

Krajcsák Márk szerint már az is nagy szó, hogy a magyar csapat kijutott a vb-re. „Mindössze 20 éve van Magyarországon fallabda, ez az eredmény reálisnak mondható. Végezhettünk volna előrébb is, de nagyon nehéz csoportba kerültünk” – nyilatkozta Krajcsák Márk

0 Tovább

Nagy Tímea: a legnehezebb elkezdeni vagy újrakezdeni a mozgást

Szeptember 4-én mindenki megtalálja a neki megfelelő mozgásformákat – állítja Nagy Tímea, a 13. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválról. A kétszeres olimpiai bajnok magyar párbajtőrvívó ugyan már abbahagyta a versenysportot, de a sportos életformával nem hagyott fel, így ő biztosan ott lesz a Millenáris Parkban megrendezendő eseményen, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség szervez.


Tisztában vagyok azzal, milyen nehéz elkezdeni - vagy újrakezdeni - és rendszeresíteni az ember életében azt, hogy hetente többször szakítson időt a mozgásra. Amikor abbahagytam a versenysportot, én is megküzdöttem ezzel a nehézséggel, de most már mindennap sportolok. A mozgásfesztiválon rengeteg sportolási lehetőségbe bele lehet kóstolni, ezért tartom hasznosnak ezt a rendezvényt, ahova a gyerekeimet is elviszem – mondta Nagy Tímea.


A szeptember 4-i mozgásfesztivál fővédnöke Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke, a népszerű vendégek között pedig találkozhatunk Nagy Tímeával és Bánhidi Petrával, aki kétszer nyert argentintangó-világbajnokságot.

Magyar Szabadidősport Szövetség

0 Tovább

Női mozgásfesztivál Nagy Tímeával és Bánhidi Petrával

Szeptember első hétvégéjén a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSzSz) ismét megrendezi a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált, amely idén a tizenharmadik lesz. Budapesten a Millenáris Park ad otthont a rendezvénynek, ahol több, mint 75 mozgásformát és sporteszközt próbálhatnak ki a hölgyek teljesen ingyen.


A fesztivál fővédnöke Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség (NSzSz) elnöke, a népszerű vendégek között pedig megtaláljuk Nagy Tímea olimpiai bajnok vívót, és Bánhidi Petra kétszeres argentin tangó világbajnokot is.
Monspart Sarolta szerint mindig a nőnél van az egészséges életmódra való nevelés karmesteri pálcája, ezért fontos, hogy a Női Mozgásfesztiválhoz hasonló rendezvényeken hívják fel a hölgyek figyelmét a rendszeres sportolásra.
„Az egy makacs tény, hogy a férfiak általában hamarabb meghalnak. Magyarországon – beleértve a világháborúk utáni időszakokat is – soha nem volt annyi özvegyasszony, mint most. Mi nők, ha az egész családot egészséges, testedzésben gazdag életmódra neveljük, sokat tehetünk e rémisztő statisztika javításán is” – mondta a sportvezető.
A szervezők szeptember 4-én 10-től 17 óráig várják a mozogni vágyókat a Millenáris Parkban.

0 Tovább

Fallabda - India legyőzte Magyarországot a csapat-vb-n

Vereséggel kezdte a magyar együttes a világbajnokságot. A németországi Paderborn ad otthont a fallabda csapat-vb-nek, amelynek első napján a magyar válogatott India legjobbjai ellen lépett pályára.

Előbb Fülöp Sándor kapott ki, majd Szabóky Márton és Hofmann Péter sem tudott javítani a mérlegen, így Magyarország 3-0-s vereséggel fejezte be első csoportmeccsét.
A kvartett másik összecsapásán Dél-Afrika 3-0-ra győzött Kuvait ellen.

Eredmények:

India-Magyarország 3-0

Siddarth Suchde-Fülöp Sándor 3-0 (11-6, 11-5, 11-9)
Saurav Ghosal-Szabóky Márton 3-0 (11-6, 11-4, 11-3)
Mahesh Mangoankar-Hoffman Péter 3-0 (11-5, 11-4, 11-9)

0 Tovább

Universiade: Tesztelnek az RG-sek és az aerobikosok

RG-ben Vass Dórától döntős szereplést, a csapattól érmet is remélhetünk a Shenzhenben zajló Universiadén, míg az aerobikosok célja elsősorban a tapasztalatszerzés. A Világjátékok programján szereplő sportágak közül RG-ben és aerobikban szerepelnek magyar versenyzők az egyetemisták és főiskolások közös versenyén Kínában. A ritmikus gimnasztikázóknál Vass Dóra is ott lesz a megmérettetésen.

Vass Dóra (Fotó: Vörös Nándor)


- Az olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt kiváló felmérő lesz ez Dórának – mondta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Sinkó Andrea, az RG-sek szövetségi kapitánya. – Abban bízom, hogy bejut a legjobb 12 közé, bár elég erős lesz a mezőny a hírek szerint. Ez bíztató eredmény lenne, hiszen a vb-n az első 15 helyezett kvalifikál a londoni olimpiára. Csapatban is indulunk, ami nagy dolog, mert az egyetemistáknál nehéz összeszedni a társaságot egy ilyen versenyre, tudomásom szerint Kínában is összesen négy csapat lesz, így az éremszerzés sem reménytelen.

Az aerobik sportág most debütál az Universiadén, így nehéz az esélyeket latolgatni, ráadásul a nemzetközi szövetség kísérleti jelleggel aerodance és stepaerobik számokban is rendez versenyt.



- Lehetetlen megjósolni, hogy az új számokban mire leszünk képesek, ráadásul nincs sok tapasztalatunk az ilyen versenyek terén, leszámítva a 2009-es Világjátékokat, melyen ötödik lett a női csoport – hangsúlyozta Katus Tamás, a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakágának elnöke. – Természetesen sportaerobikban is indulunk, összesen kilencen utazunk az Universiadéra, célunk elsősorban a tapasztalatszerzés.

A két sportág képviselői hazánkban is részt vehetnek majd egy rangos nemzetközi versenyen, ha a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége úgy dönt, hogy Budapest és Gödöllő rendezheti az olimpián kívüli sportágak közös versenyét 2017-ben.

(Molnár Mátyás - Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

Veres Zoltán a kajak-kenusokért szorít

Megtisztelő feladatok előtt áll Veres Zoltán. Műrepülő Európa-bajnokunk előbb az augusztus 20-i budapesti légiparádén repül majd bemutatót, amely programjának összeállításában, szervezésében tevékenyen is részt vesz, majd a szegedi kajak-kenu világbajnokságon kápráztatja el a nézőket.


„Az a légiparádé, amelyet Budapesten, augusztus 20-án láthat a nagyérdemű, eltér a korábbi évek gyakorlatától. Idén a magyar aviatika kiválóságait láthatjuk majd a levegőben, történelmi gépeket, mint a LI-2-es, a Cimbora, vagy a Po-2-es, és a hazai állami, illetve polgári üzemeltetők szinte teljes palettája bemutatkozik olyan kötelékekben, amelyeket együtt ritkán láthat az ember” – mondta Veres.
Az Európa-bajnok egy nappal később a szegedi kajak-kenu világbajnokságon lesz látható.
„A versenynap végén érkezem meg a Maty-éri nézők fölé, és remélem, hogy egy elégedett közönség előtt repülhetek. Ez a világbajnokságon a vb-érmeken kívül a londoni kvótákért is fognak harcolni legjobb kajak-kenusaink, és remélhetőleg, amire én megkezdem programomat, addigra már a magyar válogatott teljesítette az elvárásokat” – nyilatkozta Veres Zoltán.



0 Tovább

A Goldwin a magyar bajnok!

Története során először nyerte meg a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga küzdelmeit a háromszoros Grand Prix-győztes Goldwin Pluss csapata - olvasjható a stranfoci.hu -n. A lőrinci együttes megérdemelten végzett az élen, hiszen egyrészt remekül erősített, a volt Corrado-játékosok, így Ács Gábor, Biczi Gábor, Simonyi Gábor, Ughy Márk, valamint Angyalos András – a gárda nevéhez méltón – pluszt tudtak hozzátenni a játékhoz, másrészt 16 meccsükből 15-öt győzelemmel zártak.



Az a bizonyos egyetlen vereség speciel pont a vasárnapi döntőbeli ellenféllel, a Gyöngyössel szemben csúszott be még az alapszakasz 3. fordulójában, és a hevesiek arra készültek, hogy ismét bravúrt hajtsanak végre. Ábel Péter révén hamar vezetést is szereztek, ám aztán előbb Besenyei, majd Ughy is ollózott egy gólt, és mivel előtte az Egyesült Államokat is megjárt játékos egy szemfüles találattal is észrevétette magát, a Goldwin egy remek Csoszánszki-bomba ellenére jó pozícióból vághatott neki a hajrának. Közben tovább üldözte a balszerencse a gyöngyösieket, első számú kapusuk, Ficsór Dávid ugyanis szombati kiállítása miatt nem szerepelhetett a fináléban (azért a Digi Sport szakkommentátoraként így is jeleskedett!), helyettese, Borszéki Csaba megsérült, így a mindössze 19 éves Domonkos Ákosnak kellett beszállnia. Az ifjú hálóőr helyt is állt, de Fekete Tamás káprázatos szabadrúgásával ő sem tudott mit kezdeni, a Goldwin pedig ezzel bebiztosította győzelmét.

