Az egyik legkönnyebben elsajátítható mozgásforma, egyben az egyik leghatékonyabb fizikai képességjavító sportág – ez a nordic walking, amelyről országos szakmai napot szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség. Az eseményt a Magyar Olimpiai Bizottság támogatja és a Magyar Sportházban rendezik meg április 11-én.

A nordic walking műveléséhez kevés eszközre (1 pár speciális botra, kényelemes ruházatra és jó lábbelire) van szükség, ezért kiváló, és a legtöbb ember számára elérhető mozgásforma a mozgásszegény életmód leküzdésére.

A szakmai napon minden olyan tudás megosztására lehetőséget kívánnak biztosítani a szervezők, amely segíti az emberekkel való foglalkozást a nordic walking oktatás során. Szeretnék, ha a szakmai nap résztvevői közül minél többen osztanák meg a közösséggel tapasztalataikat, a tervezett gondolati ráhangoló (vitaindító) előadásokhoz kapcsolódóan. A legjobb, legeredetibb, leghasznosabb résztvevői ötletet, gondolatot a jelenlévők szavazata alapján helyben díjazzák.

A megjelent oktatókat, trénereket egy állandó sportág-specifikus „készséggel” tervezik felszerelni, amely a nordic walking oktatáskor, túravezetéskor segítségül hívható kis egységcsomag. Benne elsősegély felszerelések mellett egy kis, osztogatható módszertani füzetecskét (leporelló) is tartalmaz, mely a legfontosabb ismétlendő mozgáselemeket mutatja be, jól hasznosíthatóan azokon a napokon, melyeken a résztvevők már oktató nélkül folytatják a nordic walking elsajátítását.

Bővebb infók itt olvashatók!