Az ősszel elkészülő Tüskecsarnokban rendezik meg az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának BL-meccseit – jelentették be a keddi sajtótájékoztatón. Az új csarnokban persze csak akkor lép pályára a Fradi, ha sikeresen megvívja a selejtezőt Lipcsében. A Tüskecsarnokban 4000 szurkoló előtt játszhat alkalmanként a Fradi.

Elek Gábor (felső kép) együttese szeptember 20-án a holland Sercodak/Dalfsen csapatával csap össze, győzelem esetén a német HC Leipzig és a fehérorosz HC Minszk párharcának továbbjutójával játszik másnap a 16-os főtáblára kerülésért.

Elek Gábor szerint összeszedett, és sikerre éhes zöld-fehér csapat várja az új szezont. „Nagyon pozitív a munkához való hozzáállásuk. Ha a hátsó alakzatot stabilizálni tudjuk, akkor a tavalyinál sikeresebb évet produkálhatunk. Most nem az jár a fejünkben, hogy mi lesz jövő májusban, hanem az első lépés: szeptember 20-án sikerrel kell megívnunk a BL-selejtezőt” – mondta a vezetőedző.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros játékosait Vérten Orsolya és Cifra Anita képviselte.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos kifejtette, hogy a Tüskecsarnok multifunkcionális lesz, csaknem húsz sportág versenyeinek ad majd otthont.