Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érdi vezet Franciaországban

Hat futam Érdi Mária vezet összetettben a vitorlázók Világkupa-versenyén. A viadalnak a franciaországi Hyeres ad otthont, ahol Érdi a Laser Radial hajóosztályban az élről várhatja a folytatást.

 

 

A Finnes mezőnyben Berecz Zsombor hat futam után a 11. helyen áll, Laser Standardben 60 hajó indult, ott Vadnai Jonatán a 34., bátyja Benjamin pedig jelenleg a 40.

 

A Nacra 17 katamaránban Virág Flóra versenyzőtársa ezúttal Bagyó Áron. Az ő osztályukban 29 vegyespáros versenyez. Közülük Flóráék kilenc futam után a huszonhatodik helyről várják a folytatást.

 

A hunsail.hu információi szerint a VK-versenyen tíz olimpiai osztályban 52 nemzet 534 versenyzője vesz részt.

0 Tovább

Hat magyar arany az ausztriai kick-box világkupán

Hat arany-, négy ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek a magyar felnőttek az Ausztriában megrendezett kick-box világkupán. A viadalon 32 ország közel 1200 sportolója vett részt. Innsbruckban a gyerekektől a veteránokig több korosztályban, öt szabályrendszerben – pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact és K1 – léptek tatamira, illetve szálltak ringbe az indulók.

 

A magyarok közül Busa Gabriella két szabályrendszerben is győzni tudott. A Halker-KirályTeam versenyzője a tatamin félerős ütéseket és rúgásokat megengedő light-contact szabályrendszerben, valamint a ringben kiütésre menő full-contactban is megnyerte súlycsoportját. Rajta kívül aranyéremmel térhetett haza legjobbjaink közül Veres Roland, Hammer Martin, Jároszkievicz Krisztián és Nagy Henrietta.

Valamennyit kategóriát együttvéve a magyar kick-boxosok 23 első, 18 második és 33 harmadik helyezést szereztek.

A legeredményesebb magyar szakágban, a pointfightingban a felnőttek mellett a hazai utánpótlás is hozta a formáját, az évtizedes dominanciát szemlátomást tartja a mostani generáció is. Ugyanakkor szép számmal születtek érmek a light-contact, a kick-light és a full-contact szabályrendszerekben is.

A világkupa legeredményesebb magyar klubja a Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémia lett. A csepeliek 15 arany-, 8 ezüst- és 16 bronzérmükkel az éremtáblázat második helyére kerültek, csak az összes cseh klubot egyesítő cseh válogatott tudta éremszámban megelőzni őket.

Kick-box világkupa, Innsbruck, a magyar felnőtt érmesek:

Aranyérmesek:

Busa Gabriella, -52kg, full-contact

Busa Gabriella, -55 kg, light-contact

Veres Roland, -57 kg, pointfighting

Hammer Martin, -69 kg, kick-light

Jároszkievicz Krisztián, +94 kg, pointfighting

Nagy Henrietta, Grand Champion, pointfighting

Ezüstérmesek:

Rákóczi Renáta, -60 kg kick-light

Rákóczi Renáta, -60 kg full-contact

Nagy Henrietta, +70 kg, pointfighting

Hanicz Nelly, Grand Champion, pointfighting

Bronzérmesek:

Bordás Annamária, -56 kg, full-contact

Busa Andrea, -60 kg, pointfighting

Busa Andrea, -65 kg, pointfighting

Kádas Adrienn, -65 kg, pointfighting

Opauszki Dávid, -89 kg, pointfighting

Jároszkievicz Krisztián, -94 kg, pointfighting

Veres Roland, Grand Champion, pointfighting

Pointfighting csapat (Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia)

0 Tovább

Kiderült, hogy ki lehet Martinek utódja

Amiről még nem meséltem…

Martinek János volt az „Amiről még nem meséltem” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban. Az olimpiai bajnok öttusázó a sportágról és a sikereiről beszélt a színházban.

 

Martinek Jánossal dr. Elbert Gábor (a Pécsi Tudományegyetem tanára, sportvezető, tréner, korábbi sport-szakállamtitkár) beszélgetett.

Kiderült, hogy ki az a fiatal tehetség, aki Martinekhez hasonló sikereket érhet el az öttusázóknál. A kétszeres olimpiai bajnok elmondta, természetesen nem akar különösebb terhet tenni Szép Balázs vállára, de belátható időn belül a fiatal tehetség a világ legjobbjai közé kerülhet. Martinek János legemlékezetesebb győzelme az 1987-es világbajnoki csapatarany megszerzése volt, amikor az első szám után a legutolsó helyen állt a magyar együttes, és a végére odaértek a dobogó tetejére.

Az „Amiről még nem meséltem” sorozatban volt Martinek János volt a 13. vendég. Korábban Gergely István, Sors Tamás, dr. Magyar Zoltán, dr. Hegedűs Csaba, Kammerer Zoltán, Igaly Diána, Szuper Levente, Jakabfi Zsanett, Imre Géza, Törökgyörgy Melinda, Vajda Attila és Balzsay Károly volt a sportos beszélgetős est vendége.

Ebben a színházi évadban ez volt az utolsó beszélgetős est a Pesti Magyar Színház színpadán, a sorozat szeptemberben folytatódik.

0 Tovább

II. Buda Open – A Tánc Világnapján kezdődik a show!

Rangos nemzetközi verseny kezdődik Budaörsön, a Tánc Világnapján! Április 29-én veszi kezdetét ugyanis a II. Buda Open. A budaörsi eseményre a magyar párosok mellett több száz nemzetközi táncost várnak.

