Több, mint 40 sportágat próbálhatott ki az hatszáznál is több nyugdíjas, aki sportolásra jelentkezett Cegléden a gyönyörű Gubody kertben.

Az immár hagyományos testébresztő fesztiválon részt vett Rejtő Ildikó, kétszeres olimpiai bajnok vívó és Faragó Tamás, olimpiai aranyérmes vízilabdázó, mindketten a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének képviseletében beszéltek a rendszeres sportolás előnyeiről.

 

A számos sportolási formán túl egészségügyi szűrések és életmód tanácsadás fokozták a hangulatot, melyet a sportversenyek eredményhirdetését követő termálvizes fürdőzés tetőzött be.

A Magyar Szabadidősport Szövetség egyik kiemelt eseménye a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogat.

Magyarországon elenyésző azon sportrendezvények száma, amely a nyugdíjasokat, az idősebbeket célozza meg. A Magyar Szabadidősport Szövetség az esemény szervezőjeként fontosnak tartja, hogy a „régebb óta fiataloknak”egy országos sportnapot tartson, ahol bárki meggyőződhet a rendszeres sportolás, vagy inkább a sportos életmód fiatalító, energetizáló hatásáról.

Ez a korosztály Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományos rendezvényein is aktív: a Kihívás Napján és a Családi Mozgásfesztiválon rendszeresen sportcipőt húznak az idősebbek.

 

Fotók: Kádár Adrián