A bronzmeccsen a Siva-Mont háromgólos hátrányt dolgozott le a nagypályás Magyar Kupa-mérkőzése miatt több kulcsemberét nélkülöző Bonyhád ellen, de hiába: a büntetőpárbajban Kőrösi Zoltán hibázott, Jaksa Péter viszont nem, így a tolnaiak egy-egy GP-ezüst és bronz után az NB I-ben is felállhattak a dobogóra.

 

Nemzeti Strandlabdarúgó Liga,
Siófok - Nestea Beach Aréna

 

A 3. helyért

Bonyhád BFC – Siva-Mont Ugraiimre 4-3 (3-0,0-1,0-2,1-0 - büntetőkkel)

Gólszerzők (a rendes játékidőben): Tornyai (4.), György (8.), Dénes (8.), ill. Tóth Sz. (20.), Frank T. (25.), Kőrösi (35.)

 

Döntő

Goldwin Pluss – GYFBSK Medical Investment 4-2 (1-1,1-0,2-1)

Gólszerzők: Besenyei (10.), Ughy (17., 27.), Fekete T. (30.), ill. Ábel (5.), Csoszánszki (27.)

 

Különdíjasok

Legjobb játékos: Berkes László (Gyöngyös)

Legjobb kapus: Ledő László (Siva-Mont)

Gólkirály: Fekete Viktor (Goldwin Pluss) 22 találattal

Fair Play-díj: Szász-Therm SE

0 Tovább

És a kövér nő énekelt…

2005-ben az uszonyosoknak nem sikerült az éremszerzés a duisburgi Világjátékokon. Rá négy évre, Tajvanon Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke előre nyugtatott: az éremszerzés gyakorlatilag biztosra mondható, a kérdés csak az, hogy milyen színű lesz - mondta. Az elnöknek igaza lett: Kanyó Dénes 400 méteres uszonyos úszásban harmadik lett. Molnár Mátyás kollégám, aki jelenleg a Sport1 munkatársa, akkor a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának újságírójaként, egyik kenyéradójának, a Danubius Rádiónak készített Kanyóval interjút a medence szélén. Emlékszem, a szegedi sportember így kezdte első válaszát: „Amíg a kövér nő énekel, addig nincs vége az operának…” – ezzel a következő napi versenyszámára utalt, hogy még ott is vannak még ambíciói, és van még lehetősége az újabb éremszerzésre. 200 méteren aztán ugyan nem szerzett érmet (negyedik lett), de ez a mondat azóta – legalábbis az én olvasatomban – nem más, mint Kanyó filozófiája. Tudatosan rendezi a maga kis operáját, és a kövér nő addig énekel, ameddig ő akarja.

A hódmezővásárhelyi 16. uszonyos és búvárúszó-vb harmadik napján nem tudom, hogy mennyire gondolta át a szereposztást. A 400 méteres búvárúszás döntőjében hatalmas világcsúccsal világbajnok lett, a katartikus pillanatokban pedig felmászott a rajtkőre, ünnepeltette magát egy kicsit, és visszaugrott a vízbe, ez pedig elvileg szabályellenes. Jött a hidegzuhany: az újdonsült világbajnokot kizárták.

Kétségbeesett szurkolók néztek egymásra, és az eredményjelzőre, senki sem akarta elhinni. Azt sem tudom, hogy ekkor Kanyó elhitte-e, hogy megfosztják attól a csodától, amit pár perccel korábban a medencében művelt. A magyar csapat óvott, és 30 perc múlva kihirdették ismét a végeredményt, azaz a Szegedi Muréna BK „motorja” világcsúccsal világbajnoki címet szerzett.
Moravecz János versenyigazgató szerint az ominózus szabály nem egyértelmű, elsősorban a váltóversenyekre alkották meg, és a Nemzetközi Uszonyos Szakbizottságnak feladata lesz ezt egyértelműsíteni.

Kíváncsi vagyok, hogy Dénes azalatt a 30 perc alatt, amíg talán már barátkozott azzal a gondolattal, hogy a kizárás keserű tablettáját le kell nyelnie, hallotta-e az áriát? Mert nekem speciel eszembe jutott ez az egész, de két felvonás között tarthatott az előadás, mert nagy volt csend a színpadon.
Kanyó Dénes 35 éves. Nem csupán saját magát edzi a tanítványait is trenírozza, és meghatározó alakja a szegedi sportnak és a sportágnak. 2013-ban a kolumbiai Caliban rendezik meg a Világjátékokat. Dénes akkor 37 éves lesz, a kövér nő pedig, ha jól beskálázza magát, akkor…

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum