Új instruktorokkal bővült a hazai nordicosok tábora. Ezúttal tizenhárman kaptak instruktori oklevelet. 

Egyre népszerűbb a „Mindenki sportja”! A Magyar Szabadidősport Szövetség a 2009 óta működő Országos NordicWalking Program részeként idén is tartott képzéseket a NORDIC WALKING sportágban. Ez az a sportág, amelyet “Mindenki sportjának” lehet nevezni és mondhatjuk, hogy egyre népszerűbb Magyarországon.

A program indítása óta több mint 200 instruktort és trénert képzett ki a Magyar Szabadidősport Szövetség. Idén újabb 13 instruktorral bővült az oktatók száma. Az instruktori és tréneri képzések lebonyolítása mellett a szövetség fontosnak tartja, hogy folyamatos továbbképzéseket is biztosítson a sportág szakembereinek. Az ország minden részéről érkező oktatóknak április 4-én a Margitszigeten tartották meg a harmadik szakmai továbbképzést.

Szó esett a babahordozós nordic walkingról, az aqua nordic walkingról és a POLAR órák újdonságairól is hallhattak a résztvevők. A gyakorlati részben az érdeklődők ki is próbálhatták az órákat, valamint az elmaradhatatlan videós mozgás-elemzésre és javításra is nagy figyelmet fordítottak a szervezők. Zárásként lábápolással kapcsolatos kérdések kerültek megvitatásra. Hallhattak beszámolót a Velencei Nordic Walking találkozóról, és hogy hogyan tartsunk nordic walking foglalkozást gyerekeknek.

Az év második felében a NOWATHLON programokkal is folytatódik a sportág népszerűsítése. Aki esetleg még nem ismeri ezt a sportot, annak lesz lehetősége kipróbálni a nordic walkingot egy érdekes tájékozódási versenyhez kötve. Az események időpontjai a www.nowa.hu oldalra lesznek feltöltve.  

További információk:

Magyar Szabadidősport Szövetség

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

www.masport.huwww.nowa.hu

www.facebook.com/Országos Nordic Walking Program