Magyarországon a helyére került a birkózás az olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-harmadik Bárdosi Sándor szerint, aki az októberi, budapesti világbajnokság népszerűsítésén dolgozik.

    "Össze sem lehet hasonlítani, hogy milyen körülmények között készültünk mi annak idején egy-egy világversenyre, és milyen lehetőségeik vannak a jelenlegi kerettagoknak. Úgy gondolom, hogy itthon a sportág a helyére került" - jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva, hozzátéve: úgy látja, a magyar birkózás ereje a folytonosságban rejlik.

    "Valahol szakmailag én is látom a kezem nyomát ezen a csapaton. Természetesen ott vannak a kiváló edzők, szakemberek, akik eddig eljuttatták a birkózókat, de ha megnézzük például Bácsi Pétert, vagy a két Lőrinczet, ha szabad így fogalmazni: ők rajtunk nőttek fel" - szögezte le, majd így folytatta: "amikor még aktív versenyző voltam, az említett kiválóságok fiatal kis +csikóként+ érkeztek a válogatottba, lehetett őket nyúzni; de ugyanez volt, amikor én voltam fiatal."

    Bárdosi szerencsésnek vallotta magát, amiért annak idején olyan klasszisokkal birkózhatott, mint például Komáromi Tibor, Farkas Péter vagy Kocsis Ferenc.

    "Azt, amit én kaptam, a mostaniaknak adtam tovább. Ezért nagyszerű ez a sportág, hogy van benne egy nagyon értékes folytonosság" - jelentette ki a 2000-es sydneyi játékok ezüstérmese.

    A 41 éves Bárdosi Sándor szerint a hazai világbajnokságot komoly munka készíti elő, és ennek meg is lesz az eredménye.

    "A magyarok szeretik ezt a sportágat. Bízom benne, hogy több ezer olyan szurkoló is ott lesz majd a Papp László Budapest Sportaréna lelátóin, aki nem szakmai körökből érkezik" - mondta.

    A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik.