Több, mint 10 ezer résztvevővel zajlott le a Világ Gyalogló nap eseménysorozata idén. A szabadidősportos mozgalomban 82 iskola vett részt, a Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezetei 76 túrát szerveztek, és összesen 55 nyugdíjas klub is bekapcsolódott az eseménysorozatba, amely októberben zajlott le.

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is csatlakozott a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) világeseményéhez a „World Walking Day”-hez, és 2016-ban ismét megrendezte a gyaloglást népszerűsítő rendezvényeit a „Világ Gyalogló Napot”.

„A szövetségnek az iskolák egy részét sikerült bevonnia az eseménysorozatba, hiszen a gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, az iskolai közösség erősítésére, társakkal, barátokkal gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az iskolák versenyében a következő végeredmény született:

I. helyezett: Fazekas József Ált. Iskola

II. helyezett: Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce ltp-i Tagiskola

III. helyezett: Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az iskolák mellett a nyugdíjas egyesületek és klubok is aktívan gyalogoltak. A kategóriájukban kiírt versenyben az alábbi sorrend alakult ki:

I. helyezett: Életet az éveknek" Ajkai Nyugdíjas Klubbok Egyesülete

II. helyezett: Kőbányai Ezüstkorúak Szabadidősport Egyesülete

III. helyezett: Vörösberényi Nyugdíjas Klub

A Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint 2017. októberében is újra lesz „Világ Gyalogló Nap”.