Önvédelmi oktatásban is részesülhetnek a 13. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválra kilátogatók szeptember 4-én. A Millenáris Parkban megrendezendő fesztiválon – a korábbi évekhez hasonlóan – többtucatnyi sportágat próbálhatnak ki a mozogni vágyók.
 

Idén először önvédelmi oktatásba is belekóstolhatnak a lányok-asszonyok. „Egy nőnek meg kell tudnia védenie magát, és erre a tudásra sajnos szükség van” – kezdte Horváth Ádám Shidoshi-ho, aki a mozgásfesztiválon oktatni is fog majd.
 
„Tanfolyamainkon olyan tudást adunk át a nőknek, melynek segítségével az őket ért támadás során megvédhetik magukat, és elmenekülhetnek. Általában négy hónapos tanfolyamok alatt jut el oda valaki, hogy eredményesen tudja alkalmazni a technikákat, amelyeket a ninjutsu foglal magába. A Millenárison egy gyorstalpalóban lehet része annak, aki ellátogat a mozgásfesztiválra” – mondta a Horváth Ádám.
 
A rendezvényt szervező Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is kitesz magáért: több mint 75 sportolási lehetőség és mozgásforma közül válogathatnak az érdeklődők szeptember 4-én délelőtt 10-től 17 óráig.
 
A mozgásfesztivált Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok vívó, és Bánhidi Petra, kétszeres argentintangó-világbajnok népszerűsíti, míg a fővédnöki tisztet Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke látja el.