Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuperkoncert az EFOTT-on!

16 formáció, 8 meghatározó dal és 240  perc zene – így foglalja  csokorba az elmúlt negyven évet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, amely idén július 14-19 között Velencét veszi be. Az  EFOTT  40! szombati  nagy bulira a szervezők minden eddiginél ütősebb látványvilággal készülnek, a színpadon pedig ikonikus dalok zendülnek, menő zenekarok tálalásában.

„Csupa nagy durranással és számos újítással készülünk a 2015-ös EFOTT-ra – mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. „Idén minden eddiginél több, 12 zenei helyszínt építünk. Emellett összekapcsoljuk a civil és a gasztro falut, így még egy 24 órás programokkal szolgáló teret kínálunk, többek között a nagysikerű nóta karaokéval. Lesz saját vízilabdapályánk, először nyitja  meg  kapuit  a  Kertmozi,és persze a helyszín adottságait kihasználva, gyalogos, kerékpáros és lovaskocsis túrákat is szervezünk.”

Mint kiderült, a fesztivál utolsó napján egy hangulatában és látványvilágában is különleges születésnapi szuperkoncerttel készülnek a szervezők, amelynek házigazdája Buda Márton lesz. A közönségnek itt igencsak meghatározó szerepe lesz: az egyes formációkat ők fogják értékelni. Az este folyamán nyolc zenekar egy-egy vendégművésszel kiegészülve lép majd színpadra. A Mary Popkids mellett például Somló Tamás tűnik majd fel.

0 Tovább

EFOTT: Százezer látogató is érkezhet

Már most számokban mérhető, milyen sokan várják a 40 éves, mégis örökifjú fesztivált. Az sem kizárt, hogy a látogatók tömege idén eléri a bűvös 100 ezres számot.

Minden eddiginél nagyobb az idei EFOTT iránti érdeklődés: a tavalyi eladáshoz képest idén már elővételben megduplázódott az eladott jegyek száma. Nem csoda, hogy óriási sebességgel kapkodnak a közel egy hetes nyaralással kecsegtető belépők után, hiszen idén július 14. és 19. között, a három évvel ezelőtt már bejáratott népszerű üdülőhelyen,a fővároshoz közeli Velencén rendezik meg a hallgatók legnagyobb országos buliját. A fesztiválozók száma az elmúlt években folyamatosan felfelé ívelt: 2012-ben 86.000, 2013-ban 88 ezren váltottak jegyet, a tavalyi, miskolctapolcai fesztivál pedig 91.000 bulizót vonzott. 2015-ben ennek a számnak a megdöntése érdekében még több színes programmal és egy fergeteges szülinapi show-val készülnek a szervezők.

0 Tovább

EFOTT: Negyvenedjére is szabadon!

Ismerős helyszínen, Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. A 2015-ös EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz. Magyarország legnagyobb hallgatói bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha!

„Régi-új helyszínre, Velencére tér vissza nyáron az EFOTT – tájékoztatott Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. – A tóparti virágvárosként is emlegetett népszerű üdülőterület remek természeti adottságokkal rendelkezik, kiránduló célpontnak kiváló, de az egyéni-, a csapat- és extrémsportok szerelmesei is találnak itt programot maguknak bőséggel. Minden adott tehát ahhoz, hogy az esti koncerteket széles spektrumú nappali programkínálattal egészítsük ki.”

A tavalyi, miskolctapolcai EFOTT 91.000 látogatót vonzott, és a fesztiváligazgató tájékoztatása szerint ennek megdöntésére készülnek 2015-ben (a 2012-es velencei fesztiválon egyébként 86.000 résztvevő volt).

0 Tovább

Fesztiválhangulat és olimpiai bajnokok a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján

Több, mint 40 sportágat próbálhatott ki az hatszáznál is több nyugdíjas, aki sportolásra jelentkezett Cegléden a gyönyörű Gubody kertben.

Az immár hagyományos testébresztő fesztiválon részt vett Rejtő Ildikó, kétszeres olimpiai bajnok vívó és Faragó Tamás, olimpiai aranyérmes vízilabdázó, mindketten a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének képviseletében beszéltek a rendszeres sportolás előnyeiről.

 

A számos sportolási formán túl egészségügyi szűrések és életmód tanácsadás fokozták a hangulatot, melyet a sportversenyek eredményhirdetését követő termálvizes fürdőzés tetőzött be.

A Magyar Szabadidősport Szövetség egyik kiemelt eseménye a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogat.

Magyarországon elenyésző azon sportrendezvények száma, amely a nyugdíjasokat, az idősebbeket célozza meg. A Magyar Szabadidősport Szövetség az esemény szervezőjeként fontosnak tartja, hogy a „régebb óta fiataloknak”egy országos sportnapot tartson, ahol bárki meggyőződhet a rendszeres sportolás, vagy inkább a sportos életmód fiatalító, energetizáló hatásáról.

Ez a korosztály Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományos rendezvényein is aktív: a Kihívás Napján és a Családi Mozgásfesztiválon rendszeresen sportcipőt húznak az idősebbek.

 

Fotók: Kádár Adrián

0 Tovább

Jön a női kosár Eb

„A cél a csoportból való továbbjutás és a középcsoportban való jó szereplés” – mondta Gáll Tamás a magyar női kosárlabda-válogatott másodedzője a SportBányában.

A szakember a csütörtökön kezdődő hazai rendezésű Eb előtt nyilatkozott. A kontinensbajnokságot Magyarország Romániával közösen bonyolítja le.

„Nem könnyű csoportba kerültünk, de nyílván ez egy olyan kihívás, amit nekünk teljesítenünk kellene. A svédekkel kezdünk, majd a litvánok, a spanyolok és a szlovákok következnek” – mondta Gáll.

A magyar női kosárlabda-válogatott Sopronban lép pályára a csoportmeccsek során, a középdöntős meccseknek pedig Győr ad majd otthont. A kontinensviadalt június 11. és 28. között rendezik meg.

A Juventus 103.9-en elhangzott interjú meghallgatható itt: http://www.juventus.hu/cikk.php?cid=2408

0 Tovább

Mányoki Attila, kétszer is a kategóriája legjobbja lett

Mányoki Attila az elmúlt hétvégén két nemzetközi versenyen vett részt. A magyar világklasszis hosszútávúszó Alicantéban előbb egy 1500-as, „sprint jellegű” viadalon indult, ahol negyedik lett, majd egy 22 kilométeres távot küzdött le, utóbbin ötödikként végzett. 

 

 

„Az 1500-as távon sikerült beérnem két spanyol, és egy brazil versenyző mögött. A vasárnapi hosszútávon már az elején négy fiatal úszóval megléptünk a mezőnytől, és a kissé hullámos első szakaszon együtt haladtunk. Sajnos a szélcsendben már nem tudtam velük tartani, ezért megpróbáltam az előzetes tervemre figyelni: Amerikában is kajakos kísérők lesznek, mint Spanyolországban, így ez most jó volt tapasztalatszerzésnek. A táv utolsó része ismét nehéz lett a szembe áramlat, és az erősödő szél miatt, mely folyamatosan szemből ért minket. A versenyt végül az 5. helyen fejeztem be. Az úszás alatt szerencsére nem tapasztaltam semmilyen izom, vagy ízületi problémát. Az 5. hely mellé párosult még az, hogy a saját kategóriámat mindkét napon sikerült megnyernem. A hivatalos 22 km-es táv nekem a végére 26 km fölé nőtt, ez 6 óra 31 percet jelentett”– összegzett Mányoki Attila a versenyek után.
A Közösségben az Egészségért program nagykövete legközelebb július közepén, az ausztriai Ottensteinben fog versenyezni.

0 Tovább

A példaképek testébresztő fesztiválja következik

A korban előrehaladottabb sportolni vágyókat várják június 10-én, Cegléden. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja ingyenes lesz, és várhatóan több száz nyugdíjas érkezik a Gál József Sportcsarnokba, és a mellette lévő Gubody parkba. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik.

 

„Számunkra egy nagyon kedves korosztályról beszélünk. Nagy örömmel szervezünk nekik sportprogramot. Nagyon fontos, hogy az idősebbeket példaként állíthatjuk a fiatalok elé. Ma már odáig eljutottunk, hogy mindenki tudja azt, hogy a rendszeres mozgás elengedhetetlen az egészséges élethez, de sajnos ez sem az idősebbeknél, sem pedig a fiataloknál nem általános jelenség, mi azonban azon dolgozunk, hogy az ilyen rendezvényekkel rendszerint felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy mozgásgazdag életvitel milyen előnyökkel jár. Az idősebbekkel egyébként nincs olyan nehéz dolgunk, mert ők még úgy szocializálódtak, hogy egyesületekben sportoltak, és vanmozgásélményük” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján az érdeklődők a sportos programokon túl különböző szűrővizsgálatokon is részt vehetnek, majd az aktivitások után, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők.

 

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak. 

0 Tovább

Mozgásfesztivál a régebb óta fiataloknak

Nemcsak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) a szabadidősportos programok tekintetében: június 10-én rendezi meg aSzépkorúak Testébresztő Fesztiválját Cegléden. Az ingyenes eseményre az MSZSZ a korábbi tapasztalatok alapján több száz mozogni vágyó nyugdíjast vár délelőtt 10 órától a Gál József Sportcsarnokba és a mellette lévő Gubody parkba. 

 

A szervezők információi szerint hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a „régebb óta fiataloknak” segítsenek fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában.

 

A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevőket 5 korcsoportban 50 sportos, de biztosan nem teljesíthetetlen próba várja. A mozgásformák kipróbálása mellett különböző szűrővizsgálatokon is részt vehetnek a jelenlévők. A tavalyi kezdeményezés sikerét folytatva az aktivitások után, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők.

 

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak. 

0 Tovább

Bobo-buli után magyar nap a Deja Vu-n

Fantasztikus hangulatban kezdődött meg csütörtökön a szegedi Deja Vu Fesztivál, a 80-as, 90-es évek hazai és nemzetközi sztárjainak koncertsorozata.

A bemelegítés DJ Dominique feladata volt, a rutinos lemezlovas pedig eleget is tett ennek, így a Unique koncertjén már valóban fergeteges volt a légkör. A hab a tortán azonban csak ezután következett, hiszen DJ Bobo lépett a színpadra, aki a jól megszokott látványos show-val jelentkezett, slágereit együtt énekelte a lelkes közönséggel.

A svájci sztár után DJ Dominique tért vissza, míg az éjszakai órákban Joer, Bigiboy és Horváth András szórakoztatta a bulizni vágyókat.

Pénteken is gazdag lesz a program, hiszen Csordás Tibi és Kefír párbaja után sorrendben a Neoton Família, a Shygys, az Animal Cannibals, az UFO, az Ámokfutók és DJ Sterbinszky következik.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum