Magyar sikerek az ejtőernyősök világbajnokságán Dubaiban. A célbaugrók kategóriájában az Orsy László, Réczi Attila, Asztalos István, Kollár Gábor és Varga Tamás alkotta magyar válogatott bronzérmes lett. A világbajnoki címet a szlovénok szerezték meg az oroszok előtt.

Az egyéni versenyben Varga Tamás a negyedik helyen végzett. „Egy ilyen mezőnyben óriási eredménynek számít az éremszerzés. Az arabok hatalmas fesztivált rendeztek. Tizenöt ejtőernyős szakágban avattak világbajnokot. Büszke vagyok a magyar csapatra”- mondta a Világjátékok-győztes Asztalos István. A magyar világklasszis a 2005-ös duisburgi játékokon lett aranyérmes. A 2009-es kaohsiungi nem olimpiai sportágak világversenyén is indult, akkor ötödik lett.

A Dubaiban megrendezett világbajnokságon egy másik „levegős” sportág jeles magyar képviselője is szerepet kapott. A műrepülő Európa-bajnok Veres Zoltán a vb záróünnepségén repült egy rendhagyó bemutatót. „Ezúttal együtt repültem a helyiek nemzeti kötelékével. Az Egyesült Arab Emírségekben nagyon szeretik a repülést, és azokat a sportágakat, amelyek a repüléshez kötődnek, ez meglátszott az ejtőernyős-világbajnokságon is” – tette hozzá Veres Zoltán.