Kiss Norbert és Somodi Károly is bronzérmes lett a Magyarország egyetlen A-kategóriás teke viadalán. A 16. nemzetközi férfi egyéni világranglista versenyt a BB Mentor-kupáért írták ki, ahol a világranglista első 16 tekézőjéből 10 pályára lépett. A szervezők információi szerint hat ország több mint 200 versenyzője indult Szegeden, az aranyérmet végül a szerb színekben versenyző Zavarkó Vilmos szerezte meg a szlovák Bystric Vadovic előtt.

 

„Színvonalas verseny volt, hiszen gyakorlatilag a magyar, a szerb és a szlovák válogatott teljes létszámban jelen volt Szegeden, ahol végül magyar dobogósokat is ünnepelhetett a közönség” – összegezte a 16.  nemzetközi férfi egyéni világranglista versenyt Karsai Ferenc, az Alabárdos Szeged elnöke.

A világranglista-verseny rangját jól jelezte, hogy a selejtezők során egy háromcsapatos tornát is megrendeztek. Az ezen a tornán elért eredmények beleszámítottak az egyéni eredményekbe.

A torna első helyezettje a szlovák Podbrezova lett, megelőzve az Alabárdos Szegedi TE csapatát és a magyar válogatottat.