Szedlay Gyöngyi, a Buda Open szervezője elmondta, még most is folyamatosan érkeznek a nevezések, és több mint 300 párossal számolnak. A szervező hozzátette: a latin és a standardtáncokon kívül - bemutató jelleggel - a tánc több válfaját láthatja majd a közönség. A kétnapos verseny után rangos workshopot tartanak, ahol nemzetközileg magasan jegyzett trénerek oktatnak majd.

 

A Buda Openen elindul többek között az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős is. A magyar bajnok páros idén is esélyes a végső győzelemre az amatőr latintáncosok között. A Silvestri-Váradi kettős egyébként tagja a Világjátékok keretnek. Az olimpián nem szereplő sportágak világversenyét négy évente rendezik meg. Idén Wroclaw lesz a házigazda, ott indulnak Váradi Martináék is.

A II. Buda Opennel kapcsolatos hírek, és jegyinformációk megtalálhatók a verseny hivatalos honlapján, a http://www.budaopen.hu -n.

0 Tovább

„Bátorság kell manapság középszerűnek lenni”? – Stílusikonok az EFOTT színpadán

Póló – farmer – tornacipő, vagy direkt erre az alkalomra beszerzett egyedi darabok? Tömegbe olvadás, vagy minél nagyobb feltűnéskeltés? A EFOTT-ozók ízlése nemcsak a zene, de a divat terén is igencsak különböző, és ez természetesen nemcsak a fesztiválozókra, de színpadra lépő zenészek esetében is igaz. A 2017-től hatnaposra bővült (július 11-17.) fesztiválra készülve górcső alá vettük az elmúlt évek meghatározó szettjeit.  

 

efott

Az extrémek

Mint mindenhol, az EFOTT-on is szép számmal fordulnak meg olyan elődadók és persze fesztiválozók, akik extrém öltözködésükkel is feltűnést keltenek. Ide tartozik a koncerteket bodysurf-fel fűszerező Péterfy Bori, aki hol csupaflitter nadrágjával, hol szívárványszínekben pompázó, foszforeszkáló patchwork köpenyével hódít. De Pásztor Annát sem kell félteni, ha feltűnő szerelésekről van szó.

− Fesztiválon mindent ér! Ott lehetek egyszerre ufó, indián és szamuráj. Amúgy minden koncertre egy bőröndnyi ruhával indulok el, aztán az utolsó percekben, az aktuális hangulatom szerint magamra pakolom azt, ami éppen jön – meséli az Anna and The Barbies énekesnője. Az idei szezonra is mindenféle izgalmas szereléssel készülök, 3D-ben is fognak nekem ruhát és jelmezeket nyomtatni. Van viszont egy szett, ami nélkül nem indulok fesztiválozni: egy 17 centis latex magassarkú, egy xxl-es atléta, amit miniruhának használok, és egy leggings. Ennyivel meg is lehet váltani a világot.

A karakterhűek

Olyan előadók is akadnak, akik megjelenésükkel is zenei stílusukat tükrözik. Az Ivan and The Parazol tagjai például egy pillanatig sem tagadhatják, hogy szívüket a beat és rock and roll dobogtatja meg, hiszen a fiúk nemcsak zenéjükben, de öltözetükben is hűen ábrázolják a 60-as évek Amerikáját. Bőrkapcsok és csatok, bokáig érő kabát és cilinder – ez már a Paddy and the Rats, akik nemcsak zenéjükben idézik meg az ír kocsmák hangulatát.

A stílusteremtők

Farmer, ing, nyakkendő, zakó, tornacipő és fullcap – az első hangzásra és vizualizálásra össze nem illő darabokat a Wellhello-s srácok sikeresen honosították meg, egy egészen új divathullámot vezetve be a köztudatba. Hasonlóan komolyan veszik a fellépést a Hurts tagjai is, akik összetéveszthetetlen dalaik mellett, kifogástalan stílusukról is világszerte ismertek.

Az eklektika kedvelők

Van az a pillanat, amikor a rajongó felnéz a színpadra és hirtelen nem tudja, hogy egy színes, szürreális álomba keveredett-e, vagy a valóság ilyen eklektikus. Ez az érzés rendszeresen előjöhet a Belga vagy a Soerii és Poolek koncertjein is. Előbbi tagjainak elengedhetetlen kelléke a térdzokni és a télen-nyáron hordott kötött sapka, míg utóbbiak a műanyag parókák mellett előszeretettel hordanak színes cicanadrágot, és időnként a színpadképet jelmezes táncosokkal is kiegészítik.

Hiphopos lazaság

Az R’n’B, hiphop és egyéb laza stílusok képviselői nemcsak dallamiakban és szövegeikben mellőzik a korlátokat, hanem öltözködésben is. Sean Pault bő cuccai, időnként csillogó kiegészítői és a fuxai nélkül szinte már el sem lehet képzelni, de bizonyára Tinie Tempah is a szokásához hasonló, őrült, elborult és nagyon lezser viseletben jelenik majd meg a Velencei-tó partján.

EFOTT – Csak szabadon…

 

0 Tovább

Szkander- Válogatottjaink hozták az elvárt eredményeket

Több száz szkanderes küzdött Baján

 

A sportág hazai történetének a legsikeresebb nemzeti bajnokságát rendezték meg Baján, ahol az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra készülő válogatott kerettagok jó formában versenyeztek. A Magyar Szkander Szövetég tájékoztatása szerint a nemzeti bajnokságon részt vett Mircea Simionescu-Simicel, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség főtitkára is, aki a fővárosba is ellátogatott, és megtekintette a vb-helyszínt.

 

A válogatott keretből mindkét kézzel első helyezett lett – többek között – Ivánfi Brigitta, és Barzsó Alex is.

„Barzsó Henriettán és Barzsó Alexen kívül a stabil válogatott kerettagok hozták a tőlük elvárt eredményeket, így jól teljesített a nemzeti bajnokságon Ivánfi Brigitta, Kovács Péter és Somogyi Dávid is” – összegzett Rausch Tamás, a Magyar Szkander Szövetség főtitkára.

Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke hozzáfűzte, a nemzeti bajnokság kapcsán a nemzetközi szövetség szemlét tartott Budapesten, a világbajnokság helyszínén.

„Mircea Simionescu-Simicel, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség főtitkára ellátogatott a vb-helyszínre, valamint a szállodákat is megtekintette. A vb-előkészületekkel jól állunk, és azon dolgozunk, hogy szeptemberre minden a helyén legyen.” – mondta Csabai Attila, aki egyben a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség alelnöke is.

A magyar szkander-válogatott tagjai legközelebb a sportág idei Európa-bajnokságán vesznek részt. A kontinensbajnokságnak a lengyelországi Katowice ad otthont május 13. és 21. között.

0 Tovább

Világjátékok - Két ezüst, egy bronz az aerobikosoktól a tokiói Világkupán

Jó formában vannak a Világjátékokra készülő aerobikosok. A tokiói Világkupán ugyanis három érmet is begyűjtöttek felnőtt versenyzőink.

 

Hegyi Dóra egyéniben ezüstérmes lett, akárcsak Bali Dániel, a Hegyi-Bali páros pedig bronzéremmel zárt.

Hegyi Dóra és Bali Dániel legközelebb a májusi Világkupán indulnak. Azt a VK-t Portugáliában rendezik meg.

A Világjátékokat július 20. és 30. között rendezik meg Wroclawban. A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

0 Tovább

245.9 kilométerrel győzött a vb-re készülő ultrafutó

Csécsei Zoltán megnyerte a sárvári 24 órás ultrafutó versenyt. A Hammer Team tagja 245.9 kilométerrel győzött.

Az Év Ultrafutójának megválasztott sportember a 24 órás világbajnokságra készül, amelyet Belfastban rendeznek meg tíz hét múlva. Csécsei elmondta, két fő célja volt a sárvári versenyen. Egyrészt ismét nemzetközi A-szinttel szerette volna zárni viadalt, másrészt arra törekedett, hogy sérülés nélkül abszolválja ezt a 24 órás futást is.

„Az volt a taktikám, hogy már az elejétől komolyabb tempót menjek, ez sikerült, és végül 245.9 kilométerrel zártam. Újabb A-szinttel értem célba, és ez bíztató a vb előtt” – mondta a Sportime Magazinnak Csécsei, aki elárulta: két holtpontja is volt a verseny alatt, de mindkétszer sikerült átlendülnie azokon.

0 Tovább

Kihívás Napja – Május utolsó napján az egész ország sportolni fog

Idén május 31-én lesz a Kihívás Napja. A Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is várja azon önkormányzatok, iskolák, tűzoltóparancsnokságok, munkahelyek valamint médiacsapatok jelentkezését, amelyek 2017-ben is csatlakoznak a Kihívás Napja programjaihoz.

 

Magyarország legnagyobb szabadidősport rendezvényére, a Kihívás Napjára már elindult a nevezés a www.kihivasnapja.hu oldalon. „Ez a nap nem egy újabb, rutinnal átitatott nap az életünkben. Most az élet egyik legfontosabb, de manapság háttérbe szorult eleme kerül középpontba, a mozgás. A kihívás és a mozgás hallatán sokan meghátrálnak, de május 31-én tegyünk másképp, és győzzük le önmagunkat.” – nyilatkozta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

A Kihívás Napjáról

Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon, idén – hazánkkal együtt – legalább 50 ország városai, falvai vesznek majd részt. Idén 26. alkalommal rendezik meg a Kihívás Napját Magyarországon. Mindeddig 1596 hazai település vett részt az eseményen és 8 millió ember játszott, sportolt a Kihívás Napján. „Célunk a kedvteremtés a mozgásban gazdag életmódhoz, a rendszeres sportoláshoz. Iskoláktól, munkahelyi csapatoktól, tűzoltó-parancsnokságoktól valamint médiacsapatoktól nevezési díjat nem kérünk, ingyenesen lehet a rendezvényhez csatlakozni az esemény weboldalának online regisztrációs felületén” – tette hozzá Salga Péter.

A jelentkezés további feltételeiről az országos rendezvény hivatalos oldalán, a www.kihivasnapja.hu –n olvashatnak.

0 Tovább

A vb-indulás a tét a szkandereseknél

Több száz induló részvételével szombaton rendezik meg a nemzeti bajnokságot a szkandereseknél. A bajnokságnak, amely egyben válogató is a hazai rendezésű világbajnokságra, a bajai Bácskai Kultúrpalota ad otthont.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke elmondta, hogy az idei már a 27. nemzeti bajnokság. „Mindig nagy presztízse van ennek a versenynek. Idén ráadásul az őszi világbajnokságra válogató verseny is, így biztos vagyok abban, hogy mindenki a legjobbját nyújtja” – mondta a szövetség első embere.

 

A magyar válogatott tagjai az elmúlt időszakban több nagy nemzetközi versenyen is jól teljesítettek, legutóbb a szlovákiai Világkupáról hoztak haza hat aranyat.

A nemzeti bajnokság után a válogatott az Európa-bajnokságra utazik, amely a lengyelországi Katowicében lesz.

A bajai nemzeti bajnokság eseményei szombaton élőben követhetők lesznek a következő linkre kattintva: https://www.facebook.com/judgement.day.902?fref=ts

0 Tovább

Sportime - Itt a sport ideje!

Megjelent a Sportime Magazin legújabb száma, amely sok aktualitást és érdekességet taglal.

„Egyrészt jártunk Európa legnagyobb sportkiállításán, az ISPO 2017-en, ahonnan helyszíni tudósítás olvasható, másrészt ebben a számban is nagy hangsúlyt fektettünk az Életmód rovatra. A versenysportos blokkban a megszokott, sportágakkal foglalkozunk, ami viszont új, hogy a Sokat látott emberek rovatban Szujó Zoltánt szólaltattuk meg. Magyarország egyik legismertebb sportriportere többek között a Forma-1 kulisszatitkairól mesélt lapunknak.  Benzingőzös rovatunk ezúttal is nyomott egy kövér gázt, így a Technika hasábjain olvashattok többek között a WTCC-től a ralikrosszon át, egészen a Forma-1-ig. A Sportturmix rovat ezúttal is színesre sikeredett: taglaljuk, a ritmikus gimnasztikában, a kerékpározásban, az ökölvívásban, a karatéban és a kick-boxban történteket” – nyilatkozta Bányász Árpád, a Sportime főszerkesztője.

A Sportime Magazin 11. éve van a piacon, profilját tekintve szabadidősport, és életmód magazin, de kiemelt szerepet kapnak az újságban a technikai sportok és a Nemzeti Versenysport Szövetség égisze alá tartozó sportágak is. Lapozz bele a magazinba! Bővebb infók: sportime.hu

0 Tovább

Parafekvenyomóink sikere a szlovák nemzetközi bajnokságon

Kiválóan teljesített a magyar parafekvenyomó-válogatott a szlovák nemzetközi bajnokságon, amelynek Bánovce adott otthont.

 

 

A 16 fős csapat 7 arannyal, 7 ezüsttel és 2 bronzéremmel térhetett haza Szlovákiából, és összesen 7 felnőtt és 2 junior országos rekord is megdőlt – tájékoztatott a Magyar Erőemelő Szövetség. A válogatott így nagyszerűen teljesített néhány héttel az egri Világkupa előtt.

Eredmények

Szlovák nemzetközi parafekvenyomó bajnokság, Bánovce

Aranyérmesek:

41 kg: Engelhardt Katalin (országos csúcs – 50 kg)
50 kg: Mezei Katalin (országos csúcs – 61 kg)
79 kg: Nebehaj Barbara
54 kg: Sztanó György (országos csúcs – 126 kg)
80 kg: Stadler Tamás (országos csúcs – 143 kg)
88 kg: Sedric Watchou (országos csúcs – 181 kg)
+107 kg: Sas Sándor 

Ezüstérmesek:

45 kg: Koselák Renáta (országos csúcs – 48 kg)
61 kg: Ráczkó Gitta 
+86 kg: Csillag Edina
49 kg: Várhegyi Krisztián
59 kg: Tóth István 
65 kg: Balogh Ottó
107 kg: Kleisz György (országos csúcs – 137 kg)

Bronzérmesek

107 kg: Gallyas Lakatos Ákos
+107 kg: Szávai Csaba

0 Tovább

Wossaláék győzelme

A Wossala-csapat ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta. A tavalyi utolsó európai Soling verseny a garda-tavi Dino Schiesaro Trophy októberi megnyerése után Wossala György, Wossala Kristóf és Németh Péter hármasa az első tavaszi Soling versenyen a Castiglione della Pescaiában rendezett Spring Trophyról is győztesen térhetett haza.

 

 

A hunsail.hu tudósítása szerint napsütésben, melegben hét futamot vitorláztak 7-14 csomós szelekben, a győzelem pedig az utolsó napon lett a Wossala-csapaté, miután az aznapi mindkét futamon első helyen ért célba, ledolgozva ezzel a kétpontos hátrányt az olasz Fabio Armellini vezette hajóval szemben. A verseny az olaszoknak felkészülésül szolgált a júliusi Európa-bajnokságra, amelyre Rivában kerül sor, szintén a Garda-tavon.

0 Tovább

Világversenyek Budapesten

Több kick-box világversenynek is otthont ad 2017-ben Budapest. Május 18. és 21. között világkupára kerül sor, novemberben pedig világbajnokságot rendeznek. A rangos tavaszi eseményen rekordlétszámra van kilátás: 42 országból mintegy 3000 nevezés várható, amivel a rendezvény a világ egyik legnagyobb szabású harcművészeti versenye lesz. A világkupa egyik helyszínéül szolgáló MOM Sportközponttal szerdán írt alá megállapodást a Magyar Kick-Box Szakszövetség.

 

 

 

Rekordlétszám várható a kick-box világkupán

 

A kick-box sportág világszervezete, a WAKO évente négy világkupát rendez, ezek egyikét Magyarország látja vendégül május 18-21-én. Tavaly is hatalmas mezőny, 33 ország 1700 versenyzője 6 tatamin és 3 ringben küzdött egymással. Idén részvételi rekordra számítanak a szervezők: ezúttal 42 országból 3000 nevezés várható, a sportolók pedig 9 tatamin és 3 ringben fognak harcolni. A megnövekedett létszám következtében 2017-ben két helyszínen bonyolítják le a világkupát. A tatamis szabályrendszerek versenyszámai a budapesti MOM Sportközpontban lesznek, míg a ringben zajló küzdelmeknek új helyszínként a Kongresszusi Központ biztosít majd helyet. A Magyar Kick-Box Szakszövetség szerdai sajtótájékoztatóján együttműködési megállapodást írt alá Buranits Ildikó, a MOM Sportközpont ügyvezető igazgatója és Galambos Péter MKBSZ-elnök.

 

Neves közéleti személyiségek és sportvezetők álltak a világkupa mellé. A verseny fővédnökei: Schmitt Pál, volt köztársasági és MOB-elnök, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Tarlós István főpolgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

 

Az elmúlt évhez hasonlóan a kick-box világkupa mindhárom versenynapjáról bejelentkezik az állami televízió, a szombat esti nagyszabású gálát pedig kétórás élő adásban közvetíti az M4 sportcsatorna.

