A férfiak után a címvédő magyar női csapat is bejutott az elődöntőbe a zalaegerszegi teke-vb-n. Az elődöntőben Horvátország lesz Méhész Anitáék ellenfele.

Tökéletes napot zártak a magyarok a zalaegerszegi csapat-világbajnokságon. A férfiak után a nők is bejutottak a legjobb négy közé. A negyeddöntőben Kaszás Zoltán együttese egy fantasztikus hangulatú összecsapáson 6.5 – 1.5-re verte a torna egyik favorit együttesét, Németországot. A magyaroktól Fegyveres Petra volt a legeredményesebb 643 fával.

Délelőtt a férfiak harcolták ki az elődöntőben való részvételt, miután a lengyeleket legyőzték a negyeddöntőben, így az már biztosan kijelenthető, hogy a nők is és a férfiak is éremmel zárják a hazai rendezésű világbajnokságot.

Szombaton a férfiak a románokkal elődöntőznek reggel 8 órától, míg a lányok a horvátokkal csapnak össze a döntőbe jutásért 11 óra 20 perctől.

Szerbia férficsapata világcsúcsot gurított, miután a szlovénok elleni negyeddöntőben 3974 fás teljesítménnyel győztek. A korábbi rekord 3972 fa volt.

Eredmény

Teke-vb, Zalaegerszeg, nők, negyeddöntő

Magyarország-Németország 6.5 – 1.5 (3646-3537)

 

Fotók: Vörös Nándor