Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

SHOTOKAN KARATE EB UTáN

A magyar shotokan karatékák az utóbbi időben többször is megmutatták oroszlánkörmeiket a nagy nemzetközi versenyeken.

A válogatott túl van egy Európa-bajnokságon, és ahogy kell, ezúttal is érmekkel tért haza. A drezdai kontinensviadal téma volt a 25 éves Juventus Rádióban is. 

Lovász György, az SKI Magyarországi Szövetségének elnöke tudósította a magyar sikerekről a SportBányát.

A teljes adásrészlet meghallgatható itt!

0 Tovább

Bravó! Több, mint 67 millió mozgással töltött perc

Megvannak a 2014-es Kihívás Napja győztesei. A Magyarország legsportosabb címéért vívott Kihívás Napja vetélkedés szervező bizottsága összesítette az eredményeket, ezek alapján Hernádszentandrás, Hantos, Bükkábrány, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest lett az első az egyes kategóriákban, amelyeket a lakosság száma szerint határoztak meg.

2014-ben először az iskolák is nevezhettek, itt a Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola szerezte meg az első helyett, megelőzve a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolát, míg harmadik helyen a Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola végzett. A Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományteremtő céllal az újságíróknak is kiírt egy versenyt, amelyet a 4bakancs.com hegymászó portál nyert meg.

A benevezettek lélekszáma 1,5 millió fő volt, a ténylegesen sportolók száma közel 1 millió főre tehető, közöttük olyanok is, akik vendégek voltak (pl. benevezett település meghívott más települést, stb.). Komoly előrelépés van a sporttal, mozgással töltött percek számában: tavaly 57 230 325 percet sportoltunk, idén 67 608 480 percet értünk el.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

I.            kategória                                          Hernádszentandrás

II.         kategória                                          Hantos

III.      kategória                                          Bükkábrány

IV.      kategória                                          Nyíradony

V.         kategória                                          Makó

VI.      kategória                                          Kazincbarcika

VII.   kategória                                          Újpest, Budapest IV. kerület

 

Az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmények:

1.      Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola (Kölesd)

2.      Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola (Ráckeresztúr)

3.      Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Jászapáti)

0 Tovább

EFOTT 2014: Bekeményít az EFOTT!

A zenei sokszínűség jellemzi az idei EFOTT Fesztivált is. Éppen ezért a legnépszerűbb hip-hop, rock és pop előadók mellett Miskolctapolcán is bőven lesz zúzás. A hazai metál élet egyik legjelentősebb zenekarának, a huszonnyolc éves Ossian-nak frontembere már izgatottan várja, hogy újra színpadra léphessen a vándorló fesztiválon.

“Külön öröm számunkra az idei helyszín, hiszen Miskolc azon városok egyike, akik már 1987-ben, lemez nélküli zenekarként, egyetlen,  házilag terjesztett demo felvétel alapján is ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel fogadott, mint azóta is mindig…” – árulta el Paksi Endre. - “Annyiban más a fesztiválok hangulata, mint saját koncertjeinkké, hogy itt az igazán elkötelezett rajongók mellett mindig van egy olyan réteg is, aki inkább csak érdeklődik a zenénk iránt, úgyhogy mindent megteszünk ilyenkor, hogy őket is meggyőzzük.” – tette hozzá mosolyogva a metálzene egyik nagyágyúja.

A keményebb hangzásról a fiatalabb korosztály is gondoskodik. Az idén tizedik születésnapját ünneplő Road zenekar 2014-ben először látogat Miskolcra, hogy a korábbiakhoz hasonlóan zúzós hangulatot teremtsen.

„Idén tíz évesek vagyunk, így az egész évet ennek szenteljük, a nyári fesztiválokat is beleértve. Utoljára tavaly decemberben léptünk fel Miskolcon, nagyon vágyunk már vissza, hiszen mindig pörgősek ott a koncertjeink. Jó néhány éve állandó szereplői vagyunk az EFOTT-nak. Szerencsére egyre bővül a közönségünk, mindig pozitívak és vidámak vagyunk, sosem volt lapos vagy balhés a hangulat, még zuhogó esőben sem.” – mesélte a Road frontembere, Molnár Máté.

Az Ossian és a Road mellett többek között színpadra lép a Moby Dick és a Subscribe is, úgyhogy mindenki elkezdhet edzeni egy jó kis pogózásra.

0 Tovább

Molnár Andi zumbát vezényelt a Juventus és a SportKlub műsorvezetőinek

A Juventus és a SportKlub is csatlakozott a Kihívás Napjához. A Magyar Szabadidősport Szövetség május elején hirdette meg az Újságírók Kihívását. Ebben a programban az újságírók, illetve a médiában dolgozókat mozgatják át a Kihívás Napja felvezetéseként.

A Juventus 103.9 és a SportKlub egy közös kihívást teljesített a 25 éves rádió szülinapi road show-ján. A Juventus25 kamion előtt Molnár Andrea, a MezTelenül műsorvezetője, akit a Szombat esti lázban is láthatnak a nézők, egy laza zumbaórát tartott. A közös mozgásban részt vett az SportKlubtól Léderer Ákos, Horti Gábor és Sebők Vilmos, míg a Juventusból Fömötör Márti, Zsiga Bea, Dénes Tamás és Bányász Árpád zumbázott.

A Kihívás Napja a legnagyobb országos lakossági sportos megmozdulása, amelyet idén május 21-én rendeznek meg. Az eseményen eldől, hogy melyik Magyarország legsportosabb települése. 2014-ben először iskolák is nevezhettek, de mindenki csatlakozhat a Kihívás Napjához (attól függetlenül, hogy nevezett-e a települése, vagy sem.

A Legyen saját kihívásod! elnevezésű akcióhoz mindenki csatlakozhat, aki május 21-én legalább 15 percig sportol, és regisztrál a www.kihivasnapja.hu oldalon.  Itt a rövid regisztráció után azt kell leírni, hogy milyen jellegű sportaktivitást végzett a Kihívás Napján! Saját fotót, sportolás közben készített képet, vagy „szelfit” is fel lehet tölteni.

A regisztráltak között értékes sportnyereményeket sorsolnak ki: kerékpár, OTO CHILI kockahas gép, nordic walking bot, teniszütő, hálózsák, sátor, polár óra, hátizsák.

Bővebb információk: www.kihivasnapja.hu

 

0 Tovább

Legyen saját kihívásod!

Az ország legnagyobb szabadidősportos megmozdulásába bárki bekapcsolódhat a saját környezetében május 21-én. A Kihívás Napja elsősorban települések sportos vetélkedése, idén újdonság, hogy iskolák és magánszemélyek is nevezhetnek. A Magyar Szabadidősport Szövetség „Legyen saját kihívásod!” szlogennel lehetőséget ad azoknak is, akiknek a települése nem nevezett a Kihívás Napjára és szívesen sportolna együtt - képletesen - több százezer emberrel.

A Legyen saját kihívásod! elnevezésű akcióhoz csatlakozhat, aki május 21-én legalább 15 percig sportol, és regisztrál a www.kihivasnapja.hu oldalon.  Itt a rövid regisztráció után azt kell leírni, hogy milyen jellegű sportaktivitást végzett a Kihívás Napján! Saját fotót, sportolás közben készített képet, vagy „szelfit” is fel lehet tölteni.

A regisztráltak között értékes sportnyereményeket sorsolunk ki: kerékpár, OTO CHILI kockahas gép, nordic walking bot, teniszütő, hálózsák, sátor, polár óra, hátizsák.

Bővebb információk: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Csütörtökig lehet még nevezni Magyarország legnagyobb sportos megmozdulására!

Folyamatosan érkeznek a nevezések a 2014-es Kihívás Napjára. A Magyar szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint egészen május 15-ig lehet nevezni az ország legnagyobb szabadidősportos megmozdulására. Idén először nem csupán települések nevezetnek, hanem iskolák is. Eddig több, mint 50 iskola adta le a nevezését a május 21-i Kihívás Napjára.

 

Salga Péter szerint a magyar Szabadidősport Szövetség küldetése nem az, hogy minél nagyobb rendezvényt bonyolítson le.

„Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák a különféle mozgások okozta örömet, és reméljük, hogy ehhez majd a mindennapokban is ragaszkodik majd az, aki egyszer belekóstolt ebbe az egészbe. Számításaink szerint körülbelül 800 ezren sportolnak a Kihívás Napján” – mondja a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

 

A Kihívás Napját 1991 óta rendezik meg. Az országos verseny koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, míg a települési rendezvények szervezését és lebonyolítását a versenykiírás alapján helyi partnereink - általában az önkormányzatok - végzik.

Ebben a programban eddig 1580 falu és város - a magyar települések 50 %-a vett részt. Az esemény folyamatosan részét képezte a sportfőhatóság "Mozdulj Magyarország" rendezvénysorozatának. A vetélkedés lényege, hogy a benevezett településeken zajlik a verseny, a résztvevőknek nem kell utazniuk, ez adja népszerűségét. A résztvevők száma évente megközelíti az 1 millió főt, s ezzel ez az egyik legjelentősebb hazai szabadidősport rendezvény. 

0 Tovább

Magyar aranyérem Brnóban!

Brnóban megkezdődött a magyar tekézők – remélhetően a felnőtt egyéni világbajnokság végéig tartó – sikersorozata. Eddig az U18-as vegyespárosunk szerzett aranyat.    

VK-t nyertek a magyarok! A tekézők Brnóban zajló U18 Világkupáján aranyérmes lett a Tóth Katalin, Brancsek János duó. A mieink a párosok versenyében lettek elsők.

Brnóban közben megkezdődött az U23-as korosztály csapat-világbajnoksága. Brancseknek és Tóthnak nincs sok ideje a regenerálódásra, hiszen mindketten tagjai a válogatottnak. A felnőtt egyéni világbajnokság 18-án kezdődik, ugyancsak Brnóban.

Tóth Katalin és Brancsek János egyébként egyéniben is döntőzött az U18-as VK-n. Tóth 565 fával 5., míg Brancsek 574 fával 6. lett.

Az U23-as keret:

Keret: nők: Tóth Katalin, Sajermann Nóra, Soltész Kata, Tóth Dorottya, Nagy Beatrix, Fekete Ágnes, Hegedűs Anita
férfiak: Brancsek János, Pintér Károly, Babos Tamás, Móricz Zoltán, Bíró Patrik, Tóth Áron, Horváth Péter

0 Tovább

Táncsport - Újabb magyar érmek

A magyar versenytáncosok ezúttal is jól szerepeltek. Olaszországban két standard ezüstöt, Oroszországban pedig egy rock and rollos aranyérmet szereztek a mieink.

Standardpárosaink Riminiben jeleskedtek. A Világjátékok-résztvevő László Csaba-Páli Viktória kettős a profik mezőnyében ezüstérmes lett, Balogh Csongor és Szabó Anita a senior kategóriában lett második. A László-Páli duónak ez volt az első profi nemzetközi versenye.

A táncsportosoknál az akrobatikus rock and rollosok is remekeltek. Idén az oroszországi Kalinyingrád adott otthont a serdülő, junior és felnőtt páros Európa-bajnokságnak. A kontinensbajnokságon a junior párosok között a Király Ádám, Czetl Fanni győzött.

 

0 Tovább

Véget ért a Szuperliga

Olimpiai bajnok kenus adta át a bajnoki trófeát a szegedi tekéseknek. A Tisza-partiak ugyanis megnyerték az idei Szuperligát, megelőzve a nagy rivális Zalaegerszegi TK csapatát.

A szegedi ünnepségen Vajda Attila, a pekingi olimpia aranyérmes kenusa adta át a díjat Kiss Norbertéknek. A Szegedi TE 10. alkalommal lett Szuperliga-győztes. A nőknél a Rákoshegyi VSE I szerezte meg az aranyérmet a Zalaegerszegi TK előtt.

Brnóban a fiatalok

A fiatalok Brnóban léptek pályára. Az U18-as kiválóságok a csehországi Világkupán vesznek részt, ahol jó volt a rajt. Brancsek János 612 fával a második, míg Tóth Katalin 563 fával a 7. helyen végzett az egyéni selejtezőben, így mindketten bejutottak a döntőbe.

Az idei Szuperliga végeredménye:

Nők:

1. Rákoshegyi VSE I.

2. ZTE-ZÁÉV TK

3. BKV Előre SC

4. Balatoni Vasas SE

Férfiak

1. Szegedi TE

2. Zalaegerszegi TK

3. Répcelaki SE

4. FTC

0 Tovább

XX. KICK-BOX WORLDCUP - Videó

XX. KICK-BOX WORLDCUP

Szeged, Hungary 2014. május 15-18.

CSINÁLJUNK EGY ÜTŐS HÉTVÉGÉT!


0 Tovább

Kick-Box - Vedd fel a kesztyűt!

„Erősebb leszel! Gyorsabb leszel! Kitartóbb leszel! Győztes leszel!” Ezek a Magyar Kick-Box Szövetség új toborzóvideójának hívószavai.

A Vedd fel a kesztyűt! című kisfilm célja az, hogy újabb tehetséges fiatalokkal szerettesse meg az egyik legsikeresebb magyar nem olimpiai sportágat.

 A magyar kick-box világhírű. A különböző világversenyeken a magyarok ökleitől és rúgásaitól rettegnek az ellenfelek. A sportág ráadásul 2017-től a Világjátékokon, azaz a nem olimpiai sportágak világversenyén is bemutatkozhat.

Íme a Vedd fel a kesztyűt című alkotás:

0 Tovább

EFOTT 2014: Majka visszatér a gyökereihez

Harminc év után ismét a miskolci egyetemvárosba érkezik hazánk egyetlen vándorló fesztiválja, az EFOTT. Az öt napos hallgatói bulin nem kell nélkülözni a megye híressé vált előadóit, akik féktelen szórakozást ígérnek a hazai közönségnek.

Majka a nehéz anyagi körülmények ellenére szívesen emlékszik vissza a Borsodban töltött évekre.

„Ivással, bulizással és csajozással teltek a kamaszévek, mint minden fiatalnak, persze a pénztelenség akkoriban nem hagyott túl nagy teret nekünk. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha egy ilyen közegből építkezel, az megtanít jobban értékelni bizonyos dolgokat. Mindig jó érzés újra hazatérni, hiszen „sorsod Borsod”, ezért különös örömmel lépek majd színpadra az idei EFOTT-on is!” – vélekedett Majka, aki Curtis-szel ragad majd mikrofont a legnagyobb hallgatói bulin.

A Hooligans dobosa, Endi számára a katonaévek a legmeghatározóbbak, ezekhez kötődnek számára a legnagyobb miskolci bulik is.

„22 éves koromig éltem Szerencsen. A katonaság után még egy évet maradtam ott és utána költöztem Budapestre. A legvadabb bulizós emlékeim a katonaság előttről, illetve a katonasághoz kötődnek. A leszerelésem előtti utolsó hónapokat Miskolcon töltöttem. Nagyon sokat buliztunk akkor, de most sincs ez másképp” – kezdte Endi.  „Régen sokkal jobb és vadabb bulik voltak Miskolcon, illetve vidéken általában, mint manapság, mert mindenki ismerte a másikat. Ennek megvolt az előnye és a hátránya is. A rossz oldala például az volt, hogy egy idő után nem volt olyan lány, akihez egyszer már ne mentünk volna oda” – tette hozzá nevetve a Hooligans dobosa.

Pataki Attila máig kivételes izgalommal készül a miskolci fellépésekre.

„Miskolchoz kötődnek azok a felhőtlen, boldog pillanatok, amikor egymás után születtek a dalok és egy jó házibulihoz nem kellett semmi más, csak lányok, zsíros kenyér lilahagymával, néhány üveg zöldszilváni bor, és kerek volt a világ” – mondta az Edda frontembere. - „A bulik előtt általában igyekszünk felpörgetni magunkat, Miskolcon viszont inkább le kell nyugtatnom magamat, mert otthon mindig szeretnék jobban megfelelni. Mai napig ahányszor közeledünk Miskolc felé, kicsit összeszorul a gyomrom. Örülök, hogy onnan származom, ha nem ebbe a közegbe születtem volna, ma nem ott tartanék, ahol most” – folytatta Pataki Attila.

A Paddy and the Rats szintén nem először jár majd az Egyetemvárosban.

„Fiatalként minden kocsmát bejártunk Miskolcon és az Egyetemváros területén, ahol nem volt olyan nap, amikor ne csöppenhettünk volna egy-egy őrült buliba. A helyiek tiszta szívből tudnak szórakozni, ami az elmúlt évekhez képest szerintem mit sem változott. Biztos vagyok benne, hogy ez az EFOTT-on sem lesz másként!” - mondta a banda énekese, Paddy.

Majka és Curtis, a Paddy and the Rats, a Hooligans és az EDDA legismertebb dalaira is bulizhatsz, ha július 15 és 20. között Te is ellátogatsz az EFOTT-ra, ami a hallgatók és örök ifjak legkedveltebb fesztiválja lesz jó eséllyel idén is! 

0 Tovább

PAFE: LTJ BUKEM és SHY FX & STAMINA MC is eljön Szántódpusztára!

A dallamos drum & bass nagyágyúi, LTJ BUKEM (UK) és SHY FX & STAMINA MC (UK) is csatlakoztak a PAFE fellépőihez. A pünkösdkor megrendezésre kerülő fesztivál már eddig is olyan neveket vonultatott fel, mint a BIFFY CLYRO (SCO), a THE OFFSPRING (USA) és DJ FRESH (UK), de most még nagyobb buli ígérkezik.

Akik egy fergeteges zenei élménnyel akarják indítani a nyarat, azoknak egyenesen kötelező a Pannónia Fesztivál! A Balaton mellett található Szántódpusztán idén 8. alkalommal sírnak fel a gitárok és pörögnek fel a bakelitek, a legjobb magyar fesztiválzenekarok mellett rangos külföldi előadókkal.

Szinte mindegy, hogy ki milyen zenei stílust kedvel, a PAFE felhozatalában mindenki megtalálja a maga kedvencét. A BIFFY CLYRO mellett ott lesz aTHE OFFSPRINGDJ FRESH és MESSY MCLTJ BUKEM és SHY FX & STAMINA MC, a FREESTYLERS(UK) és a DUB PISTOLS (UK).

A külföldi sztárok mellett természetesen a magyar nagyságok is képviseltetik magukat. Quimby, Kiscsillag, 30Y, Intim Torna Illegál, Brains, Punnany Massif, Akkezdet Phiai, Belga, Hősök, Barbárfivérek, Sub Bass Monster, Siska Finuccsi, Depresszió, Road, The Idoru, Blind Myself, Watch My Dying, Insane és még marha sokan.

A 8. PAFE másik nagy dobása a felhozatal mellett a bérlet- és jegyár. Bár a kedvezményes jegyek mind egy szálig elfogytak, a korlátozott számban elérhető elővételes jegyekből még maradt pár darab. Napijegyek már 3500 Ft-tól, bérletek már11 900 Ft-tól kaphatók a készlet erejéig. További jó hír, hogy a helyszínen SZÉP kártyával is lehet majd fizetni, de hamarosan az elővételes jegyvásárlás is megoldott lesz SZÉP kártyával.

0 Tovább

KESZTYűS öKLöK

A SportBánya az egyik legősibb olimpiai küzdősporttal, az ökölvívással kezdte a májust.

Sajátos hangulata van egy ökölvívóteremnek. Ebben a közegben rend van és fegyelem. A közelmúltban Vörös Nándor fotós kollégámmal a KSI-t látogattuk meg. Az ott készült teljes riport meghallgatható ITT.
0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum