Rangos nemzetközi verseny kezdődik Budaörsön, a Tánc Világnapján! Április 29-én veszi kezdetét ugyanis a II. Buda Open. A budaörsi eseményre a magyar párosok mellett több száz nemzetközi táncost várnak.

Szedlay Gyöngyi, a Buda Open szervezője elmondta, még most is folyamatosan érkeznek a nevezések, és több mint 300 párossal számolnak. A szervező hozzátette: a latin és a standardtáncokon kívül - bemutató jelleggel - a tánc több válfaját láthatja majd a közönség. A kétnapos verseny után rangos workshopot tartanak, ahol nemzetközileg magasan jegyzett trénerek oktatnak majd.

 

A Buda Openen elindul többek között az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős is. A magyar bajnok páros idén is esélyes a végső győzelemre az amatőr latintáncosok között. A Silvestri-Váradi kettős egyébként tagja a Világjátékok keretnek. Az olimpián nem szereplő sportágak világversenyét négy évente rendezik meg. Idén Wroclaw lesz a házigazda, ott indulnak Váradi Martináék is.

A II. Buda Opennel kapcsolatos hírek, és jegyinformációk megtalálhatók a verseny hivatalos honlapján, a http://www.budaopen.hu -n.