Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vitorlázó műrepülés – Tóth Ferenc megvédte világbajnoki címét!

Magyar győzelemmel ért véget a vitorlázó műrepülőknél az idei világbajnokság. A lengyelországi Lesznóban ugyanis Tóth Ferenc ezúttal (is) diadalmaskodott. A magyar világklasszis zsinórban hatodszor védte meg címét a vébén.

Tóth ezzel egyben egyfajta világrekordot is felállított, hiszen a hét világbajnoki címe mellett begyűjtött három Eb-aranyat, mindezek mellett a legutóbbi Világjátékokat is megnyerte.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az egyes vb-k előtt nem jut eszembe az, hogy ez már – ha sikerül – hányadik címvédésem lesz. De aztán rendre kitörlöm ezeket a gondolatokat. Az az ideális állapot, hogy minden verseny egy új megmérettetésnek számít. Csak így szabad ezt csinálni…” – mondta Tóth Ferenc, aki beszámolt arról is, hogy koronavírus-járvány miatt nem a szokásos felkészülési idő állt rendelkezésére.

„Rendhagyó időszak van mögöttünk. Csak a nyár elején sikerült elkezdeni a komolyabb edzéseket, ennek fényében különösen értékes ez a világbajnoki arany” – tette hozzá a magyar versenyző. 

0 Tovább

Tóth Ferenc: Már rajzolgatom a programokat

Tóth Ferenc már a következő világbajnokságra koncentrál. A világklasszis vitorlázó műrepülő-pilóta nemrég nyerte meg a hatodik egyéni világbajnoki címét, de már a 2020-as vb-re készül.


„Már rajzolgatom azokat a programokat, amelyeket a jövő évi világbajnokságon szeretnék bemutatni. Mindig van valamilyen plusz cél, amit kitűzök magam elé. Most az, hogy megszerezzem a 11. világversenyen elért  első helyet. Van hat világbajnoki aranyam, háromszor nyertem Európa-bajnokságot, egyszer pedig Világjátékokat. Ezzel az eredménysorral utolértem a lengyel Jurek Makulát, most az a cél, hogy jövőre meg is előzzem” – fogalmazta meg céljait Tóth Ferenc.
A „civilben” utasszállító repülőgépet irányító pilóta a közelmúltban a romániai Déván szerezte meg a hatodik világbajnoki aranyérmét. A 2020-as vb-nek Lengyelország ad ott, miután Leszno városa kapta meg a rendezési jogot.
Tóth Ferenc egyébként szeret Lengyelországban versenyezni, hiszen tagja volt minden idők legjobb Világjátékok-szereplését produkáló magyar csapatnak. 2017-ben Wrocławban lett Világjátékok-győztes és rögtön a játékok után Toruńban szerzett vb-aranyat.

0 Tovább

Ejtőernyős és műrepülős fotók Dubaiból

Magyar sikerek az ejtőernyősök világbajnokságán Dubaiban. A célbaugrók kategóriájában az Orsy László, Réczi Attila, Asztalos István, Kollár Gábor és Varga Tamás alkotta magyar válogatott bronzérmes lett. A világbajnoki címet a szlovénok szerezték meg az oroszok előtt.

Az egyéni versenyben Varga Tamás a negyedik helyen végzett. „Egy ilyen mezőnyben óriási eredménynek számít az éremszerzés. Az arabok hatalmas fesztivált rendeztek. Tizenöt ejtőernyős szakágban avattak világbajnokot. Büszke vagyok a magyar csapatra”- mondta a Világjátékok-győztes Asztalos István. A magyar világklasszis a 2005-ös duisburgi játékokon lett aranyérmes. A 2009-es kaohsiungi nem olimpiai sportágak világversenyén is indult, akkor ötödik lett.

A Dubaiban megrendezett világbajnokságon egy másik „levegős” sportág jeles magyar képviselője is szerepet kapott. A műrepülő Európa-bajnok Veres Zoltán a vb záróünnepségén repült egy rendhagyó bemutatót. „Ezúttal együtt repültem a helyiek nemzeti kötelékével. Az Egyesült Arab Emírségekben nagyon szeretik a repülést, és azokat a sportágakat, amelyek a repüléshez kötődnek, ez meglátszott az ejtőernyős-világbajnokságon is” – tette hozzá Veres Zoltán.

0 Tovább

Lukács nagyot repült!

Lukács László jól vizsgázott Veres Zoltán pilótafülkéjében! A hétvégén a Hungaroringen megrendezett Tankcsapda koncerten zenére is repült a műrepülő Európa-bajnok, de előtte a banda frontemberével szállt fel.

Veres szerint Lukács jól viselte a nyaktörő mutatványokat. „Örülök, hogy sikerült törlesztenem ezt a régi adósságomat. Ez a közös produkció már régóta felvetődött ötletként, amit most tudtunk kivitelezni. Gratulálok Lukács Lacinak! Férfiasan állta a sarat” – mondta az Európa-bajnok.

Fotók: Veres Z. és Puskás E

0 Tovább

Magyar légiparádé az Egyesült Arab Emírségek születésnapján

Egy magyar műrepülő-csapat hatalmas légiparádét csinált az Egyesült Arab Emírségek születésnapján. Az arab állam fennállásának 40. évfordulóját ünnepli.


Dubaiban fantasztikus ünnepsorozat vette kezdetét, ahol Veres Zoltán és csapata tette emlékezetessé a kerek évfordulót. A magyar műrepülő Európa-bajnokon kívül Góger Attila és Ferencz László kápráztatta el a nézőket a Pálma-sziget felett. A csapat Deme János főmérnökkel egészült ki.


„Több éve jó kapcsolatban vagyok a helyiekkel, így örömmel vállaltam a felkérést a légiparádéra. Igyekeztünk felejthetetlen produkcióval előrukkolni. Az egyik ilyen mutatványunk például az volt, hogy a műrepülők füstölőivel egy 40-es írtunk az égre” – nyilatkozta Veres Zoltán.



Fotók: Bogdan Pop, alias RATus



0 Tovább

Veres Zoltán a kajak-kenusokért szorít

Megtisztelő feladatok előtt áll Veres Zoltán. Műrepülő Európa-bajnokunk előbb az augusztus 20-i budapesti légiparádén repül majd bemutatót, amely programjának összeállításában, szervezésében tevékenyen is részt vesz, majd a szegedi kajak-kenu világbajnokságon kápráztatja el a nézőket.


„Az a légiparádé, amelyet Budapesten, augusztus 20-án láthat a nagyérdemű, eltér a korábbi évek gyakorlatától. Idén a magyar aviatika kiválóságait láthatjuk majd a levegőben, történelmi gépeket, mint a LI-2-es, a Cimbora, vagy a Po-2-es, és a hazai állami, illetve polgári üzemeltetők szinte teljes palettája bemutatkozik olyan kötelékekben, amelyeket együtt ritkán láthat az ember” – mondta Veres.
Az Európa-bajnok egy nappal később a szegedi kajak-kenu világbajnokságon lesz látható.
„A versenynap végén érkezem meg a Maty-éri nézők fölé, és remélem, hogy egy elégedett közönség előtt repülhetek. Ez a világbajnokságon a vb-érmeken kívül a londoni kvótákért is fognak harcolni legjobb kajak-kenusaink, és remélhetőleg, amire én megkezdem programomat, addigra már a magyar válogatott teljesítette az elvárásokat” – nyilatkozta Veres Zoltán.



0 Tovább

DUBAJBAN VERES ZOLIÉK ELKÁPRÁZTATJÁK AZ ARABOKAT

Azt már megszokhattuk, hogy Veres Zoltán soha nem kezdi az évet itthon. Kiváló műrepülő pilótánk rendszeresen Al Ainban szilveszterezett, aztán részt vett az Egyesült Arab Emírségek-beli Világkupán, ahonnan általában éremmel tért haza. Az Európa-bajnok most némileg szakított a hagyománnyal, 2011 elején nem versenyzik, hanem Dubajban tart légi bemutatókat.


- Egy szenzációs hangulatú ejtőernyős Világkupán vagyunk itt Dubajban, ahol a versenyzők a Pálma-sziget fölött ugrálnak ki a gépekből. Nekünk az a dolgunk, hogy bemutatókkal szórakoztassuk a közönséget – mondta a SPORTbányászatnak Veres Zoltán, aki két erdélyi pilótával, Goger Attilával és Ferencz Lászlóval alkot egy csapatot.

A magyar pilóták a nyaktörő produkciókon kívül a dubaji koronahercegnek, Sejkhamdan bin Mohamed bin Rashid Al Maktoumnak is készültek meglepetéssel. Az egyik repülőgép aljára speciális neoncsövekkel kiírták az uralkodó becenevét, majd éjszaka mutattak be egy légiparádét.

 


A dubaji ejtőernyős Világkupa (ahol sajnos nem indultak magyarok) január 16-ig tart.

Veres Zoltán egyik emlékezetes bemutatója

Zoli kislánya is biztonságban érzi magát a repülőgépen

Naplemente előtt

Elöl a herceg, hátul Veres

Szinkronban

Függőlegesen

 

A dubaji fotókat Bogdan Pop, alias RATus készítette

1 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum