A magyar csapat megszerezte második érmét a teke világbajnokságon. A zalaegerszegi világversenyen az U18-asok egyéni versenyében Nagy Gergő lett harmadik a sprint kategóriában (2X20 gurítás).

Nagy jól versenyzett egészen az elődöntőig, ahol a későbbi világbajnok horvát Dinko Kasmovictól kapott ki, ezzel megszerezte a magyarok második érmét a világbajnokságon. Korábban a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám alkotta csapat lett ezüstérmes. Nagy Gergőnek ez a második dobogós helyezése ezen a világbajnokságon.

Kedden több számban is volt magyar induló: a fiúknál Nagy Gergőn kívül ifj. Horváth Péter is érdekelt volt a sprint kategóriában, ő első meccsén búcsúzott, akárcsak a lányok sprintversenyében Tóbiás Anett és Hanig Viktória. Tandem mixben (vegyespáros) Tóth Katalin és Brancsek János a második körig jutott.

Dávid Veronika szerint az U18-asok mezőnyében a nemzetek között az élmezőnyben nincsenek nagy különbségek, így a két érmünkkel összességében elégedettek lehetünk. „Sokszor csak nüanszokon múlt egy-egy meccs, vagy egy egyéni teljesítmény. Szerdán egyéniben négy magyar lesz érdekelt, bízunk a további jó szereplésben” – mondta a sportvezető.