 

Novemberben világbajnokság Budapesten

 

A WAKO elnöksége tavaly Magyarország ítélte a 2017-es kick-box világbajnokság rendezési jogát – a kettő közül az egyiket. A hazai szövetség eddig két alkalommal lehetett vb házigazdája: 1985-ben a Budapest Sportcsarnokban – itt született meg a magyar kick-box első világbajnoki címe a full-contactos Hanák Antal jóvoltából –, 2005-ben pedig Szegeden.

 

Kick-boxban a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendeznek hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező pointfighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, míg a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat. Míg a májusi világkupán valamennyi szabályrendszerben avatnak győzteseket, a novemberi vb-n a hat küzdelmi szakág közül a pointfighting, a kick-light és a full-contact világelitje méri majd össze tudását.

 

Magyarország világhatalom kick-boxban

 

Nem véletlenül rendezhet hazánk ilyen rangos kick-box versenyeket, hiszen a magyar versenyzők világszinten is kiemelkedően teljesítenek. A sportág 2016-os két Európa-bajnokságán 11 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel gazdagodtak legjobbjaink, és az MKBSZ vezetésének legnagyobb örömére valamennyi szakág kivette a részét az éremtermésből.

 

Magyar kick-boxos tartja a sportági rekordot a legtöbb nyert vb-arany tekintetében is. A nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt ráadásul jelenleg is a világ talán legjobb pointfighting versenyzője, a májusi világkupának ugyanakkor az egyik főszervezője.

0 Tovább

Formaruhába bújtak a Világjátékokra készülő sportolók - Fotók

Öltözködnek és fotózkodnak a Világjátékokra utazó magyar sportolók. Többek között aerobikosok, karatésok, búvárúszók és táncosok vettek részt első körben a ruhapróbán, és a csapatkönyv-fotózáson.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság székházában megtartott eseményen a sportolók előszeretettel pózoltak a fotósok és a tükör előtt. Az idei Világjátékokon jelen állás szerint 60 magyar sportoló vesz részt, 10 sportágban.  

Az olimpiai játékokon nem látható sportágak közül a legmagasabb színvonalú, népszerű és látványos sportágakban megrendezett versenyek szerepelnek a Világjátékok programján. Négyévenként, a nyári olimpia utáni évben rendezik meg a Világjátékokat, 2013-ban a kolumbiai Cali volt a házigazda, míg idén Wroclaw ad otthont a világversenynek.

0 Tovább

2,5 milliárd forint összértékű beruházás a vitorlás turizmus fejlesztésére

Balatonfüred, 2017. április 12. – Fontos mérföldkőhöz érkezett a vitorlás turizmus, mint az aktív turizmus egyik válfajának fejlesztése. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően egyre szélesebb körben válik elérhetővé a vitorlázás az aktív turisták számára. A tematikus túralehetőségek mentén létrejövő, összehangolt, gyalogos, kerékpáros, vitorlás, kenus és lovas turisztikai hálózatfejlesztés Európai Uniós forrásokból valósul meg. A két és fél milliárd forint összértékű beruházásoknak köszönhetően eszköz és szolgáltatás fejlesztés, valamint Balatonfüred városával együttműködésben egy balatonfüredi megállópont fejlesztés kerül megvalósítására, mely hozzájárul a turisztikai szezon meghosszabbításához és a vendégszám növekedéséhez. A programot közösen mutatta be egy szerdai sajtótájékoztatón Révész Máriusz kormánybiztos, Balatonfüred városa és a Magyar Vitorlás Szövetség.

 

A kormány döntése szerint a Magyar Vitorlás Szövetség – a Bejárható Magyarország programhoz kapcsolódva – az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére több más sportági szövetséggel együttműködve európai uniós támogatásban részesül. Az MVSz sikeres pályázatának eredményeképpen eszköz- és aktív turisztikai hálózat-, valamint Balatonfüred városával együttműködésben egy balatonfüredi megállópontfejlesztés kerül megvalósítására.

 

A beruházások célja, hogy vitorlás sport népszerűséget motivációként alkalmazva minél több ember kedvet érezzen arra, hogy szabadidejében járja a vizeket, edzettebb, egészségesebb legyen, és közben ismerje meg Magyarország történelmi, kulturális és természeti szépségeit. Fontos elv, hogy a megállóhelyek/kikötők fejlesztésén keresztül a különböző aktív turisztikai módok (gyalogos, kerékpáros, kenus, lovas, vitorlás) közötti kapcsolat erősödjön, az egyes megállóhelyek/kikötők fejlesztése és hálózatba kapcsolása révén növekedjen az adott helyszínen és régióban eltöltött vendégéjszakák száma, illetve a szolgáltatások nyújtásából származó bevétel.

 

„A Bejárható Magyarország Programban összesen 13 milliárd forintot fordítunk az aktív turisztikai hálózatok és intermodális megállóhelyek fejlesztésre. A Magyar Vitorlás Szövetség, mint a vitorlás sportot irányító szervezet, elsősorban az állóvíztestek és kiemelten a Balaton turizmusának fejlesztésében érdekelt. A szövetséggel az együttműködésünk kiváló, a pályázatok megvalósítása remekül halad„ – mondta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

 

A Magyar Vitorlás  Szövetség, az elmúlt tíz évben jelentős fejlesztést valósított meg a vitorlás sport terén. Az MVSz fejlesztési koncepciója szerint különös hangsúlyt kap a sportág közösségének bővítése, kiemelten kezelik az oktatást, a következő nemzedék tagjainak megnyerését.

 

„Az MVSZ érdeke, hogy a jelenleg inaktív, de potenciális vitorlázók számára  innovatív szolgáltatások útján olyan szervezett turisztikai lehetőségeket kínáljon, amely meghatározóvá teszi a Balatont, mint vitorlás turisztikai desztinációt” – fogalmazott dr. Kollár Lajos, az MVSz elnöke.

