Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rióra hajtanak a Vadnai fivérek

Kedvező "széljárás" esetén akár a 19 é​ves Vadnai Benjamin és a 16 esztendős Vadnai Jonatán is kivívhatja a kvalifikációt a jövő évi olimpiára a vitorlázók Laser Standard hajóosztályában, bár kétségtelen, hogy nagyobb esélye erre a bátynak van. A fivérek – akik mindketten többszörös korosztályos világbajnokok - jelenleg Palma de Mallorcára készülnek.

 

Nagyjából ugyanazok a versenyek várnak rájuk az idén, bár ez azért Jonatán versenysúlyának és fejlődésének a függvénye - mesélte a fiúk pályafutásának irányításában tevékeny részt vállaló édesapa, Vadnai Péter. A fiatalabbik testvér ugyanis még évekig a Laser Radial hajóosztályban versenyezhetne, ám testalkata lassan megfelelő lesz a felnőtt Laser Standard olimpiai osztályhoz is, ezért azon vannak, hogy Joni a világ élvonalában is mielőbb megszerezze a szükséges rutint.

 

A jelenlegi fő cél jól szerepelni a válogatókon és kikerülni a kingstoni világbajnokságra, hiszen a kanadai versenyen lehet riói részvételre szert tenni. Ugyanakkor még a jövő évi Európa-bajnokságon is osztanak olimpiai kvótákat, ami a Balatonfüredi Yacht Club ifjú tehetségeinek kedvező lehet.

 

Az olimpiai reményektől függetlenül Benji idei célja, hogy a korosztályos vb-n és Eb-n az első tíz között végezzen az U21-esek között, Jonatántól pedig az első hatba kerülést várják a 19 éven aluliak mezőnyében. (Turák Péter)

0 Tovább

Világszám – a NITRO CIRCUS először Magyarországon a Groupama Arénában, 2015. június 14-én!

„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökről ismert motoros közreműködésével.” „Lélegzetelállító show a világ legbátrabb és legőrültebb technikai sportolóinak izgalmas trükkjeivel.” Ezt ígéri a Nitro Circus, amely az idén nyáron először látogat Magyarországra. Az előadás különleges élményt ígér az action sport szerelmesei számára, de azoknak is, akik egyszerűen „csak” szeretnek borzongani mások bátorságán.

 

Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – jelenti majd, aki a magyar közönség előtt is megcsillantja tudását. Pastrana mellett olyan állócsillagok is vállalták a szereplést, mint Josh Sheehan, a dupla hátraszaltó mestere, az X-Fighters bajnoka, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Cam Sinclair. A BMX szerelmeseiről sem feledkeztek el a szervezők. Olyan bringások érkeznek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. A sportolók ezúttal a levegőben törnek egyre magasabbra és távolabbra, s teszik ezt olyan sebességgel, mint előttük még senki.

A show keretében láthatunk majd hómobilokat, quadokat, tandem krosszmotorokat, minimotorokat, és még sok más érdekességet. A műsorban szerepelnek majd őrült tárgyak, többek között kerekeken guruló hűtőszekrény és fürdőkád, de egy lustálkodásra szánt heverő is megjelenik. De kik is ők valójában? Így vallanak magukról a srácok: „Egy olyan világban, ahol ritka a hitelesség, a Nitro Circus a barátság és a bajtársiasság jelképe.

Ez egy olyan társulás, ahol cél az őrült szórakoztatás, a legnagyobb kockázatvállalással – az éppen most szellemében, de együtt és mindenkor számíthatunk egymásra.”

Az ő történetük: 2003-ban egy garázsban Jeremy Rawle, Gregg Godfrey és az action sport szupersztár Travis Pastrana összeállította felvételeikből az első DVD-jüket. Amerikában robbanásszerűen lettek ismertek, szó szerinti Nitro érzés szállta meg a fiatalokat, majd elindultak a világba. 2009-ben az MTV-vel kötött szerződésük, meghozta a világsikert, 60 országban 2 szezonban adták le a Nitro Circus sorozatot. Ez volt az MTV egyik legnépszerűbb sikersorozata, mely 2014-ben visszatért a képernyőkre! Mi a Nitro Circus?

A Nitro Circus-ban az őrültségeket és az adrenalin-hajhászatot motorokkal egészítik ki a fiúk, élükön Travis Pastranaval. Amikor azt gondoljuk, hogy innen már nincs tovább, ők akkor jönnek a legelképesztőbb “mutatványokkal”. Előttük nincs lehetetlen, nincs túl kockázatos kihívás – csak adrenalin! Nem foglalkoznak a gravitációval, vigyorogva repkednek a levegőben szárnyak nélkül. Összefoglalva elmondhatjuk, nincs még egy csapat, akikben ennyi őrületes vakmerőség lenne, mint bennük. Ők azok, akik egyik felhőkarcoló tetejéről repülnek át a másikra, tízezer méterről ugranak ki ejtőernyő nélkül, olyan szerkezetekkel repkednek, és csinálnak trükköket velük a levegőben, amiknek a földön is kétes lenne a stabilitásuk. Ez a Nitro Circus, ez a csapat folyamatos adrenalin dömpingben él, a rajongók örömére.

ISMERJE MEG TRAVIS ALAN PASTRANAT AZ ŐRÜLT MOTOROST

TRAVIS PASTRANA - „I love to race and I believe I can be successful.” Travis Alan Pastrana 1983. október 8-án született Annapolisban, amerikai motorsport „őrült”.

Hivatalosan rali- és motorversenyző, kilencszeres XGames-győztes, melyből hat freestyle motocross aranyérem. Pastrana először 4 éves korában ült motoron, természetesen az első motorját édesapjától kapta, ami egy Honda Z50 –es volt. 2000-ben kezdődött Pastrana motoros karrierje. A 17 éves fiú elindult az Amerikai motocross bajnokságban, 125 ccm-es géposztályban. Suzukijával meg is nyerte rögtön az első bajnokságát, nem kis meglepetést okozva ezzel a motorsportban. Majd jött a supercross, és a bajnoki címek sora. 2002-től azonban folyamatos sérülések miatt nem ért el kiemelkedő sikereket és ki is hagyott versenyeket, így 2003-tól vált két kerékről, négy kerékre és elindul rali-versenyeken.

2006-ban leszerződött a Subaru Rally Team USA csapatához, és megnyerte az XGames raliautók számára kiírt versenyt. Még ebben az évben megnyerte az amerikai rali-bajnokságot, és ő képviselte az Amerikai Egyesült Államokat a bajnokok tornáján.

Majd rájön, hogy sokak szerint a Nascar ’unalmas’, ezért még örültebb kihívások felé veszi az irányt, 2009-ben barátaival létrehozza a Nitro Circus-t. Amit ő maga nem tud másképp megfogalmazni, mint hogy ez minden gyerek álma! Leforgatják első sikeres sorozatukat a „Nitro Circus”-t és innen már nincs megállás a világ Nitro őrületében! Mára a sikeres tv-sorozat egy sikeres világjáró sorozat lett!

Travis nevéhez hihetetlen trükkök fűződnek, a dupla hátraszaltó egy motorral, vagy ernyő nélküli kiugrás egy repülőből. De négykeréken is ő tartja a leghosszabb ugrás rekordját.

Ha motorja van, repüljön!

„Mindenkit lázba hozott az, hogy elhozhatjuk ezt a vadonatúj show-t az Atlanti-óceán ezen oldalára. Itt született a motocross, itt kezdődött minden, és mi törekszünk rá, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból az itt töltött idő alatt. Mindig szerettem Európában versenyezni a fanatikus szurkolók miatt, ráadásul Budapesten először mutatjuk meg magunkat, úgyhogy alig várjuk, hogy ott legyünk, és feltekerjük a hangerőt.” – nyilatkozta Pastrana. „2014-ben mérföldkőhöz érkeztünk, és úgy tűnik 2015-ben még nagyobb szabású lesz a rendezvényünk” – mondta a rendezvény kapcsán a Nitro Circus ügyvezető igazgatója, Michael Porra. –„Közép- és Kelet-Európa nagyon fontos számukra, mivel az ottani szurkolóknak eddig nem volt lehetőségük élőben látni minket. Nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk a helyi promóter Budapest Jump sportmenedzser irodával, amelyet Stefano Favaro vezet. Az ő motorsport iránti elkötelezettsége nem kérdés! Mindkét csapat arra törekszik, hogy az est felejthetetlen legyen. Várunk mindenkit, öregeket, fiatalokat, fiúkat és lányokat – találkozzunk Budapesten. Készüljenek fel egy kifulladásig tartó estére!” A Nitro Circus – Moto Mayhem a vadonatúj Groupama Arénában mutatkozik be a hazai közönség előtt. A gyönyörű környezet egy olyan helyszín, amely tökéletes a rendezvény számára. Az aréna elhelyezkedése, befogadóképessége és szolgáltatásai megfelelnek a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is.

Stefano Favaro, az esemény főszervezője elmondta: „Évek óta dolgoztunk azon, hogy Magyarországra hozzuk a rendezvényt. Megígérhetem, hogy a Nitro Circus budapesti show-ja – amelyet az idén végre a magyar közönség is látni fog – egy páratlan, világszínvonalú esemény lesz.” A sikeres üzletembert senkinek sem kell bemutatni a motorsport világában. Stefano többször indult a Dakar-ralin versenyzőként, és ő volt a menedzsere hazánk első gyorsaságimotoros világbajnokának, Talmácsi Gábornak. -„Szerencsés vagyok, mert egész eddigi életemet körülvette a számomra oly kedves benzingőz. Az elmúlt évtizedekben a világ legnépszerűbb sorozatai a hétköznapjaim részévé váltak. Bejártam a világot, fantasztikus versenyeket láttam, hatalmas sportembereket ismertem meg, ott voltam, amikor motorsport legendák születtek. Pontosan tudom mitől lesz egy esemény színvonalas és sikeres.”

A Show is hihetetlen adatokkal rendelkezik

Már a költségvetését nézve is gigászi méretek felé veszi az irányt. Elég csak arra gondolnunk, hogy Amerikából jönnek, 60 ember - 30 versenyző, tv stáb, management, staff - 9 teherautóval, 6 busszal és még 4 kisbusszal utaznak Európán belül. A Show szállítja és biztosítja a közel 20 motort, a bringákat és a furcsa járgányokat. Ehhez jön hozzá az épített pálya, fény és hangtechnika, a több tonna saját tűzijáték. A Show-al zene, lányok és nitro életérzés jár.

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A VILÁG LEGŐRÜLTEBB ÉS LEGMAGASABB OKTÁNSZÁMÚ

SHOWJÁNAK 2015 JÚNIUS 14-ÉN A GROUPAMA ARÉNÁBAN!

NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM

A SHOW programja:

17:30 Kapunyitás

17:30 – 19:30 Az Arénában folyamatos programok – koncertek, DJ

19:30 NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM kezdés

22:30 NITRO CIRCUS MOTO MAYHEM befejezés A HELYSZÍN

A Groupama Aréna a legek stadionja, mely helyszínéül szolgál a repülő motorosok előadásának.

Így Magyarország legnagyobb és legmodernebb középületében közel 23.800 fő követheti élőben, a helyszínen a Nitro Circus előadását az átalakított futball pályán, melynek mérete 105m x 68m. Ezen méretből kiindulva elképzelhető a Show gigászi megjelenése. A stadionban futball - világbajnokság szintű kamerarendszer van telepítve, hangerőrögzítő és mérőmikrofon kivetítővel. A négyszintes főépület és a háromszintes mélygarázs teszi teljessé az épületkomplexumot, amely teljesen környezetbarát. A legmodernebb beléptető rendszer szavatolja a nézők gyors és biztonságos be- kijutását az épületbe. Saját áramfejlesztő lehetővé teszi, hogy egy nagyobb áramszünet esetén is biztonságosan ki lehet üríteni a stadiont.

Az Aréna 3. és 4. emeletén összesen 34 darab SKY BOX található, ezek a stadion legexkluzívabb és legdrágább páholyai. A stadion legnagyobb helyisége a második emeleten az 1700 négyzetméteres és 1400 fő befogadására alkalmas rendezvényterem. 220 darab LCD kivetítő található, ez alkalmas mind információátadásra, mind reklámozásra, és persze az előadást is követhetjük ezeken. A stadion egész területén elérhető a wifi hálózat.

Helyszín és időpont: Groupama Aréna, 2015. június 14.

Jegyek kaphatók a www.tex.hu oldalon, a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában!

0 Tovább

Ultrabalaton 2015 - Az első maratonfutás olyan, mint az első csók

Zelcsényi Mikós, az Ultrabalaton, a Balatonman és a Night Run főszervezője volt a Budapesti Arcok vendége. A sportrendezvény-szervező, kétszeres irontáv-teljesítő, Fehér Mariannal beszélgetett versenyrendezésről, kihívásokról, szabadidősportról.

„Elsősorban mindig saját magunkat kell legyőznünk a maratonfutásnál, vagy az irontáv teljesítésénél. Ha ezt valaki megérti, onnan tudja teljesíteni a kihívásokat. Mindenki tud maratont futni, csak fel kell készülnie rá. Javaslom, hogy minél többen írják fel a bakancslistájára, mert katartikus élmény. Olyan az első maratonfutás, mint az első csók!” – mondta Zelcsényi Miklós.
A sportrendezvény-szervező 2015-ben is prémiumkategóriás eseményeket szervez. Idén is lesz Ultrabalaton, Balatonman és Night Run is.

A Budapesti Arcokról
A Budapesti Arcok a Juventus 103.9-en minden hétköznap jelentkező portréműsor, melyben ismert és nem ismert, itt élő, és dolgozó példaértékű embereket mutat be.

A 2015-ös Ultrabalatonról
Idén 9. alkalommal rendezik meg a Balaton körüli futózarándoklatot. A táv hosszabb lett, 222 kilométert kell teljesíteniük az indulóknak. A május 30-án rajtoló versenyen Balatonaligáról indulnak a futók és megkerülve a magyar tengert ugyanoda érkeznek vissza.


A Juventus Rádióban elhangzott beszélgetés meghallgatható itt: http://www.juventus.hu/cikk.php?cid=1956
0 Tovább

Kanyó Dénes élvezni fogja a Világkupát

Heti 15 edzéssel készül az egri Világkupára Kanyó Dénes. A világklasszis magyar búvárúszó a Heves megyei világversenyen a 200 és 400 méteres felszíni úszásban indul, és nagyon jól érzi magát a bőrében.

A 10. CMAS Uszonyosúszó Világkupát 2015. február 27-március 1. között rendezik meg az egri Bitskey Aladár uszodában. „Ismerősök lesznek az ellenfelek, hiszen a sportág élmezőnye részt vesz az egri VK-n” – mondta Kanyó Dénes, aki legutóbb november végén versenyzett utoljára. „Úgy néz ki, hogy a nagy klasszisok ki vannak éhezve a sikerre, és már a VK-sorozat februári állomásán bizonyítani szeretnének. Hál’ Istennek jó formában vagyok én is. Heti 15-ször edzek, úgy érzem, hogy a sebességem is megfelelő, és a felszerelésem is tökéletes. Azt gondolom, hogy élvezni fogom a versenyt”– állítja Kanyó Dénes.

Az uszonyosúszás a nem olimpiai sportágak közül Magyarországon a legsikeresebb sportágnak számít. A magyar versenyzők rendre jól szerepelnek a világ- és Európa-bajnokságokon, valamint a Világjátékokon. 

0 Tovább

TáncSport – Ők a magyar bajnokok

Szepesi József és Czakó-Szepesi Judit megnyerte a 2015-ös Standardtáncok Magyar Bajnokságát.

A TáncSport Magyar Bajnokságok 3. napjának egyik kiemelt versenyén Szepesiék mögött a tíztánc magyar bajnok kettős, Hegyes Bertalan és Kis Violetta lett az ezüstérmes, megelőzve a Bencze István, Kilin Dóra duót.

Szepesi József és Czakó-Szepesi Judit

A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a Süttő Roland, Tombácz Anikó páros első profi versenyén megszerezte az aranyérmet a Profi Latin Magyar Bajnokságon, míg senior I-II standard kategóriában a komoly nemzetközi eredményekkel rendelkező Balogh Csongor és Szabó Anita kettős győzedelmeskedett.
A TáncSport Magyar Bajnokságok zárónapján, vasárnap, újabb bajnokokat avatnak.

Részletes program és jegyinformáció a verseny hivatalos honlapján olvasható.

A szombati magyar bajnokságokon győztes párosok (formációk):

Standard Magyar Bajnokság: Szepesi József, Czakó-Szepesi Judit

Ifjúsági Latin Magyar Bajnokság: Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

Junior II. Latin Magyar Bajnokság: Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra

Junior I. Tíztánc Magyar Bajnokság: Urbán István, Urbán Lilla

Senior I-II. Standard Magyar Bajnokság: Balogh Csongor, Szabó Anita

Senior III. Standard Magyar Bajnokság: Kránicz József, Dobó Erika

Profi Latin Magyar Bajnokság: Süttő Roland, Tombácz Anikó

Latin Kűr Magyar Bajnokság: Dobos Richárd, Karcagi Dalma

Latin Rising Star: Tóth Bence Ákos, Karcagi Laura

Junior Latin 'A' liga Magyar Bajnokság: Gála TE "Cirlce"

Junior Latin 'B' liga Magyar Bajnokság: Savaria TSE C csapat

Süttő Roland, Tombácz Anikó

0 Tovább

Egy fantasztikus táncos hétvége előtt

Folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok. Az előttünk álló hétvégén megrendezik többek között a felnőtt standard és latin bajnokságokat.

A hazai szervezet pénteki tájékoztatása szerint a Magyar TáncSport Szövetség szervezésében megrendezendő rangos sporteseményt a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban bonyolítják le. Szombaton többek között eldől, hogy 2015-ben melyik páros teheti vitrinjébe a bajnoki trófeát a standardtáncosoknál, vasárnap pedig a latin bajnokságot láthatja a közönség.

Ezeken kívül igazi sportcsemegének számítanak a kűrbajnokságok, de parkettre lépnek a fiatalok is: több korosztályban avatnak bajnokot szombaton és vasárnap. A versenyeket látványos bemutatók tarkítják. Az egyes kategóriákban bajnoki címet szerző párosok képviselhetik Magyarországot az idei világ- és Európa-bajnokságokon.

Részletes program és még több infó a bajnokságokról a verseny hivatalos honlapján található.

0 Tovább

A 2015. évi Kékszalag névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD

A magyar vitorlás sport legkiemelkedőbb eseménye, az évente megrendezésre kerülő balatoni Kékszalag névadó támogatója 2015-ben a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont. Az erről szóló megállapodást a fővárosi Boat Show kiállításon írták alá. A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtja július 2-án lesz, a hagyományoknak megfelelően Balatonfüreden.

 

„A Magyar Vitorlás Szövetség számára a Kékszalag, és a hozzá kapcsolódó események: az ifjúsági versenyzőknek kiírt Kékpántlika és a kisebb katamaránok versenyzését biztosító 2Szalag verseny az év egyik legfontosabb rendezvénye. Évek óta kitartó partnerünk a versenyek és a parti programok szervezésében Balatonfüred városa, és rendkívül nagy örömünkre szolgál, hogy idén már jóval a vitorlás évad megkezdése előtt olyan komoly, erős támogatót köszönthetünk a fedélzeten, mint a budapesti ÁRKÁD” – mondta csütörtökön dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

 

„A Kékszalag olyan esemény, amely évről évre joggal vonzza a látogatókat – egyedülálló, minőségi program, amely nemcsak a vitorlázókat, hanem a Balatont kedvelő családokat, a természet és a szabadidő nívós eltöltése iránt elkötelezett embereket is megszólítja. Ők a mi célközönségünk, hiszen az ÁRKÁD-ban örömmel látjuk a minőségi termékeket kereső családokat és az azokat kínáló kereskedőket is. Ezért véltük úgy, hogy a Kékszalag támogatása mindkét fél számára előnyös együttműködést jelent, s örömmel mondhatom, hogy ebben a törekvésünkben kiváló partnerre leltünk a Magyar Vitorlás Szövetségben” – húzta alá Vizsolyi Dániel, a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont igazgatója.

 A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, s erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. Az elmúlt évben a Fifty-fifty nevű, high-tech, magyar tervezésű, karbonból készült, kétárbocos katamarán nyerte a versenyt, s egyben fantasztikus 7 óra 13 perces rekordot állított fel a táv teljesítésére, amelyet rendkívül nehéz lesz majd felülmúlni.

 A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont, amely több mint kétszáz üzlet egyedi kínálatát biztosítja vásárlóinak. A nemrégiben felépült ÁRKÁD2 megnyitása óta a bevásárlóközpont Magyarország egyik legnagyobb eladóterével büszkélkedhet. A tervek szerint a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtjáig hátralévő hónapokban több, vitorlázáshoz kapcsolódó eseménynek is otthont ad majd a bevásárlóközpont.

 

0 Tovább

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője

Ma nyitott, és három napon át látogatható Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye. A Budapest Boat Show 2015 a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában várja a látogatókat. Az esemény stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ).

A 24. alkalommal megrendezendő kiállítás 2012 óta folyamatosan fejlődik és növekszik, 2015-ben több mint 65 kiállító mutatkozik be több mint 80 hajóval, és 9500nm-en csak hajók és kapcsolódó kiegészítők vonulnak fel, számos újdonsággal, több hazai hajóbemutatóval, többek között itt láthatja először a közönség a SÁMSON névre keresztelt óceáni evezős hajót is, mellyel nem mindennapi expedícióra készülnek, hiszen ez lesz az első ilyen hajó, amivel áteveznek az atlanti óceánon New Yorkból Párizsba – áll a szervezők közleményében.

2015-ben a kiállítás középpontjába a tengeri hajózás kerül, azon belül is a Volvo Ocean Race, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kap kiemelt figyelmet a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. A látogatók egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programszigeten ismerkedhetnek a versennyel, a csapatokkal és a legénység életével. Kiállítják a Volvo Ocean 65 versenyhajó belsejének egy részletét, és felállítanak egy hajókormány installációt is a látogatók számára.

A Generali Kikötő Színpadon nagyon sok érdekes előadással találkozhatnak, a Magyar Vitorlás Szövetség képviselői is beszámolnak a versenyrendszerben bekövetkezett változásokról, és a sportág fejlődését szolgáló terveikről.

Bővebb infók a 2015-ös Boat Show-ról: http://boatshow.hu

0 Tovább

A magyar bajnok megnyerte a Hungarian Dance Opent

Fantasztikus hangulatban, kiváló magyar sikerekkel zárult a TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapja. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a magyar bajnokságokon kívül a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) először rendezett nemzetközi versenyeket, amelyeken közel 20 ország táncosai indultak.

Kiemelt figyelem kísérte a  felnőtt tíztánc magyar bajnokságot, melyen végül a címvédő Hegyes Bertalan János, Kis Violetta páros győzött. Ugyancsak komoly rangot adott a rendezvénynek a Latin International Open, ahol ráadásul magyar siker született. A magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina ugyanis megszerezte az első helyet, maga mögé utasítva a kategória 53 párosát. A Junior II. Latin Openen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra győzött, Nagy Márk és Vörös Liza pedig bronzérmes lett. Szalaiék a Junior II. Standard Openen is parkettre léptek, ahol a harmadik helyen zártak. A Senior III Standard Open döntője is magyar sikerrel ért véget, miután  Kránicz József és Dobó Erika nyert.

„Pörgős versenyeken vagyunk túl. Örömmel konstatáltuk, hogy a Bassano Opennel párhuzamosan rendeztük meg a Hungarian Dance Opent, közel ugyanannyi páros indult Szigetszentmiklóson is, mint Olaszországban. A jó hangulatú versenyekből és a népes mezőnyből kiindulva 2016-ra hatalmas táncfesztiválra készülhetnek a sportág szerelmesei” – mondta Jenei Éva, az MTáSZ versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

A TáncSport Magyar Bajnokságok következő versenynapjai február 21-én és 22-én lesznek. Bővebb infók a www.tancsportmb.com oldalon.

 

A Magyar bajnokok 2015-ben (a vasárnapi döntők után):

 

Tíztánc Magyar Bajnokság

Hegyes Bertalan János, Kis Violetta

 

Senior I-II. Tíztánc Magyar Bajnokság

Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria

 

Senior III. Tíztánc Magyar Bajnokság

Savanya László, Savanyáné Árvai Margit

 

Ifjúsági Standard Magyar Bajnokság

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

 

Junior I. Latin Magyar Bajnokság

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

 

Gyerek Standard Magyar Bajnokság

Kohon Patrik, Kávási Éva

 

Formáció Latin A Liga:

Gála TE 'A' - Tribute to Diana Ross

 

Formáció Latin 'B' Liga:

Savaria TSE B Csapat - Hello Africa

0 Tovább

Magyar sikerek és bajnokavatók Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklóson lebonyolították a TáncSport Magyar Bajnokságok első versenynapját. A szombat késő este befejeződött versenyeken a magyar bajnokságokon kívül a nemzetközi viadalokon több magyar páros is érmet szerzett. Ugyanezt tette egy magyar profi duó is Bassanóban.

WDSF Senior I Open Standard kategóriában Balogh Csongor és Szabó Anita arany-, Kemény Tamás és Princz Nóra pedig ezüstérmes lett. A WDSF Senior II Open Latin döntőjét is egy magyar páros nyerte: Kiss Mihály és Farkas Mónika volt a legjobb. Neagu Sorin Andrei és Elek Réka a WDSF Youth Open Standard mezőnyben lett dobogós. Ők bronzérmesként zártak.

Az utánpótlás korosztályokban szombaton a gyermek tíztánc és a junior II-es standard mezőnyben avattak magyar bajnokot, előbbiben Kohon Patrik és Kávási Éva, utóbbiban pedig Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra lett magyar bajnok. Vasárnap újabb rangos versenyekkel folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok, emellett több nemzetközi viadalt is láthat a közönség. További részletek a magyar bajnokságok hivatalos honlapján: www.tancsportmb.com

A szigetszentmiklósi versennyel párhuzamosan Bassanóban is zajlik egy több napos táncfesztivál. Olaszországban parkettre lépett Gellai Tamás és Vorobchenko Darya is. A magyar duó a profi latin kategóriában bronzérmesként zárt.

 

0 Tovább

TáncSport – A magyar bajnokságok következnek

A magyar táncsportban élők számára az év versenyei következnek, az előttünk álló hétvégén ugyanis megkezdődnek a magyar táncbajnokságok. A versenyeknek ezúttal a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok ad majd otthont.

 

Február 7-én és 8-án rendezik meg a bajnokságok első hétvégéjét, amely részeként a közönség láthatja a Hungarian Dance Open WDSF-verseny párosait is parkettre lépni. Húsz országból érkezett nevezés a WDSF-versenyre.
A nemzetközi versenyekkel párhuzamosan több kategóriában rendeznek magyar bajnokságot. A győztesek képviselhetik Magyarországot a világ- és Európa-bajnokságokon.
A táncsportos magyar bajnokságok második hétvégéjét február 21-én és 22-én bonyolítják le, ugyancsak Szigetszentmiklóson.
A bajnokságokkal kapcsolatos infók elolvashatók a http: www.tancsportmb.comoldalon.
0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum