Fantasztikus hangulatban, kiváló magyar sikerekkel zárult a TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapja. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a magyar bajnokságokon kívül a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) először rendezett nemzetközi versenyeket, amelyeken közel 20 ország táncosai indultak.

Kiemelt figyelem kísérte a  felnőtt tíztánc magyar bajnokságot, melyen végül a címvédő Hegyes Bertalan János, Kis Violetta páros győzött. Ugyancsak komoly rangot adott a rendezvénynek a Latin International Open, ahol ráadásul magyar siker született. A magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina ugyanis megszerezte az első helyet, maga mögé utasítva a kategória 53 párosát. A Junior II. Latin Openen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra győzött, Nagy Márk és Vörös Liza pedig bronzérmes lett. Szalaiék a Junior II. Standard Openen is parkettre léptek, ahol a harmadik helyen zártak. A Senior III Standard Open döntője is magyar sikerrel ért véget, miután  Kránicz József és Dobó Erika nyert.

„Pörgős versenyeken vagyunk túl. Örömmel konstatáltuk, hogy a Bassano Opennel párhuzamosan rendeztük meg a Hungarian Dance Opent, közel ugyanannyi páros indult Szigetszentmiklóson is, mint Olaszországban. A jó hangulatú versenyekből és a népes mezőnyből kiindulva 2016-ra hatalmas táncfesztiválra készülhetnek a sportág szerelmesei” – mondta Jenei Éva, az MTáSZ versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

A TáncSport Magyar Bajnokságok következő versenynapjai február 21-én és 22-én lesznek. Bővebb infók a www.tancsportmb.com oldalon.

 

A Magyar bajnokok 2015-ben (a vasárnapi döntők után):

 

Tíztánc Magyar Bajnokság

Hegyes Bertalan János, Kis Violetta

 

Senior I-II. Tíztánc Magyar Bajnokság

Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria

 

Senior III. Tíztánc Magyar Bajnokság

Savanya László, Savanyáné Árvai Margit

 

Ifjúsági Standard Magyar Bajnokság

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

 

Junior I. Latin Magyar Bajnokság

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

 

Gyerek Standard Magyar Bajnokság

Kohon Patrik, Kávási Éva

 

Formáció Latin A Liga:

Gála TE 'A' - Tribute to Diana Ross

 

Formáció Latin 'B' Liga:

Savaria TSE B Csapat - Hello Africa