 

A projekt első ütemében tizenhárom Balaton-parti és öt Balatonon kívüli helyszínen történnek fejlesztések. A kikötők hálózatba kapcsolásával, minősítési rendszerének kialakításával és a kialakítás alatt álló online információs rendszerrel az ország tizenegy megyéjében lesz elérhető a vitorlázás a turisták számára. Ehhez kapcsolódóan a megfelelő minőségű eszközpark biztosítása és a szükséges biztonsági háttér megteremtése valósul meg az eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési projekt keretében. Pályázati forrásból eszközbeszerzésre 525 millió forint, a lehetőségek és a minősítési rendszer népszerűsítésére pedig 80 millió forint fordítható.

 

 

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, hogy a város büszke vitorlás múltjára és jelenére, tevőlegesen hozzájárul a sportág fejlődéséhez. A vitorlás és vízi turizmus hatása óriási jelentőségű a régióban. Számos szabadidős tevékenység és rangos nemzetközi verseny vonzza az érdeklődőket és a versenyzőket Balatonfüredre.  Az összesen 1,7 milliárdos balatonfüredi megállópont fejlesztés keretében a város a sportági szakszövetségekkel közösen egy 150 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztést tervez megvalósítani. A kemping területén kialakításra kerülő kikötő olyan sport- és szabadidős turisztikai létesítmény lesz, amely világ- és európai színtű sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A projekt sikeréhez Balatonfüred egy közel 1,5 hektáros területtel és 200 millió forint támogatással járul hozzá. A fennmaradó összeget a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázati forrásból biztosítja. A beruházás kivitelezése várhatóan 2017 októberében kezdődhet el.

0 Tovább

Csatlakozott az Olimpiai Ötpróbához a Keszthelyi Kilométerek futóverseny is

Az idén Pünkösdkor tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű futófesztivál is csatlakozott a legnagyobb és legnépszerűbb hazai szabadidősport-rendezvényeket összefogó Olimpiai Ötpróba programhoz. A június 3-4-ei Balaton-parti esemény közel 60 szabadidősport-rendezvény között szerepel a program hivatalos eseménynaptárában.

 „Örömmel csatlakoztunk az áprilisban indult Olimpiai Ötpróba rendezvényeihez, hiszen az egyik próba éppen a futás. Az ötpróba-mozgalom egyik célkitűzése, hogy kortól és nemtől függetlenül minél több embert megmozgasson, sportolásra ösztönözzön, ez pedig a Keszthelyi Kilométerek szervezőcsapatának céljaival is megegyezik. Az idei versenyen legalább kétezer résztvevőre számítunk, így bízom benne, hogy a tokiói olimpiáig tartó eseménysorozat egyik 2017-es állomásaként mi is sokaknak hozzájárulunk pontjaik gyarapításához, melyek majd jutalmakra válthatók be. A programnak szintén célja a hazai sportturizmus népszerűsítése, úgy gondolom, hogy Keszthelyen, a Balaton nyugati partján minden adott ehhez” – fogalmazott Bedő Beáta főszervező.

 

Június 3-án 250-1500 méterig összesen 24 gyermekfutamra, továbbá a 2.5 valamint 5 kilométeres számokra kerül sor. Másnap maratont, félmaratont és maratonváltót rendeznek, vasárnap indítják a 10.5 kilométeres versenyt is.

 

Az Olimpiai Ötpróbáról bővebben a www.olimpiaiotproba.hu oldalon olvashatnak.

 

A Keszthelyi Kilométerek futóversenyről bővebb információk és nevezés: www.keszthelyikilometerek.hu

0 Tovább

Szkander – Hat arany, és több dobogós helyezés a szlovákiai Világkupán

Ismét nagyot versenyeztek a magyar szkander-válogatott tagjai. A szlovákiai Világkupán többször álltak dobogón az eredményhirdetéskor, és több ízben is szólt a magyar himnusz is. 

Szlovákiában folytatódott a magyar szkander-válogatott menetelése. A Szencen megrendezett 24. Senec Hand elnevezésű szkander Világkupán a magyarok 47 fővel vettek részt és 6 aranyat, 10 ezüstöt és 10 bronzot szereztek. A Világkupán 15 ország versenyzői vettek részt.

 

A Magyar Szkander Szövetség tájékoztatása szerint aranyérmet szerzett Dobos Attila (+90 kg) bal, és jobb kézzel, Helyesi Csaba (70 kg) jobb kézzel, Kollár Csaba (70 kg) bal kézzel, Barzsó Alex (75 kg) bal kézzel, valamint Dobrocsi János (90 kg) jobb kézzel.

A magyar válogatott többségének ez a Világkupa is remek felkészülési verseny volt a budapesti világbajnokságra, amelyet idén ősszel rendeznek meg.

A sportág egyre népszerűbb nem csak Magyarországon, hanem több európai és ázsiai ország is bekapcsolódik a nemzetközi szkander vérkeringésébe. Érdekesség, hogy a szlovákiai Világkupán többek között Indiából is érkeztek versenyzők.

0 Tovább

A világklasszis magyar páros is indul a Buda Openen

A legjobb magyar latinpáros is elindul a II. Buda Openen. A szervezők információi szerint az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős jelenleg Kínában versenyezik, és készülnek a budaörsi versenyre is. A II. Buda Opent április 29-én és 30-án rendezik meg.

Andrea Silvestri és Váradi Martina tavaly is parkettre lépett a Buda Openen, akkor meg is nyerték az amatőr latinversenyt. A páros azóta sokat fejlődött, jelenleg a világranglista 7. helyén találhatjuk őket. Ez a rangsor egyébként több, mint 3000 párost tart nyilván. A napokban jelentette be a Magyar TáncSport Szakszövetség, hogy a kilencszeres magyar bajnok tagja a Világjátékokra utazó keretnek, így Váradi Martináéknak sűrű a versenynaptárjuk. A páros férfitagja olasz, de felvette a magyar állampolgárságot, ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy ott legyenek a világ legjobb táncosai között a wroclawi parketten. A lengyelországi városban rendezik meg ugyanis a Világjátékokat július végén.

 

Andrea Silvestri és Váradi Martina tavaly is a közönség egyik kedvenc párosa volt a Buda Openen. Világklasszis koreográfiáik magával ragadóak, és táncaikban kiválóan ötvözik a művészetet és a sportot.

A II. Buda Opennel kapcsolatos hírek, és jegyinformációk megtalálhatók a verseny hivatalos honlapján, a www.budaopen.hu -n.

0 Tovább

A parasportba is "betörne" itthon a darts

Magyar Darts Szövetség egyik legfontosabb célkitűzése a darts parasportként való népszerűsítése, amihez az egyesület meg is tette az első lépést, hiszen tagja lett a Magyar Paralimpiai Bizottságnak.

sportági szakszövetség 2016 nyarán vette fel a kapcsolatot a bizottsággal, utóbbi március 29-i elnökségi ülésén mondott hivatalosan is igent a közös munkára. Az MDSZ célja, hogy a sportágat a fogyatékkal élők körébe is bevezesse és népszerűvé tegye Magyarországon.

„Hisszük, hogy remek alternatívát tudunk mutatni a fogyatékkal élő embereknek, hiszen a darts a világ egyik legnyitottabb játéka. Bármely korosztály, bármilyen testi adottságokkal rendelkező tagja, aki meg tudja fogni a nyilat és a dobóhelyről a táblába tudja dobni, már sportol is. Ráadásul nemcsak testi, hanem szellemi értelemben is sportélményt nyújt a darts, már egészen gyerekkortól” – véli a szövetség főtitkáraKovács Zoltán.

Mivel a jelenlegi darts versenyzők között is akadnak parasportolók, a szövetség szeretné már az idén megrendezni az első, kizárólag fogyatékkal élőknek szervezett hazai versenyt. Erre várhatóan az ősszel kerül sor. A főtitkár arról is beszámolt, hogy a Fogyatékkal Élők Darts Világszövetségével is felveszik majd a kapcsolatot, amely már évek óta szervez világbajnokságot.

0 Tovább

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Versenysport Szövetség és az Országos Sportegészségügyi Intézet

Megállapodást kötött a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), azaz a Sportkórház. A szövetség részéről Dr. Mészáros János elnök, a kórház képviseletében Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos látta el kézjegyével a szerződést.

 

A megállapodás értelmében a két intézmény több területen is együttműködik egymással annak érdekében, hogy a magyar felnőtt és utánpótlás-válogatott sportolók térítésmentesen vehessenek igénybe kötelező, valamint ajánlott, a minél hatékonyabb sportteljesítmény elérése érdekében hasznos egészségmegőrző szolgáltatásokat.

 

 

A NVESZ a legmagasabb szintű ellátást szeretné a válogatott sportolók részére biztosítani, a hagyományos egészségügyi ellátáson túl sportegészségügyi, sporthoz kapcsolódó speciális egészségügyi ellátások területén is – írja közleményében az OSEI. A megállapodás értelmében az OSEI által működtetett komplex sportegészségügyi rendszer adta lehetőségeket válogatott és utánpótlás válogatott sportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik rendelkezésére bocsátjuk, térítésmentesen vehetik igénybe az emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, a teljesítménydiagnosztikai-, biomechanikai- és pályavizsgálatokat, sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést, sérülés esetén pedig több mint hat évtizedes gyakorlatának megfelelően, magas szintű sportsebészeti és sportrehabilitációs ellátást is.

0 Tovább

Megvan a Világjátékokra utazó táncosok listája

Három magyar páros vesz részt az idei Világjátékokon. A Wroclawban megrendezendő világversenyen a latintáncos, a standardtáncos és a salsás mezőnyben láthatunk magyar táncosokat.

A Magyar TáncSport Szakszövetség tájékoztatása szerint standardtáncokban László Csaba és Páli Viktória, latinban Andrea Silvestri és Váradi Martina, salsában pedig Pék Máté és Nagy Edit Lilla kapott kvótát.

 

László Csaba és Páli Viktória ebben a felállásban másodszor vesz részt Világjátékokon. Legutóbb a 2013-as kolumbiai játékokon léptek parkettre. László Csabának ennél komolyabb világjátékos múltja van: a sokszoros magyar bajnok táncos 2005 óta különböző párokkal mindegyik Világjátékokon ott volt, így neki ez lesz a negyedik.

A László-Páli duó jelenleg a 2. helyet foglalja el a világranglistán, Váradi Martináék pedig a latin rangsorban a hetedikek.

A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A wroclawi játékokat július 20. és 30. között rendezik meg.

0 Tovább

BL-ezüstöt nyert a Szeged!

A címvédő Alabárdos-Szeged ezüstérmes lett a férfi tekézők Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak a szlovákiai Final Four döntőjében 6-2-re alulmaradtak a nagy rivális német Zerbst-tel szemben, így a tavalyi BL-trófea után ezüstéremmel térhetnek haza.

 

A bronzérmet a hazai környezetben játszó Podbrezova szerezte meg, miután a harmadik helyért lejátszott mérkőzésen 5.5 – 2.5-re verte a horvát Zapresic együttesét.

A magyar csapat így is a világ legeredményesebb csapata a sportágban. Eddig négy BL-t, három Világkupát és két Európa-kupát nyertek. A Szegedből egyébként több játékos tagja a válogatottnak, amely május közepén – a nőkhöz és az utánpótlás korú válogatottakhoz hasonlóan – pályára lép az idei csapat-világbajnokságon. A vb-nek a németországi Dettenheim ad otthont.

Eredmény

Bajnokok Ligája, férfiak

Döntő

Alabárdos-Szeged (magyar) – Zerbst (német) 2 – 6

Bronzmérkőzés

Podbrezova (szlovák) – Zapresic (horvát) 5.5 – 2.5

0 Tovább

Berecz-ezüst Palma de Mallorcán!

Berecz Zsombor ezüstérmes lett a 48. Trofeo Princesa Sofián. Az idei első nagy megmérettetésen, Palma de Mallorcán színvonalas versenyek zajlottak az egyes hajóosztályokban. A szervezők megváltoztatták a vitorlás viadal lebonyolítási szabályait, így izgalmasabb küzdelmeket hozott az idénynyitó.

 

Berecz Zsombor a döntő futamon a svéd Max Salminen mögött végzett, így lett ezüstérmes. A szezon első jelentős nemzetközi vitorlás viadalán, amelyet az olimpiai hajóosztályoknak rendeztek Berecz a Finn osztályban 27 nemzet 57 vitorlázója között versenyzett, köztük számos olyannal, akik indultak a riói vagy a londoni olimpia futamain is.

 

A hunsail.hu tudósítása szerint a versenyen újfajta lebonyolítási rendszert vezettek be, amely ezen az első próbán egyértelműen kedvezett a legjobb magyar finnesnek. A nyolc teljes mezőnyös alapfutamon akadt első és második helye is, de volt olyan is, amelyikből kiállni kényszerült.

A mallorcai versenyen mindegyik részt vett magyar vitorlázónak akadtak részsikerei, futamgyőzelmei. A Laser Radial osztályban Érdi Mária 12. lett, míg a Nacra 17 vegyespáros katamaránban, illetve a 470-es férfiak között egyformán 24. helyet szerzett a Virág Flóra, Jankovics Gábor és a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor párosunk.

0 Tovább

BL-döntős a Szeged!

A címvédő Alabárdos-Szeged bejutott a férfi tekézők BL-döntőjébe, miután a Szlovákiában zajló Final Four elődöntőjében legyőzte a horvát Zapresic együttesét.

 

A Tisza-parti együttes ugyan nem kezdett jól a horvátok ellen, de végül remek játékkal 6-2-re megnyerte a podbrezovai elődöntőt, így a német Zerbst csapatával Bajnokok Ligája döntőt játszhat. A németek a másik elődöntőben a hazai pályán játszó szlovák Podbrezovát győzték le 5-3-ra.

A magyar csapat a világ legeredményesebb csapata a sportágban. Eddig négy BL-t, három Világkupát és két Európa-kupát nyert.

A vasárnapi döntőben hatalmas küzdelem várható, hiszen a két csapat mindig kiélezett összecsapást produkál. A tavalyi Final Fourban is találkozott egymással a két gárda. A Szeged akkor az elődöntőben győzte le a német bajnokot.

Eredmény

Teke BL, férfiak

Elődöntők:

Alabárdos-Szeged (magyar) – Zapresic (horvát) 6-2

Zerbst (német) – Podbrezova (szlovák) 5-3

0 Tovább

Ismét dr. Kollár Lajos lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke

Budapest, 2017. március 30. – A Magyar Vitorlás Szövetség tisztújító közgyűlése csütörtökön négy évre ismét dr. Kollár Lajost választotta meg a szervezet elnökének. A pécsi érsebész professzor 2013 óta vezeti a sportági szakszövetséget, s most újabb olimpiai ciklusra kapott megbízást.

 

„Nagy megtiszteltetés, hogy a vitorlázók egy újabb ciklusra szavaztak nekem bizalmat, s örmmel vállalom a munkát. Úgy érzem, hogy jó irányba indultunk el, s szeretném ezt a munkát kollégáimmal, az elnökség tagjaival és a titkárságon dolgozó szakemberekkel tovább folytatni. Legfontosabb célkitűzésünk, hogy újabb sikereket érjünk el az élsportban, és tovább szélesítsük sportágunk utánpótlásbázisát, miközben folytatjuk a szervezeti és anyagi háttér megerősítését” – mondta a régi-új elnök a választás után.

 

 

Dr. Kollár Lajos civilben érsebész orvos, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának társprofesszora, több tudományos és orvosi társaság elnöke. Jelenleg a a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Komplex Sport Teljesítménydiagnosztikai és Fizioterápiás Kutatóközpont vezetője. Az MVSz elnöke, akit 2016-ban a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntettek ki, fiatal kora óta vitorlázik, versenyez, a Tabu nevű klasszikus 40-es cirkáló tulajdonosa és kormányosa.

 

A tisztújító közgyűlésen nemcsak elnököt, hanem elnökségi tagokat, felügyelő bizottságot és további tisztségviselőket is választottak. A Magyar Vitorlás Szövetség újonnan megválasztott testületeinek és tisztségviselőinek névsora a következő.

 

Elnök: dr. Kollár Lajos

Elnökségi tagok: Böröcz István, Brencsán Ábel, Fináczy György, Friedl Mihály, Litkey Farkas, Rutai István, Siklósi Máté, Sükösd Balázs.

Felügyelő bizottság elnöke: Pataki Attila.

Felügyelő bizottság tagjai: Fejér Vilmos, Igali Györgyné, Oláh László, Wonke Péter.

Fegyelmi és etikai bizottság elnöke: dr. Bujáky Attila.

Fegyelmi és etikai bizottság tagjai: Damokos László, dr. Dulin Jenő, dr. Lénárd Péter, dr. Zatik Zsuzsanna.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum